suan ucurdugunuz kus hakkindaki dusunceleriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ferro18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 199
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K
ARAPCI ŞAFAK' Alıntı:
s.a kuşçu arkadaşlar öncelikle hepinize hayırli ugurlu hırsızsız güzel oyunlu kuşları cenabı allahtan nasip etmesi dilegiyle saglıklı mutlu günler dilerim sohbet güzel epeydir sadece dinliyorum allah gönlünüze göre versin düyecegim çünkü herkezin gönlünde başka aslan yatar
saim agbi ben bu hafta kastamonuya gidiyorum 4/8 gün kalacagım inşallah dönüşte sezai agbi ve senin vede arzu ederseniz sizler gibi hatrı sayılacak arkadaşlarla kuş seyredelim birazda eskiyi yadelleriz ne dersiniz
kuş 2,5 ay oldu maşallah üzerine koyuyor ama eksiltmiyor
olabildigince zevk veriyor bilirsin bu kuşişi dostluklarla vede dostlarla büyür ve perçinleşir
ALLAHA EMANET OLUN ŞAFAK

A.S Safak abi..

Ayni dilekleri bizde senin icin gönülden diliyoruz abi bilesin.Atmaca ve sahin bize göz actirmiyor,siz bari birseyler kovalayinda keyifle izliyelim ins. Nasipse ayin sonuna dogru orlada oluyacam,emmiye söyledim safak abiye götür beni diye sanada ugruycaz nasipse abi listedesin haberin olsun.

ALLAH`a emanet olasin,saygilarimla...

selamun aleyküm tahir kardeşim bugün en sonunda uçan yavruda atmacaya verdik canım yandı inan son verdiğim gök takkalı yavru şuna inan harikaydı atlayıp fişeğe girdiği zaman bir buçuk iki minareyi yedi sekiz taklayla sıyrıyodu dün 18 seferini keyfle izledim sabah canım yandı kardeş canım saygılar

selamunaleykum
saim abi gemis olsun uzuldum
hazir olunca yenisini hazirlarsin
saygilarla ferhat

Dogrudur saim abi inanirim,hakta veriyorum sana.Cünki mubarek hayvan tamda gözün gibi baktigin kiymetli diye tabir ettigin kuslari topluyor.Bende seviniyordum dostlarimiz ucuruyor,biz ucuramasakta diye ama demek sizlerde de durum bizdekiyle ayni hayirlisi olsun abi napalim.

Maasallah su anki durumuna göre iyi birseyler yapiyormustu ama nasip degilmis ,yenisine kismet deyip yola devam.

Bizdede durumlar vahim yaklasik 20 tane yavru var alayi yerde,korkudan ucurmiya ucurmiya damizlik etcez kuslari nerdeyse abi o derece yogun busene atamca ve sahin saldirilari.Mahalledeki arkadas ve abilerimiz cildiracak ve nerdeyse sezonu kapatmis durumdalar o kadar kötü durum,cift cift alip gitmis gecen gün iki abimizdende.Hatta bir abimizin hergün almak sartiyla 11 tane zayaat,bu abimizde benim üst tarafimda besliyor.

Artik gerisini sen hesap et saim abi....

Rabbim daha beterinden korusun ins.,yapcak hic birsey yok taktiri ilahi,demekten baska birsey gelmiyor elimizden.

tahir kardeşim burdada aynıdurum herkesten 2 ,3, tane toluyor yavru ya pek bakmıyor oyuna giren havai baş yapanı toluyo yavrularda yıldı artık yere yakın uçmaya başladılar fakat nalet hayvan çift geziyor biri altan girip yüksetip öbürü vuduğunu düşürüyor birni alıp gidiyor daha böyle yapanı görmedydim onu da gördük allah sonumuzu hayır etşin saygılar

arkadaşlar saglıgım çok şükür iyiye gidiyor bu ara kontrollerimi azalttım ama kendimin doktoru oldum öyle olmasaydım 3 sene evvel bana 3 ay ömür biçmişlerdi cenabı allah yiyecek ekmegimiz varmış çocuklarımıza bagıiladı allaha emanet olun

s.a şafak abi allahdan dileyim dahada iyi olman gercekden insanlığı kişiliği örnek alınacak bir insansın tüm samimiyetimle söylüyorum cenaballah sizin gibi dürüst içi temiz insanları başımızdan eksik etmesin

tüm gercek kuşculara selam olsunn

SAYGILAR

selamun aleykum şafak kardeşim kardeş ne zamandır sağlığını soruyum diye diye bir turlü aklımdan çıkıyodu ogün cevap yazdıktan sonra aklıma geldi çokşükür iyi diyosun sevindim kardeş kastanmonuya gidecem diyordun her halde gittin geldin sezai ustada yeni kumes yapıyor selamıvar cenabı allah sağlık sıhhat versin ,alaha emanet ol ,saygılar

selamlar şuan ucurdugum kuşun hedef problemini cözmüş bulunmaktayım arkadaşlar bu gün 17 sefer yaptı 28 dakika kadar uctu ve tamamı ayni yönden ayni yere olmak üzere hedefe 7 tanesi 2 metrenin altında 10 tanesi 1 metre civarında sefer mesafeleri 7 metreyle 20 metre civarında değişken takla sayılarıda ortalama 3 hiç boş yok kalkış dolu iniş dolu şuan sadece zaman artırmam gerekiyor birazda ona ugraşalım sonucu yazarım herkese keyifli kuş uçurmalar dilerim.

kenan kardeş, kuş işi sabır ve devamlılık işiolduğunu söylemiştim allah nazardan saklasın biraz daha anteraman verisen dahada iyisi olur güle güle uçur kardeşim saygılar

saimusta' Alıntı:
kenan kardeş, kuş işi sabır ve devamlılık işiolduğunu söylemiştim allah nazardan saklasın biraz daha anteraman verisen dahada iyisi olur güle güle uçur kardeşim saygılar

selamlar abi şimdi ben uzun zaman oldu mardin üstüne düşmeyeli ve emek vermeyeli bir çok kişi şu var bu var dedi bende kızdım ben söküp koyucam dedim 1 aydır ugraşıyorum bu 2 sene sürse kralını ucurucam ucurana kadar durmak yok ama sanırım daha kısa zamanda bulucam arkadaşlar saolsun cıktıgım kümeskerde ( bu arkadaşlarım eski semtimden ) şunu şunu istiyorum cayırda ucurucam denicem gelirken getirirsiniz canın saolsun al git diyorlar valla bu yaz ilk on yavru bittiğinde başka on bu böyle 300 mü 500 mü olur denicem he bide seyredilmiş hazır bir kaç yerde kuş var cok iyi diyorlar bi ara gidicem dedikleri gibiyse bir soyda ondan getiricem ben aslında cok sabırsız biriyim hemen olsun isterim her şeyi ama kuş konusuna gelince evliya kesiliyorum.

herkese selamlar birde şunu merak ediyorum arkadaşlar benden hariç bir sürü mardin ucuran var ama şöyle detaylı yok hedefi şaştı yok dama patladı yok havada söyle hedefi kacırıyor dakikaksı az baş mesafesi az gibi yazan yok merak ediyorum yazmak mı istemiyorsunuz. yoksa hazır oldugunda yaptıgınımı yada en iyi zamanınımı yazıcaksınız.

tengelli' Alıntı:
selamlar şuan ucurdugum kuşun hedef problemini cözmüş bulunmaktayım arkadaşlar bu gün 17 sefer yaptı 28 dakika kadar uctu ve tamamı ayni yönden ayni yere olmak üzere hedefe 7 tanesi 2 metrenin altında 10 tanesi 1 metre civarında sefer mesafeleri 7 metreyle 20 metre civarında değişken takla sayılarıda ortalama 3 hiç boş yok kalkış dolu iniş dolu şuan sadece zaman artırmam gerekiyor birazda ona ugraşalım sonucu yazarım herkese keyifli kuş uçurmalar dilerim.

aklıma gelmişken 4 gün öncesine kadar seferlere baya eğik cıkıyordu yavaş yavaş düzeldi bu gün sadece 2 seferde rüzgarın itmesiyle yamuk cıkmıştır.

kardeş azim zaferdir ben 35 sene aynı kuşlara hizmet veriyorum kulaktan dolma işlerle uğraşmam gözum gördüğü müddet uçurdu ğum müddet iyisine bakarım kendı kuşlarınla iyisinibulusun dışardan kan sokarsan şu an uçurduklarını bıle bulamazsın bence başka kuşla uğraşmadan kendi kuşlarınla davam et hizmeti onlara ver saygılar

selamunaleykum kenan
bir soz vardir kusu oynayan konusurdiye seninde masallahin var saka kardes sen anlat biz zevklen dinleriz bizim simdilik anlatacak bir tikirti yok5 yavrunun birinin disiligi dun kesinlesti ve onu zorumlu ihtiyacdan dolayi ucumuu durdurdum geriye kalanlar daha serte binmedi onlari kovalamaya devam olurlarda zaman isterler.
senin ucurduguna gelince bence o sureye o sefer biraz cok ucum suresini biraz daha uzatsa kusda rahat eder bence biliyorum bunun ustunde calisiyorsun. kardes birde bu isi hersene devam etirceksen tasima su ile deyirmen donmez damizlik sart kardes yavru yerine birazda damizlik konusunaagirlik verirsen birdahaki sezon daha kolay olacak senin icin
saygilarla ferhat

selamunaleyküm ferhat kardeşim yavruları kovalamaya devam ediyosundur herhalde izine gelecekmişsın herhalde senin yavrulardan da iyi haberler bekliyoruz kenan kardeşimiz işi çözmüş inşallah emek veren herkes iyisini uçurur oyun kuşlarımızı damarlarını bozmadan iyisi ne hizmet verip emeğimizin karşısına geçip bir bardak çay yudumlamak keyfini yaşatşın cenabı allah , saygılar,

tengelli' Alıntı:
herkese selamlar birde şunu merak ediyorum arkadaşlar benden hariç bir sürü mardin ucuran var ama şöyle detaylı yok hedefi şaştı yok dama patladı yok havada söyle hedefi kacırıyor dakikaksı az baş mesafesi az gibi yazan yok merak ediyorum yazmak mı istemiyorsunuz. yoksa hazır oldugunda yaptıgınımı yada en iyi zamanınımı yazıcaksınız.

Cok guzel bir soru sordun Kenan abi , bende acikcasi cok merak ediyorum bu konuyu.
Sanki millet tereddut icerisinde ve kusun ne yapacagini bilmedikleri icin yazmaya elleri titriyor , kusum hazir olsun en iyi performansi nezaman gosterir ozaman gelir gonul rahatligi ile yazarim havasi sezdim ben acikcasi.Belki de durum boyle degildir de yazmak istemiyorlardir.Ama ilk soyledigim bana daha mantikli geliyor kimse kizmasin bana :p

Ben suan 2,5 aylik olmus Dumanli ucuruyorum 3-4 gundur , yaklasik 40-45 dakika ucuyor.Taklayida sokmus ve hafiften fiskirma hareketlerini sergiliyor tabi cok hafiften yapiyor bunlari .
yaklasik 1 hafta sonra 4 tane daha yavru kovalayacagim..hayirlisi.

selamunaleykum
saim abi evet niyette var izne gelmek kisa bir surede olsa burda okullarin kapanmasina bir ay daha var abi birde eleman eksigi var insallah halledersek istiyorum kisa birsurede olsa.
ali usta inan bir tikirti yok daha yavrulardan bende cok istiyorum izne gelmeden baslamalarini yoksa umutler baska bahara gine birtanesi ufakdan ziplamaya baslamisti kanatlari son 4 de idi disi olunca yatirdim birazda asiri ustune dusmeden oluyor herhal yak bu disi yok bu dedeye benziyor yokbu ebeye benziyor diye birazda zoman sorunundan gecikiyor ama iyi veya kotu olacaklar cunku gecmisleri geleceginin teminatidir diye dusunuyorum.
saygilarla ferhat

Selamlar arkadaşlar ; konu içinde bahsettiğim uçurduğum yavrularımdan biri olan beyaz yavrum öldü .
Bir hafta önce boğazı balgamlandı ( üst damağından, sinüs deliklerinden, boğazına doğru, kıvamlı , şeffaf , balgamsı , hafifte kanlekeli bir sıvı) ilaç verdim balıkyağı verdim azda su verdim , daha sonra iştahı azaldı iki gün önce dengesini kaybetti sarhoş gibi sallanıyordu zaman zaman .
Dün de artık dışkısı nı yapmaya çalışırgibi bir halı vardı . Ve cuma gecesi ölmuş.
Taş gibi kuştu, hiç zayıfalamadı bile ölüsübele ağırdı , açtım içine baktım ; karaciğer , böbrekler dalak , akciğer , hepsi temiz gözüküyordu. Tabi çıplak gözle, yanlız kursağında yeşil su vardı .
Bilmiyorum belkide zehirlendi birşekilde .. Neyse artık hikaye oldu anlıyacağınız şimdi son iki kardeşi var onları kovalamaya başlıyacağım ..
Çok üstüne düşüyorum kuşların, çocuklarımdan bile daha iyi bakıyorum belkide .. Bu yüzden sakınan göze de hep çöp batıyor. Birazdaha ipin ucunu serbest bırakacağım bu ara lar üstlerine düşmeyeceğim .. Durum bu şekilde .. selamlar .ŞEREF

şeref' Alıntı:
Çok üstüne düşüyorum kuşların, çocuklarımdan bile daha iyi bakıyorum belkide .. Bu yüzden sakınan göze de hep çöp batıyor. Birazdaha ipin ucunu serbest bırakacağım bu ara lar üstlerine düşmeyeceğim .. Durum bu şekilde .. selamlar .ŞEREF

Aynen öyle seref bey,nekadar ilgi gösterirseniz okadar zaayat oluyor..

Değerli Üsdatlar Resimleri nasıl eklerim siteye bizim kargalarıda görün?
bana yardımcı olursanız sevinirim.

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
saim abi evet niyette var izne gelmek kisa bir surede olsa burda okullarin kapanmasina bir ay daha var abi birde eleman eksigi var insallah halledersek istiyorum kisa birsurede olsa.
ali usta inan bir tikirti yok daha yavrulardan bende cok istiyorum izne gelmeden baslamalarini yoksa umutler baska bahara gine birtanesi ufakdan ziplamaya baslamisti kanatlari son 4 de idi disi olunca yatirdim birazda asiri ustune dusmeden oluyor herhal yak bu disi yok bu dedeye benziyor yokbu ebeye benziyor diye birazda zoman sorunundan gecikiyor ama iyi veya kotu olacaklar cunku gecmisleri geleceginin teminatidir diye dusunuyorum.
saygilarla ferhat
ferhat kardeşim inşalah olur kardeşim biliyosun bu kuşların ilk uçmada takla çevirenide var ge çoynuyanıda ama sen yinede boşluk verme antereman devam bende şu ebeye benziyor su dedeye beziyor diye busayede 200 kuş yaptık ,bizdede yeni tıkrdamaya başlayanlarvar ,hayırlısı inşallah iyi olur saygılar

s,a,sevgili ferhat kardeşim sana bimüjde m var son 5 ,senedir beyaz yavru alamıyodum fakat son çıkan yavrulardan 3 tanesi beyaz yemın ederim hiç aklımdan geçmemişti yavruları ,bozdumanlı diye elime almadım yuvaları temizlerken elime alınca gördüm inşallah yasarda damızlığa cekeriz enson aldığım beyaz yavruyu kayseride yüzbaşı bir arkadaşıma hediye ettiydim onuda atmaca aldı ogünden beri beyaz yoktu şimdi var ,,,,,saygılar

saimusta' Alıntı:
s,a,sevgili ferhat kardeşim sana bimüjde m var son 5 ,senedir beyaz yavru alamıyodum fakat son çıkan yavrulardan 3 tanesi beyaz yemın ederim hiç aklımdan geçmemişti yavruları ,bozdumanlı diye elime almadım yuvaları temizlerken elime alınca gördüm inşallah yasarda damızlığa cekeriz enson aldığım beyaz yavruyu kayseride yüzbaşı bir arkadaşıma hediye ettiydim onuda atmaca aldı ogünden beri beyaz yoktu şimdi var ,,,,,saygılar

selamunaleykum
eve simdi geldim inanin daha yemek yemeden kuslara yeminine suyuna baktim hemen internete gecip yazilari okuyorum saim abi senin adina cok sevindim bendede 4 yovru buyuyor ayni ana babadan aralarinda 10 gun fark var biri arap biri beyaz inanin hayret ediyorum busene beyaz yovruyu 15 seneden cok verdiler abi busene ucurak dedikya ondan inadina damizlik yavru veriyorlar abi sende cok bende 25 30 anca bunada bakarken zorlaniyorum .
bugun cevdet abinin yazisini okurken biseyler daha ogrendim cizmeli araplari.
ayrica zabuta kemal abi hakinda konustuklarina katiliyorum cok ii insandi ve cok ii kuscuydu saim ustalari bizim semtte ve ankarada isim yaptiran ve oynatan ii kuscu idi tabi simdi kusbeslemiyormus diye boyle yazdim yanlis anlasilmasin allah uzun omur versin cumlemize
saygilarla ferhat

s,a ferhat kardeşim cevdet abi yaşı bizden büyük olduğundan biliyor saim ustayı ben bir veyaiki sefergödüm biraz aksi adamdı yanınada yanaşamadık kemal abi ozaman aldığı kuşlara bir gecekondu parası verdiğini duydum yaşmda 15 ti çünkü sefa abide aynı kusları beliyodu ,bende ,yeğeni ,osmandan parayla satın aldım kuslardan bır iki tanede kaybettiklerini yakalayıp damızlık yaptım ,ama rahmetli daha sonra görünce ,sevindi allah ramet eylesin sefa, abide iyi insandı ,kardeşim işlerinde başarılar ,gönüller bir olsun ,saygılar

s.a ben kuşlarımı kendim üretip kendim uçuruyorum ve şuanda çakmaklı yavrum ve sarıkır yavrularım var kendilerini seyrettirebilecek siteyede yükledim fotolarını o kuşların bi önceki yavrularıdır meraklısı olana duyrulur buyrun gelin uçuralım...!!! hatta siz uçurun kuşumu :evet:

Ekli dosyalar

• Kopyası Kopyası DSC06334.webp
    Kopyası Kopyası DSC06334.webp
    326.3 KB · Görüntüleme: 1,135
selamunaleykum
kuscu41 seninadina sevindim bunlar guzelseyler genc kardeslerimizin kus uretip oynatmalari teklifin icin tesekkurler
sen oynuyon kusun hazini al yeter kardesim tabi yakin olan uygun olan gormeyi isteyen arkadaslarda muakkak gelir gorur kus bahane onemli olan kusun guzel muhabeti teprikler.
saygilarla ferhat

selamun aleyküm haydi yasin kardeşim resim ler nerde kargalar da sıyah olur yasin kardeşim kuslar oynamaya başlamış gözün aydın resimlerı bekliyoruz , kargaların ,engüzel ,günler seninle olsun yasin kardeşim ,sayglar

Geri