suan ucurdugunuz kus hakkindaki dusunceleriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ferro18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 199
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K
tengelli' Alıntı:
http://www.kuscular.org/viewtopic.php?f=40&t=6253&p=55443#p55443
selamunalaykum kenan
bunlar kuscu 41 rin kuslari yasinin deyil
saygilarla

bende direk üstte onun yazısı var diye onu sordum sandım özür. ona resim nasıl atılır sayfasının linkini attım attıgında hep beraber bakarız.

saimustam kuşların resimlerini ekleyemedim siteye bu konuda yardımcı olursan sevinirim.

s,a yasin kardeşim benim resimleride mehmet yükledi bilsem can feda sevgili kardeşim kenan kardeşimiz nasıl yükeyeceğini izah etmiş onunla diyolog kurarsan sana bilgiverir ,saygılar

herkese selamlar kuşun zaman problemini cözmüş bulunmaktayım ( benim hatammmış jeton geç düştü :=) bu gün 56 dakika 23 sefer yaptı ) artık 2 hafta daha ucurup son telekleri tamamen cıkana kadar ucurmayacagım ( bu esnada diğerleriyle ugraşacağım ) ondan sonra ne yapar artık onuda görürüz işallah. oturmuş olan ortalama 20 seferi var ve seferlerin hepsi hedefe dir başka yere ve havada patlama artık yapmıyor (1 haftaya yakındır.) fışkırmasıda hızlı ve en yüksek 2 metreden hedefe giriyor boşa sefer yok sefer boyu 10 15 metre arası ortalama 3 takladır taban başlarda vardı şuan yok iniş ve kalkış dolu hiç boş inişi olmadı fakat gerçek mesafesi ve takla sayısı telekler net gelip değiştiğinde belli olucak. diğer ucurdugum kuşların hepsi takla cevirdi 2 tanesi havada yavaş yavaş fışkırıyor.

,s,a kenan kardeş işi çözdün darısı diğer kuşlarına allah devamını getirsin ,kenancım ,yasinin resim eklemesine de yardımcı olursan , sevinirim

selamunaleykum
kenan gercekten bu kustan cok senin hakin diye dusunuyorum ben. yaklasik 2 aydir kustan gozunu ayirmadin kusnan butunlesip herseyini inceleyip kusu buralara getirdin taktirler sana bende hosuma giden bir soz var onu yazmak istiyorum bu soz tam buraya yakisiyor cunku
AT YIYIDIN ALTINDA KISNER
yuru be kenan kim tutar seni
saygilarla ferhat

Yasin06500' Alıntı:
saimustam kuşların resimlerini ekleyemedim siteye bu konuda yardımcı olursan sevinirim.

saimusta' Alıntı:
s,a yasin kardeşim benim resimleride mehmet yükledi bilsem can feda sevgili kardeşim kenan kardeşimiz nasıl yükeyeceğini izah etmiş onunla diyolog kurarsan sana bilgiverir ,saygılar

tengelli' Alıntı:
http://www.kuscular.org/viewtopic.php?f=175&t=2680

selamun aleyküm şafak kardeşim hoş gedin nasılsın yeğenimizin mezuniyet törenine kastan monuya gittiğini biliyorum kardeş kemal abiye uğramışşın sezai usta telofon ettiğinde ,beraberdik ,seni aramasını ,söyledim aradığında ,şehre gimek üzerymiştin , saygılar ,

herkese selamlar emek veren emeğinin karşılıgını alıyor benim ilk ucurucam kuş karamiskiydi şuan ucurdugum yavruyla ayni zaman yavrusu fakat kanadını sakatladıgından onu ayırmış ileştikten sonraya bırakmıştım tam kanadı iyileşti ucucak öyle bir tüye girdiki yolunmuş kaza döndü şimdi yavaş yavaş kaldırıyordum bu gün aradan uzun zaman gcmesine ramen hantal haliyle 45 dakika civarı ucarak sefer yapmaya başladı ne mutlu ki bana verdiğim emekler boşa gitmiyor fakat ucurdugum sabunide miskide havada takla cevirmelerine rağmen havada hiç baş yapmadan direk hedefte baş yapmaya başlamıştır. bunun nedenini gerçekten bilen veya bu özelliğin sonunun nereye varıcanı bilen varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

selamunaleykum
kenan kardes emeklerinin bosa gitmedigine sevindim sorunu ben kendi kus dilime gore cevaplamaya calisiyim kendi fikrim ve kendi gozlemlerime gore kus baslarken vavayi oynu sadece perdahsizlik ve oyunu yeni sokmesindendir bozi kuslar perdahi cok cabuk alir direk yere catiya hedefe oyuna gelir seninkilerde bence perdahi hizli aldigindan oldu diye dusunuyorum tabi birazda icinde olacak.
ve ucurdugun yerinde bunun bayi var ve en cokda senden kaynaklaniyor
saygilarla ferhat

,
tengelli' Alıntı:
herkese selamlar emek veren emeğinin karşılıgını alıyor benim ilk ucurucam kuş karamiskiydi şuan ucurdugum yavruyla ayni zaman yavrusu fakat kanadını sakatladıgından onu ayırmış ileştikten sonraya bırakmıştım tam kanadı iyileşti ucucak öyle bir tüye girdiki yolunmuş kaza döndü şimdi yavaş yavaş kaldırıyordum bu gün aradan uzun zaman gcmesine ramen hantal haliyle 45 dakika civarı ucarak sefer yapmaya başladı ne mutlu ki bana verdiğim emekler boşa gitmiyor fakat ucurdugum sabunide miskide havada takla cevirmelerine rağmen havada hiç baş yapmadan direk hedefte baş yapmaya başlamıştır. bunun nedenini gerçekten bilen veya bu özelliğin sonunun nereye varıcanı bilen varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim.
,merhaba kenan kardeş,kusun iyilesip uçmasi ,güzel ,bazı kuşlarda ,havai baş yapmadan direk hedef yapabiliyor arkadaşmda böyle kuş gördüm bir buçuk ay böyle oynadı ama sonra tekrar sanki havaibaş yapmayı ben unuttum dergibi havai baş yapmayabaşladı ,kısabir süre sonra normal oyununa tekrar başladı ,benim hiç basıma gemedi ,sen yine anteremana devam et , allah ne ,gösterir ,saygılar

slm arkdaslar bende dısı takkalı bır kara var daha 1 yasında yok oynadığı zamn çok güzel oyunu 7 8 tokatına30 35 metre gıdıyo cokta sert ama bı sorunum var kus herzamn ıyı oynamıyo 1gun oynuyosa 3 gun oyundan kacıyor ne yapmam lazım bır gun ucurup bırgun kapatıyorum gene aynı her zamnn aynı oyunu cıkarmıyo

MeRDo42' Alıntı:
slm arkdaslar bende dısı takkalı bır kara var daha 1 yasında yok oynadığı zamn çok güzel oyunu 7 8 tokatına30 35 metre gıdıyo cokta sert ama bı sorunum var kus herzamn ıyı oynamıyo 1gun oynuyosa 3 gun oyundan kacıyor ne yapmam lazım bır gun ucurup bırgun kapatıyorum gene aynı her zamnn aynı oyunu cıkarmıyo
selamunaleykum
arkadsim anlatiklerina gormeden bisey demek gercek ten zor bunu kendin incele ii oynadigi gunun sebebini bul ona gore devam et bence
birde oyundan kaciyo derken bos mu geciyor hedeften peki kotu gununde inis nasil ani inismi yopiyor
saygilarla ferhat

Şuan 6 kuş uçurmaktayım,, damcı kuşumun birisi uçamıyor her yerden kaltığında takla atıp arkasına düşüyor acaba nedendir bi bilgisi olan paylaşırsa sevinirim,, diğerlerinin hiç kusuru yok çok güzel uçuyorlar,,
Saygılarımla Nuri

şu an uçurdugum yavru ekesi beyaz erkek bir yaşında 30 50 metre arası 10 13 sefer 4 6 takla 1 .2 saat ucuyor yavru yumurta eş daha görmedi.dikmende ucuyor gencay marketin kuşu izlemek istiyen varsa arkadaşlar gelebilir umursamaz.05355749974

uçurdugum beyaz erkek yavru ekesi eş yumurta yavru görmedi dikmende30 40 metre 4 5 takla 1.2 saat 10.13 sefer yerine 5.6 taklalı iner. gencay marketin kuşu izlemek isterseniz.dikmen akpınar mah 29 cad ankara.

selamunaleykum
bugun isten 2 saat erken kactim kuslarla vakit gecirmek icin ucan3 kusu biraktim yavrunun biri hafif kirgindi bir haftadir ucurmuyodum gozume ii gorundu onuda biraktim ucmasi icin yaklasik 15 dakiyka uctu catiya indi herhal kirgindir dedim komesteki kuslarla ilgileniyodum bir baktim uzerinde karga bir saniyede nasil oldu kus nasil kacmadi nasil yakalandi anlamadim kafasini aninda koparmis busene buyuyen en cok hosuma giden yavru idi azbi kirgin olsa gozune bakiyordum kaldi 3 ucan haftaya 3 tane daha kovalamaya baslayacam daha onceleri hosuma giden yavrulari kanadi kuyrugu keserdim civci gibi gezerdi yoksa muakak basina bisey geliyodu suna emin oldum artik benim kuslara kendi nazarim deyiyor bilmiyorum ne yapmam lazim ii olan anna baba halen ii tek tek de olsa halen yavru buyuturler artik bu kuslarin bedduali olduguna inanacam bende herhal
saygilarla ferhat

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
bugun isten 2 saat erken kactim kuslarla vakit gecirmek icin ucan3 kusu biraktim yavrunun biri hafif kirgindi bir haftadir ucurmuyodum gozume ii gorundu onuda biraktim ucmasi icin yaklasik 15 dakiyka uctu catiya indi herhal kirgindir dedim komesteki kuslarla ilgileniyodum bir baktim uzerinde karga bir saniyede nasil oldu kus nasil kacmadi nasil yakalandi anlamadim kafasini aninda koparmis busene buyuyen en cok hosuma giden yavru idi azbi kirgin olsa gozune bakiyordum kaldi 3 ucan haftaya 3 tane daha kovalamaya baslayacam daha onceleri hosuma giden yavrulari kanadi kuyrugu keserdim civci gibi gezerdi yoksa muakak basina bisey geliyodu suna emin oldum artik benim kuslara kendi nazarim deyiyor bilmiyorum ne yapmam lazim ii olan anna baba halen ii tek tek de olsa halen yavru buyuturler artik bu kuslarin bedduali olduguna inanacam bende herhal
saygilarla ferhat
sevgili ferhat kardeşim sakındığın göze çöp batarmıs gecmişolsun enson oynamaya başlayan yavruyuda atmacaya verdik beyaz takkalı yavru vardemiştm odaöldü nazik kardeşim bu kuşlar çabuk kırılıyor allahtan ikibeyaz daha var onları büyütürsem ne mutlu bana kardeş üzülüyoruz ama yapacakta fazla bisey yok kendi nazarımız değiyo herhalde ,saygılar

S.aleyküm abiler arkadaşlar bende kanaat getirdim benim kuşlarada benim nazarım degiyor yada bu sene atmaca çok neyi uçursam 3 günü bulmuyor bugünde dumanlı takkalı ve beyaz takkalı yavrulara daldı alamadı ama ikisinide nerdeyse ortadan ikiye bölecekti heryerini yardı hayvanların ölmezlerde gelde uçur şimdi bıkkınlık geldi valla en son şehir içi demicem yagdırcam saçmaları cezamız neysede çekip oturucaz

eywallah şeref sagol kısmet artık o alacak biz çıkartıcaz

Şu an uçurduğum yavrulardan arap yavru beş aylık bir yavru kuşun yapması gereken bütün görevleri yaptı şimdi bir buçuk iki saat arası uçuyor oniki on beş arası sefere geliyor taban takla üst takla var 1,5 -2 metre fişek yapıyor bu 1,5-2 metre mesafede sekiz on takla atıyor.ben birazdaha uçması gerektiği inancı içindeyim bu arada takla aralarını açar diye düşünüyorum.bu konuda paylaşımlarınızı bekliyorum.Saygılarımla.

şuan itibarıyla kendi damızlıklarımın altından çıkan 4 adet yavruyu söktüm bu yavruların 3 ü tüye girdi ince tüyününü düzdü baş teleklerini düzüyo şuan bu 3 yavrudan abi kardeş olanların dişisi çift tabanlı süratli ve atışlı oyuna giriyolar taban ve üst taklaları mevcut rahatlıkla 25 30 metre gibi bir fişekleme mesafesini 7 yada 8 taklayla bir solukta şamatalı bir şekilde alıyolar pratikler yani şuanda eş pozisyonundalar eş alıp yavruya kusana kadar baş teleklerini kuruturlar 10 gün idmandan sonra eski hallerini aldılarmı damar tutmu demektir bunlar bu süreci beklerken bi alt yuva kardeşlerini yeni yeni havaya başladım tabi anne ve babalarıda ayırıp başka eşler kurdum bu yavrular netice verirken daha iyisini arayışımız son sürat devam edecek saygılarımla

cihandurmaz' Alıntı:
Şu an uçurduğum yavrulardan arap yavru beş aylık bir yavru kuşun yapması gereken bütün görevleri yaptı şimdi bir buçuk iki saat arası uçuyor oniki on beş arası sefere geliyor taban takla üst takla var 1,5 -2 metre fişek yapıyor bu 1,5-2 metre mesafede sekiz on takla atıyor.ben birazdaha uçması gerektiği inancı içindeyim bu arada takla aralarını açar diye düşünüyorum.bu konuda paylaşımlarınızı bekliyorum.Saygılarımla.
selamunaleykum
anlattiklarinin hepsi guzel de birbucuk iki metreye 8 10 takla biraz cok bu biraz sardiriyor havasi verir oyunda kusun takla mesafesini acmasi lazim taklalardan sonra yururse mukenmel olur ucurmaya devam et derim hatta altinda kusu azaltki fazla hirsla oynamasin belki taklalardan sora biraz yurur
saygilarla ferhat

tortor' Alıntı:
şuan itibarıyla kendi damızlıklarımın altından çıkan 4 adet yavruyu söktüm bu yavruların 3 ü tüye girdi ince tüyününü düzdü baş teleklerini düzüyo şuan bu 3 yavrudan abi kardeş olanların dişisi çift tabanlı süratli ve atışlı oyuna giriyolar taban ve üst taklaları mevcut rahatlıkla 25 30 metre gibi bir fişekleme mesafesini 7 yada 8 taklayla bir solukta şamatalı bir şekilde alıyolar pratikler yani şuanda eş pozisyonundalar eş alıp yavruya kusana kadar baş teleklerini kuruturlar 10 gün idmandan sonra eski hallerini aldılarmı damar tutmu demektir bunlar bu süreci beklerken bi alt yuva kardeşlerini yeni yeni havaya başladım tabi anne ve babalarıda ayırıp başka eşler kurdum bu yavrular netice verirken daha iyisini arayışımız son sürat devam edecek saygılarımla
selamunaleykum
sizin adiniza sevindim insallah hizli birsekilde eskiye donus yapmazsinizda istedinizi bulursunuz onemli olan tutmus kusun ana babaya sahip cikmak soy sizde oldukca tabi denemek de bu ise haycankadar
saygilarla ferhat

bende yeni başlıyorum benim daha kuşum yok ama arkadaşın taklacı kuşu takla atamıyo takla atacak gibi oluyo yarıda kalıyo sorun nedir bizde anlamadık ..

alican001' Alıntı:
bende yeni başlıyorum benim daha kuşum yok ama arkadaşın taklacı kuşu takla atamıyo takla atacak gibi oluyo yarıda kalıyo sorun nedir bizde anlamadık ..
selamunaleykum
kus yavru ise veya yeni ucusa alisiyorsa sorunyok ama kus eke ve uzun zamandir ucuruluyorsa sorun buyuk ucurmaya devam ettirin birde mumkunse taklaci besleyen birine izletin o daha cok yardimci olacaktir
saygilarla ferhat

alican001' Alıntı:
anladığım kadarıyla kusunuz yavru ve yeni takla atmaya başlıyo yani bel kırıyo

Geri