suan ucurdugunuz kus hakkindaki dusunceleriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ferro18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 199
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K
Yasin bey hadi hayırlısı, emeğine sağlık daha güzel olur inşallah, sonunu da görürsün.
Selamlar.

tengelli' Alıntı:
selamlar konu süper oldu ben bu seneye kadar pek üstüne düşmüyordum bu sene niyetlendik catıdan tarlaya indirdim catıda 1 kez ucan yavrularda cok akılı cıktı yere alıştıramadım alışanlarsa 5 tane kaldı birinin son 3 haftası diğerlerinin daha zamanı var nasipse bütün yavruları ucurucam daha kolay olsun diye hazır getirdim arkadaştan onuda bastıramadık şimdilik devam kovalamaya ben ilk kez yere indirdiğimden oyundan cok yerde istediğim sistemi oturtmaya calışıyorum yavruların hepsi belkırıyor kimisi hem bel kırıyor hem takla ceviriyor.ama asıl beklediğim yavrular yumurtalardan cıkmadı nasipse onlar cıksın gerisini bu sene oynamasada önemli değil kışın oynatırız.

benim için eksisi artık bir cantam var küçük kümes gibi her akşam cayıra taşıyorum ordandan tekrar eve gına geldi ama inadım inad.

benim için artısıysa babam olum bırak catıda ucururuz diyor daha düne kadar ee banene diyordu cayırda rüzgar yemesin oğlum diye bu gün böyle diyor. 3 yılda yapamadıgımı bir cayırla yaptım.

S.a.

Biz de aynı şekilde uçuruyoruz. Çayıra bir çadır kuruyoruz ve yavruları orada uçuruyoruz. Biraz zor oluyor tabii. Ama kesinlikle çatıya uçurmaktan daha keyifli. Hele Hele yavrular uzaktan kapatıp gelmeye başlayınca daha bir keyifli oldu.

Şenol

selamlar bu günle kuşu 6 gün sanırım tek ucuruyorum bu günden sonra umudum 2 katına cıktı 3 fireng nerdeyse ayni boya gelmek üzere bir tanesi bir tanede yarım var 2 de ayni kanatta kuş 38 dakika uctu kalkışı 4 taklalı 23 başı var başların 2 veya 3 tanesi 10 metre üstünde daha kafa dikmedi 2 binaya 2 kümesi baya geçtikten sonra diğer 19 taneside kümesle arasında 5 metre kadar mesafe var ve 3 metre ile 5 metre arasında başlıyor başa genelinde taban ve bağlama var son olarak inişi 5 taklalı hala ben cok umutluyum ama hedef yapmadı yapmazsa hüsran olur şu an 3 değişik istikametten giriyor. birde hala besili 1 haftadır yemi bir sefere düşürdüm ama cok iyi bak mışım huyum kurusun diyet bile zayıflarmadı :=) sonundan umutluyum kötü cıkarsada iyi cıkarsada yazarım. şuan hedef sorunu birde alcalma sorunu var.

Selamlar, bir müddet bakkamadım konuya , Saim usta adlı arkadaşımız Halat koparan diye bir kuş duyduğunu yazmış kırklareli yöresinde , yok malesef ben duymadınm .
Açıkçası benim burada oyun kuşu üzerine konuştuğum bir kuşçu dahi yok, yada ben tanımıyorum .
Bu bölgede daha çok yerli ırklar , kostüm , ve şebap bakan kuşçular yoğunlukta .
Oyunkuşu nu arada öylesine bakıyorlar .. Çok fazla bileni ve seveni yok . Daha çok kostüm falan seviyorlar ..
Ferro isimli arkadaşımız yaşımı sormuş; yaşım 35 . yaşımız küçük tabi bilgive görgümüzde yetesiz sizlerden birşeyler öğrenmek hevesindeyiz .( latife olsun diye söylemiyorum buna inanıyorum)
Ayrıca beyaz erkeğin resini merak etmiş , vallahi ben konu açmayı dahi becerecek durumda değilim, çok cahilim bu internette , sadece cevap yazıyorum forum da konulara .. , Resim var ancak atamıyorum .
Öğrenir öğremnez elbette ki payaşmak isterim sizlerle Beyaz erkeğin resmini.. selamlar ŞEREF

selamunaleykum
kenan kuslar baslamis gozun aydin daha ii olacaklar sayende sevincini anliya biliyorum kusculukta ensevdigim sey yavru baslatmak insallah sonunuda gorursun kazasiz belasiz :oley: :oley: :oley:
seref inan bende senin gibi bilgisayarda zorlaniyoum anlamadigim birsey olunca yegene yaptiriyorum beyaz erkegi gormek istedim cunku cok sevdigim kuslardan biride beyaz neyse uygun olunca bakariz.
birde saim abinin son ekledigi resimler mukenmel beni kiskandirdi o kuslara sahip olmayi isterdim ama sahibine daha cok yakisiyor
saygilarla ferhat

selamunaleykum
kendi ucurdugum kuslari anlatmayi unuttum. kenana anlatmistim bazi yavrularda sorun vardi turkiyeden ilac getircektim postayla ilac girisi yasakmis buraya bende internetten deyisik bir ilac buldum halen kirginlar 2 kayip var 3 gundur ucurmuyorum yenitaklayi sertlestiriyorlardi ii gorunduklerinde tekrar devam ederiz insallah.
saygilarla ferhat

merhaba arkadaşlar ve ferat öncelikle iyi olmanızı dilerim nezaman türkiyeye geliyon deli neyapıyor iyimi, ametabiye selam uçurduğum kuş hakkında yazıyımmı yazmayımmı düşüncedeyim saygılar

nuriozturk' Alıntı:
merhaba arkadaşlar ve ferat öncelikle iyi olmanızı dilerim nezaman türkiyeye geliyon deli neyapıyor iyimi, ametabiye selam uçurduğum kuş hakkında yazıyımmı yazmayımmı düşüncedeyim saygılar

aleykumselam nuri hamdolsun herkez ii
nuri guzel haberlerini aliyorum ve inan cok seviniyorum ucurdugun kusu sende yaz kardes ben biliyorumda birde senin dusuncelerini duyalim masallah ii mis. :heyo:
nasipolursa 5 6 hafta sonra gorusuruz
saygilarla ferhat

s.a arkadaşlar bende bir bozdumanlı kirli dişi ucuruyorum 8 aylık sefere gelmeye başladı kuşda nefes sorunu var henüz tam oturmadı ortalama 1 saat ucuyor 15 ila 18 sefer arası yapıyor 10 da 8 tabanlı 5...9 takla arası gidiyor gezmesi atması güzel kuş nasipse ist ve adapazarı kupasına ucacak yarışma öncesi seyretmek isteyen arkadaşlar varsa irtibata gecelim videosunuda yakın zamanda sitede yayınlıcaz inş kazasız belasız günler dileğiyle

SAYGILAR

şeref' Alıntı:
Selamlar .Bu sene kışın bende atmacaya çok kuş verdim, ama şimdi yoklar şükür. Sonbahara dek kısmen rahatım bu konuda .
Uçan yavrulara gelince, henüz işte bu oldu denecek bir kuş yok .
Taklayı söküp çabuk sıkıya düşen bir soy var , bunlar yakındaki bir fabikaya basıyor, sonra da oraya alışıp bir süre sonra kayıp oluyorlar. Bu soyu çizdim anne babayı ayırdım artık .
Beyazlarım var çok heves ettiğim, tek bir dişi yavru az buçuk bişeyler yapıyor ama daha yavru olmasına rağmen taklası çok az üç dört taklayı geçmiyor .
Oysa iyi bir babası var , sanırım anne sorunlu . Bu anne de yolcu yani.
Bir çıkolata kızma var taklası bol ama uzaktan sıkma olayı yok başa gelirken mesafeyi ayarlı açıyor aralıkları hep aynı veriyor seferleri düzen li yanlız kanat tüyleri çok zayıf bakalım tüyünü tam bir değiştirsin .
Bir şekeri var ( ispirto şekeri arası ) Kısa kaçıyor ve malesef kanat patlattı .
Diğer birkaç deneme yavrum var onlarda hikaye olacak durumlarına bakınca ..
Eski yaşlı bir takımımdan sa malesef bu yıl yavru büyümüyor çıkan yavrular , hep maraz yada ölüyor ..
Bir iki takımda daha yavrusunu alamadığım yeni eş tuttur duğum kuş var, merakla yavrularını bekliyorum..
Yani durum hiçte parlak değil benim için .. Hiç bukadar kötü olmamıştı uzun zamandır, çok emek veriyorum ancak göz dolduracak bişey yok şuan .. selamlar ..ŞEREF
S.A. Şeref bey yavruların büyümemesine üzüldüm size bir ilac tavsiye edceğim ben ço faydasını görüyorum tüm eczanelerde mevcut supravit multivitamin çocuk şurubu kuşlarınızın içme suyuna iki kapak katarsanız bence faydlı olur sağlıklı yavrular büyütmeniz dileği ile .Saygılar...

selamunaleyküm yasin kadeşim sonunda kargaların rengi arap arap uçurmaya başlamıssın tebrik ederim kus anlatığına güzelmiş inşallah başına bir kaza bela gelmeden ağıztadıyla uçurrsun ferhat kardeşimde uçurmaya başlamışsın güle güle uçurun allah kazadan beladan korusun *şeref kardeşim verdiğin bilgiye teşekkür ederim saygılar

selamunaleykum saim abi
sukur abi nerdesin ben sendekileri kendi kuslarimdan daha cok merak ediyorum son durum ne
saygilarla ferhat

tengelli' Alıntı:
selamlar bu günle kuşu 6 gün sanırım tek ucuruyorum bu günden sonra umudum 2 katına cıktı 3 fireng nerdeyse ayni boya gelmek üzere bir tanesi bir tanede yarım var 2 de ayni kanatta kuş 38 dakika uctu kalkışı 4 taklalı 23 başı var başların 2 veya 3 tanesi 10 metre üstünde daha kafa dikmedi 2 binaya 2 kümesi baya geçtikten sonra diğer 19 taneside kümesle arasında 5 metre kadar mesafe var ve 3 metre ile 5 metre arasında başlıyor başa genelinde taban ve bağlama var son olarak inişi 5 taklalı hala ben cok umutluyum ama hedef yapmadı yapmazsa hüsran olur şu an 3 değişik istikametten giriyor. birde hala besili 1 haftadır yemi bir sefere düşürdüm ama cok iyi bak mışım huyum kurusun diyet bile zayıflarmadı :=) sonundan umutluyum kötü cıkarsada iyi cıkarsada yazarım. şuan hedef sorunu birde alcalma sorunu var.

selamlar hedef ve alcalma sorunu baya cözüldü sadece şu artık oturması gereken her gün aynisini yapması ve saat uzatması başkada bir eksiği kalmadı ama bi ara bir gün kuş istediğini yapamadıgında ( hırslı girdiğinde ) kısa fakat bol taklalı seferlerde arada takla bozdu. birde ben o gün farklı bir sistem denemek istedim belkide ondan oldu. kuşu kendi boyu seviyesinden az yüksek bir yerde tak başına bırakıp ucum hissini artırıyım dedim tersmi ne tepti o gün anlamadım ama bu akşam kesin belli olucak.

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum saim abi
sukur abi nerdesin ben sendekileri kendi kuslarimdan daha cok merak ediyorum son durum ne
saygilarla ferhat
ferhat sağol iyiyim iternette arıza vardı onunicin 3 4 gündür giremiyodum kuşlar iyi tek uçan yavru var 1 atmaca ya 2 de kayıp 1 tane uçan kaldı oda biraz daha zaman istiyor ama pazargünler gidip kendim uçuruyorum bir buçuk iki minareyi zorluyor yedi sekiz metreden alıyor adam boyununa indidiği zaman olcak hemdeiyi olacak yeni yavru kovalattırmaya başlattım 6 tane hepside takla yı cevirdi onlarda istikrarlı iyi olcak ferhat senin iyi haberlerini aldım kuşlar başlamış sevindim kardeş saygılar

selamlar herkese bir konuda görüşünüzü paylaşırsanız sevinirim şuan ucurdugum kuş kapanarak gelmeye başladı ve alcalmayada yanlız şöyle bir sorun var kuş son seferlerine kadar yani yoruluncaya kadar az yüksek giriyor inmesine 10 dakika kadar kala hedefe kapaması güzelleşiyor ve daha uzun daha dik cıkıyor normalde dinlenikken yapması gerektiği halde yorgunken daha güzel hedef ve baş yapıyor. ben bunu kuş cok hırslı oldugundan şu an 50 dakikaya cıkmış (9 yada 10 günü tek ucuralı ) olan ucum saati yetmediği için hırla baş yapıp kısa mesafeler arasında bol takla yaparak kendini yıpratıyor gibi geldi.böyle düşünmemin nedeni bazen kapama yaparken 100 metre kadar uzaktan yaptıgı halde cok hızlı ve yatay gelip hedefi en az 40 50 metre kadar geçiyor ve patlıyamıyor benim düşüncem hedefi tam yapıp zamanı arttıgnda düzelicek sizin düşünceniz nelerdir ?

tengelli' Alıntı:
selamlar herkese bir konuda görüşünüzü paylaşırsanız sevinirim şuan ucurdugum kuş kapanarak gelmeye başladı ve alcalmayada yanlız şöyle bir sorun var kuş son seferlerine kadar yani yoruluncaya kadar az yüksek giriyor inmesine 10 dakika kadar kala hedefe kapaması güzelleşiyor ve daha uzun daha dik cıkıyor normalde dinlenikken yapması gerektiği halde yorgunken daha güzel hedef ve baş yapıyor. ben bunu kuş cok hırslı oldugundan şu an 50 dakikaya cıkmış (9 yada 10 günü tek ucuralı ) olan ucum saati yetmediği için hırla baş yapıp kısa mesafeler arasında bol takla yaparak kendini yıpratıyor gibi geldi.böyle düşünmemin nedeni bazen kapama yaparken 100 metre kadar uzaktan yaptıgı halde cok hızlı ve yatay gelip hedefi en az 40 50 metre kadar geçiyor ve patlıyamıyor benim düşüncem hedefi tam yapıp zamanı arttıgnda düzelicek sizin düşünceniz nelerdir ?
kenan kardeşim kuş daha hedefi tam yapmamış biraz daha sabır özveri ile kuş istediğin kıvama gelecektir saygılar saim usta

tengelli' Alıntı:

selamunaleykum kenan
oyunkusu yeni baslar iken kurulmus bir saat gibidir benim gozlemime gore kus komeste ucum zamanina kadar kendini kurar ve havada bosaltir bence sinin ucurdugun baslangicta hirstan fasla yaklasamiyor ondandolayi hedefe fasla yaklasamadan patlatiyor ve bu hirsindan hedefi gecince de oynuyor ben hirsli kusu severim oyunu ii olur atisi ii olur ve goreceksin hirsini konturol etmeyi ogrenince o kus olacak hatta ii olacak kus hedefe sokulmaya calisip sokulamayinca bos gecmiyor ve yakin bir yerde potlatiyorsa o kus hedefe sadece oyun icin geliyordemektir buda kus icin buyukbir artidir kusun suan anlattiklarina gore tek sorunu hirsi oda sorun deyil artidir anaya babaya sahipcik derim kus tutmus gozukuyor.
saygilarla ferhat

Senin adına sevindim kenan abi , bu kuş daha tam olmamış düzenli olarak uçmaya ihtiyacı var henüz.. Kuşlar sizinde bildiğiniz gibi yeni oyunlu iken çok farklı hareketler yapar, her soyun kendi oyun sökme tarzı usulü vardır .
Bana göre anlattıklarınız iyi işaretler bu kuş adına, tabi sizin adınızada .. selamlar .

Şu an uçurduğumkuşlar olmasada gerçekten kaliteli saatlerce uçan az yorulan az yiyen cana yakın güzel renkli kuşlardı hele havadaki uçuşları süperdi 10larca kuşun arasından en hızlı en kaliteli uçan benim kuşlarımdı gereken özeni gösterdim ama yinede kötü bi şanssızlık sonucu hepsini kaybettik allah rahmet eylesin...

bylegend' Alıntı:
Şu an uçurduğumkuşlar olmasada gerçekten kaliteli saatlerce uçan az yorulan az yiyen cana yakın güzel renkli kuşlardı hele havadaki uçuşları süperdi 10larca kuşun arasından en hızlı en kaliteli uçan benim kuşlarımdı gereken özeni gösterdim ama yinede kötü bi şanssızlık sonucu hepsini kaybettik allah rahmet eylesin...

selamunaleykum
kuslarinizin basina gelenlere uzuldum umarim acniz hafifler zamanla diyecek birsey bulamiyorum SABIR.
SAYGILARLA ferhat

S.aleyküm arkadaşlar şuan kuş uçuramıyoruz malesef oyuna düşürdügümüzü şahin alıyor bıktım desem yeri var son kaptırdıgım kuş uzaktan kapanıp 1_2 adam boyundan oyuna giren %80 taban taklalı 6_8 takla 40_45 mt çivarı oynayan bir kuştu ve daha iyi olacaktı ama malesef şahin oynatıyor şimdi yine başladık yeni yavrular kovalamaya 3 ay sonra yazarım onlarda ne yapıyor diye birde benim işimin zorlugu 3 aydan aşagı oynamaz genelde benim kuşlarım işimiz uzun yani

erdekli_krallar' Alıntı:
S.aleyküm arkadaşlar şuan kuş uçuramıyoruz malesef oyuna düşürdügümüzü şahin alıyor bıktım desem yeri var son kaptırdıgım kuş uzaktan kapanıp 1_2 adam boyundan oyuna giren %80 taban taklalı 6_8 takla 40_45 mt çivarı oynayan bir kuştu ve daha iyi olacaktı ama malesef şahin oynatıyor şimdi yine başladık yeni yavrular kovalamaya 3 ay sonra yazarım onlarda ne yapıyor diye birde benim işimin zorlugu 3 aydan aşagı oynamaz genelde benim kuşlarım işimiz uzun yani
,,aras kardeşim bir an önce şahinlerden kutulursn sendeki kuşların perfomansları güzel olduğunu az çok biliyoruz umarım sahin sorununu çabuk atlatırsn ,saygılar

ferhat kardeş sen naptın kuşlar oynamaya başladımı gerçi o soyun oynamama diye bir lüksü yok inşallah daha iyisini yaparlar

Saim abii güzel düşüncelerin için teşekkür eder saygılarımı sunarım.

s.a kuşçu arkadaşlar öncelikle hepinize hayırli ugurlu hırsızsız güzel oyunlu kuşları cenabı allahtan nasip etmesi dilegiyle saglıklı mutlu günler dilerim sohbet güzel epeydir sadece dinliyorum allah gönlünüze göre versin düyecegim çünkü herkezin gönlünde başka aslan yatar
saim agbi ben bu hafta kastamonuya gidiyorum 4/8 gün kalacagım inşallah dönüşte sezai agbi ve senin vede arzu ederseniz sizler gibi hatrı sayılacak arkadaşlarla kuş seyredelim birazda eskiyi yadelleriz ne dersiniz
kuş 2,5 ay oldu maşallah üzerine koyuyor ama eksiltmiyor
olabildigince zevk veriyor bilirsin bu kuşişi dostluklarla vede dostlarla büyür ve perçinleşir
ALLAHA EMANET OLUN ŞAFAK

selamun aleyküm şafak kardeş konugüzel inşallah sağlıkla gider dönersin geçen hafta sezai ustayla kulaklarını çınlattık inşallah sezai ustayla telefonlaşıp çayını içmeye geliriz keşke ferhat kardeşimizde burda olsada beraber gelebilsek kardeş çok teşekkür ederim nazik teklifin için ,kuş kuş bahane ,gönüller bir olsun saygılar

şafak kardeş sağlığın sihatın nasıl bir ara kümeslere gimediğini duydum inan çok üzüldüm dostlarımzın iyi olması bizleri sevindirir maşaallah kuşlar iyı üstune gün geçtikçe koyuyorsa keyfi bu işin orda bende arkadaşların kümesinde 3 yavru kaldıryodum 1 nı atmacaya verdim 1 de sertde kayboldu 1de dursun abinin boz kirlilerle dumalılardan gök yavru inşallah iyi gidiyor baş ına kaza bela gelmede 5 senelik özlemimiz biter ağıztadıyla seyrederiz saygılar ,allaha emanet olun

saimusta' Alıntı:
erdekli_krallar' Alıntı:
,,aras kardeşim bir an önce şahinlerden kutulursn sendeki kuşların perfomansları güzel olduğunu az çok biliyoruz umarım sahin sorununu çabuk atlatırsn ,saygılar
teşekkür ederim abi inşallah aşıcaz burda ömrü pek olmaz zaten çok kuşçu var vurur biri benim yerim sahilde oldugu için o şansım yok kısmet artık o alacak biz çıkartıp uçuruca Erdekten saygı sevgiler

selamunaleykum
aras kardes oynatigin kusu atmaca aliyormus sitemini anliyorum insallah bundan sonra agiz tadiyla ucurursun.
safak abi ve saim abi tesekkurler insallah birgun bizde bulunuruz guzel insanlarla guzel kus muhabbetinde.
bugun isyerinden iletilere firsat buldukca baktim ve 1saat erken kactim isten kuslarda hafif kirginlik vardi biraz duzeldiler 2 kardes yovruyu saldim bir haftadir ucuramiyordum biri baya serte binmis hizli birsekilde taklayi vura vura sine ciktilar icimden heb boyle kalmalarini gecirdim yeni baslayan yovru ucurmak bana baska bir haz veriyortaklayi vurdukca yukselmeleri alcalmak icin ugrasmalari hele birde kendi kuslarinin yavrusu olunca bir baska haz daha cok eksikler nefes ve ucum yonunden ama taklayi vurus sistemi acilmalari kafalarinin hep yokarda olmalari cok ii insallah devam edebilirim yarim kalmazlar
saygilarla ferhat

Geri