Türker Öden'in Bursa Oynar akkanat Güvercinleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 918
  • Görüntüleme Görüntüleme 150K
DAMIZLIKLARIM '' DEĞERLİ KARDEŞİM A R D A 'DADIR . KÜMESİMDEKİ BİR ÇİFT KUŞUN DİŞİSİ (YAŞMAKLI) ARDA'NIN , ERKEĞİ BANA AİT FAKAT DENEME AŞAMASINDADIR..BU ERKEKTEN DAHA ÖNCE 3 ADET YAVRU ALDIM HATALARI OLMADI .

ARDA DAN GELECEK YAVRULAR DAMIZLIĞIMDIR . YÜKLEDİĞİM FOTOLAR DAMIZLIĞIM OLARAK ALGILANMASIN. ! BUNLAR DA HOŞ,GÜZEL KUŞLAR DENEME AŞAMASI BİTMEMİŞTİR. YAVRULARININ UÇUŞLARI KONTROL EDİLECEK....
BİLGİLERİNİZE SUNARIM..

DENEMELERİM BU ERKEK İLE ; YAŞMAKLI DİŞİ İLE BU GÜN EŞLEŞTİ ..YAVRULARI HEP BİRLİKTE GÖRMEK NASİP OLUR .İNŞALLAH..ARDA DAKİ ÇİFTLERİN AMCALARI ..BABA AYRI :evet:

Ekli dosyalar

• 24-04-13_170410.webp
    24-04-13_170410.webp
    25.8 KB · Görüntüleme: 778
maşallah, güzel sağlıklı yavrular dileğiyle.. :slm:

SALMONELLA AŞILILAR..

KAKALAR İYİ.

E-COLİ İÇİN 2 GÜN İLAÇ VERMEKTEYİM..

KUŞLARIMA EL SÜRMEMEYE DİKKAT EDİYORUM

HAFTAYA KURT DÖKÜCÜ VERECEĞİM...

AY SONU DA VEBA AŞISI YAPILACAK ..İNŞLH.. :slm:

Gönlüne göre güzel yavrular alırsın inşallah.

DAHA ;ARAP, BEYAZ, YAŞMAKLI,KALAÇALAR ,MÜLAKATLAR VAR .. :haha: :slm:

BİRAZ OYNAYALIM..

BEN SOLAK ''IM ; VURUŞ'UM İLERİDE

HENÜZ 40 .SAYFADAYIZ 150 .SAYFADAN SONRA '' SABREDİN'' :slm:

[email protected]' Alıntı:
DAHA ;ARAP, BEYAZ, YAŞMAKLI,KALAÇALAR ,MÜLAKATLAR VAR .. :haha: :slm:

BİRAZ OYNAYALIM..

BEN SOLAK ''IM ; VURUŞ'UM İLERİDE

HENÜZ 40 .SAYFADAYIZ 150 .SAYFADAN SONRA '' SABREDİN'' :slm:

Bekliyoruz türker abi :haha: :slm:

OĞUZ.. SENİN BEKLEMENE GEREK YOK .! HEMEN GÖRMEN MÜMKÜN..

KAÇ KEZ DAVET ETTİM ..DEĞİL Mİ..?..

FOTO OLARAK GÖRMEYİ BEKLERSEN :haha: :slm:

SENİN GÖRDÜĞÜN BABAMIN KÜMESİYDİ.. :evet:

[No message]

Ekli dosyalar

• 10-05-13_180416.webp
    10-05-13_180416.webp
    26.6 KB · Görüntüleme: 828
Üst resimdeki erkek yavru cik cik olup , 10 kez çatıya çıktı.1 kez uçtu ..kısmetse ; bu gün 3 km den salacağım..testler ağır.. :evet:

MAŞALLAH MAŞALLAH ÇOK GÜZEL UÇUYOR CİK CİK AMA UÇUŞU YETER :evet: :evet: :slm:

oguzhan_kasap' Alıntı:

MAŞALLAH MAŞALLAH ÇOK GÜZEL UÇUYOR CİK CİK AMA UÇUŞU YETER :evet: :evet: :slm:
:haha: :evet: :heyo: OĞUZHAN VE EMRE İZLEDİ.. :haha:

TEDAVİDEKİ BEYAZ DİŞİYİ DE UÇURDUK . :haha: BEYAZ DİŞİ GECE GELDİ FOTOSUNU ÇEKTİM KARANLKTA GELDİĞİ İÇİN PEK NET GÖRÜNMÜYOR FAKAT YÜKLEYEYİM..PROFİL DEMİR ÜZERİNDE GECE UYUDU SABAH AVARE DELİĞİNDEN GİRMİŞ. :tamam: MUHTEMELEN BEYAZ DİŞİ İSTANBULA GİDECEK ..İSTEYEN VAR.. :slm:

GÜZEL UÇUNCA ÇAY,KAHVE,...VE :haha: http://www.radyofenomen.com/tikladinle_fla.asp

Ekli dosyalar

• 11-05-13_204059.webp
    11-05-13_204059.webp
    6.2 KB · Görüntüleme: 875
  • 10-05-13_134919.webp
    10-05-13_134919.webp
    30.1 KB · Görüntüleme: 891
  • 10-05-13_171916.webp
    10-05-13_171916.webp
    39.3 KB · Görüntüleme: 907
:haha: 3 DEĞİL 4 km DEN SALDIM .YAVRU GÜZEL UÇTU.HAFİF RÜZGAR DA VARDI .O NU DAHA DA YÜKSELMEYE ZORLADI . 2. UÇUŞU OLDU BU O NUN (BURSAYI BİLENLER İÇİN YAZAYIM , MURADİYEDEN AHMETPAŞA MH NE GELDİ). :tamam: + 1 PUAN

Ekli dosyalar

• 10-05-13_180416.webp
    10-05-13_180416.webp
    26.6 KB · Görüntüleme: 866
ALLAH ÖMÜR VERİRSE ; BU YAVRU emre trk16 YA VERİLECEK. :evet:

:haha: 3 DEĞİL 4 km DEN SALDIM .YAVRU GÜZEL UÇTU.HAFİF RÜZGAR DA VARDI .O NU DAHA DA YÜKSELMEYE ZORLADI . 2. UÇUŞU OLDU BU O NUN (BURSAYI BİLENLER İÇİN YAZAYIM , MURADİYEDEN AHMETPAŞA MH NE GELDİ). :tamam: + 1 PUAN

Maşallahhh :tamam: :tamam:

[No message]

Ekli dosyalar

• TÜRKER ÖDEN.webp
    TÜRKER ÖDEN.webp
    24.7 KB · Görüntüleme: 964
Maşallah :) Türker abi özel mesaj attım bu arada görmedin heralde :) Alıcı benim bu arada :heyo: :heyo: :haha: :haha:

Türker bey kuşunuzun maşallahı var. sizi de tebrik ederim bu şekilde kuş yetiştirdiğiniz için.bence kümeslerimize koyduğumuz tüm kuşlarda performansının yanında akıl da aranmalıdır.biz bu şekilde akıllı kuşlara damarı sağlam, kanı sağlam kuşlar derdik.41 kerrre maşallah. Allah nazardan kem gözlerden korusun.

onurcambaz' Alıntı:
Maşallah :) Türker abi özel mesaj attım bu arada görmedin heralde :) Alıcı benim bu arada :heyo: :heyo: :haha: :haha:

İSTANBUL'DAN BAHSETTİM YA. :haha: . :haha: ALICI DERKEN KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN !

HEDİYESİNİ ALACAK KARDEŞİMİZ onurcambaz :evet: :tamam: ''gelir ise alacak.. ''

MANİSA/AKHİSAR'DAN ÇIRAĞIM OZAN GELİR GÖTÜRÜRSE :utangac: ... :haha: :slm:

iyi gelmiş abi o kadar yerden :tamam:

onurcambaz' Alıntı:

İSTANBUL'DAN BAHSETTİM YA. :haha: . :haha: ALICI DERKEN KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN !

HEDİYESİNİ ALACAK KARDEŞİMİZ onurcambaz :evet: :tamam: ''gelir ise alacak.. ''

MANİSA/AKHİSAR'DAN ÇIRAĞIM OZAN GELİR GÖTÜRÜRSE :utangac: ... :haha: :slm:

Yarın öğlen gibi kısmetse çıkıyorum yola :slm: :slm:

:hmm: :hmm: :hmm: Beyazımı alıyorsun Ozan abi??

Re: Bursa Oynar Güvercinlerinde Yavru Testlerden Geçer.

UÇUŞ PERFORMANS
KANAT ALIŞ, STİL,SERTLİK ,YÜKSEKLİK ,
KANAT DİKMEME
AYRI UÇUP UÇMADIĞI
YÖN BULABİLME YETENEĞİ
EVİNE SADIK OLMASI
BAŞKA KÜMES KUŞLARINA ALDIRIŞ ETMEME

YETERLİ OLMAYIP TESTLER DEVAM EDER..
-------------------------------------------------
BEN SPORCUNUN AHLAKLISINI SEVERİM SÖZÜ ANLAMLIDIR.YAVRUNUN AHLAKI DA KONTROL EDİLİR.

YAVRU ; BAŞKA KÜMESE KONUR. YİYİP,İÇİYOR MU ? RAHAT MI ? ,..HEMEN ELENİR..

BAŞKA KÜMESE KOYDUK YEDİ İÇTİ ÖTTÜ .HERŞEY BİTMİŞTİR..BÜTÜN ARTILAR SİLİNİR VE DİSKALİFİYE OLUR.. KAFA ŞEKLİ ,GÜZELLİĞİ İLE UĞRAŞIP DURMAYIN..

Ağbi siteye konan bütün kuşları onaylıosun orginal ve ya deil die noter gibi .. şimdi sana soruyorum performans mı diee ama sadece resimlere bakarak yazıosun büyük bi ihtimal gözünü seveyim ona göre not vermiosan neye göre veriosun bana 2 - 3 saat uçan bi oynar izlette sana inanayım bu benim şahsi fikrim izletecek oynarın yoksada lütfen karışma herkesin kuşu kendine güzel biliosun ((:

vermid0n' Alıntı:
Ağbi siteye konan bütün kuşları onaylıosun orginal ve ya deil die noter gibi .. şimdi sana soruyorum performans mı diee ama sadece resimlere bakarak yazıosun büyük bi ihtimal gözünü seveyim ona göre not vermiosan neye göre veriosun bana 2 - 3 saat uçan bi oynar izlette sana inanayım bu benim şahsi fikrim izletecek oynarın yoksada lütfen karışma herkesin kuşu kendine güzel biliosun ((:

Türker maşşallah çok güzel yavru güle güle besleyesin.

Semih 2-3 saat uçan oynar sözününde benim semihin konusuna yazdığım oynar kuşunda şebaba dönüldü gibi sözümün

doğru olduğu gibi anlaşılıyor.

Ama oynar kuşunu 2-3 saat değil öğleden sonra geç kalınınca gece havada kalanının olduğunu ve bu tip kuşların hala

var olduğunu biliyorum.

sabah erken saatte atılırsa akşam ezanında inenlerinin olduğunuda biliyorum.

bazı oynarcı arkadaşlar oynar kuşunun uçum süresinin 45 d.k 1 saat arası olduğunu söylemekteler,bence bunlar elindeki

kuşa göre değerlendirme yapıyor,çünkü ondan fazla uçan kuşları yok,gençleride böyle yanlış yönlendiriyorlar.

bence oynarın kuşunun en büyük özelliği,sert kanat çekmesi-seri uçması-küme değil çapraz uçması-ve gözlen takip

edilemeyecek kadar yükselip aşağıdan seyredenlere ara sıra kendini gösterip yine bulutların üstünde kaybolmasıdır.

neyse nerden çıktı buda demeden lafımı bitireyim,hizmet ettiğiniz ırkın özellikleri ortak olsun herkez kendi

kümesindekine göre ırk tarifi yaparsa işin içinden çıkılmaz.

Hani bir laf var tam kulağıma göre hoca diye,herkez kendi kümesindekini iyi diye tarif ederse olmaz bu iş.

Selamlar sağlıcakla kalın.Allah herkezin gönlüne göre versin.

:slm: Türker ustamıza saygı ve selamlarımızla hediyelerinden dolayı teşekkür ederiz.Allah razı olsun. Bize olan yardımlarını ve bilgilerini esirgemeyip paylaştığı için bir teşekkürü borç biliriz. Muskalı ve kalaça dişinin yavrusu aşağıdaki fotoğraf türker abi (: (: (OĞUZ ve EMRE)

Ekli dosyalar

• CIMG0388.webp
    CIMG0388.webp
    671.1 KB · Görüntüleme: 898
  • CIMG0395.webp
    CIMG0395.webp
    694.3 KB · Görüntüleme: 886
  • CIMG0402.JPG
    CIMG0402.JPG
    538.1 KB · Görüntüleme: 844
Geri