- Konuyu Başlatan
turkeroden
Moderatör
- Ad Soyad
- TÜRKER ÖDEN
- Meslek
- GÜVENLİK
NE KADAR HOŞ , ETKİLEYİCİ ,..DUYGU DOLU.GÜVERCİN AŞKI BU İŞTE ASLINDA..debrelim03' Alıntı:selamlar ben de küçük yaşlarda kuşçuluğa başlamış biri olarak izin verirseniz bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum. evde beslediğim kuşlarımı aile baskısı ile yaklaşık 10 km ileride olan köyümüze götürmek zorunda kalmıştım,damızlıklarımdan aldığım bir yavru hayatımda karşılaşmadığım şekilde beni şaşırttı şöyleki o kuş köyde 1 hafta kalıp hiç uçmadan ortamı tanımadan kümesten kaçtı ve bizim eve tekrar geldi neyse evdeki kümesime aldım ve tek başına köye birdahaki gideceğim zamna kadar bakayım dedim,işin enteresan tarafı evimde yetişen büyüyen ve 10 km yoldan tekrar eve gelen o kuş bir sabah yemlemek için kümesin kapısı nı açtığım da fırlayarak çıktı ve gözden kayboldu ben de onun yanlızlıktan dolayı kaçmış olduğunu düşündüm fakat işin aslı , köyde kuşlara bakan dayımın oğlu kümesin saçağında bir kuş olduğunu söyledi gidip baktığımda kendi kümesimde büyüyen yavru 1 hafta kaldığı ve ortamı hiç görmediği köye geri gitmişti ve ben çok şaşırmıştım.bahsettiğim kuş karaciba bir azmandı
BAŞKASININ KAÇAK,AVARELERİNİ YAKALAMAK DEĞİL GÜVERCİN SEVGİSİ,TUTKUSU..
KENDİNE AİT OLANI SEVMEK,ONA İYİ BAKMAK.