Şayet yavrular ilk yavrular gibi çıkarsa değmeyin keyfime
))
Mevzuyu bilmeyenler için, Türker abi den emanet 1 takım oynar almıştım (resimlerde mevcut olan kara metin ve eşi) Kuşların ilk ağız yavrularında bir problem oldu, öldüler, 2. ağız yavrulardan birisi öldü diğeri yaşadı, yaşayan yavru şu an takribi 2 - 2,5 aylık ve bugün 47 dakika uçtu.. Ben çok oynar ve oynarcı gördüm ama pek çoğunun üfürdüğünü bu 2 aylık yavrunun 47 dk uçtuğunu görünce anlamış oldum. Kara metin ve eşi emanet olduğundan, Türker abi ye bunları geri iade edip, Parası ile bir takım yaşmaklı aldım, Şimdi bunları üretip uçuracağım, bunlarda istediğim gibi çıkarsa, dönek (muradiye - selanik) ve oynar (bursa kuşu) harici kuş bırakmam kümeslerimde
(şu an itibari ile 97 tane kuş var kümeslerimde)
Bu arada Türker abi hakkında laga luga yapan oynarcı arkadaşlara karşı, susmama gerek kalmadı, çünkü Türker abinin mahsulünü gözümle gördüm, canlı şahit oldum. Bence, türker abi ile oynar konusunda inatlaşırken 76128768 kere daha düşünün.. Çoğunuz yoz besliyorsunuz..
Neden yoz dedim??? Bu oynar yavruyu uçurana kadar, 200 mt ileride kuş besleyen yaklaşık 50-60 yaşlarındaki oynarcı bir abinin kuşlarını seyrederdim, dağınık uçarlar, dalar çıkarlar 20-25 dk sonra inerlerdi, iyi uçtular derdim kendimce, ama bu cik cik yavruyu daha ilk uçurduğumda 30 dk ya yakın uçunca, anladım ki o izlediğim kuşlar nanaymış, dahası 3-4. uçumda 50-60 yaşındaki adamın ortak tanıdığımız vasıtası ile haber gönderip, o çok uçan oynarı satarsa alalım demesi ile anladım ki, çoğu yoz besliyor, burunlarından kıl aldırmıyor..
Teşekkürler Türker abi..