Türker Öden'in Bursa Oynar akkanat Güvercinleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 918
  • Görüntüleme Görüntüleme 150K
inegollu' Alıntı:
ALLAH NAZARDAN SAKLASIN GÜZEL KUŞLAR.. :evet:
'

İNEGÖL'DE DE ; GÜZEL OYNARLAR VE MÜLAKATLAR GÖRMEK MÜMKÜN .

AYNI ZAMANDA GÜZEL İNSANLAR DA . :tamam:

KAYINPEDER'İM DE ''İNEGÖLLÜDÜR..! :hhh: SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM.. :slm:

:slm: MAŞALLAH ALLAH IM NAZARLARDAN SAKLASIN.BOL BOL YAVRU ALIP UÇURMAYI KISMETSİN KAZASIZ BELASIZ GÜNLERDE HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ SENİN SAĞLIĞIN ABİ O GÜZEL CANINI SIKMAMAN DİLEĞİMLE.(KUŞ UÇAR KAÇAR KAYBOLUR ÖLÜR HASTALANABİLİR.) FAKAT ( KAZANILAN DOSTLUKLAR HERŞEYDEN ÖNEMLİDİR. :kalp: ) :slm: :slm:

ÖN EL KANAT UÇUŞ TÜYÜ '' 10 ADET OLMAYAN KUŞU BESLEMEM ..''

Ekli dosyalar

• kanatyapisi.webp
    kanatyapisi.webp
    92.2 KB · Görüntüleme: 800
MESUT( felix- ) E BİR ÇİFT YAŞMAKLI OYNAR SATTIM. ÇIKACAK YAVRULARI '' GARANTIM ALTINDADIR.''KUŞLARIMIN ARKASINDAYIM..

YAVRULARI BOL , GÖNLÜNCE OLSUN..! MESUT.. :evet: :slm:

[email protected]' Alıntı:
MESUT( felix- ) E BİR ÇİFT YAŞMAKLI OYNAR SATTIM. ÇIKACAK YAVRULARI '' GARANTIM ALTINDADIR.''KUŞLARIMIN ARKASINDAYIM..

YAVRULARI BOL , GÖNLÜNCE OLSUN..! MESUT.. :evet: :slm:

HER İKİ TARAFA DA HAYIRLI OLSUN :heyo:

Şayet yavrular ilk yavrular gibi çıkarsa değmeyin keyfime :)))

Mevzuyu bilmeyenler için, Türker abi den emanet 1 takım oynar almıştım (resimlerde mevcut olan kara metin ve eşi) Kuşların ilk ağız yavrularında bir problem oldu, öldüler, 2. ağız yavrulardan birisi öldü diğeri yaşadı, yaşayan yavru şu an takribi 2 - 2,5 aylık ve bugün 47 dakika uçtu.. Ben çok oynar ve oynarcı gördüm ama pek çoğunun üfürdüğünü bu 2 aylık yavrunun 47 dk uçtuğunu görünce anlamış oldum. Kara metin ve eşi emanet olduğundan, Türker abi ye bunları geri iade edip, Parası ile bir takım yaşmaklı aldım, Şimdi bunları üretip uçuracağım, bunlarda istediğim gibi çıkarsa, dönek (muradiye - selanik) ve oynar (bursa kuşu) harici kuş bırakmam kümeslerimde :) (şu an itibari ile 97 tane kuş var kümeslerimde)

Bu arada Türker abi hakkında laga luga yapan oynarcı arkadaşlara karşı, susmama gerek kalmadı, çünkü Türker abinin mahsulünü gözümle gördüm, canlı şahit oldum. Bence, türker abi ile oynar konusunda inatlaşırken 76128768 kere daha düşünün.. Çoğunuz yoz besliyorsunuz..

Neden yoz dedim??? Bu oynar yavruyu uçurana kadar, 200 mt ileride kuş besleyen yaklaşık 50-60 yaşlarındaki oynarcı bir abinin kuşlarını seyrederdim, dağınık uçarlar, dalar çıkarlar 20-25 dk sonra inerlerdi, iyi uçtular derdim kendimce, ama bu cik cik yavruyu daha ilk uçurduğumda 30 dk ya yakın uçunca, anladım ki o izlediğim kuşlar nanaymış, dahası 3-4. uçumda 50-60 yaşındaki adamın ortak tanıdığımız vasıtası ile haber gönderip, o çok uçan oynarı satarsa alalım demesi ile anladım ki, çoğu yoz besliyor, burunlarından kıl aldırmıyor.. :)

Teşekkürler Türker abi..

Mesut abi yeni oynarlarin hayirli olsun. Allah bol yavru alip ucurmayi nasip etsin.

Aminn aytaç, sağolasın :) 1-2 ay sonrasında sabah 07:30 - 09:00 saatleri arasında Bursa da, Kemerçeşme, yeşilova, başaran, bahar, tuna, fatih vs. mahalleleri üzerinde uçan oynar görürseniz, maşallah çekin kuşlarıma :)

Dursun , Bu sabah çok açıktan uçtular, kuş uçumu malum vatan mahallesi çok uzak değil kemerçeşmeye, yani görülebilirler ama ben kuşları kümesten çıkardıktan sonra en fazla 3-4 dakika seyredebiliyorum, ondan sonrasında yükselip gözden kayboluyorlar, ara ara gözle görülecek mesafeye kadar gelip sonra hızla tekrar yükseliyorlar, bazen hızlarını alamayıp atmosfere çıkacaklarından korkuyorum "houston have a problem" :))

abi üstünde uçan kuşları göremezken ben burdan nasıl göreyim.maşallah güzel uçuyolarmış

SARI BONCUKLULARDAN , BİR ERKEĞİM NE FON RENGİNE,NE DE KAMERA KALİTESİNE GEREK VAR

Ekli dosyalar

• 30-07-13_194510.webp
    30-07-13_194510.webp
    20.6 KB · Görüntüleme: 774
  • 30-07-13_194453.webp
    30-07-13_194453.webp
    23.3 KB · Görüntüleme: 837
Maşallah pek anlamam oynardan ama şekil itibariyle güzel ...

FeLix_' Alıntı:

Mevzuyu bilmeyenler için, Türker abi den emanet 1 takım oynar almıştım (resimlerde mevcut olan kara metin ve eşi) Kuşların ilk ağız yavrularında bir problem oldu, öldüler, 2. ağız yavrulardan birisi öldü diğeri yaşadı, yaşayan yavru şu an takribi 2 - 2,5 aylık ve bugün 47 dakika uçtu.. Ben çok oynar ve oynarcı gördüm ama pek çoğunun üfürdüğünü bu 2 aylık yavrunun 47 dk uçtuğunu görünce anlamış oldum. Kara metin ve eşi emanet olduğundan, Türker abi ye bunları geri iade edip, Parası ile bir takım yaşmaklı aldım, Şimdi bunları üretip uçuracağım, bunlarda istediğim gibi çıkarsa, dönek (muradiye - selanik) ve oynar (bursa kuşu) harici kuş bırakmam kümeslerimde :) (şu an itibari ile 97 tane kuş var kümeslerimde)

Bu arada Türker abi hakkında laga luga yapan oynarcı arkadaşlara karşı, susmama gerek kalmadı, çünkü Türker abinin mahsulünü gözümle gördüm, canlı şahit oldum. Bence, türker abi ile oynar konusunda inatlaşırken 76128768 kere daha düşünün.. Çoğunuz yoz besliyorsunuz..

Neden yoz dedim??? Bu oynar yavruyu uçurana kadar, 200 mt ileride kuş besleyen yaklaşık 50-60 yaşlarındaki oynarcı bir abinin kuşlarını seyrederdim, dağınık uçarlar, dalar çıkarlar 20-25 dk sonra inerlerdi, iyi uçtular derdim kendimce, ama bu cik cik yavruyu daha ilk uçurduğumda 30 dk ya yakın uçunca, anladım ki o izlediğim kuşlar nanaymış, dahası 3-4. uçumda 50-60 yaşındaki adamın ortak tanıdığımız vasıtası ile haber gönderip, o çok uçan oynarı satarsa alalım demesi ile anladım ki, çoğu yoz besliyor, burunlarından kıl aldırmıyor.. :)

Teşekkürler Türker abi..
:haha: SEN;ÇOK YAŞA EMİ ,MESUT.. VER AMCA'YA ÜZME .ÖLMEDEN OYNAR GÖRSÜN ! :haha: :tamam:

YAKIN ZAMANDA KULAĞIMA GELEN BİR DEDİKODU , ALAYCI TAVIR , KÜÇÜMSEME ,..HAKKINDA BURADAN SESLENİŞİM OLACAK ..O KİŞİNİN KULAĞINA GİDECEK ..

KAYINPEDER ; İÇTİN ,SIÇTIN, PAVYONLARDA GEZDİN .PARALARI YEDİN. EMEKLİSİN ,GIRTLAĞA KADAR BORCUN VAR .KARIN ÜZÜNTÜDEN ÖLDÜ.KENDİ DURUMUNA BAK .

BEN GÜVERCİNİ KEYF İÇİN BESLİYORUM..SENİ BESLEMEKTEN KEYF ALMAM.

AÇARSAN AĞZINI , BÖYLE OLUR..ADAM OL ..SAYGI GÖR.

DİKİLİ AĞACIN YOK. MEMLEKETTE.MALIM -MÜLKÜM VAR .KEYF YAPARIM GÜVERCİNLE.SENİN GİBİ YEMEDİM AVRADLARIN PEŞİNDE..

ARKAMDAN KONUŞMA GEL YÜZÜME SÖYLE , BÖYLE DE MADARA ,ON PARALIK OLMA..!

Oynar aşkı bambaşka.. Çocukluğumdan beri hep heves ettiğim kuşlar. Çok şanslısınız besleme imkanınız var. Uçurma imkanınız var..

FeLix_' Alıntı:

Teşekkürler Türker abi..

HEP DİYORUZ ZATEN MESUT HER KESİN İYİSİ FARKLI AMA İYİ VAR DAHA İYİDE VAR

LAKİN BİRDE EN İYİ VAR BÜTÜN MESELE BU GÜLE GÜLE UÇUR BESLE :tamam:
biraz reklammı olmus ne (:

MAŞALLAH.GÜLE GÜLE BESLEMENİ DİLERİM.EKSİKLERİ OLURSA TAMAMLARIZ.ARASIRA YAVRULARI İZLEMEĞE GELMEK İSTERİM.BEŞYOL' A GİDER OLMUŞ BİRAZ ..AMA BENDEN DE HER YERE ''GİDER '' :haha: :tamam: SEVGİLERİMLE..
FeLix_' Alıntı:

Teşekkürler Türker abi..
O SENİN GÜZELLİĞİN..

GÜVERCİNLER İÇİN ; ''SUNİİ ,PALET YEMLER''UYGUN DEĞİLDİR.VERMEYİN ..DİYORUM .HER ZAMAN..! BUYURUN..O YEMLERE CİVCİV ÖLÜLERİNİ BİLE KOYMAKTALAR..İZLEYİN..SONRA KARAR VERİN ARTIK..*

https://www.facebook.com/photo.php?v=685883931426621

KÖPEK MAMASI DA GÜVERCİNLERE VERİLMEZ..ÇÜNKÜ; ''KUŞLARIMIZ ETCİL DEĞİLDİR..''TAHILLARLA BESLENMELİDİR.''

[email protected]' Alıntı:
GÜVERCİNLER İÇİN ; ''SUNİİ ,PALET YEMLER''UYGUN DEĞİLDİR.VERMEYİN ..DİYORUM .HER ZAMAN..! BUYURUN..O YEMLERE CİVCİV ÖLÜLERİNİ BİLE KOYMAKTALAR..İZLEYİN..SONRA KARAR VERİN ARTIK..*

https://www.facebook.com/photo.php?v=685883931426621

KÖPEK MAMASI DA GÜVERCİNLERE VERİLMEZ..ÇÜNKÜ; ''KUŞLARIMIZ ETCİL DEĞİLDİR..''TAHILLARLA BESLENMELİDİR.''

Sırf kazanç sağlamak için bir ton canlının hakkına nasıl girebildiklerini akıl almıyor.
Çekene de helal olsun ki bu rezilliği ortaya çıkardı.
Allah bunların cezasını yarına bırakır ama yanlarına bırakmaz.Nasıl hesabını verecekler.
Allah tez zamanda bunları hidayete kavuştursun.Hidayete kavyuşmayacaklarsa , 3 kuruş kazanmak için bu yoldan vazgeçmeyeceklerse ALLAH bu rezilliği yapanları helak etsin inşallah.(AMİN)

03.08.13 tarihinde Türker abiyi ziyarete gittim. Türker abinin nasıl bir hayvansever olduğunu ve kuşlarına (oynarlar ve yabaniler :heyo: ) nasıl baktığını bir kez daha gördüm. Kümes,yemlik,suluk tertemiz, kuşların rahatı iyi. Maşallahları var. :tamam: Daha önce oynar uçuşunu canlı olarak izlememiştim. 3 tane oynarı alıp, motorla tophaneye gittik ve kuşları saldık. Hava gösterileri gerçekten güzel. Evlerine olan sadakatleri çok gelişmiş bir ırk.
Türker abiye teşekkür ediyorum. Beni çok güzel ağırladı. Motorlada gezdik :heyo:
Cep telefonumla çektiğim bir kaç fotoğraf;

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    522.3 KB · Görüntüleme: 949
  • 2.webp
    2.webp
    302.8 KB · Görüntüleme: 916
  • 3.webp
    3.webp
    244.4 KB · Görüntüleme: 956
  • 4.webp