Türker Öden'in Bursa Oynar akkanat Güvercinleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 918
  • Görüntüleme Görüntüleme 150K
SARI BONCUKLU BİR ERKEK

Ekli dosyalar

• 04-08-13_135404.webp
    04-08-13_135404.webp
    24.7 KB · Görüntüleme: 812
slm ii bayramlar türker bey siz sahiden oynardan anlıyomusunuz. inegöl damadı olmanız neyi ifade ediyor.. (:

[No message]

Ekli dosyalar

• 04-08-13_135324.webp
    04-08-13_135324.webp
    22.8 KB · Görüntüleme: 1,436
:slm: Allah can pekliği versin.Rabbim gönlüne göre versin inşallah abi sevgilerimle.

1) BURSA OYNARI KANAT DİKMEZ.

2) TOZLUK OLMAZ.

3)GRUP FİLO UÇMAZ.

4) GÖZ RENGİ GÜL KURUSUDUR.

5) AYAKLARI KIRMIZI TONDADIR.

6) ELDE TUTARKEN KUYRUĞUNU ''YELPAZE GİBİ '' AÇMAZ.

6) BEL ÜSTÜ YAĞ BEZESİ '' TEK VE İRİDİR. ''

7)KUYRUK TEL SAYISI EN FAZLA 12 ADETTİR.

8)ÜST GAGASI ALT GAGADAN BASKINDIR.MUTLAK SURETLE ..( KÜT DEĞİLDİR..)

9) TIRNAKLARI ;UZUN VE DÜZ DEĞİLDİR.

10 )TÜYLERİ İPEKSİ TUŞE ' YE SAHİPTİR. KAYGANDIR.

11) DURUŞU ;İLK BAKIŞTA ADETA BİR '' ARMUT'U '' ANDIRIR..

12)IRK OLANLARIN ;TÜY ARALARINDA ''KILLARI '' VARDIR..

13) YÜKSEK UÇUCULARI ; KANATLARININ BAŞTAN İTİBAREN ''DÖNÜK TÜYLERİ '' (UÇUŞ TÜYLERİ EN AZ 10 ADET OLUR..)

14) KARABAŞ GRUBUNDA ; TIRNAK UCUNDA VE GAGA ÜST UCUNDA (SADECE ÜST) SİYAHLIK KABUL GÖRÜR..

15) MÜLAKAT GÜVERCİNLER *; BURSA'MIZA ÖZGÜDÜR. TIPKI ,KIRMIZILAR GİBİ AYRI BİR IRKTIR.BURSA OYNARI DEĞİLDİR..MÜLAKAT İLE OYNAR GÜVERCİN EŞLEMELERİNİN ; MELEZLERİ KALİTESİZ KUŞLARDIR..

16) STANDART ÇAPINDAN DAHA İRİ OLANLARI FAZLACA SALLI OLANLARI , GAGA OLARAK DA STANDARTTAN UZUN OLANLARI ;UÇMA ZORLUĞU ÇEKERLER.

17)BURSA OYNAR GÜVERCİNİ ; TAKLA,SARMA ..YAPABİLİR.(YAN BURGULULAR ; FİLİBE KIRMASI OLDUĞUNA İŞARET VERİR.) TAKLA SONRASI ,KUYRUK ÜZERİNE TABİRİ CAİZSE ''GÖTLEME YAPMAZ ..)

BİLDİKLERİMİ PAYLAŞTIM ..AHKAM KESMEDİM..SAYGILARIMLA..

KAFA YAPISINA TAKILIP KALMAYIN..HÜKÜMDAR'LARA ALDANMAYIN !

PADİŞAH TÜRKER ÖDEN

ÖNCE ;İŞ,EŞ,ÇOCUKLAR ..AKRABA,DOST ,KOMŞU ..EN SON KUŞLAR GELİR.!

BU FOTOYU DA OĞLUM ÇEKMİŞ . ELİNE SAĞLIK

Ekli dosyalar

• 24-08-13_183823.webp
    24-08-13_183823.webp
    23.2 KB · Görüntüleme: 1,226
  • 18-08-13_211815.webp
    18-08-13_211815.webp
    18.8 KB · Görüntüleme: 1,256
ANNEM VE CİVCİVLERİM.

Ekli dosyalar

• 24-08-13_190608.webp
    24-08-13_190608.webp
    24.1 KB · Görüntüleme: 1,225
  • 30-07-13_194453.webp
    30-07-13_194453.webp
    23.3 KB · Görüntüleme: 1,241
ANNE SAĞDA ,KIZI SOLDA

Ekli dosyalar

• 27-08-13_143012.webp
    27-08-13_143012.webp
    27.4 KB · Görüntüleme: 1,182
ANNE SAĞDA ,KIZI SOLDA

BABA SAĞDA, OĞLU VE TORUNU

Ekli dosyalar

• 27-08-13_144013.webp
    27-08-13_144013.webp
    27.1 KB · Görüntüleme: 1,223
  • 27-08-13_143253.webp
    27-08-13_143253.webp
    36.9 KB · Görüntüleme: 1,129
Allah ailenizle ve kuşlarınızla sizlere hayırlı ömürler versin inşallah...Memleketime geldiğimde siz de müsait olursanız yüzyüze tanışıp sohbet etmek nasip olur inşallah...Allah yar ve yardımcımız olsun...

BABA , OĞLU VE TORUNU

Ekli dosyalar

• 27-08-13_143253.webp
    27-08-13_143253.webp
    36.9 KB · Görüntüleme: 968
Maşallah aile ortamı güzel kuşlar güzel daha ne olsun. Geriye sadece şükretmek kalıyor. Bu kuşlar iyi oyunda yapıyormu geçenlerde iyi bursa kuşu düz uçar takla atmaz dediler hadi ordan adı oynar kendi oynamaz öyle kuşmu olur dedim aslı varmıdır düz uçan Bursa kuşu dahamı değerli oluyor bana çok saçma geldi.

koray_a' Alıntı:
Maşallah aile ortamı güzel kuşlar güzel daha ne olsun. Geriye sadece şükretmek kalıyor. Bu kuşlar iyi oyunda yapıyormu geçenlerde iyi bursa kuşu düz uçar takla atmaz dediler hadi ordan adı oynar kendi oynamaz öyle kuşmu olur dedim aslı varmıdır düz uçan Bursa kuşu dahamı değerli oluyor bana çok saçma geldi.
:haha: OYNAMAYANA ''YEM YOK. '' makaracı sonuçta bizim kuşlar takla atar..düz uçar dalar -çıkar pike yapar ama takla da atar..
:slm:

Valla abi Bursa kuşundan hiç anlamam ilgili olduğum ırk taklacılar ama diğer ırklarada yabancı kalmadım hepsini okudum besleyenlerine denk geldiğimde sohbetini açtım anlatmasını istedim niye beslenir özelliği nedir nesi iyi nesi kötü tarihi nedir keyif alarak merakla dinledim ve elimden geldiği kadar öğrendim. Özellikle yerli ırkları yabancı ırkları hiç merak etmedim bizdekiler bizede dünyayada yeter evelallah dedim .Tam bu adam benle makara yapıyor diyecektim ki bana fikrini kabullendirmek için ses tonunu değiştirmeye başladı adama diyorum dünya çapında Bursa oynarı olarak biliniyor makara yapıyor hala diyor tamam yapar ama yapmayanı daha makbul pek bulunmaz bende ne diyeyim kuş için kalp kırmaya değmez hee dedim senin bursanda varsın düz kuş olsun ,fikrini kabullendim sandığında güldü bi neşelendiya gerisini boşver abi Bursa kuşu değer kaybetmedi demesiyle :ckmk: Ama azıma sakız oldu gördüğümde naber oynar ırkının oynamayan besleyicisi diye makaraya alıyorum :ckmk:

koray_a' Alıntı:
Valla abi Bursa kuşundan hiç anlamam ilgili olduğum ırk taklacılar ama diğer ırklarada yabancı kalmadım hepsini okudum besleyenlerine denk geldiğimde sohbetini açtım anlatmasını istedim niye beslenir özelliği nedir nesi iyi nesi kötü tarihi nedir keyif alarak merakla dinledim ve elimden geldiği kadar öğrendim. Özellikle yerli ırkları yabancı ırkları hiç merak etmedim bizdekiler bizede dünyayada yeter evelallah dedim .Tam bu adam benle makara yapıyor diyecektim ki bana fikrini kabullendirmek için ses tonunu değiştirmeye başladı adama diyorum dünya çapında Bursa oynarı olarak biliniyor makara yapıyor hala diyor tamam yapar ama yapmayanı daha makbul pek bulunmaz bende ne diyeyim kuş için kalp kırmaya değmez hee dedim senin bursanda varsın düz kuş olsun ,fikrini kabullendim sandığında güldü bi neşelendiya gerisini boşver abi Bursa kuşu değer kaybetmedi demesiyle :ckmk: Ama azıma sakız oldu gördüğümde naber oynar ırkının oynamayan besleyicisi diye makaraya alıyorum :ckmk:
100 LERCE ''BURSA OYNARI '' BESLİYOR..FAKAT , GERÇEK UÇUŞLARININ NASIL OLDUĞUNU BİLMEYENLER ÇOK FAZLA.KOCAMAN YAZIYORUM Kİ HER ZAMAN DİKKATİNİ ÇEKER DE BİRİLERİ ÖĞRENİR BELKİ DİYE.

ERDEMLİK ŞUDUR ; DOĞRUYU ÖĞRENMEK İÇİN UĞRAŞ VERMEK .HATANI KABULLENMEK.HEMEN DOĞRU YOLA DÖNMEK..BURSA OYNARI TAKLA ATAR.BENİM OYNARLARIM TAKLA ATMAZ DİYENLER DE,FİLİBELERLE KUŞLARININ KIRILDIĞINI ,KIRMA OLDUĞUNU SÖYLEMELERİNDEN ÇEKİNMESİNDEN KAYNAKLIDIR.ÖZÜNDE TAKLA ATAR OYNAR .KİMSE SIKINTI YAPMASIN.!

the_fix' Alıntı:
03.08.13 tarihinde Türker abiyi ziyarete gittim. Türker abinin nasıl bir hayvansever olduğunu ve kuşlarına (oynarlar ve yabaniler :heyo: ) nasıl baktığını bir kez daha gördüm. Kümes,yemlik,suluk tertemiz, kuşların rahatı iyi. Maşallahları var. :tamam: Daha önce oynar uçuşunu canlı olarak izlememiştim. 3 tane oynarı alıp, motorla tophaneye gittik ve kuşları saldık. Hava gösterileri gerçekten güzel. Evlerine olan sadakatleri çok gelişmiş bir ırk.
Türker abiye teşekkür ediyorum. Beni çok güzel ağırladı. Motorlada gezdik :heyo:
AYTAÇ ; BU HAFTA BEKLERİM .sabahtan gel ,bol bol sohbet etme fırsatımız olsun.. :slm:

Aytaç sen bir de türker abinin kuşlarını çok uzak mesafeden (üniversiteden, inegöl tarafından) salınınca gör, nasıl dönüyorlar eve :) Tophaneden ev zaten gözüküyor, eve dönmeleri 3 dk, uzaktan salınınca beklemenin zevki daha bir başka

[email protected]' Alıntı:
the_fix' Alıntı:
03.08.13 tarihinde Türker abiyi ziyarete gittim. Türker abinin nasıl bir hayvansever olduğunu ve kuşlarına (oynarlar ve yabaniler :heyo: ) nasıl baktığını bir kez daha gördüm. Kümes,yemlik,suluk tertemiz, kuşların rahatı iyi. Maşallahları var. :tamam: Daha önce oynar uçuşunu canlı olarak izlememiştim. 3 tane oynarı alıp, motorla tophaneye gittik ve kuşları saldık. Hava gösterileri gerçekten güzel. Evlerine olan sadakatleri çok gelişmiş bir ırk.
Türker abiye teşekkür ediyorum. Beni çok güzel ağırladı. Motorlada gezdik :heyo:
AYTAÇ ; BU HAFTA BEKLERİM .sabahtan gel ,bol bol sohbet etme fırsatımız olsun.. :slm:

Bu hafta sinavlarim sebebiyle gelemedim. ama baska bi zaman musait oldugunda gelicem abi. sevgilerimle :slm:

FeLix_' Alıntı:
Aytaç sen bir de türker abinin kuşlarını çok uzak mesafeden (üniversiteden, inegöl tarafından) salınınca gör, nasıl dönüyorlar eve :) Tophaneden ev zaten gözüküyor, eve dönmeleri 3 dk, uzaktan salınınca beklemenin zevki daha bir başka

Dogrudur mesut abi, :heyo: kismet olursa bi gun uzaktan salindiklarinida gorurum. sevgilerimle. :slm:

the_fix' Alıntı:
FeLix_' Alıntı:

Dogrudur mesut abi, :heyo: kismet olursa bi gun uzaktan salindiklarinida gorurum. sevgilerimle. :slm:

Üniversite İnegöl dediğin yer ne ki mesut abi benim kanı belirsiz kuş terminalden eve gözü kapalı geliyor.az bence yalova dan aşşağısı kesmez. :evet: Tophaneden oraya benim taklacılarda 5 dk ya gelir....Kesinlikle görürsün aytaç cım şüphen olmasın. :slm: :slm: :slm:

Türker abi bursa kuşu ile ilgili bir hikaye dinlemiştim anlatan düzgün bir insan ama yalanı doğrusu kendi boynuna. Bir takım bursayı askerlik arkadaşından hediye olarak alıyor dişiyi makaslayıp erkeği birkaç gün sonra uçurmaya başlıyor , kuşlardan o sezon 2 takım yavru çekiyor ve artık bir yere gitmezler deyip dişiye kanat veriyor. Sonrasında kuşları ailece antremana başlatıyor. 1 hafta 10 gün boyunca gitgide açılarak uçmaya başlıyorlar en son topluca gözden kayboluyorlar. Birkaç gün sonra arkadaşından telefon geliyor: bu gün şanslı günümdeyim 6 aded bursa indirdim (: Bu kuşların sağı solu belli olmuyor bence sadakat konusunda bir numaralar. Banada 15 16 yaşlarımda babam getirmişti ozamanlar iş yerinde bakmak için 1 çift almış dişiyi kedi kapınca burada ilgilenemeyiz yavrular ölmesin diye eve getirmiş bendede taklacı sevdası var ozamana kadarda öyle kuş görmemişm (ful siyah bursa)kapkara paçasız karga gibi görünce ben bunları kümese sokmam deyip kutunun içinde bir kenara atmıştım ve abi yeminle o kuş o kutunun içinde yavruları uçana kadar bakıp beni utandırmıştı. Ben hayatımda öyle yavru bakan kuş ne gördüm nede duydum tek erkeğin iki yavruyu büyütmesi ayrı bir olay, kümesinden ayrılıp kutunun içinde tek başına yavruları büyütmesi apayrı bir olay.Geniş bir terasım olursa bir kümesimi mutlaka bursalara ayırıcam gerek uçurmak için gerek yavru baktırmak için sadık hayvanlar.

DEDE -OĞLU- TORUNU

Ekli dosyalar

• 27-08-13_143253.webp
    27-08-13_143253.webp
    36.1 KB · Görüntüleme: 894
[No message]

Ekli dosyalar

• MAVİ BONCUKLULAR.webp
    MAVİ BONCUKLULAR.webp
    324.1 KB · Görüntüleme: 906
SULUK VE İÇİ KİRLENMEMESİ İÇİN

SULUĞUNUZU ; TABANDAN 40-50 cm YÜKSEĞE KALDIRMANIZI ÖNERİRİM..SULARININ İÇİNE TOZ ,TÜY GİRMEDİĞİNİ GÖZLEMLEYECEKSİNİZ.!

Ekli dosyalar

• 02-09-13_183338.webp
    02-09-13_183338.webp
    26.8 KB · Görüntüleme: 889
KUŞLARIMA SALMONELLA AŞISI YAPTIM.

NOBİLİS SALENVAC -T 0.5 ml doz , göğüsten ete insülin iğnesi ile ..

Geri