Türker Öden'in Bursa Oynar akkanat Güvercinleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 918
  • Görüntüleme Görüntüleme 150K
GÜVERCİNLERİN ;GÜNLÜK,AYLIK VE YILLIK YEM TÜKETİMİ

290 GRAMLIK ORTALAMA BÜYÜKLÜKTEKİ BİR GÜVERCİN

SABAH-AKŞAM YEMLEME İLE MEVSİM VE YAVRU DÖNEMİNE GÖRE DEĞİŞİM GÖSTERSE DE ORTALAMA DEĞER BAZ ALINMIŞTIR.

AYDA ; 1.5 KG
YILDA ;18 KG

ÇEŞİTLİ YEMLER TÜKETİRLER.YANİ 25 TL YEM PARASI BİR GÜVERCİNE YILDA HARCAMAKTAYIZ.

AŞI,İLAÇ ..OLDU 30 TL.. ( +-5 )

bilmenizi istedim..hesap budur.

BEYAZ DİŞİ İÇİN ; flukanazol tercihim 7 adet kapsul içeren ZOLAX oldu.litreye 1 kapsul boşaltıyorum.dinlenmiş şebeke suyuna.bu kuşta şişlikler mevcut.UR.ayak ,kanat,göz altı..kaka ;öğütülmemiş gıdalı açık yeşil,kuş güçsüz ,zor uçsa da bilinç açık ,her gün dışarı salınmakta gezmekte,diğer kuşlar ile temas halinde ,eş isteme eğilimi yok.kuş zayıflamakta ,hafifliyor.verilmeyen hiçbir ilaç yok..aşısı da tam.kurt ilacı,dahil tüm ürünler verildi..iyiye gitmiyor..FAKAT ; BU OYNAR KUŞU EŞ OLSA , TOPARLAYACAK VE ESKİ FORMUNA GELECEK DERİM..bazı problemlerin altında psikolojı de önemli olabilir..kanserli insanlara dahi , psikolojık destek verilmesi o yüzden değil mi..?

http://www.ilacprospektusu.com/ilac/152 ... g-7-kapsul

konu: HASTA YAVRU
mesajgönderen koray_a » 01 Ekim 2013 01:33

Bu hastalık her ne ise yumurta kardeşine bulaşmadı , hala aynı follukta duruyor ve gayet sağlıklı .Ben artık bu çiftin yavru ölümlerini acemeliğine veriyorum altında hastalık aramayacağım. Kuşlar içinde ne kadar ilaç varsa kaldırdım attım güçlü olan hayatta kalsın nesli devam etsin güçsüz olanda ölsün ,böyle kuşmu beslenir ikidebir hastalık ikidebir ilaç,karışık yemide kaldırdım bundan sonra sade buğday su, arada birde taşını toprağını yesinler tamam bundan sonra bende böyle alışabilen hayatta kalsın neslini devam ettirsin.
Ad Soyad: koray akpınar
İkametgah: İstanbul-I (Avrupa)
Yetiştirdiğim Irk: Taklacı
Diğer: Kelebek,trakya yerlisi

ÇOK DEĞERLİ KARDEŞİM ; KORAY'IN BAŞLIĞINDAN BİR ALINTI YAPTIM.!

ÖNCELİKLE GÜVERCİNLER BAHÇEDE ,TEMİZ ORTAMDA OLMALI .HAVALANDIRMA İYİ TASARLANMIŞ.TABAN KURU .
HASTALIKSIZ KUŞLARDAN OLUŞAN GÜVERCİNLERİMİZ BİR ARADA OLMALI .
DIŞARIDAN BAŞKA KUŞ MÜŞAADESİZ ,KONTOLSUZ MÜMKÜN ÖLÇÜDE GİRMEZSE .
KÜMESİMİZE YABAN KUŞLARI ,SİNEKLER,KEMİRGENLER GİRMEZSE.
RUTİN ARALIKLARLA YAKMA ,DEZENFEKTE İŞLEMLERİ YAPILIRSA.
SOKAKTA GEZDİĞİMİZ KIYAFET VE AYAKKABILARLA ,ELLERİMİZİ DE YIKAMADAN KÜMESLERİMİZE GİRMEZSEK.
VELHASIL : * GÜVERCİNLERİMİZE MİKROBU KENDİMİZ GETİRMEZSEK * İLAÇ DA MECBUR KALMADIKÇA KULLANILMAZ .
koray 'ın yazısı ; faydalı mesaj içerdiğinden alıntı yapılmıştır.kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.sevgilerimle.

METİN EFE ÖDEN'İN BURSA ARAP OYNAR GÜVERCİNLERİ

OĞLUM , * METİN EFE ÖDEN * İN BURSA ARAP OYNAR GÜVERCİN FOTOLARI YÜKLENECEKTİR.!

Ekli dosyalar

• METİN ÖDEN.webp
    METİN ÖDEN.webp
    22.8 KB · Görüntüleme: 1,111
Maşalah abi senin en yakışıklı kuş bu diğerleri birşeye benzemiyor paçaları bile yok. :)

Abi kuşların çok güzel maşşallah.Allah nazarlardan saklasın .

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Maşalah abi senin en yakışıklı kuş bu diğerleri birşeye benzemiyor paçaları bile yok. :)

Ömer' im evladlardan güzel ne olabilir ..

ZATEN OĞLUM ' UN * BUSENUR 'U DA VAR .... :haha:

2013 YAVRU KIZ DİŞİ..GAGASI PHOTOSHOP DEĞİL..(mavi boncuklu ) :haha:

(sarı,kırmızı,mavi boncuk çarprazlamaları ) YEME DÜŞEN YAVRULAR

(kırmızı boncuklu genç erkek)

Ekli dosyalar

• 30-10-13_164915.webp
    30-10-13_164915.webp
    36.4 KB · Görüntüleme: 1,245
  • 30-10-13_164207.webp
    30-10-13_164207.webp
    20.7 KB · Görüntüleme: 1,207
  • 30-10-13_164401.webp
    30-10-13_164401.webp
    27.4 KB · Görüntüleme: 1,229
  • 30-10-13_164435.webp
    30-10-13_164435.webp
    26.5 KB · Görüntüleme: 1,206
[email protected]' Alıntı:
RONİDOZOL MUADİLİ beşeri

METROSEL(enjektabl solusyon) metronidazol içerir.

http://www.ilaclar.gen.tr/2528/ilaclar/ ... yon-2.html

not ; suluktan servis yapılması açısından önemli...tablet zaten mevcut nidazol ,flagyl ....gibi

100 ML SIVI 4 TL OLMASI NEDENİ İLE KAR EDEMEDİKLERİNDEN ..ÜRETİCİ İLACI GERİ ÇEKMİŞ BULUNMAKTADIR.

ŞİMDİ SATILMIYOR.4 TL LİK İLAÇ BANA 6 AY YETECEKTİ... ÜRETENE ;GÜZEL PARA BIRAKMAZSA OLUR MU ?

[No message]

Ekli dosyalar

• 04-08-13_135324.webp
    04-08-13_135324.webp
    22.8 KB · Görüntüleme: 963
ANA - KIZ MUSKALI

Ekli dosyalar

DEDE -OĞUL -TORUN VE YAVRULARI KAÇ KÜMESTEN ÇIKAR ?

Ekli dosyalar

• DEDE-OĞUL-TORUN.webp
    DEDE-OĞUL-TORUN.webp
    36.9 KB · Görüntüleme: 979
Re: ANA - KIZ MUSKALI

MAŞALLAH HOŞ KUŞLAR ÇUBUK GAGALI KUŞLAR YERİNE BUNLARI ÜRETMENİ TAVSİYE EDERİM HİÇ DEİLSE OYNARA BENZİYOR SAYGI VE SEVGİLERİMLE :slm: :slm:

oguzhan_kasap' Alıntı:

MAŞALLAH HOŞ KUŞLAR ÇUBUK GAGALI KUŞLAR YERİNE BUNLARI ÜRETMENİ TAVSİYE EDERİM HİÇ DEİLSE OYNARA BENZİYOR SAYGI VE SEVGİLERİMLE :slm: :slm:
HER İKİSİ DE KENDİ YAVRUM * GÖKTEN İNMEDİ * ÇUBUK GAGALI KUŞ BESLEMEM ..

BAK DALGANA SEN

[email protected]' Alıntı:
oguzhan_kasap' Alıntı:

HER İKİSİ DE KENDİ YAVRUM * GÖKTEN İNMEDİ * ÇUBUK GAGALI KUŞ BESLEMEM ..

BAK DALGANA SEN

Kümesinde böyle kuş görmedim böyle kuşları görünce mutlu oldum çubuk gagalı kuşun haricinde kuş yoktu bi zamanlar kümesinde :haha: :slm: :slm:

Geri