Türker Öden'in Bursa Oynar akkanat Güvercinleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 918
  • Görüntüleme Görüntüleme 150K
SEMİH KARDEŞİM ; DAMIZLIKLARIMI GÖRMEDİ. BENİ DE İYİ TANIYAMADIĞINI DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM..

DAMIZLIKLARIMIN MAVİ BONCUKLU KOLU OĞUZHAN,EMRE, VE MESUT'TA MEVCUTTUR..MAVİ BONCUKLU KOL UZAKTAN GELİCİ ÖZELLİKLERİ KUVVETLİ ,SERT VE 20 + YAVRU DENENMİŞTİR..KAYIP % 0 .

DAMIZLIKLARIMIN SARI BONCUKLU KOLU ARDA 'DADIR..KOCA ZEKİRLİ ÇALIŞMASIDIR.YÜKSEK UÇUCUDURLAR..YAVRULAR DENENMİŞTİR..

AYRICA ; DAMIZLIKLARIMDAN KIRMIZI BONCUKLU KOLDA ARDA'DA DIR..YÜKSEK UÇUCU VE BİBLO GİBİ GÖRSELLİKLERİ DE MEVCUTTUR..

HOCAHASAN MAHALLESİNDEKİ KÜMESİMDE DAMIZLIK YOKTUR..

DAMIZLIK KUŞLARIMIZIN SAYISI ARTIĞI ZAMAN FAZLASINI UÇURACAĞIZ..ARZU EDEN SEYREDER..

HALEP ORADAYSA ,ARŞIN BURADA.!

SEMİH KARDEŞİME ZATEN EVİMİN KAPISI AÇIKTIR..MERAK EDİYORSA HEPSİNİ GÖTÜRÜR GÖSTERİRİM..BU BAŞLIK 150 SAYFA OLDUĞU ZAMAN ZATEN HERKES GÖRECEK.. :evet: :haha:

Semih, Türker abi ile ben bu forum sayesinde tanıştım ve sağolsun 1 takım damızlık verirmisin dedim 1 gün sonrasında kutuya koymuş getirmiş.

Kuşları bana getirdiğinde, Türker abi ye sen dur bakalım 5 dk dükkan da ben bunları birisine gösterip geleceğim dedim. Yakınımda dükkanı olan (Bursanın eski bilindik oynarcılarından) sütçü ahmet abime gösterdim, kuşları eline alır almaz Allah can pekliği versin, hemen bunları damızlığa at dedi, hemen arkasından da yahu bu kuşlar bana tanıdık geliyor kimin kuşu bunlar dedi (ben eski bir oynarcı değilim ama eski oynarcıların kim kimin kanıdır, kuşudur kuşa bakarak tahmin edip %90 da doğru cevapladıklarına çok şahit oldum, bu da bir maharet) Ben de rahmetli Metin abiden oğlu Türker e geçen kuşlar dedim, yahu bizim Türker mi bu, elimizde yetişen adamdır, iyi kuşçudur, oynarcıdır dedi.

Ben kuşları aldım tekrar dükkana döndüm, aradan 10 dk geçmiş veya geçmemiştir, Türker abi kapının önünde Çay + Dumanlama modundayken içeriye Sütçü Ahmet abi ve yanında yaşlı bir abi daha girdi, Ahmet abi Mesut göster bakalım şu kuşları bir daha dedi, kutuyu uzattım önlerine, adam Besmele çekti kuşları eline aldı, tabiri caizse gözleri açıldı, Maşallah Maşallah diyerek vereyim çiftine 500 ver bana bunları dedi, dedim abi destur, daha yeni geldiler, ayrıca hediye bunlar, yavru almaya başlayınca tekrar görüşürüz nasipse dedim, ve sonradan muhabbet ederken adamın Bursa Oynar Sevenler Derneği kurucularından olduğunu öğrendim (adam rahat 60-70 yaşındadır ve ben babadan gelme oynarcıyım dedi yani ortalama hesapla 100 senelik oynarcılar) o sırada Türker abi hoop içeri girdi, sütçü ahmet abinin elini öptü, muhabbet ettiler ve yaşlı amca türker abiye, yahu türker ben sende böyle kuşlar olduğunu bilmiyordum dedi, Türker abi de, amca bunlar kümesimin vasatları, mesut kardeşim yeni başlacayak oynar beslemeye, o yüzden bunlar ile başlamasını münasip gördüm, iyice öğrensin çıtayı arttıracağız dedi.

(Ben kuş pazarına düzenli çıkan, Güvercin alım satımı + Kümes dezenfektanı üretip satan birisiyim, Oynarcı birisi denk gelip de, ben de de Türker ÖDEN in oynarlarından var dediğimde, daha bana o kim? diyen olmayıp, OooOOo Türkerin kuşları iyidir, babadan oynarcıdır lafını hep duyuyorum... )

Velhasılı Kelam, Semih arkadaşım, Türker abi yazıyorsa biliyor da yazıyor, Türker abi yazıyorsa tecrübesi olduğundan yazıyor.

Ben Türker abinin avukatı veya savunucusu değilim, bana bir takım değerli kuş hediye etti diye doğru bildiğimi yanlış yazacak da değilim. Ama sana şunu net olarak söyleyebilirim, Türker abinin Kuşları her zaman ederinin üstünde gider, senin kuşlarına en fazla..! tanesine 50 lira verirler, hodri meydan, pazar günü kuş pazarına çıkar kuşlarını yap piyasa araştırmanı :)) (Bu işler biraz eski olmaya ve nam yapmaya bakıyor çünki)

Bunu neden yazdım? 50 lira ederi olan kuştan 1 saatten fazla performans beklemek, Evimin üstünde teleferik istasyonu, kapımın önünde de metro istasyonu olsun demek gibi bir şey olur..

Velhasılı kelam, Semih arkadaşım, Türker ÖDEN hepimizin kuşlarına bir şeyler yazıyor, Doğruya doğru eğriye eğri diyor, Ve yorumlarında benim kuşlarımdan daha iyisi yok demiyor, yeri geliyor kendini de eleştiriyor. Ama senin kuşlarına da olumsuz bir şey yazdıysa, bu seni kırmasın, seni kırbaçlasın. he rahatsız mı oluyorsun, o zaman özelden sayın abicim benim kuşlarıma yorum yazma dersin olur biter.

(kırmak dökmek için yazmadım, yazasım geldi yazdım) :)

Re: Bursa Oynar Güvercinlerinde Yavru Testlerden Geçer.

[email protected]' Alıntı:
UÇUŞ PERFORMANS
KANAT ALIŞ, STİL,SERTLİK ,YÜKSEKLİK ,
KANAT DİKMEME
AYRI UÇUP UÇMADIĞI
YÖN BULABİLME YETENEĞİ
EVİNE SADIK OLMASI
BAŞKA KÜMES KUŞLARINA ALDIRIŞ ETMEME

YETERLİ OLMAYIP TESTLER DEVAM EDER..
-------------------------------------------------
BEN SPORCUNUN AHLAKLISINI SEVERİM SÖZÜ ANLAMLIDIR.YAVRUNUN AHLAKI DA KONTROL EDİLİR.

YAVRU ; BAŞKA KÜMESE KONUR. YİYİP,İÇİYOR MU ? RAHAT MI ? ,..HEMEN ELENİR..

BAŞKA KÜMESE KOYDUK YEDİ İÇTİ ÖTTÜ .HERŞEY BİTMİŞTİR..BÜTÜN ARTILAR SİLİNİR VE DİSKALİFİYE OLUR.. KAFA ŞEKLİ ,GÜZELLİĞİ İLE UĞRAŞIP DURMAYIN..

BURSA OYNAR GÜVERCİNİ ; AHLAKLI OLMALIDIR.

KuscuEmrah55' Alıntı:
Maşşallah abi çok güzel hepsi kaç tane var toplam ?
tüm güvercinler hepimizindir.! :slm:

FeLix_' Alıntı:
Semih, Türker abi ile ben bu forum sayesinde tanıştım ve sağolsun 1 takım damızlık verirmisin dedim 1 gün sonrasında kutuya koymuş getirmiş.

Kuşları bana getirdiğinde, Türker abi ye sen dur bakalım 5 dk dükkan da ben bunları birisine gösterip geleceğim dedim. Yakınımda dükkanı olan (Bursanın eski bilindik oynarcılarından) sütçü ahmet abime gösterdim, kuşları eline alır almaz Allah can pekliği versin, hemen bunları damızlığa at dedi, hemen arkasından da yahu bu kuşlar bana tanıdık geliyor kimin kuşu bunlar dedi (ben eski bir oynarcı değilim ama eski oynarcıların kim kimin kanıdır, kuşudur kuşa bakarak tahmin edip %90 da doğru cevapladıklarına çok şahit oldum, bu da bir maharet) Ben de rahmetli Metin abiden oğlu Türker e geçen kuşlar dedim, yahu bizim Türker mi bu, elimizde yetişen adamdır, iyi kuşçudur, oynarcıdır dedi.

Ben kuşları aldım tekrar dükkana döndüm, aradan 10 dk geçmiş veya geçmemiştir, Türker abi kapının önünde Çay + Dumanlama modundayken içeriye Sütçü Ahmet abi ve yanında yaşlı bir abi daha girdi, Ahmet abi Mesut göster bakalım şu kuşları bir daha dedi, kutuyu uzattım önlerine, adam Besmele çekti kuşları eline aldı, tabiri caizse gözleri açıldı, Maşallah Maşallah diyerek vereyim çiftine 500 ver bana bunları dedi, dedim abi destur, daha yeni geldiler, ayrıca hediye bunlar, yavru almaya başlayınca tekrar görüşürüz nasipse dedim, ve sonradan muhabbet ederken adamın Bursa Oynar Sevenler Derneği kurucularından olduğunu öğrendim (adam rahat 60-70 yaşındadır ve ben babadan gelme oynarcıyım dedi yani ortalama hesapla 100 senelik oynarcılar) o sırada Türker abi hoop içeri girdi, sütçü ahmet abinin elini öptü, muhabbet ettiler ve yaşlı amca türker abiye, yahu türker ben sende böyle kuşlar olduğunu bilmiyordum dedi, Türker abi de, amca bunlar kümesimin vasatları, mesut kardeşim yeni başlacayak oynar beslemeye, o yüzden bunlar ile başlamasını münasip gördüm, iyice öğrensin çıtayı arttıracağız dedi.

(Ben kuş pazarına düzenli çıkan, Güvercin alım satımı + Kümes dezenfektanı üretip satan birisiyim, Oynarcı birisi denk gelip de, ben de de Türker ÖDEN in oynarlarından var dediğimde, daha bana o kim? diyen olmayıp, OooOOo Türkerin kuşları iyidir, babadan oynarcıdır lafını hep duyuyorum... )

Velhasılı Kelam, Semih arkadaşım, Türker abi yazıyorsa biliyor da yazıyor, Türker abi yazıyorsa tecrübesi olduğundan yazıyor.

Ben Türker abinin avukatı veya savunucusu değilim, bana bir takım değerli kuş hediye etti diye doğru bildiğimi yanlış yazacak da değilim. Ama sana şunu net olarak söyleyebilirim, Türker abinin Kuşları her zaman ederinin üstünde gider, senin kuşlarına en fazla..! tanesine 50 lira verirler, hodri meydan, pazar günü kuş pazarına çıkar kuşlarını yap piyasa araştırmanı :)) (Bu işler biraz eski olmaya ve nam yapmaya bakıyor çünki)

Bunu neden yazdım? 50 lira ederi olan kuştan 1 saatten fazla performans beklemek, Evimin üstünde teleferik istasyonu, kapımın önünde de metro istasyonu olsun demek gibi bir şey olur..

Velhasılı kelam, Semih arkadaşım, Türker ÖDEN hepimizin kuşlarına bir şeyler yazıyor, Doğruya doğru eğriye eğri diyor, Ve yorumlarında benim kuşlarımdan daha iyisi yok demiyor, yeri geliyor kendini de eleştiriyor. Ama senin kuşlarına da olumsuz bir şey yazdıysa, bu seni kırmasın, seni kırbaçlasın. he rahatsız mı oluyorsun, o zaman özelden sayın abicim benim kuşlarıma yorum yazma dersin olur biter.

(kırmak dökmek için yazmadım, yazasım geldi yazdım) :)

Ben hiç bir yorumdan rahatsız olmuyorum , olsam zaten siteden silerim üyeliğimi ..
Sana cvp yazarım ama Türker abin siler yorumumu işine gelenleri tutuyor sayfasında çünkü sadece Öle sahte kabadayılık olmaz ..
Kısaca özet geceyim ben Kimseden kuş istemem kardeşim kimseyede Kuş vermem kuş alışverişine girmem için adamın karakterini bilmem şart bizde para 2. planda sen paranlada olsa böle kuş edinemessin eğer senden üstün kuşlarım var diosanda türker abinde dahil çağırın bi gün geleyim izleyeyim şu mübarek kuşlarınızı (: ondan sora bi yorum daha yaparım ..

GELİYORUM DEDİN DE GELME Mİ DEDİK SEMİH 'İM..!

2 SOKAK ÜSTTE OTURUYORSUN..

TELEFON ET..BEN GELİYORUM ABİ DE GEL. SENİN NE ZAMAN KALBİNİ KIRDIK..

HATTA MUHAKKAK GEL BENCE . BİR GERGİNLİK VAR SENDE .ÇÖZELİM..

SENİ SEVEN AĞABEYİN TÜRKER ÖDEN

NİCE KANDİLLERE HEP BİRLİKTE

GÜVERCİNLERİMİZİN TARİHÇELERİhttp://www.guvercinbirligi.com/Arsiv_Makaleleri/Akademi/eskiturkveosmanli.htm

OĞUZ.. ; RECEP 'E VERDİĞİMİZ BEYAZ , ALAŞAR'DAN KAÇIP GELDİ..KÜMESDE :haha:

OĞUZ.. ; RECEP 'E VERDİĞİMİZ BEYAZ , ALAŞAR'DAN KAÇIP GELDİ..KÜMESDE :haha:

Aklıma geldi türker abi gelir berki diye ama bişey söylemedim helal olsun pamuk prenses e (: :haha: :heyo: :evet:

[No message]

Ekli dosyalar

• NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.gif
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.gif
    74.3 KB · Görüntüleme: 946
  • TÜRKER ÖDEN.webp
    TÜRKER ÖDEN.webp
    24.7 KB · Görüntüleme: 811
  • KIRMIZI BONCUKLU ERKEK.webp
    KIRMIZI BONCUKLU ERKEK.webp
    22.2 KB · Görüntüleme: 822
ERHAN YUMURTAYI KESEN DİŞİN İÇİN KULLANDIĞIN CİPRO,NİDAZOL.. VE VİTAMİNERALL.. NETİCESİNİ PAYLAŞMANI VE DE HERKESİN FAYDALANMASINI BEKLERİM .BAŞLIK AÇALIM NASIL KULLANDIĞINI DA ANLATARAK..SEVGİLERİMLE..
O DİŞİYİ GÖRMEĞE GELECEĞİM..MUTLAKA.. :slm:

Ekli dosyalar

• KOCA ZEKİRLİ.webp
    KOCA ZEKİRLİ.webp
    15.1 KB · Görüntüleme: 779
baya iri bir kuşmuş. ele sığmıyor maşallah. eski tarihli bir fotoydu galiba bu.

dişinin akıbetini, tedavi bitip de iyi netice aldığımda paylaşacağım Türker abi. yardımların için tekrar teşekkürler.. :slm:

[No message]

Ekli dosyalar

• KOCA ZEKİRLİ.webp
    KOCA ZEKİRLİ.webp
    15.1 KB · Görüntüleme: 1,009
ERHAN YUMURTAYI KESEN DİŞİN İÇİN KULLANDIĞIN CİPRO,NİDAZOL.. VE VİTAMİNERALL.. NETİCESİNİ PAYLAŞMANI VE DE HERKESİN FAYDALANMASINI BEKLERİM .BAŞLIK AÇALIM NASIL KULLANDIĞINI DA ANLATARAK..SEVGİLERİMLE..
turker abı bende bu sabah basladım tedavıye ılk yarım ciproyu yutdurdum ınsallah faydalı olur

DELIYUREK41' Alıntı:
turker abı bende bu sabah basladım tedavıye ılk yarım ciproyu yutdurdum ınsallah faydalı olur
yeni başlık açalım ; YUMURTLAMAYI KESEN DİŞİ İÇİN İLAÇ TEDAVİSİ ..neticeleri burada paylaşalım.

:slm: :slm: (: (: (: (:

Ekli dosyalar

• CIMG1172.webp
    CIMG1172.webp
    790 KB · Görüntüleme: 935
  • CIMG1171.webp
    CIMG1171.webp
    810.1 KB · Görüntüleme: 959
  • CIMG1168.webp
    CIMG1168.webp
    598.2 KB · Görüntüleme: 973
  • CIMG1164.webp
    CIMG1164.webp
    685.3 KB · Görüntüleme: 958
  • CIMG1163.webp
    CIMG1163.webp
    691.9 KB · Görüntüleme: 950
FOTODAKİ DİŞİ ŞU AN 17 AYLIKTIR.

EMRE DE DURMAKTADIR.BİR ERKEK İLE YAVRULARI OĞUZ. DA BAKICILARLA ÜRETİLMEKTEDİR..

BU KUŞ BUGÜN TEST EDİLDİ .BELKİ AĞIR BİR TEST .MAVİ BONCUKLULARDAN OLAN BU KAN KUŞLARDA HİÇBİR ZAMAN ZAİYAT OLMAMAKTADIR.TESTİ BAŞARIYLA DUYGU DOLU GEÇMİŞTİR.EMEKLERİMİZ BOŞA GİTMİYOR.

KISACA ANLATAYIM; 8 AYLIK İKEN BU DİŞİ EMRE YE VERİLMİŞTİR.ARADAN 9 AY ZAMAN GEÇTİ.YUMURTALAR ,YAVRULAR ALINDI ONDA..RİCA ETTİM BENİ KIRMADI KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDERİM..GETİR O NU BENİM ORADA UÇURALIM DEDİM.. :haha: GETİRDİ .SAĞOLSUN.FAKAT MAHALLEYE YAKLAŞINCA HAVAYA FOTOSUNU DA ÇEKİP FIRLATTIM..EMRENİN DE ŞOK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM..ESKİ EVİNE HATIRLATMADAN ,KÜMESİ GÖSTERMEDEN GELEBİLECEĞİNİ İNANMASI ZOR TABİİ.HİÇ KONMADI VE YAKLAŞIK BİR SAAT UÇTU..EVİ GÖRDÜĞÜNDE BİZ DE BALKONDAYDIK .YÜKSEKTEN OK GİBİ İNDİ.SEVİNÇLİYDİ.BUNU EMREYLE ÇOK AÇIK HİSSETTİK.KISA SÜREDE KÜMESE AVARE DELİĞİNDEN GİRDİ. VE ONA AİT SANDIĞININ ÖNÜNDEN AYRILMADI.BİR SAAT SONRA DA GENÇ BİR ERKEK İLE ÇOK YÜKSEK BİR UÇUŞ SERGİLEDİ ,BİZE..
MUHTEŞEM BİR KEYF , DOYUM YAŞADIK.SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİK..

ALLAH TÜM OYNAR SEVERLERE EN GÜZELLERİNİ NASİP ETSİN.

ERHAN ;SENİN YUMURTLAYACAK OLAN DİŞİYE BENZİYOR .!DEĞİL Mİ..? :slm: :tamam:

OĞUZ ..DA YOUTUBE A YÜKLEMEK İÇİN EMEK VERDİ .KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM.SEVGİLERİMLE. :tamam: :slm:

FOTODAKİ DİŞİ ŞU AN 17 AYLIKTIR.

EMRE DE DURMAKTADIR.BİR ERKEK İLE YAVRULARI OĞUZ. DA BAKICILARLA ÜRETİLMEKTEDİR..

BU KUŞ BUGÜN TEST EDİLDİ .BELKİ AĞIR BİR TEST .MAVİ BONCUKLULARDAN OLAN BU KAN KUŞLARDA HİÇBİR ZAMAN ZAİYAT OLMAMAKTADIR.TESTİ BAŞARIYLA DUYGU DOLU GEÇMİŞTİR.EMEKLERİMİZ BOŞA GİTMİYOR.

KISACA ANLATAYIM; 8 AYLIK İKEN BU DİŞİ EMRE YE VERİLMİŞTİR.ARADAN 9 AY ZAMAN GEÇTİ.YUMURTALAR ,YAVRULAR ALINDI ONDA..RİCA ETTİM BENİ KIRMADI KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDERİM..GETİR O NU BENİM ORADA UÇURALIM DEDİM.. :haha: GETİRDİ .SAĞOLSUN.FAKAT MAHALLEYE YAKLAŞINCA HAVAYA FOTOSUNU DA ÇEKİP FIRLATTIM..EMRENİN DE ŞOK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM..ESKİ EVİNE HATIRLATMADAN ,KÜMESİ GÖSTERMEDEN GELEBİLECEĞİNİ İNANMASI ZOR TABİİ.HİÇ KONMADI VE YAKLAŞIK BİR SAAT UÇTU..EVİ GÖRDÜĞÜNDE BİZ DE BALKONDAYDIK .YÜKSEKTEN OK GİBİ İNDİ.SEVİNÇLİYDİ.BUNU EMREYLE ÇOK AÇIK HİSSETTİK.KISA SÜREDE KÜMESE AVARE DELİĞİNDEN GİRDİ. VE ONA AİT SANDIĞININ ÖNÜNDEN AYRILMADI.BİR SAAT SONRA DA GENÇ BİR ERKEK İLE ÇOK YÜKSEK BİR UÇUŞ SERGİLEDİ ,BİZE..
MUHTEŞEM BİR KEYF , DOYUM YAŞADIK.SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİK..

ALLAH TÜM OYNAR SEVERLERE EN GÜZELLERİNİ NASİP ETSİN.

Türker abi ne güzel şeyler anlatıyorsun. bayılırım böyle akıllı kuşlara. kuş beyinli kuşları hiç sevmem :haha:

selamlar ben de küçük yaşlarda kuşçuluğa başlamış biri olarak izin verirseniz bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum. evde beslediğim kuşlarımı aile baskısı ile yaklaşık 10 km ileride olan köyümüze götürmek zorunda kalmıştım,damızlıklarımdan aldığım bir yavru hayatımda karşılaşmadığım şekilde beni şaşırttı şöyleki o kuş köyde 1 hafta kalıp hiç uçmadan ortamı tanımadan kümesten kaçtı ve bizim eve tekrar geldi neyse evdeki kümesime aldım ve tek başına köye birdahaki gideceğim zamna kadar bakayım dedim,işin enteresan tarafı evimde yetişen büyüyen ve 10 km yoldan tekrar eve gelen o kuş bir sabah yemlemek için kümesin kapısı nı açtığım da fırlayarak çıktı ve gözden kayboldu ben de onun yanlızlıktan dolayı kaçmış olduğunu düşündüm fakat işin aslı , köyde kuşlara bakan dayımın oğlu kümesin saçağında bir kuş olduğunu söyledi gidip baktığımda kendi kümesimde büyüyen yavru 1 hafta kaldığı ve ortamı hiç görmediği köye geri gitmişti ve ben çok şaşırmıştım.bahsettiğim kuş karaciba bir azmandı

Geri