Vello Dayının Arapları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 115
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K

Hasip

Üye
Siteyi ziyaret et
Selamlar.
Bildiğiniz gibi forumda çoğu zaman ustalarımızı anmaktayız, kendileri iyi kuşlar beslemişler, üretip bir nevide olsa bizlere bu mirası bırakmışlar. Forumda tartışılan Rahmetli Tenekeci Saim Ustanın kuşları, Elektrikçi Şeref'in Kuşları gibi birçok mucize diye tabir edebileceğimiz kuşların nesillerinin devamında, yetiştirilmesinde neler göz önünde bulundurulmalı? Bunları birçok kez tartıştık.
Uzun süredir tartışma konusu olan, görevini layıkıyla yapan kuşlardan bir kanda Urfa Kısaslı Vello'nun araplarıdır. Mutlaka bu kuşların nesli devam etmekte olup günümüzde besleyeni mevcuttur. Eğer Urfa Kısaslı Vello Dayının araplarından besleyenler varsa bu kuşların nesilleri ve oyunları hakkında bizleri bilgilendirebilir mi? Bu kuşların menşeii nedir, neler yaparlar, oyunları nasıldır?
Bilgisi olan yetiştiricilerin bizleri aydınlatmasını rica ediyoruz.

s.a Urfalı veli amcayı çok duydum kendisi herhalde 75-90 yaş arasında ve araplarını hiç duymadım böyle arapları var falan hiç duymadım ama kendisinde herzaman 20-35 sefer yapan kuşlar vardır gök olsun dumanlı olsun zamanında beyazlar vardı veli amca 60 yıldır bu işe emek vermiştir istanbula sattıkları araplardan bahsediyosanız yanlış değilimse duyduğum kadarı ile Şanlıurfada Ali Eski hocamızın kuşudur ve halende damarları mevcuttur Ali hocada. Geçende 1 tane hediye etmişti uçurmam için Ali hocamız kuş 30 gün yuvarlaktan çıkmadı her kalktığında 20 dk uçardı ve 250-280 arası takla atardı bir yere düşmekmi kesinlikle yok evinden kalkar evine inerdi eğer sıkarsam evimin yanındaki antene inerdi ama kuş sonunda açıldı akşama kaldı yükselmeye başladı ama havanın karanlık olması itibariyle 3 seferde inmeye teşebüs etti ama kuş karanlıkta kayboldu. Aslında suç benimdi çünkü işim gereği sabah uçurdum ve güneşlensin diye damda bıraktım akşam üzeri geldiğimde kuş uçuyorda ama havayi yapmaya başladığı için devamlı yükseliyor alçalıyordu yıkamadım kuşu akşam saatinde İnşallah bahara günler uzayınca tekrar uçururum. saygılar

bende cok yakın bi abimizin anlattığını sizle paylaşmak isterim.. eskiden diger illerden kuş alıp getiren biri varmis kendisi trafik kazasında oğlu ıle vefat etmiş belki eskiler bilirler bu şahsı neyse benım tanıdığım abi 1990- 1991 yıllarında urfaya gidiyo oncelikle vello dayıya uğruyolar orda ankaran geçme bır beyaz izliyolar, ordan ayni köyden hasan diye birinin avlusuna gidiyolar orada bi arap izliyo ondan sonra ekeleri çıkarıyo sadece araplar var kümesde ben hayatımda o sekilde o tipde araplar görmedim dıyo hatta ekelerini satın almak istemiş hasan amcanın söledigi erzurumlular 0 toros verdi vermedim... ben sahşen sitedeki vello dayın arapları diye yazılar okudugum için sordum arap varmıydı vello dayıda diye yokdu dedi 1990 -1991 yıllarında yokmuş sadece o köyde hasan amcada araplar varmiş... bu arada vello ve hasan amca çocuklarıymıs saygılarımla...

SELAMLAR
BEYLER ESKİ USTALAR HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞLAR.BIRAKALIM ŞİMDİ HAYATTA OLAN USTALARDA NELER VAR NE UÇURUYORLAR OYNAYAN KUŞLARI VARMI BUNA BAKALIM.İLLAKİ ESKİ USTALARIN BESLEDİĞİ KUŞLAR GÜZEL KUŞLARDI UÇURDULAR SEYRETTİRDİLER SAYGIMIZ SONSUZ.BİZ ŞİMDİ ÖNÜMÜZDEKİ SEZON KİMLERDE KUŞ UÇACAK BİLGİSİ OLANLAR VARSA BUNLARI YAZSINLAR HAYATTA OLAN USTALARLA TANIŞALIM BİRBİRİMİZİ KIRMADAN.BEN ŞİMDİ MERAK EDİYORUM ANKARADA ALİ ÖZMEN, METİN ABİ , ZABITA KEMAL BEY YARIŞLARDA 40 TANE KUPASI OLAN ANKARALI KARA MUSTAFADA NE UÇUYOR BEN BUNLARI MERAK EDİYORUM.40 TANE KUPASI OLAN DERKEN KENDİSİNDEN EDİNENLER VERDİĞİ YERDE UÇANLAR BAŞKA KUŞLARLA KIRILARAK KUPA ALANLAR HEPSİNİN BİR TARAFI BU KUŞLAR BUNLARDANDA BAHSEDELİM BİRAZ.VEYA BENİM UNUTTUĞUM AKLIMA GELMEYEN HALA HAYATTA OLAN USTALAR NE UÇURUYORLAR?
YOKSA BU USTALARDA ÖLDÜKTEN SONRAMI KIYMETLENECEK.
SAYGILARIMLA...

HASAN BEY DOĞRU SÖYLEDİNİZ BİRAZDA ŞİMDİYİ VE GELECEĞE BAKALIM .KİMDE NE UÇUYOR KİM NE YAPMIŞ KARA MUSTAFA KİMDİR ? KUŞLARI NASIL BU KADAR ÜN YAPMIŞTIR.ŞU ANDA UÇURUYORMU ? KUŞLARI NASIL OYNAR ? BU BAŞARIYI NASIL YAKALAMIŞ ? BUNLARI KONUŞALIM. BU KUŞLAR 1993 DEN BİRİ HER SENE NASIL İSİMLERİNİ YAZDIRMIŞ?
BUNLARI KONUŞMAMIZ LAZIM .

adrenalin' Alıntı:
HASAN BEY DOĞRU SÖYLEDİNİZ BİRAZDA ŞİMDİYİ VE GELECEĞE BAKALIM .KİMDE NE UÇUYOR KİM NE YAPMIŞ KARA MUSTAFA KİMDİR ? KUŞLARI NASIL BU KADAR ÜN YAPMIŞTIR.ŞU ANDA UÇURUYORMU ? KUŞLARI NASIL OYNAR ? BU BAŞARIYI NASIL YAKALAMIŞ ? BUNLARI KONUŞALIM. BU KUŞLAR 1993 DEN BİRİ HER SENE NASIL İSİMLERİNİ YAZDIRMIŞ?
BUNLARI KONUŞMAMIZ LAZIM .

SELAM
BENİM BİLDİKLERİM KISITLI BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR YAZACAKLAR ÖĞRENECEĞİZ.BEN YARIŞLARDA 90 PUAN ÜZERİ UÇAN KUŞLARIN YA ANNE BABASI VEYA BİR TARAFI NEREDEN DİYE ARAŞTIRINCA KARA MUSTAFA İSMİYLE BU AMCAMIZ ÇIKIYOR.AMA BUNLARA EŞ YAPILAN KUŞLARDA UYMUŞKİ YİNE İŞ YAPIYORLAR.SADECE KARAMUSTAFA BEY AMCA DEĞİL ALİ ÖZMEN ,METİN BALTACI ,HABİL KILIÇ YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM . BU ARKADAŞLARINDA KUŞLARI KUPALARDA AYAKTA KALAN KUŞLAR ARASINDA.

selamunaleykum
oncelikle bu konunun burda acildigina sevindim cunku biz bazen bu kuslari sohbet bolumunde konusuyoruz konusu acildikca tabi biz demiyoruzki yeni kuscular yeni kuslari konusmayalim acalim konularini bildigimiz duydugumuz ne varsa paylasalim.
benim bu kuslar hakinda bildigim duydugum sinirli kuslar dumanli benekli arap ve nadiren beyaz vermeleri ama kus simsarlari sayesinde dunyalarca sahtelerinin buyuk paralara satildigi ozellikle arap olarak vardir yoktur kimsenin kumesini bilemem ama bu kuslar sayili yani az nadir kuslar oyle parayi baztiranin alacagi kuslar deyil
saygilarimla ferhat

Metin bey merhaba .

Bu şahışlar gizli kalmış kahramanlar. söyledğiniz gibi bende birkaç kez araştırdım soyu ya anası ya babası ya dıdısı bu kuşlardan geliyor.

.....

ERDEKLİ' Alıntı:
S.aleyküm arkadaşlar bu konuyu merak edenler varki bu konu açılmış konunun önemi çoktur Adminde konunun önemini bildigi için konuyu açmış burda sizin merak etmeniz etmemeniz önemli degil herkezin merakı farklı yöndedir ve form hertürlü meraka cevap verebilecek düzeyde sizde kişisel meraklarınızı konu açarak giderebilirsiniz konu dışında yazmak zorunda degilsiniz eski dediginiz geçmiş dediginiz kuşlar şuan Türkiyede bazı kuşçular tarafından beslenmekte ve kurnazlar tarafındanda büyük rant kapısı olarak görülmektedir konunun açılış sebebi kimsenin kandırılmaması için bilgi paylaşımıdır olur olmaz yorumları degildir...........Benim bu kuşlar hakkındaki bir bilgimde bu kuşların dumanlı arap olmasıdır bazı sitelerde vello arap diye konulan şebap kırıkları gibi koyu parlak arap degildir şebap koyu olanlar Vello arap degil pazarcı simsar araplarıdır.

Aleykümselam;
Benim gönderdğimim mesajları silebilirsin arkadaşım konu dışında oldu pardon. Zaten benim merak edip etmemem önemli değil doğrudur.Burada da 90 sayfa hikaye okuruz artık.

.....

SELAM
BİRŞEY YAZMAYALIM SENELER GEÇER YÜZLECE BİNLERCE SAYFA YAZILIR.MERAKLILARIDA OKUR.

.....

ERDEKLİ' Alıntı:
şimdi sana ne yazılır kardeşim bende bilmiyorum konu dışı yazma yeter hikaye okumayı sevenlerde var bırak okusunlar hikayelerini sen gerçek konular aç hikayeden sıkılanlar onları okusun
selamun aleyküm .aras kardeşim kısaslı vello dayı nın araplarını bırak parayla satmayı 2100 km yol giden bir arkadaşım oranın en ileri gelen vello dayının hatırından çıkamıyacağı adamlara bile vermez ken .biri çıkıp bende özlerinden var diyosa ya .kafayı yemiş yada çok güçlü hayal alemi var demektir .oraya giden arkadaşımızda eli boş dönmesin diye vello dayı bir tane boz dişi vermiş .oda hatıra binayen . bıra vello dayı araplardan vermeyi tüyünü bile göstrmiyor bu .hayal peres arkadaş .kendine rant sağlamak için bu işleri karıştırıyorsa . bu rezilliğin son perdesini oynuyor demektir . aras kardeşim . milleti bu konuyla uyarmaya çalıştığın için sana teşekkür ederim . allaha emanet ol.

saimusta' Alıntı:
ERDEKLİ' Alıntı:
şimdi sana ne yazılır kardeşim bende bilmiyorum konu dışı yazma yeter hikaye okumayı sevenlerde var bırak okusunlar hikayelerini sen gerçek konular aç hikayeden sıkılanlar onları okusun
selamun aleyküm .aras kardeşim kısaslı vello dayı nın araplarını bırak parayla satmayı 2100 km yol giden bir arkadaşım oranın en ileri gelen vello dayının hatırından çıkamıyacağı adamlara bile vermez ken .biri çıkıp bende özlerinden var diyosa ya .kafayı yemiş yada çok güçlü hayal alemi var demektir .oraya giden arkadaşımızda eli boş dönmesin diye vello dayı bir tane boz dişi vermiş .oda hatıra binayen . bıra vello dayı araplardan vermeyi tüyünü bile göstrmiyor bu .hayal peres arkadaş .kendine rant sağlamak için bu işleri karıştırıyorsa . bu rezilliğin son perdesini oynuyor demektir . aras kardeşim . milleti bu konuyla uyarmaya çalıştığın için sana teşekkür ederim . allaha emanet ol.

S.A. Saim Abi.

1) Madem bu zat bu kadar gönül fakiri bir insanmış, bu adama konu açmaya değer mi?
2) Yazdıklarınızdan dolayı burada kim bende bu kuşlardan var dese, daha baştan sizler tarafından yalancılıkla itham edilmiş olmuyor mu?
3) Yönetici arkadaşlar vip üyelere bizim bilmediğimiz, herkesin düşüncesine saygısızca, tahammülsüz bir biçimde saldırı hakkı mı tanıyor? Merak ettim doğrusu...
4) Sizler büyük olarak genç arkadaşlara, kardeşlere daha hoşgörülü davranamaz mısınız?
5)Sizlerin, kimin hangi başlığa yorum yazabileceği konusunda bir yetkiniz mi var?

Herkesin yaşına-başına, emeklerine, çablarına saygımız sonsuz ama yok a efendiymiş, yok b efendiymiş yok k efendiymiş diye, sizler önünde saygı duruşunda duracaksınız diye kimseninde bu saçmalıklara inanma durumu yok. Aslında ben hiçbir zat adına açılan başlıklara yazmıyordum, tanımamda hiçbirini, efsanelerine de inanmıyorum. Çoğunun kuşlarını da inceledim uçurulmayan yapısı bozuk kuşlar...Fakat tabi meraktan da olsa okuyoruz. Gördüğüm şeyse sürekli, büyüklük yapması gereken kişiler; hayal dünyasında yaşamaktansa, kendisi bişeyler yapmaya çalışan genç arkadaşların düşüncelerine müsamaa göstermemeleri üzücü bir durum.

Kendi kanaatimce de x, y, z... kişileriyle ilgili açılmış başlıklar reklamdan başka amaca hizmet etmez. Başka insanları sürekli, afedersiniz kıçı kırık kuşlar yüzünden suçlayıp reklam yapmakla suçlarken şahıs başlıkları açarak sizlerin yaptıkları da aynı amaca hizmet etmez mi değerli arkadaşlar, abiler?

Burdan bazı niyet okuyucular çıkabilir diye söyliyeyim şimdiden; Allah'ın selamını vermek dışında kimseyi tanımam, kimsenin savunuculuğunu yapmam, kuşa zerre kadar maddi değer vermem, sadece manevi olarak sever-beslerim. Burda bişey yazma isteme sebebim, sadece son günlerde sıkça takip ettiğim sitede, konularda hep kendini büyük zat sanan kişilerin yazılarını okudum ve sürekli kendilerini eleştirenlere hoşgörüsüz cevaplar yazdıklarını gördüm. Özelliklede çok değer verdiğim eğitim düzeyindeki arkadaşlara, koskoca adamların aşşağılayıcı sözlerini görünce rahatsız oldum. (Sadece bu başlığı kastedmiyorum, özellikle polis... başlıklı kişinin yazılarından son derece rahatsız oldum.) Kimsenin kimseyi ispatlayamayacağını bildiği şeyler üzerinden inanmıyorlar diye kırmaya-incitmeye hakkı yok.

Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

saim bey'in yazdıklarından şu anlam mı çıkıyor: ? vello dayının araplarından kimsede olması mümkün değil ama onlarca kişinin de ısrarla kimsede yok dediği saim usta kuşlarından "bazı kişilerde " var ! :hmm:

selamunaleykum ugur hocam ve arkadaslar
bu konu acildiki bu kuslar hakkinda cok konusuluyor bu kuslardiye cok kisi dolandiriliyor diye bir arkadasimiz duyduklarini dogrulugundan emin olmak icin kalkmis ankaradan urfaya gitmis adamin kapisinda 9 tane kusu varmis zaten kuslar zahmetli kus imis ya yumurtalar cikmaz yada cikan yavru yasamaz imis zaten bu kuslar 11 olmamis ve turkiyenin heryerinden hatiren veya maddi guce dayanarak kus almiya gidiliyormus adama 9 kusu herkusu 4 bolse herkusu 4 kisiye verse zeten elindeki kus 4 gunde biter amac cok sey duyuyoruz bunlarin en dogrusunu ogrenmek
efsane kuslara gelince herkez inandigini bildigini besler ve besliyecektir kimsesi demiyorki sadece efsane konusalim sadece efsane yazalim herseyi konusalim herseyi yazalim burasi paylasim sitesi uygun basliklar acalim basliga gore gine bildiklerimiz duyduklarimizi paylasalim hem konu zenginligi olur hemde daha cok kisiye hitap ederiz
1 sahsimadina soyluyorum bilgiye saygi duyarim
2 yasa saygi duyarim buda oyle yetistik ondan
vip uyeler konusuna gelince ben sadece sitenin masraflarina kucuk bir katkida buluna bilmek icin oldum eminimki cok arkadasimizin niyetide sadece budur oylede olmali bence
insallah kimseyi kirmamisizdir
konuyu adminin acmasi ise sorun deyisik konularida admine rica edilirse yardimci olacaktir sanirim
saygilarimla ferhat

Selamlar.
Konunun açılma sebebi; zamanında olduğu gibi nesli devam eden, görevini layıkıyla yapan bu neslin nasıl ne yollarla kimlerde olduğunu bir nebzede olsa öğrenmektir. Bu kuşlarında önceki meşhur nesiller gibi yok olmasını önlemek, neslinin devamını sağlamak için bu konuda beyin fırtınası yapılabilir düşüncesindeyim. Konunun açılmasına kızan arkadaşlar olmuş, 100 lerce sayfa belki yazılacak ama emin olun bu kuşların neslini bir şekilde devam ettirebileceğimiz bi alana yönelicez. Diğer konular gibi olmayacağından emin olun. Vello dayının şu anda 80 yaş üstü olduğu söyleniyor, belki vaktimiz olur ve imkanı yakalayabilirsek kendisini ziyarette ederiz.
Diğer hususlarada açıklık getireyim, herkes istediği sayfaya yorum yapmada serbesttir. Kimse kimseye sen buraya yorum yapamazsın diyemez. Eğer bilginiz dahilinde yorum yapıyorsanız amenna ama konuyu baltalama, karışıklık çıkarıcı yorumlar ise üyenin dahi, konu gidişatını bozan üyeyi uyarması gayet normaldir. Bu sitenin değişilmezse değişilmezi küçüğe sevgi büyüğe saygıdır. Sevgi saygıyı ön planda tutalım.Uğur bey kimsenin elinde böyle bir yetki yoktur, olmasıda zaten saçma olurdu.
Bu konu gibi onlarca konu açtık, yalan dolanda oldu ama herşeyi kuscular.org sitesi olarak en ince ayrıntısına kadar doğrusuyla tartıştık. Buradada konuya hassas yaklaşalım, bilgimiz dahilinde yorumlarımızı yapalım.

Değerli kuscular org. sakinleri yıllardır milletin kaprisleri ile uğraşır dururuz.Bizler kendimize göre doğruları konuşmaya çalışırız.Ama buna ister inanırsınız ister inanmazsız.Kişiliğe laf söylemek kimsenin hakkı yoktur.Madem bir konu açtınız bizlerde eteğimizde ne varsa şunu bir yazalım iyi okuyun...
Geçen sene şubat ayıydı zannediyorum.Bir başlık açtınız saim usta kuşları diyerek yorumlar yapıldı neyse sonrada o yorumların tamamını siteden kaldırdınız.Bizlerde o forumlara şunu yazdık.Motorcu Ahmet ağanın Urfadan getirdiği Araplar vello araplardır yazdık.İş öyle bir hal aldı ki;Ben Admine özelden mesaj attım.Dedim ki kendisine bana güvenilir bir kapı bulun bende gönderiyim bir yavru bunu hepimiz adına uçursunlar ve sağda solda boş konuşanlarda kuşu havada görsünler dedim.Sağolsun admin bir yer buldu fakat ben göndermedim.Çünkü benim araştırmalarım bu kapı hakkında olumsuzdu.Neyse olmadı..
Şimdi bazı insanlar bir sakızdır çiğniyorlar.Bunlardan kimseye bir fayda gelmez.Kimin ne dediğide çok önemli değil..
Beyler Kırıkkale'de Rahmetli oldu bir ağabeyimiz vardı.İsmi Sadettin idi.Bu adamcağız zamanında Çorum ilnin Sungurlu ilçesinden karşılığında 4 tane feleksiz beyaz vererek bir takım arap alır.Kırıkkale'ye getirir.Daha öncede bu arapları sungurludan-yozgata satmışlar ve kuşlar yozgattan uçarak tekrar sungurluya gelmişlerdir.Kırıkkale'yede gelir diyerek vermişlerdir.
Rahmetli Sadettin abi,kuşları makastan çıkarır ve alıştırmaya başlar erkek 4 yaşındadır.Kuş uçtukça da açılmaya başlar.Kendiside bu kuş Sungurlu'ya tekrar gidecek diye tanıdığı bütün arkadaşlarını davet eder.Kuşu uçurur.Kuşu Sadettin abiye vernde ordadır.Herkes bir uzun taburenin üzerindedir.Kuş karşıdan atlayıp gelirken İsmini vermeyim bir abimiz anam anam diye kollarını iki yana açtığında oturaktan az daha bir iki arkadaşını yere düşürecekmiş bu o gün orada bulunanlar arasında yıllarca espri konusu bile olmuştur.
Rahmetli daha sonra bu kuşu makaslar atar damızlığa ama ne yaptıysa yavru alamaz.Aldıkları yavrular hep bir müddet sonra ölür.En sonunda der ki;Bunları ya kesecem yada alın bunları benden ve bu olaydan sonra bizlere geçerler.Kırıkkale'de çok kapı gezmişlerdir ama özünden kimse üretememiştir.Bizde yıllardır üreme problemleri devam etmektedir.Bu kuşları sizlerinde şimdi başlık atıyorsanız bizler anlatıp dururuz yıllardır.Kırıkkale ilinde Perdeli araplar diye eski kuşçulara sorduğunuzda kimin beslediğini öğrenirsiniz..
Yazı uzun oldu altta devam ediyorum.

Bizler yıllar yılı besleriz ama kimseye bir ispat zorunluluğumuz yoktur.Kırıkkale'ye zamanında bir satıcı gelir Urfa'dan adama derler ki bizde vello'nun özü var fakat Vello'da bunlardan kalmadı derler.Bunu satıcı alır Vello'ya götürür oda kimin söylediğini öğrenince doğru söylüyor der.Vello'nun eski kuşları kendinde kalmamıştır.Yenilerini nereden almıştır ben bilemem ama eski kuşları değildir bunu biliyorum....
Saim ustalar dediğiniz kuşlarında Arap ve dumanlılarından besleyen rahmetli İğneci Niyazi dayı'da gelip bizlerde zamanında bu kuşlardan seyretmiş ve hatta dişi arapa o zaman meşhur dizi vardı Karaşimşek adını takmıştı....Bunu şuradan teyit edebilirsiniz.Kırıkkale'de Ebude(Abuzer) abi sağ kendisi rahmetli'nin yanında idi.
Vello araplar,tırnakları siyah biraz uzun gagaları beyaz gaga ucunda hafif siyahlık var.Paçaları kısa dar ve beyazları olur paçalarında,gözleri silik olur.Sesleri biraz zayıftır.Fişekte seslenirler ve şatafatlı giderler.Yavruları uçurduğunuzda uçma iştahı yüksektir.Serseme girerler ve açmak insanı çok uğraştırır.Takla sayıları fazladır.Fişekleri 25-30 mt civarıdır.Kırmaları fişek uzundur.Tüyleri yumuşak pamuk gibidir.kuyruk sayıları 12-13-14-15-16 olanları görülmüştür.Tepeli perçemli vermezler.Akkuyruk yavru verirler.kuyruklarındaki beyaz 3'ü geçmez.Uçumları çok geniştir.5-10 km çaplı uçuşları vardır.Nokta gibi gözüktüğü yerden hedefe 2-3 metreye kadar atlarlar.Fişekte'de 20 taklaya kadar görülmüştür.Çok seri fişekleri vardır.Bizler bu kuşlarla meşhur olmak isteseydik Kırıkkale kuşu derdik bazıları gibi sahiplenirdik.Buda bundan deyip satardık.Neyse oda önemli değil.....Bizler geldiği kapıyı çiğnenemek için bu kuşlara Vello Araplar der besleriz buda kimseyi enterese etmez......Saygılarımla......

2007 yılında bunlardan İstanbul-Kadıköy'e bir dişi yavru verdim.Uçurdular oynuyor dediler.Aradan bir zaman geçti telefonum çaldı.Arayan bir ihtiyar sesi buyurun dedim.Oğlum dedi benim adım dede Allah sizden razı olsun.Benim 4-5 katlı bir binam var her katı kuş dolu ama ben ömrümde böyle güzel bir kuş görmedik dedi.22 taklasını sayıyoruz diyordu kendisi ben kendisini tanımam bile yolda görsem tanımam.Sonunda martılar öldürdü kuşu oturduğu yerden ahkam kesmek istemeyenler giderler sorarlar..Admin size geçen sene göndereceğim yavruda Kocaelin'de Mustafa Cantez'de ölmüştür.Bunuda teyit edebilirsiniz.Üreme problemlerini ne yaptı isem çözemedim.İnşallah özlerinden üretirsem sırf bu haddini bilmezler için bir yere verir uçurturuz.Ben uçuramam çünkü bulunduğum yerde atmaca problemi had safhada ürediği zaman admine bildiririm.Saygılarımla........

cemil hacıoğlu' Alıntı:
2007 yılında bunlardan İstanbul-Kadıköy'e bir dişi yavru verdim.Uçurdular oynuyor dediler.Aradan bir zaman geçti telefonum çaldı.Arayan bir ihtiyar sesi buyurun dedim.Oğlum dedi benim adım dede Allah sizden razı olsun.Benim 4-5 katlı bir binam var her katı kuş dolu ama ben ömrümde böyle güzel bir kuş görmedik dedi.22 taklasını sayıyoruz diyordu kendisi ben kendisini tanımam bile yolda görsem tanımam.Sonunda martılar öldürdü kuşu oturduğu yerden ahkam kesmek istemeyenler giderler sorarlar..Admin size geçen sene göndereceğim yavruda Kocaelin'de Mustafa Cantez'de ölmüştür.Bunuda teyit edebilirsiniz.Üreme problemlerini ne yaptı isem çözemedim.İnşallah özlerinden üretirsem sırf bu haddini bilmezler için bir yere verir uçurturuz.Ben uçuramam çünkü bulunduğum yerde atmaca problemi had safhada ürediği zaman admine bildiririm.Saygılarımla........

S.a.

Cemil Bey, dede İstanbul'un en eski kuşçularındandır. Eski Kadiköy kuş pazarında dükkanı vardı. 15-20 sene öncelerden bahsediyorum, öyle güzel oynayan kuşları vardı ki ağzımız açık kalırdı, izlerken. Bana hep kötü kuş satardı :))) küçüğüm diye heralde. Sizin bahsettiğiniz konu hakkında fikrim yok sadece dedeyi hatırladığımı belirtmek istedim.

Admin arkadaşım sizin birleştirici-yapıcı karakterinizi biliyorum, takdirde ediyorum ama bazı büyüklerimizin tavırlarını anlamakta zorlandım. Dün çok boş vaktim vardı, oturdum bu çok sevdiğim sitede sevmediğim-ilgilenmediğim başlıkları da bir kurcalayayım dedim. Ne olduysa ondan sonra oldu, baktım 18 yaşında bir kardeşimizi 50li yaşlarda ki adamlar yerden yere vuruyor. Çocuk özür dilemiş yine kötü düşünceli yazılar sarfetmiş büyükler. Ne için? Birleştirici hobimiz olan kuş için. Değer mi?
Sanırım dün kendimi tutmaya çalışsamda bazı abilerimizin yine insanları daha baştan kısıtlayan, küçümseyen yazılarını gördükçe dayanamadım.
Hüseyin Bey dediğiniz gibi saygı-sevginin olduğu çok güzel bir ortam burası... Bende bu samimi ortama değer verdiğimden üzüntümü paylaştım zaten. Herkesin herşeye sorgulamadan inanması zordur. Kimileri krallar yaratmayı sever, kimileri de kral olmakla uğraşır. Bu sitenin bir takım uygulamalarına da karşı olduğum gibi bir intiba da ortaya çıkmamıştır umarım. Ben sadece daha hassas olması gereken insanların dediğim dedik bir tavır yerine babacanlığını özellikle küçüklere göstermesini diliyorum. Bu siz kurucular.org kurucularının emeklerine daha saygılı olunmasını, kimseyi küstürmemesini sağlar diye düşünüyorum.

Bende eğer dilimin döndüğünce bişeyler ifade etmeye çalışırken birilerini kırdıysam özür dilerim, hakkını helal ederler İnşallah.

Ferhat Abi, sizle de selamlaşma şansına erişmiştim, üzerinize alınmayın lütfen. Sizin hiçbir küçüğünüze sevgisiz yazılar yazdığınızı görmedim. Ben sadece gönlümden geçenleri paylaştım, bir gurubu genelleme amacından çok daha hassas olmasını ümit ettiğim insanların daha kırıcı olmasını yadırgadığımı belirttim.

Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

.....

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM KONU AÇILIRKEN KONU DIŞI YAZILMAMASINI İSTEMİŞTİM BAZI ARKADAŞLAR BU UYARILARIMI ÜSTÜNLÜK OLARAK ALGILAMIŞ ŞİMDİ SORUYORUM BU ARKADAŞLARA VE ONLAR GİBİ DÜŞÜNENLERE HİÇBİR MENFAATİ OLMADIGI HALDE SIRF ARKADAŞLARI KANDIRILMASIN DİYE DÜŞMAN EDİNMEYE SİTELERDE TEŞHİR EDİLMEYE DEGERMİ BİZ SİZLERİN KANDIRILMASINI ENGELLEMEK İÇİN İŞ YORGUNLUGUNUN ÜSTÜNE BİRDE SANAL KAHRAMANLARLA UGRAŞIP SİTELERDE TEHŞİR OLUYORUZ.... KISACA BEN DÜŞÜNÜYORUM ACABA BİZİ KENDİLERİNDEN ÜSTÜN OLMAYA ÇALIŞMAKLA SUÇLAYAN BİZİ KENDİNİ BEGENMİŞLİKLE İTHAM EDEN DOST OLDUGUMUZA İNANMAYAN KİŞİLER İÇİN BU YAZILARIN YAZILMASINA HEDEF OLMAYA DEGERMİ BUYRUN BUNA SİZ KARAR VERİN..................

AŞAGIDAKİ YAZILAR CEMİL HACIOGLU TARAFINDAN ŞAHSIMA VE ARKADAŞLARIMA SALDIRI AMAÇLI BAŞKA SİTELERE YAZILAN YAZILARDIR DİKKATLE OKUMANIZI RİCA EDİYORUM

Bu isimlere dikkat etmenizi önemle belirtiyorum.

Tarih 19 Ocak 2010, 14:45 Editör Cemil Hacıoğlu

Bu isimlere dikkat etmenizi önemle belirtiyorum.
Sevgili dostlar kuş bizler için bir araç olduğunu her zaman söyler dururuz.Fakat bazı art niyetli çevrelerin bugünlerde yanlış bir türkü söylediklerini görmekteyiz.Şahıslar bizleri tanımadan öğrenmeden niyetimizin ne olduğunu bilmeden ortalıkta bizden çok bizi tanır edalarıyla konuşuyorlar.Varsın konuşsunlar onları bizler hoş görüyoruz.Çünkü İnsanın memlekete verecek birşeyi yoksa kendisine bir hasım bulur.Bırakın kardeşim siz bizim ne yapacağımızı siz kendinize bakın.Bir terbiyesizlik almış başını gidiyor bakalım sonu ne olacak belli değil...Sonuçta bu bir hobi,bir merak kimseyi kırmamak gerekir.Varsa güzeli görüp o anın zevkini çıkarmak gerekmiyor mu? ha bende olmuş,ha sende olmuş kimde ne olduğu o kadar öenmli olmasa gerekmiyor mu? Kim ne yaparsa kendine yapar.Yalanda söylüyorsa kendini kandırır.Doğruda söylese kendine bırakın kimin ne söylediğini de bizler hep beraber daha iyiye nasıl kavuşuruz..İstrseniz ona bakalım.......
Bugünlerde bazı yerlerde haddini aşan konuşmalar yapan bu zatları sizlere yazıyorum ki sizlerde kendileri ile irtibatlarınızı gözden geçirme gereksinimi duyabilirsiniz.Ben bu insanları Allaha havale ediyorum...İyilerdir,güzellerdir,beni ilgilendirmiyor ama benden uzak Allah'a yakın olsunlar.....
Şimdi bazı sitelerde asılsız atıp tutan çok bilenlerin isimleri aşağıdadır.Bizleri takip eden dostlara yazma gereği duyuyorum...

1.Erdekli nicki ile yazan Balıkesirden E.Aras.Öksüz
2.Eskişehirden Tahir Kemal Bozoğlu
3.Ferro18 nickli Ferhat Potukoğlu
4.k.murat nickli ankara'dan Murat Özyanar
5.Saim usta nickli M.Saim Akyol
Evet arkadaşlar bu isimlerden hiçbirisini tanımam, görmem, bilmem ama bu zatlar bizleri öyle tanıyorlar ki; sormayın gitsin.Bizim adımızda kuşumuzda size ağır gelir.Benim adımı gitmişler başka sitelerde başlık yapıp altında da atıp tutarlar.İsmi geçen zatlar ne yaparsanız yapın eninde sonunda Allah nasip etsinde doğruları öğrenin....sizleri Allah ıslah etsin.......Şimdi bu yazıyı okurlar altına yorum yazarlar,küfür yazarlar,olmadık şeyleri yazarlar,ne yazarsanız yazın siz bunu hakediyorsunuz.....Bizler sessiz kaldıkça tepemize çıktınız.....Benim yerim yurdum belli sıkıntısı olanı beklerim.......Saygılarımla...........

__________________________________________________________________________________________

Şimdi bu yukarıda yazdığım şeyleri okuyanlar hemen reklam yaptığımızı düşünecekler. Başta belli bir internet sitesinde 3-5 kişi onlar kendilerini iyi biliyorlar.Buradan onlara isim vermeden diyorum ki;Öyle klavyede insanları yargılayacağınıza biraz poponuzu olduğu yerden kaldırın da gezin.Gezin de öğrenin...Hani bizim bir laf varya meşhur Adam sandım eşşeği anlımıza değdi ..........ğı anladınız siz onu...Bırakın atmayı tutmayı da hepinize bu forum sayesinde hiç olmazsa doğruları yazalım.....Saygılarımla....

_________________________________________________________________________________________

Sevgili dostlar,Sizlerin huzurunda bu siteyi oluşturan arkadaşları bir kez daha kutluyorum.Bazı siteler vardır.Konuşmalarında hep taklid edildiklerini söylerler ama görüyorum ki bunu söyleyenler şimdi Kırıkkalegüvercin.com'u taklid etmeye başlamışlardır.Bu yüzden bu siteye emeği geçenleri birkez daha kutlarım......Doğru bir tane eninde sonunda hepimiz onu öğreneceğiz......Saygılarımla.......

_________________________________________________________________________________________

Erdekli adını daha öğrenmek nasip olmadı ama,Bak bir kaç hafta önce iddia ediyordun bu resim albayın diyerek demek ki kulaktan duyma ile olmuyormuş,Nihat abi şu an Bildiğim kadarı ile İzmir'de torun bakıyor.İkameti İstanbul evet doğrudur.Kırıkkale'de Madenli İhsan abi size bu konuda bilmediklerinizi anlatabilir.Bunun dışında birde Eskişehir'de Aydın Abi vardır bu konunun doğrusunu öğreneceğiz.Bu isimlerin dışında ise Babam vardır bu konuların doğrularını öğreneceğiniz.Diğer anlatacak olanların tamamı yaşamamış sadece duymuştur.Bunu belirtmek istedim.Saygılarımla......

Ahmet kardeşim yeni yeriniz hayırlı uğurlu olsun.İnşallah yolumuz düşerse sizleri ziyaret ederiz.Babana çok çok selam söyle hayırlı işleiniz olsun.

Erdekli bu Kocaelinde ki Kırıkkale kuşu ile yaptığınız yorumların tamamı kulaktan duyma bunu belirteyim.Dr.Fikret biryerlerden yanlış bilgi alıp bunuda Dr.Şenol beye vermiştir.Dr. şenolda ne duydu ise kendinden de birşeyler katarak sizlere aktarmıştır.Ben kendim araştırdım.Şimdi bunu buraya yazmamda ki gaye doğruları lütfen ilk ağızlardan veya görenden bilenden öğrenin......Bizler için bu konu o kadar da önemli değildir.Kimseye bir şey ispat etmek gibi bir kaygımız yok Allaha şükür.....En iyileri hepiniz olsun....Saygılarımla........

Bir insan düşünün ki kulaktan duyma bir lafla tanımadığı birini yargılasın ve hakkında orada burada ileri geri konuşsun.Bunun insanlıkla da,kuşçulukla da bir alakası olmadığını düşünüyorum.Erdekli vatandaş,Kendin git bire bir öğren sonra buradan açıklama yap.Açık kapı bırakıyorum.Kocaeli ili-Körfez ilçesi-Tuncay beyde bahsi geçenlerden var.Kendisine ulaşın size göstersin....Kendisinde gördüklerinizi lütfen rica ediyorum buradan açıklayın.... Bizim zamanımız bol sizin paşa gönlünüz ne zaman isterse sizde o zaman yazın ama yazın bu iş havada kalmasın.......Saygılarımla.......

__________________________________________________________________________________________

YAZILANLARI OKUDUNUZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIM ŞİMDİ SİZE SORUYORUM BİZİ ÜSTÜN OLMAYA ÇALIŞMAKLA SUÇLAYAN İNSANLAR İÇİN HİÇ BİR MADDİ VE MANEVİ KAZANCIN OLMADIGI HALDE HEDEF OLMAYA DÜŞMAN KAZANMAYA DEGERMİ BUYRUN SİZ CEVAP VERİN

1.Erdekli nicki ile yazan Balıkesirden E.Aras.Öksüz
2.Eskişehirden Tahir Kemal Bozoğlu
3.Ferro18 nickli Ferhat Potukoğlu
4.k.murat nickli ankara'dan Murat Özyanar
5.Saim usta nickli M.Saim Akyol

Bu yukarıda ismi olan ve Cemil Hacıoglu tarafından suçlanan insanlar ne kuş satıcısıdır nede kendini üstün gören kendini begenmiş insanlardır aksine bu sitede bir çok kişiye hiçbir menfaati olmadan kuş hediye etmiş bilgi sunmuş paylaşım yapmış bu hediye edilenlerin söylenmesini bile istememiş temiz düşünceli insanlardır ama Cemil Hacıoglu piyasaya kuş satan bir kuş simsarı başka site sahibi ve babasının agzından konuşan sınırlı bilgili memleketinde bile 3_5 kişinin tanıdıgı bir insandır aksini düşünenin ispat etme hakkı sonsuzdur

S.A.

Aras Bey başka sitelerde paylaşılanları bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. Aslında ben mezkur siteye hemen hemen her gün uğramaya çalışırım. Ama bunları görmemiştim, okuyunca gözlerime inanamadım.
Adı geçen kişileri az çok tüm site sakinleri tanıyor. Benim ve eminim buradaki bir çok kişinin bu kişilerle bir alıp veremediği yoktur. Hatta, Allah razı olsun, ÖĞRETEN özelliklerinden dolayı çok faydalanılmıştır. Bu yüzden ben gözlerime inanamasamda, hiç dikkate almadım yazılanları.
Benin adım da geçmiş, hem de hiç tanımadığım Dr. Fikret diye birinden bilgi aldığım söylenerek. Evet Fikret diye biri var, sağolsun bizim kuşları o uçuruyor, çok yakın arkadaşım, abimdir. Ama doktor değildir. Her neyse. Ben bilgileri "arayın sorun" denilen kişilerden biri olan Kenan Bey'den almıştım. Kenan bey yarışmanın hakemlerinden biridir ve anlatılan o günde kuşları izleyen kişilerden biridir. Bunu bir kez daha yazmak istedim.
Aslında yazmak istediğim çok şey var ama artık bu konu sıktı hepimizi. Mesela dünyanın en tatlı insanlarından biri olan (dikkat edin kuşçularından biri demedim) Yeniköy'lü Cemal Abi'ye bile iftira etme cesaretini nereden alıyor bilmiyorum.
Ben de öfkelendim, kusura bakmayın.
Allah'a hamdolsun ki Kenan Abi'den aldığım bilgileri "acaba bir şey katmış olmayayım anlattıklarına" endişesi hep içimde oldu.
Selamlar.

Şenol

Bende size teşekkür ederim Doktor Bey bize bilgiler sundugunuz ve destek oldugunuz için ama gönül istiyorki her dost sizin gibi ön yargılı olmadan okusun yazılanları ve desteklerini esirgemesinler toplumdaki bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışla malum bir yerlere varamıyoruz biz çabaladık acaba diye ama bakıyorumki bunun içerigini çokaz sayıda insan taktir edip kıymet biliyor istenilen alkışlanmak degil sadece dogruya destek ama görülüyorki çokaz sayıda insan teşvikte bulunuyor buda bizleri manevi yorgunluga sürüklüyor ve ister istemez sanane aras kim kimi kandırsa kandırsın bırak seni ilgilendiren ne demekten alıkoymuyor insanı malesef , biz dogrularımızı anlattık dedikki kimse kandırılmasın emegi çalınmasın hata yaptık sanırım enseye gelen tokatı katmerleyip destek olsaydık acaba arkadaşlarımız bizi kendilerine düşman etmiyeceklermiydi bunuda ister istemez düşünüyoruz ama enazından kendi kişiligimiz ve onurumuz adınada olsa dogruları söylemektende gurur duyuyoruz ve bugüne kadar söyledigimiz herşeyin arkasındayız....Desteginiz için tekrardan teşekkür ederim... Erdekten sevgi saygılar

s.a Aras beyle Cemil beyin tartışması fazla uzadı bence...vello araplar yarışmalık kuşlar ve Cemil beyde var,bu kuşlara on basacak başka kuşlarda var.Pc başından laf atmayı kesin,gidin görün,izleyin.Nedir alıp veremediğiniz,çekememezlikmi,eldeki iyi beydeki mükemmelden iyidir hesabımı anlamadım.Cemil beye fazla yüklenildiğini düşünüyorum,ayıp oluyor.Gidin izleyin bence,ondan sonra karar verin.yargısız infaz yapmayın.Cemil beyde iddaada bulundu,iddaa ispat ister.kaldırsın kuşu ispatını yapsın,nedir kardesım bu böle ayıptır yaa...Aras bey fazla uzattınız bence konuyu.

Öncelikle S.Aleyküm Emre sende hoşgeldin kim neyi uzatıyor anlamadım kervandan birine daha rastladık sanırım ilk bizmi cemil beyi sitelere yazdık bizmi arkasından konuştuk önce onları ögren şimdi sen konuştun diye biz susalım hakkımızı aramayalım ne güzel iş bu böyle uzayan konu yok Emre kardeşim kandırılan insanlar var ama bundan sonra dogrularıda söylememek lazım insanlara seyirci olmak güzel şeymiş görüyoruz sizleri rahatsınız konuları araştır başlangıçlarını ögren kuşlar hakkında bilgi edin ondan sonra konuş sen PC başından galyana gelip konuşma bence araştır önce ilk kim kime nedemiş başlangıç kim ve ismi zikredilen kuşlar ne onları ögren sonra savun Cemil abini bizde haklıysan sana eywallah Emre haklısın diyelim araştırmadan konuşmak hataya sürükler insanı bide seninle tartışma içine girmeyelim yeterince var zaten tartıştıgımız insan kimin için ne için çabalıyorsak

Not... Kırıkkale kuşları besliyor olabilirsiniz ama vello araplar kırıkkale kuşu degil feleksizlerde önce bunları araştırın ama dogru kaynaklardan

Al Emre kardeşim bu yazıda Cemil abinin yeni yazdıgı bir yazı okuda cevap vermekte kim haklı anla kim uzatıyormuş anla ahbe Cemil Hacıoglu sen nasıl insansın ben anlamadım kim kıvırıyor kim hareket yapıyor sana herzaman her yerde gider kuş simsarı cemil bey bizde geri adım yok hep ileri şükür sitene yazma buraya gel buraya Er Meydanı burası

CEMİL HACIOGLUNDAN ALINTIDIR..

Bugün benim bu yazımı okuyan erdekli nickli başka bir sitede kıvrak hareketlerini geri doğru atmaya başlamıştır.Kıvrak hareket sizin işiniz güzelim.Hangi yöne yaparsan yap farketmez.Bak yukarıdaki ankete takmışsın şimdide ben sana gel kuş vereyim,satayım dedim mi hiç,senin gibiler bunu anlamaktan bile acizler....

Geri