Vello Dayının Arapları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 115
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K
Konu Vello Dayının Araplarıdır.Konudaki gereksiz iletiler silindi. Şahsa özel yazılar yazmayınız, Konu hakkında bilgiler paylaşınız.

cemil hacıoğlu' Alıntı:
Uğur bey,tanıyorum dediğin insanın telini varsa bana özelden gönderebilirmisin.

Şahsi yakınlığım yoktu, o yüzden "tanıyorum" yerine "hatırlıyorum" yazmaya dikkat etmiştim, cevabımda. Yıllarca gittik kuş aldık,sattık, kuşlarını felan izledik... Yani kişisel bir samimiyetimiz yoktu. zaten ben 10-15 yaşlarındayken o da sanırım 55-60 lı yaşlardaydı. Yıllarca kendisinden kuş aldım, sima olarak artık beni tanımaya başladığı zamanlar iyi kuş verdi bana, yoksa hep kazığını yedim diyebilirim :))) Verdiği mardin-musul gaga beyazını hiç unutamam ama... Ben böyle gezen kuşa çok nadiren sahip oldum. Sizi ne zaman aramıştı bilmiyorum ama şuan yaşıyorsa da çok yaşlıdır. Kadiköy'deki kuşçular çarşısı da kapanalı sanırım 10 yıl olmuştur. İstanbuldaki diğer pazarlarda ve mezatlarda hiç karşılaşmadım. Dede doğunun kuşlarına bayılırdı. Çevresi çok geniş, İstanbul'un eski kuşçuları tarafından tanınan, etrafında bana da kuş versin diye dalkavukluk yapanı çok olan bir adamdı. Eğer İstanbul'da olsaydım araştırabilirdim. Dedeye ulaşabilirseniz bırakın vello araplarını daha ne safkan taklacılara ulaşırsınız diye tahmin ediyorum.

Uçurduğu düz miskilerini ve aynalı araplarını hatırlıyorum. Kuş dükkanının hemen dibinde uzun uzun ağaçlar vardı. Dükkanın önünde yere bir kaç kuş salar, uçurduğu kuşta yerdeki kuşların yanına kadar ağaçların arasından çok hızla kapatarak sıkar, nerdeyse indi diyeceğimiz kuş ağacın dibinden pedal çevirir şekilde ayaklarını sallayarak dimdik çıkardı. Yaşım küçüktü fişeğindeki takla sayısını pek hatırlamıyorum ama herkesin sahip olmak isteyeceği kuşlardı diyebilirim. Ordaki kuş dükkanı sahipleri bile o kuş uçurunca yanına doluşurlardı. Böyle birisiydi işte...

Benimde size sormak istediğim bir soru var; Bu resimdeki kuşlarınız hala elinizde mi? Resimler eski gibi duruyor. Bu kuşların çok eski kuşlar olduğunu düşünüyorum. Diğer kuşlarınızla yapı olarakta benzetemedim.

Size bir küçüğünüz olarakta bir tavsiyede bulunmak isterim eğer kabul ederseniz. Sanırım bu sitede, site kurucularını, bazı büyüklerimizi-abilerimizi kıracak, rencide edecek durumlar ortaya çıkmış. Sizden ricam kendi sitenizde bu değerli insanlar hakkında olumsuz yazıları kaldırın. Ben sizin yazılarınızı, paylaşan arkadaş-abiler vesilesiyle okudum. Size bir adım atılsa hemen adım atacak bir insanmışsınız izlenimine vardım. Kırılan abilerden olmadığım için daha objektif okudum yazılarınızı... Lütfen bu kırıcılığa bir son verin, siz madem yaşça büyükmüşsünüz bir adım atın Hüseyin Başoğlan isimli site kurucusununda size karşı yazılmış yazıları da silecek hoşgörüye sahip olduğunu düşünüyorum. Abicim kuş için deymez birbirinizi kırmaya, paylaşamayacağınız ne var ki Allah aşkına... Özür dilemek büyüklüktür, lütfen kimse ben kırıcı olmadım demesin. Ölümlü dünyada fırsatınız varken hellaleşin, barışın. Büyüklerimiz taktir-saygı görmek isterse; yılların verdiği o hoşgörüye sahip olduklarını ispatlamakla mükelleftir.

Haddim olmayarak bişeyler yazdım ama umarım tüm ilgili kişiler bir vesile olarak değerlendirir.

Ekli dosyalar

• wwww.webp
    wwww.webp
    42.5 KB · Görüntüleme: 2,070
SELAM
SAKARYALI MEHMET AMCAMIZIN KISASLI ARAPLAR KONUSUNA YAPTIĞI AÇIKLAMALAR.BİZZAT KENDİSİNDEN.
[dailymotion]xbxebn[/dailymotion]

Mehmet amca,madem sakaryadasınız ben sizlere yakınım.Bu konu üzerine sizi mutlaka bulacağım.Saygılarımla....

cemil hacıoğlu' Alıntı:
Mehmet amca,madem sakaryadasınız ben sizlere yakınım.Bu konu üzerine sizi mutlaka bulacağım.Saygılarımla....

selam
Cemil abi Mehmet amcamız da bu cuma yani yarın akşam düzenlenecek kupa törenine Allah izin verirse gelecek orada kendisi ile sizde gelirseniz görüşebilirsiniz.

Orda olacağım.İnşallah kendisiyle görüşebiliriz.Çok sağolun....

VELLO ARAPLAR:
Yine Urfa ilinden önce başka bir ilmize daha sonrada Kırıkkale ilimize gelmiş olan bu kuşlar yıllarca Kırıkkale ilimizde beslenmiş ve uçurulmuştur.Bu kuşların en büyük özellikleri şöyledir.İlk yavruluklarında çok çabuk taklayı çevirirler. uçma iştahları çok yüksektir.Taklayı çevirdikten sonra çok çabuk sıka girenleri olur.Bu sıka girenleri açmak kuşçuları biraz yorar.Sık taklayı açan kuşların fişekte ilk olarak takla araları kısadır.Zamanla takla aralarını açarlar.Bazıları havada uçarlarken tek tek takla atarakta uçarlar.Oyuna giren bir vello arap çok uzaklardan hedefine atlayarak gelir.Fişekte gayet hırslı,sesli soluklu fişek yaparlar.uçurulan kuşların en güzel oyunları 3-4 yaşlarında görülmüştür. fişeklerinde ortalama 18-20 ve üzeri takla yaparlar.İlk oyunu açtıkları yere 60 km. mesafeden kolaylıkla geriye gelebilirler.Bu yüzden aynı şehirde alıştırılmaları zordur.Kuşun yaşı ne olursa olsun,kaç yıl kapalı kalırsa kalsın.Mutlaka yavruluğunu geçirdiği yere uçtuklarında geri dönerler.Bu kuşların üreme problemleri bulunmaktadır. Eski ustalar zamanında ahlı kuşlar olarakta bilmektedirler.Zaman içerisinde alınan yavrularında ayaklarında yarım ve tam perde olayları görülmüştür.Göz çevreleri beyaz,gagaları beyaz fakat gaga ucunda hafif siyah olur.Tırnakları siyah ve biraz uzundur.Zaman içerisinde sürekli kapalı tutulanlarının tırnaklarını kesmek gerekir.Tüy yapıları elinize aldığınızda pamuk gibidir.Yumuşak bir tüy yapısına sahiptirler.Kuyruk sayıları genelde 12'dir.fakat zaman içerisinde 14,15,16 kuyruk olanlarına rastlanmıştır.Paçaları biraz zayıftır.Ayakları kısa fakat erkek olanlar gösterişlidir. Yürüyüşleri asker gibi yürürler.Genelde kuyruklarında beyaz bulunmaz.Fakat zaman içerisinde kuyrukta ayna olanlar ve 3 beyazı geçmeyen akkuyruk olanlarına rastlanmıştır.Dişilerinin kafa yapısı küçük,erkekleri biraz daha yuvarlaktır.Uçurulup yatırılan bütün vello araplar kendini gevşetme yerine hep sıkarlar. Sıkmayanına rastlanmamıştır.Yavrulardan taklayı çevirip kümeste yatırdığınız her yavru kümeste mutlaka oyunlu kuş gibi perdah yaparlar.İlk yavruluk uçurmalarını ne kadar geç yaparsanız kuşun oyun düzeni daha rahat olmaktadır.Bizlerin yıllardır beslediklerinden gözlemledikleri bunlardır.Saygılarımla.....

cemil hacıoğlu' Alıntı:
VELLO ARAPLAR:
uçurulan kuşların en güzel oyunları 3-4 yaşlarında görülmüştür. fişeklerinde ortalama 18-20 ve üzeri takla yaparlar.İlk oyunu açtıkları yere 60 km. mesafeden kolaylıkla geriye gelebilirler.

S.a. Cemil Bey,

Bu şekilde ekeliğinde 18-20 taklaya da gerek yok standart 10 civarı taklayla düz çıkan, min 15 sefer yapan taban-tavan taklasını da geçiyorum ama yüksekten kapatarak oyuna gelen, seferi geniş bir çift kuş izletecek olan varsa ben çiftine 1000tl verebilecek durumdayım. İzletebilirseniz alabilirim. Satmıyorsanız da en azından videolarını güzel net bir çekimle bari koyun da benim gibi 3-5 taklalı kuşları olup sizin gibilere inanmayan kişileri de susturmuş olursunuz. Yok benim kimseyi inandırma gibi bir durumum olamaz derseniz de bırakın daha somut bilgiler ortaya koyabilecek kişiler bu kuşlar hakkında bilgi versin. Size yukarda siteye resimlerini koyduğunuz kuşlar hakkında da soru sormuştum cevap verebilirseniz memnun olurum.

s.a

10 civarı taklayla düz çıkan, min 15 sefer yapan taban-tavan taklasını da geçiyorum ama yüksekten kapatarak oyuna gelen, seferi geniş bir çift kuş'a 1000 lira verebılırım yazmışınız ama bu özelliklerde bi kuşun degeri bin lira değidir...bahsettiğin kuş yarışmalık bir kuş'tur ve bu performasnla yarışmaya girse derece alır,dereceye giren bir kuşu kimse bin lıraya vermez,maddi açıdan baktığında yarışmada aldığı ödül en az 2000 lira olur veya daha fazla.

S.a. Emre Bey,

Olay 1000tl 2000tl değildir. 1000tl benim kendi imkanlarımı gösteren parasal bir durumdur. Önemli olan bahsedilen kuşların hayali mi gerçek mi olduğudur. Varsa ve ispat edilirse sizin dediğiniz gibi daha fazla değer biçen kişiler de çıkacaktır. Ben sadece kendi gözümdeki değerini söyledim. Ben kendi şartlarımı doğruca söylemek ve karşılayabileceğim şeyleri yazmakla mükellefim. Kuşa max o değeri verebilirim. Kuşu anlatan kişiler de aynı şekilde anlattıkları gibi 18-20 taklayla çıkan ve bahsedilen özellikleri olan kuşları olduğunu ispat etmekle mükellef olduğu gibi.

A.s Uğur bey.

Burda kuşlarının özelliklerini yazmışlar...Bahsedilen kuşlar hayali falan değil,göz görmeyince hayal gibi gelıyor ama böle kuşlar var.Vello arapların dışında daha neler var neler,gezip görmek lazım izlemek lazım,benım demek isdediğimde böle kuşları kimse bin liraya falan vermez,veririm diyen olursa yalan konuşmuş olur,ayrıca bin lira az para değil.

emreert' Alıntı:
A.s Uğur bey.

Burda kuşlarının özelliklerini yazmışlar...Bahsedilen kuşlar hayali falan değil,göz görmeyince hayal gibi gelıyor ama böle kuşlar var.Vello arapların dışında daha neler var neler,gezip görmek lazım izlemek lazım,benım demek isdediğimde böle kuşları kimse bin liraya falan vermez,veririm diyen olursa yalan konuşmuş olur,ayrıca bin lira az para değil.

Peki o zaman hayal değilse burda sizin vesilenizle kim böyle 18-20 taklayla ve bilimum bilmem kaç km uzaklardan gelen seferi geniş hemen her standart özelliği karşılayan kuşları olduğunu söyleyen arkadaşlara çağrıda bulunalım. Yarışlara katılın izleyelim, kuşçuları çağırın izleyelim. Kötü niyetli değil sözlerim, madem biz yıllardır boşa kuşçuluk yapmışız, böyle kuşları yetiştirenler katılsın yarışlara ya da kuştan anlayan insanları çağırıp uçursunlar ki bizler de tamam gerçekten böyle kuşlar besleniyormuş diyelim. Sizler gibi yok rüya değil diyen arkadaşlar site de dolu... 200-300 metre fişeklerden 60-80 taklalardan hatta 180 takla sayanlar bile var :)) Benim gibiler de diyor ki izletin arkadaşım, hayal değilse izletiledebilir değil mi? Ne kadar yazılırsa yazılsın sevinerek söylüyorum ki insanların artık bu gibi laflara karnı tok. Varsa kardeşim ispatlarsınız bu kadar basit. Lafla bunu uzatmanın anlamı yok çağırın misafiriniz olalım, bu vesileyle dost olalım, arkadaş olalım. Bende çok gezdim kümes ortağımda yurt içi-yurt dışı çok gezdi kuş topladık ama standart 15-20 taklayla hata yapmayan hemen her özelliğiyle bahsedilen kuşları ne gördük ne duyduk. Burda zıtlık yapmak amacında değilim sadece ispatlayabilecek insanları görme arzusundayım.

18-20 taklayla uçan bahsedilen kuşlar Cemil bey'de varsa,onu ara randavu al git izle.ortalığı bulandırmaya gerek yok.

emreert' Alıntı:
18-20 taklayla uçan bahsedilen kuşlar Cemil bey'de varsa,onu ara randavu al git izle.ortalığı bulandırmaya gerek yok.

Ne oldu birden emir cümleleri kullanmaya başlamışsın arkadaşım. İspatlayamayacağın sözler piskolojinde sinir-sitrese mi neden oldu? Ne alakası var ortalığı bulandırmakla? Ben uçuracak olsalar zaten ziyaretine gideceğimi söylemiştim. Rahatsız mı oldun sorgulayan kişilerin olmasından? Sadece var demek dışında sizin de ispatlayabilecek kuşlarınız varsa sizi de ziyaret edebilirim, benim kişilerle bir sorunum yok. Milletin boş laflara karnı tok, ben sırf Cemil Bey için demiyorum eğer varsa böyle kuşları olanlar, böyle çok ziyaret edilen bir sitede bunu ispat edecek şeyler yaparlarsa kuşçular içersinde iyi bir yer edinme fırsatına erişirler. Bundan iyi reklam fırsatı olabilir mi? Hee yoksa lafını etmenin de anlamı yok. Kimseyi kırmadan, hakaret etmeden ama boş laflara da kanmadan ispat isteriz o kadar. Sorgulayan insanlardan sizin gibi kişilerin rahatsız olması normal. Zaten amacımız bu hobinin entellektüel kişilerce beslenir duruma gelmesidir. Bu da hayal dünyasında yaşayanları elemekle olur.

sen kımsın kardesım neyın elemesını yapıyorsun, ben size arayın konuşun dedım,ben bi iddaada bulundysam ıspatlarım,senın derdın kımınle?neyin peşindesin.Cemil beyde çok güzel oyun kuşları var ara konuş,onda yoksa sana kırıkkaleden bi kaç isim verir oralarla irtibata gecersin,gider izlersin.Hayal dünyasında yaşayanlar kimlermiş,bu nasıl muhabet kardesım ayıp yaa..

emreert' Alıntı:
sen kımsın kardesım neyın elemesını yapıyorsun, ben size arayın konuşun dedım,ben bi iddaada bulundysam ıspatlarım,senın derdın kımınle?neyin peşindesin.Cemil beyde çok güzel oyun kuşları var ara konuş,onda yoksa sana kırıkkaleden bi kaç isim verir oralarla irtibata gecersin,gider izlersin.Hayal dünyasında yaşayanlar kimlermiş,bu nasıl muhabet kardesım ayıp yaa..

:)))) Ayıp bişey konuşmadım ben ispat istedim. Çok güzel kuşları olduğunu bildiğinize göre kesin vardır. Neyse ben zaten öğreneceğimi öğrendim. İspat etmek isteyen olursa ispat eder zaten. Ben kimsede yok ya da var demiyorum. Gerçekten var olan kişiler kendini belli eder zaten. Cemil Bey ya da bir başkası-ben tekrar söyleyim kişilerle sorunum yok- dostça-arkadaşça kuş izletmeye meraklı kim varsa gider izleriz. Biz davetimizi yaptık bunu görmek istememizi de ayıp laflar olarak değerlendirip mağduru oynamaya gerek yok, Emre kardeşim. Ben sinirlenmem kuş için yalan da konuşmam, ağzımdan çıkan lafı da kulağım duyar her zaman. Siz, Cemil Bey'den rica ettiğim şeylere cevap verdiğiniz için ben de doğal olarak sizi muhattap alıp, siz bunu kanıtlayın dedim ama siz de ispat edemeyeceğinizi yazılarınızdan belli etmişsiniz. Kırıkkale'deki abilerimize,arkadaşlarımıza sorarız artık ne yapalım :)) Belki onlarda vardır 18-20 taklalı 60km den gelen kuşlar...

Ortak hobimiz için yine de seni kırdıysam özür dilerim Emre arkadaşım. Bahsettiğiniz kuşlara gerçek hayatta da sahip olman dileğiyle...

arayışta veya bahsettiğiniz gibi kuşlara sahip olma derdinde değilim sana kolay gelsın..

Beyler kici kirik kustan icin kirici olmiyalim,burasi bir paylasim platformu.Elinde Hocamizinda bahsettigi sekilde kusu olan varsa haber etsin yoksa baskasinin reklamini yapma yeri degil burasi,herkezin bilgisi olsun.

BOZOGLU

sayın Tahir bey,konu Vello araplar ve bu kuşlar hakkında konuşulması gerekıyor,arayışta olan hocanız yeni başlık açsın,böle böle kuş arıyorum diye burda neden ortalığı bulandırıyor.

Emre bence uzatma,cünki neyin ne oldugu ortada.Hocamizin da ekstra konu acmasina gerek yok maksat paylasim abarti degil varsa kanit ucsun.Birde deminde dedigim gibi elinde olan konussun disardan kimse mevzuyu bulandirmasin.

Insaallah kimseyi kirmadan konusur ve olayi tatli sekilde devam ettiririz.

BOZOGLU

Sevgili arkadaşlar,konu başlığımız vello araplar olduğuna göre kimsenin birbirini üzmesine gerek yoktur diye düşünüyorum.Elinde vello olan,besleyen,emek veren,gönül veren insanlar ne biliyorlarsa ortaya koyarlar.Bu site paylaşım sitesi olduğuna göre bizlerde eteğimizde ki taşları döküyoruz.
Sevgili arkadaşlar,kimsenin kimseye birşey ipat etmesine veya yalan dolan yapmasına gerek yoktur.Allaha şükür ki gözümüz görüyor.kulağımız duyuyor.Bu yukarıda anlatılan arapları görmeyen olabilir.Beslemeyen olabilir.İlla bu görmeyen arkadaşların da bizim anlattıklarımıza inanma zorunluluğu yoktur.Görmek nasip olduğunda inşallah onlarda sözümüze itibar ederler.
Sevgil arkadaşlar,rüya görmek,hayal kurmak,masal anlatmak bunların hepsi gerçek hayatta mümkündür.Yukarıda yazılanları bir kere düşünün ben ne diye anlatıyım.Bana ne yararı var bunların aksine zararı var.Şimdi bunları okuyanların birçoğu uçtuğumuzu düşünür.Haklıdır da kimseyi inandırmak gibi bir düşünce içerisinde değilim.Olmadım da ben 60 km. mesafeden gelirler dediğimde laf konuşanlar için bir örnek yazıyorum.Araştırması onlara aittir.
Çorum ili Sungurlu ilçesi ile Yozgat arası kaç km.gelir.Açsınlar Türkiye haritasını baksınlar.Bu Araplar zamanında Yozgattan,Sungurluya gitmişlerdir.Kimin kapısından kalkıp,kimin kapısına gittikleri bellidir.Bunu bilen halen hayatta olan insanlar vardır.Araştırsınlar bulurlar.Bir söz söyleyecek olan önce araştıracak...gözlemleyecek...lütfen bu yazılanlar hiç kimsenin şahsına değildir.Beslediğim hayvanın özelliklerini ben yazdım.Urfa'ya gidip gelenler bu kuşların illa ilk kapısını bilenler vardır.Kendisi ile otururlar,sorarlar.öğrenirler.Kimsenin birbirini üzmesine de gerek kalmaz....Saygılarımla....

S.a. Cemil Abi

Bakınız ben inanmak için sadece samimi bir şekilde böyle kuşlar var mı diye konuya ilgi gösteriyorum. 60km den kuşun damarı sağlamsa gelir burda sorun yok ama 18-20 taklayla ve tekrar tekrar yazmamıza gerek yok bahsettiğiniz diğer özellikleride sağlayan kuşların madem bilir kişisisiniz; Diyorum ki gelin baş tacımız olun ve bizi utandırın, uçurun izleyelim. Böyle güzel, değerli kuşlarınız varsa neden yarışlarda sizi savunan arkadaşın da dediği gibi binlerce lira kazanmayacaksınız ki. Bizi niye mahrum bırakıyosunuz böyle kuşları izlemekten. Sizin yazılarınızı okuyorum da ne zaman ispata yönelik birşeyler istense lafı evirip çevirip duruyorsunuz. Ben isterim ki madem çok değerli kuşlara sahipsiniz gelin onca cidi soruya bir cevap verin somut ispatlar ortaya koyun. Şimdi avcı muhabbetinde ısrar etmenin anlamı yok ki.
Cemil Bey sadece size de demiyorum kişiler beni ilgilendirmiyor madem konu bu araplar elinde bu özelliklere sahip olan kişiler şu ortak zevkimiz adına kendini sipat etsinler. Yoksa edilen lafların bir anlamı kalmıyor. Kimseyide sadece laflar artık tatmin etmiyor. Bakın bu tür başlıklar açılmış hiç bir büyük zatın kuş videosu yok. Daha gerçekçi bir hobi için sorgulayan kişilere kızmakta kimsenin haddi değildir. Bunu da her insan oturup düşünmesi lazım. Birilerini kırmak eğer doğru konuşmuyorsa malesef kaçınılmaz oluyor. Köşeye sıkışınca ne yapacak yok şöyle yok böyle... Yoksa Tahir Bey'in de dediği gibi kuş nedir ki. Lütfen bizi bilgilendirmek isteyen herkes somut verilerle gelsin yoksa söylenen hiçbir sözün anlamı yok.

Uğur bey,dönüp dolaşıp hep bu işler bir ispata veya kişisel tartışmalara dönüyor.Şimdi sizin elinizde böyle bir kuş olsa ortalıktada bu kadar hırsızlık olsa,siz yarışmada böyle bir kuş uçururmusunuz.Farzedelim uçurdunuz kazara size bu kuşu yar ederler mi ? hadi yar ettiler diyelim.Bu kuşu satmadığınıza göre neyin ispatı olacak bu kadar şey,diyelim ki böyle bir kuşu ben size uçurdum.Beraber izledik siz mi tebrik ederim bizi utandırdınız diyeceksiniz.Sonuçta ne dediğiniz veya ne kadar inandığınız sizi bağlar.Benim söyleyeceğim şey şudur.Bu yaz Allah izin ederse uçuracam kısmet olurda yolunuz düşerse görürüz beraberce bu bir ispat veya size göstermek için değildir.Sadece bu kadar konuşuldu.Bu forumda da söz ediliyor demek ki havada da buna ihtiyaç var.Ben size en basit bir örnek vereyim. Sincan Organizede tır parkında bir pide salonu var.Buranın sahibinin ismi Dilaver'dir.Bu arkadaşımıza bir zaman bunlardan verdik uçurdu.sonunda adamın lokantasını yaktılar.Diyeceğim şudur havada gördüler mi size yar etmezler. Ben Kocaeli ilinde ikamet ediyorum.havada görenler oldu ve ben kuşu başka bir şehirdeki kümesime kaçırmak zorunda kaldım.Ah gördükleri zaman çalmasalar o zaman sizin dediğiniz gibi her yerdede,her kupaya da uçar.Bu işler sizin dediğiniz gibi olmuyor.Kısmetse bu yaz görürüz.Lütfen verdiğim isimleri ve yerleri kontrol ettirin bakalım yakmışlar mı,yakmamışlar mı? Nerelerden atladığınıda öğrenin lütfen...Saygılarımla....

s.a
bir taş nehre düşmeye görsünpek anlaşılmaz etkisi hafiften aralanır dalgalanır yüzeyi.belli belirsiz bir tıp sesi çıkarduyulmaz bile akıntının ortasında kaybolur uğultuda sesi deri topu budur olacagı.
ama birde göle düşsün aynı taş.
etkisi daha kalıcı ve sarsıcı olur o taş varya o taş durgun suları savurur taşın suya degdigi yerde evvele bir halka peyda olur halka tomurcuklanır ol tomurcuk çiçeklenir açarda açar katmerlenir göz açıp kapayıncaya kadar o taş ne işler açar başa tüm yüzeye yayılır aksi bir bakmışsınki her yeri kaplamış çebberler çemberleri doğurur taki en son çember kıyıya vurup yok oluncaya dek.
nehir alışkındır karmaşaya deli dolu akışa zaten çaglamak için bahene arar ya hızlı yaşar çabuk taşar atılan taşı içine alır benimser sindirir ve sonrada unutur kolaylıkla.
karışıklık onun dogasında vardır nede olsa ha bir eksik ha bir fazla.....

Düşünme zihnin işi, hayal ise zevkidir. Düşünme yerine hayal etmek, zehiri besinden ayırt edememektir.

Cemil Abi anlattığınız olaylar gerçek olabilir itimad ediyorum sözünüze, yaşanmış acı olayları araştırmam bana bişey kazandırmaz. Fakat sizde böyle insanlar var diye saygın bir kuşçu olmak varken "Dinsize kızıp camiye gitmemek" tabirindeki gibi kuşçuluğun en büyük zevki olan kuş uçurmaktan mı vazgeçeceksiniz. Gerçekten sizin de dediğiniz gibi böyle kuşların uçurulup soy kuşu üreten kuşçularca izlenmesinde fayda var. Benim önüme bir lider olarak gerçekçi idealler koymuş olacaksınız. İnşallah yazın uçurursunuz ve izleriz. Abi böyle kuşların varsa ona göre önlemini alırsın. Allah aşkına Türkiye'de yaşıyoruz, sen öyle kuşlara sahipsen 1 çift satsan guantanamo gibi güvenlikli kümes yaptırırsın o paraya. Gerçekten söyleyecek sözü olan bir kişi ispat etmek isterse mutlaka bunu gerçekleştirir, ben buna inanıyorum. Size ya da bir başkasına çamur atmak ya da kötülemek haddim değildir asla vicdanım da elvermez bir kuş için. Varsa Allah daha da iyilerini nasip etsin ama lütfen kanıtlayın. Bunun dışında açılan bu gibi başlıklar; bizler gibi koskoca adamları, işini gücünü almış, aile sahibi insanları boş muhabbetler üzerinde konuşturmaktan başka işe yaramıyor. Ben sonuç odaklı bir insanım. Bu sitede de çok değerli kuş sevdalısı kişiler var ki böyle kuşları izlemek için can atıyor. Böyle insanlar tarafından saygı görmek istemez misiniz? Benim öyle kuşlarım olsaydı gerçekten bu yola baş koymuş kişilere izletir onlara da bu hedefler doğrultusunda bilgilerimi aktarırdım. Yoksa bilgileriniz sanal alemde kuru gürültü olarak kalır ki bu da sizi üzer. Sanırım şuan olan da bu. Doğruları bulmanın en pratik yolu ispatdır. Benim size evet abi bizi utandırdın, haklıymışsın dememin bir önemi olmayabilir sizin gözünüzde ama hiç kimsenin düşüncesinin de mi bir önemi yok. Siteye binlerce kişi giriyor burdaki değerli taklacı yetiştiricileri de vay be gerçekten ne kuşlarmış deyip görseler, bilseler eminim sonuç itibariyle size çok şey katar. Aslında gerçekten böyle kuşları olan kişiler, benim gibi meraklılarına izletmek için can atar; Çünkü hepimiz biliyoruz ki bu hobinin en güzel yanı, bunu kuştan anlayan kişilere izletip: "Vay be! Şu abinin de ne kuşları varmış, helal olsun emeklerine" dedirtebilmektir. Birileri isim yaptıysa da mutlaka izletmiştir de o ismi yapmıştır yoksa bunun başka bir yolu yoktur.

Merhabalar
Ugur bey ve Cemil bey arasindaki ilginc diyalogu takip edtmeye calistim. Burda her ne konusuluyor ise konusulsun sivil insanlar bunu sivilce yapmak gerekir diye dusunuyorum. Birkac istisna disinda da bu zaten boyle yapiliyor. Benim acizane onerimde yahut istegimde boyle kuslari gormekdir. Ugur beye katilirim, bu isde nam salmak efsanevi kuscu olmakda her kusseverin dimaginda vardir. Bu yuzden degilmidirki eski hikayeleri agzimiz acik izliyor, dinliyoruz..Bende dort gozle bekliyorum boyle kuslari bir gun izleyebilmeyi..

Sevgiler

Sevgili Arkadaşlar,inşallah yazın buradan davet ederim.Mesele kimin ne söylediği değil,ne merak ettiği değil,bunlar bizim ustalarımızın bizlere birer armağanıdır.Bizlerde bizden sonraki kuşçulara emanetlerini iletebilirsek görülmüş görülmemiş çok önemli değildir.Uğur bey,bunların başka nesillerle alınan yavruları eğer Ankara'da 30-40 senedir konuşuluyor ise demek ki birşeyler var.Kısmet zamanla hepmiz görürüz inşallah....saygılarımla..

ALLAH sana hidayet versin Cemil.

Dilaver abinin lokantasi falan yanmadi,sadece alttaki mangali harli yakmislar bacada kurumluymus tutusmus.O arada bazi damizliklar yavru almak icin cati arasindaydi,yanmanin etkisiyle dumandan zehirlenmisler,itfaiye`de tazzikli su sikinca geriye kalan damizliklar gitmistir,olay tamamen bu sekildedir.Ayrıca olayda ölen kuşların senin kuşlarla alakası da yoktur,bunu bilesin.
Kuşlara gelince 4 kişiden oluşan bir gurubun çalışması sonucu ortaya çıkan neslin damızlıklarıdır.

Bunu abartip Dilaver abimizin üstündende prim yapmaya calisiyorsunya sana aciyorum,dedigim gibi ALLAH sana hidayet versin insallah.

Kendisinin elinde senin kuslari birak ,pisligi dahi yoktur bunu bil ve yazilarini dikkatli yaz.

BOZOGLU

Geri