Ankaranın meşhurları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alp66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 259
  • Görüntüleme Görüntüleme 64K
değerli dostlarım tunç-alp-kemal..sizlere gösterilen müğsammanın farkındasınız sanırım bakalım olay nereye gidecek diye seyrediyoruz..ama sşzlerde hakvereceksiniz ki iyi yerlere gitmiyor..amacımız paylaşımdır , birbirimizi kırarak bir birimizden uzaklaşarak ortak paydada birbirimizin eksiklerini tamamlayarak sohbetler yapmak tır..haklı haksız konusu yapmak benim haddim değil fakat tarzı uygun yada uygun olmayanı ayırt etmek üzerime vazifedir..sizlere son ikaz demek bile beni incitiyor..lütfen bu konu hakkında birbirinize laf söylemekten vazgeçin...güzel sohbetler dileği ile saygılar ...

Sevgili bu forumu takip eden kuşçu arkadaşlar ve site yönetimi;
Bakın bu konuda çok şeyler yazıp çizdik, yazdıklarımızı begenenler oldu hoşuna gitmeyenler oldu işine gelmeyenler oldu.Bu konu hakkında site yönetimi kendi gözlemlerini yazmış benimde kendime göre gözlemlediğim diğer arkadaşların gözünden kaçmış olabilecek şeyler var kısaca;
ben ankarada kemal agadan kuş aldıgını ve bu kusların türkıyenın en ıyı kusları oldugunu ve kendısınden harıc 3 kısıde daha oldugunu iddia eden Tunc rumuzlu arkadasla tartısmaya gırdık, o iddia ettı ben yalanladım(yalanlama gerekcem bu sekılde kuslar olmadıgı degıl, arkadasın bahsettıgı ölcude yanı turkıyenın en ıyısı ve yanlızca 3 kısıde oldugu konularıdır) daha sonra Tunc uslubunu benım direk kuslarıma veya kusculuguma degılde sahsıyetıme yönelttı ve üzülerek söyluyorum sıte yonetımınden bırı benım dırek sahsıyetıme yazılan bu yazıların altına tesekkur koydu. Ben aynı uslupla cevap verınce ıse ya susuldu yada yazım degıstırıldı.Yanı bana gore sıte yonetımı bahsettıgımız guruplasmaya malesef ortak oldu, ayrıca telaffuz dahı edılemeyen ss....... dıye devam eden rumuzlu arkadas benım ısrarıma ragmen rumuzunun ne anlama geldıgını(belkıde küfürdür nerden bellı) acıklamadı, ayrıca ss...... nın sıteye kayıt olur olmaz dırek olarak benım sahsıyetımı suclayan yazılarla bana saldırması tuhaf degılmı, sıte yonetımı buna neden dıkkat etmedı? (bu rumuzun tunc un ta kendısı oldugu veya bu sahıs tarafından yonlendırıldıgı görulemıyormu acaba) Her neyse daha yazılacak soylenecek cok seyler var ama ben artık bu konuda yazmıyorum,cevap vermıyorum baska konularda gorusuruz ınsallah, ama bende bırgun 'bende rahmetlı padısah Yavuz Sultan Selım den gelme kuslar var, Sakaryada falancadan aldım,tr de sadece 2 kısıde var, uzaydan atıp 1500 taklayla gerı uzaya gıdıyo, şu benım msn adresım merak edenler bana ulassın bılgı vereyım' dıye bır yazı yazarsam kımse yadırgamasın ve kımse bana muhalefet etmesın.
Saygılar

Görüsülmesi gereken ne varsa görüsülüp konu bizden yana cözülmüstür,gereken yapilmistir yani onun icin fazla uzatmaya ve kirici olmaya gerek yok herkez kendini ve haddini bilsin...

Konu kapanmistir bu saaten sonra kimse ne yazi yazsin nede görüsünü bildirsin...!

Hakkinizda herseyin hayirli olmasi dileklerimle...

alp66' Alıntı:
Sevgili bu forumu takip eden kuşçu arkadaşlar ve site yönetimi;
Bakın bu konuda çok şeyler yazıp çizdik, yazdıklarımızı begenenler oldu hoşuna gitmeyenler oldu işine gelmeyenler oldu.Bu konu hakkında site yönetimi kendi gözlemlerini yazmış benimde kendime göre gözlemlediğim diğer arkadaşların gözünden kaçmış olabilecek şeyler var kısaca;
ben ankarada kemal agadan kuş aldıgını ve bu kusların türkıyenın en ıyı kusları oldugunu ve kendısınden harıc 3 kısıde daha oldugunu iddia eden Tunc rumuzlu arkadasla tartısmaya gırdık, o iddia ettı ben yalanladım(yalanlama gerekcem bu sekılde kuslar olmadıgı degıl, arkadasın bahsettıgı ölcude yanı turkıyenın en ıyısı ve yanlızca 3 kısıde oldugu konularıdır) daha sonra Tunc uslubunu benım direk kuslarıma veya kusculuguma degılde sahsıyetıme yönelttı ve üzülerek söyluyorum sıte yonetımınden bırı benım dırek sahsıyetıme yazılan bu yazıların altına tesekkur koydu. Ben aynı uslupla cevap verınce ıse ya susuldu yada yazım degıstırıldı.Yanı bana gore sıte yonetımı bahsettıgımız guruplasmaya malesef ortak oldu, ayrıca telaffuz dahı edılemeyen ss....... dıye devam eden rumuzlu arkadas benım ısrarıma ragmen rumuzunun ne anlama geldıgını(belkıde küfürdür nerden bellı) acıklamadı, ayrıca ss...... nın sıteye kayıt olur olmaz dırek olarak benım sahsıyetımı suclayan yazılarla bana saldırması tuhaf degılmı, sıte yonetımı buna neden dıkkat etmedı? (bu rumuzun tunc un ta kendısı oldugu ve bu sahıs tarafından yonlendırıldıgı görulemıyormu acaba) Her neyse daha yazılacak soylenecek cok seyler var ama ben artık bu konuda yazmıyorum,cevap vermıyorum baska konularda gorusuruz ınsallah, ama bende bırgun 'bende rahmetlı padısah Yavuz Sultan Selım den gelme kuslar var, Sakaryada falancadan aldım,tr de sadece 2 kısıde var, uzaydan atıp 1500 taklayla gerı uzaya gıdıyo, şu benım msn adresım merak edenler bana ulassın bılgı vereyım' dıye bır yazı yazarsam kımse yadırgamasın ve kımse bana muhalefet etmesın.
Saygılar

Selamlar Alp bey. Teşekkür eden benimdir büyük ihtimalle. Ama şunu belirteyim ben her mesaja teşekkür ediyorum. Cevap yazmaktansa teşekkür etmek daha kolay. Hem bu kadar karışıklığa neden olmuyor. Teşekkür meselesi bu olabilir. Tunç beyide tanımam sizi de tanımam. Sizinle de konuşmadık onunla da. Bir diğer ss ile başlayan üye demişsiniz. Bu foruma günde ortalama 40 gibi yeni üye kaydı yapılıyor. Biz elimizden geldiği kadar bu üyeleri taki etmeye çalışıyoruz ama sizde hak verirsiniz ki forumdaki tüm üyeleri kontrol edemeyiz. Biz makina değiliz bizde insanız. Burda site yönetiminden hiç kimse gruplaşma içine girmez. bu konuda içiniz rahat olsun lütfen..
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

burada aynı makinadan girip bizi kandırmaya yönelik aynı kişi iki kullanıcı alıyorsa eğer bunları tespit ediyoruz sizlerinde gördüğü gibi skuvavavv denen şahsın bunu yapıp yakalandığı gibi.ama elimizden geldiği kadar.
yönetimden kimse kutuplaşmaz.hüseyin zaten her mesaja teşekkür eder hemen hemen, o da zahmet edip msj yazdığı için içeriğinden dolayı değil.yani bizi yanlış anlamayın.
bizlerin birilerinden taraf olma gibi bir hakkımız lüksümüz yok.

s.a alp 66 arkadaşım ben kendi nıck hariç hiç bir nickle siteye girmedim girmemde saygı cercevesine yakışır şekildeki tüm eleştirilere açığm bakın siz konuyu baştan yanlış anlamışsınız ben bu kuşlardan ankarada 3 yada 4 kişide var derken kuşların çok kaliteli olduğundan bu kelimeyi kullanmadım ankarada bazı kuşcu büyüklerimin bu kuşlardan diye başka kuşları büyük paralara sattığı için bu kelimeyi kulandım yani uyarı mahiyetinde yazdım şimdi ben bu kuşlardan piyasa yapmaya calışmıyorum çünki ihtiyacım yok kuşada reklamada şimdi bana güzel türkiyemin değişik ilerinden hediye kuşlar geliyor bende bunları ucurup caprazlıyorum benim hakkınızdaki eleştirilerimin dozu kacmışdır doğrudur ama sizde uslup ve yazdıklarınızla buna katkıda bulunuyorsunuz arkadaşlar ben başından beri saygı diyorum siz kalkıp çay içiyor karı gibi dedikodu yapıyorsunuz diyorsunuz ayıpdır yaa bakın kazıklanmak yada aldatılmak hiç önemli değil önemli olan dürüstlük ve saygı ben sana yazıyorum ordan biri hop diye fırlıyor yok pirim yok reklam yaww arkadaşım sana ne adam gibi adam olmak ancak adama yakışır sadece saygılı olalım yine vatandaş cıkıyor haa bu konu burda bitmişdir diyor yaaa sen kimsin benim yada başka birinin konusunu kapatıyorsun ben ne zaman istersem kendi konumu kendim kapatırım. kimse benim yada başkası adına hüküm veremez tüm gercek kuşculara selamolsun.

arkadaşlar ben bu sitede kimseyi tanımıyorum destekcim yada yandaşım yok kimseninde olmasın.

SAYGILAR

tunc_54' Alıntı:
cercevesine yakışır şekildeki tüm eleştirilere açığm
kazıklanmak yada aldatılmak hiç önemli değil önemli olan dürüstlük ve saygı ben sana yazıyorum ordan biri hop diye fırlıyor yok pirim yok reklam yaww arkadaşım sana ne adam gibi adam olmak ancak adama yakışır sadece saygılı olalım yine vatandaş cıkıyor haa bu konu burda bitmişdir diyor yaaa sen kimsin benim yada başka birinin konusunu kapatıyorsun ben ne zaman istersem kendi konumu kendim kapatırım. kimse benim yada başkası adına hüküm veremez tüm gercek kuşculara selamolsun.

arkadaşlar ben bu sitede kimseyi tanımıyorum destekcim yada yandaşım yok kimseninde olmasın.

SAYGILAR

A.S Tunc Bey...

Bakiyorum gene iyi niyetimizi su istimal etmissiniz,hic önemli degil bunlara girmiyelim.Benim size sormak istedigim vede sizden dürüstce duymak istedigim net bir cevap artik bukadarinida kim oldugu belli olmayan kimin nesi birine cok görmezsinin insaallah...

Soru : Bahsettiginiz saim ustanin damari oldugunu iddia ettiginiz kuslari kimden ve nasil aldiniz...?

Not : Eger bu soruya cevap veremezseniz benim sizin cümlelerinizden anladigim,sizde bu kuslardan yok,sirf yalan söylüyor ve piyasa yapmaya calisiyorsunuz.Sizde aksini iddia ediyorsaniz buyurun hodri meydan....

Yanlis anlasilmasin olayin ciddi ciddi arastirmasini yaptim,adam kardesine vermedigi kuslari nasil oluyorda bir baskasina veriyor....
Arastirdim cünkü kimse bizi yanlis tanimasin ve mertce yüzümüze konussun.Ne laf söylediysem arkasindayim,kendim dahi silmem yazdiklarimi ama bazi arkadaslar öyle uygun görmüs kendilerince bir yazimi silmisler;yoksa he rzaman dediklerim arkasindayim varsa dediklerinin dogru olduguna inanan cevap versin....

Gercek olsun olmasin nekadar bu ise gönül vermis arkadas varsa hepinize selam olsun.

Tahir Kemal BOZOGLU[bugulu][/bugulu]

s.a tahir kemal arkadaşım takip etmediğin beli yazdıklarımı bak ben kuşları bir bucuk ay önce ankaradan kemal karamehmetoğlundan aldım yani namı değer kemal ağadan şimdi kuşların resmide sitede var.nasıl aldığıma gelince değerli bir şeyi nasıl alırsan öyle aldım

A.S Tunc Bey...

Net bir cevap ver bitsin insaallah,nasil aldin....

güzel kardeşim nasıl aldın derken neyi kastediyorsun anlamadım mal vardır tirilyon versen alamasın mal vardır selamın aleyküm dersin hediye alırsın haa şunu söylim 3 ay araştırdım ankarada kimde var diye kimde olduğunu buldum ama hakiki saim ağanın özlerini sonra gitim abinin ewine sohbetettim cay içtim kuşlardan bir çift aldım

Kardesi kenan abi dahi alamiyor sen nasil aldin,adam ben disari kus vermedim diyo sen aldim diyorsun bu iste bir gariplik var kurban....

Net bir cevap lütfen,yilan hikayesine döndü bu is eger istersen baska isimde verbilirsin hic sorun degil....

Senin cevabi bekliyorum hususi.

abilerim dikkatle sizi izliyorum.
ama merak etmeyin ilk boş zamanımda kendimi bu işe vericem ve en detaylı şekilde bu işin aslını kendim araştıracağım.

sen kenan abiyi tanıyormusun tlf varmı sende varsa ara sor abisine sorsun izmite kuş vermiş mi vermemiş mi
benim kuşları alma şeklim farklıdır kemal abi birine kızdığı için kuşları bana vermişdir

Dur kurban dur kardesini degil kemal amcayi ariyoruz direk rahat ol.....

sen kemal abinin tlf verde bende arayayım bir hatrını sorayım

ben şimdi cıkıyorum sen konuştuklarını yaz buraya kemal abi ne söylerse

Gitme kurban gel nerdeyse cözdük olayi.....

Kizma bozulma sakin bende hatali olabilirim gel gitme.....

Cümleten S.A Arkadaslar....

Uzun bir aradan sonra tekrar buradayiz,olay tamamen cözülmüstür bilginiz ola,yanliz tek cözülmeyen mevzu Tunc arkadasimiz cevap vermesi gerekiyor o oda burda olmadigindan arkasindan konusmak olmasin gelince yazisiriz ve olayi tatliya baglariz.....

Ayni yilan hikayesi gibi oldu yanliz...

s.a arkadaşlar gecen akşam özel bir sebepden dolayı ayrılmak zorunda kaldım her zaman buradayım yalanla dolanla kolpayla işimiz yok her soruya cevap veririz alnımız acık çok şükür

ama şunuda söylemeden edemeyeceğim bu kuşlarla ilgili kimseye bir beyan acıklama yapmak zorunda değilim

son sozüm şudur saim ağanın özleri ankarada kemal karamehmetoğlundadır bende bir bucuk ay önce kendisinden bir çift aldım nasıl aldığıma gelince o beni ilgilendirir kemal abiyle bire bir irtibatda olan abilerim arkadaşlarım varsa bu konuyu merak eden kemal abiye sorsun.
SAYGILAR

A.S Tunc Bey....

Kemal aga ile dün görüstük,sana selam söylemedi yanliz aldigin kuslardan bahsettik,hicte ic acici konusmadi o nedenle sana dedigim fazla iddia etme bu kuslardan piyasada bazi kimselerde var diye vede seni destekleyenlerede bunu söyle oldumu eger kuslarin hangi kuslardan oldugunu kendin bilipte söylemezsen ben kuslari neden almaya oraya gittigini vede hangi kuslarin kirklari oldugunuda söylerim ins. eger istersen,sende demezsen ben sana derim ki sendekiler cok ama cok ama cok kirik kuslar vede bence deme saim ustanin özlerinden diye ok

Burlardaysan görüselim buradan bu meydandan ins...

tahir kemal çok hazımzıs ve terbiyesizsin birkere kemal abiyle konuşan sen değilsin selcuk pehlivandır kendin konuşmuş gibi buraya yazıyorsun iki yüzlülük yapıyorsun bak masken nasıl düşüyor bendeki kuşların erkeği özüdür dişiside gecen sene cankırıda birinci olan kuşun yuva kardeşi kuşu cankırıdan hacı nahit kemal abiye vermişdir
ama asıl konu senin başkasının azından yazmandır adam ol adam sonra senle görüşeceğim bir şeyim olamaz iki yüzlülükle bir şeylerin peşinde olduğun belli sen kendinmi konuşdun kemal abiyle de burda yazıyorsun sendeki kuşlar kırık diye

arkadaşlar kemal abiyle görüşen selcuk pehlivandır kendini tlf aramışdır kuşları sormuşdur kemal abide ona kuşlardan bir çift kuş verdim erkeği öz dişiside özlerden kırma bir dişi demişdir fiyatınıda selcuk pehlivana söylemişdir ben burda fiyat yazmıyorum aralarında gecen konuşma bundan ibaretdir şimdi tahir kemal bu platformda senle muhatap değilim hiç bir konuda da seni muhatap kabuletmiyorum nedeni de kendinin tanımadığı ve görüşmediği bir insanla konuşmuş gibi yapıp insanları kandırdığın içindir

artı burada tahir kemal /kemal karamehmetoğlunu zan altında bırakıp yalancı yerine koymuşdur aldığım kuşların öz olmadığını söyleyerek ben bu konuyu kemal ağayla görüşüp konuşdukdan sonra tekrar görüşürüz arkadaşlar

Arkadaşlar selam.Bu konu amma uzamış,baktım benimde adım geçiyo,yok özmüş yok üveymiş,yok kupa almış tmm arkadaş doğruyu söylemiş kemal ağa bi erkek vermiş,dişiside çankırıdan gelmeymiş.doğrudur kırık mırık neyi paylaşamıyosunuz anlamadım.Daha evvelde benimle görüşüp terasıma gelip kuşlarıma bakan aradaşlar var bu forumda.Satın almaya çalışıp alamayınca kırık diyenlerde msn de kendini başka biri olarak tanıtıp zarf atanlarda,kuşların özellikleri hakkında bilgi almaya çalışanlarda oldu.Ama şunu rahat söyleyebilirim ki,iyi kuş parayla alınmaz satılmazda.Kemal abi uzun süredir kuşlardan uçurmamıştır.ama uçurmak için bana defalarca yavru yada damızlık vermiştir zaten aramızda kuş bahane bi dostluğumuz söz konusudur.2 yıl içinde 6 yavru uçurdum hepside gayet güzel oynamıştır.Bunu kemal abide izlemiştir,ankaralılar bilir ertan er(kulüpcü ertan derler )belediyeci ercan daha da sayarım izleyenleri,hepsi 10 numara oynamıştır.Ama aya gidip 150 takla yapmamıştır.Zaten bu kuşların bi standart'ı vardır.Gezmesi atması ve 2 ila 3 direk arası 8-10-12 takla oynaması dır.Ama değişik ırklara kırıldığında 30-40 takla yaptığı çok uzun gittiğide görülmüştür.ne varki hepimizin bildiği üzre oyun kuşunun uzun gitmesi ve çok fazla takla atması pek istenen bi özellik değildir.Bazı arkadaşlar bu kuşların özellikleri hakkında bilgi sormaktadır,kısaca ağırlıklı olarak dumanlı kirli takka,takka perçem ve boz dumanlı kirli takkalı,takka ve perçemli ağırlıklı olmak üzere yavru verirler.Ve dönem dönem beyaz ve arap attığıda olur.Bunun sebebi ise kemal abinin kendi kuşunu yıllar önce 25 sene evvel başka kuşa(urfadan getirdiği bir dişiye)kırmasıdır.Ama genel olarak bu kuşların bi özelliği 14-15-16 kuyruk olmasıdır ha bazı arkadaşlar soruyo şimdi kuyruk fazla olunca ne oluyo oda bi allahın hikmeti işte, neden oyun güvercinleri ağırlıklı 12 kuyruk -bazen 13 kuyrukken bu kuşlardan 12 kuyruk çıkması çok nadir ve ilginçtir.
Ayrıca ankarada her dumanlı kirli takkalı, duman göz kuşu olan saim ustalardan,arap takkalısı olan arap hacının şeref ağanın gibi isimler devamlı kullanılır.Burda bence kuş kimin olursa olsun oynadıktan sonra ve ırklarımıza sahip çıktıktan sonra gerisi önemli değil.Ayrıca üzüldüğüm bi konu bugün almanyada,belçikada,hollandada bu ırklarımızın daha orjinleri mevcut olup bizim bunları koruyamamış olmamız utanç vericidir.Bu konuda benimle görüşmek isteyen arkadaşlarım olursa ismim selçuk telefon numaram 5322127452 her zaman bilgi alış verişinde bulunurum.Ankaralıyım ve kemal abiyle aynı mahallede oturmaktayım.Burada kuşçuya ve kuşçuluğa yakışır şekilde bilgi alış verişi yada gelişimi güvercin hastalıkları ve çözümleri gibi konularda tartışıp bilgi alış verişinde bulunmak bence daha iyi olacaktır.
Herkese bol şans ve mutluluklar dilerim..
selçuk pehlivan

s.a arkadaşlar son sözü selcuk abi söyledi diye düşünüyorum
selcuk abiye görüş ve paylaşımından dolayı çok teşekkür ediyorum

kuscuu06' Alıntı:
Arkadaşlar selam.Bu konu amma uzamış,baktım benimde adım geçiyo,yok özmüş yok üveymiş,yok kupa almış tmm arkadaş doğruyu söylemiş kemal ağa bi erkek vermiş,dişiside çankırıdan gelmeymiş.doğrudur kırık mırık neyi paylaşamıyosunuz anlamadım.Daha evvelde benimle görüşüp terasıma gelip kuşlarıma bakan aradaşlar var bu forumda.Satın almaya çalışıp alamayınca kırık diyenlerde msn de kendini başka biri olarak tanıtıp zarf atanlarda,kuşların özellikleri hakkında bilgi almaya çalışanlarda oldu.Ama şunu rahat söyleyebilirim ki,iyi kuş parayla alınmaz satılmazda.Kemal abi uzun süredir kuşlardan uçurmamıştır.ama uçurmak için bana defalarca yavru yada damızlık vermiştir zaten aramızda kuş bahane bi dostluğumuz söz konusudur.2 yıl içinde 6 yavru uçurdum hepside gayet güzel oynamıştır.Bunu kemal abide izlemiştir,ankaralılar bilir ertan er(kulüpcü ertan derler )belediyeci ercan daha da sayarım izleyenleri,hepsi 10 numara oynamıştır.Ama aya gidip 150 takla yapmamıştır.Zaten bu kuşların bi standart'ı vardır.Gezmesi atması ve 2 ila 3 direk arası 8-10-12 takla oynaması dır.Ama değişik ırklara kırıldığında 30-40 takla yaptığı çok uzun gittiğide görülmüştür.ne varki hepimizin bildiği üzre oyun kuşunun uzun gitmesi ve çok fazla takla atması pek istenen bi özellik değildir.Bazı arkadaşlar bu kuşların özellikleri hakkında bilgi sormaktadır,kısaca ağırlıklı olarak dumanlı kirli takka,takka perçem ve boz dumanlı kirli takkalı,takka ve perçemli ağırlıklı olmak üzere yavru verirler.Ve dönem dönem beyaz ve arap attığıda olur.Bunun sebebi ise kemal abinin kendi kuşunu yıllar önce 25 sene evvel başka kuşa(urfadan getirdiği bir dişiye)kırmasıdır.Ama genel olarak bu kuşların bi özelliği 14-15-16 kuyruk olmasıdır ha bazı arkadaşlar soruyo şimdi kuyruk fazla olunca ne oluyo oda bi allahın hikmeti işte, neden oyun güvercinleri ağırlıklı 12 kuyruk -bazen 13 kuyrukken bu kuşlardan 12 kuyruk çıkması çok nadir ve ilginçtir.
Ayrıca ankarada her dumanlı kirli takkalı, duman göz kuşu olan saim ustalardan,arap takkalısı olan arap hacının şeref ağanın gibi isimler devamlı kullanılır.Burda bence kuş kimin olursa olsun oynadıktan sonra ve ırklarımıza sahip çıktıktan sonra gerisi önemli değil.Ayrıca üzüldüğüm bi konu bugün almanyada,belçikada,hollandada bu ırklarımızın daha orjinleri mevcut olup bizim bunları koruyamamış olmamız utanç vericidir.Bu konuda benimle görüşmek isteyen arkadaşlarım olursa ismim selçuk telefon numaram 5322127452 her zaman bilgi alış verişinde bulunurum.Ankaralıyım ve kemal abiyle aynı mahallede oturmaktayım.Burada kuşçuya ve kuşçuluğa yakışır şekilde bilgi alış verişi yada gelişimi güvercin hastalıkları ve çözümleri gibi konularda tartışıp bilgi alış verişinde bulunmak bence daha iyi olacaktır.
Herkese bol şans ve mutluluklar dilerim..
selçuk pehlivan

selçuk bey eğer müsadeniz olursa bir gün ziyaret edip kuscular.org admin i olarak sizden kaynağından ve kemal ağadan en doğru ilk ağızdan bilgiler edinip sitemizde paylaşmak istiyorum.ben ankarada oturuyorum.
bu kuşların ismini kullanarak milleti kazıklayan çok kişi var bunların önüne geçmemiz lazım.

kuscuu06' Alıntı:
Ve dönem dönem beyaz ve arap attığıda olur.Bunun sebebi ise kemal abinin kendi kuşunu yıllar önce 25 sene evvel başka kuşa(urfadan getirdiği bir dişiye)kırmasıdır.
selçuk pehlivan

bakın sonuç olarak saim usta nın elektrikçi şerefin öü saf kuşları diye birşey yok şu an piyasada

kuscuu06' Alıntı:
Ayrıca ankarada her dumanlı kirli takkalı, duman göz kuşu olan saim ustalardan,arap takkalısı olan arap hacının şeref ağanın gibi isimler devamlı kullanılır.Burda bence kuş kimin olursa olsun oynadıktan sonra ve ırklarımıza sahip çıktıktan sonra gerisi önemli değildir.
selçuk pehlivan

buradada çok güzel bir noktaya değinmiş abimiz.
kuşu uçurtun hakediyosa öyle para verin kümeste saim ustanın kuşu diye almayın.
iyi oyun yapıosa isterse yozcu ahmet in,mehmet in soyu olsun ama oynasın ve izletirken keyif versin.

arkadaşlar konuyla alakalı iyi yada kötü saygı cercevesinde yorum ve görüş bildiren tüm arkadaşlara ve abilerime sonsuz teşekürler

bu konuyla alakalı konuşmama kararı aldım kendimce konuyla alakalı benden
bilgili ve tecrübe sahibi büyüklerime söz düşüyor tüm gercek kuşculara selamolsun

SAYGILAR

sayın selçuk pehlivan bey olaya bir açıklık getirmenizi rica ediyorum buradan bizi ve bütün yuetiştiricilerimizi aydınlatırmısınız.
ve tuncay bey ve tahir kemal bey arasındaki sürtüşmenin aslının ne olduğunu da kim doğru söylüyor?

kuscuu06' Alıntı:
Daha evvelde benimle görüşüp terasıma gelip kuşlarıma bakan aradaşlar var bu forumda.Satın almaya çalışıp alamayınca kırık diyenlerde msn de kendini başka biri olarak tanıtıp zarf atanlarda,kuşların özellikleri hakkında bilgi almaya çalışanlarda oldu.selçuk pehlivan

selçuk bey burada kimden bahsettiğinizi açıklarmısınız.

S.A Arkadaslar...

Malum ortada sahsima yapilan asilsiz iddialar,karalamalar ve site yönetiminin dolayli dolaysiz yaptigi malum aciklamalar var.

Bu konunun bu kadar ilerlemesinin sebebi,sorulmus olan sorularin yanitsiz kalmasi.Halbuki verilmesi gereken cevap

" Ben kuslari mehmet amcadan aldim,alis sebebim ise daha evvelinden izmitten bir kisi kuslarin kiriklarindan cankirida 1.lik almis olmasi ve haci nasit amcadan alinmasi ( kendisi alip satim isi ile ugrasiyormus )vede kuslarin izmitte nam yapmis olmasindan dolayi,bendede bu kuslara merak oldu,onun icin bende direk kuslarin asillarinin oldugu yere mehmet amcaya gittim ve ondan istedim aldim ( nasil aldigini özel sana acikliyacagim arkadaslarin bilmesine gerek yok )kuslari öz oldugunu bildigim icin aldim (ama kendi agzinla kirik oldugunu ,hatta arkadasin parfümcü ayhaninda bunu tasdikledigini ( saim ustanin.... sayfa 4,cevap 10 bk. ) söylemen gerekirken hala daha abarttin ) kuslar gercektende iyi ucumlu kuslar hatta kupayada ucurmayi düsünüyorum... "

Anlatman gereken bu kadardi,ama siz ne yaptiniz .

Kuslardan kimsede yok ,ben onlari araba parasi verip aldim,oyunlari muhtesem,kimseye vermiyorlar,paraniz varsa gidin alin vs. gibi kelimelerle sikinti yaptiniz.

Ayricada kalkip bana yalanci diye hitap ediyorsun,assagilamaya,karalamaya calisiyorusun.Ben sana demedimki KEMAL AMCA ILE GÖRÜSÜYORUM diye,dedim ki GÖRÜSÜYORUZ türkcen yetersizse haber et bilelim.

Hem kemal amca ilede görüstüm istersen ara sor hic bir zaman hic bir kimseye yalan söylememisimdir.

Sen kalkiyorsun birde hazimsizsin diyorsun,sizin neyinizi cekemiyeyim ki.Ben size nededim elimde hazir kus olsa siz ve sizin gibilerini konusturmam demedimmi ah arkadasim ah eger ben türkiyede olsaydim sana suradan sesleniyorum senin istedigin klasmanda istedigin kusu cikartir yaristirirdim,ama sen benim istedigim kusu istedigim klasmanda cok zor yaristirirdin,bakin ben siz gibi alamazsiniz sayin bozoglu paraniz varsa alin demiyorum demi cünkü insanlari asagilamak bize ters biz haddimizi ve kim oldugumuzu bilirsiz sayin tuncay bey..

Elindeki kuslari ucurcakmisin ne yapacaksan yap ama iddiali konus ama abartma,kivrak olma yazdigin mesajlardada degisiklik yapma..

Size ve siz gibi düsünen arkadaslara son sözüm sudur,eger elinizde iyi olduguna inandiginiz kuslar varsa fazla övünmeyin bir gün elinizden gidebilecegini hesaba katin gururlanmayin...

Mübarek zaatlardan Ibrahim bin ethem hz. (k.s.a) buyurdularki..

Eldekine sevinme,kaybedince üzülme,övülmeyi sevme.

Eger bu konu ile kimin kalbini kirmis isem hepsindende özür dilerim,kusuruma bakmasinlar insanlarin degisip kabugunu tanimamasindan nefret ettigim icin,hakli bir yaninin da var oldugunu bildigim icin bu olayin icine girdim hakkinizi helal edin malum,Sular alcaktan akar. ( seyh edebali hz. (k.s.a) )

Kalbinizin sahibine emanet olun...

Tahir Kemal BOZOGLU

[email protected]

tahir abi site yönetiminin yaptığı açıklamalar derken neyi kasdediyorsunuz?
biz elimizden geldiği kadar tarafsız olmaya kimsenin kalbini kırmamaya çalıştık.
Yinede hatamız olduysa affola.

Geri