Ankaranın meşhurları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alp66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 259
  • Görüntüleme Görüntüleme 64K
s.a tahir kemal bu yazdıklarına ancak güler gecerim benim
şahsımla ilgili bu siteye tek kelime yazmamanı rica ediyorum burda haklı haksız belidir
o yüzden her şey tadında kalsın biz öğreneceğimizi öğrendik .

şimdi bak arkadaşım ben bunu belki 5 kez yazıyorum kuşlar ankarada sayılı kişilerde var derken ben buradaki arkadaşları uyarmak için söylüyorum bu kuşlar diye başka kuşlara para vermesinler diye .şimdi senden ricam benim adıma ve bana cevap hakkı doğuracak tek kelime yazma ben bu konuyla ilgili senle muhatap olmak istemiyorum
çünki hitap ve yazma şeklin hoşuma gitmiyor sana hayatında başarılar dilerim her şey gönlünce olsun....

A.S Tuncay

Benimde hosuma gitmiyor ama,malum dediklerin benimde midemi bulandiridigi icin,seni uyarmak ve konusmalarini terbiye cercevesine sokman icin yazdim, anlamadin !

Neyse hic önemli deyil iyi oldu konusmaman,cünkü dedigin dedigini tutmuyor vede ögrendiklerini unutma ilerde lazim olur.

Kimin ne oldugu anlasildiysa konunun kapanmasi gercekten iyi olur.

Iyi dileklerin icinde ayrica tesekkür eder,aynisinida senin icin temenni ederim.......

:slm:

S.A Arkadaşlar bu konuda yorum yazmayacağımı söylemiştim ,yazmıyorumda ancak şahsına saldırılan Tahir kardeşimi bizzat tanırım, kendini Allah yoluna adamış yeryüzünde yalan konuşacak en son insanlardan olduğunu bilmenizi isterim, ayrıca bu konuyu uzatan arkadaşlar herkez elinde bulunan özlerini kırıklarını uçursun videosunu atsın eğer benim gönderdiğim videodaki kuştan gelişiyle gidişiyle seriliğiyle daha iyi performansı görüntülenen olursa ben kuşçuluğu bırakıcam, yok eğer gönderemiyorum diyorsanız daha konuşmayın yeter,kendi hayal dünyanızda yaşayın kimseyide rahatsız etmeyin
Saygılar

35 senedir akarada kuş beslerim saim ustalarıda,elektrikçi şeref ustayıda,gölbaşılı ömer abiyide,arap hacıyıda,zabıta kemalide,daha ismini sayamadığım tüm kuşçularıda tanırım.Bu saydığım kuşcular herşeyden önce adam gibi adamdı ve hala içlerinden yaşayan abilerimiz var.Öyle kuş ticareti yapmaz öz diye kırma kuşları kimseye sokmazlardı.Herşeyi ile önemlisi adamlığıyla örnek alınacak ustalardı.Malesef bu kişilerin evine adam diye gidip kümesinden yumurta çalanlarmı,kuşlarını çalanlarmı hangisini anlatayım.Sağa sola kuşları aktarıp kırıkkale vs.güzelim kuşları başka ırklara kırıp rezil edenlerimi.Şimdi saim ustaların ankara ya has dumanlı kirlilerinin kırıklarının 1-2 kişide olmasına rağmen burda adını ankarada hiç duymadığım yok ankaralı ayhan yok ankaralı bilmem ne(hamam önünden ihaleden çıkmayan)adamların bende var demesi gülünç komik aynı zamandada yalancılıktan öteye bir şey değildir.Öyle her dumanlı kirli saim ustanın,her arap,hacı babanın,her boz ömer ağanın olsaydı herkes kuş uçurur kapı kapı ihale ihale gezmezdi.Burda kuşçuluk dersi veren ayhan arkadaşa tavsiyem şudur.Kendisini bir iki kişiden sordum ustalardan tanıyan hiç kimse yok.Ama kümesci nuri derler adı üstünde kümesci bahçene kümesine yaklaştırılmaması gereken bi adam bundan defalarca ne yüdü belirsiz kuş almış esat tarafında parfümcü dükkanı olan bi vatandaşmış.Gidip gelmediği kapı kalmayan bu arkadaş şimdi tutturmuş saim ustaların dersini veriyo.Eğer saim ustanın öz kuşları varsa çıkarsınlar burdan yazıyorum 30 milyar 40 milyar ne derse paranın üstü açıktır.Ha bide kemal ağadan bahsediliyoki o kuşlarda defalarca kırılmıştır.Kemal ağa dan bi dişi yada bi erkek oda kırma alıp nerdeyse dünyaya rest çeken arkadaşları üzülerek görüyorum ve seyrediyorum.Yok çankırıya verilmiş kupa almış yok hacı naitten gelmiş vs.Bu kuşlara para verip alan arkadaşlar 1-2 sene sonra yavru alıp uçurduğunda merak ediyorum burdan bu şekil atıp tutabileceklermi!!!ha kırma kuşlar bazen aslını geçer ki bu kuşlar ilk başlarkende böyledir zaten kırıldığında orjinalleri 10 taklayı geçmezken 30 takla yapmaya başlarlar geneldede bu kuşları hemen makaslarlar iyi oynadı aya gitti buluta girdi vs.halbuki yalan kuş adı üstünde kırma, ya inşaata dalar ya tele düşer ya oraya buraya saldırır.Anlaşılacağı gibi sonu hiç bir zaman yoktur yada gelir meraba demeden konar.(yapışır)bu ustaların uçurduğu kuşlar 8-10-12 takla yapan kuşlardı.10 kişinin arasına kalktığı yere harmanlayarak konan kuşlardı.Şimdi ankarada saim usta diye uçan dumanlı kirlileri çok gördük yavru kızması okadar güzel başlıyoki sonra iki kanat açılıp havadan kan damlıyo başınıza gel buna saim usta de ayıptır ayıp.Site yöneticilerinden istirhamım biraz tartışmalrın kalitesini yükseltip amatör kişileri kısıtlamalarıdır.Bu kuşların özleri şu an ankarada tek başına yoktur.bir iki ağız kırmaları vardır oda parayla satın alınamaz.
Kemal bey'den aldığını söyleyen arkadaşlara üzülerek buran yazmak istiyorum kemal beyin en öze yakın kuşları evinin çatısındadır.Na mahrem gibi saklıdır kapı önünde bahçesinden aldığınız kuşlar ki onunda ancak kendi istediğini verir gözden çıkan kuşlardır.Biri çıkıp yazsın elimle seçtim şunu,şunu alacam dedim aldım alnını karışlarım ve kümesmi bağışlarım ona.Kemal bey ne hacı nait ne başkası kimseye öz aynı ırk kuşlardan vermemiştir.Kümeslerinde 6-7 çeşit kuş vardır.Bu kuşlarda değişik ırka vurulduğunda elbette oynayacaktır ama kuşun herzaman sonu önemlidir.Hacı naitte varda onun içinmi hala gider gelir bi erkek yok bi dişi ver diye yalvarır.her hafta 500 kere telefon eder.Onunda yüzü kalmamıştır çünki işi ticarete dökerek hiç alakası olmayan kuşları büyük paralara kemal ağanın kuşu diye sağa sola pazarlamış oynamayınca kırma diyerek kuşlara pislik atmıştır.Bunlar ayıp şeylerdir asıl kuşçuya yakışmayan şeylerdir.Heleki hacıyım diye sakal bırak sonra millete itele babam itele bu öz şu öz.
nezaman adam oluruz.
sakalına hörmet yalan söylemez bana öz kuş verdi.külli yalan kendisinde olmayanı nasıl versin.
bunu anladığımız zaman

dumanlıkirli' Alıntı:
35 senedir akarada kuş beslerim saim ustalarıda,elektrikçi şeref ustayıda,gölbaşılı ömer abiyide,arap hacıyıda,zabıta kemalide,daha ismini sayamadığım tüm kuşçularıda tanırım.Bu saydığım kuşcular herşeyden önce adam gibi adamdı ve hala içlerinden yaşayan abilerimiz var.Öyle kuş ticareti yapmaz öz diye kırma kuşları kimseye sokmazlardı.Herşeyi ile önemlisi adamlığıyla örnek alınacak ustalardı.Malesef bu kişilerin evine adam diye gidip kümesinden yumurta çalanlarmı,kuşlarını çalanlarmı hangisini anlatayım.Sağa sola kuşları aktarıp kırıkkale vs.güzelim kuşları başka ırklara kırıp rezil edenlerimi.Şimdi saim ustaların ankara ya has dumanlı kirlilerinin kırıklarının 1-2 kişide olmasına rağmen burda adını ankarada hiç duymadığım yok ankaralı ayhan yok ankaralı bilmem ne(hamam önünden ihaleden çıkmayan)adamların bende var demesi gülünç komik aynı zamandada yalancılıktan öteye bir şey değildir.Öyle her dumanlı kirli saim ustanın,her arap,hacı babanın,her boz ömer ağanın olsaydı herkes kuş uçurur kapı kapı ihale ihale gezmezdi.Burda kuşçuluk dersi veren ayhan arkadaşa tavsiyem şudur.Kendisini bir iki kişiden sordum ustalardan tanıyan hiç kimse yok.Ama kümesci nuri derler adı üstünde kümesci bahçene kümesine yaklaştırılmaması gereken bi adam bundan defalarca ne yüdü belirsiz kuş almış esat tarafında parfümcü dükkanı olan bi vatandaşmış.Gidip gelmediği kapı kalmayan bu arkadaş şimdi tutturmuş saim ustaların dersini veriyo.Eğer saim ustanın öz kuşları varsa çıkarsınlar burdan yazıyorum 30 milyar 40 milyar ne derse paranın üstü açıktır.Ha bide kemal ağadan bahsediliyoki o kuşlarda defalarca kırılmıştır.Kemal ağa dan bi dişi yada bi erkek oda kırma alıp nerdeyse dünyaya rest çeken arkadaşları üzülerek görüyorum ve seyrediyorum.Yok çankırıya verilmiş kupa almış yok hacı naitten gelmiş vs.Bu kuşlara para verip alan arkadaşlar 1-2 sene sonra yavru alıp uçurduğunda merak ediyorum burdan bu şekil atıp tutabileceklermi!!!ha kırma kuşlar bazen aslını geçer ki bu kuşlar ilk başlarkende böyledir zaten kırıldığında orjinalleri 10 taklayı geçmezken 30 takla yapmaya başlarlar geneldede bu kuşları hemen makaslarlar iyi oynadı aya gitti buluta girdi vs.halbuki yalan kuş adı üstünde kırma, ya inşaata dalar ya tele düşer ya oraya buraya saldırır.Anlaşılacağı gibi sonu hiç bir zaman yoktur yada gelir meraba demeden konar.(yapışır)bu ustaların uçurduğu kuşlar 8-10-12 takla yapan kuşlardı.10 kişinin arasına kalktığı yere harmanlayarak konan kuşlardı.Şimdi ankarada saim usta diye uçan dumanlı kirlileri çok gördük yavru kızması okadar güzel başlıyoki sonra iki kanat açılıp havadan kan damlıyo başınıza gel buna saim usta de ayıptır ayıp.Site yöneticilerinden istirhamım biraz tartışmalrın kalitesini yükseltip amatör kişileri kısıtlamalarıdır.Bu kuşların özleri şu an ankarada tek başına yoktur.bir iki ağız kırmaları vardır oda parayla satın alınamaz.
Kemal bey'den aldığını söyleyen arkadaşlara üzülerek buran yazmak istiyorum kemal beyin en öze yakın kuşları evinin çatısındadır.Na mahrem gibi saklıdır kapı önünde bahçesinden aldığınız kuşlar ki onunda ancak kendi istediğini verir gözden çıkan kuşlardır.Biri çıkıp yazsın elimle seçtim şunu,şunu alacam dedim aldım alnını karışlarım ve kümesmi bağışlarım ona.Kemal bey ne hacı nait ne başkası kimseye öz aynı ırk kuşlardan vermemiştir.Kümeslerinde 6-7 çeşit kuş vardır.Bu kuşlarda değişik ırka vurulduğunda elbette oynayacaktır ama kuşun herzaman sonu önemlidir.Hacı naitte varda onun içinmi hala gider gelir bi erkek yok bi dişi ver diye yalvarır.her hafta 500 kere telefon eder.Onunda yüzü kalmamıştır çünki işi ticarete dökerek hiç alakası olmayan kuşları büyük paralara kemal ağanın kuşu diye sağa sola pazarlamış oynamayınca kırma diyerek kuşlara pislik atmıştır.Bunlar ayıp şeylerdir asıl kuşçuya yakışmayan şeylerdir.Heleki hacıyım diye sakal bırak sonra millete itele babam itele bu öz şu öz.
nezaman adam oluruz.
sakalına hörmet yalan söylemez bana öz kuş verdi.külli yalan kendisinde olmayanı nasıl versin.
bunu anladığımız zaman

Öncelikle hoşgeldiniz. İsminiz profilinizde yazan mı? selçuk pehlivan'ı tanıyormusunuz? Soruların cevaplarını bana özelden gönderirseniz sevinirim.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

S.A ertan kara kemal abiyle akarbağlığınız var mı bilmiyorum bu konuları siteden öğrenmen çok zor

şimdi ertan kara yazılacak çok şey var buraya ama gerek yok ben az çok ankaralı iyi kuşcuları tanırım yada duymuşumdur şimdi kimin kimi kuşu diye kuş satdığı beni ilgilendirmez onu alanlar düşünsün ben bu formda iki şey bilirim yazılanları okurum ve yazarım yazarkende elimden geldiğince terbiyeli yazmaya calışırım ankarada parfümcü ayhan eğer kemal abiden öz diye kuş almışsa kuşlar öz değilse bu verenin ayıbıdır şimdi kuşcu mezatada gider hamam önünede buda onun sorunudur ben kalkar izmitden ank giderim 2 kuş alırım öz diye kırık alırsam buda benim sorunum olur ama bana o kuşu garanti edip verenin sorunu benden daha büyük olur .. bu kadar çok şey bilip yazdığınıza göre kemal abinin ekmeğini yemiş olmanız gerek aksi halde bu yazdıklarının arkasında duramazsın durabilirim diyorsan kemal abiyle konuşmuş olman gerek sen yazmışsın ama ayırmamışsın o yüzden yazdıkların bana biir şey ifade etmiyor haa şunu yapabilirsin mesela sen kemal abiden bir öz erkek almışsın doğrudur diyebilirsin diyemiyorsan
aramızda bir yalancı var demek onunda kim olduğunu ben söylerim

SAYGILAR

SAYGILAR

dumanlıkirli' Alıntı:
nezaman adam oluruz.
bunu anladığımız zaman

ertan bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
siz gibi eskilerden bilgisi olanların bizi aydınlatması insanların kazık yemesini engellemesi bizi mutlu eder.
ama kendinizi biraz tanıtırmısınız önce.

Bak güzel kardeşim yazı yazmayı ve terbiyeyi senden öğrenecek değilim yaşım 50 yi geçmiş ayrıca kemal benim çocukluk arkadaşım 3 günlük değil.Şimdi beni ankarada tanımayan yoktur aslen kulüpçü ertan derler bütün kuşçular 7 den 77 ye beni tanır.burda kim ne almış kim ne satmış beni bağlamaz.Bilip bilmeden konuşulan mevzular beni ilgilendirdi.Şimdi burda kimseyle bu tür diyaloglara girmek istemem belliki bi yaran var çok alınmışsın.Bi dostumun yanına uğradım orada gördüm bu siteyi ve yazılanları.Kemalle her daim konuşurum.Kemal benim yıllardır arkadaşımdır dostumdur beraber çok ekmek yedik biz sen kafanı takma,bu işlere,yemeyede devam ediyoruz.Sen kimi tanırsın yaz şurayada bilelim iyi kuşçu dediklerin kim ankarada?adilmi sitelerde dernekte,aydınmı cebecide dernekte,bankacı farukmu,ünsal abimi,arap hacımı,depremzade erolmu,aladdinmi kim? hepsi beni çok iyi tanır sever sayarlar.Ankarada nerde kuş oynar veya oynamış haberim vardır.3 günlük seyislik değil bizimkisi ben yıllarımı verdim ama senin kadar konuşamıyom bak.Ben burda bi genelleme yaptım bu kuşlar tarihten bi sayfaydı ama kalmadı ha kemalde özlere yakın vardır 20-25 senedir oda zaten uçurmaz güvendiği bi dostu arkadaşına verdi uçurdular güzelde oynadı eyvallah.Ayhan konusuna gelince ankarada ole bi kuşcu vatandaşı zaten tanımam ama sen onun avukatlığına neden soyundun anlayamadım benim kuşlarımı uçuran bi gariban çocuk var o bahsetti ayhandan.Burda sanki bilim adamı gibi açıklamalar yapıp millete yanlış bilgi verilmesi beni elbette ilgilendirir.Yok gagası beyaz yok kıçında beyaz yok paçasında beyaz alabildiğine üflemiş.Ha çok meraklıysan atla gel beraber gidelim kemale.Bu kuşlar zaten böyle amatör kişiler yüzünden bozuldu gitti.kalmadı ben onu anlatmaya çalışıyorum soledim varsa 30 sene evvelki saim ustalar getir 30 milyara alayım yada burda millete yanlış kulaktan duyma bilgiler vermeyin.İyi kuş parayla alınmaz paraylada satılmaz.İyi kuş ihaleye mezatada düşmez.
Güzelim ankara'ırklarımız işte böyle kaybolup gitti şuna vursam ne çıkar yok urfaya kır yok mardine kır biz bunları tartışalım bilgin varsa yaz eyvallah bilmiyosan dinle.
saim ustalar tarihten bi sayfaydı.Kimse kendini kandırmasın
sorularına açığım her platformda daha sonra kendi pc'imden yazarım
Site yönetcilerine ve admin're teşekkürler.

ertan bey bilgileriniz için teşekkür ederiz.hangi arkadaşınız da gördünüz sitemizi merak ettim?
ertan bey şu an yazdığınız konu ankaranın meşhurları.
sitemizde sıvacı ömer,elektrikci şeref le ilgili konular ve merak ettiklerimiz var.
bize bu kişilerin kısa geçmişini,kuşların nerden geldiğini ,şeklini ,şemalini,oyun sitillerini ve oyun saatini ,sayısını.
kısacası biz tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz.

tabiki kardeşim bildiğim kadarıyla anlatayım;
sıvacı ömer bildiğim kadar şu an antalyada evet boz kirlileri meşhurdur ama çok yakinen izlemedim,boz,boz dumanlı ve benekli olarak yavru verirler.
şeref abiye gelince allah rahmet eylesin toprağı bol olsun.çok oldu rahmetli olalı Takkalı zümrüt arapları hemen aklıma gelir.uzun gemi gibi araplardır.Oyun sitilleri 8-10 takla performanslı kuşlardır uzaktan atar ama malesef onlardanda günümüzde tam özlerine rastlamak zordur.

s.a abi konuyla ilgili bir yanlış anlaşılma oldu
ilginize tşk

SAYGILAR

ya bılader hacının kuslarından bendede var ama sımdılık bısey yaptıkları yok sanırım bende kazıga oturanlardannım sanırım ızmıtte benım gıbı cok var hacıya gıdıp lafta ıyı oyun kusu alan lardanım ama bence denıldıgı gıbı degıl hacının kusları sanırım tunc kardes bı araba parası vermıs yazık olmus onada ama yapıcak bısey yok sanırım akıllanmıstır

ya bu kusları bukadar met edoyorlar ama ucurupta alan yok tavuk gıbı yerde goruyorlar alıyorlar ya dıcegımsıze ordan burdan duyanda kuslarla ılgılım bıseyler dıyorlar ama aslı oyle degıl mılletı gaza getırıp yalanlarla kus almayla o kusunda hayrını goreceklerını sanmıyorum kımısı yalanla bu kusları alıyo kımısıde saf gıbı cok para vererek alıyo ama kuslar denıldıgı gıbı cıkmıyo ızmıtte alıp ucuran varmı yok yanı kuslar tıras aslı kusların tavuk gıbı beslenılıyo yanı bızım ızmıttekılerde kusların cakmalarını alıp ızmıte gelıyorlar

s.a fedon ne anlatmaya calışıyorsun yardımcı olayım sana
yaww kardeşim bu güne kadar uyuyormuydunuz nerdesiniz 3 aydır
izmitden kuş alanlar ucurmadan 3 cü şahıslar beklemede kalsın hem kardeşim
adam para vermiş almış sanane seni neden geriyor bu senin hangi
sohbetden muhabetdenh aberin varki iki kelime türkcenle yazmaya calışıyorsun
bir şeyler biliyormuş gibi beşik salıyorsun kimin kuşu nasıl aldığı alanı ilgilendirir
sonra senin neden haberin var merakettim anlat anlat heycanlı oluyor bu memleketde senin gibi canakcılara ihtiyac varr.

sımdı bıraz saygılı olsan sevınırım ama sanırım bunu sen beceremıyosun sen hayatında kactane kus ucurdunkıde mıllete kus anlatıyosun ya sıze guluyorum ya allah askına kendı kuslarınızı ucurun ya mılletın kuslarıyla bıseylerı kanıtlamaya calısmayın nedemek ıstedıgımı anlamısındır sanırım

ya harbı mert olsan sen sen bu kırıkları ucurdunmu yada seyrederekmı aldın allah askına soylermısın ama adımgıbı bılıyorumkı sen bu kusları seyretmedın buna ınanıyorum

fedon sen duyumları değil bildiğin bir şey varsa konuş
bırak onun bunun ağzıyla yazmayı senin gibi çok goy goycu var benden sana tavsiye bildiklerini konuş ondan bundan duyduklarınla iş götürmeye calışma sonra sana acıklama yapma zorumluluğum mu var
herkez bakacak işine terbiye nin gerektirdiği şey dedikoduları yazmak değil bildiğin yada şahit olduğun varsa onu yazmak.

dıyosunkı baskasının lafıyla dedıkodularla laf konusma bılıyosan konus sankı sen ne bılıyosunlkı allah askına ya sankı saım ustanın 40 yıllık dostuydunda sankı yedıgınız ıctıgınız ayrı gıtıyoduda bana oyel konusuyosun bırak bu ısları ya mıllet yıllarını vermıs en ıyısıne sahıp olmamısta sen 3 ayda ordan burdan ınternetten arastırıp gıdıp almıs bırı olarak ----orjınelımı bılemem kusdların kırıklarımı belkıde sende kuslarda yok--- kusların huyundan suyunmdan anlamaz bırı olarak sen de gelıp burda konusuyosun ya nedıyımkı bıde bana dersın baskasının lafıyla konusma ee sen baskasının neyıyle konusuysun bana soylesene

S.A Mehmet bey...

Öncelikle hosgeldiniz,umarim hosca vakit gecirir ve istediginiz ortami burada bulursunuz.Konuya gelince nerelisiniz,nasil kuslar beslersiniz ve sizdede oldugunu söylediginiz özleri kimden aldiniz,sizden ricam ne anlatmak istiyorsaniz direk söylemeniz aksi taktirde kalp kirmaya ugrasmamaniz,su an icin ortadaki mevzu anlasilmisken tekrar alevlendi ve konu uzamaya basladi umarim beni anlamissinizdir.

Ilgi ve alakaniz icin simdiden tesekkür ederim,bir birimizi kirmiyalim insaallah...

Hayirli aksamlar.

yaşınıza yakışacak şekilde konuşun lütfen.

s.a gercek kuşcu arkadaşlar fedon senin kimin canakcısı olduğunu ben çok iyi biliyorum
şimdi beni iyi dinle birilerine milyarlar verip kuşu oynatamayan yada oynamayan kuşlarla uğraşan arkadaşına yardakcılık yapma sen beni tanırmısın ki benim kuşlarımı bileceksin senin gibileri ancak goygoyculukla bir yerlere gelir sana son kez yazıyorum beni tanımazsın etmezsin aldığım kuşu bilmezsin oturduğum adamı bilmezsin ortamımı bilmezsin o yüzden sana tavsiyem yardakcılığı bırak akılı ol .

fedon elinde varsa cikartta millet görsün, tunc 54 arkadasimizada satasma atarin kadar konus.gözüm
yoksa migde bulardırmada git başka yerde dolaş coluk cocuk avutmıycaz burda

slm ankaralı ayhan ben hacınahitin lafına baktım bana hediye mukabilinde 1 çift aldım çoğu arkadaşlarımda bilir tam 6 çift yaptım tamam bu kuşlar çankırıda kupa almış ben yavrularından uçurdum hiç bir şey olmadı 1 gün oynadı aklımızı başımızdan aldıertesi gün tırt dedim acaba ankaranın havası suyumu iyi gelmedi bir çift nev şehire 1çift erzuruma yolladım ordanda hiç bir netice alamadım hepsini attım hattra hacıya haber saldım gelsin seyretsin diye bana kuşları verirkende hacılığım kabul olmasın diye yemin etti bunun şahidide kulüpcü avninin oğlu alidir tanıyosan sora bilirsin oda getirdi ordan oda attı kardeşim kuşlarını kötülemiyorum senden ricam başlattığın zaman bi seyredelim benim şu anda ne hacıya ne hocaya itimatım yok bir laf varya et tavada kuş havada yalnız birgün deil hergün oynayacak he buradan sayın hacı nahit bu yorumumu okursa bizahmet gelsin bi çayımı içsin saygılarımla

sebo kardeş;
tamam sen hacı naitten kuş aldın uçurdunda 2 gün oynadı vs.Sitelerde rahmetli avni dayının oğlu bu kuşlardan aldımı kaça aldı?odamı oynatamadı,şimdi benim merak ettiğim burada bu kuşlar türkiyenin her yerine dağılmış anlayamadım ben!nerden gitti kim sattı herkes bi yorum yazıyo bilen bilmeyen.Sanırım senin uçurduğun düz dumanlıydı,oysa bu kuşlar düz dumanlı yavru vermez.Ben görmedim yani şimdiye kadar.En kötü ihtimalle benekli olur.Şimdi buradaki olay hacı nait millete kuş satıyo veya veriyo oynuyo oynamıyo kendi sorunu.Ama bu kuş madem kupayı aldı daha hacı nait ne diye ankaraya gelip bu kuşlardan arıyo almaya çalışıyo.Tutmuş kuşun varsa şayet!sen bu konuda daha bilgilisin hacı nait'i çok yakinen tanırsın benim bildiğim kaç defa misafir ettin.Buradan bilgilerini paylaşırsan forum daki arkadaşlar açısındanda iyi bir bilgi kaynağı olacağını düşünüyorum.Kemal abiyi tanırsın zaten kolay kolay kimseye kuş vermez.Fakat ısrarla isteyen olursada verir yollar ama nedir ne değildir bilmem ben.Burda konu hacı nait!bildiğim kadar hacıyla kemal abinin arasıda açık çünki kemal abi kızdı alakası olmayan kuşları büyük paralara satıyosun laf ediliyo sağda solda oynamıyo diye.Gerçekte bu bence eski kuşlar pekala oynuyo benim uçurduğum boz dumanlı kirli 10 numaraydı.Herkeste izledi 10-12 takla ama bildiğim bu kuşlar kırılınca taklayı çoğaltıyo bi nevi sapıtıyo.30 takla yapan çok uzun giden yavrular çıkıyo kırmalardan ama sonu gelmiyo.Biliyosun ertuş da bu kuşlardan bi dişi aldı ve kırdı ondada aynı sorunlar oldu yani hakimiyet kayboluyo.Bide şu konuya değinmeden geçemiyeceğim bizim burda yıllardır hep konuşulur kimde bi duman göz varsa aha saim usta,işte ali yıllardır hizmet eder rahmetli murat abiden aldığı dumanlı kirlilere.İhalelerde duman göz kuş arar yaw lafa gelince herkese ders verirler şole atar şole kaçar allah aşkına bi tane uçurda seyrettir.yıllardır bi duman göz furyası sürdü gitti oda bitti.Foşur foşur kanatlarından kan geldi aybaşı oldu gelde saim usta de!rahmetliyi mezarda bari rahat bıraksalar.

hangi kuş oynar;Gölbaşılı ömer abinin bozları ile ertan karanın bozlardan çıkan boz,boz dumanlı ve beyaz sivri takkalılar her daim oynar.

selçuk bey söylediklerine katılıyorumben ankarada ertan abinin kuşlarının üzerine kuş görmedim şu an bile bi arkadaşımızda arap uçuyo oynuyomuş üç beş kişi söyledi araştırdım o kuşunda aslı ertan abiden geçme raşite vermiş o yavru almış kartaltepede aliye vermiş hergünde uçuruyor tanıyan arkadaşların seyretmesini tavsiye ederim ben yeni başlarken seyrettim çok güzeldi kartaltepeden recep seyretmiş 2gün önce dün bana dediki valla kimsede yok dedi geçen haftada antalyadaki ayhan seyretmiş oda beyenmiş bu pazara müsayit olursan birliktede seyrederiz ben ne insanın nede hayvanın hakkını yemem kuş düşmanımdada olsa iyiyse iyi kötüyse kötü az çok beni tanıyosun kepirin kuşunu seyrettimizde kapısında demedimmi konunca at gitsin diye bende yalan yok iyiyse iyi kötüyse kötü hatta sen bana dedinki niye öyle dedin iyi desem o halen kendini kandırmış olurdu 5yılda geriye giderdi neyaptı onu attı beyazlarına dört elinen sarıldı ben ne yaptım hacının kuşlarını attım renk kuşuna döndüm burda kimi arkadaşlar birbirlerine çok tepki yaratıyorlar ayrıca dostluklar için kuş bir vesiledir insanların kalbini kırmaya bence hiç gerek yok birisi birisinin kuşuna kötümü diyo karşıdaki insanda uçurur kötü veya iyi olduğunu kanıtlar ben ertan abinin bozlarından adil abide seyrettim takla gitme kanat sesi müthiş hatta adilabiye dedimki abi bu kuş kanadını açmazsa süper daha sonrada baktım en ufak bir şey yok ertan abi bence ankarada ilk sıralara gelir.buradan ertan abiyede helal olsun diyorum nereye kuş verdiyse ses getiriyoertan abiye başarılarının devaminı sunar kuşlarınıda allah nazardan saklasın derim saygılarımla

selçuk abi aliyle hacının arasında kuş mevzusu olmaz ali kendi istediğini alıp gelirdi oda o kuşlarda istikrar göremedi
o ne yaptı rahmetli babasından kalan kuşlara dört elnen sarıldı

Geri