35 senedir akarada kuş beslerim saim ustalarıda,elektrikçi şeref ustayıda,gölbaşılı ömer abiyide,arap hacıyıda,zabıta kemalide,daha ismini sayamadığım tüm kuşçularıda tanırım.Bu saydığım kuşcular herşeyden önce adam gibi adamdı ve hala içlerinden yaşayan abilerimiz var.Öyle kuş ticareti yapmaz öz diye kırma kuşları kimseye sokmazlardı.Herşeyi ile önemlisi adamlığıyla örnek alınacak ustalardı.Malesef bu kişilerin evine adam diye gidip kümesinden yumurta çalanlarmı,kuşlarını çalanlarmı hangisini anlatayım.Sağa sola kuşları aktarıp kırıkkale vs.güzelim kuşları başka ırklara kırıp rezil edenlerimi.Şimdi saim ustaların ankara ya has dumanlı kirlilerinin kırıklarının 1-2 kişide olmasına rağmen burda adını ankarada hiç duymadığım yok ankaralı ayhan yok ankaralı bilmem ne(hamam önünden ihaleden çıkmayan)adamların bende var demesi gülünç komik aynı zamandada yalancılıktan öteye bir şey değildir.Öyle her dumanlı kirli saim ustanın,her arap,hacı babanın,her boz ömer ağanın olsaydı herkes kuş uçurur kapı kapı ihale ihale gezmezdi.Burda kuşçuluk dersi veren ayhan arkadaşa tavsiyem şudur.Kendisini bir iki kişiden sordum ustalardan tanıyan hiç kimse yok.Ama kümesci nuri derler adı üstünde kümesci bahçene kümesine yaklaştırılmaması gereken bi adam bundan defalarca ne yüdü belirsiz kuş almış esat tarafında parfümcü dükkanı olan bi vatandaşmış.Gidip gelmediği kapı kalmayan bu arkadaş şimdi tutturmuş saim ustaların dersini veriyo.Eğer saim ustanın öz kuşları varsa çıkarsınlar burdan yazıyorum 30 milyar 40 milyar ne derse paranın üstü açıktır.Ha bide kemal ağadan bahsediliyoki o kuşlarda defalarca kırılmıştır.Kemal ağa dan bi dişi yada bi erkek oda kırma alıp nerdeyse dünyaya rest çeken arkadaşları üzülerek görüyorum ve seyrediyorum.Yok çankırıya verilmiş kupa almış yok hacı naitten gelmiş vs.Bu kuşlara para verip alan arkadaşlar 1-2 sene sonra yavru alıp uçurduğunda merak ediyorum burdan bu şekil atıp tutabileceklermi!!!ha kırma kuşlar bazen aslını geçer ki bu kuşlar ilk başlarkende böyledir zaten kırıldığında orjinalleri 10 taklayı geçmezken 30 takla yapmaya başlarlar geneldede bu kuşları hemen makaslarlar iyi oynadı aya gitti buluta girdi vs.halbuki yalan kuş adı üstünde kırma, ya inşaata dalar ya tele düşer ya oraya buraya saldırır.Anlaşılacağı gibi sonu hiç bir zaman yoktur yada gelir meraba demeden konar.(yapışır)bu ustaların uçurduğu kuşlar 8-10-12 takla yapan kuşlardı.10 kişinin arasına kalktığı yere harmanlayarak konan kuşlardı.Şimdi ankarada saim usta diye uçan dumanlı kirlileri çok gördük yavru kızması okadar güzel başlıyoki sonra iki kanat açılıp havadan kan damlıyo başınıza gel buna saim usta de ayıptır ayıp.Site yöneticilerinden istirhamım biraz tartışmalrın kalitesini yükseltip amatör kişileri kısıtlamalarıdır.Bu kuşların özleri şu an ankarada tek başına yoktur.bir iki ağız kırmaları vardır oda parayla satın alınamaz.
Kemal bey'den aldığını söyleyen arkadaşlara üzülerek buran yazmak istiyorum kemal beyin en öze yakın kuşları evinin çatısındadır.Na mahrem gibi saklıdır kapı önünde bahçesinden aldığınız kuşlar ki onunda ancak kendi istediğini verir gözden çıkan kuşlardır.Biri çıkıp yazsın elimle seçtim şunu,şunu alacam dedim aldım alnını karışlarım ve kümesmi bağışlarım ona.Kemal bey ne hacı nait ne başkası kimseye öz aynı ırk kuşlardan vermemiştir.Kümeslerinde 6-7 çeşit kuş vardır.Bu kuşlarda değişik ırka vurulduğunda elbette oynayacaktır ama kuşun herzaman sonu önemlidir.Hacı naitte varda onun içinmi hala gider gelir bi erkek yok bi dişi ver diye yalvarır.her hafta 500 kere telefon eder.Onunda yüzü kalmamıştır çünki işi ticarete dökerek hiç alakası olmayan kuşları büyük paralara kemal ağanın kuşu diye sağa sola pazarlamış oynamayınca kırma diyerek kuşlara pislik atmıştır.Bunlar ayıp şeylerdir asıl kuşçuya yakışmayan şeylerdir.Heleki hacıyım diye sakal bırak sonra millete itele babam itele bu öz şu öz.
nezaman adam oluruz.
sakalına hörmet yalan söylemez bana öz kuş verdi.külli yalan kendisinde olmayanı nasıl versin.
bunu anladığımız zaman