Ankaranın meşhurları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alp66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 259
  • Görüntüleme Görüntüleme 64K
slm ankaralı ayhan ben hacınahitin lafına baktım bana hediye mukabilinde 1 çift aldım çoğu arkadaşlarımda bilir tam 6 çift yaptım tamam bu kuşlar çankırıda kupa almış ben yavrularından uçurdum hiç bir şey olmadı 1 gün oynadı aklımızı başımızdan aldıertesi gün tırt dedim acaba ankaranın havası suyumu iyi gelmedi bir çift nev şehire 1çift erzuruma yolladım ordanda hiç bir netice alamadım hepsini attım hattra hacıya haber saldım gelsin seyretsin diye bana kuşları verirkende hacılığım kabul olmasın diye yemin etti bunun şahidide kulüpcü avninin oğlu alidir tanıyosan sora bilirsin oda getirdi ordan oda attı kardeşim kuşlarını kötülemiyorum senden ricam başlattığın zaman bi seyredelim benim şu anda ne hacıya ne hocaya itimatım yok bir laf varya et tavada kuş havada yalnız birgün deil hergün oynayacak he buradan sayın hacı nahit bu yorumumu okursa bizahmet gelsin bi çayımı içsin saygılarımla--------------------------------------------------------------SA. KUYUMCU SEBO onu bende duydum gecen kemal abiyle cay içerken o olayı söyledi ya dedi hacı gitmiş başka yerden kuş alıp karsıdaki arkdaşlara yarım altına bir cift kuş vermiş hacı bunu yaparsa daha ne demelidedi sen kemal abi dururken hacıdan alırsan olacayı bu arkdaşım hacı herkezi kazıklamış onlardan diye ayıp birşey hacı kuş işini ticarete dökmüş kemal abi duymuş sormuş hacıya ayıp deyilmi diye sorma abi ayıp oldu demiş görürsem helallık alacam demiş saygılar .

kuyumcusebo' Alıntı:
şu an bile bi arkadaşımızda arap uçuyo oynuyomuş üç beş kişi söyledi araştırdım o kuşunda aslı ertan abiden geçme raşite vermiş o yavru almış kartaltepede aliye vermiş hergünde uçuruyor tanıyan arkadaşların seyretmesini tavsiye ederim

pardon bu arkadaşımıza nasıl ulaşırız?bu hafta sonu ankarada kuş seyerdeceğiz ben ve basoğlan arkadaşımız.videolar falan çekeceğiz.eğer müsade varsa arkadaşın kuşunu izlemek ve videosunu çekip bütün dostlarımıza izletmek isteriz.
ayrıca ankara da başka uçan oynayan kuşum var diyen ve misafir kabul eden dostlarımızıda ziyaret ederiz.

ya benım anladıgım bu burası cok basıt bıyer cıktı mıllet ıkı ayrı profıl acmıs kendıne ve oyle konusuyo sankı bırbırlerını desteklıyerek konusuyorlar aslında alakası yok bır ınsan ıkı kısı gıbı konusuyo yonetımden rıcam bu konuya bır el atmaları ayrıyetten benım kımseye yaltaklık yaptıgım veya yalakalık yaptıgım yok ayrıyetten senın tanımam dıye soyluyosun ama yalakalık yaptıgımı nerden cıkarıyosun bunu anlamadım bak dıcegım zaten artık ne yorum yazarım nede senın gbılerle muhattap olurum senıde tanımak ıstemem cunku senın gbıler cevrede cok var yonetıomden rıcam bu ıkı ayrı profılle gıren ve ınsanları kandıran larla bıraz daha uzerınde dusup mıletı kandırmalarına engel olabılırse burası belkı daha guzel olabılır cunku guvercıncılık harbıden yalşansıs olsa belkı bı okadarda guzel olabılır

fedon_41' Alıntı:
ya benım anladıgım bu burası cok basıt bıyer cıktı mıllet ıkı ayrı profıl acmıs kendıne ve oyle konusuyo sankı bırbırlerını desteklıyerek konusuyorlar aslında alakası yok bır ınsan ıkı kısı gıbı konusuyo yonetımden rıcam bu konuya bır el atmaları ayrıyetten benım kımseye yaltaklık yaptıgım veya yalakalık yaptıgım yok ayrıyetten senın tanımam dıye soyluyosun ama yalakalık yaptıgımı nerden cıkarıyosun bunu anlamadım bak dıcegım zaten artık ne yorum yazarım nede senın gbılerle muhattap olurum senıde tanımak ıstemem cunku senın gbıler cevrede cok var yonetıomden rıcam bu ıkı ayrı profılle gıren ve ınsanları kandıran larla bıraz daha uzerınde dusup mıletı kandırmalarına engel olabılırse burası belkı daha guzel olabılır cunku guvercıncılık harbıden yalşansıs olsa belkı bı okadarda guzel olabılır

mehmet bey bizler bu durumları devamlı takip ediyoruz yani iki profil açan falan yok bunu nerden çıkarıyorsunuz?
mehmet bey yaşanan tatsızlıklar ve yakışık almayan sözler için söyleyenler adına sizden ben özür dilerim.

ama bundan sonra denetim artıyor herkesin ağzından çıkanı kulağı duysun.

Arkadaşlar burası pazar yerine dönmüş, herkez almış kankasını elinden tutmuş siteye üye yapmış ardından bismillah demeden başlamış bağırmaya, 'gel gel batan geminin malları bunlar, oyun kuşunun kralları bunlar, üstüne yok, en iyisi bizdeki vs.' konu başlığı Ankara nın meşhurları, şöyle bir düşünüyorum biz takılıp kalmışız Saim usta, Şeref ağa isimlerine kafamı kaldırdığım zaman aklıma hemen gelir Aydın nın beyazları, Cengiz in alaları, Bahadırın Matbaacıları,
Dursun nun sarıları, Sarı Bilal in kabak sarıları, Saadet in bozkirlileri, Kuyumcu Mustafanın bozkirlileri, Muzaffer Kara nın tüm kuşları, Metin nin beyazları matbaacıları, Zabıta Mehmet ler, Zabıta Kemal ler ,Kırıkkalenin ismini sayamayacağım birçok ismi vs. daha aklıma gelmeyen bir sürü isim, bunun dışında bizim gibi iyi kuş beslediğine inanıp boş vakit bulup uçuramayan niceleri, arkadaşlar bu Ankara nın hemen hemen her renk her model kuşu Türkiye çapında ün yapmıştır, bahsettiğiniz kupayıda yıllardır Ankara ve Kırıkkaleden değişik değişik isimler kazanmıştır, kupanın şeffaflığı ve kazanan kuşun iyi kuşmu yoksa iyi idman verilmiş kuşmu olduğu tartışılır ancak unutmamak lazım ki kupayı alan kuşların çoğuda ne dumanlıkirli nede araptır, bana göre yanlızca bir kere olan bir olay tesadüfün ta kendisidir.Ayrıca şöyle kuşlar var falanca tarihte şurda oynadıydı, falancada izlediydi gibi bir yorumu oldukça yadırgadım, dediğim gibi Ankarada bir tane kuş oynatmayan kuşçu hemen hemen yok önemli olan bence beslenen kuşların oynama yüzdesi,Ben Ankaradayım bu bahsettiğiniz Kemal ağa veya Hacının kendileri uçurmasa bile herhangi bir yerde uçan kuşu varsa sizinle tanışmak,kuşu izlemek ve sitede yorumlamak isterim. Ama eğer yoksa ve bundan sonrada olmayacaksa bence ortada tartışacak bir konu ve soy da yoktur.
Saygılar...

Sevgili arkadaşlar Alparslan beyin yukarıdaki yazısındaki::

herkez almış kankasını elinden tutmuş siteye üye yapmış ardından bismillah demeden başlamış bağırmaya, 'gel gel batan geminin malları bunlar, oyun kuşunun kralları bunlar, üstüne yok, en iyisi bizdeki vs.'

Kısmına tamamen katılıyorum. Üye olanlara dikkat ediyorum da üye olur olmaz bu kısımlara girip hemen yorum yapıp gidiyorlar. Bi kendilerini tanıtma çabasında bile bulunmuyorlar. Birde bu vatandaşlar kimliklerini gizliyorlar. Ne var, neden, kimden ne saklıyorsunuz. Kimden çekiniyorsunuz, söylediğiniz yalanlardan mı, söylediğiniz doğrulardanmı, yoksa diğerininm kankası ben olduğumu bilmesin gibisinden mi?
Bir ip numarasına bakıyorum 5 kişi aynı bilgisayardan bu konuya veya saim ustanın damarları konusuna mesaj atıyor. Soruyorum arkadaşım tavsiye etti diyorsunuz siz site yönetimi yerinde olsanız neye göre hareket edersiniz. Bizleri zor durumda bırakmayın lütfen. Benim yaşım 22, sizlerin yaşları tabiri caiz ise babamın yaşı gibi ama bakıyorum hal hareketleriniz daha 12 lik bebek gibi. (nakarat gibi oldu :) )
Lütfen bazı yerlerde olgun davranmaya çalışınız. Tartışarak bir yere varılmaz. Sanıyorum bu konuda ve saim usta konusunda konuşan kişilerin tamamı veya büyük bir çoğunluğu Ankarada. Ben bugün ankaradayım. Eğer müsait olursanız tek tek hepiniz ile görüşmek, kuş uçurursanızda kameraya çekmek isterim. Ne diyelim hodri meydan...

Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

s.a arkadaşlar basoglanh seninde dediğin gibi 5 kişi aynı bilgisayardan giriyor bu giren kişiler
bellidir ben kendilerini ve niyetlerini iyi bilirim kocaeli bölgesinden yorum yapanlar ya yönlendiriliyor yada aynı
kişiler dedim yaa insan önce dürüst olacak terbiyeli olacak saygılı olacak ben kendi adıma art niyetli arkadaşlar yüzünden bu saydığım vasıflarımı hiçe sayıp dozu kacırmışımdır burdan konuyla alakası olmayan konuyu takip edip bir şeyler hakkında bilgi almak isteyen iyi niyetli insanlardan özür dilerim

siteye yeni üye olmuş art niyetli arkadaşlar araya fitne fesat
sokamayınca aradığını bulamıyor ve siteden uzaklaşıyor sizden ricam sitedeki
yeni üyelerin profillerini eksiksiz yazmaları ben burdan benimle sert cıkışlarla sohbet eden kocaelileri araştırıyorum
ve kişiler hakkında bilgi edinemiyorum çünki yok öyle biri.

arkadaş diyorki ben bu konu hakkında yazmıcam bir daha yazma tabi çünki yazdıkların tamamen
hayal ürünü hikayeler görmeden konuşmadan yazıyorsunuz. yani kısaca şıracının şahidi bozacı

SAYGILAR

başaoğlan kardeş;
Adım selçuk ankara saimekadında kuş uçuruyorum.Şu herkes kanka mevzuusuna gelirsek burada 3-5 kişi birbirini tanıyor.Aynı pc üzerinden yazılan yorumlar içinse benim pc.den sizinde ip lerinden gördüğünüz gibi sadece ertan bey ilk yorumunu yazmıştır sonraki yorumları kendine aittir.Eğer yarın sabahtan gelebilirseniz yeni başlayan kendi yavrularımızdan uçurabiilirim.Buyrun misafirim olun saim usta,şeref ağa vs.İlk ağızdan tanıyanlardan size anlatalım.Kuşlarımıza bakın kapımız herzaman açık.Çayımızı için kuşumuzu izleyin aya gitmez ama 6-7 takla yapar.
ayrıca http://selcukpelivan.sitemynet.com danda ulaşabilirsiniz telefonlarım zaten mevcut.

S A ömer bey arkadaşa bugün ulaşmaya çalışacam benim msn adresim bolukbasi25@hotmail .com burdan herzaman ulaşırsın arkadaş misafir kabul ederse niye olmasın saygılarımla

Rivayet olunur ki, kuşların hükümdarı olan Simurg Anka, Bilgi Ağacı'nın dallarında yaşar ve her şeyi bilirmiş...

Kuşlar Simurg'a inanır ve onun kendilerini kurtaracağını düşünürmüş. Kuşlar dünyasında her şey ters gittikçe onlar da Simurg'u bekler dururlarmış. Ne var ki, Simurg ortada görünmedikçe kuşkulanır olmuşlar ve sonunda umudu kesmişler.

Derken bir gün uzak bir ülkede bir kuş sürüsü Simurg'un kanadından bir tüy bulmuş. Simurg'un var olduğunu anlayan dünyadaki tüm kuşlar toplanmışlar ve hep birlikte Simurg'un huzuruna gidip yardım istemeye karar vermişler.

Ancak Simurg'un yuvası, etekleri bulutların üzerinde olan Kaf Dağı'nın tepesindeymiş. Oraya varmak için yedi dipsiz vadiyi aşmak gerekirmiş. Kuşlar, hep birlikte göğe doğru uçmaya başlamışlar. Yorulanlar ve düşenler olmuş.

Önce Bülbül geri dönmüş, güle olan aşkını hatırlayıp;

papağan o güzelim tüylerini bahane etmiş(oysa tüyleri yüzünden kafese kapatılırmış);

Kartal; yükseklerdeki krallığını bırakamamış;

baykuş yıkıntılarını özlemiş,

balıkçıl kuşu bataklığını.

Yedi vadi üzerinden uçtukça sayıları gittikçe azalmış.

Ve nihayet beş vadiden geçtikten sonra gelen Altıncı Vadi "şaşkınlık" ve sonuncusu Yedinci Vadi "yokoluş"ta bütün kuşlar umutlarını yitirmiş... Kaf Dağı'na vardıklarında geriye otuz kuş kalmış.

Simurg'un yuvasını bulunca ögrenmişler ki;

"SİMURG ANKA - Otuz Kuş" demekmiş.

Onların hepsi Simurg'muş. Her biri de Simurg'muş. Simurg Anka'yı beklemekten vazgeçerek, şaşkınlık ve yokoluşu da yaşadıktan
sonra bile uçmayı sürdürerek, kendi küllerimiz üzerinden yeniden doğabilmek için kendimizi yakmadıkça, her birimiz birer Simurg olmayı göze almadıkça bataklığımızda, tüneklerimizde ve kafeslerimizde yaşamaktan kurtulamayacağız.

Şimdi kendi gökyüzünde uçmak zamanıdır...

--------------------------------------------------------------------------------

senin oyun alanin a dar geldiyse yapcak bir sey yok sayin fedon

s.a şeytanın iki adı vardır biri şeytan diğeride yalan
olacak inşallah öğrenecez dürüstlüğü ama çok calışmamız lazım çok

kuscuu06' Alıntı:
başaoğlan kardeş;
Adım selçuk ankara saimekadında kuş uçuruyorum.Şu herkes kanka mevzuusuna gelirsek burada 3-5 kişi birbirini tanıyor.Aynı pc üzerinden yazılan yorumlar içinse benim pc.den sizinde ip lerinden gördüğünüz gibi sadece ertan bey ilk yorumunu yazmıştır sonraki yorumları kendine aittir.Eğer yarın sabahtan gelebilirseniz yeni başlayan kendi yavrularımızdan uçurabiilirim.Buyrun misafirim olun saim usta,şeref ağa vs.İlk ağızdan tanıyanlardan size anlatalım.Kuşlarımıza bakın kapımız herzaman açık.Çayımızı için kuşumuzu izleyin aya gitmez ama 6-7 takla yapar.
ayrıca http://selcukpelivan.sitemynet.com danda ulaşabilirsiniz telefonlarım zaten mevcut.

Selamlar.
Merhaba Selçuk bey. Ben yukarıdaki yazımda dikkat ettiyseniz isim vermedim. Yani size veya bir başkasına yönelik yazılmış bir yazı değildir. Birçok konuda bu gibi tartışmalar ve aldatmacalar olmaktadır. Size yönelik veya bir başkasına yönelik yazılmış bir yazı değildir. Her kim bu şekilde yaparsa uzaklaştırılır, eğer bunu farkedemezsekte kullanıcı kendini aldatır. Bugün Ankaradayım. Fakat işlerim nedeniyle yoğunum. Eğer sizin içinde uygunsa yarın misafiriniz olmak isterim.?
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

s.a tortor kardeşim
DOĞRUYU SÖYLEMEK DEĞİL ANLATMAK GÜCDÜR

ankaranın meşhur muş oyunlu kuşları.ama geldik ankaralara kadar bi tane oynatcak adam yok.
iyi kuşcular nerdesiniz lafa gelince mangalda kömür bırakmıyorsunuz?
3 gündür arıyoruz bugün son gün ulaşan olursa izler,çekeriz.

0543 886 26 29

0543 601 95 45

kardeşim biz bişey demiyoruz zaten buyrun misafirimiz olun diyoruz cumartesi sabah için davet ettik arayan olmadı madem kuş izlemek istiyorsunuz buyrun 5322127452 kapımız her daim açık

s.a berat kardeşim kendini bir tanıtırmısın
nerde ikamet ediyorsun yaşın kac kuşların oyun kuşumu
bu kuşların yaşamadığı kanısına nerden vardın ?

SAYGILAR

Berat Ünal' Alıntı:
ABİ BU KUŞLAR ŞU AN YAŞAMADIĞI İÇİN KENDİ İŞİMİZE BAKALIM

bu işleri bırakacak olan dinlemek istemeyenlere bu konuyu okumaları için dayatmıyoruz.istemeyen konunun haricinde kalsın.

Sevgili dostlar bu konu kapsamında ankarada çok sayıda kümes gezdik.çok sayıda röportaj yaptık.
Bir aksilik olmazsa elimizdeki kayıtları en kısa zamanda sizlerle pabaylaşacağız.
Görüşüp röportaj yaptığımız şahıslar ilk ağız.
Olayı en yakından bilen,kuşları,oyunlarını kendi gözleriyle gören kişileryaşları ilerlemiş saim ustayı bire bir tanıyan görüşen kişiler.
çok çarpıcı şeyler söylediler,olaylara açıklık getirdiler,akılda kalan,acaba denen soruları cevapladılar.yaşayan kişiler arasında saim ustayı daha iyi tanıyan bilen kişiler yok diyebilirim.
Bu röportajlar kapsamında bulamadığımız,şehir dışına çıkan bir kaç kilit isim daha var ilk boş zamanımızda bunları bulup bunların ağzından da olayları dinleyeceğiz.
3 gündür sabahın erken saatlerinde çıkıp gece 00:00 dan sonraki saatlerde eve geliyoruz.
umarız emeklerimize değmiştir.

Bizi bekleyin bütün soruların en gerçek cevaplarını duyacaksınız.

a.s anlamadıgım kusun ıyısı ankaradanmı cıkar dıyer 80 ılden cıkmazmı kus ya onu anlamıyorum herkez bırbırıne sen gel o gelsın bu gelsın dıye soyluyo ama ortada sanırım ne gelen ne gıden var..Ayrıca oyun kusu para verıpte cıkarmak degıl emek arcayıpta cıkarmak onemlı varmı oyle bır eger varsa yurekten tebrık ederım onu ama baskasının emegını para verıp aln sonra bende oyun kusun un hasasu var dıyen arkadaslarada dıcegım o bıraksınlar o ısıde kostum kusu beslesınler de bak onda belkı parada kazanırlar

fedon_41' Alıntı:
a.s anlamadıgım kusun ıyısı ankaradanmı cıkar dıyer 80 ılden cıkmazmı kus ya onu anlamıyorum herkez bırbırıne sen gel o gelsın bu gelsın dıye soyluyo ama ortada sanırım ne gelen ne gıden var..Ayrıca oyun kusu para verıpte cıkarmak degıl emek arcayıpta cıkarmak onemlı varmı oyle bır eger varsa yurekten tebrık ederım onu ama baskasının emegını para verıp aln sonra bende oyun kusun un hasasu var dıyen arkadaslarada dıcegım o bıraksınlar o ısıde kostum kusu beslesınler de bak onda belkı parada kazanırlar

EVET BANA GÖRE VE BİRÇOK KİŞİYE GÖRE OYUN KUŞUNUN EN İYİSİ ANKARA DAN ÇIKAR (İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ).

NE GELEN VAR NE GİDEN LAFINI KINIYORUM 3 GÜNDÜR SİZLER İÇİN HERYERE GİTTİM.

sağolasın ömer abi.gezdin gördün yoruldun 3 gündür emek harcadın.yayınlarını bekliyoruz...
fedon abi biz ankara kuşu besleriz.sen istersen sinop kuşu besle.O İLİN kendine has oyun kuşu varsa...

Bazen hakli konusuyorsunuz sayin fedon..

Kim demis sadece kus ankaradan cikar diye diger illerdende hakikatten,kimseleri kiskandiracak sekilde kuslar cikar.Bunu sadece belli bir bölgeye mal etmek uygun olmaz.
Elinde baskasinin kusu olanlara da gelince ona deneme denir,eger tutarsa ileriye dönük kisinin kendi becerisine göre harika kuslar da ortaya cikabilir aslindanda iyi olacak sekilde,ama emek ister bu isler saygi duymak gerekir
ugrasana,elestirmek yerine... !

Ömer kardesim sanada cani gönülden tesekkürler,emegine ve yüregine saglik calismalarindan dolayida tebrik ederim,en kisa zamanda bizimle paylasman dileklerimle... !

Hayirli günler...

kardes ıstersen martı besle o benı ılgılendırmez benı ılgılendıren mılletın adaklanmıs ankara kusu oyle ankara kusu soyle demesı ya sankı ankaradan tırt kus cıkmıyomu sankı ee cıkıyo yanı dıcegım heryerden guzel kus cıkar unlu jokeylerden halıs karatas adam esege bınse 6 yarıstan 6 tısınıda kazanıyo sankı hıj kotu ata bınmıyomu bu adam sankı hep ıyı ata bınıyo demek olıyokı demekkı dıcem o herkez ıyı kusu heryerden cıkarabbılır onemlı olan verılen emek bırazda damarı saglamsa kusnun gerısınden korkma yanı heryerden ıyı kus cıkar..Kardes yanı dıyosunkı oyun kusu ankaradan cıkar ya sen bence su dunyaya bı noktasdan bakma be bakıs acını ac bı genıslet ıstersen bence bu ıyı olur senın ıcın

Geri