"Başkentli Cengiz Ustanın Efsane Damızlıkları"

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yasin06500
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 198
  • Görüntüleme Görüntüleme 39K
maşallahın var yasin döktürüyosun yorumları hah:::)

Sayın BaDyGaRd

DEğerli Ustam Sizlerden öğrendiklerimizi hayatımızda bile uyguluyoruz.

Güzel yorumlarınız için teşekkürler eder Saygılar Sunarım.

Yasin06500

Yasin06500' Alıntı:
Değerli Büyüyüm Tahir bey teşekkür eder saygılar sunarım.

Cengiz DEmirci şentepede oturmakta ve Çankırılı kendisi Kuşları özellik olarak titrek sallabaş Yılan kafa kuşları mevcut,

fazla kuş uçurmaz Damızlıkçı kendisi genelde
Sayın tahir abicim ferhat bey bir ara msn katılımcıya alsında ayrıntılı görüşürüz.

Saygılarımla Değerli Üstadım

Estagfirullah kurbanim eksik olma,ne üstadi kedi kadar yolumuz yok.Benim bahsettigim kisi ile alakasi yokmus,insaallah bu Cengiz abimizlede tanismak bir gün nasip olur.

Kuslari hakkinda bizlere biraz bilgi verirsen seviniz.oyunlari ucuslari,nerden kimden geldigi ,kimlerde oldugu hakkinda mahsuru yoksa tabiiki.

Msn adresimi yolladim öm den eklersin insaallah.

Sevgi ve Saygilar bizden,kalbinin sahibine emanet olasin...

Tüyü kadar ömürleri olsun ,uçum ve oyunları hakkıda bilgi verirsen seviniriz .

gerçekten güzel ve beslenmeye değer kuşlar...
rabbim hak eden herkese böle kuşlar nasip etsin inş ...

Sayın Tahir bey
kuşları hakkında uygun görürseniz kendisi anlatırsa daha sağlıklı olacağını düşünmekteyim.inşaallah msn açık olduğunuz bir gün görüşürüz hep birlikte

Oyunları kendisi kuş uçurmaz hiç damızlıkçınerden geldiğine gelince çok eski kuşçulardan gelmekte Çankırı çevresinde bir zamanlar meşhur olan bir abimiz vardı onun kuşlarından 1-2 tane var
Şeref aganın kuşlardan var

Daha Ayrıntıyı kendisinden dinleyelim abii

Saygılarımla Yasin06500

Msn adresimi yolladim öm den eklersin insaallah.

Sevgi ve Saygilar bizden,kalbinin sahibine emanet olasin...

sayın adrenalin ilginizden dolayı teşekkür eder saygılar sunarım.

,uçum ve oyunları hakkıda bilgi verirsen seviniriz .

Damızlıkçı olduğumuz için uçurmuyoruz Arkadaşım

sayın elemim ilginizden dolayı teşekkür eder şükranlarımı sunarım.

Daha iyileri Sizin gibi Gönül Dostlarının olması temennisiyle

rabbim hak eden herkese böle kuşlar nasip etsin inş ...

MAASALLAH güzel kuslar güle güle besleyin abimiz ucurmuyormus ama bence ucursa dahada iyi olur bu güzellikleri herkez görsün.

maşallah güzel kuşlar... allah güzel günlerde beslemek nasip etsin...

arkadaşlar genelede bu keuşların özellikleri sallabaş olmalaı. yani titrekler ben bu kuşların hastasıyım fzizik olarak da göstermekteler kendilerini birde eski kuşçuların kuşlarından elimizde bulunmkata .kendi kararimizce beslemekteyiz daha teferruatl ı yazmaya gerek yok sanırım. elimizden geldiğince paylaşıma açtık bizde. herkesin yapmış olduğun yorumlar için teşekkür ederim msn adresimi verdim. konuşmak ve görüşmek dileğiyle.yasin kardeşim resimlerin tamamını koymamış sanırım olsun sorun değil.herkese bu kuşlardana nasip olması dileğiyle

Sayın Karadağlı Size bende katılıyorum.ama taktir abimizin yinede "Yılan kafalardan gelenler çok güzel oynamakta"özellikli kuşşar genelde

Saygılarımla Yasin06500
.

selam ferhat kardeşim ben senden kuş falan saklamadım ne varsa açtım sana dükkan senin benim kuşum senin bu paylaşmakla güzel değil mi birde kuyruğu omayan gök erkek kardeş herşey gönlünce olsun yorum için tşk ederim ne zama n istersen senin kuşlar

işte şimdi olmadı kuş havada balık tavada belli olur Değerli abicim ama Sen Damızlıkçısın sözüm yok

Saygılarımla Yasin06500

Cengiz bey yasin kardeşime kuşların özelliklerini sormuştum yanıt alamadım bu boyunlarının garip bir duruşu var titreklikten mi kaynaklanıyor,titreklik ne gibi bir özellik bu kuşlara nereden girmiş,Ankara,da titrek kuşlar olduğunu biliyorum ama çok yüzeysel bilgiler Erzurum,lu bir arkadaşım çaklmaklılar getirmişti o kuşlardada vardı titreklik bir hastalık mı? Fiziksel bir kusur mu? Nedir bizi aydınlatabilirmisiniz.
Teşekkür ederim hoşçakalın.
Ayrıca kuşların kısa seceresinden bahsedersiniz memnun olurum

Sayın kuzgun bey bize kardeş dediğine göre yaşınız oldukça büyük bu
konularda oldukça bilgili olduğunuz Aşikardır.

Formu gerektiği kadar detay olarak inceler ve ele alırsanız sormuş olduğunuz soruların cevapını bulma şansını elde etmiş olursunuz.

kuşçular tarafından Yılan kafa olarak adlantırılır. çoğunluğu oynar bu kuşların altından gelen yavrularda bile bazen titrek verir.

DEğerli Gardaşım umarım sizi tatmin etmiştir anlatmış olduklarım. ilginiz ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim.

Yasin06500

Sayın yasin,
Forumda çok fazla konu olduğu için ayırtetmek çok zor.Forumda titrek,yılan kafa diye iki ayrı arama yaptırdım bulamadım bu konunun nerelerde geçtiğini söyleyebilirmisiniz.

sayın kuzgun titrek diye arasasan da bulamazsın yılan kafa diye arasan da bulamazsın bu bi hastalık falan değil bu özlellik milyonda bir ihtimal çıkar.benim kuşlarımın öelliklerinden kaynaklanmakradır. bazı arkadaşların kuşlarında da arada da olsa rastlamaktayım.fiziksel i kusur değil bu kuşlarda hırs var kendilerini belli etmekteler ben bu kuşları nelere eş ettim ise altından çıkanlar oynadı.bu konuda nerede ararsan ara sallabaş kuşlarla ilgili bilgi bulamazsın.bazı eski kuşçu abilerimiz bilirler.

Sayın kuzgun kardeş cengiz bey size özel ayrıntılı olarak işlemiş konuları bunları bir güzel not alırsanız sizin için yararlı olacağınını düşünmekteyim.

Ustaların ağzından çıkacak söz Senettir.

Saygılarımla Gözlerinden öperim Yasin06500

Sn Yasin iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Not defterimi elime aldım,
1-Titreklik bir hastalık değil bir özelliktir,milyonda bir gözükür.
2-Cengiz beyin aldığı yavruların çoğunda çıktığına göre bu özellik kalıtsal.
3-Titrek kafaların çoğu oyunlu çıkıyor.
4-Titreklik kuşun hırsından kaynaklanıyor.
nokta.
Soruların devamını söyleyim titrek aynı soy içerisinde ki kuşların performansıyla titrek olmayan kuşun performansı arasında bir fark var mı?
Çankırı,da meşhur olan bir abimizin kuşlarından kanında var demişsiniz o kuşlar ne renkti,oyunları nasıldı.Titreklik hangi kuşlardan gelme elektrikçi Şeref mi?Çankırı mı?
Teşekkür eder iyi günler dilerim.

ben cengiz beylede yasinlede tanıştım sonsuz saygılı kişiler...insanlıkları kuşlarından daha güzel...saygılar sunarım....

Sayın Turgay bey ilginizden dolayı sonsuz teşekkürler eder saygılarımı sunarım.

turgay_usta' Alıntı:
ben cengiz beylede yasinlede tanıştım sonsuz saygılı kişiler...insanlıkları kuşlarından daha güzel...saygılar sunarım....

Hos geldiniz Turgay Bey,biz sizi cikaramadik siz kimdiniz.Bize biraz kendinizden bahsedermisiniz mahsuru yoksa.

Saygilar bizden insaallah.

tahir hoca ben ünlü değilim bu sektörde, hatta ilk kez kuş besleyeceğim, almışken iyisi olsun dedim, cengiz abinin kuşlarından bir çift yavruya talip olduğum için tanıştık...o kadar bir hikayem yok...

s.a güzel güvercinler güle güle besle urfa taklacılarına çok benziyorlar saygılar.

Sayın cenker45 ilginizden dolayı sonsuz teşekkür eder saygılar sunarım.

Geri