BİR ÇOK HASTALIK VE TEK İLAÇ İLE ÇÖZÜM ( TÜRKER ÖDEN)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 506
  • Görüntüleme Görüntüleme 216K
Re: BİR ÇOK HASTALIK VE TEK İLAÇ İLE ÇÖZÜM ( TÜRKER ÖDEN

apex marka metilen mavisi kullanıyorum kullanımda litreye 2 damla diyor, ben bir damla atıyorum.cok enterasandır ilacın kutusunda içme suyuna gün aşırı litreye 1 damla atılır yazıyor.

yararlı bakterileri de öldürmek istenen durum değil ..
VÜCUT DİRENCİ BU SEFER * NÖTR OLMAKTA * amaç bakteri öldürmek değil . !

bir kilo *göztaşı 10 lira * o da bakır 2 sülfat
konudan uzaklaşmayalım ..
ilaç karışımı SONUÇLARI hakkında yazışalım lütfen .

Re: SADECE BİR İLAÇ KARIŞIMI YETERLİ

YAŞI KÜÇÜK ve 12 LİRASI OLANLAR İÇİN REÇETE
3 LİTRE DİNLENMİŞ KLORSUZ SUYA
1) largopen 250 (3 lira ) dinlenmiş klorsuz su 3 litreye - 1 çay kaşığı
2) sanasol vitamin şurup (3 lira ) 1 kapak ( 4ml (cc) ) mümkünse supervit toz 1 çay kaşığı
3) flagyl serum setsiz 0.05 lik ( 3.10 lira ) 15 ml (cc ) )şırınga iğnesiyle çekilir...
4) ercefuryl kapsul ( 2.90 lira ) 1 kapsulün iç tozu

Toplam : 12 lira^

6 GÜN * HER GÜN TAZE HAZIRLANIR...
.
.............................................................
TÜM KANATLI HAYVAN HASTALIKLARI İÇİN ÇÖZÜMLÜDÜR... % 90 ÖLÇÜDE
...................................................................

HER ECZANEDE BULUNUR . SAHTELERİ DE YOKTUR. *
ilaçlarımızı IŞIK GÖRMEYEN ,SERİN YERDE MUHAFAZA EDELİM ..

TÜRKER ÖDEN / BURSA Kasım 2014

Türker hocam bu ilaçlar ne için ?

3) flagyl serum setsiz 0.05 lik ( 3.10 lira ) 15 ml (cc ) )şırınga iğnesiyle çekilir...

1) zimax toz (14 lira ) ya da largopen 250 (3 lira ) dinlenmiş klorsuz su 3 litreye - 1 çay kaşığı
2) sanasol vitamin şurup (3 lira ) 1 kapak ( 4ml (cc) ) mümkünse supervit toz 1 çay kaşığı
5)zolax 50 mg lık 7 kapsul (12 lira ) 1 kapsul
6)pyeloseptyl kapsul 50mg/30kapsul( 3.6 lira ) - 1 kapsul
Toplam : 28 - 39 lira^
BU İLAÇLAR 3 LİTRE AYNI SUDA KARIŞIM OLARAK VERİLİR.
5 GÜN * HER GÜN TAZE HAZIRLANIR...
.
TÜM KANATLI HAYVAN VE TÜM HASTALIKLARI TEK İLAÇ İLE ÇÖZÜMLÜDÜR...

HER ECZANEDE BULUNUR . SAHTELERİ DE YOKTUR. ( 1995-2014 ARASI ÇALIŞMALARIMIN SONUCUDUR.) *
NE HASTALIĞI OLUR İSE OLSUN ..BU KARIŞIM ...YETERLİDİR..

Abi birçok hastalık kümesten temizlendi...karışımlar çok iyi yanlız salmonella patlak verdi...sanırım ilaçlardan sonra tedavi olan diğer hastalılların ardından patlak verdi....şimdi iki kuşta sallabaş var ama bugün sikkat ettim bir kuşta daha başlıyor gibi kafa dönme tikleri....bergavet karma aşı yapmayı düşünüyorum bakalım ne olacak....tavsiyelerinizide bekliyorum saygılar

ZAYIF VE PROBLEMLİ OLANLARI AYIRIP .2 GÜN BOL VİTAMİN SONRASI SAĞLIKLI OLANLARA *
A Ş I VURULABİLİR.. :evet:

KAFA DÖNMESİ BAŞLAMIŞSA * BAKTERİ BEYNE ULAŞMIŞ * TEDAVİYE GEÇ KALINMIŞ DEMEKTİR..
O NLARI KARANTİNAYA ALMAK DOĞRU OLANDIR . kanaatim .

Tavsiyeler için teşekkurler abi...peki bergavet aşıyı önerirmisin birde sana sormak istiyorum...bu aşı hakkındaki görüşlerini almak istiyorum...ayrıca sallabaş olan 3 kuştan ikisi hafif derece biri çok kafa döndürüyordu ama çok döndürende bugün daha iyi ayrıca 3 ünüde salmadan ayırdım loş ortamdalar salmonella tab ve genta 80 aşı yapıyorum hatta birtanesi düzelmiş gibi yani kuş hemen atlatmış gibi görünüyor ve çok kafa döndürende kafa değil kendi etrafında dönmeye başlamış.... atmaya kesmeye kıyamadığım kuşlar düzelirlerse en azından uçsunlar...gayet iyi uçuyorlardı....saygılar abi

OSMAN ; DENGE KAYBI ,ETRAFINDA DÖNEN , BAŞ dönmesi SORUNLARI OLANLARA AYRI YERDE ...
TEDAVİ ARZUSUNDASIN ANLADIĞIM .. ÖNERİM ŞUDUR !
1 LİTRE DİNLENMİŞ KLORSUZ SUYA
1-LARGOPEN 250 TOZDAN 1 SİLME ÇAY KAŞIĞI
2-VİTAMİN
3-ERCEFURYL KAPSUL 1 KAPSUL
4-EPANUTİN 100 mg KAPSUL 1 KAPSUL ( 4,5,6,7 . gün 2 kapsül )
AYNI SUDA KARIŞIM OLARAK

10 GÜN ..HER GÜN TAZE HAZIRLANARAK İÇİRİLMESİ FAİDE SAĞLAR. geçmiş olsun.

[email protected]' Alıntı:
OSMAN ; DENGE KAYBI ,ETRAFINDA DÖNEN , BAŞ dönmesi SORUNLARI OLANLARA AYRI YERDE ...
TEDAVİ ARZUSUNDASIN ANLADIĞIM .. ÖNERİM ŞUDUR !
1 LİTRE DİNLENMİŞ KLORSUZ SUYA
1-LARGOPEN 250 TOZDAN 1 SİLME ÇAY KAŞIĞI
2-VİTAMİN
3-ERCEFURYL KAPSUL 1 KAPSUL
4-EPANUTİN 100 mg KAPSUL 1 KAPSUL ( 4,5,6,7 . gün 2 kapsül )
AYNI SUDA KARIŞIM OLARAK

10 GÜN ..HER GÜN TAZE HAZIRLANARAK İÇİRİLMESİ FAİDE SAĞLAR. geçmiş olsun.
saol abi bunuda deneyip sonuçları burdan paylaşıcam.....

Saygılar

1) zimax toz (14 lira ) ya da largopen 250 (3 lira ) dinlenmiş klorsuz su 3 litreye - 1 çay kaşığı
.

HER ECZANEDE BULUNUR . SAHTELERİ DE YOKTUR. ( 1995-2014 ARASI ÇALIŞMALARIMIN SONUCUDUR.) *

Sallabaşlar dün işten geldiğimde ikiside ayırdığım kutularda ölmüşlerdi... :( neyse artık önümüze bakıcaz

GEREKENLERİ YAPTIN ! .MÜSTERİH (rahat) OL !
E-COLİ , SALMONELLA .. TÜM VÜCUDU ELE GEÇİRİP , BEYİNE ULAŞMASI İLE TEDAVİYİ PEK KABUL ETMİYOR..

Değerli Dostlar, Salmonella hastalarımıza lütfen önce bakteriyel tedavi uygulayalım. gereken herşey yapıldıktan ve dışkılar tamamen normale döndükten ve yeterli sürenin geçtiğinden emin olduktan sonra, herşeyi göze alıyorsak ve illa ki de kullanacaksak, o zaman belki eptantoin gibi "fenitoin sodyum" içerikli eserliklere yönelik ilaçlara "düşük dozda" çok gerekliyse başvurulabilir. aksi taktirde bu tip ilaçlar bazen istenmeyen durumlara etkileşimlere yol açabiliyor :hayir: malesef yazıyı geç farkettim (bu aralar işler yoğun çalışıyoruz) yoksa daha önce sizlerle konuya yönelik fikrimi paylaşırdım. ölenler için çok üzgünüm :hayir: sağlıkla kalmanız dileğiyle..

Devir hanım ve Türker abi tavsiyeler ve öneriler için çok saolun...inanın beslediğim ırk kolay bulunan bir ırk olmadığı için kaybettiklerim hayvan sevgimin verdiği üzüntüye ilaveten yanısıra yerine tekrar koymanın zor olduğu için ayrı bir üzüntü yaratıyor...ayrıca ölenlerin yerine yine pazardan çakal bulduk koyduk dün baktım onlardanda ikisinde kabarma ve iştahsızlık var...kontrol ettim birisinde burun akıntısi var ve iştahı yok öteki sadece kabarıyor ama yem yiyor su içiyor istahı ötekine göre daha iyi ve burun akıntısıda yok....ne önerirsiniz...? Yine muhteşem Türker abi karışımı uygulamaya başlıyımmı dersiniz?

haltbar' Alıntı:
Devir hanım ve Türker abi tavsiyeler ve öneriler için çok saolun...inanın beslediğim ırk kolay bulunan bir ırk olmadığı için kaybettiklerim hayvan sevgimin verdiği üzüntüye ilaveten yanısıra yerine tekrar koymanın zor olduğu için ayrı bir üzüntü yaratıyor...ayrıca ölenlerin yerine yine pazardan çakal bulduk koyduk dün baktım onlardanda ikisinde kabarma ve iştahsızlık var...kontrol ettim birisinde burun akıntısi var ve iştahı yok öteki sadece kabarıyor ama yem yiyor su içiyor istahı ötekine göre daha iyi ve burun akıntısıda yok....ne önerirsiniz...? Yine muhteşem Türker abi karışımı uygulamaya başlıyımmı dersiniz?
Yem vermeden ve su içmeden önce, kabaran kuşlara eczaneden Alfoxil alıp günde 1 kere olmak üzere hapın1/4'ünü yutturun, yanında vitamin de verin iyi gelicektir. Düzelmeye başladıklarında Türker hocamın yazdığı şeyleri de uygularsınız, kuş çok hareketsiz ve güçsüz ise veterinerde antibiyotik iğnesi yaptırın daha etkili olur. Rhönfried firmasının güvercinler için ürettiği Nifuramycin adlı bir ilaç var, salmonella e-coli ve paratifo için etkilidir, ayda 2 kere koruyucu olarak kullanılmasını tavsiye ederim, 1 lt için 1 çay kaşığı kanat tutulması gibi şeylere de iyi gelir.

scutaro' Alıntı:
haltbar' Alıntı:
Yem vermeden ve su içmeden önce, kabaran kuşlara eczaneden Alfoxil alıp günde 1 kere olmak üzere hapın1/4'ünü yutturun, yanında vitamin de verin iyi gelicektir. Düzelmeye başladıklarında Türker hocamın yazdığı şeyleri de uygularsınız, kuş çok hareketsiz ve güçsüz ise veterinerde antibiyotik iğnesi yaptırın daha etkili olur. Rhönfried firmasının güvercinler için ürettiği Nifuramycin adlı bir ilaç var, salmonella e-coli ve paratifo için etkilidir, ayda 2 kere koruyucu olarak kullanılmasını tavsiye ederim, 1 lt için 1 çay kaşığı kanat tutulması gibi şeylere de iyi gelir.

Abicim ilgin ve tavsiyen için teşekkürler Bu Alfoxil 500 mg'lık olanındanmı? ve ayrıca kaç gün çeyrek vermeliyiz...

Saygılarımla[/quote]

Moderatör tarafında düzenlendi:
Rica ederim, bendekinin kutusunda 1 g yazıyor sadece, içeriğinde 1 tablette 1000 mg amoksisiline eşdeğer amoksisilin trihidrat yer alır diyor, fark ediceğini sanmıyorum 4 gün süreyle verilmeli birşey olmaz, ama su ile vitamin ve probiyotik takviyesi mutlaka yapılmalı. Ayrıca yazmayı unuttum Ronidazole da faydalı bir ilaçdır, mutlaka onu da koruyucu olarak kullanmak lazım. Ben haftada 2 gün aynı suda sadece vitamin sonraki hafta koruyucu olarak sırayla Largopen + vitamin, Ronidazole veriyorum. Arada ayrıyeten Nifuramycin veriyorum. bu hariç diğerlerinin içinde vitamin var zaten, Alfoxil yutturmak kırgın kuşlara Largopen'den daha iyi gelir. Son olarak kümes temizliği önemli belirli periyodlarda aksatılmadan yapılmalı, taban ızgarası ve altında sonradan atılmak üzere gazete kağıdı serilmeli, gazete kağıdı aynı zamanda tabanın nemli olmamasını sağlar. Pazardan kuş alınmaması taraftarıyım, özellikle kış aylarında çoğu hastalıklı oluyor, en güzeli ilanlardan bakıp bunu ticaret anlamında yapmayan kişilerden almak.

Çok teşekkürler abicim Saygılar

.

Değerli Dostlar,
gecikmeli de olsa kişisel notlarımdan bir kısım aşağıda paylaşıyourm "bu aralar işlerden dökümanları güncellemeye veya mesajlara bakmaya pek fırsat olmuyor"
---
* zimaks bazı tekrarların önüne geçebilmekte ancak zayıflama ve yavru ölümlerini "ani solunum sorunuyla biten" engelleyemiyor!
* eritromisin zayıflamanın önüne geçmekte, hırıltı fıkfık crd solunum problemlerine iyi gelmekte - ancak yine yavru hastalarındaki parçalı bulutlu aşırı dışkının önüne geçemiyor gibi!
* ofloksasin yavru genç kuş ishallerine iyi gelmekte - fakat başka ilaçlarla karıştırmak oldukça sakıncalı etkileşime giriyor gibi görünüyor!
* roxin+bactrim+mikostatin kabaran ama iştahı yerinde olanlara iyi gelmekte!
* colistin sulfat kursakta su toplamayı çözmekte - ancak uzun zamandır magnezyum sülfat ve sodyum bikarbonat kullanalı epeydir bu ilaca ihtiyaç duymadım! colistin yerine ercefuryl kapsül kullanılıyor. kursakta kötü kokulu suya ve iç kanamalara da iyi gelir.
* aşırı ilaç kullanımından kaynaklı ishallere reflor kapsül veya şase (prebiyotik - faydalı bakteri takviyesi) iyi gelir.
* eğer kursakta hazımsızlık veya ağız içinde iç çiçek de varsa "bazen bağırsaklarda olur görülmez, ağızdaki koku budur gagayı nazikçe açıp kontrol ediniz - pamuklu kulak çöpü yardımıyla çıkabilen sarı kitleleri dışarı alınız - kanatmadan" tedavi için karışıma ronidazol veya metronidazol türevleri eklenmesi söz konusudur. nidazol kullanırken karışıma karbonat, prebiyotik ve diğer katkıların eklenmesi toksik etkisi olan bu ilacın daha sorunsuz kullanımını sağlıyor (akdeniz iklimi sorununu da çözüyor).
* flukanazole etkenli ilacı kuruması olan bir kuşa 30+ gün megabacter tedavisi için daha önceleri kullanmıştım. bemebeyaz ishale iyi geliyor. çok gerekiyorsa bu karışıma devam eden günlerde zimaks 7+ gün için dahil edilebilir. ancak diğer antibiyotiklerle etkileşebileceğinden birlikte kullanımını denemedim (amoksisilin, eritromisin, floksasin vs. gibi diğer ilaçlarla karması sakıncalı olabilir)
* K Vitamini bağırsak kanamalarını önlemeye yardım etmekte, kanlı koksidiyoz ishallerinde kullanılması fayda sağlamakta - son kullandığım multivitamin tozun içinde mevcut! saf bal da k vitamini yerine geçer. koksidiyoz için sulfa etkenli "bactrim veya eritromisindeki sulfa karışımlı ilaç vs. gibi veya diğerleri" tercihtir. ancak hasta için o esnada amoksisilin kullanıyorsa etkileşeceğinden sulfa yerine amprol kullanılabilir ve ek olarak ercefuryl katılabilir.
* saf zeytinyağı + elektrolit + biramayası + saf bal + kum + az pekmez + limon + sirke + zencefil + kimyon + rezene ve çörekotu karıştırarak demlenen ılıyan çayın ateşli ve durgun olanlar için kullanılması faydalıdır!
sağlıklı günler dilerim, saygılarımla...

ZİMAX (sefiksim ) toz
..............................
Sefiksim aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

üst solunum yolu enfeksiyonları (bademcik iltihabı, orta kulak iltihabı, farenjit gibi);

alt solunum yolu enfeksiyonları (bronşit, zatürre gibi);

idrar yolu enfeksiyonları [sistit (idrar kesesi iltihaplanması), idrar kanalı iltihabı, böbrek iltihaplanması gibi].
http://www.ilacpedia.com/zimaks-oral-su ... n-kuru-toz

YAŞI KÜÇÜK ve 12 LİRASI OLANLAR İÇİN REÇETE
1) largopen 250 (3 lira ) dinlenmiş klorsuz su 3 litreye - 1 çay kaşığı

Toplam : 12 lira^

6 GÜN * HER GÜN TAZE HAZIRLANIR...
.
TÜM KANATLI HAYVAN HASTALIKLARI İÇİN ÇÖZÜMLÜDÜR... % 90 ^

HER ECZANEDE BULUNUR . SAHTELERİ DE YOKTUR. *

TÜRKER ÖDEN / BURSA Aralık 2014

Abi bu karışımı kesinlikle yapın %100 işe yarıyor diyebilirim yanlız Turker abi bu karışımdan sonra kuşlarda bazı takımlar 1 er tane yumurtladi ve bazıları 1 yavruyu çıkartti bazılarında boş çıktı...2 takımda yumurtlamayı geciktirdi....zaten tedaviye gec kalınan kuşlar sallabaş oldu öldü 3 tane... şuanda gözlem yapıyorum acaba bu karışımdan sonramı etkilendiler.... burada paylaşıcam...bu arada kümesin içi otomatik olarak 20 dereceye ayarlı fan ısıtıcıyla ısıtılıyor yani içerde hava bahar misali...yumurtlayanlar yumurtluyor bir sıkıntı yok yani...bakalım hayırlısı

haltbar' Alıntı:
Abi bu karışımı kesinlikle yapın %100 işe yarıyor diyebilirim yanlız Turker abi bu karışımdan sonra kuşlarda bazı takımlar 1 er tane yumurtladi ve bazıları 1 yavruyu çıkartti bazılarında boş çıktı...2 takımda yumurtlamayı geciktirdi....zaten tedaviye gec kalınan kuşlar sallabaş oldu öldü 3 tane... şuanda gözlem yapıyorum acaba bu karışımdan sonramı etkilendiler.... burada paylaşıcam...bu arada kümesin içi otomatik olarak 20 dereceye ayarlı fan ısıtıcıyla ısıtılıyor yani içerde hava bahar misali...yumurtlayanlar yumurtluyor bir sıkıntı yok yani...bakalım hayırlısı

kümeslerde aydınlatma ve ısıtmalara karşıyım. kuşların doğal seyrini etkilememek lazım..
güzel korunaklı ve havalandırması iyi kümeslerde kuşlar zaten doğal seyirlerinde yumurtlar ve yavruya bakar..
bence gece aydınlatmaları ve soğuk havalarda ısıtmalar kuşların metabolizmalarını etkiliyor...

OSMAN : IN KUŞLARI ÖLÜMDEN DÖNDÜLER DİYEBİLİRİZ..ÇOK SARSILDILAR. YUMURTLAMALARI BİLE GÜZEL HABER BEN CE..
MART AYINA KADAR HER AY 5 GÜN KARIŞIMA DEVAM ETMESİNİ ..SONRA 2 AYDA BİR VERMESİNİ ÖNERİYORUM ...
.................................
KÜMESLER GÜRÜLTÜSÜZ , HUZURLU , GECE RAHAT UYUYABİLECEKLERİ GİBİ , ÇOK SIK ISI FARKLILIĞI GÖRMEYECEĞİ GİBİ OLMASI * HOŞ OLACAKTIR * LOŞ GECE LAMBALARI BAZI DURUMLAR İÇİN FAİDE SAĞLAR ..YUMURTALI - YAVRULU KUŞLAR İÇİN ...

SICAKLIK FARKLILIKLARI KUŞLARI * TÜYE SOKAR * KIŞIN 15- 16 DERECENİN ÜSTÜNDE ISITMA YAPMAMALIYIZ ..KANAATİM .RİSKLERİ OLACAKTIR...

BİR ÖRNEKLEME YAPACAĞIM !
Eşiniz ölümcül bir hastalığa yakalandı diyelim ...
**** öncelikle ölmemesi için tedavi olmalı ..ki hayatta kalsın ..***
sağlığına kavuşunca '' sonra çocuk sahibi olmak için '' girişimler olur. :)

GEÇMİŞ OLSUN OSMAN ACELE ETME

,,,,,,,,
E-COLİ ,SALMONELLA, TRİKOMANIASIS ,.. İ hafife almayın .3 ü de ölümcül hastalıktır..

eraann1' Alıntı:
haltbar' Alıntı:

kümeslerde aydınlatma ve ısıtmalara karşıyım. kuşların doğal seyrini etkilememek lazım..
güzel korunaklı ve havalandırması iyi kümeslerde kuşlar zaten doğal seyirlerinde yumurtlar ve yavruya bakar..
bence gece aydınlatmaları ve soğuk havalarda ısıtmalar kuşların metabolizmalarını etkiliyor...
Ben kapalı havalarda sadece gündüzleri ve akşamları yem verirken aydınlatıyorum, ayrıca ısı veren infrared lambam da var karlı ve çok soğuk hava olmadıkça kullanmıyorum. Kümesde şu anda 2 tane yavru var, soğukdan yana sorun yaşamadım gayet sağlıklılar, ama çiftlere tek olarak baktırdım yavru ufakken anne ve baba hep üzerlerindeydi. Kuşların metabolizmalarının bozulmaması ve dirençlerinin kırılmamasi için soğuk havaya da alışmaları lazım. 20 C fazla bir sıcaklık sıcak sayılmaz, ama soğuk havalarda ani ısı farklılığı dışarı çıkan kuşları olumsuz etkileyebilir.

[email protected]' Alıntı:
OSMAN : IN KUŞLARI ÖLÜMDEN DÖNDÜLER DİYEBİLİRİZ..ÇOK SARSILDILAR. YUMURTLAMALARI BİLE GÜZEL HABER BEN CE..
MART AYINA KADAR HER AY 5 GÜN KARIŞIMA DEVAM ETMESİNİ ..SONRA 2 AYDA BİR VERMESİNİ ÖNERİYORUM ...
KÜMESLER GÜRÜLTÜSÜZ , HUZURLU , GECE RAHAT UYUYABİLECEKLERİ GİBİ , ÇOK SIK ISI FARKLILIĞI GÖRMEYECEĞİ GİBİ OLMASI * HOŞ OLACAKTIR * LOŞ GECE LAMBALARI BAZI DURUMLAR İÇİN FAİDE SAĞLAR ..YUMURTALI - YAVRULU KUŞLAR İÇİN ...

SICAKLIK FARKLILIKLARI KUŞLARI * TÜYE SOKAR * KIŞIN 15- 16 DERECENİN ÜSTÜNDE ISITMA YAPMAMALIYIZ ..KANAATİM .RİSKLERİ OLACAKTIR...
Abicim haklısın ben biraz sabırsızım anlaşılan ayrıca kümes devamlı loş olarak aydınlanıyor kuşlar gayet rahat görünüyor ayrıca düzeltiyorum kümes timer'lı prizle 2 saatte bir 15 dakika ısıtıcı fan devreye girip soğuk havayı kırıyor diyebilirim dün kümes içini termometreyle ısı ölçümü yaptım sıcaklık 14 derece maksadım benim salma çatı arası olduğundan baya bir soguk oluyor ayrıca kuzey cephe olduğundan böyle bir ısıtmayı gerek gördum ve memnunum çünkü kuşlar çok mutlu gözüküyor... metabolizmaya gelincede zaten Türker abimin reçete 10 numara oldu şimdi bir ay geçti bu sefer yeni gelenlerle 2 . Sefere başlıycaz...hayırlısı abi... reçeteyi uyguladığım kuşlar bomba sadece geç kalınanlar receteden ötürü biraz yaşayıp sallabas olup öldüler.... ama şuan bu reçete süper bence...yeni eklenenler ve eklenicek olanlar var gelicek olanlar bir haftaya kadar gelicek bakalım onlar gelsin başlıycaz hayirlisiyla...bide şu geciken 2 takım yumurtlasa çok güzel olucak....saygılar

Geri