BULUNAN YABANİ YAVRULARA DOĞRU BAKIM?????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan PINAR G
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 141
  • Görüntüleme Görüntüleme 26K

PINAR G

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
PINAR GÜRBÜZ
Meslek
ÖĞRENCİ
İlgi Alanı
çatı ilaçlaması sırasında çatıda güvercin yuvaları olduğunu görmüşler. girdikleri yeri duvarla örmeye kara verdiler. annesi babası başında olmadan, çatıya giremeden yavrular ölecektir diye ben aldım. fotodaki gibi bir ayakkabı kutusuna koydum. gazete kağıdı altına serili gazete parçaları var. yem verirken ıslak olanları kuru gazete parçalarıyla değiştiriyorum. yem içinde mercimek, buğday, arpa, yumurta sarısı, ay çekirdeği, biraz marul, su ve ekmek içi var uydurma şeklinde. tahılları haşlayıp hepsini beraber rondoda püre yaptım bi kavanoz oldu içinden azar azar alarak ve ılıtarak şırıngayla veriyorum. üzerlerine sıcak kalması için civciv gibi düşünerek masa lambasına gece lambası taktım. günde 3-4 kez besliyorum veya nezman uyanıp ötmeye başlarlarsa. lamba hiç sönmüyor, yemek de yiyorlar. aralarında yaş farkı var ilerde ayırmam gerekir mi? mamayı değiştirmem gerekir mi? yemeklerine buradan okuduklarımla mısır, bezelye katmayı da düşündüm. evcil güvercinlere yemleme yaparken taş da konuyormuş, ilerde nasıl uçuracağımı ve yemlemeye alıştıracağımı bilmiyorum. yaptıklarım doğru mu? tavsiyelerinizi bekliyorum, ölmesinler yardımcı olun....

Ekli dosyalar

• 100_2125.webp
    100_2125.webp
    329.4 KB · Görüntüleme: 4,476
  • 100_2131.webp
    100_2131.webp
    591.6 KB · Görüntüleme: 4,478
  • 100_2137.webp
    100_2137.webp
    541.3 KB · Görüntüleme: 4,483
ilginizi ve insalcıl oluşunuzu zekanızla birleştirerek bence büyük bir hayır işliyorsunuz

sen pekbi eksik bırakmamışsın, biz kendi yavrularımıza bukadar özenmiyoruz, ama bende ilaveten;

şimdi büyük bir kutuya koy altını gazetesinideğiştiriyorsun güzel ama birde kuşları oval olarak üstünde kaymayacak şekilde birbirleri ile yaslanarak durmalarını sağlayacak yuva yap g(gazeteleri rulo yapıp sara bilirsin simit şeklinde bantla ve üstüne yarım gazete koy maksat kuşun ayakları kaymasın sabit dursun,salata tabağı gibi çukur yap)

o şırınga ufak,sıvı yemi vermekte zorlanıyorsundur en büyük boyunun ortadan deliklisini al şırıngayı 3te1 yada yarım çek kuşun ağzına değil direk kursağına gidecek şekilde aktar benim dediğim şırınganın orta kısmı büyük diğerlerine göre ....kuşa sıvı yem verirken yarım doldurmuş olduğun şırıngayı gursağına kadar sok kuşun kafası yukarı ve geriye kaldırarak boynuda düz olana kadar yalnız şırıngayı gursağına tam sokarak dikkat et nefes borusuna sokma yemi, bir seferde şak diye yarım şırıngayı boşalt 1-2defa ortalığı batırabilirsin dikkat et kuş sana acı çekebilir gibi gelebilir ama pek acı çekmez rahat ol haaa birde mümkünse gursağındaki havayı boşalt bebelerin gazını çıkartır gibi ama bunda gursağı sıkman gerekir günde 2kere her seferde yarım şırınga yeterli olur

kuşlar sovukta ise lambalı olsun 15 derecede felan lambaya gerek yok tüğlerini çıkartmak üzereler onlar birbirini ısıtır kutuda olmalarıda ısılarını sabit tutar (lambayı fazla yaklaştırma!!)

aralarındaki yaş farkı sorun olmaz verdiğin yem karması iyi zaten bezelye,mısır vermene gerek yok şuan taşada pek ihdiyaç duymazllar, pirinç ve yağ kesin verme mümkünse yemledikten sonra kursaklarını kurula pek oynama, yesinler yatsınlar

tüğlerini çıkarttıktan sonra kutuyu büyütürsün iyi bakarsan 10 gün sonra yeme vurmaya başlarlar sen önlerine bir kase buğday koyarsın ve sadece akşamları 1sefer sıvı yem verirsin 20 gün sonra kendilerini doyururlar artık 30 güne kalmaz uçmaya başlarlar

onlar büyüdükçe sende kutularını büyütürsün eğer alışmalarını istersen önü telli bir kutuda baka bilir ve dışarıyı görmesini sağlarsın .......ama çoğu alışmaz yem yeyip su içmeye başladıkları an dışarda onlara bişey olmaz

sanada artık camdan bakıp kuşları tanımaya çalışmak kalır (tanımak için ayağına boncuk takabilirsin zararı olmaz)

umarım muhaffak olursun

Eksik yok gibi çok başarılısınız..

çok çok teşekkür ederim.şırıngayla kursaklarına kadar indirip veriyorum balon gibi şişince fazla vermıyorum zaten onlarda hemen uyuyorlar. şu gaz çıkartma olayını tam anlayamadım, yuvayı bugün yapacağım, tas gibi yapıp tekrar kutuya koyarım diye düşündüm. bir de cok akıllılar, yattıkları yerden kalkıp diğer köşeye pisliyorlar bana da sadece orayı temizlemek kalıyor. bu yuvayı yapınca da böyle olur mu? şırıngayı da eczaneden aldım, ucuna taktığım hortum akvaryum hortumu:) bikaç kerede veriyorum mesela büyük olana 4-5 şırınga vermezsem kursağı sönük kalıyor, sizin şırınga pasta şırıngası mı burda gördüm ucuna bez geçirip ortasında delik açılan gibi? civciv yemini sulandırani palet yem verenler varmış onlara gerek yok mu diyorsunuz.. bir de evcil güvercinlern ayaklarına taktıklarınızı nerden bulabirim? pahalı mı?onun yerine kendim renkli yün gibi birşey bağlasam olur mu? çevremde hiç kuş yetiştiren de yok yardımlarını için sağolun büyüyecekler inşallah...

Sizin gibi iyi kalpli arkadaşlarımız, kardeşlerimiz sitede konu açınca konuya yazıp yardımcı olmak sanırım hepimizin en çok hoşuna giden durumlardandır. Kuşlara zaten gerçekten çok iyi bir şekilde mantıklı bir besleme yöntemi uygulamışsınız. Büyük şırıngayla tek seferde basma işleminde kursağına ellediğinizde içi boş ama biraz hava var izlenimini ediniyorsanız kursağını yukarı doğru sıkıştırarak(hayvanın canını acıtmayacak şekilde) ağızdan havanın çıkmasını sağladıktan sonra aynı tarz boruyu şırınganın ağından kursağına indirerek basabilirsiniz. Basarken çok aceleci olmayın tahriş edecek ya da çok yavaş şekilde değil orta hızda... Yeme düşene kadar verdiğiniz karışımın gayet doyurucu olduğunu düşünüyorum ama mamanın su yoğunluğu fazla olsun yavrular kursağındaki yemin çok katı olması sonucu tıkanarak hayatını kaybedebiliyor. 3 hafta felan sonra geniş bir kutuda önlerine yemle su da burakırsınız su kâsesi ağır olsun suyu dökerler büyük bir ihtimalle... Siz bezden bişey bağlamayın ayağına bir yerlere takılır, hayvanın hayatı tehlikeye girebilir dışarda gezindikleri zaman. Boncuk takmak en mantıklısı, taş çatlasın tanesi 50kuruştur. Hayvan yemi ve ekipmanları satan yerlerde bulursunuz. İnşallah yavrucukları büyütürsünüz alışıp salması zor olacaktır :))) Büyütürken aşama aşama bir kaç günde bir resimlerini ve eğer yaşarsanız sorunlarıda bahsederseniz bu süreçte bizlerde katkı sunmaya çalışırız.

PINAR G' Alıntı:
çok çok teşekkür ederim.şırıngayla kursaklarına kadar indirip veriyorum balon gibi şişince fazla vermıyorum zaten onlarda hemen uyuyorlar. şu gaz çıkartma olayını tam anlayamadım, yuvayı bugün yapacağım, tas gibi yapıp tekrar kutuya koyarım diye düşündüm. bir de cok akıllılar, yattıkları yerden kalkıp diğer köşeye pisliyorlar bana da sadece orayı temizlemek kalıyor. bu yuvayı yapınca da böyle olur mu? şırıngayı da eczaneden aldım, ucuna taktığım hortum akvaryum hortumu:) bikaç kerede veriyorum mesela büyük olana 4-5 şırınga vermezsem kursağı sönük kalıyor, sizin şırınga pasta şırıngası mı burda gördüm ucuna bez geçirip ortasında delik açılan gibi? civciv yemini sulandırani palet yem verenler varmış onlara gerek yok mu diyorsunuz.. bir de evcil güvercinlern ayaklarına taktıklarınızı nerden bulabirim? pahalı mı?onun yerine kendim renkli yün gibi birşey bağlasam olur mu? çevremde hiç kuş yetiştiren de yok yardımlarını için sağolun büyüyecekler inşallah...

şırıngayla kursaklarına kadar indirip veriyorsanız bi mesele yok siz zaten olayı kapmışsınız .gaz çıkarma olayına gelince kuşun kursağı şişince aşşağıdan yukarıya doğru kursağını masaj yapar gibi sıkın (genirmesini sağlar gibi)ama gaz çıkmıyosa sorun yoktur zaten birde balongibi şişirmemeniz iyi, taşgibi yapmanıza gerekyok:) normal olsun yeter

şırınga da bi problem yok 3-4 kerede verirsiniz

senin sistemin iyi palet yem vermene gerek yok

bizim kuşların ayağına taktığımız halkalar akvaryumcularda olur......ama sen bileklik oluyoya boncuklu felan öyle birşey örsen olabilir fazla ağır olmasın, birde dikkat etmen gereken örgönün ipini kaçırma ayağına takılmasın..senin el emeği birşey yapman bence daha anlamlı...

büyüyemeselerde emin olun sizin yapacak bişeyiniz yok siz gerekenin fazlasını yapmışsınız... bende büyüyeceklerini düşünüyorum, hayırlısı olsun.

bu kuşlarla başlarsınız kuşçuluğa artık ...... sonra sizingibi arkadaşlarıda aramızda görmek isteriz :) sizde elbette 100lerce güvercin ırkından birini seçersiniz

................................ALLAHA EMANET OLUNUZ, DUYARLILIĞINIZI TAKTİR ETTİM

Pınar hanım oncelıkle bu ınsanı yaklasımızdan oturu sızı tebrık etmek ıstıyorum bu yaptıgınızı ınsallah basarırsınız ve onun ısze verdıgı hazı goreceksınız muhtesem bır duygu.

guvercin-besleme/yavru-kuslarin-elde-beslenmesi-t87.html

Bu yukarıdakı lınkten ogrenebılırsınız her seyı ben sahsen palet et ve yurta yemı cıvcıvler ıcın olanlardan kullanıyorum ve buyuk yagdanlıgı kullanıyorum sarı kapaklı resmını goreceksınız ılerleyen sayfalarında.

ama soluk borusu olayına cok dıkkat edın nolur yanlıslıkla oraya basmayınız. yada konunun basındakı sırınga ucu bez olan yontemı kullanınız ısıga hıc gerek yok dogada kısın o sogukta buyuyor bunlar tuylerıde cıkmıs zaten

sağolun, evet gercekten güzel bir duyguymuş, şimdi öğrenciyim, çalışmaya başlayınca bahçeli bir evim olduğunda ilk işim bahçeme kümesimi kurmak olacaki cinsi farketmez:) ozaman da yardımlarınızı esirgemezsiniz..şimdi zemin çok düz olduğu için fotodaki gazeteden yuva gibi birşey yapmaya çalıştım altını gazete parcalarıyla besledim, biraz sıkıştılar gibi oldu, en kısa zamanda da kutuyu büyüteceğim. bir- iki hafta sonra büyük ikisini havalar güneşli, sıcak olduğunda balkona çıkarayım kutuda hava alsınlar diyorum?? künyelerini de alacağım bu hafta bu fikir çok hoşuma gitti. aslında 5 tane yumurta da vardı, çatıyı temizlerken anne kaçmış tabi, onları kuşların altına yatırmıştım, ikisinde yavru çıkmıştı iki gün önce. aynı yemi onlara da verdim daha sulu olarak ama sadece bir gün yaşatabildim, çok üzgünüm galiba üşüttüler ya da annelerinin verdiği kursak sütü gibi birşey varmış proteinli, sırf yumurta sarısını sulandırıp verseydim belki yaşarlardı diye hala düşünüyorum, aklımdan gitmiyor küçücük, gözleri açılmamış halleri... bunlara bakalı 4 gün oldu,hepsi beş tane, ikisi büyük bir ortanca bir de küçük var; şimdiden alıştım, bir kuş sesi duysam onlar zannedip bişey mi oldu diye yanlarına gidiyorum...gelişmeleri buraya yazarım, sorularımı da sorarım aklıma geldikçe, ilgilenen herkese teşekkürler...

Ekli dosyalar

• 100_2157.webp
    100_2157.webp
    494.9 KB · Görüntüleme: 4,409
  • 100_2153.webp
    100_2153.webp
    491.2 KB · Görüntüleme: 4,373
buarada iki küçük yeme saldırıyorlar ama ortanca yerinden kalkmıyor sadece öterek, kanat çırparak yemek istiyor, fazla mı besledim acaba veya katı mı geldi yemek bilmiyorum ama halsiz gözüküyor...

Yemleme nın ustune bırazcık da su basarsanız kursagına hazmı kolaylastıracaktır.
bırde 5 kus oldugunu anlammısım o yuva guzel olmusta sankı bıraz sıkısık :)

ıkı yuva yapıp buyuk olan ıkısını bırıne dıger ucunu oburune koyarsanız daha guzel olacaktır.

De ben su ıkı yumurtadan cıkan yavru olayını anlamadım hangı kusların altına koydunuz yumurtaları?
Bırde kursak sutu falan ıyı ogrenmıssınız herseyı tebrıkler.

Iste arastırmak ne kadar guzel bırsey hıcbır sey bılmeyen pınar hanım bıle neler ogrenmıs.
Burda da buna degıneyım lutfen herkes okusun arastırsın kı forumumuz çöp forum olmasın. :)

yumurtaları yavruları arasına koymuştum, zaten birbirlerine sokularak durdukları için o sıcaklıkla diğerleri çıkar diye düşündüm ama 3 tanesi buz gibi oldu diğer ikisi ılık kaldı onları da iki büyügün arasına koydum, baktıkça da çevirdim, bir gün geçmedi çıktılar ama dediğim gibi yaşatamadım... evet ben de tebrik ederim nette araştırırken burası en çok sey öğrendiğim yer oldu, hala da bakıyorum hastalıklarıyla, kümeslerle ilgili alanlara...şimdi uyuyorlar, birdahaki yem verişimde kutuyu değiştireceğim,gazlarını da çıkartacağım:) yuvayı da ayırırım ozaman artık..

Helal olsun sıze yumurtalar normalde cıkmaz o sekılde tam cıkmaya yakın almısınız yuvasından sanırım ve buyuk bır sansla cıkmıs yavrular cunku bu ımkansız gıbı bırsey anne ustune yatmadıktan sonra

Gercekden... Bu insancıl davranışınız için teşekkür ediyorum size. Yetimleri büyütüceğinize inanıyorum. Kuşlara künye alıcam dıyorsunuz. Aslında güzelde olur ne tür bir künye alıcaksınız kıskaçlımı yavruyken takılanlardanmı. Bu konuda aydınlatmak istedim sizi ... 2 tür künyeler boncuklar vb. icaatlar var.. Biri yavruyken 6-7-8 günler arasında arka parmagını arkaya dogru alarak kunyeyı taktıkdan sonra arka parmagını cekerek takılanlar var. Bunlar yavruluktan sonra gecmez. Gectigi zamanda çıkmaz. Birde yaş problem olmıyacak künyeler var. Bunlar kıskaçlı her yaşta takabilirsiniz.. Teşekkür ediyorum Pınar hanım ...

bunu bilmiyordum sağolun, ozaman kıskaçlı alırım, çünkü bunlar bir haftalıktan büyükler tahminimce en küçüğü iki haftalık..rica ederim ben birşey yapmıyorum, tam tersi insan olduğum için utandım, sırf bir iki kişi rahatsız oldu diye anne babadan ayırdık onları üstlerine belki de anneleriyle duvarı öreceklerdi. neoluyor diye yukarı cıkıp ben alırım onları deyince güldüler, ama tavsiyelerinizi dinliyorum büyütüp uçuracağım kararlıyım...insan olmak yaşadığımız çevreye de saygılı olmaktır, zarar vermek değil...

PINAR G' Alıntı:
bunu bilmiyordum sağolun, ozaman kıskaçlı alırım, çünkü bunlar bir haftalıktan büyükler tahminimce en küçüğü iki haftalık..rica ederim ben birşey yapmıyorum, tam tersi insan olduğum için utandım, sırf bir iki kişi rahatsız oldu diye anne babadan ayırdık onları üstlerine belki de anneleriyle duvarı öreceklerdi. neoluyor diye yukarı cıkıp ben alırım onları deyince güldüler, ama tavsiyelerinizi dinliyorum büyütüp uçuracağım kararlıyım...insan olmak yaşadığımız çevreye de saygılı olmaktır, zarar vermek değil...
Kutlarım sizi ;; ömrünüze bereket ! Allah her işinizi gücünüzü rast getirsin umarım . selamlarŞEREF

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Yemleme nın ustune bırazcık da su basarsanız kursagına hazmı kolaylastıracaktır.

ıkı yuva yapıp buyuk olan ıkısını bırıne dıger ucunu oburune koyarsanız daha guzel olacaktır.

De ben su ıkı yumurtadan cıkan yavru olayını anlamadım hangı kusların altına koydunuz yumurtaları?

Iste arastırmak ne kadar guzel bırsey hıcbır sey bılmeyen pınar hanım bıle neler ogrenmıs.
Burda da buna degıneyım lutfen herkes okusun arastırsın kı forumumuz çöp forum olmasın. :)

Ömer arkadaşım, Pınar kardeşimiz çok değerli bilgilerle çok güzel insanlık dersi verse de senin bu yazının aradan kaynamasına gönlüm elvermedi. Daha 17-18 yaşlarındaki gençlerden bile yemediğimiz hakaretler kalmıyor araştırın, lütfen konu kirliliği yaratmayın derken ama Pınar kardeşimiz bu konu da bile ne güzel bir örnek oldu, çok teşekkürler... İnsanın gerçek amacı araştırmak ve öğrenmek olursa demek ki çok rahat bulabiliyormuş aradığı bilgiyi... Pınar kardeşim kümesini yaptığında haber ver söz en iyi kuşlarımdan hediye edeceğim. Kuşlarıma benden iyi bakabileceğine eminim. :)) Kimin aklına gelir ya yumurtalarıda alıp yavruların arasında çıkarmak, HELAL OLSUN SANA! Ölseler de Allah görüyor çabalarını, sen hiç merak etme...

Bu arada Pınar kardeşimizin dikkati profil bilgilerinden bile belli oluyor. Yetiştirdiği kuş türü diğer :))))) yabani seçeneği olmadığı için :)))))))

ugurk81' Alıntı:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:

Ömer arkadaşım, Pınar kardeşimiz çok değerli bilgilerle çok güzel insanlık dersi verse de senin bu yazının aradan kaynamasına gönlüm elvermedi. Daha 17-18 yaşlarındaki gençlerden bile yemediğimiz hakaretler kalmıyor araştırın, lütfen konu kirliliği yaratmayın derken ama Pınar kardeşimiz bu konu da bile ne güzel bir örnek oldu, çok teşekkürler... İnsanın gerçek amacı araştırmak ve öğrenmek olursa demek ki çok rahat bulabiliyormuş aradığı bilgiyi... Pınar kardeşim kümesini yaptığında haber ver söz en iyi kuşlarımdan hediye edeceğim. Kuşlarıma benden iyi bakabileceğine eminim. :)) Kimin aklına gelir ya yumurtalarıda alıp yavruların arasında çıkarmak, HELAL OLSUN SANA! Ölseler de Allah görüyor çabalarını, sen hiç merak etme...

Estagfurullah ugur bey sıze kasıtlı bır soylemım olmadı yanlıs anlamasyın.
Haklısınız o cocuklarla basa cıkamıyoruz ne kadar ugrassakta yetemıyoruz
Ama oyle bır durum oldugunda hakaret yada terbıyesızlık ıceren ıletının hemen sag ust kosesınde bır unlem ısaretı vardır onu tıklayıp yazıp gerekceyı gonderırsenız olay yonetıme rapor olarak dusecektır ve gereken yapılacaktır.

Merhabalar.
Öncelikle örnek olabilecek bu davranışınızdan dolayı sizi tebrik ederim. Arkadaşlarımız size yavruları nasıl sağlıklı bir biçimde büyütebileceğiniz hakkında gerekli olan tüm bilgileri vermişler. Sağolsunlar. Sizde zaten araştırmacı bir kişi olduğunuzu belirtmişsinizi diyebiliriz. Künyeler için http://kusbilezikleri.com/ adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Eğer ilgili adresten sipariş verecek olursanız kuscular.org sitesi tavsiyesi demeniz ulaşım ve diğer yönden size kolaylık sağlayacaktır.
Umarım dilediğiniz gibi büyütebilirsiniz civcivleri.

değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, hüseyin bey internetten almayı düşünmemiştim, ankarada bir yer öğrendim oraya bakacağım, bu adresteki künyelere baktım, burada paslanmaması için alüminyum yapıldığı yazıyor demekki alırken buna dikkat edeceğim ama nerden anlarım ki bunu, benim aldığım paslanmasın bir de iyi olsun derken kötülük yapmayım??en iyisi büyüsünler önce, ozamana kadar herşeylerini öğrenmiş olurum, teşekkürler...bu arada yavruların yuvasını ayırdım, iki büyüğü ayrı koydum aynı kutudalardı, sabah bir baktım küçüklerin yuvasına sıkışmışlar gene, ben de yuvayı büyüttüm biraz mecburen:) üzerlerinde parazit, vs var mı diye de bakıyorum ama birşey gözükmüyor şimdilik. komşular evi bit sarar diye hergün kapıya geliyorlar, gazete bit yaparmış, böcek yaparmış...balkona at diyorlar ama atamam küçükler var..ben temiz bakıyorum, nemli gazeteleri kuruyla değiştiriyorum beslerken.değişen gazetelerin üzerine de baktım ama göremediğim birşeyler var mı bilmiyorum...

uğur bey sözünüzü unutmayın, kümesimi kurarsam alırım kuşlarınızı :)

Bakmayın sız onlara bızım mılletımız cok bılmıs olur ne parazıtı ne bıtı.

Burda 18 000 e yakın uye var ortalama 4 kısıdır ulkemızde bır aıle.

Eder 72000 kısı onların dedıgı gıbı 4 tane ufacık kustan apartmanı bıt sarsaydı 72 000 kısıyı bıt sarardı ve ılıskıde oldukları derken ulke bıtden keneden gecılmezdı :)

evet güzel bir cevap aynen ileteceğim:)

Bence sız onlara ınat balkona kucuk 2 cıft guvercın sıgacak kadar sırın bır kumes yapın :)

Pınar hanım yemleme olayında neye karar verdınız nasıl bır sıstem ve alet kullanıyorsunuz sırınga,yagdanlık?
Bırde tıtrıyor dedıgınız bır kus vardı aglıkları nasıl dısgıları nasıl cok cıvık deıl dımı?
resımlerle paylasırsanız gun ve gun buyumelerıne bızde seyırcı oluruz.

şırıngaya devam ediyorum şimdilik aynısıyla..evet o yavrunun dediğiniz gibi dışkısından anlayabilirim diye dünden beri baktım, dün katıydı yani sıvı bir kısım hiç yoktu,yemi biraz sulandırdım ve besledikten sonra az biraz su daha verdim bugün biraz sıvılık da var ama daha canlı...buarada bana hiç büyüyorlarmış gibi gelmiyor...

yarın kutularını büyüteceğim...

Ekli dosyalar

• 100_2162.webp
    100_2162.webp
    464.3 KB · Görüntüleme: 1,189
  • 100_2164.webp
    100_2164.webp
    462.6 KB · Görüntüleme: 1,257
Hoş geldiniz Pınar hanım, aramıza bir güvercin sever daha katıldı diyebilirmiyiz sizin için :)Gazete kağıdı falan olmamış, gazete ıslaklığı emmez hastalık ve koku yapabilir.Size tavsiyem ortanca boy leğen veya genişçe saksının içine, yarısını dolduracak şekilde, toprak ve talaş karışımı serebilirsiniz.Yavrularda isal falan varmı, büyük yavrulara muhabbet yemini suyla karıştırarak, plastik yağdanlık yardımıyla verebilirsiniz bunun yanında bir gün önceden ıslatılmış bezelye veya mısırı direk elinizle hayvanın agzına verebilirsiniz, yemciye giderseniz kuşlar için satılan yavru hapları var , bunlar tane ilede satılıyor (kutu alırsanız 500 hap var yaklaşık 25 lira) en iyisi tane hesabı almak.Sabah akşam mama, öğlende yavru hapını verebilirsiniz.Mamaya güvercin taşı veya kilinden yarım çay kaşığı katabilirsiniz.

PINAR G' Alıntı:
uğur bey sözünüzü unutmayın, kümesimi kurarsam alırım kuşlarınızı :)

Ne zaman isterseniz söyleyin, hemen göndereyim. :))) Sizi damda kuş uçururken görür artık komşularınız. Nerden kapattık deliği birkaç tanelerdi şimdi birsürüler derler. :))) Bitlenme konusuna da değinecek olursak; Sizlere geçecek tarzda bitleri olmaz kuşların da ama sonuçta yabaniler... Anne babalarından geçerek kuşların üzerinde barınan ve gözle görmesi zor olan parazitler olabilir, özellikle yavrular irileştikçe güneşli havalarda bir kaç haftada bir küçük bir leğene su doldurup içersine çok az sirke damlatıp(parazit larvalarını öldürmek için), birde neguvan toz gibi ( Opera da akvaryumcular çarşısı var mesela orda en alt kat komple güvercin ve ekipmanları vardır. Ulus metrosundan eski TBMM hizasında yukarı doğru çıkıyorsunuz Ziraat Bankasının bir sokak arkası... ) kuşlar için yıkama ve içme sularına katılan çeşitli iç dış parazit ilaçlarını edinip sularına karıştırıp kafasını(gözlerini korumak için) suya sokmadan yıkayabilirsiniz. Eski bir bezle de kurulayıp, güneşte yarım saat keyif yaptırıp, aynı zamanda kemik gelişimine katkı sağlamış olursunuz.

teşekkürler, yuvayı büyük kartona aldım şimdi daha rahat gözüküyorlar, saksının yarısna kum ve talaş benzeri birşey doldurmak benim de aklıma geldi ama bu linkte tabana kum sermeyin bakteri ve parazit üretir yazıyordu knowledge/kb_show.php?id=45 . o yüzden böyle bir yer yaptım. ishal yok. yavru hapı alabilirim hafta içi gideceğim ulustaki yere. şu suya katılan iç-dış parazit ilacını da alırım. banyo ve mamaya güvercin taşı katmayı tüm tüyleri çıkanlara yapayım diyorum, diğerleri daha küçük sanki. aslında en kararsız kaldığım nokta şuanda bu, uçurmadan önce bunları yapabilir miyim, mesela yeme taş katmaya nezaman geçerim?şimdi bir hafta sonra iki büyüğe buğday koysam, taş yemeden nasıl öğütecek? şimdilik sadece mama yiyip uyuorlar ama büyük kanat açmaya başladı hareket istiyor...

Geri