PINAR G
Üye
- Ad Soyad
- PINAR GÜRBÜZ
- Meslek
- ÖĞRENCİ
- İlgi Alanı
çatı ilaçlaması sırasında çatıda güvercin yuvaları olduğunu görmüşler. girdikleri yeri duvarla örmeye kara verdiler. annesi babası başında olmadan, çatıya giremeden yavrular ölecektir diye ben aldım. fotodaki gibi bir ayakkabı kutusuna koydum. gazete kağıdı altına serili gazete parçaları var. yem verirken ıslak olanları kuru gazete parçalarıyla değiştiriyorum. yem içinde mercimek, buğday, arpa, yumurta sarısı, ay çekirdeği, biraz marul, su ve ekmek içi var uydurma şeklinde. tahılları haşlayıp hepsini beraber rondoda püre yaptım bi kavanoz oldu içinden azar azar alarak ve ılıtarak şırıngayla veriyorum. üzerlerine sıcak kalması için civciv gibi düşünerek masa lambasına gece lambası taktım. günde 3-4 kez besliyorum veya nezman uyanıp ötmeye başlarlarsa. lamba hiç sönmüyor, yemek de yiyorlar. aralarında yaş farkı var ilerde ayırmam gerekir mi? mamayı değiştirmem gerekir mi? yemeklerine buradan okuduklarımla mısır, bezelye katmayı da düşündüm. evcil güvercinlere yemleme yaparken taş da konuyormuş, ilerde nasıl uçuracağımı ve yemlemeye alıştıracağımı bilmiyorum. yaptıklarım doğru mu? tavsiyelerinizi bekliyorum, ölmesinler yardımcı olun....