BULUNAN YABANİ YAVRULARA DOĞRU BAKIM?????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan PINAR G
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 141
  • Görüntüleme Görüntüleme 26K
teşekkürler, büyük olan yem yiyor artık ama suyu 3 gündür öğretemedim...gagasını sokuyorum, ayağını sokuyor, ama suluktan içmiyor şırıngayla veriyorum göz kararı...bilmiyorum dışarda yaşar mı ama dediğiniz gibi geri de gelmez, gelse belki bakmaya devam edebilirdim...evet çatıyı kışa bıraktıramadım neyazıkk ki çünkü en üst komşunun evinden böcekler çıkmaya başlamıştı...önümüz yaz olduğu için adapte olabilirler belki ama kışı çıkartabilirler mi ben de bilmiyorum...üçü de iyi şuanda ayakları tutulan çapraz basıyor yalnız, biraz açılmaya başladı, anti-romatizmal krem sürüyorum günde 2 kere bir de iki gün çeyrek dekort içirdim, b,raz açılmaya başlayınca kestm,...bir ayağını diğerine atıyor sürekli ayaklar birbirine dolanıyor, kalksa da yürüyemiyor 4 gün oldu ama ben umutluyum...yemek saati arasını açtım...galiba büyük haftaya uçacak ( birşey olmazsa )...

Pınar hanım resımlerını bızımle paylasırsanız sevınırı.
Aykaları sorunlu kusun ayaklarınıda detaylı cekersenız bakarız.

küçük sol ayağını yamuk ve güçsüz basıyor, orta ( koyu renk olan ) yavru çapraz basan, fotoğrafta bacağını yakın çekmeye çalıştım,bu biraz düzelmiş hali, büyük olan yem yiyor,yem olarak civciv yemi vardı onu koydum, güvercin taşı sorduğum yerde yokmuş, ben de kilini bulmaya çalışacağım...altlarına kum ser diyeceksiniz, biliyorum ama büyüğün ayaklarına neden birşey olmadı da ondan önce yürüyen bu yavruya oldu anlamadım!!...zaten elde beslenen yavrunun gelişimi daha yavaş oluyormuş,üçü de ayrı yuvada şimdi, en küçük de sol ayağından sorunlu gibi gözüküyor..:( :(

Ekli dosyalar

• 100_2232.webp
    100_2232.webp
    450.1 KB · Görüntüleme: 1,222
  • 100_2237.webp
    100_2237.webp
    420 KB · Görüntüleme: 1,269
  • 100_2248.webp
    100_2248.webp
    534.3 KB · Görüntüleme: 1,294
...

Ekli dosyalar

• 100_2254.webp
    100_2254.webp
    450.2 KB · Görüntüleme: 1,303
ÇOK ÇELİMSİZ VE ZAYIF KALMIŞLAR...

ne yapayım???mamayı veriyorum, büyük yem de yiyor, nasıl güçlenecekler??balık yağı mı versem???

yavrulara biraz kum yedirmeniz gerekiyor yedikleri besinlei, öğütebilmeleri için taşlıklarında kum olur.cay kaşığıyla azına dökün ince kumu,sadece mısır ve bugday verın.suyu da ihmal etmeyin.,vitamin olarak güvercinler için üretilmiş baby tablet var ondan alıp verın günde bi tablet.kolay gelsin.

baby tablet veriyorum, ortancanın ayakları düzelmeye ve yürümeye başladı,son halleleri böyle:)

Ekli dosyalar

• 100_2257.webp
    100_2257.webp
    549 KB · Görüntüleme: 1,243
  • 100_2258.webp
    100_2258.webp
    574.6 KB · Görüntüleme: 1,244
  • 100_2259.webp
    100_2259.webp
    153.3 KB · Görüntüleme: 1,127
.

Ekli dosyalar

• 100_2263.webp
    100_2263.webp
    447.4 KB · Görüntüleme: 1,253
  • 100_2260.webp
    100_2260.webp
    163.2 KB · Görüntüleme: 1,226
  • 100_2265.webp
    100_2265.webp
    455.3 KB · Görüntüleme: 1,209
Son halleri daha keyifli görünüyor Pınar hanım, bir hafta sonra ucarlar.

bir hafta sonra uçar dediniz ama hala uçamıyor, çünkü mamayı yemiyor ve tüğleri çookk yavaş uzuyor.kuyruk tüğleri daha çıkamadı ki uçsun...anne beslemeden yavaş büyüyeceğini biliyordum da bukadar değil...ellilik şırıngayı yiyen büyüğe 10luk şırıngayla bir kere o da zar zor veriyorum,mama çok mu sıcak, çok mu sulu diye yapmadığım şey kalmadı...önüne koyduğum yemi de öyle fazla yemiyor, bir iki gaga vurup gidiyor...kusağı hepten tamtakır boş...iştah açıcı birşey var mı bildiğiniz???

Güvercin ilacı satan veya güvercin ihalesi yapan derneklerden Yavru hapı alıp verin. (colvit)

yavru hapı aldım, aldığım adam üç gün üst üste ver fazla verme demişti, yeniden alayım ozaman...bir de büyük erkek çıktı, ortanca da dişi, ona kur yapıyor, ona kusuyor, ama karşılık alamadığı için sanırım dövüyor. bugün kafasının arkasını kanatmış baya açık yara olmuş yeni farkettim teramicyn sürdüm ve ortancanın kanadı üç günde bu hale geldi, fotoğrafları koyuyorum, büyük uçma tüğleri hep kırılmış ortadan...acaba bunu da büyük mü yaptı yoksa hasta mı???bit vs yok, ağırlığı iyi, dışkısı da normal, yalnız o da mamayı almadı bugün sanırım çok hırpalandığı için...aslında ikisini ayırmıştım ama balkona güneşlensinler, leğende yıkansınlar diye koyuyordum...şimdi ayrılar üçü de ayrı yerlerde...tüğler için neyapabilirimm?????

Ekli dosyalar

• 100_2434.webp
    100_2434.webp
    320.6 KB · Görüntüleme: 1,165
  • 100_2448.webp
    100_2448.webp
    587.4 KB · Görüntüleme: 1,161
  • 100_2455.webp
    100_2455.webp
    552.2 KB · Görüntüleme: 1,090
Tüğler için bekleyin, yavru oldukları için şu anda birşey yapamazsınız. Siz iyi baktıktan sonra bir iki ay içerisinde kendilerine gelecekler ve sizde bu zaman zarfında tüylerini ( kanat tüylerini yolabilirsiniz) çekerek yeniden düzgün bir biçimde çıkmasını sağlayabilirsiniz. Yavru hapının yanında yemlemeyide aynı şekilde devm ettirebilirsiniz.

pınar hanım bakımınız için tebrikler o erkek o kadar kızgınlaştıysa şimdilik ayırmalısınız bence diğerlerine daha fazla zarar verebilir

büyük uçtu gitti, hayırlı olsun...üzülmedim desem yalan olur, galiba diğer ikisi de büyürler de Allah kısmet eder de uçarlarsa onlara da tek tek böyle üzüleceğim...Allaha emanet bakalım, inşallah yemini suyunu bulabilir, arabanın altında kalmaz, çocuklar zarar vermez...aklıma türlü türlü şeyler geliyor...yalnız başına dolaşıyor başka balkonlara konuyor,içerilere bakıyor, bizim balkonu bulabilir mi,gelebilir mi balkona???

Pınar hanım yavruların büyümesi için elinizden geleni yapmışsınız.Bundan sonraki doğanın kanunu, güçlü olan hayatta kalacaktır.

büyük geri döndü, balkonda yem yedi su içti banyo yaptı diğerleri ile beraber yatıyor:):)

Onlara balkona bir kutu yaparsan yem verırsen gitmezler :) onlar artık senın güvercının olmuşlar anlaşılan senden ayrılmasın ıstıyorsan su ve yem koy balkonuna :) gitmezler akşamları gelirler

evet gitmesinler zaten merak ediordum naptı die yemini suyunu koydum bakalım:)...

Ne denir ben olsam büyütemezdim. Hiç de büyütemedim zaten. Bir yavruyu besleyip yetişkin hale getiren kim olursa olsun saygı duyarım. Gerçekten emek ve beceri gerektiren bir iş. TEBRİKLER..

estağfurullah, ben buradaki hayvansever kuşçuların hepsine saygı duyuyorum..ben üç tanesiyle ilgilenmeye çalışırken siz on katı, yüz katıyla uğraşıyorsunuz, sevgi veriyorsunuz, emek harcıyorsunuz...

küçük artık şırıngadan mama almıyor zorla da veremiyorum 5ya da çok az alıyor yeme vurmaya başladı ama bana göre daha çok küçük zaten yavaş gelişti küçücük kaldı öyle değil mi? güvercin yemi koyuyorum karışık kırık buğday tohumlar filan var içinde hazmedebilir mi ?

Ekli dosyalar

• 100_2604.webp
    100_2604.webp
    676.4 KB · Görüntüleme: 1,114
  • 100_2566.webp
    100_2566.webp
    721.5 KB · Görüntüleme: 1,167
.

Ekli dosyalar

• 100_2594.webp
    100_2594.webp
    544.3 KB · Görüntüleme: 1,179
  • 100_2595.webp
    100_2595.webp
    509.6 KB · Görüntüleme: 1,233
en alttaki uçar hale gelmiş.. diğerlerinin biraz daha işi var..

Yem takviyesine devam et zorlada olsa ver yoksa halsiz düşer. Palet yemler var et yemi besi yemi diye gecer sıcak suda erit mercimek corbası kıvamında şırınga ile sık

tamam ufaklığa zorla vermeye başladım şırıngayla ağzını açarak....

Şırıngayla uğraşmayın pınar hanım, plastik yağdanlıklar var onu deneyin :yem olarak yemcilerde satılan palet yem var suda yirmi dakika bekletin corba kıvamında veriniz.

grnt109yk6.jpg

aynen gökay beye katılıyorum şuan bende 4 yawruya bakıyorum kendi elimle palat yemi baya güçlendiriyor yawruyu ama bi dönemden sonra biraz ayarı düşürmek lazım uçma dönemi geldiğinde uçurması biraz sıkıntı oluyor çünkü baya kilo alyor haywanlar besi yemiyle bakıldığında en kısa zamanda eklerim elimle baktiğim yavruların resimlerini arasındaki farkı kendiniz göreceksiniz..Saygılar Sadık Bayar..

Geri