BULUNAN YABANİ YAVRULARA DOĞRU BAKIM?????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan PINAR G
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 141
  • Görüntüleme Görüntüleme 26K
Kaba yeme geçmeye başlayacaksanız artık yavaş yavaş mamayı daha az veebilirsiniz.. Elinizden kabayemleri naziçe ağzına verin yutturun , zaman zamanda elinizin içindeki kaba yemi yavruya gösterin , sonra yine azar azar kabayem yutturun . Bir süre sonra bu kaba yemi denemeye başlarlar .. Tek tük yutarlar tüyü nü doldurduklarında eskisi kadar çok fazla beslenmelerinede ihtiyaç yolkur , zira birazcık açlık onları araştırmaya teşvk edecektir .. Ortamı merak edip gagalamaya, yem yeme denemelerine başlayacaklardır .. Hafif aç olmalarıda itici bir güç olacaktır tam tokken tembellliği seçeceklerdir .. Bulundukları kuyunun bir yerine kap içinde kaba yemde koyabilirsiniz dikkatlerini çekecektir bu yemler , ağızlarına lıp bırakacaklar tek tük yutacaklar derken yem yemeyi öğrenecekler zaman içinde , aslında ana baabsız yavru bakımında en sıkıcı süreçtir bu dönem .. Aptal aptal bakıp sadece yalvarmayı da seçebilirler .. Zira kolay olanı hop ağzına yemin boca edilmesidir , siznde daha rahatınıza gelebilir bu ilem .. Ancak birazcık'ta gaddar davranmak gerekecek ki araştırsınlar .. Etraflarında yem yiyen birkaç yetişkini görmeleride öğretici olabilirdi .. Şu aşamada bu şansları yok gibi .. TAM TÜYE GERENLERİ ,ARTIK AYAKLANIP GEZİNENLERİ SADECE AKŞAM EN SON OLARAK DOYURUN, VE SUYUN YERİNİ GAGALARINI SUYA SOKARAK GÖSTERİN BU İŞLEMİ ARADA BİR YAPIN SUYUN YERİNİDE ÖĞRENSİNLER .. Sağlıklı günler .. selamlarŞEREF

GUNDUZLERI 5 DK DA OLSA GUNES BANYOSU YAPTIRINIZ
Gunes altında dursunlar bu gelısımlerı ıcın cok onemlıdır balkonda gezsınler ama dıkkat edın balkon varmı nasıl bılmıyorum altı acıksa dıkkat edın dusmesınler bıraz saın balkonda gezınsınler

tamam yeme alıştırmaya büyük olanla başlayacağım, diğerlerine örnek olur hem...güneş banyosu bugün 5 dk yaptırdım ama evin içinde. daha kanatlarının altında tüğ yok, herhalde bir haftaya kadar büyük olanlardan başlayarak balkona da çıkarırım, balkon küçük ve altı açık, ev 7.katta, paspaslar var onları demirlere yaslarım bir şekilde kapatırım artık çok dikkat etmem lazım balkonda...

evde koku falan oluyosa artık balkonda bıle bakabılırsın onlara bence
Tuylendıler nasıl olsa

S:A Valla helal olsun daha ne diyim ki herşeyi dört dörtlük yapmışsınız..Buna birde kendi yavrularımın yumurtadan çıktıktan sonra ayaklarına ip dolanmış ve gelişimlerini etkileyip birinin ölmesine birinin ise tek ayagının tutmadığını katarsak..Bizden öndesiniz ne diyelim ki ...Maşallah.!

teşekkürler, birşeyler yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince:)

yavrulardan biri ötemiyor, tıs tıs ses çıkartıyor.normal nefes alırken de öyle, bir de çok sık olmasa da hapşırıyor. balgamı yok ama sanırım üst solunum yolu hastalıklarında başlangıç ya da tüy çıkartmaya başladığı için öyle, sizce monodoks vereyim mi?ya da sebze suyu ( c vitamini olur)? bir de suyuna bal damlatma diye birşey okudum...burun akıntısı yok.sadece tıs sesi ağzından. ağzı kapalı uyuyor. bekleyeyim mi birkaç gün bilmiyorum, diğerlerine bulaşmasın diye ayırsam artık geç kalmış olabilirm...geçicidir umarım...

TÜylerini kabartıyormu dışkısı normalmi ağırlığı nasıl emsallerine oranla acaba .. selamlarŞEREF

tüğleri daha sarı ve yer yer hiç tüğü yok oyüzden anlayamadım...dışkısı biraz sulu ve yeşil diğerlerine göre çok farkı yok şimdilik, en küçük olduğu için de hafif ama ben aldığımda daha canlıydı, şimdi yuvada oturuyor hep...yem için oturduğu yerde sadece kanat titretip ağzını açıyor, cik sesi yerine tıslıyor, boynunu bile uzatmıyor. ben hafifçe uzatarak veriorm nefes borusuna kaçmasın diye...halsizlik diye yordum ben bunu.. bekleyeyim mi sizce birkaç gün daha?

Yok bence beklemeyin dörte bir gambamix hap verin ve balık yağı verin ayrıca ayırın bence .. selamlarŞEREF

tamam, bu kötü oldu, inşallah hepsini hasta etmem...teşekkürler...

PINAR G' Alıntı:
teşekkürler, yuvayı büyük kartona aldım şimdi daha rahat gözüküyorlar, saksının yarısna kum ve talaş benzeri birşey doldurmak benim de aklıma geldi ama bu linkte tabana kum sermeyin bakteri ve parazit üretir yazıyordu knowledge/kb_show.php?id=45 . o yüzden böyle bir yer yaptım. ishal yok. yavru hapı alabilirim hafta içi gideceğim ulustaki yere. şu suya katılan iç-dış parazit ilacını da alırım. banyo ve mamaya güvercin taşı katmayı tüm tüyleri çıkanlara yapayım diyorum, diğerleri daha küçük sanki. aslında en kararsız kaldığım nokta şuanda bu, uçurmadan önce bunları yapabilir miyim, mesela yeme taş katmaya nezaman geçerim?şimdi bir hafta sonra iki büyüğe buğday koysam, taş yemeden nasıl öğütecek? şimdilik sadece mama yiyip uyuorlar ama büyük kanat açmaya başladı hareket istiyor...

Ggüvercin taşları çeşitlidir Pınar hanım, benim bahsettiğim taş kahverengi kil parcacıklarıdır,kuşlar bu kili cok tüketirler, bunlar suyla temasta dağılırlar sıvı hale gelirler, zaten poşetin üstünde şöle bir ifade vardır, kil sindirimi düzenler, kuşların dışkıları kahverengi katı olur, bu sıralar benimde elimde büyüttüğüm yavrular var yakında yeme düşecekler, mama olarak ince bulguru plastik yağdanlığın içine az bir şekilde döküyorum, bir çay kaşığıda kil atıyorum, bol su yardımıyla günde bir kez olmak uzere mama yardımıyla besliyorum, bütün gün tok kalıyorlar, diğer ögunlerde sadece su veriyorum.Sonuç başarılı.Birde kuşları cok doyurma, kuşlar hazm edemez kursak devamlı şiş olur, boğaz damarlarında gözle görülür şişme olur, bu şişmeden dolayı ses kısılır, bazen kursaktan kan gelir, bu hastalık kuşun yem yiyeyemesine sebeb olur, hatta yemler boğaza takılıp kusarlar, bu durumda Şeref beyin dediği gibi gambamix iyi gelir ama bu ilaç piyasada 25, lira içinde 30 tablet var.Sağda solda başka yabani kuşların yavruları varsa ,zayıf olan yavruları oraya kaydırsanız iyi olur.

Ekli dosyalar

• Erdem_damla_guvercin_kil.webp
    Erdem_damla_guvercin_kil.webp
    33.7 KB · Görüntüleme: 1,293
ben ilacı alamadım, bu da fiyat olarak pahalı mı? 10 liralık bir ürüne benziyor, yarın kuşçular çarşısına gidip bakacağım bütün malzemelerine..çok teşekkürler

:):)beşi bir yerde

Ekli dosyalar

• 100_2188.webp
    100_2188.webp
    607.4 KB · Görüntüleme: 1,211
  • 100_2171.webp
    100_2171.webp
    444.9 KB · Görüntüleme: 1,181
  • 100_2169.webp
    100_2169.webp
    490.5 KB · Görüntüleme: 1,129
Pınar hanım nasıl yavrucakların durumları bızlerı haberdar edersenız sevınırız bıraz hastalıgı vardı sanırım bırının.

Ne kadar cirkinler :) bir o kadarda masum, savunmasız.

Yavruların durumunu merak ettim.. Ne durumdalar şimdi.. Umarım sağlıkla büyürler.. Bu arada sizi bu güzel davranışınızdan dolayı ne kadar tebrik etsek azdır...

Arkadaşlar ben bu yumurta olayını anlamadım yeni doğmuş yavruya yumurtayı sıvı haldemi veriyim yoksa haşlayıp sarısını ezip mama şeklindemi bi yardım edin lütfenn

yavrular iyi. hasta olanı düzelttik el birliği ile...yalnız böyle yavru bakacak olan olursa bir uyarı paylaşmak istiyorum. Yavruları 6-7 saatte bir tamamen doyurmaktansa 2-3 saatte bir azar azar doyurmak daha iyi oldu ( gece hariç ). Diğer türlü hem bir anda çok ağır geliyor hem de hiç hareket etmedikleri için bacakları hareket kabiliyetini kaybediyor. Büyük, ayaklanmış iki yavru bu hatam yüzünden bir-iki gün yürüyemedi. Şimdi daha iyi oldu, hem daha hareketlendiler, hem daha meraklı oldular, biri yeme vurmaya başladı. Büyük ikisini ayırdım, çünkü artık yem istediklerinden midir bilmem, küçüklerin kafalarını gagaladılar, hatta birinin ki kafasının tüyleri yolunmaktan yol yol olmuştu...Yavrunun biri tek kanat uzatıp arka ayağının birinin üzerine yatıyor sürekli o şekilde yuvada dönüyor. Onu da yem zamanı hareketlendirerek düzeltmeyi umuyorum. Sanırım birinin bir parmağı kırık, yan duruyor ve o parmak basmıyor..veterinere götürmeli mi şimdilik bilmiyorum belki yavru olduğu içindir, büyüdükçe düzelir, iki küçük karton arasına sarmayı düşündüm ama emin değilim... Anladığım birşey varsa o da 2-3 saatte bir yemle hareketlendirmek ve az az sık sık beslemek...Yumurta konusu da haşlanıp sulandırılarak verilmesi doğrudur, ben öyle yapıyorum haşlayıp mamaya katıyorum. Şimdilik bu kadar, yuvalarını genişlettim, önünü de açtım ki çıkıp dolaşsın büyükler diye...inşallah doğrudur yaptıklarım, ilginize teşekkürler :)

olamaz yan yatan yavru üç-dört saat içinde öldü, bir küçük de artık zor hareket ediyor ve diğerlerinde ishal başladı!!!!!!!!!! mamadaki mercimek ishal yapar mı? elimde diastop diye bir ilaç ve civciv yemi var mamayı kesip bunları kullanmalı mıyım???? galiba diğeri de ölecek!!!!!!!!!!!

EL FATİHA.. ÜZÜLME BİŞE OLMAZ ÖLEN ÖLSÜN KALAN SAĞLAR BİZİMDİR..

ishali kesme de pirinç kullanabilirsiniz. Pirinç ishali keser..

evet diğeri de öldü, çok üzgünüm.... :hungur: :hayir:

yavrulara gösterdiğiniz bu insancıl davranıştan dolayı bir kuşçu olarak teşekkkür ederim.

ŞAKA Bİ YANA DA,ÜZÜLDÜM :hayir: :hungur:

az biraz pirinç koydum mercimeksz ,buğdaylı ve yumurtalı mama yaptm bu sefr umarm işe yarar:(

bence üzülmeyin siz elinizden geleni yaptınız,güvercinleri çok seviyorsanız yeriniz varsa evcil güvercinler besleyin,yeriniz yoksa odanızda küçük bi salmada minyatür kumru falan küçük türler tavsiye ederim.

evet çok sevdim ama benim için kümes fikri kapanmıştır, başka kuşların günahına girmek istemiyorum...5 taneck kuşa bakamadım...bari diğer üçüne birşey olmasa...büyüklerden biri yürüyor derken yine ayakları basmıyor.neyapacagımı şaşırdım.son iki günde bukadar şey olması normal değil ki, öncesinde ben ne yaptıysam şimdi yeni ortaya çıkıyor...:( :( :(......

merhaba,yaptığınız insancıl ama bir okadarda yanlış,bizler evcil bir kuşun yavrusuna zorlukla bakarken siz hiç bilmeden yabani yavrulara bakmaya çalışmışsınız o hayvanların ölümü sizi çok etkileyecek o kesin, o yavrular büyüsede sizin kaçırmanız yüksek olasılık, dışarda yine yaşamaları zor ,Şu an altlarına toprak yada sert bir kilim koyunki ayakları tutulmasın ,yemi iki kez ve az verinki hareketli kalsınlar bence artık su ve yemi ayrı verin sulu yem vermeyin su verin sonra buğday ve az pirinç verin 5 dakika sonra tekrar su verin.ağızlarına mercimek kadar sarımsak atın antibiyotik görevi görsün.Hayat bazen acımasızdır ölümlerine çok üzülmeyin zaten siz almasanız yine öleceklerdi ama bu çatı olayını kışa bıraktırtabilseydiniz böyle bir sorunlada karşılaşmayacaktınız. yaptığınız çok güzel bir davranış :evet: :heyo: :slm:

Geri