BULUNAN YABANİ YAVRULARA DOĞRU BAKIM?????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan PINAR G
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 141
  • Görüntüleme Görüntüleme 26K
PINAR KIZIMIN GÖZLERİNDEN ÖPÜYOR. O'NUN AYAKTA ALKIŞLANMASINDAN YANA OLDUĞUMU SÖYLEMEK İSTİYORUM.BALKONDA BÜYÜK OLAN İLE ÇEKİLEN FOTO MUAZZAM DUYGU YÜKLÜ.ÇOOK KEYİF VERİCİ.TORUNLARINI DA GÖRMEK İSTERİZ.PINAR KIZIMI DA ARAMIZDA GÖRMEKTEN MUTLU OLDUĞUMU SÖYLEMEK İSTERİM.

çok teşekkür ederim :) yavruların fotğrafını paylaşamayacağım.balkona birkaç çöp getirdiler ama vazgeçip başka yere muhtemelen çatıya yaptılar yuvayı..buaralar sabahları geliyor sadece akşamları göremıyorum eskisi gibi. inşallah ilerde kümesimdeki yavruları paylaşırım:)

PAYLAŞIMLARINI BEKLERİZ. İNŞALLAH KIZIM.

Pınar Hanım Şu sizin buyuk kusun bir kac resmini daha bekliyoruz.
Sevginin yabani hayvanları bile nasıl evcilleştirdiğinin güzel bir örneği çünkü.

onun fotoğrafını çekeceğim en kısa zamanda. güvercin besleyenler bana kızacaklar ama bugün yavru kuzgun buldum bizim büfenin yanında.büfeci iki gündür ekmekle beslediğini gelip giden anne olmadığını söyledi.arabanın altında duruyormuş gece. uçamıyor. aldım getirdim. kutudan yuva yapacağım. yumurta sarısı,ceviz ve simit yedi azar azar,suyunu da içiyor. peynir yağsız makarna,et,civciv yemi,kuru kedi maması yiyormuş. hem hava çok soğuk hem de kedi kapmasın büyüyüp uçana kadar bakacağım odada. şuan pencerenin yanından ayrılmyor, güneşe verdi sırtını. elimde birşey görünce hemen ayağımın dibine geliyor ama ben pek dokunmuyorum,küçük müçük ama gagası baya etkili maşallah bütün ceviz içini parçaladı da yedi. şimdilik fotoğrafı bu.mavi gözlü,kara tüğlü,adı kara oldu haliyle:)

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0312.webp
    Fotoğraf0312.webp
    199.9 KB · Görüntüleme: 1,340
  • Fotoğraf0314.webp
    Fotoğraf0314.webp
    221.9 KB · Görüntüleme: 1,396
Kavşak daki bizim büfe sanırım :)
Birkaç gün önce orda sabah insanların kafasına konan bir karga görmüştüm çok şaşırmıştım.Sanırım bu o :(

Ama emin ellerde şu anda onun için içim rahat

Ama bu benim gördüğüm uçuyordu :S

o olabilir. köşeye sıkışınca yerden masa kadar bi mesafe uçabiliyor en fazla. halsiz kalmış da olabilir,bütün yumurta sarısını yedi,biraz da cevizle yağsız makarna yedi bol bol su içti.sıcağı da bulunca mayıştı biraz kafasını sevdim gözler gitti:) kartondan yer yaptım üstüne tünedi uyuyor.biraz serpilsin salacağım zaten.

BUNU DA EVCİLLEŞTİRİRSEEEN PES.

KOLAY GELSİN KIZIM.( kızım argo tabiri değil ,kız evladım)

bu başlığı okudum da çok güzel hikayeymiş başından sonuna. Pınar müthiş işler yapmış. ben de eskiden karga, kumru, martı, serçe, güvercin, atmaca... ne yavrusu bulursam besledim uçurdum. çok değişik bi haz. güvercin beslemek istedim bi türlü imkan olmadı. hep kısa sürdü. şimdi imkan buldum ve o ukteyi gideriyorum. benden mutlusu yok. heves ve ilgi hiç yabancı gelmedi yani. çok güzel takip etmeye devam edicem. Pınardan da ricam fırsat buldukça foto göndersin tek merak eden ben değilimdir süreci :D

Sızı 400 yıl unutmıyacagına emınımın:) çoğumuz onlara yakalşırken teredut etsekde sızı unutmıyacaktır Saygılar...

200-300 YIL YAŞAYAN KARGA SOYLARI OLDUĞUNU BİLİYORUUM.

Vayy kuzgun da çok yakışıklıymış ama, seviyorum bunları. İstanbul'da güvercinden çok kuzgun, karga ve martı var. Ankara'da da saksağan boldur, karga yoktur. Burada birkaç martıyı alıştırmaya çalışıyorum ama gelmiyorlar çok yabaniler. Karga türleri de öyle. Bu uçar gibi ama kalmaz bence evde balkonda.
Hadi yeni yabanin hayırlı olsun, bu yıl yabaniler çok revaçta herkeste birer yabani hayvan var :P

evet uçacak gibi iki-üç haftaya kadar. tabi ben isterim ki hep benimle kalsın:) gerçekten beslerken göze dikkat etmek lazım,ilgisini çekiyor hareketli şeyler görünce hemen hedefe kitleniyor. başkasından kaçıyor şimdilik, umarım benim yüzümden insana alışmaz. fotoğrafını çekemiyorum o kadar hareketli ki çektim hep bulanık.net yakalarsam yükleyeceğim.yerinde duramıyor,ya birşeyler saklıyor,ya zıplaya zıplaya dolanıyor.dün bu kumaş parçasının arasına girmiş düzeltiyor orayı,içine kurulmuş ötüyor birini çağırıyor gibi. bugn bir dilim patates,5-6 tane kedi maması,çok az kabuğu soyulmuş domates,iki-üç haşlanmış mısır,biraz simit,bir fındık ve susamlı kraker yedi. yemese ağzında biriktirip daha keşfedemediğim yerlere saklıyor.oynasın diye çay kaşığı vermiştim o da ortada yok.bakalım gidince nerelerden neler bulacağım.

G A A K :slm:

Ya acayip zeki canlılar bu karga familyası. Diğer kuşlar böyle değil, kendilerini tanımıyorlar daha. Bir sürü video var bunlarla ilgili internette. Kendi ulaşamadığı yemeğe biryerlerden tel buluyor, teli büküyor ayarlıyor gagasıyla telin bir ucundan tutup yemeği kendine çekiyor. İstanbul'un bu kesiminde de kedi çok fazla simit, ekmek parçalarını kedilerin önünden çalıyorlar, planlı hayvanlar, kendi kafalarında bir yol çiziyorlar onu uygluyorlar. Hayran kalmamak elde değil, herkese de nasip olmaz böyle yakın olmak. Kaşık maşık birşey değil ortalıkta dolanıyorsa evdeki diğer küçük eşyaları da alır götürür bu :) Ortalıkta kağıt para, ziynet eşyası falan bırakmayın. Altın da hazır yükselişte aldı başını gidiyor bu yaştan sonra karga katili olma :P

Ayrıca şunu da ekleyeyim aklıma gelmişken, geçen gün yazacaktım unutmuşum. Balkonda senin yabani güvercinlerin yumurtası falan varsa uzak tutmanı öneririm çünkü saksağanlar güvercin yumurtası yiyorlar. Yemeseler bile parçalayıp yumurtayı açıp bırakıyorlar. Bunlar da aynı aileden nasılsa karga, kuzgun vs meraklı hayvanlardır heba etmesinler yumurtaları.

evet. karga dün uçtu.güvercinlere koyduğum suda banyo yaptı, sabah 10 civarı.baktı baktı etrafa,sonra uçtu gitti. geri gelmedi,bulduğum yere gitmiş ama tekrar tutamadım artık ele gelecek gibi değil, kaçıyor. büfeciye söyledim oraya yemek,su koydum,akşam da sordum yemiş ordan. yaban hayat çağırıyor zaten artık hırçınlaşmıştı,ısırdımı koparacak gibi oluyordu,uzun mesafe de uçabilir hale gelmişti.ordaki yemek kabına bişeyler koyarm artık. son hali de böyleydi:

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0321.webp
    Fotoğraf0321.webp
    184.2 KB · Görüntüleme: 1,367
  • Fotoğraf0323.webp
    Fotoğraf0323.webp
    294.9 KB · Görüntüleme: 1,293
Güvercinler, kargalar insan yüzünü unutmazlar, tanırlar diyorlar ama bu düşünce çürümek üzere yada bize gelen kuşların hafızaları zayıf. Ben ist.'e giderken yavruyu bıraktım bugün aldım 2-3 saat evvel hayvan beni unutmuş resmen parmaklarımla güreş tutuyor, gagalıyor habire. Kaçıyorda eskiden sırtıma uçar gelirdi şimdi yem, kum, su koyunca geliyor. Bir değişik valla, besle büyüt hastalıktan kurtar et gelsin seni gagalasın. Senin karga da hayırsız çıkmış :P Kuşlardan soğudum valla, timsahlara, ayılara, gergedanlara falan mı yatırım yapsak ne yapsak bilemedim.

Pınar abla tebrikler ben de ilk basta catıda yabanı gormustum yuvada 2 yavru vardı birinin ayagına ip baglanmıştı ve cok şişmişti kesim büyüttüm ama yerim olmadıgı için bakamadım şimdi 2 taklacım var ve yavru bekliyorum :):):)

Geri