Dünyadaki En Saf Irk Olan Bursa Oynarı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 133
  • Görüntüleme Görüntüleme 31K
Muğla Tekirdağ Marmaris , .... BURSA OYNARI nı eleştirirken lekelemeden varsayımdan uzak olmalıyız . :asla:

[email protected]' Alıntı:
saf ırk BURSA OYNARI ; DEYİP ardından posta ile eşleştirilmiştir, DENMEZ. yaşım 43 , dedelerim de BURSA OYNARI beslerdi. babam babasından, babası da babasından kaç yıl tahminen ; 150 - 170 arası kabaca aile içi bilgi alışverişi benim kuşum ile dedelerimin bursa oynarı arasında fark yok . sadece kuş pazarında, çocukların elinde , kuş satan tıcari dükkanlarda kırma, yozlaşmış bursa oynarı sayıları çoğaldı. BİZ YOZLARA SAF IRK BURSA OYNARI DEMİYORUZ. Y O Z DİYORUZ. HER CİNSİN YOZU, KIRMASI PİYASADA BOLCA VAR. bursa oynarını kuş pazarlarında arayanlara ALLAH KOLAYLIK VERSİN.! TÜRKER/ BURSA :slm:

Merhabalar,

Türker bey sizde Şuan bursa oynarı var mı?(size ait) kümesinizde kuş var mı?

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
[quote="H.Hüseyin Aydoğmuş" ] 23 Temmuz 2009 17:38 Merhabalar,

Saflıktan kast edilen konu kuşun evveliyatı ise oynar bakmamak gerekir :buyrun: Posta ırkı kumrular ve yabaniler daha saf ve bozulmamış ırklardır buna benzer oyanardan daha saf ırklar vardır!!! Aradaki fark ve saflıktan( kast edilen konu ırkın inşasıdır,yapımıdır)Eğer bir yabani oynar gibi uçabiliyorsa ve ahlağa sahipse talebe göre bakılabilir çünkü oynar kuşu isteklere cevap verebilen yapma bir kuş ve ırktır böyle değilse (biri oynarın hangi ırklardan türediğinin reçetesini buraya yazsın öğrenelim)!şimdiki Oynar kuşu 300 yıl önce şuanki durumundamıydı?HAYIR :buyrun: 300 YIL önce bu günkü halde olan bir ırk var mı? Aranılan saflıktan kast edilen şey kuşun içeriğini bilmektir ne şekilde ürediğini ve içinde hangi ırkların olduğunu bilmektir ve buna göre de ırkı şekillendirmek gerekir yani içeriğindeki kuşlarla eşleme olabilir buna saflık diyoruz.

300 yıl önce yabanilerin bu günkü halde oldukları biliniyor :buyrun: çok saf ırk arayan yabani tercih edebilir soy takibide kendiliğinde yapılmış ve altından da hep aynı kuşları veren yabanileri bakabilirsiniz :evet: böyle bir saflık arıyorsanız tabiki bunlar geçerli!

Ama özelliği olan saflık arıyorsanız kendi oyanar kuşunuzu isteğinize göre şekillendirebilirsiniz aynen eski ustaların şekillendirdiği gibi uçum ahlağı yuva sadakati oynarın güzelliğini çalışa çalışa ustalar yapmışlar bizler bunlarıda beğenmiyor olabiliriz ve kendi oynar kuşumuzu yapabiliriz EN SAF KUŞ İÇİNE NE KOYDUĞUNUZ KUŞtur ve içinde ne olduğunu bildiğiniz kuştur düşüncesindeyim(mantıklı olarak) :banane: her hangi bir ırk 500 yıldır var ama neyden türediği belli değilse ve bir marifetide yoksa kaybolmaya mahkumdur bir şeyin eski olması saf olmasından ziyade hüneri nedir? ve neden tercih edilir?de durmak lazım :utangac: Buda demek değildirki eskiyi yok edelim demek değldir ama eskiyi geliştirelim yol kat etsin özellik kazansın ben elime 70 yıllık soy geçirdim ama hiç bir işe yaramıyor ne anlamı var? HİÇ BİR ŞEYİN OLDUĞU GİBİ KALMADI GERÇEĞİNİ GÖREMEKTE FAYDA VAR.Ve KALIYORSA da HİÇ BİR İŞE YARAMAYACAĞINIDA BİLMEKTE.....!büyük fayda var haa dondurup müzeye koyarsanız vitrinlik filan olabilir nostalji yaratabilirsiniz ama oynar saflıktan değil çalışmaktan geçer benim için.
[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]

OYNAR YAPMA BİR KUŞTUR TEKRARLAMAK İSTEDİM !

OYNAR YAPMA BİR KUŞTUR TEKRARLAMAK İSTEDİM !
yapma olmayan bir kuş varmı acaba bu yapma kuşların en eski kuşu oynar bence

ARKADAŞLAR şu yapma meselesi iyice kabak tadı verdi kim yapmış ne zaman yapmış nerden aklına OYNAR yapmak gelmiş bu rengi nasıl bulmuş hangi renklerden faydalanmış ,o güzel aklınızı hiç yormayın ve boş boş konuşmayın OYNAR zaten vardı :ckmk: :ckmk: :ckmk:
bunun aksini söyleyen varsa buyursun mantıklı bir şekilde açıklasın :heyo:

OYNAR kuşu o kadar basit açıklanacak bir kuş ta değil bilgilerinize sunulur ve beyenmeyen saflığından şüphe eden beslemesin ,niye yoruyosunuz ki kendinizi hem kuştan anlamıyosunuz hem oynar beslemeye çalışıyosunuz :asla: bakın o zaman posta ,mardin ,fındık vs vs
BİLİNÇSİZ YAZILAN HER YAZI OYNAR A ZARAR VERİR ,bilmediğiniz konulara yorum yapmayın ,öğrenmek istersenizde sorun söyleyelim ,tabi gururunuzu yenebilirseniz bilmemek değil sorup öğrenmemek ayıp :asla:

Merhabalar,

Ülkemizde bilinen en çok ziyaret edilen ve katılımın yüksek olduğu 5 -7 adet güvercin forumu var bunlardan en büyüklerinden biri burası ben site adminlerinden OYNAR KUŞUNUN YAPMAMIDIR YOKSA DEĞİLMİDİR sorusunu anket yapılmasını öneriyorum bu anket oylamasını diğer sitelerde de yaptırabilirsiniz burası üye olarak en kalabalık forum !

Ben birilerinin kafasına bazı şeyleri çakmaktan usandım ve bıktım birazda toplum bu kişilere bişeyler öğretsin.

İlk Oy benden gelsin OYNAR YAPMA BİR KUŞTUR KÖKÜ BALKANLARA RUMELİ MAKARACILARINA DAYANIR uzun yıllar önce bursaya makaracı bir ırk olarak getirilmiş burda bursa oynarı adını çeşitli bir kaç ırk melezlenerek İŞLENEREK almıştır ve bursa oynar denmiştir günümüzde yapma kuşlar arasında sevilerek beslenen (yapma ve isteğe görede şekillendirilerek yapılabilen fiziki özellikliklerinle oynanmaya çok müsait bir ırktır !Oynar BAL GİBİ DEĞİL REÇEL GİBİ YAPMA Bİr ırktır çileklisi kayısılısı vişnelisi vb vardır mesele elinizdekinin tadına bakmaktır :hhh: Oynarın başlı başına bir ırk olduğunu düşünmek ayrı bir şeydir yapma bir kuş olup türediğini düşünmek ayrı şeylerdir oynar siyah mülakat az biraz mavi!,beyaz ve siyah makaracıların özünü kaybederek yapılandırılmış oynanmış bir ırk halini almış kuştur yani yapma bir kuştur!Oynar yapılmadan önce OYnaR DİYE BİR ŞEY YOKTU TARİHTE DE BÖYLE BİR İZ HALEN YOK ! VARSA BUYRUN KOYUN BURAYA OKUYALIM öğrenelim !

ARKADAŞLAR OYNAR saf bir ırktır fakat bazı hem meraklı hem bilinçsiz arkadaşlar yüzünden bu konuları tartışıyoruz çünki acaba ne çıkar ?sorusu var kafalarında ve bu yüzden kuşlar giderek bozuluyor ve kırılıyor bu tamamen bilinçsiz lik ve kuşa saygısızlık diye düşünüyorum :asla:
OYNAR ı hala siyah beyaz kuş olarak gören arkadaşlarımız var ben onları suçlamıyorum çünki bursa da bile iyi oynar görmemiş (saf kan )kuşçular mevcut onun için dolma kulak veya kendi kafalarında canlandırdıkları OYNAR ı arıyolar ,kınamıyorum fakat araştırmacı olmalarını tavsiye ederim .
OYNAR ın iyisi ANZER BALI gibidir hastalara şifa.... :heyo: :heyo: öyle reçele falan benzemez çünki öyle olsa heryer oynarla dolup taşar ve son birşey daha REÇELi herkes yapar
SAYGILARIMLA

mülakatçı kral16' Alıntı:
ARKADAŞLAR OYNAR saf bir ırktır fakat bazı hem meraklı hem bilinçsiz arkadaşlar yüzünden bu konuları tartışıyoruz çünki acaba ne çıkar ?sorusu var kafalarında ve bu yüzden kuşlar giderek bozuluyor ve kırılıyor bu tamamen bilinçsiz lik ve kuşa saygısızlık diye düşünüyorum :asla:
OYNAR ı hala siyah beyaz kuş olarak gören arkadaşlarımız var ben onları suçlamıyorum çünki bursa da bile iyi oynar görmemiş (saf kan )kuşçular mevcut onun için dolma kulak veya kendi kafalarında canlandırdıkları OYNAR ı arıyolar ,kınamıyorum fakat araştırmacı olmalarını tavsiye ederim .
OYNAR ın iyisi ANZER BALI gibidir hastalara şifa.... :heyo: :heyo: öyle reçele falan benzemez çünki öyle olsa heryer oynarla dolup taşar ve son birşey daha REÇELi herkes yapar
SAYGILARIMLA

Özkan Çetinkaya kusura bakma fakat sen eşek arısı gibi laf üreten baldan(oynardan) nasibini alamamış bunaklık yaşındasın ! Ve gerçekten yazdıklarına ve düşüncelerin bunaklıktan öteye gidememekte 100 kişi oynar yapma kuştur diyor bir tek sen çıkıp değildir diyorsun ben buna senin bunaklığından kaynaklanan bir düşünce diyorum şimdi istediğin kadar BUNAKLIK yapmaya devam et sen bırak reçel yapmayı bu kafayla tarhana çorbası dahi karıştıramazsın :buyrun: Kusura da bakma hoşçakal sen istediğin kadar düşünce belirt benim için bunak düşüncelerdesin sabahları aç karnına bal filan ye biraz zihnin açılsın bu kadar bunak düşüncelerden belki sıyrılırsında seninde tecrubelerinden faydalanabilirz ama şu halinle gerçekten kos kocaman bir Boş sun komik olmaktan vazgeç hatta rezil olmaktan yaşına yazıktır !

Ustalarıma da sağda solda çamur atma çünkü sana usta diyen biri hiç olmadı o duyguyu bilmediğin için fazla konuşma yarın öbür gün bir masada karşılaşırsak seni kıpkırmızı kızartırım ayıp olur babam yaşımda adamsın yaşına göre davran biraz lafını bilde konuş sağda solda ayıptır(tanımadığın adamlar hakkında yorum yapma) benden öğrenme bu arada nasıl yazı yazacağını bende senden öğrenmeyeceğim oynar kuşunu bu bilgimin üstüne öğrenecek tek bir şeyim yok sen bizden bir şeyler kapmaya bak ! benim ustalarım varken sana ne düşer ?!

bybal arkadaşım oynara 14 kuyruklu demiş. DÜZELTİRİM. '' 1 2 KUYRUKLUDUR. ''

YENİ GÖRDÜM. TEL' İM 05396621626 BURSA'DAYIM GEL ELİNEDE - GÖZÜNEDE KUŞ ..VAR. :slm:

YENİ GÖRDÜM. TEL' İM 05396621626 BURSA'DAYIM GEL ELİNEDE - GÖZÜNEDE KUŞ ..VAR. :slm:

MErhabalar Türker abi,,

Buraya bir kaç resim koy şu cengaverlerden gözümüze şenlik gelsin gelince elimize alıp havaya da atarız ama önce bir GÖRELİM.Herkesde bişiler Var doğrudur ama ne var bir görelim Üstadım ! Biz meraklıyız uygun gör.

cep telim ile bir kaç foto çektim. video kaydettim. bütün uğraşlarıma rağmen henüz maalesef, beceremedim. mutlaka, foto ve video göndereceğim. MERAKLILARI KUCAKLIYORUM. sevgilerimle.

HÜSEYİN kendini bayağı geliştirmişsin yazılarına bakıyorumda :ckmk: :ckmk: yavrum senin ustalarının nerde ismini anmışım veya zikretmişim bana bunu ispatlarmısın ?hem beni madra edicek kuşçu daha doğmadı hele bursa dışından asla çıkmaz valla bak buradan ilk defa sesleniyorum sen bursa ya gel ustalarınıda al ama unutma her konuda size ders veririm parada almam (beleş)bana bunak diyeceğine kendine bak oğlum sen AYZMAYIR hastası olmuşsun en kısa zamanda tedavi öneriyorum ,istersen sana OYNAR tedavisi uygulayabilirim ,ve 3- 5
seansta tedavi olursun ve sağlığına kavuşursun :ckmk:
HÜSEYİN bak yavrum oynar hakkında birşeyler öğreneceksen veya bu kuşa meraklıysan benimle iyi geçinmeni
öneririm :asla: yoksa sınıfta kalırsın bilmem anlatabiliyomuyum.

HÜSEYİN kendini bayağı geliştirmişsin yazılarına bakıyorumda :ckmk: :ckmk: yavrum senin ustalarının nerde ismini anmışım veya zikretmişim bana bunu ispatlarmısın ?hem beni madra edicek kuşçu daha doğmadı hele bursa dışından asla çıkmaz valla bak buradan ilk defa sesleniyorum sen bursa ya gel ustalarınıda al ama unutma her konuda size ders veririm parada almam (beleş)bana bunak diyeceğine kendine bak oğlum sen AYZMAYIR hastası olmuşsun en kısa zamanda tedavi öneriyorum ,istersen sana OYNAR tedavisi uygulayabilirim ,ve 3- 5
seansta tedavi olursun ve sağlığına kavuşursun :ckmk:
HÜSEYİN bak yavrum oynar hakkında birşeyler öğreneceksen veya bu kuşa meraklıysan benimle iyi geçinmeni
öneririm :asla: yoksa sınıfta kalırsın bilmem anlatabiliyomuyum.

Özkan ! Kendini en iyi şekilde madara etmeye devam ediyorsun izlemek hoş değil ama senin için yapcak bişi yok senin (madara tarzına) saygı duymak lazım.

Bana kimse bu güne kadar ustalık taslamadı(sen ve senin gibi haddini ve kendini bilmezler hariç) ben abi,samimi olan adamlara bildiklerime USTA dedim hep ! Sen bunlara çok uzak ve yabancısın Özkan ! O yüzden sen kendi dünyanda kendi seviyende olan adamlar hakkında bilgi edinmeye çalış benim usta dediğim adamlar SENİ FAZLASIYLA BOZAR ! Gerçekler acı olduğu kadar acıtır da :hhh:

Sana ispatlayabileceğim hiç bir şey olamaz sen çapından dışarı çıkma haddini aşma yeter yerini, kendini ve yaşını bil biraz !Ve gerektirdiği gibi davran bana zorla kendine saygısızlık ettirmekten zevk alma hoşçakal !Ben sana sölediklerimdem utanıyorum ama görüyorum ki sende bunlara karşı daha da alçalıyorsun kusura bakma ben daha da alçalamıyacağım ! Son olarak çapını bil haddini ve yaşını bil sağlıcakla kal kendini DAHA FAZLA BOZDURMA !

HÜSEYİN sen kendi kendini aşağıladığının farkındamısın ?şu forumlarda senden başka bana böyle bir yazı yazan yok demekki her kes bir birine saygı duyuyo sen hariç bu davranışlarından vaz geç ,sen anca kendini küçültürsün ve bilmediğin konulara yazma ,sor ustalarına ondan sonra bilgi aktar öyle işkembeden oynar olmaz :ckmk: :ckmk: :ckmk:

HÜSEYİN sen kendi kendini aşağıladığının farkındamısın ?şu forumlarda senden başka bana böyle bir yazı yazan yok demekki her kes bir birine saygı duyuyo sen hariç bu davranışlarından vaz geç ,sen anca kendini küçültürsün ve bilmediğin konulara yazma ,sor ustalarına ondan sonra bilgi aktar öyle işkembeden oynar olmaz :ckmk: :ckmk: :ckmk:

Yahuuu ! Özkan abi sen benim neyi bilip bilmediğimi nerden biliyosun? Sen başka birinin düşüncesiyle adam yargılayacak kadar çiğ bir adamsın ! Konumuz şuan oynar değil konu polemik kişiselleştirilmiş durumda buda son mesajım ! Ben senin elinde ki nerden aldığın hiç önemli olmayan kuşları(oynarları) her zaman beğenmiş(hatta kendi kuşlarıma benzetmiş biriyim) (çok ciddiyim)!Benim senle oynar konusunda zıt düşme veya saygı duymama gibi bir amacım düşüncem yok olmadı da benim sana kızdığım nokta 1-2 ruh hastasının lafıyla çocuğun yaşında olan beni yargılıyorsun (genel olarak)Yaptıklarına baktığında örnek olduğunumu düşünüyorsun? ve sen 50 yaşındassın kendi tecrubeni benimle kıyaslıyosun(bunun ne anlama geldiğini düşün) ve düşünce ve tecrubene baktığım inan çok eksiğin olduğunu görüyorum(sen kendini usta sınıfına koyma seni usta sınıfına koyan var mı sen ona bak) ! Buda beni bağlamaz hatanı görebil ! Ben bu güne kadar hiç bir forumda senin tecrubeni bilgini veya başka bir şeyini tartışma konusu yapmadım ama sen bunu yapabilen karakterdesin sen kendi kendini tanı baştan beni sonra tanımaya çalış !

Sen benim burda ki (Oynar yapma kuştur düşünce mi) başka bir siteye taşıyorsun(dalga geçiyorsun)ve saygı bekliyorsun ben tepki verdiğimde kaldıramıyorsun !Kaldıramıyacaksan hiç bulaşmıyacaksın!(Saygısızlığı baştan yabıp saygı beklemenin adı bunaklıktır)

Benim ustalarıma sorduğum sorular veya soracağım sorulardan seni neden bu kadar ilgilendiriyor ? Benim Ustalarımı çok tanımak istiyosan gel tanıştırayım(çoğu senin yaşında ama senin gibi davranmıyorlar)? Sen yazdıklarına bir bak ondan sonra bu çocuk neden bu kadar tepki veriyor diye bir düşün bana hak ver demiyorum kendi yaptıklarını bir gözden geçir ONDAN SONRA SAYGI VE SEVGİ, BEKLE sen bu şekilde davrandığın sürece sana sadece 1-2 ruh hastası saygı gösterir benden saygı ve sevgi bekleme SEN BÜYÜK OLaRAK KÜÇÜĞÜNÜ SAY SEV küçüğün seni zaten sever sana 15 yaşında alacağın eğitimi forumlarda vermekte hoş değil açıkçası.

Sen başka birinin düşüncesiyle sana anlatılan birini eleştirip yargılayabilen ve başka birinin düşüncesiylede kişiye saldırabilecek kadar ÇİĞ bir abisin ! Benim sana tepkim bundandır yoksa oynar anlayışında oynarlarında benimkinden farklı değil aynı! hatta emin ol ki bazı yalan yanlış dümen soy kuşlarından daha vasıflı oynarların var anlayana ! pazardan aldığını söylediğin oynarların çevrendeki içi ne yüklü olduğu belli olmayan soy kuşu yapılan oynarlardan fiziken ve yapı olarak daha vasıf ve kalitedeler ! Şimdi bana kalkıpta kurt masalı dinlemeyi bilmiyorsun diyebilirsin evet dinlemiyorum ve dinlemek zorunda değilim.Ahkam kesenlerin amaçları $ bazında kuş ticareti yapmak adamların geçmişine bak köpek,kaplumbağa,balık,tavuk,muhabbet kuşu vb bir sürü hayvan bakmışlar ve hep birilerine bok atıp pazar aramışlar sen böyle adamların cephesinde ancak bu kadar saygı görürsün benden bu kadar.Her kes her şeyin ticaretini yapabilir fakat bunu yaparken etrafına baktığı maluğa zarar verenlere saygı göstermek bana göre değil özkan abi kusura bakma.

Sen benim konularımı başka birinin sana anlattıklarıyla polemikleştirip saygısızlık ediyorsun ve devamında saygı bekliyorsun AYIPTIR abi yapmayın böyle ! Yapacaksanda bana bulaşma lütfen !Kendi düşüncelerini tecrubeni kendi seviyende olduğunu düşündüğün adamlarla paylaş!DAha iyi olur.Herkesin kendisine saygı göstermesini isteyen adam tamamen kendi düşünleriyle hareket eden adamdır.Ben sana baktığım da böyle bir adamdan ziyade etrafına peşkeş çekmeye çalışan riyakar bir adam görüyorum kusura bakma ! Hoşça sağlıcakla kal.

HÜSEYİN sonunda doğru yolu bulduğun için senin adına sevindim,neden dersen beni başkalarıyla aynı kefeye koyma çünki ben kimsenin güdümünde değilim ben kendi doğrularımı aktarıyorum buna katılıp katılmamak insanların elinde ve yine tekrar ediyorum konumuz OYNAR şahsi polemiğe gerek yok ben herkesin fikrine saygılıyım ama abes olmadığı sürece ,misal ben hariç herkes (forumlara katılan)oynarın yapma kuş olduğunu iddea ediyor olabilir ama ben katılmıyorum ve katılmayanlara da saygı duyuyorum neden dersen OYNARın 100 yıl öncesini bilen yok ki daha öncesi hakkında fikir yürütelim ha daha eveliyatına gidelim derseniz iş çığrından çıkar DİNAZOR ların dönemine kadar gitmemiz gerek buda bence hem gereksiz hemde saçmalık olur .
Bizim OYNAR meraklıları olarak yapmamız gereken oynar kuşunu bozmadan bazı kıriterlere bağlı kalarak üretip geliştirmemiz yani temiz bir OYNAR ırkı .
Şunu da ilave edeyim sana hiç bir kırgınlığım yok bunuda bilesin benim için OYNAR meraklılarının hepsi birdir sonuçta herkes iyi birşeyler için uğraşıyor fakat gidilen yollar değişik uzun lafın kısası ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN
Benim için önemli olan insanlar, kuş her zaman bulunur .

HÜSEYİN sonunda doğru yolu bulduğun için senin adına sevindim,neden dersen beni başkalarıyla aynı kefeye koyma çünki ben kimsenin güdümünde değilim ben kendi doğrularımı aktarıyorum buna katılıp katılmamak insanların elinde ve yine tekrar ediyorum konumuz OYNAR şahsi polemiğe gerek yok ben herkesin fikrine saygılıyım ama abes olmadığı sürece ,misal ben hariç herkes (forumlara katılan)oynarın yapma kuş olduğunu iddea ediyor olabilir ama ben katılmıyorum ve katılmayanlara da saygı duyuyorum neden dersen OYNARın 100 yıl öncesini bilen yok ki daha öncesi hakkında fikir yürütelim ha daha eveliyatına gidelim derseniz iş çığrından çıkar DİNAZOR ların dönemine kadar gitmemiz gerek buda bence hem gereksiz hemde saçmalık olur .
Bizim OYNAR meraklıları olarak yapmamız gereken oynar kuşunu bozmadan bazı kıriterlere bağlı kalarak üretip geliştirmemiz yani temiz bir OYNAR ırkı .
Şunu da ilave edeyim sana hiç bir kırgınlığım yok bunuda bilesin benim için OYNAR meraklılarının hepsi birdir sonuçta herkes iyi birşeyler için uğraşıyor fakat gidilen yollar değişik uzun lafın kısası ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN

Merhabalar,

Polemiksel tavrı ve davranışları kapattığımıza ve abi senin bu yönde olmadığına çok sevindim.

Konumuza dönelim.Oynar yapma bir kuşmudur değilmidiri saygı ve sevgi çerçevesinde tartışalım.

OYNARın 100 yıl öncesini bilen yok ki daha öncesi hakkında fikir yürütelim ha daha eveliyatına gidelim derseniz iş çığrından çıkar DİNAZOR ların dönemine kadar gitmemiz gerek buda bence hem gereksiz hemde saçmalık olur .

Şimdi abicim diyorsunki oynarın 100 yıl öncesini bilen yok fikir yüretemeyiz diyorsun = İşte oynar 100 yıl önce yoksa sonradan türediyse Bursa da ki ustalar tarafından yapılmış olma ihtimali yüksek belki bilincli belki bilinçsiz bir şekilde de bu ırk meydana gelip geliştirilmiş olabilir bir güvercin ırkına saf demek ÇOKKK ZORRR ! Oynar dinozorların döneminde olsaydı da bu günümüze gelene kadar SAFF kalması mümkünde değildir ! Yapma bir kuş olduğu için farklı kategorilerde olurdu bursa kuşu ve oynarı olmazdı.Tabii o döneme gitmek seninde dediğin gibi saçmalık olur.

Oynar kuşunu zaten bilir kişiler bursada ve yakın çevresinde yapmışlar aynı doğrulukta üretmeye çalışmışlar buna bakarak bu ırka saf demek pekte mantıksal gelmiyor sonuçta bu kuş siyah ve beyazın ve bilinmeyen bir kaç ırkın ürünü ! olduğuna göre melezlenerek yapılmış bir ırktır !siyah ve beyazla Melezleme olmayan bir kuş akkanat akkuyruk ve versiyonları olamaz!Hiç beyaz bir kuşla siyah bir kuşu eş yabıp altından ne geldiğini deneyeneniz var mı aranız da ? sonuçlarını paylaşınız. Bazı ustalar bursanın has kuşunun BEYAZ oynar olduğunu savunur pekii siyah neden değildir ?(araplar)!!! nerden geldi ? birde işin içinde mülakat muhabbeti var kulaktan dolma bilgilerle bunları söyleyenlerde var ama arkasında durabilen pek yok !Tüm bunları düşüne biliyoruz Özkan abi bunları düşünüpte oynarın saflığından bahsetmek tamamen ters mantık tercihidir.

Bizler aynı oynar kriterlerinde buluşabilen ortak düşüncelerde üretimler yapan insanlarız fakat her birimizin yoğurt yeğişi farklı.Oynar beğeniye göre kişiye göre ufak tefek bizim standartımızın dışına çıkmadan üstünde OYNAMA yapmaya açık bir ırk bunu her kez yapabiliyor çünkü her yerde doğru malzemeler bulabilmek mümkün benim için durum böyle yani şöyle bir örnek vereyim bu gün buraya bir takım oynar resmi koyun kafa ve fizik tertibatı ne olursa olsun 1 yıl içinde aynısını üretirim sizlerde üretebilirsiniz (bizim kriterlerimizde olmak kaydı ile) !!!!! Buda demek oluyor ki oynar yapılabilir bunu zor kılmak veya zor göstermekte anlamsızdır.Günümüzde yetiştirciler her ırkın kendine göre olan özelliklerini geliştirebiliyorlar yenilikler getirebiliyorlar ve bunlarda bir şeyler katılarak veya ırkın içinde aranarak yapılıyor konuyu senin düşüncenle toplaycak olursam Özkan abi yapılmışı korumayı SAFLIK sayamayız ! Senin düşüncende 70 yıldır bir ırk varsa korunarak saf tutulabilir evet katılıyorum belli bir süre sadece tutulabilir bende diyorumki oynarın kapalı ve açık kan ilişkisi olduğu için bu ırkı sabit aynı renk ve özellikte uzun yıllar muhafaza edemezsiniz mutlak içine durma göre girişler yapmak zorundasınız!Yani oynarı saf tutabilmek için istenen fizikte tutmak ÇALIŞMAK YENİ KANLAR GİRMEK GEREKİR dikkat edilmesi gereken tek şey kuşlarımızla aynı oratılarda olan kuşları tercih edip azda olsa kısa geçmişlerini bilmek ve tecrubeli kişilerden yeni kanlar alarak oynarı oynar gibi tutbilirz yoksa saldım çayıra mevlam kayıra ile oynar saf tutulamaz içine yeni bir kan girdiğimiz içinde SOYUN SOPUN ÖNEMİ BİTER ! Bu yüzden 100 yıllık tarihe dayanan bir oynar ırkı ya araptır ya beyaz akkanat akkuyruk cicili bicili kalması mümkün değildir ! ya açılır ya kapanır ! Yukarıda da dediğim gibi ustalar ne derler bursanın saf kuşu beyazdır dikkat ederseniz sırf beyaz bakanlarda vardır !Fakat bursa oynarı ismi çıktığından bu güne bu ırkı incelediğimizde akkanat akkuyruk cicili bicili yaşmaklı muskalı BURSA OYNARININ VASSIFLARINI TAŞIYAN FİZİK VE kriterlerde kuşlar görürüz bunlarda olması gereken yapma bursa oynarlarıdır yapma olmasalardı bana göre ya arap yada beyaz olurlardı günümüzde karakanat bulmak gittikçe zorlaşıyor karakanatlara baktığınızda kuyruklarında bir iki telek beyazlık kalanlar gittikçe araba dönüşüyor bu nedemek? Bana açık bişiler sok demek kara kanadın açık versiyonuda akkanattır tek far kafa teşkilatları ve gagada yatan hassas incelikler ve kısmen fiziktir akkanata beyaz girilerek yapılan karakanatlarda var işte bunlarıda karakanat kabuş edilen kaybolmaya yüz tutmuş karakanatlara girmeye başladılar çünkü karakanatların kapalılık gen yapısı araba gidiyor bunları şunun için yazıyorum Özkan abi sen bunları biliyosun sonuç:karakanat araba gidiyor....akkanat akkuyruk cicili bicili kuşlar dikkat ederseniz hiç bir yere uzun süre gitmiyor aynı yavrular hep altından gelebilir!beyazlar hep beyaz verebiliyor araplar kuyruk teleklerinde elif yabıp yavru atabiliyor! tüm bunları eleyerek ortaya bir bursa kuşu çıkartmaya çalıştığımızda durum karabaşta olmuyor pekii ne oluyor? cicili biciki akkanat akkuyruk bursa kuşları oluyor aynen senin elindekiler gibi özkan abi yani bunlar bizim kriterlerimiz ben bunun için karabaş kuşunuda has bursa kuşu sınıfında görmem çünkü kısa sürede karakanata kadar gidebiliyor!Gitmeyen varsa içinde trakya yerli siyahı beyazı veya çakal vardır!!!7-7 formu hasbel kader bir durumdur sürekliliği yoktur.sadece dengelemeye çalışmak vardır.

Tüm bunları düşünebiliyosak oynarın saflığından bahsetmeye pek gerek yok Özkan abi.30 yıl önce gittiğin bir oynar kümesinde aynı kuşlar durmuyor Özkan abi.Veya 8-9 yıl önce var mı? Eski kuşalara bşr bakınız günümüzde geldikleri duruma bakınız eğer saf arı öz bir ırk olsaydı bursa oynar hep aynı kalırdı ama bana göre böyle değil yapma bir kuştur ve sürekli aynı tutmak için belirli zamanlarda belirli kan girdileri ile elimizdekini aynı tutmaya ve korumaya çalışırız ben bunda saflık diyemiyorum.Çünkü yarın kuş başka birinin eline geçtiğinde benim gibi çalışmayacak onunda fikir ve düşünceleri farklı olacak oynar yapma bir kuştur zevk ve keyif içinde istenildiği gibi üretilebilir tek amacımız bursa merkezde kabul görebilen oynarların dışına çıkmadan üretim yapabilirsek ne mutlu hepimize.

Aynen katılıyorum kuş her zaman bulunur.Bulunmayacağını düşünenler zaten elindekilerle kaybolup giderler.(paylaşmadıkları için).

Saygılar sevgiler.

HÜSEYİN sana karakanat ve arap könusunda katılıyorum fakat sana bir şey anlatıcam ve fikrin biraz değişebilir,damızlığa neden kuş sokma gereği duyduğumuzu anlarsın .
Geçen akşam diskovery kanalında aslanları anlatan bir belgesel seyrettim bir bölgedeki aslanların neslinin tehlike altında olduğunu anlatıyolardı nedenide aslanların hep aynı nesilden geldiği ve yabancı aslanların bu bölgeye insanlar yüzünden giremediği için yani istemeyerek izole oldukları için kan yakınlığından her türlü hastalığa açık olduklarını anlatıyolardı yani bazı yazılarımda benimde belirttiğim gibi damızlık ne kadar çok kandan olursa o kadar iyi olur.
Yani kuşlarda küçülme,zeka geriliği,sakatlık,bağışıklık sisteminin çökmesi ve daha bir sürü neden
Gelelim arap ,beyaz ,karakanat meselesine ,araplar oynarın bir kolu dur ve karabaşlardan çok farklıdır gaga yapısı,göz yapısı en önemliside kafa yapısı karakanatlara gelince bu günki karakanatlar aslından epey şaşmıştır çünki bakıyorum karabaş tipli karakanatlar aslında arap tipli olması lazım (eşkal ve tüy olarak)beyazlarda tam tersi karabaş tiplidir ve öyle olmalıdır
Misal iki karabaştan beyaz gelir ve ihtimal çok yüksektir fakat iki beyazdan veya iki araptan karabaş gelme ihtimali yoktur nedeninide söyleyeyim karabaş ama gerçek karabaş kuş saf ırktır yaşmaklı ,galaça ,karakanat bunlar alt sınıftır yani mülakat gibi kuşların girilmesiyle olmuştur ,beyaza gelince en çok aldatan kuş beyazdır herkes beyazdan anlamaz neden derseniz her kuşun beyazı vardır fakat hepsinin ayrı özellikleri vardır onun için bence entehlikeli kuş BEYAZ dır :utangac:
şimdilik bu kadar
SAYGILARIMLA :heyo:

HÜSEYİN sana karakanat ve arap könusunda katılıyorum fakat sana bir şey anlatıcam ve fikrin biraz değişebilir,damızlığa neden kuş sokma gereği duyduğumuzu anlarsın .
Geçen akşam diskovery kanalında aslanları anlatan bir belgesel seyrettim bir bölgedeki aslanların neslinin tehlike altında olduğunu anlatıyolardı nedenide aslanların hep aynı nesilden geldiği ve yabancı aslanların bu bölgeye insanlar yüzünden giremediği için yani istemeyerek izole oldukları için kan yakınlığından her türlü hastalığa açık olduklarını anlatıyolardı yani bazı yazılarımda benimde belirttiğim gibi damızlık ne kadar çok kandan olursa o kadar iyi olur.
Yani kuşlarda küçülme,zeka geriliği,sakatlık,bağışıklık sisteminin çökmesi ve daha bir sürü neden
Gelelim arap ,beyaz ,karakanat meselesine ,araplar oynarın bir kolu dur ve karabaşlardan çok farklıdır gaga yapısı,göz yapısı en önemliside kafa yapısı karakanatlara gelince bu günki karakanatlar aslından epey şaşmıştır çünki bakıyorum karabaş tipli karakanatlar aslında arap tipli olması lazım (eşkal ve tüy olarak)beyazlarda tam tersi karabaş tiplidir ve öyle olmalıdır
Misal iki karabaştan beyaz gelir ve ihtimal çok yüksektir fakat iki beyazdan veya iki araptan karabaş gelme ihtimali yoktur nedeninide söyleyeyim karabaş ama gerçek karabaş kuş saf ırktır yaşmaklı ,galaça ,karakanat bunlar alt sınıftır yani mülakat gibi kuşların girilmesiyle olmuştur ,beyaza gelince en çok aldatan kuş beyazdır herkes beyazdan anlamaz neden derseniz her kuşun beyazı vardır fakat hepsinin ayrı özellikleri vardır onun için bence entehlikeli kuş BEYAZ dır :utangac:
şimdilik bu kadar
SAYGILARIMLA :heyo:

MErhabalar,

Yukarıda verdiğin ASLANların üreme ve hayatta kalabilme kısaca var olabilme örneğine katılıyorum sadece şunu hatırlatmak isterim aslanların bölgelerinde liderleri vardır dişi ve erkek olmak üzere eşleşmleride alt kuşak yetişne kadar en güçlü erkek ve en güçlü dişiler yapar onların kan boğulması birazda buna dayanıyor olabilir yani bunlar uzun süreçler döllemeleri hep aynı kanlara yaptırdığımızda da aynı döngü içinde dönen ve bir birine benzeyen maluklar ortaya çıkıyor ve devamında da seninde bahsettiğin gibi abi dirençsizlikler,özellikleri kaybetlmelr boy gösteriyor.Damızlığa kan sokma konusunda senin bir bilgini hatırlıyorum aynen şöyle diyorsun=(Eski mülakatlar kahve fincanı gibi kafalıydılar) bu bilgini genelde oynarın içinde ki kafalara bakarkende değerlendiren biriyim ve senin damızlıklarına baktığımda da erkek oynarında kahve fincanı gibi kafa görüyorum senin saf ve arı dediğin oynar lar galiba sana göre iri teşkilatlı KARABAŞLAR !

Misal iki karabaştan beyaz gelir ve ihtimal çok yüksektir fakat iki beyazdan veya iki araptan karabaş gelme ihtimali yoktur nedeninide söyleyeyim karabaş ama gerçek karabaş kuş saf ırktır yaşmaklı ,galaça ,karakanat bunlar alt sınıftır yani mülakat gibi kuşların girilmesiyle olmuştur ,beyaza gelince en çok aldatan kuş beyazdır herkes beyazdan anlamaz neden derseniz her kuşun beyazı vardır fakat hepsinin ayrı özellikleri vardır onun için bence entehlikeli kuş

Aynen katılıyorum !binlerce karabaştan karakanata dönme oynar var.Pekii Özkan abi san bir soru orjinal olması gereken özellikleri taşıyan bir karakanatı araba gitmemesi için ne yapmak gerekir?Yoksa orjinal bir karakanat hep karakanatmı verir araba gitmez mi?AYnı soruyu karabaş içinde soruyorum karabaşı aynı tutmak için yani karakanata dönmemesi için ne yaparsın?

VErdiğin bilgiler için teşekkürler.
Saygılar sevgiler.

Aynen katılıyorum !binlerce karabaştan karakanata dönme oynar var.Pekii Özkan abi san bir soru orjinal olması gereken özellikleri taşıyan bir karakanatı araba gitmemesi için ne yapmak gerekir?Yoksa orjinal bir karakanat hep karakanatmı verir araba gitmez mi?AYnı soruyu karabaş içinde soruyorum karabaşı aynı tutmak için yani karakanata dönmemesi için ne yaparsın?
HÜSEYİN sorularını bilgim çerçevesinde yanıtlıyayım ,karakanatların 100/90 nından fazlası karabaş eşkalli buda şunu gösteriyor karabaşla çalışıldığını aslında karakanatlar arap özellikli olmalı gaga,kafa,tüy vs vs .yani karakanat yapma kuştur ve arap kolludur.
Gelelim karabaşa saf kanlı karabaşlar çapar veya kuyrukta tel vermemeli işin aslı bu ama kuşlara gagasını tırnağını temizlemesi için yaşmaklı cicili yani mülakat kanlı kuşlar sokuldu ve hala sokuluyo ve bazı arkadaşlar arasında yaygın bir kanı var mesela kapalı kuşa beyaz sokunca kuşun açılacağını sananlar bile var ama tam tersi bence mülakat beyazı değilse araptan daha kapalı yavru verir onun için beyazı çok iyi bilmek lazım
şimdilik bu kadar aklına takılan olursa seve seve cevaplarım
SAYGILAR

bybal arkadaşım oynara 14 kuyruklu demiş. DÜZELTİRİM. '' 1 2 KUYRUKLUDUR. ''
merhaba kardeşim acaba sadece kuyrukları içinmi söylemiş yazısını tamamını okudunmu oynarı tanıyorsan acaba orada yazıldığı gibimi eğer yazıyı doğru buluyosan tebrik ediyorum [senle bir zorum yok belirteyim ] oynarın yoz yada iyi olduğunu tartışalım ama orada arkadaşın yazdığı açıklama resmen karalama kampanyasıdır esen kalın

peki damızlık ne kadar cok olursa o kaadar iyi cok mantıklı bir konu sakatlklar rahatsızlıklar olur da işte damızlıgınızın içine bilmediginiz kanı alıp soktugunuzda emekler bosa gitme ihtimali büyük bunuda ne anlamada sölüsyorum bazı oynarların altından öle bir yavru gelebilir ki ne anaya benzer ne babaya ama illa kötülükm degil hiç beklemediginiz bir kustan inanılmaz yavru alabilirsiniz :tamam:

İSMET kardeşim o yazıyı banamı yazdın bilmiyorum ama ben yinede cevaplıyayım ,kardeşim kuş soksanda sokmasanda damızlık bir yerde kilitlenir ,işte bundan sonrası senin USTALIĞINA kalıyor kendi kuşlarını tanımıyosan işin zor onun için kuşlara ne soktuğunu bilmen lazım yoksa karambole kuş sokarsan gelen yavrular da şüphe olur
acaba kötünün güzelimi yoksa iyinin güzelimi işte ozaman gerçek bomba patlar
kal sağlıcakla

ben kimseye demedim ortaya koydum herkes gibi soru amaclı hem kendi kuslarımı tanımas am bakmam dediginiz gibi ben karambole beslemiyorum bende size bilmedigimiiz kusları diyorum sokarsak karambole gider demek istemistim zaten öle kolay kolay düzgün oynarın her yerde bulunmadıgını anlatmaya calısıyorum yanlıs anlamayın :tamam: saglıcak kalın

İSMET kardeşim ben seni veya başkasını yanlış anlamıyorum senin anlatmak isteğinle benim açıkladığım konu aynı ben sadece biraz açtım :tamam:

ARKADAŞLAR meraklısı çok olan hiç bir şeyin nesli tükenmez bu reklamdan başka birşey değil zaten kümeslerin çoğu yaşmaklı veya muskalı kuşlarla dolu bunun nesi tükenecek 10-15 liraya almayanı dövüyolar :ckmk:
birde işin başka yüzü var derseniz ki rahmetli TALAT ustanın yaşmaklıları ha ozaman size katılırım yaşmaklı onlardı
o kuşlarda zaten bursada 1 kişide var ,istanbul dada bir iki kişide olması lazım yaşmaklı olarak ben onları gördüm ,katılıp katılmamak sizlere bağlı
SAYGILARIMLA

Geri