bursa oynar
Üye
- Ad Soyad
- ismet burak yıldırım
- Meslek
- örenci
- İlgi Alanı
her yasmaklı 10 15 lira olacak değil ayrıca her yasmaklı aynı degildir. :tamam:
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
[email protected]' Alıntı:Gagası uzun , gözü iri, şalı temiz, koyu siyah, çaparsız- yan telsiz, 12 kuyruk, tek bel üstü, TOZLUKSUZ, ...çok uçsun , uzaktan gelsin, kanat dikmesin, sert kanat alsın, ..... HEM DE UCUZ OLSUN. ( pazara git) 10- 15 tl BİZİM BURADA DA ALANI DÖVÜYORLAR.
bursa oynar' Alıntı:o gagadaki zekir lafını ben dedimi hatırlıyorum en iyi kus bile olsa altından saz ,capar kanat vermeyecek diye bişey yok ama aynen selamı arkadasımızın dediği gibi örnegin inegölllü emin amacada oldugu gibi bi bakın bakalım kuslarda zelir varmı ama kanatlarda saz var capar varbu her zamn atılacak bir kandır ama zekir kusun degerini düşürür ben size söyleyeyim diyim dedim lafımın arkasındayım anlayan arkadaslarda katılır ve yorumlarını burada yapar biligilerini paylasmıs olurlar.
mülakatçı kral16' Alıntı:OYNAR ın olmazsa olmazıdır ZEKİR zekirsiz oynarlara pek hoş bakmıyorum MÜLAKAT ve bazı yaşmaklılar hariç
Hüseyin oynara zekir sonradan gelmedi zaten vardı ama olmayanlarda MÜLAKAT İZLERİ arayabilirsin
bursa oynar' Alıntı:ben zikirli oynarı niye sevmiyorum kümese girince zikirli oynar hos durmadıgını düşünüyorum hem göz zevkimi etkiliyor ama karakanatlara ve araplara yakıstırıyorum Hüseyin Beyin yasmaklılarda da zikir hosuna gidiyormus ve slaytında da izledim zikirli yasmaklıları var zikirli oynarların kafa yapıları genelde daha güzzel oluyor ama kafa yapısı rengi, gözü düzgün oluptazikirsiz olursa o kusa hos bakarım ben zikirli oynarların performansına dez avantajlarıyla ilgilenmiyorumcok ucar az ucar gibi ama karakant ve araplara dediğim gibi zikir yakısıyor oldugunca da arastırıp ilğilenmeye calısıyorum cünkü;oynar bakılmaya deger bir hayvan :tamam:
bursa oynar' Alıntı:Hüseyin Beyin yasmaklılarda da zikir hosuna gidiyormus ve slaytında da izledim zikirli yasmaklıları var zikirli oynarların kafa yapıları genelde daha güzzel oluyor ama kafa yapısı rengi, gözü düzgün oluptazikirsiz olursa o kusa hos bakarım
mopat' Alıntı:kusura bakmayın zikir konusunu sorduğum için ben yanıtımı alamadım yalnızca bursa kuşunun olması gereken bir standartı olması gerek bu yani kuyruk sayısı 12 kanatları 7 . 7 kafa yapısı gagayapısı tırnakları ve ayaklarıyere basarken ayak düzmü yoksa kartal pençesi gibi parmakları kırıkmı durmalı orjinalinde zikir olmalımı olmamalımı .iri bir yapısımı olmalı yoksa minyon tiplimi. edirnenin alabademinde alası kapalı kanatları çalık olmamalı kulaklık olmalı tepe renk tırnak kuyruk gaga gibi standartını iyi kötü hepsini sayabilirler.en ufak kusurunu görür ve söylerler ,taklacınında paçasını gagasını rengini gözünün stantartını bakanları tek tek sayabilir.benim burdabursa kuşunu kınadığım kesinlikle yok anlamamda sizin kadar ama gördüğüm kadarıyla herkezin baktığı yetiştirdiğiırk farklı ve herkezin baktığı kendisine göre orjinal değişik sitelerde bu kuşun özelliklerini okudum beyaz kanatlı olanlarında zikir olmamalı deniyor. bu bunun stantartı diye yazıyor iyi güzel ama öte yandan arkadaşın biri trakyada bakılan bursa kuşlarının aslında bursa olmadığını trakyada yaşayanların bu ırktan anlamadıklarını ima ediyor. kendi kuşlarının resimlerini koymuş siteye gaglarda zikir var kuyruk üstü tüyleri uzun kuyruklarda bizim saz tabir ettiğimiz. siyah tüyler efendim onlar orjinalmiş.birde alınlı ,inegöl,topik,yaşmaklı,yılanbaş gibi cinslerin dışında arkadaş "KIVRIK GAGALI,BEYAZ PAMUK,SİNYALLİ KARAKUYRUK" diye ırklarını tanıtıyor.böyle ırklar varmı.belki arkadaş iyi bir insan olabilir ama trakyadaki kuşları kötülediği için benim zoruma gitmiş olabilir ve bu arkadaşa bakış açım farklı olmuştur bu yüzden bu nadide cinsimiz bursa kuşunun özelliklerini bilmek ve bakmak istiyorum amacım kesinlikle kimseyi kırmak değildir.fikirlerinizi ve yazışmalarınızı merakla ve zevkle takip ediyorum.allah herkezin gönlüne göre sağlıklı bol yavrular versin. sevgilerle
mopat' Alıntı:bursa kuşunun özelliklerini bilmek ve bakmak istiyorum amacım kesinlikle kimseyi kırmak değildir.
mopat' Alıntı:verdiğiniz bilgiler için hüseyin beye teşekkür ederim .bursalı yetiştiricilerin belli kalıbı ve çizgilrini siz gezip gördüğünüz halde bu teknoloji çağında burda ifade edemiyorsanız.demekki benim bursaya gelmeme gerek yok kime gitsem onun kümesindeki standart uygundur. stelere yazanlarda zaten bursalı yetiştiriciler edirneden bursaya gelenlerde hep değişik cins ve özelliklerde bakıyorlar . :tamam:
mopat' Alıntı:bursalı yetiştiricilerin belli kalıbı ve çizgilerini siz gezip gördüğünüz halde bu teknoloji çağında burda ifade edemiyorsanız.
mopat' Alıntı:serkan kardeşime verdiği bilgiler için çok teşekkür ederim.ilgin ve alakanız için sağolun.