Genç Kuş Hastalığı (ADENOVIRUS YOUNG BIRD SICKNESS )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kerim KINIR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 132
  • Görüntüleme Görüntüleme 39K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
[email protected]' Alıntı:
KERİM FOTO BEKLİYORUZ AYNI ZAMANDA SAĞLIKLARI HAKKINDA BİLGİ ..KAKALAR NASIL OLDU ?..

Türker abi bugün yuvayı dışkıların öncekileri ile karışmaması için temizledim.Yarın yeni fotoğrafları çekip ekleyerek sağlıkları hakkında detaylı bilgiyi sunacağız dostlarımıza.
:tamam:

Merhabalar arkadaşlar.
Bugün tarih 22.02.2013'ü gösteriyor."Alfoksil 500Mg Kapsul" e başlamamızın 6. günü oldu.Kuşların dışkılarında bayağı bir ilerleme gözlemliyoruz.Bir önceki bilgilendirme mesajımda yaptığım gibi , bugünde dışkıların resmini çekip birleştirerek video şekline getirdim sizlere sunuyoruz.Sizlerde kuşlardaki ishalin düzelmeye başlayıp kahverengileştiğinİ ve kuşların kabarmasında azda olsa düzelme olduğunu göreceksiniz.."Alfoksil 500Mg Kapsul"ü 4 gün daha kullanacağız umuyorum ki kuşların kabarma sorununu ve ishali tamamen çözeceğiz.Konunun 1.sayfasında pusuk duran beneklinin resimleride aşağıdaki videoda mevcut.Kuş kendini toplamaya , kilo almaya başlamıştır.Resimlerde sizde rahatla fark edebileceksiniz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ooWOanqF1HA[/youtube]

KAKALAR DAHA DA İYİYE GİDİYOR..YEŞİL KAKALAR DA TETRAMEZATİN 3 GÜN KULLANDIKTAN SONRA KALMAYACAK HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ..

10 MARTTA TEKRAR ERCEFURYL 3 GÜN

MÜMKÜNSE SULFAMEZATIN KULLANILMALIDIR..3 GÜN..

KAKALARDAKİ BEYAZLIKLAR SALMONELLA BELİRTİLERİ.. .. NİSAN AYINDA VEBA VE SALMONELLA AŞILARI ŞART..

KAKALAR NORMALE DÖNDÜ ÇÜNKÜ; E-COLİ HASTALIĞINI YENDİK. :heyo: :haha:

Evet Türker abi.Sayenizde bayağı yol kat ettik.Her geçen gün daha iyiye gidiyor tedavimiz.
Dediğiniz gibi hastalığı oluşturan bakterilerin larvalarınında yok edilmesi için 10 Martta ilaçları tekrar kullanacağız.
Türker abiden öğrendiğime göre kakalarındaki kahverengiliğin nedeni kuşların E-Coli'den arınıp normale dönmeye başladığına işarettir. Bütün dostlarımızdan bu şekilde uğraşmamaları için kuşları sağlıklıyken aşılarını yaptırmalarını rica ediyoruz...

Merhabalar arkadaşlar,
Bugün tarih 23.02.2013 ve tedavimizin 7. günü.
Bugün yuvayı tekrar temizledim.Çünkü yarın yine resim çekip bu konu üzerinden paylaşacağız.Yuvayı günlük olarak temizlemezsek yeni dışkılarla eski dışlarını karıştırıp , tedavimizdeki ilerlemeyi göremeyiz.

Kuşların bugünkü genel durumundan bahsedecek olursak;
Kuşlarda tedaviye başladığımız günden itibaren bayağı bir ilerleme var.1'nci sayfadaki pusuk duran benekli dişide çok fazla ilerleme var.Kendini toplamaya ve etlenmeye devam ediyor.Yuvanın tamamında görülen pusma eylemide yavaş yavaş düzelme gözleniyor.Bil hassa erkekler , dişilere kur yaparak dişileri hareketlendiriyorlar.Kısacası kuşlar daha zindeler.

Saygılarımla...

Benim kuşun birinde aynı belirtiler vardı yaklaşık 1 yaşında, aynı zamanda denge kaybı da mevcut, ben Nifuramycin verdim. Alfoksil adlı ilaç 1 lt'ye ne kadar konuluyor ve ne kadar süre devam etmek gerekir.

scutaro' Alıntı:
Benim kuşun birinde aynı belirtiler vardı yaklaşık 1 yaşında, aynı zamanda denge kaybı da mevcut, ben Nifuramycin verdim. Alfoksil adlı ilaç 1 lt'ye ne kadar konuluyor ve ne kadar süre devam etmek gerekir.
2 LİTREYE 1 ALFOKSIL KAPSUL BOŞALTIYORUZ.. SABAH-AKŞAM TAZE HAZIRLIYORUZ..10 GÜN VERİLİYOR..AMOKSISILINLI ANTİBİYOTIKTIR.

Merhabalar arkadaşlar.

Dün , bugün resim çekip paylaşacağımızı belirtmiştim fakat fotoğraf makinasının azizliğine uğradık.
Kusura bakmayın.
En kısa zamanda sorunu halledip fotoğrafları yükleyeceğiz...

Saygılarımla...

Teşekkürler.

scutaro' Alıntı:

Konumuzun bir yardımı olduysa ne mutlu bizlere Gökhan agabey.
Sağlıcakla kalın...

S.a arkadaşlar.

Bugün tarih 27.02.2013.
Kuşlarımıza verdiğimiz "Alfoksil 500mg Kapsul" u 10 gün kullandık.İshali tamamen kesemesekte bir hayli yol kat ettik.
Kuşlar bazen sağlıklı dışkı çıkarıyorlar bazen azda olsa sulu, bir taneside ara sıra koyu kahverengi sulu dışkı gözlemliyoruz.Sarımsı ve köpüklü ishalden eser kalmadı.
Önce 3 gün "Ercefurly" daha sonra 10 gün "Alfoksil kapsül kullandık.13gündür ilaç tedavisi uyguluyoruz.Bu yüzden 2-3 günlük bir "Avit-K Forte" vitamin takviyesi uygulayacağız.Daha sonrasına az da olsa kalan ishale " Neoprim Fort " kullanacağız.İshali tamamen kesene kadar uğraşacağız ve emelimize ulaşacağız.
Fotoğraf makinasınadaki sorunu bugün itibari ile hallettik.Bugün dışkıları ve 1. sayfadaki hasta olan benekli dişimizi resmettim.Benekli dişimizin dışkıları bayağı iyi çok nadir sulu dışkı var.Kanatlarını dizdi ve eş tuttu.Havalar iyice ısınana kadar bir ağız yavru büyütüp antremana başlayacağız.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=25E4uHSqFcc[/youtube]

Bugün çektiğim bazı sulu dışkılar.

Ekli dosyalar

• SDC12696.webp
    SDC12696.webp
    339.9 KB · Görüntüleme: 1,023
  • SDC12704.webp
    SDC12704.webp
    230.1 KB · Görüntüleme: 979
  • SDC12705.webp
    SDC12705.webp
    246.2 KB · Görüntüleme: 997
  • SDC12706.webp
    SDC12706.webp
    288.9 KB · Görüntüleme: 1,032
  • SDC12707.webp
    SDC12707.webp
    274.5 KB · Görüntüleme: 1,007
Dışkılara bakılırsa , 2 -3 günlük Avit-K vitamin takviyesinden sonra Neoprim Fort kulanmak kesinleşti arkadaşlar...

Ekli dosyalar

• SDC12713.JPG
    SDC12713.JPG
    235.9 KB · Görüntüleme: 946
  • SDC12714.webp
    SDC12714.webp
    178.8 KB · Görüntüleme: 999
TOZ KİREÇ BİR DAHA KULLANMA.. SOLUNUM YOLU ENF.. OLURLAR..BAKTARİ DE ÜRER.. MİKROP DA ÖLDÜRMÜYOR..TOZ KİREÇ ...ÇAMAŞIR SUYU KULLAN AZ MİKTAR DAHA İYİ..EN KÖTÜSÜ..

KUŞLAR DİRİLMEYE BAŞLAMIŞ..

KAKALAR ''NEOPRIM-FORT '' A BAŞLA DİYOR.. BAŞLA .. :tamam:

10 MARTTA TEKRAR İLAÇ VERİNCE KAKALAR TAMAMEN DÜZELMİŞ OLACAK...

[email protected]' Alıntı:
TOZ KİREÇ BİR DAHA KULLANMA.. SOLUNUM YOLU ENF.. OLURLAR..BAKTARİ DE ÜRER.. MİKROP DA ÖLDÜRMÜYOR..TOZ KİREÇ ...ÇAMAŞIR SUYU KULLAN AZ MİKTAR DAHA İYİ..EN KÖTÜSÜ..

KUŞLAR DİRİLMEYE BAŞLAMIŞ..

KAKALAR ''NEOPRIM-FORT '' A BAŞLA DİYOR.. BAŞLA .. :tamam:

10 MARTTA TEKRAR İLAÇ VERİNCE KAKALAR TAMAMEN DÜZELMİŞ OLACAK...

:heyo: :tamam:

DEZENFEKTAN OLARAK "ZEFİRAN" KULLANACAĞIZ.
CUMARTESİ GÜNÜ "NEOPRİME" BAŞLIYORUZ. :tamam:
10 MARTA TEKRARLIYORUZ İSHALDA KURTULUYORUZ :tamam:
İNADIM İNAT KUŞUM İKİ KANAT , BENİM ADIM KERİM ENİNDE SONUNDA İSHALİ KESERİM :haha: :haha:

@ Kerim TÜRK

Peki sizin kuşda denge kaybı var mı ? Benim kuşdaki ishal düzeldi sadece denge kaybı mevcut ama sallabaş gibi değil. Bu genç kuş hastalığı bulaşıcı olduğundan, hasta kuşu diğer kuşlar ile aynı yerde tutmamak gerekiyor. İshal için birde Nifuramycin'i deneyin ben faydasını görmüştüm.

scutaro' Alıntı:
@ Kerim TÜRK

Peki sizin kuşda denge kaybı var mı ? Benim kuşdaki ishal düzeldi sadece denge kaybı mevcut ama sallabaş gibi değil. Eğer 1 ay içinde düzelmezse mecburen elden çıkarmayı düşünüyorum. Bu genç kuş hastalığı bulaşıcı olduğundan, hasta kuşu diğer kuşlar ile aynı yerde tutmamak gerekiyor. İshal için birde Nifuramycin'i deneyin ben faydasını görmüştüm.

Merhabalar Gökhan abi.Kuşlarda denge kaybı yok.Hasta olan kuş düzelmiştir.
Biz şu anda yuvanın genelinde görülen ishale tedavi uyguluyoruz.
Dediğiniz gibi " Nifuramycin " de duyduğuma göre ishale iyi geliyormuş.
Şu anda biz Avit K Forte vitamin uyguluyoruz.Cumartesi günü Neoprim Fort'a başlayacağız.

Siz Alfoksil Kapsulu sormuştunuz.Nifuramycin ile beraber mi kullandınız? Yoksa Alsoksil'i kullanmaktan vaz mı geçtiniz?
Bizleride bu konuda bilgilendirip eğer imkanınız varsa dışkıların şu anki durumlarının resimlerinide yayınlarsanız bütün arkadaşlara örnek teşkil edeceğini düşünüyorum.

SAYGILARIMLA...

BU GÜN CUMARTESİ NEOPRIM-FORT GÜNÜ..BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.

Balkonda beslediğimden yerim fazla büyük değil, hasta olan kuşa büyük bir karton kutuda ev içinde bakıyordum. Önce Nifuramycin kullanmıştım, arada Supervit vs verdim, en son Alfoxil'i 2 gün üst üste kullandım daha sonra yine Nifuramycin verdim. Alfoxil'in İyi geldiği belli, yüksek ateş veya bunun gibi durumlarda kullanılacak en iyi ilaçlardan bence, tekrar teşekkürler. ilk hali ile şimdiki hali arasında fark var, hafif titrebaşlık vardı o kalmadı. Şu anda yeme daha istekli, artık ara sıra diğerlerinin yanına da koyuyorum.

Bunlar ishal sonrası kaka örnekleri.

knlm1.jpg

knllp.jpg

Bu da kuşun son halinin videosu. (video gözükmüyor altta linki var)

[youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=SBsAw8d9 ... e=youtu.be

GÖKHAN GEÇMİŞ OLSUN..

@ Türker ÖDEN

Teşekkür ederim.

5 MARTTA KERİM DEN KAKA FOTOLARI BEKLİYORUM.. :tamam:

Merhaba Gökhan bey,
kuşunuzda halen az da olsa kafada titreme var. bunun için tam salmonella tedavisi yapmalı ve bunun yanında multivitamin + uygun sürelerde b kompleks + suyuna veya ağızdan mutlaka "selenyum e" katarsanız titreme iyleşecektir. ilaç kullanırken kulaklara siprogut "floksasin içeren kulak damlası, göze ve ağıza temastan kaçınmalıdır" 1 veya 2’şer damla 5-7 gün damlatırsanız iç kulak iltihabını temizlemiş olursunuz. aksi halde bazı hayvanlarda tedaviden ve iyleştikten sonra tekrar boyun dönmesi olabiliyor. uygulamayla ilgili detaylı bilgi için bu dökümandan http://goo.gl/m61z6 faydalanabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. veya konuyu siteden aratabilirsiniz. imkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veterinerden yardım alınız. mutlaka önceden dışkıya tahlil yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede iyleşmesini sağlarsınız. Kuşlarınızı iç ve dış parazitlerden uygun şekilde arındırınız. uygun ve korunaklı bir ortamda, stresten uzak şekilde bakmalı, moral için gezme ve güneşlenme ihtiyacı gerekirse denetimli bir şekilde karşılanmalıdır. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. geçmiş olsun..

Gökhan abi , geçmiş olsun gözünüz aydın.İnşallah bir daha kuşlarınız hasta olmaz keyifli bir şekilde beslersiniz.

@ Kerim TÜRK

Teşekkür ederim bu tür şeyler ders oluyor, bir dahaki sefere daha dikkatli olmayı gerektiriyor.

@ devir

Size de ilginiz için teşekkür ederim, etrafında dönme hareketleri yapıyor dengesi tam olarak düzelmiş değil, yazdıklarınızı dikkate alacağım.

rica ederim,
zaman çok önemli gecikmeden uygun şekilde tedavi etmek gerekiyor.
tekrar geçmiş olsun..

DEVİR :tamam: HAKLI ..

KERİM İN YAVRUSU OLAN BİR DİŞİSİNDE PAMUCUK OLDUĞUNU ÖĞRENDİM..NEOPRIM-FORT İLE BİRLİKTE NIDAZOL ŞURUP DA KULLANACAĞIZ..PAMUCUK BULAŞICI VE ÖLDÜRÜCÜDÜR..(BAYAT YEMLERDEN DE OLUR..YEM ÇOK ÖNEMLİ..)

S.a
bugün kuşların haftalık ağız , kanat, göz vs kontrollerini yaparken , yavruları olan bir dişimde pamukçuk olduğunu gördüm. triko için elimde dinazol şurup var.hasta olan dişimizin eşinde görülmüyor fakat hasta dişimiz yavrular ve eşi ile yakın temasa girdiği için bulaştırma ihtimali çok yüksek.Ayrıca yavrular 3 günlük ağız içlerine bakmak imkansız , yavrulara bulaşırsa yavruların ölme ihtimalleride çok yüksek.
Şuan da kuşlara ishalleri için "Neoprim Fort" ile aynı etken maddelere sahip "Neosulfaprim" vermekteyim.
"Neosulfaprim" li suya dinazol karıştırmak ne kadar doğru bilmediğim için yavruların anne ve babasına direk ağızdan günlük sabah akşam 2 cc (yani 2 damla) dinazol vereceğim.Onlarda yavrulara kustuğu için yavrularada iyi geleceğini düşünüyorum.

SAYGILARIMLA...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri