Genç Kuş Hastalığı (ADENOVIRUS YOUNG BIRD SICKNESS )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kerim KINIR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 132
  • Görüntüleme Görüntüleme 39K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S.a
Aldığımız "Neosulfaprim"i i cumartesi günü çok yoğun olduğum ve geç geldiğim için kuşlara veremedim.Bugün sabah 11 gibi ilacı kuşlara vermeden önce kuşların dışkılarının resimlerini çektim.4-5 gün kullanacağımız "Neosulfaprim"den sonraki durumlarını hep beraber görelim.

Ekli dosyalar

• SDC12751.webp
    SDC12751.webp
    290 KB · Görüntüleme: 1,039
  • SDC12755.webp
    SDC12755.webp
    316 KB · Görüntüleme: 1,043
  • SDC12757.webp
    SDC12757.webp
    210.7 KB · Görüntüleme: 1,040
  • SDC12759.webp
    SDC12759.webp
    337.1 KB · Görüntüleme: 1,034
  • SDC12760.JPG
    SDC12760.JPG
    318 KB · Görüntüleme: 995
S.a arkadaşlar,
Bugün sabah kuşların dışkılarının resimlerini çektim.Sizlerle paylaşıyorum.Elimden geldiğince günlük olarak eklemeye çalışacağım ki 3-4 gün sonra ne kadar yol kat edebilmişiz veya ilaç tedavimiz bir işe yaramıyorsa nedenini hep beraber bulalım ve kuşlarımızdaki ishalden kurtulalım...
Saygılarımla...

Ekli dosyalar

• 1 (1).webp
    1 (1).webp
    154.6 KB · Görüntüleme: 909
  • 1 (2).JPG
    1 (2).JPG
    0 bayt · Görüntüleme: 871
  • 1 (3).JPG
    1 (3).JPG
    269.6 KB · Görüntüleme: 968
  • 1 (4).webp
    1 (4).webp
    138.1 KB · Görüntüleme: 953
  • 1 (5).webp
    1 (5).webp
    147.6 KB · Görüntüleme: 1,040

Bugünlük bu kadar arkadaşlar...

Ekli dosyalar

• 1 (6).webp
    1 (6).webp
    148.7 KB · Görüntüleme: 1,287
  • 1 (7).webp
    1 (7).webp
    141.7 KB · Görüntüleme: 1,276
  • 1 (8).webp
    1 (8).webp
    139.1 KB · Görüntüleme: 1,350
  • 1 (9).webp
    1 (9).webp
    137.1 KB · Görüntüleme: 1,295
Merhabalar,
bizim de benzer durumda bir kuşumuz var. bahçeye düşmüştü salmonella hastasıydı cinsi de sanırım "rus postası" daha çocuk ama baya uzun boyunlu ve boylu. tam salmonella tedavisi gereği gibi yapıldı (uygulama detayları burada: http://goo.gl/m61z6 dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız) uygun doz ve sürede iç parazit kürü uygulandı. tüm tedavilerin peşine antimikotik/geniş kapsamlı mantar kürü yapıldı. onun da peşine prebiyotik (faydalı bakteri takviyesi 2-3 gün) yapıldı. şimdilerde pamucuk (ağızda beyaz noktalar/aspergillosis) olduğu için sulfa içeren bir ilaç (bactrim kullanıldı) bunun yanında nidazol (ağızda sarı noktalar için) ve mikostatin (mantar için) + multivitamin + bal + pekmez + bitkisel çaylar vs. ile uygun şekilde tedavisi yapıldı. durumu iyi, keyfi, yemesi ve içmesi yerinde çok şükür. not: iç parazit tedavisini uygularken a ve k ağırlıklı multivitamin ve ercefuryl kapsül iç tozunu kanamalara önceden önlem amaçlı birlikte kullanabilirsiniz. sağlıkla kalınız..

Sa. arkadaşlar,
Pazar günü öğlen saat 12 civarından itibaren kuşlara "Neosulfaprim" vermeye başlamıştık.Bugün kuşların dışkılarını tekrar çektim.Dışkılarda genel olarak azda olsa düzelme gözlemledim.Dışkıdaki aşırı su çoğunda gitmiş , dışkılar top şeklini almaya başlamış , bazen yine sulu olarak dışkılar görülüyor fakat çoğu normale dönük.Büyük ve kahverengi olan dışkılar yumurtaya veya yavruya yatan kuşlara aittir.Bugün çektiğim resimler aşağıdaki gibiler...

Ekli dosyalar

• 1 (1).webp
    1 (1).webp
    150.2 KB · Görüntüleme: 1,212
  • 1 (2).webp
    1 (2).webp
    134.7 KB · Görüntüleme: 1,299
  • 1 (3).webp
    1 (3).webp
    128.7 KB · Görüntüleme: 1,238
  • 1 (4).webp
    1 (4).webp
    145.7 KB · Görüntüleme: 1,264
  • 1 (5).webp
    1 (5).webp
    145.8 KB · Görüntüleme: 1,237
Devam ...

Ekli dosyalar

• 1 (6).webp
    1 (6).webp
    147.5 KB · Görüntüleme: 1,271
  • 1 (7).webp
    1 (7).webp
    144.7 KB · Görüntüleme: 1,300
  • 1 (8).webp
    1 (8).webp
    149.4 KB · Görüntüleme: 1,255
  • 1 (9).webp
    1 (9).webp
    150.3 KB · Görüntüleme: 1,184
10 MARTA KADAR İLAÇ VERMEYELİM.. ÇÜNKÜ TEKRAR İLAÇ VERMEYE BAŞLAYACAĞIZ..ŞU HASTALIKLARI KÖKTEN SİLİP ÖNÜMÜZE BAKALIM.. YAVRU ALALIM .. :haha: YAZIN BOL BOL.. :heyo: SEVGİLERİMLE.İNŞALLAH İYİ OLACAK..

CİLLİ GİBİ KAKALARI OLSUN.. :haha: :slm:

GÖNLÜNCE HOŞ OLSUN..

[email protected]' Alıntı:
10 MARTA KADAR İLAÇ VERMEYELİM.. ÇÜNKÜ TEKRAR İLAÇ VERMEYE BAŞLAYACAĞIZ..ŞU HASTALIKLARI KÖKTEN SİLİP ÖNÜMÜZE BAKALIM.. YAVRU ALALIM .. :haha: YAZIN BOL BOL.. :heyo: SEVGİLERİMLE.İNŞALLAH İYİ OLACAK..

CİLLİ GİBİ KAKALARI OLSUN.. :haha: :slm:

GÖNLÜNCE HOŞ OLSUN..

Sizlerin sayenizde İnşallah sileceğiz kökten şu ishali Türker abim.Yavru alıyoruz abi maşallahımız var.Hastalıktan da kurtulunca her şey rayına oturacak inşallah.
HER ŞEY GÖNLÜMÜZCE OLSUN...
ELLERİNDEN ÖPERİM...

tüm güvercinler hepimizindir. :slm:

MUTLAKA KAKA FOTOSU BEKLİYORUM.. DURUM NEDİR..NE YAPMAKTAYIZ..PUSMA VAR MI...

AYRICA PAMUCUK OLAN DİŞİ İÇİN NE YAPMAKTAYIZ..YAVRUSU VAR..AYIRMADIK RİSK VAR..PROGRAM NASIL OLMALI..

EKSİKLERİMİZİ ,HATALARIMIZI İRDELEYELİM..

BEŞERİ İLAÇLAR DA KULLANDIK..(ECZANEDEN) BU TEDAVİDE KAÇ PARA HARCADIK..BUNLAR MERAK EDİLEBİLİR..

[email protected]' Alıntı:
MUTLAKA KAKA FOTOSU BEKLİYORUM.. DURUM NEDİR..NE YAPMAKTAYIZ..PUSMA VAR MI...
AYRICA PAMUCUK OLAN DİŞİ İÇİN NE YAPMAKTAYIZ..YAVRUSU VAR..AYIRMADIK RİSK VAR..PROGRAM NASIL OLMALI..
EKSİKLERİMİZİ ,HATALARIMIZI İRDELEYELİM..
BEŞERİ İLAÇLAR DA KULLANDIK..(ECZANEDEN) BU TEDAVİDE KAÇ PARA HARCADIK..BUNLAR MERAK EDİLEBİLİR..

Bugün Selim( hayalet beyaz) abiyi ziyarete gittim.Ordan da ablama geçtim.Eve yarın geçeceğim için resimeleri yarın yükleyebiliriz.Diğer sorulara açıklık getirelim.

En son kullandığımız "Neosulfaprim"i 5 gün kullandık.İshalde bayağı ilerleme oldu fakat yine tamamen kesebilmiş değiliz.İshali neden tamamen kesebilmiş değiliz anlayabilmiş değilim açıkçası.

Triko olan dişiye ve eşine nidazol şurup veriyorum.Erkeğede vermemdeki amaç yavruya kustuğu için yavrularda oluşabilecek hastalığa azda olsa bir önlem almış oluyoruz.Dişiye ayrıca Nizadol'dan sonra yine sabah akşam pamukçukları kulak pamuğu ile baticonluyorum (yutması sakıncalı olabileceğinden-fazla suyunu sıkarak).Fakat ondada bir düzelme gözlemleyemiyorum.Dediğiniz gibi yavrular olduğundan ayıramadığımız için risk büyük.

Kuşların genelinde pusma büyük ölçüde düzeldi diyebiliriz.Ayrıca 1. sayfadaki dişimizde sağlığına kavuşup yumurtlamıştır.

Bütün her şeyi en ince detayına kadar özenle yapıyoruz.İlaçları uygulama şeklimizde bir eksik bir hata yok fakat.İlaçların ishali tamamen kesememe nedenini anlayamıyoruz.Yarın tekrar dışkı fotolarını ekleyeceğiz hep beraber görelim bakalım...

arkadaşlar ben bytril ve çocuklar için polivit şurup vitamin var şırıngaya ikisinden çekip kuşun ağzına 3-4 gün damlatıyorum.bu çok ilerlemediyse hastalık kesin tedavi ediyor..

arnold' Alıntı:
arkadaşlar ben bytril ve çocuklar için polivit şurup vitamin var şırıngaya ikisinden çekip kuşun ağzına 3-4 gün damlatıyorum.bu çok ilerlemediyse hastalık kesin tedavi ediyor..
BAYTRL VE VİTAMİN GRİPAL ENFEKSİYONLARDA FAYDALI OLACAKTIR..İSHAL VE PAMUCUK , E-COLI İÇİN BİR ÇÖZÜME GÖTÜRMEYECEKTİR..

ARNOLD DAHA ARAŞTIRMACI OLMANI , ARZU EDERİM.. :slm:

Merhaba arkadaşlar.
Dün söylediğim gibi dışkı resimlerini çektim ve ekliyoruz.Hep beraber görelim ilerlemeyi...

Ekli dosyalar

• 1 (1).webp
    1 (1).webp
    147.1 KB · Görüntüleme: 753
[No message]

Ekli dosyalar

• 1 (2).webp
    1 (2).webp
    144.4 KB · Görüntüleme: 800
[No message]

Ekli dosyalar

• 1 (3).webp
    1 (3).webp
    145 KB · Görüntüleme: 788
[No message]

Ekli dosyalar

• 1 (4).webp
    1 (4).webp
    147.7 KB · Görüntüleme: 814
[No message]

Ekli dosyalar

• 1 (5).webp
    1 (5).webp
    136.4 KB · Görüntüleme: 801
[No message]

Ekli dosyalar

• 1 (7).webp
    1 (7).webp
    149.3 KB · Görüntüleme: 797
KERİM NIDAZOL ŞURUP ŞIRINGA İLE VERMEKTESİN ...1 CC DOZAJ OLARAK AZ 3 CC SABAH-3 CC AKŞAM VERMELİYİZ ..

EĞER AZ SAYIDA PAMUCUK TEDAVİSİ YAPIYORSAK NIDAZOL VE YA FLAGYL İN TABLETİNİ TERCİH EDELİM..1/2 TABLET YUTTURALIM..SABAH-AKŞAM.....

KÖTÜ GÖRÜNTÜLÜ KAKALAR PAMUCUK OLAN DİŞİ VE EŞİNE AİT OLABİLİR Mİ..?YİNE ISRAR EDİYORUM PAMUCUK OLAN KUŞLARI BİR ÇİFTHANEYE AYIRMALIDIR..YAVRULARI ÇİFTHANEDE BAKACAKLARDIR..LÜTFEN AYIRALIM..YAZ BOYU KURTULAMAYIZ..BU İLLETTEN. :evet:

KERİM 10 MARTTA KURT İLACINA BAŞLAYACAKTIN.BAŞLAMADIN..BU GÜN İÇİRDİN ..SÖYLEDİĞİNE GÖRE DE 10 KUŞUN KURT DÖKMÜŞ..GÜNLERİ DE İYİ TAKİP ETMELİ.. HASTALIK MİKROPLARINA AİT YUMURTA LARVALAR TEKRAR PATLADI VE CANLANDILAR..EN BAŞA NEDEN DÖNDÜK DİYE SORUNUN CEVABI BUDUR..

KERİM 10 MARTTA KURT İLACINA BAŞLAYACAKTIN.BAŞLAMADIN..BU GÜN İÇİRDİN ..SÖYLEDİĞİNE GÖRE DE 10 KUŞUN KURT DÖKMÜŞ..GÜNLERİ DE İYİ TAKİP ETMELİ.. HASTALIK MİKROPLARINA AİT YUMURTA LARVALAR TEKRAR PATLADI VE CANLANDILAR..EN BAŞA NEDEN DÖNDÜK DİYE SORUNUN CEVABI BUDUR..[/quote]

Yuvadaki yeme düşmemiş yavruları saymazsak 10-12 kuş var.Dün sabah kuşlara Nilverm kurt ilacı verdim.Yuvadada 10a yakın kurt vardı yerde.Hangileri döktü kurt ondan haberim yok.

BU ÇALIŞMA AMACINA ULAŞIYOR..DOĞRU YOLDAYIZ.. :slm:

merhaba
konu biraz karışık gibi görünse de "dikkatle okunursa" hastalık içinde neden diğer hastalıklardan bahsedildiği anlaşılmış olur. bir hastalık geldimi peşine diğerleri de gelebiliyor malesef, bu yüzden uygun karışım (karma) ilaçlar lazım oluyor. Kerim arkadaşımız da şu an aynı sorunu yaşıyor işte! kimisi e coli olurken, kimisi trikomoniyas "iç çiçek" olmuş, peşine mycoplasma solunum problemleri, veya aynı anda, yada daha önceden mevcut olan diğer hastalıklar da "iç parazitler gibi vs." sonradan farkedilebilmektedir. bu yüzden kuşları daima iyi takip etmek gereklidir. sağlıkla kalınız..

Arkadaşlar,

Güvercin hastalıkları genelde Solunum yolu hastalıkları ile başlıyor,sırasıyla göz nezlesi,ardından nefes yolları problemi,onun ardından E-Coli (bir sürü çeşidi var ) Bununla beraber sindirim sistemi,eklem iltihapları ardındanda
Salmonella ile bitiyor.Son aşamada zaten bütün hastalıkların semptomları birlikte devam ediyor.
Bu hastalıklar kanatlıların hepsinde problem,Ama tavuklarda görünmüyor çünkü zavallıların ömrü 45 gün olduğundan ve sürekli antibiyotik takviyesi (Tetrasiklin) olduğundan hayvanlar hastalanmaya fırsat bulamadan kesime gittikleri için problemleri yokmuş gibi gözüküyor,Köy tavuklarıda sokakta yaşadıkları için bağışıklık sistemleri güçlü oluyor dayanıklı olabiliyorlar.
Bu yüzden hayvanlarımızı tedavi ederken veya hasta olmalarını engelleme çabalarımızda ilaç kullanımında çok dikkatli olmamızda ve araştırma yapmamızda çok büyük fayda var,Bilinçsizce kullanılan ilaçlar hayvanların hayatını tehlikeye sokuyor.Antibiyotik kullanımlarında hayvanlara vitamin kürü ve Probiyotik kürü uygulamak gereğinide göz önünde bulundurmalıyız.Çünkü hastalıklar o kadar basit çözümü olan şeyler değil sistem oldukça karmaşık,İki örnekte bunu açıklayayım; Salmonellanın 4 çeşidi olduğunu biliyormuyuz ?Bu 4 çeşidinde tedavisinin 4 farklı ilacı olduğunu biliyormuyuz ? veya Hayvan vücudunda sindirim sistemine ait 5 ayrı bölgenin E-Coli hastalığı olduğunu herbölge için ayrı ilaçlar olduğunu biliyormuyuz ? Yani sistem karmaşık.O yüzden tedaviden ziyade hayvanların hasta olmaması için alınacak tedbirler bence tedaviden daha kolay....

Selamlarımla

TUNA AĞABEY'İMİN ''SÖZLERİNE KATILIYORUM.

abi benim yeni yavrlarda var böyle pusma durgunluk tüy bozukluğu ama
şimdi bu ilaçları suya verdiğin zaman diğer sağlıklı kuşlarda içiyor..
yeni çıkmış yavrular var..
diğer kuşlara yan etkisi yokmu... bu tedavinin

Osman YAZGAN' Alıntı:

Osman bey,

Aslında sağlam olan kuşlara vermemek lazım , Bunun içinde ana-baba ve yavruları (Durgun olan) mümkünse ailecek ayrı bir kafeste tedaviye almakta fayda var.Toplu halde tedavide diğer kuşlara direk gözle görülür bir tesir olmasada sağlam hayvanların Bu ilaçlara karşı bağışıklığı artıyor,dolayısıyle hayvanlar daha sonra hastalandığında bu ilaçların onlara bu dozlarda faydası olmuyor,doz artırmak gerekiyor bu işlemde hayvanın genel bağışıklık sistemine zarar veriyor,vucütlarında ve bağırsak florasında olması gereken faydalı bakteriler zarar görüyor.Hayvanın toparlanması uzun sürüyor.

Geçmiş olsun,

Sizde görülen tahmin ediyorum çiçek hadisesi değil,Tetramezatin veya insan ilacı olan Bactrim oral süspansiyonu 5-7 gün vitaminlerle birlikte kullanırsanız yavrular toparlanır gibi gözüküyor.Sizdeki Yavruların 20-25 günlük olduğunu sanıyorum.

KATILIYORUM SANA DEVİR..

Osman YAZGAN' Alıntı:
YAN ETKİSİ VAR ..TABBİ Kİ.OLMASI GEREKEN HASTA OLDUĞU TESPİT EDİLEN KUŞLARIN KÜMESTEN UZAKLAŞTIRILMASI VE REVİRLERDE TEDAVİYE ALINMASIDIR..

KERİM İN PAMUCUK DA OLAN DİŞİ NİN YAVRUSU VARMIŞ ..KÜMESTEN UZAKLAŞTIRMADI ..BU BİR RİSK OLDU..TÜM KUŞLAR RİSK ALTINDA BU NEDENLEDİR Kİ TÜM KUŞLARA AYNI İLAÇ VERİLMESİ KAÇINILMAZ OLDU..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri