Genç Kuş Hastalığı (ADENOVIRUS YOUNG BIRD SICKNESS )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kerim KINIR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 132
  • Görüntüleme Görüntüleme 39K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
türker öden arkadaşım bence sen bytril adlı ilacın prospektüsünü bir oku

Güvercinlerde başta salmonella ve E.Coli olmak üzere, Pasteurella ve kısa adı CRD olan kronik solunum yolları hastalıklarında kullanılmaktadır. Kullanılacak doz, güvercin için, kuş başına 5 mg’dır. Bu dozu sağlayabilmek için, 2 litre suya 0.5 cc ilaç karıştırmak uygundur. Bu dozu tam verebilmek için kullanılmayan bir plastik enjektörden yararlanabilirsiniz. Tedaviye 5 gün süre ile devam edilmelidir.

ELLERİNDEN ÖPERİM TÜRKER ABİM.
ALLAH BÜTÜN DOSTLARIMIZIN KUŞLARINI BÜTÜN HASTALIKLARA KARŞI KORUSUN İNŞALLAH...

Kerim TÜRK' Alıntı:
danube' Alıntı:
Kerimin problemi için ilişikteki makalenin okunmasını tavsiye ederim.http://perweb.firat.edu.tr/personel/yay ... _58867.pdf

Kolay gelsin.

Tuna abi merhaba.
Sizede bilgileriniz ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Ellerinizden öperim...

Kerim Merhaba

Takip ettığım kadarıyle bütün ilaçları kullanmışsın ama sonuç alamamışsın,Çünkü sanıyorum teşhiste bir yanlışlık var,senin hayvanlara görebildiğim kadarıyla kanatlı kolerası var.Kullandığın ilaçları tamamen kes.Çünkü kullandıkların bakteriler için kullanılan ilaçlardan değil.Sana bir ilaç önereceğim VİLSAN ilaç firmasının üretimi olan FURAVET senin hayvanların hastalığının ilacı.(veteriner ilacı)http://www.vilsan.com.tr/index.php?drug_id=4&page=product bu bağlatıyı incele bu ilacı bulabilirsen 3 gün 1 litre suya 1 çay kaşığı koyarak kullan.

Bulamassan veterinerden NEO-500 ve insan eczanesinden TETRA 500 satın al.
NEO 500 den bir çay kaşık ve TETRA 500 den 5 kapsül boşaltarak karıştır, Karışımı 2 litre içme suyunda eriterek hayvanlara 3 gün boyunca ver.Sonucu buradan paylaşalım,bu dertten kurtulacağını sanıyorum.
Görüşmek üzere geçmiş olsun.

arnold' Alıntı:
türker öden arkadaşım bence sen bytril adlı ilacın prospektüsünü bir oku

Güvercinlerde başta salmonella ve E.Coli olmak üzere, Pasteurella ve kısa adı CRD olan kronik solunum yolları hastalıklarında kullanılmaktadır. Kullanılacak doz, güvercin için, kuş başına 5 mg’dır. Bu dozu sağlayabilmek için, 2 litre suya 0.5 cc ilaç karıştırmak uygundur. Bu dozu tam verebilmek için kullanılmayan bir plastik enjektörden yararlanabilirsiniz. Tedaviye 5 gün süre ile devam edilmelidir.
TEŞEKKÜR EDERİM ..MURAT ÖĞRETMENİM.. :evet: :slm:
ÖNERİ,PAYLAŞIM,DÜŞÜNCELERİNİZİN DEVAMI DİLEĞİYLE

GÖRDÜĞÜM KADARIYLA; BAYTRIL ,OKSİTETRASİKLİN,NEOMİSİN ...ÜZERİNE ÖNERİLER YOĞUNLIKTA.

KERİM İLE GÖRÜŞTÜM; ÇOK ÜZGÜN ..O NA DESTEK OLMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM..

ARTIK GÜVERCİN BESLEMEK İSTEMİYORUM..DEMESİ BENİM İÇİN ÇOK ÜZÜCÜ EN AZ O NUN KADAR..KERİM E DESTEK OLALIM..

TÜRKER ABİNİN DEDİĞİ GİBİ PES ETME NOKTASINDAYIM;

İSHALLERİ DÜZELMİYOR,
PAMUKÇUK OLAN DİŞİNİN 15 GÜNLÜK YAVRULARDAN BİRİ ÖLDÜ,
YUVADAKİ 14-15 KUŞUN %99 'UNUN BURUN DELİKLERİ ÖNÜ ISLAK,GÖZLERİNDE SULANMA YOK,
1 AYLIK 3 YAVRU DA VE YUVANIN TAMAMINDA BÜZÜŞME VAR,
KURUMAYA GİREN BİR KUŞ VAR,AYRICA BU KUŞTA KUSMA VAR,
KUŞLARIN BAZILARININ DIŞKILARINDA ÖĞÜTÜLMEMİŞ BUĞDAY VAR..

TÜM HER ŞEY BENİ Mİ BULUR , BAKALIM DAHA NELER GELECEK ....

Kerim TÜRK' Alıntı:
TÜRKER ABİNİN DEDİĞİ GİBİ PES ETME NOKTASINDAYIM;

İSHALLERİ DÜZELMİYOR,
PAMUKÇUK OLAN DİŞİNİN 15 GÜNLÜK YAVRULARDAN BİRİ ÖLDÜ,
YUVADAKİ 14-15 KUŞUN %99 'UNUN BURUN DELİKLERİ ÖNÜ ISLAK,GÖZLERİNDE SULANMA YOK,
1 AYLIK 3 YAVRU DA VE YUVANIN TAMAMINDA BÜZÜŞME VAR,
KURUMAYA GİREN BİR KUŞ VAR,AYRICA BU KUŞTA KUSMA VAR,
KUŞLARIN BAZILARININ DIŞKILARINDA ÖĞÜTÜLMEMİŞ BUĞDAY VAR..

TÜM HER ŞEY BENİ Mİ BULUR , BAKALIM DAHA NELER GELECEK ....
Durum kötü olsa da pes etme kardeşim...Belki kuşlarının tamamını kaybedebilirsin ama bu sayede hangi durumda neler yapılabilir güzel bir ders çıkartmış olabilirsin...Pahalı bir ders olacak belki ama sonrası için iyi olacak...Güvercinlerde bu hastalık illeti bir başladı mı alıp başını gidiyor arka arkaya bir sürü sıkıntı... Sana nacizane tavsiyem...Eğer hastalıktan tamamen kurtulursa şöyle aylık bir bakım programı belirleyip ona göre işleri günü gününe yaparak kümese hastalıkları hiç sokmadan çok rahat kuşlardan zevk alarak besleyebilirsin...Programını gün gün yap vitamin takviyelerini dezenfeksiyonu hiç aksatmadan eksik etmeden yap... Gerek karşılaştığım hastalık problemlerinden edindiğim tecrübeler gerekse yaptığım araştırmalar sonucundan şu kanıya vardım... HASTALIKLARI KÜMESE HİÇ SOKMAMAK LAZIM BUNUN İÇİNDE DÜZENLİ BİR BAKIM ve KORUMA PROGRAMI UYGULAMAK LAZIM... BİRÇOĞUMUZ SADECE HASTALIK OLUNCA KÜMESİYLE DAHA FAZLA İLGİLENİYOR AKSİNE HİÇBİRŞEY OLMAMASI ADINA EN SAĞLIKLI ANLARI KORUMAK AMACIYLA İLGİLENMELİYİZ...
CANINI SIKMA BU BİR SEVDA , EN YAKINININ BİLE NE VAR BU KUŞLARDA DEDİĞİ AMA HALA VAZGEÇEMEDİĞİMİZ SEVDA...
SAĞLIKLI KÜMESLER,,, SAĞLIK GÜVERCİNLER...

Kerim,
burun delikleri ıslak, balgam vs. (Bulaşıcı Nezle, Mycoplasma - Tetra, Eritromisin veya Floksasin), hazımsızlık, kabarma vs. yutaklar temiz ise "iç çiçek veya mantar bazen ağız temiz olsada, bağırsaklarda olabiliyor ve gözle görülmüyor, Nidazol ve Mikostatin", tüm kuşlar tek tek kontrol edilmeli ona göre ilaç tercihi yapılmalı. ishaller bir an önce durdurulmalıdır, aksi halde hayvanlar su kaybından sallabaşa veya kurumaya girebilirler. kuruma olana gerekli ilaç ve diğer katkılarının yanında "selenyum e" takviye edilmesi faydalı olacaktır. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapılmalı. her seferinde hazım kontrol edilmelidir. önlerine hazmı kolay gıdalardan karışık muhabbet kuşu yemi, galeta unu gibi ürünler, doğranmış taze sebze meyve vs. eklenmesi faydalıdır. kusmalar bazen; fazla ilaçlı yemlerden kaynaklanır. yemleri koklanmalısın, aşırı ilaç kokusu var ise yemi değiştirmelisin. yemi yıka öyle koy diyenler var ancak su yemlerde neme, nem ve bayat yemler de içeride mantar oluşumlarına sebep verir. iç mantar var ise bazen dışkılarda öğütülmemiş buğdaylar görülebilir. ilaç karışımlarına nystatin "mikostatin şurup gibi" uygun miktarda katılması faydalı olacaktır. Ayrıca tüm antibiyotik tedavilerinin peşine uygun bir "mantar/antimikotik kürü" her zaman faydalı olacaktır. finalde onun da peşine prebiyotik (faydalı baktari) takviyesi 2-3 gün için yapılmalıdır. konularla ilgili döküman linki: https://goo.gl/TVOLqb dökümanları güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız veya konuları siteden aratabilirsiniz. bütün bunlar zaman alan uğraşlar, ancak her hastalığın aşısı yoktur. aşı olayı sağlıklı zamanda bile belli bir bakım programından sonra yapılıyor. boyuna vurulan aşılar boyundaki damaların yoğunluğundan dolayı yanlış vurulursa bazı kayıplara sebep olabiliyor, onun yerine bacağa vuranlar var. içme suluklarına verilen canlı aşılar da mevcut. fakat hastalığı daha önce atlatan kuş aşıdan sonra ölebiliyor! ve aşıların günümüzde açığa çıkmış vede belgelenmiş çeşitli sakıncaları mevcut. bu yüzden aşı konusu ilgilenenler tarafından çok dikkatli ve detaylıca araştırılmalıdır. tekrar geçmiş olsun..

Merhaba Devir abla.
İshal kuşların direncini düşürdüğü için hastalıklara çabuk yenik düşüyorlar.
Az önce tek tek inceleme yaptım.Yuvadaki yavrularla beraber 16 kuşun 15 inin burun deliklerinin önü ıslak,sadece bir tanesinde pamukçuk var oda geçenki dişi.
Yemde ilaç kokusu yok. Kuşların zaten aşısı yok. Nisan başında aşı yaptırmayı düşünüyorum fakat aşı yapılan kuşların sağlıklarının yerinde olması gerekli aksi taktirde ölebilme veya sallabaş olma ihtimalleri çok yüksek. Benimkiler sağlıklı olmadıkları için arada kaldım.
Düşüncelerini ve yardımlarını esirgemeyen bütün herkeze teşekkürlerimi sunarım.

adenovirüs zaten virüs kökenli bir hastalık.buna hiç bir ilaç etki etmez kuşun bağışıklık sistemi güçlü ise atlatır zayıf ise ölür.sorun şurda :kuşlar hastalanınca başka hastalıklara ve bakterilere açık oluyorlar.biz farkında olmadan birden fazla bakteri birden fazla hastalık yapıyor biz sorunun çözümünü yada sebebini bulana kadarda kuş ölüyor diğerleride gün be gün kötüye gidiyor.benim önerim o yüzden bytril oldu geniş semptomlu bir ilaç ve kuvvetli.yan etkileri illa vardır ama ölmeden iyidir diye düşünüyorum.güvercinlerin etini yemiyoruz ki bu arada zaten...bu ilaç bakteri üremesini ve etkinliğini azaltıyor gerisi kuşa kalmış güçlüyse virüsü yener değilse ölür yapacak bişey yok bu durumda..TÜRKER ARKADAŞIM ....

arnold' Alıntı:
adenovirüs zaten virüs kökenli bir hastalık.buna hiç bir ilaç etki etmez kuşun bağışıklık sistemi güçlü ise atlatır zayıf ise ölür.sorun şurda :kuşlar hastalanınca başka hastalıklara ve bakterilere açık oluyorlar.biz farkında olmadan birden fazla bakteri birden fazla hastalık yapıyor biz sorunun çözümünü yada sebebini bulana kadarda kuş ölüyor diğerleride gün be gün kötüye gidiyor.benim önerim o yüzden bytril oldu geniş semptomlu bir ilaç ve kuvvetli.yan etkileri illa vardır ama ölmeden iyidir diye düşünüyorum.güvercinlerin etini yemiyoruz ki bu arada zaten...bu ilaç bakteri üremesini ve etkinliğini azaltıyor gerisi kuşa kalmış güçlüyse virüsü yener değilse ölür yapacak bişey yok bu durumda..TÜRKER ARKADAŞIM ....

Merhaba Murat hocam.
Bahsettiğiniz virüs durumu zaten konunun birinci sayfasındada mevcut.
"Adenovirus Young Bird Sickness" İngilizce adından esinlenerek “Genç Kuş Hastalığı” olarak adlandırabileceğimiz bu hastalık, güvercinlerde lenf sistemine bulaşan bir VİRÜS tarafından oluşturulmaktadır. Hastalığın ismi buradan gelmektedir.

Bu konu "Genç Kuş Hastalığı" olarak açıldı.İlk sayfası bu konuyu , hastalığın adını , nasıl bulaştığını ve tedavisini içeriyor.
Fakat diğer sayfalar , benim diğer kuşlarımdada görülen ishal olayını çözmeme yönelik bir paylaşımlarım ve öneriler oldu.
Sizinde dediğiniz gibi bu "Genç Kuş Hastalığı"nı oluşturan virüs , güvercinin bünyesini zayıflatarak kuşu diğer hastalıklara açık hale getirir.Ve bu virüsle beraber oluşan diğer hastalıklar kuşun ölümüne sebep olur.
Bizim burada ki amacımız "Genç Kuş Hastalığı"na yakalandığını fark ettiğimiz kuşlara , diğer hastalıkların girmemesini veya girmişse bile erken tedavi ile onlardan arınıp ve virüse karşı direnç oluşturmasını sağlamak.
Yani kısacası hepimiz aynı konuyu farklı şekillerde ele alıyoruz fakat aynı yola çıkıyor :) :slm:

Kerım gecmıs olsun.

Kerım ıster coccıdıoze,ıster ornıtose,ıster trıchomonas yanı sızlerın deyımı ıle pamukcuk,ıster ıshal,ıster ıc cıcek dedıgınız olay.hangı hastalık var ıse kuslarında bana gonder yada kendın getır ve tedavı yontemını kendın ızle eger bır hafta ıcerısınde tedavı edemez ısem kusculugu bırakacagım.E colı,adeno vırusu onunda tedavısı cok basıt.Ic parazıt onunda temızlıgı cok pasıt ılacı verecegım eger ılac verılen kus hem kusma yolu ıle hemde dıskı yolu ıle ıcerıde ne kadar farklı kurt ve kurtcuklar varsa onuda tertemız edecegım.Kusların eskı saglıgına kovusacak ve sende bana dua edeceksın.

Genc bır arkadasımızsın senden ne ılac parası nede tedavı ucretı ıstemıyorum,hatta urlu kusların varsa onlarıda gondere bılır yada geterıebılırsın onunda tedavısı cok basıt.ıshal olan kusların eger tedavısını yaptıktan sonra dıskılar Corum leblebısı gıbı yuvarlak ve katı bır sekılde olmaz ıse ben yıne bır sey bılmıyorum ve yıne kusculugu bırakacagım.

selamlar.

abdullah cakir' Alıntı:
Kerım gecmıs olsun.

Kerım ıster coccıdıoze,ıster ornıtose,ıster trıchomonas yanı sızlerın deyımı ıle pamukcuk,ıster ıshal,ıster ıc cıcek dedıgınız olay.hangı hastalık var ıse kuslarında bana gonder yada kendın getır ve tedavı yontemını kendın ızle eger bır hafta ıcerısınde tedavı edemez ısem kusculugu bırakacagım.E colı,adeno vırusu onunda tedavısı cok basıt.Ic parazıt onunda temızlıgı cok pasıt ılacı verecegım eger ılac verılen kus hem kusma yolu ıle hemde dıskı yolu ıle ıcerıde ne kadar farklı kurt ve kurtcuklar varsa onuda tertemız edecegım.Kusların eskı saglıgına kovusacak ve sende bana dua edeceksın.

Genc bır arkadasımızsın senden ne ılac parası nede tedavı ucretı ıstemıyorum,hatta urlu kusların varsa onlarıda gondere bılır yada geterıebılırsın onunda tedavısı cok basıt.ıshal olan kusların eger tedavısını yaptıktan sonra dıskılar Corum leblebısı gıbı yuvarlak ve katı bır sekılde olmaz ıse ben yıne bır sey bılmıyorum ve yıne kusculugu bırakacagım.

selamlar.

BURAYA YAZ , HERKES FAYDALANSIN! BİR KİŞİYİ SEVİNDİRECEĞİNE YÜZLERCE KİŞİYİ SEVİNDİR..
O ZAMAN..BEKLİYORUZ..SİZİ..
o kolay , bu kolay ...
bekara ; eş boşamak kolay!..

PAYLAŞMAK GÜZELDİR ! BİR O KADAR DA ZOR GELİR İNSANOĞLU'NA . OYSA EKSİK ,KUSUR,HATA, YANLIŞ ARAMASI NE KOLAYDIR..EKSİĞİ TAMAMLAMAK YERİNE ...O KAYIP EKSİK TAŞI SAKLAMAK ..BELKİ O TAŞ ONDA DA DEĞİL YA..

Abdullah bey 35 yıl sonra 2012 de tekrar kuş beslemeye başladım. keşke beslemez olaydım diyesim geliyor. inanın kuşlarımın yediğinin 15-20 katı sadece ilaçlara para veriyorum. benim arabam yok. fakat ilaç satın aldıklarım kişilerde son model arabalar var. sanki bu ilaç satanlara hizmet ediyormuşum gibi bir halimiz var. burada izlediğim kadarı ile bir çok kuş besleyen arkadaşımızda kuşlarının hastalığından muzdarip haldeler.kuşlarımızın kaçmasına, şahine kaptırmalar, hırsızların kümes patlatması, ve en önemliside gözümüzün önünde kuşlarımızın çırpınarak veya eriyip bir deri bir kemik kalarak ölmeleri içimizi çok acıtıyor. velhasıl bu kuşlar bize üzüntü vermektedir.şu bildiklerinizi burada arkadaşlarımızla paylaşırsanız üzüntülerimiz bir nebze azalacağına inanıyorum. çünkü nasihat etmek,bilgiyi paylaşmak sadaka vermek gibidir.

ELLERİNDEN ÖPERİM ZEKERİYA AĞABEY'İM

Teşekkür ederim Abdullah abim,
Keşke öyle bir imkan olsada siz gibi bilgili ağabeylerimize götürüp tedavi ettirebilsem.Kocaeli/Gebze'den , Yozgat'a değil kuş getirmek ben gelip siz değerli ağabeylerimle yüz yüze görüşüp, sizin engin bilgilerinizden yararlanabilsem şükrederim :)
Sizin bilgilerinizden , deneyimlerinizden hiç bir şüphemiz yok Abdullah abi , tedavi edebilirsiniz en kısa ve güzel bir şekilde.
Yani oraya kuş yollayabilme veya getirebilme imkanım %0 :)
Bu yüzden diğer ağabeylerimin de dediği gibi , getirmiş olsam , ishal için nasıl bir tedavi uygulayacağınızı detaylı bir şekilde yazarsanız , hem ben hemde kuşları ishal olan diğer arkadaşlar bilgilenebilirler.
ELLERİNİZDEN ÖPERİM.
..

Merhabalar,
Kuşlardaki ishalde gözle görülür düzelme var.Günlük olarak resimlerini çekiyorum ve bir klasörde topluyorum.
Tamamen düzeldiklerinde hangi ilaçları , nasıl bir şekilde kullandığımı bir uzun bir makale şeklinde derleyip , resimlerinide burada paylaşacağım.

konu ile alakalı değil ancak bir soru sormak istiyorum

kümes hijyeni sağlansa
havalandırma sağlansa
dışarıdan kuş sokulmasa
elma sirkesi sarımsak multivitamin mineral verilse

kuşların hasta olma ihtimalleri nedir?

fikirlerinizi çok merak ediyorum

dragnel' Alıntı:
konu ile alakalı değil ancak bir soru sormak istiyorum

kümes hijyeni sağlansa
havalandırma sağlansa
dışarıdan kuş sokulmasa
elma sirkesi sarımsak multivitamin mineral verilse

kuşların hasta olma ihtimalleri nedir?

fikirlerinizi çok merak ediyorum

Merhaba,
Bu saydığınız maddeler olan bir yuvada kuşların hasta olma ihtimalleri çok azdır.Bana göre hasta olmaları için iki neden kalıyor.
1)Kuşlara verdiğimiz ilaçlı ve bayat yemden kaynklanan hastalıklar(çiçek,pamukçuk,mantar v.b gibi durumlar ve buna bağlı olarakta ishal , kuruma , ölüm v.b olabilir.
2)Ani hava değişikliğine bağlı olarak erken tüye girme veya tüye girememe , bu yüzden karın ağrısı ve ateşlenme olabilir.
Bunlardan başka bir sorun olacağını sanmıyorum.

Benim yuvamda bu saydığınız özellikler var fakat neden hastalar diye sorarsanız.Ya yemin iyisini anlamayıp aldığım yemlerden , iyisini anlasam bile bulması zor olmasından.Ya da evimin etrafında bir çok yabani güvercini olması buna bağlı olarak güvercinlerimle istemesemde yakınlaşıp temasa edebilme durumundan dolayı. (: :slm:

--- message by moderator ---
Uyarı!
Bilimsel veya Tıbbi kanıtlanamayan iddialarla, güvercin ilacı maskesi altında ilaç sahtekarlıklarına teşvik edici tavsiyeleri ve/veya üzerinde etken maddesi belirtilmemiş karmaşık ilaç isimlerini dikkate almayınız! üzerinde besin takviyesidir vs. gibi ifadeler yer alıp, ilaç etken maddesinin gizlenmesi, bilmeden başka bir ilaçla birlikte kullanıldığında etkileşim ve ölümle sonuçlanabilmektedir! İlaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz. İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
Dikkat! Hastalıklar enfeksiyonla alakalı olduğundan, doğru ilaç etkenlerinin veya karmasının gerekli katkılarla, uygun şekilde kullanımıyla aşılabilirler. Bunun dayanıklıkla ilgisi yoktur. Mümkünse gecikmeden uygun tedavi ve dozajlamayı kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışınız, herhangi bir uygun laboratuvarda dışkıya önceden tahlil yaptırınız. ilaç prospektüslerini okuyup iyice araştırınız.

Abdullah bey,

Anladığım kadarı ile güvercin hastalıkları teşhis ve tedavisi ile ilgili önemli bilgilere sahipsiniz. Ben de güvercinlerimizin tedavisinde güvecinler için üretilen ilaçların kullanılmasının doğru olacağını düşünüyorum. Ancak Ülkemizde güvercinler için özel ilaç üretilmediğini göz önüne alırsak yurt dışında üretilen yabancı ilaçları bulamayan arkadaşlar ne yapacak? Bu başlık altında bazı değerli arkadaşlar tedavi için yardım amaçlı tavsiyelerde bulundular. Eğer size gore yanlış ve düzeltilmesi gereken şeyler var idiyse, uyarmanız ve doğru tedaviyi tavsiye etmeniz gerekirdi. Bu en başta, o yardım bekleyen güvercinlerimize olan bir sorumluluktur. Neden herkese yararlı olacağına emin olduğunuz bilgilerinizi paylaşmıyorsunuz da, yardımcı olmaya çalışan arkadaşları eleştiriyorsunuz ben anlayamadım kusura bakmayın.

Unutmamak gerekir ki: bu siteyi takip eden birçok güvercin sever, paylaşılan bilgiler ve tavsiyelerden yarar görmektedir.

Kuşcular camiasına gerçek anlamda yaralı olan her kişiye sonsuz teşekkürler..

BU BAŞLIK ALTINDA , bizler paylaşımlarda bulunmaktayız..

bir de abdullah gibi arada girip kolay iş diyen biri var. bir şey paylaşmayacak veya paylaşacak birşeyin yoksa fazlalık oluşturma..

BURADA VETERİNERLİĞE SOYUNAN YOK .ABUK -SUBUK KONUŞMA ÇOCUKLARINA İLAÇ VER ..DOKTORA GÖTÜRME GİBİ.. SÖYLEMLERE GEREK YOK...

BEŞERİ İLAÇ KULLANIRIZ VEYA KULLANMAYIZ..ÇIKARIN NEDİR..? NEDEN RAHATSIZ OLDUN..?

HASTA KUŞLAR ÇOK MU UMURUNDA..OLSA BİLGİ KATILIMIN OLUR...O HALDE DERDİN NEDİR..?

ABDULLAH SABRIMIZI TAŞIRMAZSIN UMUYORUM..

Türker Abi, dediklerinize tamamen katılıyorum Abdullah Bey (Abi demeyi isterdim?) hiçbir yapıcı fikir yada öneride bulunmadan yalnızca mangalda kül bırakmamak adına yazıp yazıp çıkıyor...Dese ki sevgili kardeşlerim yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kuşlarınızdaki sorunlar şunlar tedavisi de bu şekilde yapılabilir dese de bizler direk olmaz deyip kestirip atsak haklı ama kendisi kuşçuluk adına en ufak bir paylaşımda bulunmadan yalnızca amacı belli olmayan eleştirilerde bulunmuş...Yaşına hürmeten tecrübelerine hürmeten ABDULLAH BEY'e seslenelim...Lütfen ne yapabiliriz, sorun nedir bildiklerinizi ve önerilerinizi ya burada paylaşın ya da yeni başlık açıp paylaşın...Aksi durumlarda lütfen yalnızca eleştirmeyin...

S.a Abdullah abi,
Konu benim açtığım konu olduğu mecburen takip ediyorum bütün yorumlarıda tek tek okuyorum.
Bana kuşların "bagısıklık sıstemını cokerttıgımı ve bagırsak folarasını bozdugumu" söyledin evet.Ben ve bu konuyu takip eden kuşlarında ishal olan diğer dostlarımız da söylediklerini dikkate aldık. Bu bağlamda araştırma yaparak ve danışarak; kuşlara vitamin + pekmez + bal + yumurta sarısı gibi besinler verdim. İshalleri tam düzelmeselerde aşırı sululukları gitti ama 2 gün, 3 gün sonra yine aynı oldular :) Şu anda bayağı düzelme var, hareketliler canlılar keyifliler .
Diğerlerinin dediği gibi ülkemizde özellikle güvercinler için üretilmiş ilaçlar bulmak çok zor.Yurt dışından getirilenl ilaçlarda ülkemizin geneline bakıldığında asgari ücret + mesai ile geçinildiği için "ATEŞ PAHASI". :)
Önerin ve önerilerin için de çok teşekkür ederim, bilgili ama bildiklerini paylaşanları ALLAH başımızdan eksik etmesin ...

Uyarı! Kişilere hakaret suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilmektedir. Kahvehane ortamı yaratan tartışmalara gereği yapılmıştır. Tekrarı olmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri