Genç Kuş Hastalığı (ADENOVIRUS YOUNG BIRD SICKNESS )

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kerim KINIR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 132
  • Görüntüleme Görüntüleme 39K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KERİM ; KUŞLARININ ŞU ANKİ DURUMU HAKKINDA BİZLERİ BİLGİLENDİRSİN ,LÜTFEN..! HANGİ İLAÇLARDAN FAYDA GÖRDÜ.DOZAJLARI HAKKINDA BİLGİLER ALALIM..

DERLEYİP -TOPARLAYALIM KONUYU ; FAYDALI OLABİLECEK HUSUSLARI OLUŞTURALIM KERİM..
 
Cümleten Sa,
Konuyu toparlayacak olursak , öncelikle "Genç Kuş Hastalığı (ADENOVIRUS YOUNG BIRD SICKNESS )" başlığı altında açtığım bu hastalık konusunu , kuşlarımdaki ishal hastalığına çevirdiğim için herkezden özür dilerim.

Konuya yorumunu eksik etmeyen herkezin eline , yüreğine sağlık. Bahsettikleri ilaçları araştırırken çoğu ilacın hangi hastalıklara iyi geldiğini öğrenmiş oldum. Okuyan ve araştıran dostlarımızında büyük bir bilgi birikimine sahip olacağına inanıyorum.
Biz kuşlara yarayacak - yaramayacak birçok ilaç verdik, buda düzelmelerini geciktirmiş olabilir.
Allaha şükürler olsun kuşlarda ölüm yaşamadım.
Şu an geldiğimiz durumda kuşlara bayadır ishal için ilaç kullanmıyorum. Ara sıra tavsiye edildiği gibi vitamin ve selenyum-e kullandım.
Şu anda bir çoğunda ishal düzelmiş durumdadır. Diğerlerininde düzelmesini ümit ediyorum.

Konudada oluşan tartışma ortamından dolayı ben bütün herkezden can-ı gönülden özür dilerim. Herkezin amacı benim kuşları düzeltmekti fakat düşünceler farklı olunca bu durum ortaya çıktı. Hiç birimizin arasında kırgınlık - kızgınlık - üzgünlük olmasın istiyorum.
Hepinizi seviyorum.

SAYGILARIMLA...
 
BOL YAVRULARIN GÖNLÜNCE OLSUN
 
merhaba,
kuşların genelinin iyleştiğine sevindim. diğerlerine de uygun şekilde iç parazit kürlerini tamamlarsan kısa zamanda toparlayacaklardır. internet çağındayız araştırmaya okumaya merak olduktan sonra, çok kısa zamanda bilgilenmek güzel bir nimettir. hastalıklarda ise zaten zaman kavramı çok önemlidir. takıldığımız yerleri deneyimi olan ve bilgisini egosuna değil de, insana ve hayvana yardım amacına kullanabilen, iyi niyetli gerçek dostlara danışarak birbirimize destek olarak atlatabiliriz. bizler "yaşayarak öğrendiklerimizi" başkaları da yaşayarak değil "okuyarak öğrenebilsin" diye paylaşıyoruz. yaptığımız her paylaşımın içinde yaşanmışlık ve deneyimlenmişlik olduğu, zaten her satırında benzersiz biçimde ve açıkça görülebilmekte.. hayvanların sağlığı iyliği için yeri geliyor mesleğimizi bile ihmal ediyoruz, helal olsun..
Hayvanlar insanın ruhu gibidir, siz onlara merhametliyseniz, ruhunuz da size merhamet edecektir düşüncesindeyim. tecrübe ve deneyimlerimizi her fırsatta not tuttuğumuz ve zaman zaman güncellediğimiz bazı google döküman listelerimiz aşağıdadır. daha iyileri arayanların olsun..
döküman 1: http://goo.gl/m61z6
döküman 2: http://goo.gl/v29el
döküman 3: http://goo.gl/uxy2r
döküman 4: https://goo.gl/TVOLqb
dökümanları güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. insanlarda birden çok hastalık olabildiği gibi malesef hayvanlarda da birden çok hastalık aynı anda görülebiliyor. bu yüzden daha önce de bahsettiğim gibi karma "kompozisyon" ilaçlara ve yanındaki katkılarına ihtiyaç duyulmaktadır. Dökümanlarda daima belirttiğim gibi; imkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veterinerden yardım alınız. mutlaka önceden dışkıya tahlil yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede iyleşmelerini sağlarsınız. hasta kuşları rahat ve korunaklı ayrı revirde karantinaya alınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. Kuşlarınızı iç ve dış parazitlerden uygun şekilde arındırınız! uzun dönem antibiyotik verilen kuşlara önlem amaçlı Antifungal/Antimikotik kürü (flukanazole etkenli bir ilaçla) yapmayı ve onun da peşine 2-3 gün prebiyotik (faydalı bakteri) takviyesini ihmal etmeyiniz! sağlıkla kalınız..
 
SON VURUŞ GÜZEL OLDU .devir'den O ZAMAN BİR VURUŞ DA BEN YAPAYIM .ECZANE İLAÇLARI KULLANDIK..DAR GELİRLİYE ,ASKERE GİTMEMİŞ ,GELİRİ OLMAYAN ,HARÇLIK İLE KUŞ BESLEYENLER İÇİN REÇETELER OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIK .

BEN DE ASGARİ ÜCRETLİYİM. 3 ÇOCUĞUM VAR. BİRİ İZMİR'DE AMERİKAN DİL VE EDEBİYATI 2 .SINIFTA,BİRİ ORTAOKUL ,BİRİ DE 4 YAŞINDA ,EŞİM ÇALIŞMIYOR.TEK ÇALIŞAN EVDE BENİM ;GELİRİM DÜŞÜK ''İTHAL İLAÇ UCUZ OLSA ALACAĞIM..ALTERNATİF KULLANMAK ZORUNDAYIM.YOOK ÖYLE PARAN YOKSA KUŞ DA BESLEME 'ZENGİN ARTİSTLİKLERİ ''

BENİM DE VURUŞUM BÖYLE OLSUN.
 
zaten kişide "ben merkezcilik" değil de "biz kavramı" varsa köylüyü de düşünür, dar gelirliyi de :tamam: Sahtekarlıklara karşı ise ya eczaneden ya da resmi veteriner ilacı satılan yerlerden aynı etkenli ilaçlar kullanmaktayız. sizinki de güzel vuruştu! daha iyileri arayanların olsun..
 
Evet Devir Abla ve Türker Abi şuana kadar birçok konuda gerek kendi kuşlarım olsun gerekse başka arkadaşların kuşları için fikir alışverişinde bulunduk sizlerle ve bu konuyu açan kardeşimizle... Ben kendi adıma hem sizlerin dediklerini denedim hem de kendim yaptığım diğer araştırmalardaki bilgileri kullandım...Sizlerle tanıştığım andan itibaren hiçbir kuşumu kaybetmedim...Bunun da BEN değil BİZ düşüncesiyle tecrübelerinizi paylaşmanız sonucunda olduğunu düşünüyorum... Bu iş bir sevda kimisi zengindir kuşunu altın kafeste bakar kimisinin durumu yoktur limon sandığından kafes yapar...Bu başlık altında paylaşımda bulunan herkese de saygılarımı sunuyorum...
 
Teşekkürler Sevgili Osman,
bizlerin de istediği insanların kendileri de araştırsın, okusun, tavsiyeleri ve ilaç içerikleri "etken maddeleri" biraz karşılaştırsın, ona göre hangi tedaviyi uygulayacağına kendisi karar versin.. hatta imkan varsa en başından kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veterinerden yardım alsın/danışsın ve mümkünse mutlaka herhangi uygun bir laboratuvarda dışıkıya tahlil yaptırsın! eksiklerimizi elimizden geldiğince birbirimize destek olarak tamamlamak insanlık vazifemiz.. herkesin kalitesi ve insanlığı "kullandığı cümleler ve ifadelerden" belgelenmiş şekilde ortaya çıkıyor zaten. buna uygun güzel bir de söz vardır "düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır!" ve ekliyorum; buna düşünmeden hareket edenler de dahildir! daha iyileri arayanların olsun.. sağlıkla kalınız..
 
DAHA İYİLERİ ''ARAYANLARIN '' OLSUN ! :slm:
 
BİZLER BİR ''AİLEYİZ'' .. BİRBİRİMİZE TIK ,TELEFON ..KADAR YAKIN !.YENİLİKLERE AÇIK ,DOĞRUDAN YANA, ... VE GÜNCELİZ.


PAYLAŞTIKÇA BÜYÜMEKTEYİZ.


TÜM GÜVERCİNLER HEPİMİZİNDİR.
 
KERİM TÜRK ; AŞI DA YAPTIRAMAMASINA RAĞMEN ,
2013 SEZONUNDA BOL YAVRU ALMIŞTIR. BEŞERİ İLAÇLAR DA KULLANILMIŞTIR.
ZAİYAT DA OLMAMIŞTIR.
TELEF DE YOKTUR.
HAYVAN HAKLARI ÇOK İLGİLENİYOR İSE TÜRKİYEDE
GÜVERCİNLERİ ARTIK * EVCİL HAYVAN SITATÜSÜNE KOYSUN DA VETERİNERLER HİZMET VERSİN.
GÜVERCİN İLAÇLARI EL ALTINDA ,MERDİVEN ARALARINDA GEZMESİN.

BİR AYAĞI * YURT DIŞINDA OLANLAR @ , .. BİZLERE HAK VERMEZ . PANTEX,DAC,TYSON .. GİBİ İTHAL ÜRÜNLERİ .KULLANIN DİYE DİRETİRLER. KULLANMAYIN MI DEDİK * BULUN DA KULLANIN *

'' URFA'DA OXFORD ÜNİVERSİTESİ VARDI DA BİZ Mİ GİTMEDİK.''
 
Merhaba,
Aşağıda ayırt edici belirtilerini paylaşacağım hastalıkla çok karşılaştık. hasta kuşları rahat ve korunaklı ayrı revirde karantinaya alınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. yiyemeyenleri hazmı kolay gıdalarla hazırlayacağınız, yumuşak kıvamlı az mamayla günde birkaç kez dikkatlice besleyiniz (hazım her seferinde kontrol edilmelidir, problemi olanları zorlamayınız! bozulmuş içeriği dökümanda bahsedildiği şekilde kusturmak gerekir). imkan veya zaman varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veterinerden yardım alabilirsiniz. herhangi bir laboratuvara gidip dışkıya gerekli tahlilleri yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede iyleşmelerini sağlarsınız! dökümandan alıntı yaparak, hastalığın ayırt edici bazı belirtilerini aşağıda paylaşıyorum:
*Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı: Hastalığın belirtileri; Ayaklarını sürüyenler/ayakları tutmaz gibi olanlar/yürüme zorluğu/yeme ilgi azalır/hazmedemeyeceğinden kursağını boş tutar/kabarıp duran veya çökerek oturan/kursağı aşağıya doğru şişer veya sertleşir/kursakta hamursu maya gibi birşey olur/bağırsaklardaki enfeksiyondan dolayı şiddetli karın ağrısı çeker gözlerini açamaz/hazımsızdır, sessizdir, solunum problemleri oluşur, nefes alırken veya siz elleyince içinden küt küt “kütürtülü” sesler çıkar/hızlı kilo kaybı/kurgansı yeşil koyu veya beyazlı mukuslu karışık sulu ishal vardır veya oluşur/sarı veya fosforlu yada köpüklü ishal/gırtlakta daralma/çenede kitlenme/ağız içi veya dil mor/ayaklar soğuk ve morarma veya siyahlanma/ishali durdurunca ölüm/veya ölmeden önce bembeyaz mukuslu ishal/nekahate girer acıyla can verir. hastalığın tedavisinde karşılaşılabilecek diğer durumlar ve gerekli uygulama metodlarına, güvercin diğer kanatlılar kumru tavuk vs. için güncel döküman linki: https://goo.gl/TVOLqb muhabbet, kanarya, civciv, sultan papağanı vs. için güncel döküman linki: https://goo.gl/K7cA3C ilgili dökümanlarda açıldıktan sonra ctrl+f tuşlarına basıp, çıkan kutucuğa tip2 yazıp oklar yardımıyla konuyu bulup dikkatlice okuyunuz. dökümanları güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. geçmiş olsun..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst