SAKARYA OYUNKUŞU MUSTAFA TURAN 2011 BOZKİRLİ ERKEK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mavigalaca76
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 127
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan D.
Meslek
Elektrik
İlgi Alanı
Kediler
Selam
Bozkirli erkek 10 göndür yumurtaya yatmakta.Bu uçuşundaki performansı yaklaşık 1 hafta yattıktan sonraki uçuşudur.1 saat20 dakika civarı uçmuştur.İyi seyirler.[dailymotion]xizzxl[/dailymotion]

HAY MAŞALLAH... KUŞ DEDİĞİN BÖYLE ATMALI BÖYLE SERT DİKİLMELİ EMEĞİNİZE SAĞLIK...

Maşallah diyelim kuşun tam performanslı halini görsek nasıl olurdu acaba ,
Kuş bir hafta yumurtaya yatmış üstelik.güle güle besleyin.
Güzel çok güzel kuş.

taban taklası yok kusta bana göre güzel degil

emeğinize sağlık kuç çok güzel güle güle besleyin yavrudan sonrada görmek isterim saygılar

selamun aleykim mustafa abi bn kütahya tavşanlıdan sizinle tanışma gibi bi şansım olurmu?

MAŞALLAH SESLİ SOLUKLU HAYVAN.. SAĞLICAKLA UÇURUN..

masallah hasan kardesim tebrik ederim güzel kuş inisi de çok güzel buralardan yorum yapmak kolay seyler eksiksiz kuş yoktur ama gercekten ben begendim emeklerinize saglık artısıda erkek olmasıdır erkek kuşun oynayanı daha da makbuldur tekrar tebrik ederim paylasım için tesekkürler güle güle besleyiniz

SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
masallah hasan kardesim tebrik ederim güzel kuş inisi de çok güzel buralardan yorum yapmak kolay seyler eksiksiz kuş yoktur ama gercekten ben begendim emeklerinize saglık artısıda erkek olmasıdır erkek kuşun oynayanı daha da makbuldur tekrar tebrik ederim paylasım için tesekkürler güle güle besleyiniz

SAYGILAR

abi öyle deme kuşun taban taklası yok :))

yapısma konma yok , taban taklası atan kusun yapısma rıskı daha fazla

Merhaba,
Öncelikle bu kuşa bir şey denilecekse maşallah denir.
Hedefine kararlı bir şekilde(ben geliyorum diyerek,kapanıp) gelmesi ve akabinde savurarak oyuna başlaması fevkalade.
Sesli, tempolu, uzun ve taklalı fişekleri de çok güzel.
Böyle bir performansı, nereye nasıl inceğini bildiğini hissettiren seyirlik bir inişle de taçlandırmış.
Yegane olumsuz yönü biraz öne doğru gittiği hissini vermesi ama bu kadar güzelliğin arasında o da devede kulak kalıyor.
Tekrar maşallah derken kuşu yetiştiren Mustafa Ağabeye ve sabırla bekleyip videosunu çeken Hasan Ağabeye teşekkür ederim.

Khalid

alidemirsmm' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:

SAYGILAR

abi öyle deme kuşun taban taklası yok :))

:ckmk: Evet buda gözümden kaçmış.

şaka gibi valla :)) bu kuşa adam maşallahdan başkasını der mi ya ? hasbinallaaah...

maşallah güzel kuş güle güle besleyin.başarılar.

masallah kus gercekten oynuyor kusur bulan arkadaslardanda bekleriz bu kusun yarısını oynatssınlar dabanı yokmus bu oyunun busesin yanında daban taklasımı arıyalım kardesim masallah 1001 kere emenize saglık güzelkus saygılarla

MAAŞALLAH MUSTAFA ABİ NE OLDU BU SAKARYAYA OYUN KUŞUNDA ÇOK İLERLİYORLAR.HERHALDE GECELERİ UYUMAK YOK.ZATEN ÇALIŞMADAN OLMUYOR.YOK NEYMİŞ PAZARDAN 2 EŞEK ALACAK ONLARDAN İNGİLİZ ATI ÇIKARACAKMIŞ.DAHA ÖYLE ÇOK BEKLERİZ.İYİ KAPILARDAN KUŞ ALINMADIKÇA KUŞU BULMAK ÇOK ZORDUR.KUŞU VİDEOSUNU ÇEKİLİRKEN BENDE İZLEME ŞANSIM OLDU.ALLAH HERKEZE BÖYLE İYİ KUŞLAR NASİP ETSİN..SAYGILAR...................

masalahhhhhhhhh söyleneceksözyok

s.a kuş dikkat ettiyseniz ilk 10 metre eğri yükseldikten sonra burnunu tam havaya dikiyor. böyle kuşta taban taklası olmaz zaten olsa ilk 10 metre ve sonrası hep dik çıkar kuş çok akıllı kuşçunun gözünü boyayamaz. yani beni kandıramadı hep dik çıkmış olsaydı tam hatasız süper bir kuş derdim. Her baba yiğittede böyle kuş kesinlikle bulunmazdı.

Selamün Aleyküm Arkadaşlar
Öncelikle bütün arkadaşların REGAİP KANDİLİ mubarek olsun ve tüm islam alemine hayırlara vesile olur inşaallah
Uçan kuşun videosunu çeken Hasan Dedebal kardeşime ve tüm yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Kuşa gelince bana göre daha tam hazır kuş değil daha antraman görmesi lazım şu anda yavrusu çıkacağıdan dolayı yatırdım bunlar yavru gördükten sonra çok daha iyi oluyorlar bu görmüş olduğunuz fişeklerin daha canlısını 15-20 sefer ve uçuş süresini 2 ile 2,5 saat cıvarlarına çıkarıyorlar yavrudan sonra bu kuşu eğer şahine vermezsem kalkışından inişine kadar tam perfomanslı halini videoya çektirip sizlere seyrettirmeye çalışacağım.Selam ve saygılarımı sunarım.

cenker45' Alıntı:
s.a kuş dikkat ettiyseniz ilk 10 metre eğri yükseldikten sonra burnunu tam havaya dikiyor. böyle kuşta taban taklası olmaz zaten olsa ilk 10 metre ve sonrası hep dik çıkar kuş çok akıllı kuşçunun gözünü boyayamaz. yani beni kandıramadı hep dik çıkmış olsaydı tam hatasız süper bir kuş derdim. Her baba yiğittede böyle kuş kesinlikle bulunmazdı.

Merhaba,
Fırsat bulmuşken, tekrar uzun bir aradan sonra böyle takdire şayan bir kuş izlediğimi belirtmek isterim.
Ferhat Bey siz kuşun ilk 10 metre eğri yükselmesi meselesini göz boyamak olarak nitelendirmişsiniz.Bilakis bahsettiğiniz hareket yani kuşun hedefe sokulduktan sonra fişek çekmeksizin yükselmesi "Savurma" olarak adlandırır ve yapışmayan kuş beslemek isteyenlerin özellikle aradığı bir özelliktir. Hatta ben kuşun savurarak oynamasını her gelişinde taban taklalı oynamasına tercih ederim.
Fişeği eğmesi ise büyük ihtimalle antreman eksikliğinden kaynaklanıyor, biraz antrenmanla düzeleceğini ümit ediyorum.
Selamlar
Khalid

Dipnot:Mustafa Bey benden önce konuyla ilgili yazmış ancak ben savurmayı savunmak ve bir kez daha verilen emeği takdir etmek için cevap yazma ihtiyacı hissetim.Her ne kadar sürç-i lisan eylediysek affola...

Her kuşa bir kulp takmayı adet haline getiren arkadaşlarıma söylüyorum.
Her kuşun eksiği vardır.Sen olana bak.Keyif veriyorsa güzeldir, hoştur.Kuşun zevki de budur.Uçurana da ,çekip buralarda izletene de teşekkür etmekten çekinme.Sende de olunca sen de takdir edilirsin.Güzel olan şeyler ,paylaştıkça güzeldir.

Ben kuşun fışkırma tertibinde Saadet Bilgin' in bozkirlileri havası hissettim.Yetiştirene de ,uçurana da tebrikler.Kuşa da maşallah.

cinar03' Alıntı:

"bu kuslarda bir kuscuyu tatmin edecek bütün özellikler mecvut ikinci resimde görünün gök sinekliler yarim sinekten mermi gibi gelir sen sanarsin tas düstü taban taklasini verir 20 -30 takla ile bir fisege gider 70-80 metre ayni sekilde 40-50 defa gelir bıktırır adamı karabeyin yılmazin kuslardan bunlar bos kus degil kardes "

"mustafa bey suan elimde ALLAH nazardan saklasın 5 cift yavru var ucuma az kaldı onların videolarını paylasacagım nasip olursa bu konuyu ondan sonra görüselim "

"Kimse bir kus 70-80 metre gitmezdiyordu ben ucurdum gitti HAYALDİ GERÇEK OLDU :))) "

Sizingibi kimse hayallerini gerçekleştiremiyor. Kuşların Üstadı.

HASAN ABİ KUŞUNA 41 KERE MAŞALLAH...
ÖLE Bİ GELİŞİ VARKİ KUŞUN SANKİ ISLIK ÇALIYOR HOPPPP.. BEN GELİYORUM ÇEKİLİN DER GİBİSİNDEN GİRİŞ MUHTEŞEM TABAN TAKLASI GÖREMEDİM AMA KUŞTAKİ ÇIKIŞ BİLE MEST ETTİ BENİ BÖLE KUŞLAR ELE HER ZAMAN GEÇMİYOR BENDEN YAŞÇA BÜYÜKSÜNÜZ VE EMİNİMKİ DAHADA TECRÜBELİSİNİZ, ŞAYET BÖLE Bİ KUŞUM OLSA DİREK DAMIZLIĞA AYIRIR BUNDAN 7 ÇİFT YAVRU ALIR VE SONRA UÇURURDUM KAYBOLURSA ATMACA ALIRSA BÖLE Bİ KUŞU BEN COK ÜZÜLÜRÜM, ATMACASIZ VE SAĞLIKLI BOL YAVRULU BİR SEZON DİLİYORUM HASAN ABİ KUŞUN MÜKEMMEL DENİLECEK KADAR İYİ ALLAH DAHA İYİSİNİDE NASİP ETSİN.... CÜMLEMİZE :)

bukalemun201' Alıntı:
HASAN ABİ KUŞUNA 41 KERE MAŞALLAH...
ÖLE Bİ GELİŞİ VARKİ KUŞUN SANKİ ISLIK ÇALIYOR HOPPPP.. BEN GELİYORUM ÇEKİLİN DER GİBİSİNDEN GİRİŞ MUHTEŞEM TABAN TAKLASI GÖREMEDİM AMA KUŞTAKİ ÇIKIŞ BİLE MEST ETTİ BENİ BÖLE KUŞLAR ELE HER ZAMAN GEÇMİYOR BENDEN YAŞÇA BÜYÜKSÜNÜZ VE EMİNİMKİ DAHADA TECRÜBELİSİNİZ, ŞAYET BÖLE Bİ KUŞUM OLSA DİREK DAMIZLIĞA AYIRIR BUNDAN 7 ÇİFT YAVRU ALIR VE SONRA UÇURURDUM KAYBOLURSA ATMACA ALIRSA BÖLE Bİ KUŞU BEN COK ÜZÜLÜRÜM, ATMACASIZ VE SAĞLIKLI BOL YAVRULU BİR SEZON DİLİYORUM HASAN ABİ KUŞUN MÜKEMMEL DENİLECEK KADAR İYİ ALLAH DAHA İYİSİNİDE NASİP ETSİN.... CÜMLEMİZE :)

Selam
Ebubekir kardeşim iyi dileklerin için teşekkür ederim.Uçan kuşun sadece videosu benim kuşun kendisi Mustafa abinin.Uçtuğu yerde onun bahçesi.Tecrübem sadece etrafımda uçurulan kuşları seyredebilmem.Uçuma konusuda Mustafa abinin kendisinde zaten uçan kuşların babası dedesi ninesi kendisinde mevcut.Şahinde Sakaryada aman vermiyor ama yapacak birşey yok hepimiz görmek seyretmek istiyoruz nasibi olan uçuyor.Kuş uçuran arkadaşlarda nerede olursa olsun her zaman iyi kuşlar çıkacaktır, ama kuşu edindiği yer çok önemli.
Bu arada herkezin kandilide mubarek olsun hayırlı akşamlar.

Böyle kuşum olsun varsın taban taklası olmasınnn... kuşun gelişi sesli ve süratli fişeklemesi on numara ki videoda böyle bizzat seyretmek daha farklıdır tabiki ben beğendim %90 kuşçuda böyle kuş yok emeğinize sağlık :tamam:

htamer5' Alıntı:
cinar03' Alıntı:

"bu kuslarda bir kuscuyu tatmin edecek bütün özellikler mecvut ikinci resimde görünün gök sinekliler yarim sinekten mermi gibi gelir sen sanarsin tas düstü taban taklasini verir 20 -30 takla ile bir fisege gider 70-80 metre ayni sekilde 40-50 defa gelir bıktırır adamı karabeyin yılmazin kuslardan bunlar bos kus degil kardes "

"mustafa bey suan elimde ALLAH nazardan saklasın 5 cift yavru var ucuma az kaldı onların videolarını paylasacagım nasip olursa bu konuyu ondan sonra görüselim "

"Kimse bir kus 70-80 metre gitmezdiyordu ben ucurdum gitti HAYALDİ GERÇEK OLDU :))) "

Sizingibi kimse hayallerini gerçekleştiremiyor. Kuşların Üstadı.

hasan abi sanırım bu yazı senin değil :) tahminim bi arkadaş fazla yüksekten attı taban vurdu yürüdü sen de ona yazdın ama anlamak isterim nedir bu sitem :)) hangi kuşmuş 20 30 takla tabanlı 50 sefer yapıyo, sahibi kim elini öpmek isterim :))

hasan abi çözdüm olayı :)), bu arkadaş şaka gibi ya :))) size tüm samimiyetimle birşey anlatayım, gecen sene KIRŞEHİR KAMAN a ve merkeze gittik, bi abim ordan biriyle tanısmıs, adamın öyle fena kuşları varmıski, bu arkadaşın söylediği ölçülere yakın ancak okadar ütopik değil, ben de hani köy yeridir havasıdır suyudur bozulmamıs soyudur diyerek aldım bu abiyle teyzemınolunu bi gece bastım gittim kırsehır kaman a adamın kumesıne, Allah ım adamı boğacaktım, 600 700 km yol gittim adamın ucurdugu kus yamuk yumuk 10 mt 2 takla oynuyo, taban baglama hırs atış hiç bi halt yok !!! neyse bıraktık onu indik merkeze, merkezde RİNG dedikleri biyer var, belki iyi denilen 15 20 kuscunun kumesı var bu terasta, tüm kuslar yerde otluyor, saysan sayamazsın ,'ya biz istanbuldan geldik yok mu ucurup kuş satacak olan '? para peşin, okadar yol geldik biriniz bi kus ucurunda satmıcaksanız satmayın ! yok kardeşim yok bi tane kus ucuramadılar, abartmıyorum belkıde 20 kumeste 500 kus vardı bi kus kaldıramadılar ! yani diyeceğim o ki ( kırsehırlı gerçektende bu işe gönül veren ve kus edinen adamlarda vardır illaki) bu sehrin merkezi benim mahallem kadar ama bir tane kus ucmuyor !!! sonra başka bir tanıdıgına gittik bu arkadasımın, o da kuş ucuramadı ya tanıdık diye kus aldık güvenip, 4 kuşa 800 lira verdim, biri çift sardı ne ucus ne oyun hiçbişe yok yemciye... diğeri 10 metre oyun tertibat lanetlayn, istenilen hiçbi özellik yok, ucus yok vsvs doğru yemcıye... diğerleride keza...yani demem o ki bu malum şahıs gibi uzaktan atıp 30 takla 80 metre 50 sefer yapan çok arkadaş var orada, eğer bizim gibi lapinlik edip atlayıp gideceklere ve bu arkadaşın gerçekten böyle bir kusun videosunu atacağına inananlara ibret olayım :)) saygılarımla

Geri