SAKARYA OYUNKUŞU MUSTAFA TURAN 2011 BOZKİRLİ ERKEK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mavigalaca76
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 127
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K
kuscu_ugur' Alıntı:
taban taklası olmasa ne olur sankı oda onun nazarlıgı olsun ınene kadar kaç takla attı hele o cekmeden once gelısı mest ettı nettekı sayılı kuslar arasındadır bu kus dıger vıdeolarınıda ızledım hepsının masallahı var tuyu kadar hayrını gormesı dılegıyle
Selamün Aleyküm
Arkadaşlar Cum'anız mubarek olsun.Uğur kardeş bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.Sizler böyle teşvik edici yorumlar yaptıkça biz de her oyuna soktuğumuz kuşun videolarını çekip sizlere izlettirmeye çalışacağız böylece kuşu oyuna başlatana kadar çekmiş olduğumuz çileyi unuturuz.Selamlar

bu mudur budur işte..maşallah helal olsun..kuşun standartı budur..güle güle besle kardeş

güzel kuş ama çıkışları güzel gözüksede tam iyi değil sahibi hayrını görsün.

olgunozaydn' Alıntı:
bu mudur budur işte..maşallah helal olsun..kuşun standartı budur..güle güle besle kardeş
Teşekkürler Salim bey bu kısa ve öz yorumunuz için şimdi bu uçan kuşun kız kardeşi oyuna başladı başına bir kaza gelmezse onun da videosunu çekip sizlere izlettirmeye çalışacağım.Selamlar

mavigalaca76' Alıntı:
Selam
Bozkirli erkek 10 göndür yumurtaya yatmakta.Bu uçuşundaki performansı yaklaşık 1 hafta yattıktan sonraki uçuşudur.1 saat20 dakika civarı uçmuştur.İyi seyirler

Yavrudan sonraki veyahutta olursa yavru üzerindeki videosunu da ekleyebilirseniz çok iyi olur.

Hakkı kardeş yorumun için teşekkür ederim.Kuş şu anda tüyünü ve telekleri düzdü aynı ana ve babadan çıkma kardeşi bozkirli dişi ile eşleştirdim ama malum günler çok kısaldı, kış mevsimine girdik bizler hem çalışıyor hem de kuş uçuruyoruz Allah nasib ederse her ikisini de önümüzdeki bahara tamamen ekeleşmiş bir şekilde uçurmaya çalışacağım.Selamlar

Maşallah çok güzel kuş.
Taban taklası da nazarlığı olsun bi abimizin dediği gibi taban takla buyuk eksiklik değil olsa da güzel olur ama olmasada eksik kuş sayılmaz.
Herkese böyle kuş nasip olmaz güle güle besleyin.
Kuş dediğin böyle inmelidir.

maşşallah abi allah nazarlardan saklasın atışları sesi fevkaladenin fevkinde daha ne olsun allah daha iyilerini de nasip etsin

on numara oynuyo hayvan kırkbirkere maşallah....

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Maşallah çok güzel kuş.
Taban taklası da nazarlığı olsun bi abimizin dediği gibi taban takla buyuk eksiklik değil olsa da güzel olur ama olmasada eksik kuş sayılmaz.
Herkese böyle kuş nasip olmaz güle güle besleyin.
Kuş dediğin böyle inmelidir.
Çok teşekkür ederim Ömer Özkurt arkadaşıma,sizlerin böyle güzel yorumları oldukça bizler de uçurup her oynattığımız kuşun videosunu çekip sizlere sunmaya çalışacağız şu anda yarışa hazırladığım kuşun videosunu çekebilirsem en kısa zamanda sizlerin seyrine sunmaya çalışacağım.Selam ve saygılarımı sunarım.

maygun37' Alıntı:
on numara oynuyo hayvan kırkbirkere maşallah....
Selamün Aleyküm
Arkadaşlar cumanız mubarek olsun.Yusuf kardeş bu güzel yorumunuz için size de çok teşekkür ederim.Selamlar

cinar03' Alıntı:
taban taklası yok kusta bana göre güzel degil
taban taklası yok dımı sımdı sen bı tane koy da bız seyredelım desek dıycen kuslar tuyde kuslar tuyden cıksa sen tuye gırecen bı de su taban taklasını bana tarıf edermısın nasıl bısey nerde vurur kac metrede vurur bılgımız olsun tabanlı kus ortalama kac metre gıbı gıder bı kac takla oynarsa ıyı kustur kac sayı yaparsa ıyı kustur adam ucurmus seyret begenmek zorunda da degılsın sızde daha ıyısı vardır kesın ama ınsanlar bı emek vermıs burda gorsel olarak hazırlamıs koymus yok taban taklası begenmıyorum masallah sen hıc hayatında tabanlı oynuyan kus gordun mu anlat kardesım ıkı kelıme ıle kestırıp atma saygılar..

Selam,
Çok güzel bir iniş sergiliyor. Günümüzde zor görülecek bir tarzda,hakiki Mardin'de olması gereken temel özelliklerden.
Diger özellikeri de varsa harika..!
Başarılar..

Sakarya gibi yırtıcı kuş bollugu oldugu bir yerde bu kuşu bir an önce damızlıga çekmek en hayırlısı.. Yavrularını da daha az atmaca olan bir yerlere verilip o illerde de uçurulabilir.. Şahsi görüşümdür..

make54' Alıntı:
cinar03' Alıntı:
taban taklası yok kusta bana göre güzel degil
taban taklası yok dımı sımdı sen bı tane koy da bız seyredelım desek dıycen kuslar tuyde kuslar tuyden cıksa sen tuye gırecen bı de su taban taklasını bana tarıf edermısın nasıl bısey nerde vurur kac metrede vurur bılgımız olsun tabanlı kus ortalama kac metre gıbı gıder bı kac takla oynarsa ıyı kustur kac sayı yaparsa ıyı kustur adam ucurmus seyret begenmek zorunda da degılsın sızde daha ıyısı vardır kesın ama ınsanlar bı emek vermıs burda gorsel olarak hazırlamıs koymus yok taban taklası begenmıyorum masallah sen hıc hayatında tabanlı oynuyan kus gordun mu anlat kardesım ıkı kelıme ıle kestırıp atma saygılar..

ayhan abi selamlar :)) ben sordum bugun ama koyuna kecıye vurmus kendını, kusa zaman ayıramıyormus:) bu 3 5 ay once 100 metre oynayan kuslarım var yakında gelır vıeoları demıstı, sordum bugun vıdeoyu, kazık yemısız ya dıyo :D boşer abi sen geç bahceye su dumanlılara sabbunı ıbıklıye ıdman ver gerisi yalan, safi rüzgar...

Selamun Aleyküm
Ali kardeşim bende de bu kuş bağımlılık yaptı izlemediğim gün kuşçuluktan soğuyorum:):):)Selamlar

Aleykümselam
aman abi hergün 3 5 defa izle de soğuma ki devamı gelsin, 4 gözle bekliyoruz :))
selamlar...

aslında boyle siteler pek yararlı degıl ınsanı sogutuyorlar
kardeşim adam ucurmuş oynatmış hemde videosunu koymuş hemde erkek kuş benım görüşüm erkek kuşu dişiye göre oynatmak daha zordur maşallah diyecekleri yerde yok orası yok burası
ya onun tabanı yokmuşda
ya o yapışıyormuşda
ya o yamuk gidiyomuşda
ya ya ya ya ....
ama kendını bılenlere bakıyorum adam kuş ucurup oynatmanın ne kadar zor oldugunu bıldıgı ıcın adamında kuşunu ızlıyo helal olsun emegıne saglık deyıp gecıyo kendısınde daha guzel kuş olabilir nasıldır izlettirir izletemezse burdakı bır cok kısı gibi çeker videosunu koyar derki bak abıcım kardesım bırader usta bak kuş boyledır senınkının eksıklerı var bu sekılde olması gerekıyor o zaman söz hakkı olur ama obur türlü kuşu karalamak onu yetiştireni karalamaktır benım düşşüncem kolayla yetişmiyo çok uzun bı emek lazım...saygı duymak lazım

abıcım emegıne saglık valla ne yalan soylıyeyım ben ıstanbulda o kadar duydum lafla ucuranı ama henuz hala ızlemek nasip olmadı :) maşallah deyelim nazar gelmesin
saygılar hayırlı aksamlar

selamlar vedat nasıl duymadın bende pek ucurmam ama dışarı kupasını ve hatta adapazarı kupalarını alan anadolu yakasında çok kuşçu var anladığım kadarıyla ya hiç gezmiyorsun. yada etrafında kuşçu yok kusra bakma vedat kardeşim. istanbul dediğinde şehirdışından gelen kuşların ayakları titrer kanadı tutulur oynamayı bırak uçmaz bile yani istanbuldakilerin hakkını yemişsin sende bu yazında uçuranların hakkını yemeyelim beyler derken istanbulun tamamını çöpe atmışsın.

S A ANK KUPASINI KAZANAN 1 2 3 4ÜNÜ OLAN KUSLAR AYNI KUMESİN AYNI KİŞİNİN KUSLARI VE İST KAZANMISTIR PEK ÇOK İLİMİZDE ÇOK KIYMTLİ YETİŞTİİCİLERDE KUSLAR DA BULUNMAKTADIR ESKİSİ GİBİ OYUN KUSU BELİRLİ İLLERİN TEKELİNDE DEGİLDİR ORTAYA ÇIKMAYAN TANINMAYAN RANT PESİNDE OLMAYAN ÇOK KIYMETLİ KİŞİLERDE KUSLARDA VARDIR KARSILIKLI PAYLASIMLARLA YAPICI VE TAKDİR EDİCİ OLABİLDİGİMİZ SÜRECE DAHA DA ÇOGALACAGINA İNANCIM TAMDIR MUSTAFA KARDESİMİZİN SAYFASINI DA İŞGAL ETTİGİM İÇİNDE KENDİLERİLERİ KUSURA KALMAZLAR İNSALLAH ONUN İÇİNDE ÖZÜR DİLİYORUM

SAYGILAR

tengelli' Alıntı:
selamlar vedat nasıl duymadın bende pek ucurmam ama dışarı kupasını ve hatta adapazarı kupalarını alan anadolu yakasında çok kuşçu var anladığım kadarıyla ya hiç gezmiyorsun. yada etrafında kuşçu yok kusra bakma vedat kardeşim. istanbul dediğinde şehirdışından gelen kuşların ayakları titrer kanadı tutulur oynamayı bırak uçmaz bile yani istanbuldakilerin hakkını yemişsin sende bu yazında uçuranların hakkını yemeyelim beyler derken istanbulun tamamını çöpe atmışsın.

abim kusura bakma yanlış ifade ettim düşücelerimi bende kendi çevremden bahsettim ama genelleme yapmışım istanbulda var tabiki duyuyorum misal vereyim ben pendik gözdağında oturuyorum güllübağlarda kuş ucuruyorum burda herkez onun ki şöyle bununki böyle gidelim izleyelim tamam ama sonra irtibat kesiliyo...oyun kuşunun bilinen büyük kısmı istanbulda ama henüz ben görmedim inşallah bu sezon güzel abilerimiz uçurur bizleride misafir eder canlı canlı gözlerimizin pası silinir
eger bilmeden suç işlediysem affola

saygılar

bizim buralarda genel problemdir dış dünyadan haberdar olamamak, vedat kardeşimiz de hevesli meraklı bi kardeşimiz lakin ist da uçan kuşlardan ve yetiştiricilerden pek haberdar değil sanırım, bu suç değil sadece farkındalıkla alakalı bi durum, inşallah artık aramızda burda bulundukça daha çok yetiştirici tanıyacak daha çok kuş izleyecek, ist da oynayan kuş görmemiş olması gayet normal bizim kuş kahvesinde 50 yaşında adamlar var hala kuş 5 6 mt nın altına girerse ben onu beslemem diyen, 40 yıllık kuşçu olmasına rağmen kendini güncelleyemeyen sosyalleşemeyen ve 40 yıl gerıden gelen bilinçsiz bilgisiz ve yobaz okadar çok kuşçu var ki ( ben onlara yetiştirici demiyorum kuşçu diyorum) o yüzden genç kardeşlerimizde bu toplumdan etkilenerek dışarıya açılamıyor doğal olarak, mahallede en fazla ilçede kuç besleyen kim varsa çevresi ve kuş dünyası bunlardan ibaret oluyor, bu işte kendini geliştirmenin tek yolu sosyalleşmek ve ciddiyet, yani kuşu sadece hobi olarak görmek değil kuşları sevmek ve oyun kuşu düzenini ciddiye almak ona göre davranmak şarttır.ilde ki bölgedeki hatta ülkedeki iyi yetiştiricilere ulaşmaya çalışmak şarttır, Mustafa abimin kuşu şüphesiz ki kendini bilen her kuşçunun baştacı olur o ayrı konu, sadece bu değil o kümesten çıkan her kuş yüksek frekanstır,
vedat kardeşim istanbul konusuna gelince bunu da bi ara konuşalım, o kadar da boş değildir istanbul be :)) sen katılımını eksik etme sitede müdavim ol zamanla tüm yetiştiricilere ulaşıcaksın zaten, selamlar...

alidemirsmm' Alıntı:
bizim buralarda genel problemdir dış dünyadan haberdar olamamak, vedat kardeşimiz de hevesli meraklı bi kardeşimiz lakin ist da uçan kuşlardan ve yetiştiricilerden pek haberdar değil sanırım, bu suç değil sadece farkındalıkla alakalı bi durum, inşallah artık aramızda burda bulundukça daha çok yetiştirici tanıyacak daha çok kuş izleyecek, ist da oynayan kuş görmemiş olması gayet normal bizim kuş kahvesinde 50 yaşında adamlar var hala kuş 5 6 mt nın altına girerse ben onu beslemem diyen, 40 yıllık kuşçu olmasına rağmen kendini güncelleyemeyen sosyalleşemeyen ve 40 yıl gerıden gelen bilinçsiz bilgisiz ve yobaz okadar çok kuşçu var ki ( ben onlara yetiştirici demiyorum kuşçu diyorum) o yüzden genç kardeşlerimizde bu toplumdan etkilenerek dışarıya açılamıyor doğal olarak, mahallede en fazla ilçede kuç besleyen kim varsa çevresi ve kuş dünyası bunlardan ibaret oluyor, bu işte kendini geliştirmenin tek yolu sosyalleşmek ve ciddiyet, yani kuşu sadece hobi olarak görmek değil kuşları sevmek ve oyun kuşu düzenini ciddiye almak ona göre davranmak şarttır.ilde ki bölgedeki hatta ülkedeki iyi yetiştiricilere ulaşmaya çalışmak şarttır, Mustafa abimin kuşu şüphesiz ki kendini bilen her kuşçunun baştacı olur o ayrı konu, sadece bu değil o kümesten çıkan her kuş yüksek frekanstır,
vedat kardeşim istanbul konusuna gelince bunu da bi ara konuşalım, o kadar da boş değildir istanbul be :)) sen katılımını eksik etme sitede müdavim ol zamanla tüm yetiştiricilere ulaşıcaksın zaten, selamlar...

Allah razı olsun abi düşüncelerime ifade oldun...istanbul boş değil tabiki abi örnegin kavakpınarda o kadar atıp tutan var yaw kardeşim Allah rızasi için gidelim izleyelim tamam şugün bugün yarın fıs çıkıyor bak sende kavakpınarda ucuruyorsun ama orda bilen yok yani ortada orda burda kuşları karalıyanlar demekki dediğin gibi yetiştirici değil kuşcu..inşallah forumu devamlı takip ediyorum güzel abilerimizde ustalarımızla tanışıp onların önerilerini düşüncelerini almak yetiştirici için çok büyük nimet kendi eksiklerimizi onların tecrübelerine göre tamamlamak...yoksa karaborsa oyun kuşu bakacagıma hiç bakmam en azınndan o kadar vaktim geçmez...ama ayrı bi zevk...şimdi diyorlardırki sen ucurdun mu koydunmu video.ama ögrenecegimiz çok şey varmış 2 sene önceki baktıgım kuşların videolarını koysam gülerlerdi bana :) bu sezon bı öntepe mavi dişi yavru başlatmışdım benim görüşüm kuş bana keyif veriyordu 4-5 takla güzel bi oyun sergiliyordu son iki kanadina geldi kesdim yatırdım benım oyle kapalı veya catı arası olmadıgı içi mecbur kümes tek akşam hava kararmasina yakın kalkdı karanlığa kaldı yan çatıya düşdü kayboldu... neyse fazla uzatmıyayım ben kendi kuşlarım içi demiyorum çevremde güzel samimi yetiştiriciler olsunki yanlarına gidelim eksikllerimizi tamamlıyalım

saygılar

vedat kardeşim ben kavakpınarda değil çamçeşmede besliyorum, orta camınin yanında, video işine gelince de kimse burda video paylaşmak mecburiyetinde değil o konuda müsterih ol, o birazda nasip kısmet işidir, yetiştirirsin şahin alır kaybolur hastalanır vs vs, önemli olan bilenlerin öğretmesi bilmeyenlerin öğrenmesidir, herkes burda kendinde olmayan bişeyleri bulabilir, o yüzden sen antremanlara üretime devam et, inşallah umduğun gibi kuşlar çıkar aralarında, ha sana şunu da söyliyeyim ki eyüp meyüp bilmem ama kaynarca pendik kartal ve ahalisinde kimde iyi kuş olsa duyarım ben, senin çevrende kavakpınarda kaynarcada bu civarda kuş yok bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, ha kuş yoksa eminol yetiştirici sayısı da çok ama çok azdır, o yüzden öncelikle çevrenden ümidini kes ömrün biter kuş izleyemezsin ! hayatta buralardakılerın sözüne inanma havada gör, damızlıklarını veya akrabalarını izlemediysen ilk işin damızlıklarına kanat vermek ve uçurmak olsun, bence bundan başla vedat kardeş, çevremizde kuş olmadığı için damızlıkların şayet yakın çevrenden birilerinden geçmeyse ilk fırsatta onları gör, eminol ki hata yapacaklardır, en buyuk hatamız lafla damızlık edınmek, bu işte en cok dili yananlardanım o yuzden rahat konusuyorum sana, selamlar...

alidemirsmm' Alıntı:
vedat kardeşim ben kavakpınarda değil çamçeşmede besliyorum, orta camınin yanında, video işine gelince de kimse burda video paylaşmak mecburiyetinde değil o konuda müsterih ol, o birazda nasip kısmet işidir, yetiştirirsin şahin alır kaybolur hastalanır vs vs, önemli olan bilenlerin öğretmesi bilmeyenlerin öğrenmesidir, herkes burda kendinde olmayan bişeyleri bulabilir, o yüzden sen antremanlara üretime devam et, inşallah umduğun gibi kuşlar çıkar aralarında, ha sana şunu da söyliyeyim ki eyüp meyüp bilmem ama kaynarca pendik kartal ve ahalisinde kimde iyi kuş olsa duyarım ben, senin çevrende kavakpınarda kaynarcada bu civarda kuş yok bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, ha kuş yoksa eminol yetiştirici sayısı da çok ama çok azdır, o yüzden öncelikle çevrenden ümidini kes ömrün biter kuş izleyemezsin ! hayatta buralardakılerın sözüne inanma havada gör, damızlıklarını veya akrabalarını izlemediysen ilk işin damızlıklarına kanat vermek ve uçurmak olsun, bence bundan başla vedat kardeş, çevremizde kuş olmadığı için damızlıkların şayet yakın çevrenden birilerinden geçmeyse ilk fırsatta onları gör, eminol ki hata yapacaklardır, en buyuk hatamız lafla damızlık edınmek, bu işte en cok dili yananlardanım o yuzden rahat konusuyorum sana, selamlar...

eyvallah abicim damızlıklarım burda degil abi kırıkkalede halamın oglu var güzel yetiştirici yıllardır bakar ondan bı takım getirdim birde sivasdan bi abimizden getirdik iki soyuda izledik anaçlarını kendimiz kendi yerimizde gördük sonra yavrularına çalışıyoruz inşallah rabbim emeklerimizi tüm isteyenlerin emeklerini boşa çıkarmaz saygılar

dedilerin de çok doğru abicim burdan kimseden kuş getiripde deneyelim demedim iki soy mevcut inşallah yavruları tutar da emeklerimiz boşa çıkmaz şimdi bi tane erkek ilk yavrusuna kusuyor inşallah misafir ederim seni bir gün yorumlarını alırım saygılar

estağfurullah kardeş, geliriz kısmetse, inşallah gönlünce olur, selamlar...

Mustafa abi kusura bakma sohbet uzadı sayfa meşgul oldu, dur bi izleyeyim girmişken de kulağımın pası gözümün tozu silinsin :))

MAŞAALLAH, ATMASI HARİKA, TAKLALAI TOKAT GİBİ SES HARİKAAA...MAŞAALLAH...
TÜYÜ KADAR HAYRINI GÖRÜN.GÜLE GÜLE BESLEYİN.

Geri