bizim buralarda genel problemdir dış dünyadan haberdar olamamak, vedat kardeşimiz de hevesli meraklı bi kardeşimiz lakin ist da uçan kuşlardan ve yetiştiricilerden pek haberdar değil sanırım, bu suç değil sadece farkındalıkla alakalı bi durum, inşallah artık aramızda burda bulundukça daha çok yetiştirici tanıyacak daha çok kuş izleyecek, ist da oynayan kuş görmemiş olması gayet normal bizim kuş kahvesinde 50 yaşında adamlar var hala kuş 5 6 mt nın altına girerse ben onu beslemem diyen, 40 yıllık kuşçu olmasına rağmen kendini güncelleyemeyen sosyalleşemeyen ve 40 yıl gerıden gelen bilinçsiz bilgisiz ve yobaz okadar çok kuşçu var ki ( ben onlara yetiştirici demiyorum kuşçu diyorum) o yüzden genç kardeşlerimizde bu toplumdan etkilenerek dışarıya açılamıyor doğal olarak, mahallede en fazla ilçede kuç besleyen kim varsa çevresi ve kuş dünyası bunlardan ibaret oluyor, bu işte kendini geliştirmenin tek yolu sosyalleşmek ve ciddiyet, yani kuşu sadece hobi olarak görmek değil kuşları sevmek ve oyun kuşu düzenini ciddiye almak ona göre davranmak şarttır.ilde ki bölgedeki hatta ülkedeki iyi yetiştiricilere ulaşmaya çalışmak şarttır, Mustafa abimin kuşu şüphesiz ki kendini bilen her kuşçunun baştacı olur o ayrı konu, sadece bu değil o kümesten çıkan her kuş yüksek frekanstır,
vedat kardeşim istanbul konusuna gelince bunu da bi ara konuşalım, o kadar da boş değildir istanbul be
) sen katılımını eksik etme sitede müdavim ol zamanla tüm yetiştiricilere ulaşıcaksın zaten, selamlar...