SAKARYA OYUNKUŞU MUSTAFA TURAN 2011 BOZKİRLİ ERKEK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mavigalaca76
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 127
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K
SA
MERHABA ARKADAŞLAR

MUSTAFA BEYİ TEBRİK EDİYORUM. BENDE BU KUŞU SEYRETTİM. 50-60 m FİŞEK GÖREVİ GÖRDÜM. EVET BAZI ARKADAŞLAR HAYAL ÜTOPYA ŞEYLERDEN BAHSEDİYOR. BİR KUŞ 70-80 VE HATTA 100 VE ÜZERİ GÖREV YAPABİLİR. NİTEKİM ELEKTRİKÇİ ERDOĞANDA BÖYLE KUŞ GÖRÜLDÜ 50m YE KADAR DÜZGÜN SONRA YATIRIYORDU OLABİLİR. AMA ŞU OLMAZ BİR KUŞ 50 SEFER 80m YAPMAZ BU TOTALDE 4.O00m YE EŞİT HADİ 3.000 METRE ABOOOO SİZ NE DEDİĞİNİZİN FARKINDA DEĞİLSİNİZ. BEN ŞÖYLE DİYEBİLİRİM. TOPLAM GÖREVDE 500m NİN ÜSTÜ GÖREV YAPAN KUŞ İYİDİR. HAYAL ANLATMAYIN. SAKARYA YARIŞLARINDA SEYREDİYORUZ. 8 SENEDİR SÜREN BU YARIŞLARDA BİNLERCE KUŞ UÇURULDU VE GÖRDÜK SEYRETTİK. EVET BAZI İSTİSNA ŞEYLERİ SÖYLEMEK OLABİLİR. AMA HEP İSTİSNA OLMAZ. BU KUŞ GÜZEL ŞEYLERİ YAPIYOR. LAFA GEREK YOK TEBRİKLER.

alidemirsmm' Alıntı:
htamer5' Alıntı:
cinar03' Alıntı:
taban taklası yok kusta bana göre güzel degil

"bu kuslarda bir kuscuyu tatmin edecek bütün özellikler mecvut ikinci resimde görünün gök sinekliler yarim sinekten mermi gibi gelir sen sanarsin tas düstü taban taklasini verir 20 -30 takla ile bir fisege gider 70-80 metre ayni sekilde 40-50 defa gelir bıktırır adamı karabeyin yılmazin kuslardan bunlar bos kus degil kardes "

"mustafa bey suan elimde ALLAH nazardan saklasın 5 cift yavru var ucuma az kaldı onların videolarını paylasacagım nasip olursa bu konuyu ondan sonra görüselim "

"Kimse bir kus 70-80 metre gitmezdiyordu ben ucurdum gitti HAYALDİ GERÇEK OLDU :))) "

Sizingibi kimse hayallerini gerçekleştiremiyor. Kuşların Üstadı.

hasan abi sanırım bu yazı senin değil :) tahminim bi arkadaş fazla yüksekten attı taban vurdu yürüdü sen de ona yazdın ama anlamak isterim nedir bu sitem :)) hangi kuşmuş 20 30 takla tabanlı 50 sefer yapıyo, sahibi kim elini öpmek isterim :))

Yazınızı okuyunca beni yanlış anladığınızı öğrendim ve şahsen üzüldüm!
Yazdığım yazı ''FORM BÖLÜMÜN DE cinar03 Bunlarda benim kuslarım çok eski bir ırk KIRSEHİRLİ'' Konulu bölümden alınan alıntılardı.
Arkadaş bura da (alıntılarda )kendi kuşlarının nasıl oynadığının tarifini yapmış ve aldığı olumsuz eleştiriler üzerine sözlerini kanıtlayacak video çekimi koymak yerine son satırdaki "Kimse bir kus 70-80 metre gitmezdiyordu ben ucurdum gitti HAYALDİ GERÇEK OLDU :))) " espirili cümlesi ile olaya nekadar ciddi yaklaştığını göstermişti.
Birde bunun üzerine hasan beyin kuşu için yaptığı yorumu okuyunca ''cinar03"]taban taklası yok kusta bana göre güzel degil'' Emeğe saygısızlık olarak gördüğüm bu yorum için '' Sizingibi kimse hayallerini gerçekleştiremiyor. Kuşların Üstadı'' göndermesini yaptım. Selamlar.

maşallah çok iyi en iyi tarafıda erkek kuş olması bu kuşun daha ilerisi olur bu performansıylada ankara kupasında derece yapar tabi 15 16 sefer çıkarıyorsa kupayıda alır şuana kadar seyrettiğim video olarak en iyi ikinci kuş saygılar

maşallah güzel kuş hayrını görünüz..

taban taklası yok kötü diyen arkadas ya kuşçuluğu bilmiyor ya da iyi kuştan anlamıyor...

Arkadaslar belki sizler kadar bilgi sahibi olmasamda benimde kendime göre bildigim bir seyler var Taban taklasinin olmadigini yazdim cünkü yok kusta oyun kusunda aranan özelliklerden biride taban taklali olmasidir kus tabani verdikten sonra fisege giderse daha bir tatli daha bir güzel olur bu kus gelip savuruyor kendini ben kendi kuslarimda gördügüm bu kusta görmedigim bir seyi yazdim herkez herseyi beyenecek diye bir sey yok her yigidin yogurt yemesi farklidir olumsuz yorumlarida kaldirmasini bilecegiz arkadaslar Benim burda yaptigim bir hata var kabul ediyorum henüz video paylasmamis olmam ben paylasayim sizde bana olumlu olumsuz yorum yapin ama gercekci olalim taban taklasi kusun fisegi kadar önemlidir cünkü kusun fisege gitme mesafesi taban taklasindan sonra sayilmaya baslar.. not: belki herkez kadar mütevazi degilim ama gercekciyim

htamer5' Alıntı:
alidemirsmm' Alıntı:
htamer5' Alıntı:
cinar03' Alıntı:
taban taklası yok kusta bana göre güzel degil

"bu kuslarda bir kuscuyu tatmin edecek bütün özellikler mecvut ikinci resimde görünün gök sinekliler yarim sinekten mermi gibi gelir sen sanarsin tas düstü taban taklasini verir 20 -30 takla ile bir fisege gider 70-80 metre ayni sekilde 40-50 defa gelir bıktırır adamı karabeyin yılmazin kuslardan bunlar bos kus degil kardes "

"mustafa bey suan elimde ALLAH nazardan saklasın 5 cift yavru var ucuma az kaldı onların videolarını paylasacagım nasip olursa bu konuyu ondan sonra görüselim "

"Kimse bir kus 70-80 metre gitmezdiyordu ben ucurdum gitti HAYALDİ GERÇEK OLDU :))) "

Sizingibi kimse hayallerini gerçekleştiremiyor. Kuşların Üstadı.

hasan abi sanırım bu yazı senin değil :) tahminim bi arkadaş fazla yüksekten attı taban vurdu yürüdü sen de ona yazdın ama anlamak isterim nedir bu sitem :)) hangi kuşmuş 20 30 takla tabanlı 50 sefer yapıyo, sahibi kim elini öpmek isterim :))

Yazınızı okuyunca beni yanlış anladığınızı öğrendim ve şahsen üzüldüm!
Yazdığım yazı ''FORM BÖLÜMÜN DE cinar03 Bunlarda benim kuslarım çok eski bir ırk KIRSEHİRLİ'' Konulu bölümden alınan alıntılardı.
Arkadaş bura da (alıntılarda )kendi kuşlarının nasıl oynadığının tarifini yapmış ve aldığı olumsuz eleştiriler üzerine sözlerini kanıtlayacak video çekimi koymak yerine son satırdaki "Kimse bir kus 70-80 metre gitmezdiyordu ben ucurdum gitti HAYALDİ GERÇEK OLDU :))) " espirili cümlesi ile olaya nekadar ciddi yaklaştığını göstermişti.
Birde bunun üzerine hasan beyin kuşu için yaptığı yorumu okuyunca ''cinar03"]taban taklası yok kusta bana göre güzel degil'' Emeğe saygısızlık olarak gördüğüm bu yorum için '' Sizingibi kimse hayallerini gerçekleştiremiyor. Kuşların Üstadı'' göndermesini yaptım. Selamlar.

aman aman hasan abi beni yanlış anladın sen ! ben sadece o yazıyı senın yazmayacağını anladıgım için kimin yazdıgını ve senın kıme gönderme yaptıgını merak ederek yazdım ben o yazıyı yanlış anlama sakın, ama yazımdan 2 dakika sonra çözdüm olayı ve altına yazdım tamam hasan abi ben çözdüm durumu diye, yani aynı şeyleri düşünüyoruz yanlış anlamayın beni hasan abi, saygılar...

ya arkadaşım beğenmeyebilirisn, kimse kimsenin kusunu beğenmek zorunda degil, kusda taban takla opsiyoneldir, yani sevene hoş gelir bazıları içinde hiç önemli degildir, ama sen öyle bir kusu begenmedınkı, su sitedeki en iyi bikaç kustan birini ! senın kuslarında taban olabilir ama bu kus bu oyununu 15 sefer yapsın hıcbıyerde kupa bırakmaz ! bardağın dolu tarafını görmeni tavsiye ederim saygılarımla...

BEĞENMEYEN ARKADAŞLAR DAHA İYİSİNİ UÇURSUN, VİDEOSUNU ÇEKSİN YAYINLASIN..

arkadaslar eksiksiz kuş yok kimi taban taklalı sever kimi de savrulup oynayanı kimisi taban takla vuran kuş yapışır diyor kimide taban takla vurmayan kuş yapışmaz diyor ama taban taklalınında taban taklasızında yapısanı olur demek oluyorki tam bir bilineni kesinligi yok ama önemli olan karsılıklı birbirimizi incitmeden tartısabilmek elestiri tabiki olacaktır olacakki kuşdaki eksiklikler yeni yetişenlerin ögrenmesi gerkenler bilinip anlasılabilsin bütün sorun eleştiride bulunanların eleştiri yapabilmesi video koyamdıgı içindir diyede düşünülmemeli kendim olarak bende yersizlikden dolayı çok istememe ragmen video koyamıyorum ama bu demek degildirki elestiri yapmayayım aslında bu ugrasta basarılı olmak takdir edilmek kadar basarız olup yılmamak azmetmekte basarılı olmus gibi takdire sayandır çünkü her basarısızlık bir tecrübedir basarısızlıklar çogaldıkca iyiler bulunur tecrübeler edilinir taban taklası yok demek kötü bir sey degil allah var kuş çok güzel kuş yani bu kuşda her seferinde taban takla olsaydı ama bu hareketleri yapmasaydı ozaman neyi konusuyor olurduk onuda merak ediyorum bence harika bir kuş yetiştirip emek verip bizlerle paylasan arkadasları tebrik ediyorum

saygılar

muharrem abi, videodaki kuş şahsi kanaatimce gayet seri ve güzel bir hayvan.. bu kuşun eksikliklerini gören arkadaşlar usulüne uygun olarak tabiki eleştiri yapabilirler, saygı duyarız.. Lakin kuşun taban taklasına bakarak kuşa iyi yada kötü kuş yaftası yapıştırmak doğru değil..Karşısındakini düşünmeden sadece yorum olsun diyerek yorum yapan arkadaşlar bu kuşun daha iyisinin videolarını paylaşmak zorunda olduklarını düşünüyorum..

unutmayalım burada ileti sayısı artınca ödül falan vermiyorlar,sadece ileti sayımız artsın,sadece yorum olsun diye yorum yapmayalım..verilen emeğe saygı duyup usulünce yorum yapalım.. Saygı ve selamlar..

mrb emek verilmiş kuş erkek olması avantaj taban yok fişekler yatık atması ve takla arası hoş sesi yerinde beslemeye deger mustafa beye teşekkür ederim bizimle bu görselligi paylaştıgı icin.sevgilerimi saygılarımı sunarım.

mesela böyle...

ŞİMDİ ARKADAŞLAR TABAN TAKLAYA TAKILMIŞ.İLK ÖNCE TABANIN TARİFİNİ YAPALIM.KUŞ BELLİ BİR MESAFEDEN HEDEFİNE8 [3 METRENİN ALTINA GİRMEK KAYDIYLA ] KUŞLARIN ÜSTÜNDE GELDİĞİNDE HEMEN KENDİNİ FRENLEYİP TAKLAYI DÖNERSE BUNA TABAN DENİR.KUŞ KAFASINI KALDIRIPTA DÖNERSE [BUNADA TABAN DİYORLAR]AMA O KENDİNİ KANDIRIR.BU DEĞİLDİR.ŞİMDİ SADEDE GELELİM .MUSTAFA ABİ TÜRKİYENİN HER YERİNDE SENEDE 300-400 YARIŞÇI VARKEN TEK BİR KUŞTA UÇUŞU SIRASINDA 4 SEFERDEN FAZLA TABANLI KUŞ YAZMAMIŞTIR.YA BUNLAR GÖREMİYOR.YA MİLLET HAYAL DÜNYASINDA YAŞIYOR.KİMDE VARMIŞ BU HER SEFERİNDE TABANI DÖNECEK ATEŞ TOPU GİBİ FIŞKIRACAK 30 35 METRE GİDECEK 6 7 TAKLA ATACAK 2SAAT HAVADA KALACAK VE BUNUDA 15 20 SEFER YAPACAK.BEYLER KENDİNİZE GELİN LÜTFEN KUŞÇULUĞU BUKADAR DÜŞÜRMEYELİM.ATARKENDE HEM ÇENEMİZİ HEMDE ELİMİZİ TUTALIM SAÇMA SAPAN YAZILAR YAZMAYALIM.SAYGILARIMI SUNUYORUM................

emegine saglıık üstat kusun zevkle izletiyro kendini[masada kus ucuranlar mazeret bulsada ] insallah zevkle ucurursun saygılar.

kuscu_marik' Alıntı:
masallah hasan kardesim tebrik ederim güzel kuş inisi de çok güzel buralardan yorum yapmak kolay seyler eksiksiz kuş yoktur ama gercekten ben begendim emeklerinize saglık artısıda erkek olmasıdır erkek kuşun oynayanı daha da makbuldur tekrar tebrik ederim paylasım için tesekkürler güle güle besleyiniz

SAYGILAR
Selamün Aleyküm
Bu aralar çok yoğun olduğumdan dolayı uçurğum bu kuşa yorum yapan arkadaşlaraın yazılarına tam bakamamıştım.Ben burada kuş hakkında olumlu ve olumsuz tüm yorum yapan arkadaşların kendilerine çok teşekür ediyorum fakat bazı arkadaşlar o kadar güzel yorumlarda bulunmuşlar ki fırsat buldukça kendilerine tek tek teşekkür yazısı yazmaya çalışacağım.Muharrem bey aşağı yukarı yaşıt sayılırız sizi tecrübeli olgun bir insan olarak görüyorum diğer sayfalarda da yapmış olduğunuz yorumları da çok beğeniyorum bütünleştirici kişiliğinizden dolayı sizi tebrik ediyorum.Gerçekten de bu kuşlar böyle seyredilir hale kolay hazırlanılmıyor soğuk,sıcak,yağmur,geceye kalması bir de hepsinin ötesinde şahin belası Sakarya,mız yeşili bol olan memleket bu yüzden yılın bütün aylarında şahin başımızdan hiç eksik olmuyor ben bu kuşlardan yılda 10,nun üzerinde şahine veriyorum ve yine her sene 5-6 tane seyredilir kuş hazırlamaya çalışıyorum yapılan yorumlarseviyeli olursa(eksiği artısı olabilir,ben burada bakılan kuşları kötülemekten bahsediyorum)bundan sonra göreve düşen kuşların videolarını çektirip sizlere seyrettirmeye çalışacağım.Selam ve saygılarımı sunarım.

sayın mustafa turan abi verdiginşz emeklerden dolayı tebrik eder saqygıları sunar atmacasız günler dilerim güle güel besle güzel kuş.. saygılar. karaman...

abi maşallah kim nederse desin kuşun maşallahı var.allah güle güle beslemek nasip etsin.

mustafa kardesim güzel düşünceleriniz için ben de size tesekkür ederim ken dim olarak olmuş bir seyi olmamış gibi gösteremem kuşda gördügüm tecrübem oldugu kadarını söyledim biz kuşcular camia olarak iyi kuş her kimde uçarsa uçsun kuş sahibini sevelim yada sevmeyelim kusun hakkını verip emege saygı duyabilirsek ki duymalıyız işte o zaman pek çogumuz aradıgına ulasır arkadaslık dostluklar pekişir ugrasımız daha da mesafe kat eder elestiriler yapılır yapılmalıdırda ama usulünce görünen dogrular bilinçli sekilde yapılırsa kuş sahibide hosnut olur ama kendimde dahil ortaya bir sey konulamadıgı halde yorum yapılan kuşun çeyregine sahip degilken gerçek görünenleri bilinenleri ortada olan iyiyi de iyi degilmiş gibi göstermek kimseye bir sey saglamaz kuşçu ve kuşçu olacaklar kendilerinden yasca büyük vede tecrübeli usta ve yetiştiricilerden bir sey ler kapmak kendilerini daha iyi yetiştirmek istiyorlar ise havada olana vede yetiştirene hakkı neyse verebilmeli ki kendileride kazansınlar yetişsinler yoksa buralardan duymayla her seyi ögrenmeyle hatta ezberlemeyle aranılan iyiye ulasılması mümkün degildir mümkün olan bilinen ve gördüklerini kuş üzerinde nasıl uygulayabilecekleridir onun için dirki gençler ve yeni yetişenlerimiz daha makul daha ılımlı vede daha gerçekci olmalılar diyor

SAYGILAR SUNUYORUM

kuscu_marik' Alıntı:
mustafa kardesim güzel düşünceleriniz için ben de size tesekkür ederim ken dim olarak olmuş bir seyi olmamış gibi gösteremem kuşda gördügüm tecrübem oldugu kadarını söyledim biz kuşcular camia olarak iyi kuş her kimde uçarsa uçsun kuş sahibini sevelim yada sevmeyelim kusun hakkını verip emege saygı duyabilirsek ki duymalıyız işte o zaman pek çogumuz aradıgına ulasır arkadaslık dostluklar pekişir ugrasımız daha da mesafe kat eder elestiriler yapılır yapılmalıdırda ama usulünce görünen dogrular bilinçli sekilde yapılırsa kuş sahibide hosnut olur ama kendimde dahil ortaya bir sey konulamadıgı halde yorum yapılan kuşun çeyregine sahip degilken gerçek görünenleri bilinenleri ortada olan iyiyi de iyi degilmiş gibi göstermek kimseye bir sey saglamaz kuşçu ve kuşçu olacaklar kendilerinden yasca büyük vede tecrübeli usta ve yetiştiricilerden bir sey ler kapmak kendilerini daha iyi yetiştirmek istiyorlar ise havada olana vede yetiştirene hakkı neyse verebilmeli ki kendileride kazansınlar yetişsinler yoksa buralardan duymayla her seyi ögrenmeyle hatta ezberlemeyle aranılan iyiye ulasılması mümkün degildir mümkün olan bilinen ve gördüklerini kuş üzerinde nasıl uygulayabilecekleridir onun için dirki gençler ve yeni yetişenlerimiz daha makul daha ılımlı vede daha gerçekci olmalılar diyor

SAYGILAR SUNUYORUM
Selamün Aleyküm
Muharrem bey evet bu yorumunuza da cani gönülden katılıyorum.Bizler oyun kuşunu havada görmeye meraklı kişileriz bu yüzden üç kişilik ekip ile birlikte videoda görünen bahçede tüy mevsimi ve ağır kış şartları hariç bütün yıl boyunca kuş uçurmaya çalışıyoruz tabi kuşun oyun açma safhalarında bir çok eksikleri oluyor kuşun seyisi olarak biz elbette bu eksiklikleri görüyoruz bazen bu kuştan bir şey olmaz uğraşma diyen arkadaşlarımız oluyor ama biz devam ediyoruz sonra kuş kendini izletirmeye başlayıca a bu nasıl böyle oldu bize bazı büyüklerimiz derdi kişi anladığı kadarıyla kuşçudur,önemli olan kişinin hangi tür oyun kuşu baktığıdır.Eğer kişi sabit fikirli ve şartlanmış değilse zaten iyi bir oyun kuşunu havada gördüğü zaman kendi baktıkları yetersiz ise o da kuşlarını güzelleştirmenin yolunu seçecektir bu da havada kaliteli kuş uçuranların sayısını artıracaktır,eleştiriler elbette olocaktır ama olumlu yönde yoksa uçurulan kuşu kötüleme yönünde değil hani büyüklerimiz ne demiş marifet iltifata tabidir emek verip kuş uçurucularını teşvik etmeliyiz ki kuş uçururken çekmiş oldukları sıkıntıları biraz unutmuş olsunlar.Selam ve saygılarımı sunarım.

Khalid' Alıntı:
Merhaba,
Öncelikle bu kuşa bir şey denilecekse maşallah denir.
Hedefine kararlı bir şekilde(ben geliyorum diyerek,kapanıp) gelmesi ve akabinde savurarak oyuna başlaması fevkalade.
Sesli, tempolu, uzun ve taklalı fişekleri de çok güzel.
Böyle bir performansı, nereye nasıl inceğini bildiğini hissettiren seyirlik bir inişle de taçlandırmış.
Yegane olumsuz yönü biraz öne doğru gittiği hissini vermesi ama bu kadar güzelliğin arasında o da devede kulak kalıyor.
Tekrar maşallah derken kuşu yetiştiren Mustafa Ağabeye ve sabırla bekleyip videosunu çeken Hasan Ağabeye teşekkür ederim.

Khalid
Mehaba
Halit bey uçurduğum bu kuşa yapmış olduğunuz yorumunuzu okudum ve çok memnun oldum bazı insanlar vardır yaş ile kemale ererler,bazı insanlar da genç yaşında akıl ile kemale ererler bu genç yaşınızda oyun kuşu konusunda bu kadar bilinçli ve güzel yorumunuzdan dolayı size çok teşekkür ediyorum selam ve saygılarımı sunuyorum.

alidemirsmm' Alıntı:
ya arkadaşım beğenmeyebilirisn, kimse kimsenin kusunu beğenmek zorunda degil, kusda taban takla opsiyoneldir, yani sevene hoş gelir bazıları içinde hiç önemli degildir, ama sen öyle bir kusu begenmedınkı, su sitedeki en iyi bikaç kustan birini ! senın kuslarında taban olabilir ama bu kus bu oyununu 15 sefer yapsın hıcbıyerde kupa bırakmaz ! bardağın dolu tarafını görmeni tavsiye ederim saygılarımla...
Selamün Aleyküm
Ali bey hiç tanışmadığımız halde uçurduğum bu kuşa yapmış olduğunuz samimi objektif yorumlarınızdan dolayı size de çok teşekkür ederim yorumlardan anladığım kadarı ile oyun kuşuna bir hayli merakınız var inşaallah güzel kuşlar uçurursunuz insan merak ve heyecanını yitirdimi yaptığı hiç bir şeyden keyif almaz bizler bu oynatmaya çalıştığımız kuşların videolarını çektirip buraya insanlarla tartışıp birbirimizi kırmak için değil birşeyleri paylaşmak için,zaten bir kuş oynatıp insanlara seyrettirmek çok zor bir şey kuş oynattırmaya çalışanların emeğini bardağın hep boş tarafını görüp,dolu tarafını görmemeye çalışanlar ile gasp ettirmemek lazım yorumlarında devamlı olumsuz davranışlarda bulunanlara karşı göstermiş olduğunuz tavırdan dolayı size çok teşekkür ediyor selam ve saygılarımı sunuyorum.

alidemirsmm' Alıntı:

BU KUŞTAN DAHA DİK DAHA UZAKTAN ATAN 30 SEFERLİ 26 NET SEFERLİ EN KISASI 25 METRE ORTALAMA 5 TAKLALI 1 SAAT 45 DAKİKA UCAN KUŞ 3 HAFTA ÖNCE SEYRETMİŞ BULUNMAKTAYIM. DOLU KALKMIŞ VE TAKLALI İNMİŞ.

s a çok sanslıymıssın kenan kardesim 3 seneye yakın zaman oldu canlı olarak kus izleyemedim keske anlattıgınız kuşu sitemizde de izlemek imkanı olabilse hem gençler kuşcu kardeslerimizde izlerler
İYİ DAHA İYİ VE EN İYİ nin de olabilecegini görürlerdi ve yorumlarda bulunurlardı var ise öyle bir imkanınız izlemek isteriz tabi yavru da tüyde falan degilse çünkü iyinin iyisi hep vardır 2 SAAT UÇMUS OLSA 4 DAKİKADA BİR SEFERE GELMİŞ DEMEKKİ OLDUKCA NEFESLİ VE KUVVETLİ KUŞMUŞ KUŞU VE YETİŞTİRENİNİ TEBRİK EİYORUM EMEKLERİNE SAGLIK

SAYGILAR

s.a mustafa abi ben kuş işinin meraklısıyım bu kuşun 1 ay düzenli performansı nedir.kardeşleride aynı şekildemi oynuyor bu kuşlar kaç senelik damızlığınız ve soy ağacı nedir affınıza sığınarak soruyorum kuşu çok beğendiğim için. ankara çok kuşçu arkadaşlar var soy ağacını sayıyor kuşunun elinde bi tane uçan kuşu yok çoğu sabit fikirli iyi kuş uçuranda var tabi elektrikçi erdoğan abi gibi saygılar güle güle besleyin

şahin 40' Alıntı:
s.a mustafa abi ben kuş işinin meraklısıyım bu kuşun 1 ay düzenli performansı nedir.kardeşleride aynı şekildemi oynuyor bu kuşlar kaç senelik damızlığınız ve soy ağacı nedir affınıza sığınarak soruyorum kuşu çok beğendiğim için. ankara çok kuşçu arkadaşlar var soy ağacını sayıyor kuşunun elinde bi tane uçan kuşu yok çoğu sabit fikirli iyi kuş uçuranda var tabi elektrikçi erdoğan abi gibi saygılar güle güle besleyin

SANA YAKINSA SEN BENCE BAHSETTİĞİN ELEKTRİKÇİ ERDOĞAN ABİYE UĞRA DERİM..

kuscu_marik' Alıntı:
s a çok sanslıymıssın kenan kardesim 3 seneye yakın zaman oldu canlı olarak kus izleyemedim keske anlattıgınız kuşu sitemizde de izlemek imkanı olabilse hem gençler kuşcu kardeslerimizde izlerler
İYİ DAHA İYİ VE EN İYİ nin de olabilecegini görürlerdi ve yorumlarda bulunurlardı var ise öyle bir imkanınız izlemek isteriz tabi yavru da tüyde falan degilse çünkü iyinin iyisi hep vardır 2 SAAT UÇMUS OLSA 4 DAKİKADA BİR SEFERE GELMİŞ DEMEKKİ OLDUKCA NEFESLİ VE KUVVETLİ KUŞMUŞ KUŞU VE YETİŞTİRENİNİ TEBRİK EİYORUM EMEKLERİNE SAGLIK

SAYGILAR

ABİ,BENDE AYNİSİNİ DEDİM kendime kuşu istanbul dışında izledik çok iyiydi. kuş erkek yumurtaya gögsünü koymuş ama kusmamış kuştu seyrettiğimiz video gibi imkanım yok. ma ben derimki az gezsinler düşüncede sabit olmasınlar bende yok ama başkalarında neler izledim inanılmaz desem yeridir.

Başkasının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış.. Yani bu kuşunda maşallahı var lakin iyinin iyisi de vardır arkadaşlar..

kenan kardesime açıklamaların dan dolayı tesekkür ediyorum sagolsun gerçekk tende camiamız da çok kaliteli kuşçu ve yetiştiriciler var kuşlarda var ama kimileri yeri olmadıgından kimisi zamansızlıkdan kim hırsızdan arsızdan çekindiklerinden pek ortaya çıkmak istemiyorlar haklı trafları çoktur kendimce nedenleride vardır kuş he kimde olursa olsun iyidir degildir takdir edebildigimiz sürece daha güzel kuşlar izleme imkanına sahip olabiliriz bu ugras bir rekabet ortamında yapılıp iddialasmalar son buldukca kuşculugumuz daha da gelisir yorum yapmak eksikleri görmek elestirmek kolaydır olmalıdırda ama olması yapılması gerektigi gibi kimseleri kırmadan yapılabildigi zaman daha da güzel hazır olmuş kuşun nasıl o hale geldigini bilemeden yetiştirenin emeklerinide düşüneek yapıcı eleştirilerimizgenç kardeslerimizin bilgilenmesi acısından çok önemlidir ben buradan bu kuşları yetiştiren arkadaslarımızı takdir ve tebrik ediyor emeklerine de saygı duyuyor tesekkür ediyorum

tengelli' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:

SAYGILAR

ABİ,BENDE AYNİSİNİ DEDİM kendime kuşu istanbul dışında izledik çok iyiydi. kuş erkek yumurtaya gögsünü koymuş ama kusmamış kuştu seyrettiğimiz video gibi imkanım yok. ma ben derimki az gezsinler düşüncede sabit olmasınlar bende yok ama başkalarında neler izledim inanılmaz desem yeridir.

kenan bey yorumunuzda haklısınız tabiki iyin iyisi onun daha iyisi daha iyisi.... vardır ! benim burda anlatmak istediğim kuşa kimsenin çamur atmaya hakkı yoktur,yanda gidebilir az da oynayabilir, burda kimse kuşunu insanlar puante etsin diye ucurup izletmiyor, negatif yönleri de varsa uygun lisanla söylemek lazım onu savunuyorum ben, tabanı yok ben beğenmedim diyor adam ! gelgelelim üsteki yorumunuza ; 30 sefer 5 takla 1 45 saat izlediniz ee ? anlatmak istediğinizi anlamadım, bundan daha iyi kuş olmadığını iddia etmedimki ben ! illaki bundan katbekat binlerce güvercin vardır, ama nerde? bakın siz şehir dışına çıkmıssınız izlemişsiniz demekki bu dediğiniz tarza yakın oynayan güvercin izlemek çok zor ve bu videodaki güvercininde bu yüzden hakkının yenilmemesi gerekliliğini vurgulamak istedim, okadar uzağa gitmenize gerek yoktu ortalama 16 17 takla 30 sefer civarı ,200 mt civarı atış hersefer tabanlı ip gibi ortalama 35-40 metre ( bakın bu yazdıklarım belki insanlara ütopik gelebilir ama kuşu en az 10 profesyonel güvercin yetiştiricisi izlemiştir bunlardan bazıları kartal bölgesinden ahmet şen, etçi yusuf, hüseyin turan abi, topselviden erkan bey, kartal gölde kuş besleyen ahmet bey, kaynakçı kadir abi, yine aynı bölgeden selçuk bey, gümüşçü vedat bey vs vs... buna şahittirler, kus indiğinde kusun ana ve babası ortağım tarafından 5.500 tl ye ahmet şen e satılmıstır , kuşun anası hüseyin turan abiden babası göldeki ahmet beyden alınmaydı ) şimdi böyle de kuşlar var kenan bey, ama böyle kuşların olması bu kuşu kötülemeyi gerektirmez onu savunuyorum ve saygılarımı sunuyorum...

Geri