SAYADA (KELEBEKTE )TEPE NORMALMIDIR ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolgahan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 142
  • Görüntüleme Görüntüleme 41K

Kelebek (Saya) IRKINDA Tepe Normalmidir?

• Sayalarda Tepe OLABİLİR!

Oy: 14 50.0%
  • Sayalarda Tepe KESİNLİKLE OLMAZ!

Oy: 14 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    28
  • Anket kapatılmış .
kotukull' Alıntı:
son olarak:
tepeli saya olmaz tepeli papagan olur :)

:ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk: :oley: :oley: :oley:

Cok guzel Bir Cumlu Kurmussun Aytac'im.

Değerli arkadaşlarım iyi akşamlar Tepeli saya(kelebek) olmaz. Peki arkadaşlarBunlar gökten zembillenmi İndi.Bunun bilimsel olarak acıklamasını yapacak bir arkadaşımız varmı. Mesala taklacılarda kafası düz veya gaga üstü percinli olanları var. oyunları ayni bir fark yok Arkadaşlar ben 7yaşımdan beri güvercin sevdalısıyım.yaşım 48 Br çok defalar elimden tepeli kuş gecti kimileri tepesizlerden daha güzel döndü.Tepelilerin en güzeli yakışıklısı ay tepelileridir.yetiştiren arkadaşlar bilir.Arkadaşlarımın düşencelerine saygı duyuyorum.Kelebeklerde tepelilerin nerden geldiğini bilen arkadaşımız varsa öğrenmek isterim.İYİ AKŞAMLAR.

Biz uçuruyoruz papağan gibi uçmuyorlar aldımı başını dümdüz sarmaya başlıyor senin beslediklerin papağan gibiyse yapacak bir şey yok kardeşim üzgünüz sana öyle denk gelmiş

bana ustasini hastasini karistirmadan somut delillerle bilimsel olarak aciklasin bende diyeyim vay be demek sayada tepe olmazmis.. var olan birseyin normal olmadigini ve aksini inkar etmek icin ispatlamak gerek yoksa gerisi havaya sIkmaktan baska birsey olmaz

kelebekte tepeyi resmini koyduğunuz edremit tarafının kuşlarında gördüm ve başka renk kelebeklerde de görmedim, örneğin kafa kuyruklarda, sarı,mavi,kırmızı baska ve çakallarda, mavi,siyah, kafa kuyruklarda vsvs. bunları çoğalta bilirim. bir tek edremit tarafının kuşu olduğu söylenen tel kuyruk ve ense kuşlarında bu özelliği gördüm, ha şunu söyleyebilirseniz başka renk kelebeklerde de tepe var , bide elinde bu tür tepeli kelebeği olan varsa resimlerini koyarsa kelbekte tepe olayını normal kabul eder,kabullenirim.

şahsi fikrim edremit kuşlarında görünen bu tür tepe olaylarının değişik , saya ırkına benzer ırklarla kırılarak ortaya çıktığıdır. bu sonuca nası ulaştığımı sorarsanız, tepeli kelebeklerde yapı dikkatimi çekti , yapı olarak ufaklar, ama öyle kelebekler varki tabiri caiz ise sandal gibi deriz. tel kuyrukların tepesi olmayanların da ara sıra yavrularında tepe yaptığına şahit oldum, ama bildiğiniz üzere kelebek ırkı ırklar içinde en fazla renk çeşidine sahip türdür. bu tepenin ise belli renkler arasında görülmesi geneli etkilemez görüşündeyim....

Ekli dosyalar

• DSC02865[1].webp
    DSC02865[1].webp
    16.9 KB · Görüntüleme: 8,979
  • DSC02869[1].webp
    DSC02869[1].webp
    20.7 KB · Görüntüleme: 8,917
  • DSC02884[1].webp
    DSC02884[1].webp
    57.3 KB · Görüntüleme: 8,841
BU TÜRLERDE TEPE GÖREN ARKADAŞ VARMI, VARSA BİLGİ PAYLAŞIMI YAPALIM,

Ekli dosyalar

• DSC02887[1].webp
    DSC02887[1].webp
    70.1 KB · Görüntüleme: 8,905
  • DSC02905[1].webp
    DSC02905[1].webp
    50.6 KB · Görüntüleme: 8,893
  • DSC02906[1].webp
    DSC02906[1].webp
    16.1 KB · Görüntüleme: 8,882
Kelebek tepelidir veya değildir öyledir veya böyledir herkes fikir beyan edebilir ediyorda..Fakat seviyeye ölçüye dikkat etmek gerekiyor.sitemizin forum sayfasına herkes fikrini düşüncesini merak ettiğini veya elindeki olanlarla gibi benzeri konularla bir şeyler aktarabiliyor..yalnız herkes aynı yaşta değil aynı espri anlayışına sahip değil herkesin sosyal statüsü farklıdır..biraz daha itina ...saygılar ...

Bazen Bazi Konularda Esprilerde Olacaktir, Buda isin Guzelligi, Dostlugu, Arkadasligi, Ama Espiri Kaldiramicak Dostlarimiz var ise, bu esprileri kendi uzerine alinmasinlar, sohbetimiz sicak kanli insanlarin sohbeti, espri amaci samimiyet, bizler burada sicak bir sohbet kuramicak ve samimiyetimizi birbirimize gosteremicekse varsin Kelebekte tepe olsun , olmasın ne farkeder.

Sayın Mehmet Fenerci bey'in soylediklerine bire bir katiliyorum, sevgili dostlarim, ben bir kirmizi yada sari baskaya tepe yakistiramam zaten hayatimdada hic bir zaman gormedim, Yada mavi, kara cakallarda, veyahut Karakuyruklarda, Şeşlerde, Kaplanlarda,Karanfillerde vs vs.. Bu Boyle gider Tepenin Oldugu tek tur genelde Telli tabir ettigimiz kuslarda bulunuyor, Yukarida kelebegin ana renkleri ve ana kan hatti olan kuslari saydim, fakat bunlarin arasindan tel kuyruklari cikardim cunku tel kuyruklarda tepenin goruldugunu bende kabul ediyorum, ama size anlatmak istedigim bu kuslarin soylari 4/4 kelebek degildir, elbette zaman icerisinde baska kuslarla kirilmislardir tepe olmustur ama oyunlarindanda birsey kaybetmemislerdir, buna benim hic bir itirazim yok, Ama mezatta yada pazarda gorsem asla o kusa kelebek gozuyle bakamam. Kelebek Dedigimde Kalem gibi uzun Kus olucak, fakat bu Tepeli Kuslarda Ben Bu Kelebek Durusunu goremiyorum, Bu Yuzden, Tekrar Saygi duydugumu soyleyip, yinede kabullenmedigimi bildirmek isterim..

TESEKKURLER.

Selamlar,

Saya (Kelebek) cinsinde tepe normalmidir? diye açılan bir konu başlığında saya (kelebek) cinsi güvercinde tepe olmaz veya olura indirgenecek yorumlara vardık, yani konu başlığı amaçının çok uzaklarında bir yerlere gitti. Eski yetiştiricilerimizin tepeli saya (kelebek) besledikleri yapılan araştırmalar neticesinde kesinlik kazanmış ve tepe saya (kelebek) cinsi güvercin tarihcesinde yerini almıştır. Bu su götürmez bir gerçektir ve kimse buna bir yorum getiremez ve getirmemesi de gerekmektedir.

Biz bu konu başlığı içinde bundan sonra tepe olayını bence aşağıdaki şekilde ele almamızın daha yararlı olacağı kanısındayım. Saya (kelebek) cinsi güvercin yetiştiren ve yetiştirmek isteyenlere ışık tutaması acısından "tepe olayı saya (kelebek) cinsi güvercinde makbulmüdür." diye devam etmeliyiz. Bu çok daha amaçına uygun olacak ve saya (kelebek) cinsi yetiştiricilerin yorumları ile güzel sonuçlar elde edilecek bir boyuta taşınmış olacaktır.

Saya (kelebek) cinsi güvercin dediğimizde duruşu, oyunu, kostümü ile hepimizin bildiği aşağıdaki resimde görüntülenen sayalar (kelebekler) aklımıza gelmektedir.

1111kuslar001dr9.jpg

Bu ve bu tür saya (kelebek) resimlerinde tepeli kelebek görmebilmek çok nadir olacağından veya güzellik yarışmasında saya (kelebek) cinsi güvercin kategorisinde tepeli bir saya (kelebek) ile katılmaya kalktığınızda daha yarışmaya katılmadan diskalefiye olma riskinizin yüksek olma ihtimalini göz önüne alacak olursak, birazda ticari boyutlu da baktığımızda konuya saya (kelebek) cinsi güvercinde tepe olayı makbul değildir diyebilirim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aykut bey söylediklerinize katılıyorum ama resimlerinide koyduğunuz kafa kuyruk ve cinsi kelebeklerde hiç tepe gördünüz mü? ben şahsen görmedim, kendi resimlerini koyduğum sayalarda da tepe görmedim. peki bu tepeli sayalar niye ayrı renklerde,kelebek ırkının onlarca renk çeşidi varken niye edremit tarafının kuşlarında bu var, niye kafa kuyruk yada kara bozalarda örneğin, tepe olayı yok,
şunu açıklığa kavuşturmalıyız, tepe kelebek ırkına nası girmiştir bunu araştırmak gerek, bunu gözlemlerimizle biraz aydınlatabiliriz sanırım. tel kuyruk ve cinsi kuşlar niye düze döner de diğer kelebekler onlar kadar uzun ve düze dönmez, bunlar bir muamma bana göre, geçmişte düze dönen saya ırkına yakın bir kuş ile kırılan sayalardan üremiş olamaz mı? bence olur. düze dönen daha nice ırklar vardır saya ya yapı olarak yakın olan.
birde tepeli sayaların fiyatları bakımından makbul olmadığını yazmışsın , buralarda edremitten gelenler var mezatlara, öyle rakamlar istiyorlar ki sarı,kırmızı,ve siyah ense tepeli sayalara dudak uçuklatan rakamlar. bir çifte 750,00 ytl istiyor, ilginçtir ama 350 ytl ye kadar da veren çıktı...
kuş baha maksat dostluk, sohbet şahane
herşey gölünüzce olsun.

slm kelebekciler

kelebekte tepe dikkat etdiyseniz genelde hep kostum kuslarinda on bilana cikmakdalar
bunun nedeni ise ayni kan kuslardan yavru alinmaya devam edilmesi bunun sonucu

TEPE
AYAKLARDA PERDE
KOR YAVRULAR
DAHA DEGISIK FIZIKSEL OZURLER

bunu kostumle ugrasan yetisdiriciler bilir benim anladigim ise bu tellilerin
nasil bu sekle geldigi cunku kostumlu kuslarda ayni kan ustune gidildiginde ilk once oyunu bozar ama bu tellilerde boyle degil
arkadaslar tepeyi kostum gormusler ve kani sayif olan kusa oyun sokmuslar bu cok kolay iste kafalarin karisdigi yer burasi bu kus tepeli birde bu kadar guzel donuyo tamam donuyo ozur var isin icinde o ne olacak simdi
milletin kafasini karistigi yer burasi hem ozurlu bir kus nasil olurda bu kadar doner
doner tabii cunku kusun kani zayif oldugu icin istedikleri rengi verdiler
tepeyide kostum gosterdiler piyasaya surduler
ben istanbul gaziosman pasada yetisdim kelebek ne az cok bilirim ama o tepeyi yeni ogrendim
SAYGILAR

KAFA KUYRUK
simdi kostumde makbul gorulmez derseniz eyvallah derim cunku simdiye kadar hic kostumle isim olmadi bilmemde anlamada cevremdede hic ugrasanda yoktu herkez havada yaristirirdi konustururdu kusunu tepeli tepesiz fark etmiyordu ama tepeli kusuda hicbirzaman hor gormuyorlardi kostum besliyen arkadaslar tabiki tepeli kus sokmasin kumesine derim yani eger kostum olayi oyleyse... ama performansta havada tepeli kus makbul gorulmuyor diyemeyiz demi... geninde ozur soyu bozuk gibi seyler hic diyemeyiz cunku ispatlanamaz ne kadar geriye gidersen git yine de tepeliye rastlanir buda kelebegin soyunda var demektir makbul gorulmez kostum yuzunden ona hickimse birsey diyemez zaten

Selamlar Tolgahan Bey,

Saya (kelebek) konusundaki resimli paylaşımız için teşekkür ederim. Söz konusu resimdeki kafakuyruk saya (kelebek) sizin salmanızdan mı? bunu sormamdaki nedenim sizin salmanızda ise bu güvercinin soyu konusunda bilgilerinizi bizlerle paylaşabilirmisiniz. Bu birçok sorulara bu konuda cevap verebilecektir. Sizden ricam bu soy takibini biliyorsanız bizimle paylaşmanız, bilmiyorsanız da araştırmanız.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Bu konu hakkında başka söyleyecek bir şeyim yok. Son olarak söyleyeceklerim:tepeli kelebek olur diyen ben de dahil arkadaşlar ve büyüklerimiz bunu ispat edebiliyor çünkü bu durum mevcutlarla sabit ama aksini iddia eden arkadaşlar bu durumu ispat edemiyor çünkü elde olan mevcutlar var..Hal böyleyken gereksiz polemik içerisine girmenin pek bi mantığı yok...(espri ile dalga geçme çok farklı durumlardır)

Sevgili saya besleyen arkadaşlar bu iş gittikçe uzamaya başladı tepe olurmu olmazmı makbulmü değilmi ?.ŞU bir gerçekki tepeli saya var siz sevsenizde sevmesenizde zevk meselesi isteyen besler kostümlü yada kostümsüz oyunlu yada oyunsuz nereden çıktı bu tepeliler derseniz vakti zamanında olmuş bir olay yada allah tarafındanda yaratılmışta olabilir bunu ispatlamak imkansız önemli olan beslediğimiz ırkları başka ırklardan kuşlarla bilinçsizce eş etmeden o ırkın devamını sağlamak ve o ırka sahip çıkmak bazı şeyler he deyince olmuyor sabır ister zaman ister

Selamlar Ayhan Bey,

Yorumlarınıza harfi, harfiyen katılıyorum. Tepe konusu var, yok veya makbul olup, olmadığını sorgulamakdan ziyade bu konuyu uzatmam dipsiz bir kuyuya taş atmak ve hadi çıkarın demek olarak algılanmasın. Yaptığım bu sesleniş aksine güvercin camiasının geçmişinde saklı kalan tozlu ve üstü kapalı konularını araştırma ve gelecek nesillere sağlam ve analizleri yapılmış bilgiler bırakabilmektedir. Bu konuda görmüş, geçirmiş kulakdan da duymuş olan bu işe gönül vermiş güvercin sevdalısı şahısların bilgilerini bizlerle paylaşmasını rica edeceğim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar Tolgahan Bey,

Saya (kelebek) konusundaki resimli paylaşımız için teşekkür ederim. Söz konusu resimdeki kafakuyruk saya (kelebek) sizin salmanızdan mı? bunu sormamdaki nedenim sizin salmanızda ise bu güvercinin soyu konusunda bilgilerinizi bizlerle paylaşabilirmisiniz. Bu birçok sorulara bu konuda cevap verebilecektir. Sizden ricam bu soy takibini biliyorsanız bizimle paylaşmanız, bilmiyorsanız da araştırmanız.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

SELAM AYKUT KARDESIM EVET BU KUSUN ANASINDA BABASINDA TEPE YOK COK ESKI BIR DAMARDIR DAYIMDAN KALMISTI BANA YAVRULARIDA TEPELI OLMADI SADECE BIR TANESI ARAP TEPELI CIKTI ODA IKI SENE SONUCUNDA CIKTI OYUNLARIDA GUZELDI YANI ANORMAL HICBIRSEYI YOKTU DIGER TEPESIZLERDEN ANASI BABASI KARDESTE DEGILDI CUNKU BABASI BIZDEYMIS ANASI MANISADAN GELMIS... HEM ZATEN BENCE BILINCSIZ ESLESMEDEN MEYDANA GELSEYDI SIMDI ORTALIK TEPELI SAYA KAYNIYOR OLACAKTI SIMDI NEKADAR TECRUBELI OLSAKTA BUNUN ONCESINDE MALUM YILLARCA BEN DE DAHIL KUSUN ILMINE VE BILIMINE DAYANMAYAN ISLER YAPTIK BU TEPE OLAYI AYNI INSANLARDAKI IKIZ BEBEK GIBIDIR KUSUNDA SOYUNDA KANINDA VARSA ARADA BIR TEPELI VERIR COK NADIREN

slm kemal
sen ve buyuklerin nasil bunu ispat ediyorsunuz neye dayanarak su an sadece piyasada edremit kelebeklerinde tepe var
yani bu kuslar iyi donuyo diyemi sahib cikiyonuz ya sen yada senin buyuklerin donen kus gormemisler
sizler tutturmussunuz bir oyun gidiyonuz bu isin kolay tarafi bu kuslar oyun arti kostum kusu bunu unutma
nerden ciktiktigi belli olmayan tepeliler ve aslanbaslarla kelebek kusunun ozelliklerini bastiramassiniz
dune kadar herkez aslan bas diyordu ne oldu simdi kimse yuzune bile bakmiyo bunlar gelip geci seyler
her zaman birileri bu islerden kazanc yabacak ve geriden bizleri izleyerek her zaman bu boyledir
o yuzden uc bes resim cekip ispat olmaz ben senelerimi kelebek kusuna verdim baskada cins beslemedim
kelebek dendimi bu kuslarin belli basli ozellikleri var sen ve senin gibiler cikip ooooooo bunlarin kaninda tepe var diyemessiniz madem iyi kuscu olmak istiyon ozelliklerini iyi bilmek bu o kadar kolay bir is degil
siteye bir cift resim kelebek koymussun bu kuslar iyi donuyo diyede not dusmussun
mavi bas mavi kuyruk ile beyaz kusu es yapamassin onlar mavi bas sadece kara basda erkek kafakuyruk olur
diside beyaz kusun rengini acmak icin yada inceltmek nedeniyle boyle bir yola bas vurulur
cikan yavrular kumesteki kanlari sert erkeklerle vurulur kuslarin sirtindaki lekeler silinir
eeeee simdi sen kuslarin nasil ese atilicagini bile bilmiyosun ondan sonra tepeli kelebek olur diyosun
o zaman sen ve senin gibiler garga beslemeye devam
biraz disarlara cikinda kus gorun

:heyo: :heyo: :heyo: :heyo: :heyo: :heyo: bravo yuru be kuscularin kuscusu kim tutar seni es deli ruzgarim es :kalp: ... hadi biz kuscu degiliz cobaniz peki simdi ben size bir kus vericem tepeli fildir fildir oynuyacak ve siz o kusa bak miyacaksiniz ha sonrada bana kuscuyummu diyeceksin ???

1:Herkes her ağzına geleni söyleyemez daha öncede belirttim itina gösterelim diye konuştuklarımıza seçtiğimiz kelimelere...efendi kimse kimseyi karşılıklı konuşmuyor diye öyle her ağzına geleni söyleyemez. 2:evet ben tutturmuşum bir oyun gidiyorum ne yapayım benim kargalar düze dönüyorlar suçmu yani bundan zevk alıyorum.3:mavibaşım erkek eşi beyaz yavruları mavi kuyruk lekesiz ama sadece kuyruk verdi ben sade kuyruk kuşunu seviyorum.4:Madem öyle sen gel elimizden tut nasıl olsa yaşçada büyüksün gezdir görelim gözümüz gönlümüz açılsın nasıl olacak bu işler .. tıkandığınız yerde böylemi konuşacağız agresifleşerek mi ..kardeşim kusura bakma evli barklı iş güç sahibi bir insanım anlatabiliyormuyum çok afedersin kelebekçide ol hemde en babası ama düzgün konuş

Selamlar,

Lütfen polomiklere girmeden bilgilerinizi, gözlemlerinizi aktarın, şunu da unutmayın ki geçmişin gizli kalmış tozlu raflarına imzalarınızı atmanız sizlere birşey kazandırmaz. Bilinmeyen çok şeyler var bunları laf olsun diye sahiplenmek kimseye hiçbir şey kazandırmaz. Bilinmeyenleri sorgulayalım, araştıralım neticelerini ortaya koyalım bu her güvercin sevdalısının yanına kalacak en güzel kar olacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Sevgili Dostum kemal, espriyi dalga gecme olarak anladiysan sakayi yapan arkadasim adina senden ben Ozur dilerim,

Konumuz Kelebek Irkinda Tepe Makbulmudur,
Arkadaslar Ben Konuyu Biraz daha acacagim, biraz daha genisleyecek konu, Tepeli irklar Genel Olarak Tellilerde goruluyor Bunda sanirim hepimiz hem fikiriz, Simdi Odemis Kelebegi dedigimiz irkta Kelebek olarak geciyor fakat PACASIZ degilmi? Asil olarak Kelebek Standartlarindan cok farkli bir irk, ben bunu Edremit sayalari ile ayni teraziye koyuyorum, Bunlarda halk arasinda Kelebek adiyla aniliyor. Size buda bir ispat oLsun, Pacasiz Odemisler, Tepeli Edremitler, Her iki cinste gercekten guzel donuslere sahip, Peki Bana 4*4 Kelebek diyebilirmisiniz?

GUZEL OYNAYAN KELEBEK BENIM ICIN 4 4 LUKTUR...GENELINE GELIRSEK ONU BILIYORDUM AMA SIMDI BILMIYORUM 4 4 LUK NASILDIR CUNKU KUSCULUGUNA GUVENDIGIM ARKADASLAR BENI SOK EDEN ACIKLAMALARDA BULUNDUKLARI ICIN ARTIK GENEL KONUSUNDA HICBIRSEY BILMIYORUM AMA BANA SORARSANIZ BENIM ICIN SOYUNU BILDIGIM GUVENDIGIM GUZEL OYNAYAN SAYA 4 4 LUKTUR ( TEPELI TEPESIZ PACALI PACASIZ FARK ETMEZ)

Ben sitemize kayıt olduğum zamandan beri her fırsatta forumlarda sohbet kuralları hakkında uyarılar olduğunu seviyenin korunması gerektiğini gördüm..Bu benim için çok önemli bir durum..çünkü seviyeli insanlarla seviyeli bir sohbet ortamı oluşabiliceğini düşündüm ki çok küçük istisnalar haricinde bu durum böyledir.Çünkü kuş camiası olarak nitelendirilen her yerin her semtin kendine ait derneği kahvesi mekanı mezatı pazarında çok afedersiniz çok saçma sapan insanların olduğunu herkes bilir..ettikleri sohbet birbirlerine hitabetleri bir dünya seviyesiz ahlaksız yalan dolan şeyler..(istisnalar vardır)böyle bir realiten sıkılmışken sitemizde bunun tam tersi bir çıkış yolu olduğunu gördüm en son bu foruma kadar..Herkes hakkını helal etsin bilmeden kimi üzdüm kalbini kırdıysam hakkını helal etsin bu konu maksadını aştı kimseye bir şey kazandırmıyor aksine moral bozucu ve üzücü dialoglar oluşmaya başladı..saygılar

Değerli arkadaşlar iyi akşamlar.kelebekte dönüş yani kanat atış sitiliyöre yöre değişiyor.bizim rahmatli ustalarımızdan duyduğumuz,evin ustunde ucmuyacak. başı acık ucucak ve döneklerde olduğu gibi göbekten toplu girip sonra karşıya tek tek yapıp gezecek.bu tür dönenler renk (kostum) yakalamak cok zor.amA Her ikisini bir arada üretebilir, eşleyip bunlardan cıkan yavrılar anne veya baba gibi döndüğü zaman altın gibi değerini anlayanların yanında ölçemezsin Tepeli olmuş veya tepesiz olmuş bence önemli değil,SAYGILAR.

değerli yönetici arkadaşlar yanlış anlaşılmassa sizlere bir şey sormak istiyorum.Düne kadar kişilerin logolarında güvercin sever veya kıdemli yetiştirici vs vs şimdi üye 0 veya üye 3 bunlar gönderdiği mesaj sayısına göremi veriliyor. SAYGILAR.

tekço' Alıntı:
değerli yönetici arkadaşlar yanlış anlaşılmassa sizlere bir şey sormak istiyorum.Düne kadar kişilerin logolarında güvercin sever veya kıdemli yetiştirici vs vs şimdi üye 0 veya üye 3 bunlar gönderdiği mesaj sayısına göremi veriliyor. SAYGILAR.

Merhaba. Yanlış anlaşılacak birşey yok. Bunları bugün değiştirdim. Bazı üyeler yani genç üye arkadaşlarımız o seviye rütbelerini sanırım birşey sandılar da boş yere her konuya mesaj yazarak forumun düzenini bozmaya çalıştılar. Dediğiniz gibi bunlar önemli şeyler değildir. Bu seviye resimleri ve seviye bilgileri mesajlara göre otomatik olarak değişmekte olduğu gibi yönetici insiyatifinde özel rütbe olarak belli üyelere de verilebilmektedir. Bu rütbelerin değişmeleri forumdaki yazmış olunan mesajlara göredir. Her rütbe için ne kadar mesaj olması gerekiyor buna ranks.php adresinden bakabilirsiniz.

kelebekleri bu hale gitirenler fiziki yabilarini bozanlar
dogrulari soyleyincemi ben akrasif oluyorum neyse bunu uzatmaya gerek yok ben soylucegimi soyledim
sizler tepeli kelebekciler sizlere bir omur boyu mutlu oldugunuz kuslarla mutluluklar
artik sizlere soyleyecek bir lafim yok
benim icin hic bir sey ifade etmiyorsunuz cunku

ARKADASLAR TEPELI KELEBEKLER SADECE TELKUYRUK DEYILDIR.BEN SADECE TEPELİ KELEBEK MERAKLISIYIM VE BENIM KUSLARIMDE HIC TELKUYRUK YOK KIRMIZI KAPLAN ARAP KAPLAN SARI MAVI ŞEŞ DUZ MAVI DUZ ARAP DUZ BEYAZ MOR ŞEŞ LERIMVAR VE HUC BIRI EDREMIT KUSU DEYILDIR.BEN 32 YASINDAYIM FAKAT BUKUSLAR COK ESKI IRKLARDIR BENIM DEDEMDEN KALMA IRKTIR.(BU IRKI BILMEYEN VE TANIMAYAN ARKADASLAR BU KONUDA YORUM YAPMASINLAR.)

Geri