SAYADA (KELEBEKTE )TEPE NORMALMIDIR ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolgahan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 142
  • Görüntüleme Görüntüleme 41K

Kelebek (Saya) IRKINDA Tepe Normalmidir?

• Sayalarda Tepe OLABİLİR!

Oy: 14 50.0%
  • Sayalarda Tepe KESİNLİKLE OLMAZ!

Oy: 14 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    28
  • Anket kapatılmış .
Genetik yapısında tepe olmayan kelebekleri üretmek zaten olamaz. Melezleme ile ulaşmaya çalışanlar ise güzelim kelebeklerini deformasyona soktuğunu bilmelidirler. Bazı mahallerde görülen orijinallerde tek tük arada tepelier çıkmaktadır. Fakat tepeli kelebek üretmek için tepeli bireyler özellikle araştırılıp eşlenmiyor. Tepeliler bilinçli eşlenip üretilmeye çalışılmıyor. Tepesizlerden nadiren tepeli yavrular çıkıyor. Arzu eden kelebek meraklıları besler arzu etmeyenler ise onları beğenenlere verir. Özellikle bir kümes tepeli kelebeği olan ve uçurup izleten arkadaşım yok. Kusur gibi görülmesin çünkü Edremitte orijinalliğe önem veren deneyimli bakıcılarda çıkıyor. Melezlemeye şiddetle karşı çıkan kümeslerde çıkıyor. Selamlar.

HEKIMIM BU SONUCA NASIL VARDIN HAYRET EDIYORUM NASIL CIKARDIN BUNU NEYE DAYANARAK TEPE NORMAL DENDIGINDE HER RENGINDE GORULMESI GEREKTIGINI NERDEYSE GUVERCINLERMI BUYUTTU SENI DIYECEM :hhh: NASIL OLUYOR ANLAMADIM BEN SIMDI KELEBEKTE TEPE NORMAL DEGIL AMA BAZILARINDA NORMAL OH OH OH KAC CESIT KELEBEK VAR ONLARIDA ANLATINDA BILELIM TABII YAPILARINIDA ANLATIN VE BU YASIMA KADAR KELEBEK BESLEDIM DEMEYELIM BU YASIMA KADAR BURSA KELEBEGI BESLEDIM DE TEPE GORMEDIM DIYELIM DAHA MANTIKLI OLUR ... RESIM KOYUN BILGILENELIM YANI TEORI OLMASIN BIRDE MUMKUNSE KOSTUM OLAYINA GIRMEDEN ANLATALIM CUNKU KOSTUM OLAYI BIR ZEVKTIR KUSUN TEMEL YAPISI BIR ZEVK DEGILDIR BURDA KONU TEMEL YAPIDIR... SIZ BUNLARI ANLATINKI DAHA ONCE YAZDIKLARINIZINDA BIR DAYANAGI OLSUN...AMA BEN SUNU ANLADIMKI GUVERCIN DILE GELIP KONUSSA BILE SIZ ONADA BIR KULP TAKIP INANMAZSINIZ... :haha:

Sevgili Dostlarim, Bursa Kelebegi Degilde Bunlari Kesmebaş Yada Çakal Olarak Tanımlarsanız, biz Bursalılar Olarak Seviniriz.

Simdilikle Ben Diyorumki Bugune Kadar Besledigim Mavi,Kırmızı,Sarı,Kara Cakalların Arasında Yada, Kırmızı,Sarı,Kara Baskaların Arasında Hic bir tepe olayına rastlamadım, Bir cok yetistiricinin Kumeslerini Ziyaret Ettim, Hic birinde Tepe Olayina Rastlamadim, Rastlamadigim Gibi Eger Boyle Tepeli Cakallar, Yada Baskalar Olsaydi Emin Olunki Haberim Olurdu, Gorurdum, Bende Bu Konuda Gercekten Iddaaliyim.

tolgahan' Alıntı:
HEKIMIM BU SONUCA NASIL VARDIN HAYRET EDIYORUM NASIL CIKARDIN BUNU NEYE DAYANARAK TEPE NORMAL DENDIGINDE HER RENGINDE GORULMESI GEREKTIGINI NERDEYSE GUVERCINLERMI BUYUTTU SENI DIYECEM :hhh: NASIL OLUYOR ANLAMADIM BEN SIMDI KELEBEKTE TEPE NORMAL DEGIL AMA BAZILARINDA NORMAL OH OH OH KAC CESIT KELEBEK VAR ONLARIDA ANLATINDA BILELIM TABII YAPILARINIDA ANLATIN VE BU YASIMA KADAR KELEBEK BESLEDIM DEMEYELIM BU YASIMA KADAR BURSA KELEBEGI BESLEDIM DE TEPE GORMEDIM DIYELIM DAHA MANTIKLI OLUR ... RESIM KOYUN BILGILENELIM YANI TEORI OLMASIN BIRDE MUMKUNSE KOSTUM OLAYINA GIRMEDEN ANLATALIM CUNKU KOSTUM OLAYI BIR ZEVKTIR KUSUN TEMEL YAPISI BIR ZEVK DEGILDIR BURDA KONU TEMEL YAPIDIR... SIZ BUNLARI ANLATINKI DAHA ONCE YAZDIKLARINIZINDA BIR DAYANAGI OLSUN...AMA BEN SUNU ANLADIMKI GUVERCIN DILE GELIP KONUSSA BILE SIZ ONADA BIR KULP TAKIP INANMAZSINIZ... :haha:

tolgahan beyfendi, yorum ve eleştirilerde haddi aşmasak diyorum, ben kimseye olumsuz şahsi yorum yapmadım yapmam, gırgır şamata da olsa lütfen biraz daha ciddi, ne o güvercinler mi büyüttü seni, beni değil ama sende var bi tuhaflık, dostum bak üzerine basabasa soruyorum sana
1 niye mardin olarak bilinin taklacı kuşlarda her renginde tepe oması mümkün ve normal ken,kelebekte niye belilrli renklerinde vardır, bana buna cevap ver yeter,
2 niye hünkari,bango,mısırcın olarak bilinen kısa gagalı kuşlarda tepe olayı olsun/olmasın normal kabul görmüşte kelbekte niye böyle değilx
3 niye filibe ırkında niye her renginde tepe var, olmayanlarda kusur ya da olanlarda sorun yaratmıyor

diyebilirmisin ki bu saydığım ırklardan şunda sadece şu renklerinde mahsustur bu tepe olayı,
TEPE kelebekte bir özellik değildir, kusur olup olmadığına varın siz karar verin,
ama kimsede KELEBEK ırkının özelliklerini sıralarken TEPE lidir demez diyemez, siz yıllardır kelebek besleyebilirsiniz, bende yıllardır kelbek besliyorum ama bu güne kadar beslediğim hiçbir kelebek tepeli yavru vermedi, bu mantıkla giderseniz yarın öbürgün tepeli posta gördüğünüzde de ,,,, olabilir tepe postanın soyunda da vardır dersiniz, lütfen, araştırın internette bir yerde bana kelebeklerin tepe özelliği bulunur diyen bir kaynak gösterin,
LÜTFEN özellikle belirtiyorum burda kimse, kimseye şaka da olsa dalga geçmeye hakkı yok.bende o sözünüze karşılık şöyle bi yorum getireyim
"BİLİYORSAN ANLAT ÖRNEK ALSINLAR,
BİLMİYORSAN SUS ADAM SANSINLAR"

tengelli' Alıntı:
yanlış sayfaya koymuşlar kelebekleri youtubede ama şu kelebeklere bir bakarsanız sevinirim

http://www.ktunnel.com/index.php/101011 ... fd55815048

bu kelebekler profesyonel yetiştiricinin şampiyon kuşları anlaşılan, maşallah kuşlarda 1 numara,diyecek yok, biri 2005 diğreleri 2007 şampiyonları, yeni sezona hazırlıyor erkeklerini,
adam özene bezene dairenin birini bunlara ayırmış, helal olsun, tam bir doğal ortamda yaratmış, diyecek bişey yok, tebrikler....

sayin dushekimi bey ben sizi asagilamak gibi bir niyetim olsa inanin acik acik daha cok kelime kullanirdim ben orda latife olsun diye soyledim ama alindiysaniz ki olabilir ozurdilerim inanin bende uzuldum... Ama bu arada bende sizde bir tuhaflik sezdim butun sorulara sorularla cevap vermisiniz...

tolgahan' Alıntı:
sayin dushekimi bey ben sizi asagilamak gibi bir niyetim olsa inanin acik acik daha cok kelime kullanirdim ben orda latife olsun diye soyledim ama alindiysaniz ki olabilir ozurdilerim inanin bende uzuldum... Ama bu arada bende sizde bir tuhaflik sezdim butun sorulara sorularla cevap vermisiniz...

usta sorulara sorularla cevap vermişsin diyrosun bana, peki senin hava atarına koyduğun karanfillin tepelisini gördün mü? yani demek istediğim bu kelebeklerde tepe her renginde olmalı ki bunu genelleyelim ve kelebeğin özelliği diye kabul edelim, ama her seferinde de aynı şeyi yazmaktan bıktım, niye belli renk ve bölgenin kelebeklerinde var bu özellik ki oyunları ile de farklıdır bunlar. yani soruya soruyla cevap vermemdeki maksat sizin bu sonuca nasıl ulaştınız sorunuzdur. işte bu sorulra cevap bulamadığımdan ulaştım, eğer siz benim sorularama cevap verebilrseniz ben kelebekte tepeyi kabul edecem, sorularımda mantıksız olaran bir soru varsa onu söyle bana,
ayrıca latifenizi anladım, ama tartışma öyle bi hal aldı ki kimsenin latife, şaka kaldıracak hal kalmadı, yinede sorun yok alınmak bir yana önemli olan şu konuya bi açıklık kazandırmak,
sağlıcakla kalın..

sen ayni seyi yazmaktan biktin ben anlatabilmek icin devamli degisik seyler yazmaya dikat ediyorum...tamam o zaman gorunen renklerle gorunmeyen renkleri karsilastiralim hangisinde daha cok tepe var... herkez yazsin hangisinde tepe gorduyse...

dushekimi' Alıntı:
kelebek bakan biri olarak banada tuhaf geliyor tepeli kelebekler başta ama cüneyt abimize katılıyorum. kelebek ırkını neyle kıracaksınız ki öyle düze ve türüne nadir rastlanır dönüş sitili alacaksınız, bu biraz muaamma, bana kalırkada kelebeklerin en eski tarihinde tepelileri vardı ki şuan piyazada olanlar eski damarlara dayanıyor olmalı. ve çokta kıymetiler şu an geçen haftaki mezatta sırtı sarı tepeli çiftine 750,00 ytl istendi, kostüm olarak pek hoşume gitmesede dönüşü süper.elinde olan arkadaşlar üretmeye çalışsın derim...saygılar..

gökay abi buna itirazımız yok, benim ısrarla üzerinde durduğum konu, TEPE nin kelebekte bir özellik olmadığı, ama nedense buna bazı arkadaşalarımız şiddetle karşı çıkıyor,şaşırıyroum açıkçası, edremit kuşunuda kötülemek değil amac, şu na kümesim tepesiz tel kuyruk çoğunluklu , tepelisinide edinirsem seve seve bakarım, kümesime kesinlikle koymam demem, diğer hepsinden vazgeçerim ama onlardan vazgeçmem, tolga bey güzel bir olay başlattı, tepeli saya görenler rengini yazsın, özellikle resimi olanlar eklesin. bide böyle devam edelim....

kardeş ben manisa akhisardan bende oyuncu besliyorum tepe ırkından kanından gelır daha ıyı olur daha pis döner bu arada ben de satılığa cıkarılcak kuslar var nasıl koycam bu sıteye yenı uye oldum da ılgılenır sen saol

tepelilerin resmini koyan arkads kım acaba edremitlerin ya ahmet abının deılmı onlar o nun kümes veya ben adınımı karıstırdım

selam bence biraz konu sapmış neden derseniz kelebekte tepe olmaz diyen var olur diyen var ben karabaş karakuyruk bir kelebek gördüm arka tepe safkan ama inanın bu tepeyi takla kuşunda bile bu kadar güzelini görmedim.bütün gensel özellikleerini yerine getiriyorsa bir kuş tepe varsa isterse basık isterse palto artı güzellik değilmi? hava uçuş özelliklerini bire bir yerine getiriyorsa sıfır gaga olsa ne fark eder? kelebekte arka tepe vardır buda bir gerçek her arka tepelisi safkan mı;? tartışılır.

bu resimleri hemen hemen herkes bulabilir bazı sitelerden bunların haricinde benim bizzat eski bir vakitte mavibaş kafa kuyruk arkatepe kelebeğim vardı kaçak olarak gelmişti..ve yakından tanıdığım sözüne itimat ettiğim bir abimizinde aynı şekilde kafakuyruk mavi baş bir takımının üç ağızda bir arkatepe yavru attığını söylemişti..sevilir sevilmez vardır yoktur kusurdur değildir kabul edilir edilmez fakat Allah yaratmış kardeşim inkar edilemez..

Ekli dosyalar

• olcay_orta145.webp
    olcay_orta145.webp
    7.9 KB · Görüntüleme: 2,684
  • olcay_orta_128.webp
    olcay_orta_128.webp
    17.2 KB · Görüntüleme: 2,604
dushekimi' Alıntı:
gökay abi buna itirazımız yok, benim ısrarla üzerinde durduğum konu, TEPE nin kelebekte bir özellik olmadığı, ama nedense buna bazı arkadaşalarımız şiddetle karşı çıkıyor,şaşırıyroum
HEKIM BEY TEPENIN KELEBEKTE BIR OZELLIK OLMADIGINI AMA BAZI ARKADASLARIN OYLE DEDIGINI YAZMISSINIZ BANA GOSTERIRMISINIZ BU YAZIYI TEPE KELEBEGE OZELDIR DIYE KI BIZ NORMALDIR DEDIK OZEL DEMEDIK BUNLAR COK FARKLI TERIMLER

Arkadaslar, tepeli kesinlikle kabul etmeyenlerden biriyim hem kostumsel hemde bursada besledigimiz kelebek irklarina ozgun sekilde tepeli kelebek olmaz, Bunun bizde baska aciklamasi olamaz, edremit kelebeklerine TAMAM dedik, ee var yani inkar edicek degiliz, Peki bu diger kelebek irklarina capraz eslemeler sonucu Edremitlerden gecmis olamazmi Tepe?
Ya ben birine Tepeli Çakal göstericem hI burda döverler beni valla :) Tabikki şaka..
Konu uzadikca geriliyoruz, Kimse gerilmesin arkadaslar, gerginlige luzum yok,
Sevgiler SaygILar.

serdar kardesime katiliyorum gerilmeye gerek yok alinmayada gerek yok birbirimize ariza yapmayalim zaten lafa kardesim dostum bilader diye basliyoruz artik latife oldugu aciktir... ikincisi cogu yetistirici edremit kelebegi ile izmir manisa turgutlu kelebeklerinin eslesmesini yapmiyorlar cunku performansin dustugu goruluyor boyle eslemelerde onun icin edremit kelebegini edremtile eslemeye dikat ediyorlar...birde su var kelebegin taniminda tepe yoktur nerde olursa olsun oyle yaziyor tabii bunlari hangi arastirmacilar veya ilmiyle ugrasanlar yazdi bilinmez en azindan ben pek saglikli gormuyorum tamam hepside yanlis demiyorum ama istisnalar var ve bunlar hicbiryerde kelebegin taniminda yazmiyor... edremit kelebeginde tepe var ve o kelebek... manisa turgutlu izmir ki cok kelebek yetistiricisi vardir ve onlarin kelebegindede bulunur nadirde olsa ve bunlarda kelebek...odemis pacasiz anlamayan azman zanneder ama havada ucusu ve terbiyesi tam bir kelebektir ve oda kelebektir..

bak ne güzel söylemişsin tolga bey, bu sözünüze katılıyorum, "istisnalar" bence tepeli kelebekte kelebek familyasında bir istisnadır, ve kelebeğin özelliği olmayan tepede kaideyi bozmayan objedir burda, YİNE söylüyorum TEPE kelebeğin özelliğinde yoktur. ama tepeli kelebekte vardır artık nasıl girmiştir o tepe belli renkteki ve bölgede yetiştirilen kelebeklere bilmiyorum, onu araştırmak gerek,
eğerki sağda solda yazılanlar ne kadar doğru diyorsun ya tolgahan bey, bu durumda şöyle olması gerekmez mi, karakuyruk,sakallı tip kelebeklerde, karaboza yada karanfil renkli kelebeklerde, karabaş,mavibaş,mavi kuyruk vsvs.bunları artırabiliriz bunlarda da illaki TEPE görülmesi gerkmezmi, bu tepeyi genellekmek için
bunları göremediğimize göre tepe kelebek ırkında bir istisna olup geneli etkilemez, özellik olarak ise ASLA kabul görmez...

evet tepe ozelligi degildir kelebegin ama her tepeli kelebekte kirma kus degildir asla cunku kirma kus bukadar 4- 4 luk olamaz bircok bilincli yetistiriciler eslemede cok dikat ederler ve onlarin kumesinde bile tepeli nadiren cikar ege bolgesinde kelebekte tepe cikmasi normal karsilanir... ve bence kelebegin benzerlerinden veya baskalarindan ayiran bir kostumsel nitelik hususiyet degildir tepe ama kelebekte tepe nadiren olur ve bu kaninda damarinda kusur demek degildir..tepeli diye kostumüne kusur bulunur ama sizinde bildiginiz gibi kelebek kostum irki degildir...

ok.TEPE olayında şimdi uzlaşmaya vardık sanırım, aynı fikir etrafında toplandık. yalnız kelebek kuşunu niye kostüm ırkı değildir dediniz anlayamadım, öyle kelebekler varki şuna damızlık kümeslerde kostüm için üretiliyor, balıkesir bölgesinde bu kümesler çoğunluktadır. sarı,kırmızı,mavi kesme baskalar 500-700 arasında fiyat ederken, çakalların her renginde özellikle sarı,kırmızısı kesmeleri ne kadar düzgünse 1,000 ytl ye kadar çıkabiliryorsa bu kostüm özelliğinden dir.
(şimdi bide kelebek ırkının kostüm ırkıdır, hayır kostüm ırkı değildir diye bir anket oluşrmak gerek,bunada fikirler çatıştı :evet: :hayir: )

kostum irki diyemem cunku birincisi kostum irki olan kuslara ikincisi performans irki kuslara haksizlik etmis olurum cunku kelebek kanat kabiliyeti yuksek bir kustur ozelligi odur baskalarindan onu ayirt eden ozelligidir... kostum irkinda ise ozelligi kostumle sinirlidir...kelebege kostum getirildi getirildi diyorum cunku onceden yoktu...

Hic kusura bakma Mehmet, actirtmam oyle konu yok kostummudur degilmidir :) Savaş cıkar valla forumda, 12. sayfada uzlasilmaya varilmasi iyi bir gelişim biraz geç oldu güç oldu ama sağlıklı oldu :)
Tepe özellik degildir, Ama Kusurda sayilmaz.
Ama yinede kostum, ve performans olarak ikiye ayrilmasi daha saglikli olucaktir, yinede Savaş ciksada bunada bir aciklik getirmek sanirim diger arkadaslarimizin bilgilendirilmesi icin yararli olucaktir.

Kelebekler DÖNÜCÜIRKLARIN esas performans kollarından biridir. Dönek güvercinler ilerleyen zaman içinde nasıl pazar bulup kolay satma düşüncesinden yola çıkıp (dönüşe bakmaksızın) akbaş akkuyruk olmuşlarsa kelebeklerde kostüme istinaden yurtdışından getirilen benzer varyetelerle melezlenip irileştirilmiş, renkler parlatılmış, kesmeleri sakalları düzenleme ıslahına girilmiştir. Sonuçta orataya çıkan ise endamı güzel ama uçmayan uçsa dahi düz uçup performans göstermeyen kelebeklerin masa kolu yüksek fiyatlara alıcılar bulmaya başlamıştır. Olabilir onlarıda sevenler gönül verip şevkle besleyebilir ve bu da hobinin bir yönüdür ve tartışmaya gerek yoktur. Zevkler ve renkler tartışılmaz arzu eden istediği varyeteye yönelebilir. Orijinalliklerini muhafaza etmeye özen gösteren tüm bakıcı arkadaşlarımızdan gelecek nesiller için Allah razı olsun. Selamlar.

SerdarBRS' Alıntı:
Arkadaslar, tepeli kesinlikle kabul etmeyenlerden biriyim hem kostumsel hemde bursada besledigimiz kelebek irklarina ozgun sekilde tepeli kelebek olmaz, Bunun bizde baska aciklamasi olamaz, edremit kelebeklerine TAMAM dedik, ee var yani inkar edicek degiliz, Peki bu diger kelebek irklarina capraz eslemeler sonucu Edremitlerden gecmis olamazmi Tepe?
Ya ben birine Tepeli Çakal göstericem hI burda döverler beni valla :) Tabikki şaka..
Konu uzadikca geriliyoruz, Kimse gerilmesin arkadaslar, gerginlige luzum yok,
Sevgiler SaygILar.

kanka allahın taktiri ilahisi biz ne kadar tepeli kuşa karsi cıksakta senin bıyıklıyla eşi beyza saya kara kuyruk kafasının üstünde işareti olan tepeli edremit yavru verdi:) ilk aldıgım yavru senden bu ne iş şimdi:):):) resmini yarın atayımda gör:D:D:D

Gercektende Takdir-i-Ilahi olmuş yani :)

kelebekte tepe son noktadır mardinin şebbabı gibidir sert uçar mükemmel döner

bi kelebek kuşu besleyicisi olarak bu konuda yorum yapamadan geçemicem

kelebek kuşunda tepe olurmu ? sorusu hep oldu olur şöyle olur bursada beslenılen arkalı diye tabir ettiğimiz kuşlarda tepe olur hatta olmıyanı makbul değildir. bu bi göz zevkidir kimi tepelisini sever bakar kimi tepesizini.he oynarmı bu kuşlar derseniz ben seyrettim giderken bi 10 15 metre çift kanat oynuyorlardı yani kırmalık filanda yoktur hani kırma demmişiniz ya. bu bi zevktir bende sevmem tepelisini bakmıyorum ama dediğim gibi arkalı kuşlarda tepe makbuldur hatta olmassa ıyı değildir
saygılarımla uğur

Geri