YAMALI VE SÜTBEYAZ DOLAPÇILARIM (DENİZLİ)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 145
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K
.

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0236.webp
    Fotoğraf0236.webp
    2.2 MB · Görüntüleme: 1,102
.

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0241.webp
    Fotoğraf0241.webp
    1,022.8 KB · Görüntüleme: 1,082
:heyo:

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0244.webp
    Fotoğraf0244.webp
    389.5 KB · Görüntüleme: 1,020
:heyo:

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0252.webp
    Fotoğraf0252.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,042
.

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0268.webp
    Fotoğraf0268.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,127
maşallah kardeşim.gök yamalıyı kescektin bak nasıl düzelmiş:))

muygun' Alıntı:
maşallah kardeşim.gök yamalıyı kescektin bak nasıl düzelmiş:))

Nasıl kesilir bunlar ya baksana şunlara eskisinden iyi çok şükür, hocam.

saygılar

umut coşkun
DENİZLİ

Bu hayvanların dolapçıyla uzaktan yakından alakası yok.Yaklaşık 30 yıla yakın dolapçı besliyorum.Sizin yörede bu hayvanlara dolapçı deniyorsa bilemem.Ama alakası yok.Bu konuda daha öncede yorumda bulundum ama dikkate alınmadı.Teşekkürler.

Murat abi, bazı Forumlarda da konusu çok geçti ve bu konu üzerinden çok kişi birbirini kırdı.Denizli yöresi Bunların çok eski bir soy olduğunu,ve tamamen Denizliye has bir renk olduğunu söylüyor Isparta ve Burdur "Bizde hiç görmedik bilmeyiz" diyor.Anlıyacağın bu işin içine girilirse hiç istenmeyen ve içinden çıkılmaz noktaya gelebilir.

Resimlerdeki sağlıklı güvercinlere ve emek verip yetiştiren Umut kardeşimize yapmış olduğu paylaşımdan dolalı teşekkür ediyorum..

Umut bey merhabalar yamalı dolapçılarınız çok bakımlı ve güzeller emeğinize sağlık fotolarda gayet net. yamalıları gördüm de sütbeyaz yoktu sanırım fotoların içinde. dönüşleri ve uçuş performansları nasıl acaba renk olarak sen kıyaslayabildinmi. çiller gökler yada kırmızılarlar arasında bi uçuş kalitesi ?

Evet o konuda haklısın baya bir tartışma olmuş ama o zaman denizli yöresi diyede bir ibare konsun zaten bizim buraların kuşunun adı dolapçı değil oynaktır ama sonradan ne oldu anlamıyorum oynak oldu dolapçı...

Murat Eralp' Alıntı:
Bu hayvanların dolapçıyla uzaktan yakından alakası yok.Yaklaşık 30 yıla yakın dolapçı besliyorum.Sizin yörede bu hayvanlara dolapçı deniyorsa bilemem.Ama alakası yok.Bu konuda daha öncede yorumda bulundum ama dikkate alınmadı.Teşekkürler.

Bana ıspatlayın dolapçı olmadığını bende kabul edicem o zaman babadan oğula kuşçuyum babamda eskiden bu kuşları beslemiş şimdide ben devam ediyorum size sadece şunu söyliycem bu kuşların uçuş performanslarını gelin size göstereyim bir çok ustadan geçerli not almıştır yamalılar sizin 30 yıla yakındır beslediğiniz kuşları bizim sülalemiz 1 asırdır besliyo.

ishak Şengül' Alıntı:
Murat abi, bazı Forumlarda da konusu çok geçti ve bu konu üzerinden çok kişi birbirini kırdı.Denizli yöresi Bunların çok eski bir soy olduğunu,ve tamamen Denizliye has bir renk olduğunu söylüyor Isparta ve Burdur "Bizde hiç görmedik bilmeyiz" diyor.Anlıyacağın bu işin içine girilirse hiç istenmeyen ve içinden çıkılmaz noktaya gelebilir.

Resimlerdeki sağlıklı güvercinlere ve emek verip yetiştiren Umut kardeşimize yapmış olduğu paylaşımdan dolalı teşekkür ediyorum..

selamlar

teşekkür ederim ishak kardeşim güzel dileklerin için.

necdetakosman' Alıntı:
Umut bey merhabalar yamalı dolapçılarınız çok bakımlı ve güzeller emeğinize sağlık fotolarda gayet net. yamalıları gördüm de sütbeyaz yoktu sanırım fotoların içinde. dönüşleri ve uçuş performansları nasıl acaba renk olarak sen kıyaslayabildinmi. çiller gökler yada kırmızılarlar arasında bi uçuş kalitesi ?

selamlar

Teşekkürler iyi dilekleriniz için kaçırdınız sanırım içlerinde sütbeyzlarda var,kuşlarımın sağlamlıkları 10 numaradır çil dolapçılardaki dönüş nasılsa aynısıdır kafa sağlamlığı uçuş performansı tek kelime ile mükemmel 9 kusurlu hareket asla yoktur.

Murat Eralp' Alıntı:
Evet o konuda haklısın baya bir tartışma olmuş ama o zaman denizli yöresi diyede bir ibare konsun zaten bizim buraların kuşunun adı dolapçı değil oynaktır ama sonradan ne oldu anlamıyorum oynak oldu dolapçı...

Denizli yetiştiricileri olarak birçok örneklerle bu sitede olsun başka sitelerde olsun ıspatı yapılmıştır,ancak ısrarlı şekilde bu kuşların dolapçı olmadığını söyleyen arkadaşlardan hiçbir şekilde ıspat görülmemiştir sadece bu kuşlar dolapçı değil demekle yetinmişlerdir,sizin kuşlarınızda oynaksa madem ilanlarınızda neden dolapçı diyerek konu açıyosunuz.

Umut kardeşim, bu konuda da bildiklerimi sizlere aktarayım ki ; sebepsiz tartışmalar olmasın..
Isparta , Denizli, Burdur ve Uşaktaki yetiştiricilerinde fikirleri görüşleri alınarak Dolapçıl - Dolapçın - Dolavcı - Oynak Dönücü Vs. Vs. isimlerinin yerine tek bir isim ile anılması kararı alınmıştır.
Tabi bu kararı alınırkende Kuşların fiziksel görünümleri , uçucukları ve dönücülüklerine bir standart getirilmiş Ve hepsine topyekün Dolapçı ismi verilmiştir.Şahsen benim fikrim tek isim olarak anılmasından yana.isimler fazla oldukça her isim bir ırk olarak değerlendirilebilir.
Ama gerçekten Yamalı ve sütbeyaz olarak konuya bakıldığında ister istemez ayrılıklar oluyor.
"Çok yaşayan değil çok gezen bilir derler" Bende bir çok yere marifetli güvercinleri izlemeye gittim gördüm.Denizliye gitmek şimdiye kadar kısmet olmadı.Ama ilk fırsatta gidip bilhassa yamalı ve sütbeyazların performansını görmeyi çok istiyorum.Beyaz ve yamalılarda bügüne kadar kusurlu hareketler gözlemlendimi bunuda çok merak ediyorum doğrusu..

Damar - sadakat konusuna hiç girmek istemiyorum çünkü herkez bulunduğu yöreye ve şartlara göre değerlendirme yapıyor.Çok saygıdeğer bir abimiz koskoca bir arazide ve etrafta salmacıların olmadığı yerde bakarak kendi soyuna çok damarlı sadakatli olduğunu söylüyor..Ben Bursa Merkezde ikamet ediyorum merkezin nufusu 1.2 milyonun üzerinde.Yanım arkam sağım solum salmacı dolu.Ve en yakınımdaki şerefsizler sabahın ilk ışıklarında ayakta ve akşama kadar başkalarının emeklerini çalmak için bekliyor.
Şahsen ben güvercinlerin damarı kanı konusunda çok acımasız biriyim.Aldığım yavrularda 3. 5. kuşak dahi olsa , oturan g.tleyen takla atan bir güvercini gözünün yaşına bakmam derhal bütün damarı ana baba dahil kümesten atarım..

Herkeze saygılar sevgiler..

yamalılar göze hoş geliyor, kelebeklerin kostümleri gibi, bi paça eksik, ama dolapçılarla aynı ırk olduğunu şahsen kabul edemiyorum, çünkü ne yapı,nede şekil itibariyle bağlatı kurulamıyor, aynı ırk olan kuşlarda en azından gözler bir birine benzer, birtek oyunlarını seyretmedim bunların, her iki ırkıda havada seyreden biri varsa kıyaslasın, başka sitelerde bu tartışma sonucu tatsızlıklar yaşandığını geçmişte gördük, her ne kadar tartışsakta paylaşsakta bir arpa boyu ileri gidilmeyeceğini herkeste iyi biliyor. bu dolapçı ırkı çok karışık çok...

dushekimi' Alıntı:
yamalılar göze hoş geliyor, kelebeklerin kostümleri gibi, bi paça eksik, ama dolapçılarla aynı ırk olduğunu şahsen kabul edemiyorum, çünkü ne yapı,nede şekil itibariyle bağlatı kurulamıyor, aynı ırk olan kuşlarda en azından gözler bir birine benzer, birtek oyunlarını seyretmedim bunların, her iki ırkıda havada seyreden biri varsa kıyaslasın, başka sitelerde bu tartışma sonucu tatsızlıklar yaşandığını geçmişte gördük, her ne kadar tartışsakta paylaşsakta bir arpa boyu ileri gidilmeyeceğini herkeste iyi biliyor. bu dolapçı ırkı çok karışık çok...

mehmet ve ishak kardeşlerim ben çil,arap,gök v.s kuşları ve yamalıları havada izledim yıllardırda izliyorum ve izliyoruz arada hiçbir fark yok haa bunların kırıkları varmıdır derseniz evet maalesef var ama zaten çok bariz şekilde anlayanlar fark edebiliyolar.Şimdi yapı ve şekil benzemiyo diyosunuz canlı olarak yanyana getirip bi bakın bizler hiç bir fark göremiyoruz.Mehmet kardeşiminde dediği gibi dolapçı ırkı gerçekten çok karışık.Bu kuşlar bizim kuşlarımızdır ve dolapçıdır şimdi bana bursa oynarını soracak olursanız yorum yapamam çünkü anlamıyorum,lütfen bu kuşlarıda eğer çok iyi bilen varsa çıksın yorumlasın anlamayan da yanlış şekilde yorumlamasın ki hiç bilmeyen arkadaşlarımızda yanlış tanımasınlar.Mehmet ve ishak kardeşlerim yazdıklarımı sakın yanlış anlamayın

saygılarımla

Kuşlar sağlıklı görünüyorlar,paylaşım için teşekkür ederim.

ben 15 tatilde denizlide umut kardeşimin kırmızı yamalı erkeğini havada izledim çilli ,arap, gök vs renklerle dönüş olarak hiçbir farkı yok hatta bağlama dolapları izlediğim çoğu çilliden daha düzgün ve oturmuş. saygılar...

Herkese merhaba.
Öncelikle umut kardeşimize paylaşımı için teşekkür ederim.
ALLAH sağlık sıhhat versin güzel kuşlar.
Gelelim beyazla yamalı dolapçı olurmu.
Yaklaşık 3 senedir dolapçı ırkı için gerek ısparta gerek denizli illerine ziyaretlerim olmuştur.
Tartışılan konu benim için çok ama çok anlamsırdır.
Her iki ildede çok kaliteli kuşlar,
bunun yanındada vasıfsız kuşlarda mevcuttur.
ben bir ırkın özelliklede dolapçı gibi standardı konulmuş bir ırkın rengine bakılıpta,
bu kırıktır bu safkandır denmesine karşıyım.
Dolapçı bir güvercinden herkesin beklentileri hemen hemen aynıdır.
BANA BU BEKLENTİLERİ VEREN KUŞUN RENGİ NE OLURSA OLSUN UMRUMDA DEĞİL,
BU KUŞ BENİM İÇİN DOLAPÇIDIR...
Bir kümes dolusu 10 numara kostümlü kuşlar düşünün.
kırmızı,gök,çil,arap gibi.
havaya çıktığında size istediğinizi vermiyor.
aynı şekilde bir kümeste beyazla yamalı düşünün.
uçuş,oyun,sadakat,yavru büyütmesi,eğitimi vs herşeyiyle 4x4 lük.
şimdi siz söyleyin bunların hangisi dolapçıdır hangisi değildir.
dolapçı bir performans ırkıdır masa kuşu kesinlikle değildir...
benim için renk kartelası oldukça geniş zengin bir ırktır.
çoğu ırkta olduğu gibi...
bu benim kişisel görüşümdür yanlış anlaşılmasın.
uşak;tan herkese saygılar.

Geri