- Konuyu Başlatan
umut coşkun
Üye
- Ad Soyad
- Umut COŞKUN
- Meslek
- Bankacı
- İlgi Alanı
- Seçiniz
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
muygun' Alıntı:maşallah kardeşim.gök yamalıyı kescektin bak nasıl düzelmiş)
Murat Eralp' Alıntı:Bu hayvanların dolapçıyla uzaktan yakından alakası yok.Yaklaşık 30 yıla yakın dolapçı besliyorum.Sizin yörede bu hayvanlara dolapçı deniyorsa bilemem.Ama alakası yok.Bu konuda daha öncede yorumda bulundum ama dikkate alınmadı.Teşekkürler.
ishak Şengül' Alıntı:Murat abi, bazı Forumlarda da konusu çok geçti ve bu konu üzerinden çok kişi birbirini kırdı.Denizli yöresi Bunların çok eski bir soy olduğunu,ve tamamen Denizliye has bir renk olduğunu söylüyor Isparta ve Burdur "Bizde hiç görmedik bilmeyiz" diyor.Anlıyacağın bu işin içine girilirse hiç istenmeyen ve içinden çıkılmaz noktaya gelebilir.
Resimlerdeki sağlıklı güvercinlere ve emek verip yetiştiren Umut kardeşimize yapmış olduğu paylaşımdan dolalı teşekkür ediyorum..
necdetakosman' Alıntı:Umut bey merhabalar yamalı dolapçılarınız çok bakımlı ve güzeller emeğinize sağlık fotolarda gayet net. yamalıları gördüm de sütbeyaz yoktu sanırım fotoların içinde. dönüşleri ve uçuş performansları nasıl acaba renk olarak sen kıyaslayabildinmi. çiller gökler yada kırmızılarlar arasında bi uçuş kalitesi ?
Murat Eralp' Alıntı:Evet o konuda haklısın baya bir tartışma olmuş ama o zaman denizli yöresi diyede bir ibare konsun zaten bizim buraların kuşunun adı dolapçı değil oynaktır ama sonradan ne oldu anlamıyorum oynak oldu dolapçı...
dushekimi' Alıntı:yamalılar göze hoş geliyor, kelebeklerin kostümleri gibi, bi paça eksik, ama dolapçılarla aynı ırk olduğunu şahsen kabul edemiyorum, çünkü ne yapı,nede şekil itibariyle bağlatı kurulamıyor, aynı ırk olan kuşlarda en azından gözler bir birine benzer, birtek oyunlarını seyretmedim bunların, her iki ırkıda havada seyreden biri varsa kıyaslasın, başka sitelerde bu tartışma sonucu tatsızlıklar yaşandığını geçmişte gördük, her ne kadar tartışsakta paylaşsakta bir arpa boyu ileri gidilmeyeceğini herkeste iyi biliyor. bu dolapçı ırkı çok karışık çok...