YAMALI VE SÜTBEYAZ DOLAPÇILARIM (DENİZLİ)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 145
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K
Ayrıca fırtıkçı dediğiniz kuşları bu forumda besleyen bir çok arkadaş var.Böylelikle ne kadar at gözlüğü takıldığıda belli oluyor.Isparta-Burdur demek hepimiz fırtıkçıyız biz.Bir siz orjinalsiniz.Bu yazıyı okuyan yetiştiricilerin bence fırtıkçı görülmediği başka bir foruma gitmelerini tavsiye edicem.Şurada bu konuyu açan arkadaş dahil kimsenin kuşuna bak yine söylüyorum tek kelam laf etmedim onun için içim rahat ve bu forumu bu lafınızdan dolayı şiddetle kınıyorum ve terk ediyorum.Delikanlıysanız bu yazdıklarımıda yayınlarsınız.Hadi hoşçakalın.

Bi zahmet üyeliğimi iptal edin yönetici dediğin her fikre açık olur böyle olmaz.Sitenizde sizin olsun forumunuzda.Zatende ihityacım yok.Ispartamın kuşuna dil uzatanın forumunda hele hele fırtıkçı diye bize dil uzatanın forumunda bulunmak istemiyorum.derhal kaydımı silin.O kadar.

Murat Eralp' Alıntı:
Hala anlamadınız bizim kuşumuz dolapçı değil.Oynak diyorum anlamıyorsunuz.12 tel siboblu kuşlarımız en eski oynaklarımızdır.Tozluk olmaz.Öyle 20 km uçmaz posta değil.Evinde uçur oyun seyret ve bir başka kümesede girmez.Haa siz posta besliyorsanız bilemem.Önce kuşunuzun ne standartı var onu bilin.Dolapçı değil diyorum hala anlamıyorsunuz.Hüseyin bey sizin kuşlarıda gördük buradan renk renk diye tutturduğunuz.Kalkmış site yöneticisiyim diye her şeyin en iyisini ben bilirim edasındasınız.Zaten bilginiz olsa bi araştır bakalım 12 tel siboblu kuşlarımızın ne kadar kaliteli olduğunu öğrenirsiniz.Okumadınız galiba yöre ismi vermiş olabilirsiniz diyorum kalkıp hala bana renk ve kostüm diyorsun.Ben arkadaşların besledikleri kuşlara tek kalem laf etmezken,tek kötü kelime kullanmazken beni resimle kuş seçen insan olarak lanse ediyorsunuz.Ne sizi gale alırım nede benim fikrime saygı göstermeyeni.Ben nasıl karşıt fikir savunursam karşı gelenede saygıyla bakarım.Kalkıp benim kuşumun kostümü veya tipine laf edersen şekil değişir.Yamalılar ve beyazların denizli ve ege yöresine ait bir ırk olduğunu biliyorum.Bu kuşların buralı olduğunuda biliyorum.Bunlarda sadece isim için ben itiraz ettim.Açık konuşayım bende sizin resimlediğiniz kuşları hiç bir şekilde kümesime dahi sokmam.Beğenmiyorum.Sizin bu forum yöneticisi olmanızda benim bazı şeyleri alltan alacağım anlamına gelmez.
Baştada dedim klavye kuşçusu değilim ben.Arkadaşların kuşlarınıda tek kalem kötülemedim.Siz bana dil uzatırsanız cevabınıda alırsınız.Gelelim neden 14-16 tel sibobsuz vermediklerine.Adı üzerinde oynak dedim.12 tel siboblu hayvan diyorum oynak diyorum.14-16 tel sibobsuzun türü ayrı onun ayrı.İşte burada biraz eksik olduğunuz belli umut bey.12 tel ile 14 teli eşlersen kuş kırılır.Bu hatadır ve ne yazıkki bu hataya düşen yetiştiriceler var.12 tel sibobluya sibobsuz hayvan vurulmaz vurursan böyle olur.Alın sizin olsun demişssiniz bizim zaten sizin İskender Damgacınızda Niyazi Ertürkünüzde buradan götürdü bir dünya.Niye iyi değilde aldılar desenize.Beyaz ve yamalılarınız için ben tek kalem laf etmedim sizde benim ve ıspartamın kuşuna laf edemezsiniz.
Bir isim olayını nerelere getirdiniz.ben isime karşı çıktım ama baktım ki ohooooo.Valla başka bir şey demiyorum ben.Hüseyin bey ayrıca kostüm kuşçusu değilim ben.Siz öyleyseniz bilemem.Her görüşe açık olmayan bir ortamda böyle tartışamam ben.Tüm arkadaşlara yine teşekkür ederim.39 yaşında çengi yapmayacağım.Fikrime saygısı olmayanın fikrine saygımda olmaz malesef.Saygılarımla.

selamlar

Ben sizi gayet iyi anlıyorum ve 12 tel ve kuyruk üstülü kuşlarınıza asla laf etmedim ve etmemde çünkü benim gözümde 10 numara kuşlar.Şimdi gelelim ıspartamın kuşuna laf edemezsiniz sözüne ıspartanın kuşuna laf eden yok yamalılar dolapçı değil diyosunuz ortaya laf atıyosunuz.Peki siz Denizlideki bu kuşlara laf etmiyomusunuz?Kuşlarınızı öve öve bitiremediniz orjinal dedinizde bende neden kuşlarınız orjinal değil dedim 14-16 kuyruklu ve sibopsuz kuşlarınız neden 12 kuyruklu ve siboplu diyorum bende biliyorum kırma olduklarını hani dediniz ya YAMALILAR DÖNEK KIRMASI DİYE demekki malesef kuşları bilinçsiz şekilde kıranlar var nasıl çillerin oynakların orjinalleri ve kırmaları varsa yamalılarında orjinalleri vede kırmaları var.EKSİK olan benmiyim sizmisiniz acaba bilmediğiniz bir ırk hakkında yorum yapıyosunuz asıl eksik olan siz oluyosunuz.iskender damgacıdan niyazi ertürkten bahsediyosunuz arkadaşım sigortacı ismail ve hakkı abide buradan götürdüğü kuşları besliyo ben anlamış değilim neyin peşindesin.Ben şunu açık söylemek istiyorum ıspartalı yetiştiriciler çil vs. kuşlara Denizlili yetiştiricilerden daha fazla SAHİP çıktılar bunu inkar edemeyiz herbirine ayrı ayrı teşekkür ederim ben ama bilmediğiniz bir kuş hakkında bu kuş DOLAPÇI deyil derseniz işin rengi değişir.Forumda yöneticisiniz diyosunuz bende sizler gibiyim hiçbir farkım yok ama yalan yanlış bilgilendirme yapıldığında benim olsun başkasının kuşu olsun illaki devreye girerim.Çünkü ben yamalıların DOLAPÇI olduklarından adım kadar eminim.

saygılar

selamlar

Gelelim posta kuşlarına 500 km den atın yinede gelirler benim bahsettiğim mesafe 20 km.Hüseyin arkadaşıma gelince ben kendisiyle tanışma imkanı buldum ve gayette saygılı ve kendini bilen haddini aşmayan bir arkadaş ben bilirim edasında olduğunuda hiç görmedim sadece bildiği konular hakkında yorum yapan bir arkadaşımız ve böyle bir site kurduğu içinde kendisine sonsuz derecede teşekkür ederim.Murat bey sizinde kötü bir niyet taşıdığınızı zannetmiyorum ama bir kuştan eğer emin değilseniz yorum yapmayın burada kimse ben bilirim edasında değil sadece çok emin olduğumuz konu hakkında yorum yapıyoruz siz nasıl ki 12 kuyrukluları adınız gibi biliyosanız bizde bu kuşları adımız gibi biliyoruz ve dedemden bu güne (yaşamış olsaydı 114 yaşında olacaktı)yamalılar mevcut yani çok eski bir tarihi var,ben bu konu hakkında daha fazla tartışmak ta istemiyorum artık EMEĞE DE SAYGI istiyorum.

saygılarımla

umut coşkun
DENİZLİ

Tartışmalar uzamış dönücü ırklarda idda olur ise havadaki oyununla iddalar kanıtlanmalı 12 tellisi 14 tellisi vs kuyruk sayısının tartışması önemli olabilir fakat hangisi ırkının özelliğini taşıyor bu daha önemli oyununla damarınla sadakatınla aklınla..Yörelere göre ise değerlendirmek çok çok yanlış genelleme olur kümes ve kuşları besleyen kişiye hitap olmalı.Kuşların uzak mesafeden dönmesi posta kuşlarınla alakasını çözemedim o kuşların damarının sağlam ve sadakatinin önemidir.Kırıcı tartışmalardan uzak durmalı ırkını yansıtan kuşlara sahip çıkılmalı....

forumda üç beş arkadaş varsınız.hızınıza yetişmek mümkün değil.murat eralp arkadaşı topa tutmuşsunuz.ilk önce beyaz ve yamalıların ayrı bir dolapcı olduğunu arapların çillerin ayrı bir dolapcı olduğunu geniş çaplı izah ederseniz milleti daha çok aydınlatırsınız.birde arkadaşın fotodaki kuşlarını kötülemişsiniz.gördüğüm kadarıyla kuşları on numara bunlara kötü diyen.ya kaliteli kuş görmedi yada kötü niyetli. özellikle site idarecisi arkadaşlar daha seviyeli olmalı.başka sitedeki arkadaşlar birilerini kötülemekten forumda üç beş kişi kalmışlar yazışacak adam kalmamış.birazdaha seviyeli olalım kırıcı olmayalım saygılarımla..ISPARTADAN SAYGILARIMLA..

sakin olun arkadaşlar.tamam hepimiz beslediğimiz kuşu dolapçı diye besliyoruz ve emek harcıyoruz.birbirimizin kuşunu karalamaya ne gerek var, istirham ederim çocuk değiliz koca koca aklı başında iş güç sahibi adamlarız.böyle karalama yapmak yada görmeden önyargılı yorumlar yapmak boş.birbirimizi ziyaret edelim uçuralım izleyelim fikiir alışverişi yapalım elimizde olanı verelim olmayanı alalım güzellikler paylaştıkça çoğalır ,dostluklar oluşsun aramızda , işimiz düşüp gittiğimizde yardımcı olacak bi arkadaşımız,dost kapısı olsun.
saygılar...

merhaba arkadaşlar,
bende de özellikle murat eralpten aldğım kuşlar var, aralarında 12 tel siboplusu, 14 tel sibopsuzu her türünden var, kuşlar ısparta kuşu gayette memnunum, yamalılar denizliye has urütelmiş dönücü bir ırk olabilir. ne tip olarak ne kostum olarak, uçuşunu görmedim dolapçılarla uzaktan yakından bi alakası yok,bütün tartışmada ondan kaynaklandığı kesin, dönüşse dönüş,akılsa akıl, sadakatsa sadakat, haaaaa önemli bi farkıda hatırlatayım, şimdi bu kuşlar ıspartadan diye FIRTIKÇI mı, gören köy kılavuz istemez şuan bi araştırma yapılsa bence türkiye geneline dolapçılar ıspartadan gitmiştir. hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim,bu ırkı türkiyeye tanıttıklarından,
BANA GÖRE CAN ALICI noktası bu, ben aldım takımını kara,kırmızı çiller hepsinden, takım fiyatı 100 tl civarında, bazıyerde isteniyor kara takıma 400 tl, 500 tl, !!!!!!!!!!!!
reklam kokan hareketler ise satılık kuşlar deyip siteye eklenen ve cevap hakkı tanımayanlar ne kadar ilginçtir ,

bir zamanlar sitede yönetici konumunda olupta haberdar edilmeden standart üye haline getirilme sebebimide merak etmiyor değilim.

VALLA KAFAM KARIŞTI HÜSEYİN VE MURAT KARDEŞİMLE DE TELEFONDA GÖRÜŞTÜM DOLAPÇI İKİ ÇİFT KUŞ BESLEMEK İSTİYORUM DİYE.ŞİMDİ 12 TEL Mİ 14 TEL Mİ SİBOPLU MU SİBOPSUZMU KAFAM KARIŞTI.BURLARDA BU KUŞLARDAN YOK İKİ ÇİFT ALIP BESLEYELİM DEDİK TADIMIZ KAÇTI.
BİLMEDİĞİM BİR KONU VE UÇUŞUNU GÖRMEDİĞİM BİR CİNS OLDUĞUĞNDAN FİKİR YÜRÜTEMİYORUZ HALİYLE.

Bir gün yolunuz Ispartaya düşerse beklerim.Tel 05319026313 SDÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ'nde memurum Isparta Merkezdeyim.Mutlaka Denizli tarafına yolum düşüyor geleceğim.Bizzatta seyredeceğim.Yanlız tek istediğim görüş ve karşı ve karşı görüşlere cevap verirken dediniz ya EMEĞE SAYGI laf etmeyecek bazıları.Mert bey sizde 12 teleğin saf damarını bulursanız besleyin bende var ama çok pahalı derim.14 tel kuyruk üstsüz besleyin çokta akıllı ve harikadırlar.Yinede takılırsanız ben her türlü yardıma hazırım.Önce bilinçlenin sonra kuş zaten bulunur.

Bakın beyler ben eğri oturur doğru konuşurum felsefesini bilirim.
Burada konuşan Murat bey siz benim kırmızı çillerin resimlerini İstanbul'dan sizden kuş satın almak isteyen birisine resim görmekistediğinde gönderdiniz mi göndermediniz mi? ([email protected] sizin mailiniz değil mi) Laf ettiğiniz kuşları kendi kuşlarınızmış gibi lanse ettiğiniz iddia ediliyor bana gelen mailde.. Gösterdiğiniz kişi beni buldu ve sizin yolladığınız mailinizi olduğu gibi üç tane olarak bana yolladı. Bende umursamadım o zaman. Arkasından doğrular konuşulacağı zaman ise kalkıp üyeliğimi silin diyorsunuz. Ben burada yönetici olarak yazmıyorum bu yüzdende yazmamamı gerektiren bir durum göremiyorum. Hakkımı ararım ve halen daha da savunuyorum benim doğrum bana dır. Ben iddaa etmiyorum ben bilirim diye.
Mehmet bey siz Balıkesir de başka dolapçı görmediğinizden size Isparta işi iyi gelmiş olabilir. Bu konuda bol bol dolapçı izlemek en iyi çözümdür.
Yöneticiliğinizin alınması zaten sizinde yazdığınız gibi daha forumun neresinde yoruma açık alanlar var-yok bilmemenizdir. İlanlar bölümü yoruma kapatalı 2 yıl oluyor neredeyse. İsteyen herkes istediği fiyatı yazar adam ucuz veya pahalı yazıyor diye yorum yapmak mantıksız olduğu için yoruma izin verilmemektedir.

Ben kimsenin kuşuna iyi kötü diye yorum yapmam. yapamam. Ayrıca sanki 100 yılı aşkındır bildiğiniz bir damarmış gibi kesin konuşuyorsunuz ya dolapçı değil diye benim yazımda ona zaten.
Şahsıma hitaben yazılmadığı sürece son yazımdır buraya. Herkesin bildiği kendine benimde kendime.

Şimdi cevap veriyorum [email protected] adresi bana aittir.Şu sizin hangi resminizi kullanmışım bir gösterirseniz sevinirim.Yanılgıya ve yanlışa düşmeyin.Sattığım tüm hayvanlar birebir sahiplerine ulaşmıştır.Bu konu hakkında İstanbuldan sizi aryan arkadaşı banada söyler ve resimleri bana gönderirseniz çok mutlu olurum.Eğer başka resim gösterip başka kuş vermiş olsaydım ki şükür öyle olmadı eminim dünyanın şikayetine maruz kalırdınız.Bunu size yollayan arkadaşı söyleyin ben birebir burada yüzleşmeye hazırım.3 yıldır bu forumdayım ve bu forum üzerinden bir çok kuş verdim.Kime ne zaman gösterdiğim fotoğraf haricinde kuş vermişim ispat etsin daha buraya çıkarsam adam değilim.Elimden geldiğince verdiğim hayvanlarımın arkasını kolladım.benden gitmeyen sadece 2 defa oldu ıspartadan bir arkadaştan temin edilip gitti ki onunda kimden olduğu söylendi.
Konu zaten boyutunu aştı.karalama yapmaya gerek yok.Sizin resimlerinizi kullanacak kadar düşmedim şükür.Veya bir başka yetiştiricinin resmini koyup sahiplenmek gibi acizliğim olamaz.Ayıptır ayıp.Her insanı çekeni var çekemeyeni var bunuda benden iyi bilirsiniz sanırım.Herkesin emeğine saygım sınsuz yeterki karalama olmasın.Bunuda size söyleyen resimlerinizi kendi resmimmiş gibi resimledi diyen arkadaşı lütfen burada cümle alemin huzurunda söyleyin ben yüzleşmeye hazır.reklama ihtiyacım olmadığı gibi hırsızlık yapacak dara basit ve kişiliksiz değilim şükür.Teşekkürler

Ayrıca samimiyet kurup kurup abi abi diyerek çıkarı doğrultusunda olaylar gelişmediğinde kuş parasının üstüne yatan arkadaşlarda oldu.İstanbul demeyin gözünüzü seveyim bana mert olan kardeşlerimiz kadar karektersiz arkadaşlarda fazlasıyla mevcut.Benim satışını yaptığım hayvanlar allaha şükür bana ait.Alıpta oyununu birebir seyredipte bana ait benim kümesime ait diyerek sattığımda oluyor.Sonuçta seyredilmiş alınmış ve satışa sunulmuş.Kuş benim kümesime girdikten sonra benim kuşumdur parasını vermiş almışım.İster satar ister damızlık ederim.Sonuçta o artık benimdir.Ama inanın bu yaşımda yalan söylemeyecek kadar karekterliyim kimsenin resmini sahiplenipte bu kuşlar benim demedim.Hadi diyelim ki kuş göstermek için sizin resminizi kullandım.O şahısta benden o kuşları istedi.Mantığınız basıyormu o hayvanlardan nereden bulupta vereceğim.Yaapmayın Hüseyin bey Mezatçı olsak belki anlarım.Ama dediğim gibi lütfen bana isim ve ispat gösterin ki banada birebir cevap hakkı doğsun.Şimdi siz samimiyetinizi gösterin bakalım söyleyin ben hodri meydan diyorum cümle alemin önünde.

Ben söylemiyorum ispatı resimlerdedir. Ben bu tarz şeyleri inanın umursamıyorum, resimdeki kuşlarda zaten yavru ne olduğu ozaman belli olmayan kuşlardı eski resimler.
Ben yazdığımın arkasındayım kanıt aşağıdaki gibidir. Ne sorun varsa lütfen beni karıştırmadan çözümleyiniz.
4 resimdeki kuşlar benim kuşlarımdandır.

Diğer Mailler;

Bana söylenen sizden kuş almak için kuşlarınızın resimleri istenilmiş sizde 3 adet mail ile resimleri yollamışsınız. (ben demiyorum bana denilen ve gönderilen mailler).

Ekli dosyalar

• kanit.webp
    kanit.webp
    38.8 KB · Görüntüleme: 1,525
  • kanit1.webp
    kanit1.webp
    36.7 KB · Görüntüleme: 1,495
  • kanit2.webp
    kanit2.webp
    50.7 KB · Görüntüleme: 1,507
Resimlere cevap veriyorum.Alttaki iki resim kabul ediyorum benim.Ve hatta bu hayvanların tamamı satıldı.Mümkün değil benim bu resmi enese atıp bu hayvanlar benim diyerek satışa çıkarmam.Çıkardım diyelim enes benden bunları isteseydi ne verecektim.Sadece resimleri koymuşssun.Mesajdaki açıklamalar nerde.3 yıldır satış yaptığım bir site burası.Böyle bir şeyi yapmam için çok acayip dolandırıcı olmam lazım ki bi kere vurup geçeyim.O kadar insana kuş verdim bu olayı yapsam onlarada yapardım ben.Kabul etmiyorum.İnsanlar şu an hakkımda ne düşürnürse düşünsün.Alan o kadar insan var.Görenler yorumu kendi yapsın.
Gerçekten çok şaşkınım.Ve şoklandım resmen.bakarmısın allta dünya kırmızı çilim dururken en üstteki 4 kuşunumu vericem hüseyin.Diyecek inan bir şey bulamıyorum.Şimdi ben bu maili atan şahıs hakkında hiç bir şey demiyeceğim sanırım o bana gerekli açıklamayı yapar.Soruyorum Enes Algan sana delikanlı gibi.İçinde biraz benle onca muhabbetin oldu eğer böyle bir şey yaptıysam veya yazdıysam yap bir açıklama.Bu hayvanlardan sen bir tane bile almadın.Benden satılık resimleri istediğinde ben sana bunları resimlemiştim.Eğer Hüseyinin dedikleri doğruysa sana hakkımı helal etmeyeceğim.
Cümle alem buradan duysun.Bunu Enese bu üstteki resimler için söylüyorum.Ben sana bu kuşlar benim ve satılık dedim mi.Allaha kitaba o kadar inanan bir insansın hadi sen bi açıkla bakalım.Bekliyorum.

Bunun benim mailim üzerine ayrıca kopyalanmadığını nereden bileyim.Biz nelerden tartışırken ortaya neler döküldü.Aslında iyi oldu.Mailin biri alttakiler 2 ocak 2010 en üst 3 ocak 2010 da gönderilmiş.Çok tuhaf.ben kendimi, biliyorsam bu resim benden değil.teknoloji iyi harika.Eğer Enesten mantıklı bir açıklama bekliyorum.Umarım bir açıklaması olacaktır.Seni karıştırmıyorum Hüseyin atan arkadaş ya delikanlı gibi açıklar yada artık vicdanına kalmış bir şey söylemiyorum.

sevgılı form uyelerı farklı bır olayın uzerınden uzun bır sure gecmesıne ramen gundeme gelmesı ılgınc ama madem benden soz beklıyorlar
ben bana gelen resımlerı baska yerde gorunce huseyın kardesımle konusup huseyının ıstegı uzerıne kendısıne gonderdım hersey acık ve net olarak ortada ben resımlerı kafama gore alıp koymadım ve koyamam bana gelen maılı huseyıne yolladım yaptıgım sadece bu o bakımdan bundan sonra murat eralp ıle ılgılı kımseyle bırsey paylasmak ıstemıyorum hayatımda gırmedıgım dıyaloglara gırdım o bakımdan benım sahsımla alakalı kımseyle bır sorumun yok ve kımsenınde olmasını ıstemem

ayrıca maılde kımden kıme hangı tarıh ve saatte gelmıs acık ve ne olarak bellı o bakımdan nıye acıklama beklenıyor onuda anlamıs degılım .....

Beklenen şu enescim.Bu maillerde sadece resimler var.denilen o ki bu resimlerde ben sana hüseyinin kuşlarını satılık olarak gönderdim mi göndermedim mi.Bunu açıklayacaksın.Ben o resimleri adım gibi eminken koymadığıma bi zahmet açıklamasınıda yap.Günümüz teknolojisinde neler yapıldığı gün gibi ortada.Ben bu resmi sana yollamadığımdan adım gibi eminim.Ki benim kuş gibi bir problemim yokken hele hele bu kadar kuş varken bu dört kuş resmini sana satılık olarak yollayacam birde.İş eğer başka yerlere girerse nitelikli dolandırıcılık diye bir kavram var onunlada yazılan ve çizilenleri bende buradan belgelerim olur biter.Fazla diyoloğa girmeyeceğim.Cevap bekliyorum.Sana bu mailleri ben gönderdiysem altınada bir açıklama mutlaka yazmışımdır.Doğru alltaki iki resim benim ne oldukları ve fiyatlarını resimlerken teker teker yazarım.Nerde onlar o yazılar nerede neden sadece resimler var.Senin bana bir husumetin varsa zaten hoş bilen biliyor ben bunu beklerim.Yok bir problemim yok diyorsan o zaman o yazılarıda çıkaracaksınız atılan maillerdeki.Bir zahmet.Biz neler tartışırken neler çıktı ortaya.Çok ilginç beklemedeyim.

Murat Eralp' Alıntı:
Bunun benim mailim üzerine ayrıca kopyalanmadığını nereden bileyim.Biz nelerden tartışırken ortaya neler döküldü.Aslında iyi oldu.Mailin biri alttakiler 2 ocak 2010 en üst 3 ocak 2010 da gönderilmiş.Çok tuhaf.ben kendimi, biliyorsam bu resim benden değil.teknoloji iyi harika.Eğer Enesten mantıklı bir açıklama bekliyorum.Umarım bir açıklaması olacaktır.Seni karıştırmıyorum Hüseyin atan arkadaş ya delikanlı gibi açıklar yada artık vicdanına kalmış bir şey söylemiyorum.
Mailler duruyor bende; Mailler arasında saatlere bakarsanız 10'ar dakika süre var. Yani birisi ayın ikisinde diğeri üçünde sayılmaz.

Ben ismimin bu tür olaylara karışmasını istemiyorum kimin haklı olup olmadığınada karar veremem ben. Bana gelen mailler bu şekildedir ve tarihleride bellidir resimlerde. Ayrıca mailler geldiği gibi benim iki adet mailimde duruyor (gmail.com ve hotmail.com olan mail adreslerimde. Her iki mail birbirine yönlendirmelidir)
İnsanlar sizin hakkınızda birşey düşünsün diye koymadım ben resimleri siz istediğiniz için koydum. Siz aradınız ve koy dediniz bende koydum. Gerisi benle alakalı değil.
Konuyu dağıttık gittik ama benimle alakası olmayan mevzularda ismimi görmekten sıkılıyorum.

Önce bu maili sana atan arkadaş adam gibi açıklama yapsın.Sonra bana olan borcunu ödesin.Ben her türlü bi zarar gördüyse karşılamaya razıyken beni buradan kimse karalayamaz.Madem böyle bir çirkin iftira var ortada ya aklar yada kendileri bilir.Allah kitap namaz niyaz diyerek bu tür oyunlar yaparak karalayacaklarına önce insanlara olan borçlarını ödesinler sonra buradan ahkam kessinler.Benim için konu kapanmıştır.Beni bilenler biliyor umarımda bu yazılanları okurlar.Yazık çok yazık gerçekten yazık.

Arkadaşlar konu nereden nereye geldi foruma kuşlarımın fotosunu koyduğuma inanın pişman oldum,eğer bu kadar kişinin kırılacağını vede buralara kadar dağılacağını bilsem inanın koymazdım.Benseki farklı kostümdeki kuşları foruma koydum ve güzel yorumlar paylaşımlar olur düşüncesindeydim,tartışmalar oldu olsunda bence herkez en azından bişeyleri öğrenir ama gerçekten ben kimsenin kalbini kırmak istemedim eğer kırdımsada kusura bakmasın kimse. :hayir:

sevgili arkadaşlar bu tartışmaları kavga halinde değilde tatlı sert şekilde yapalım.elimizden geldiği kadar kalp kırmayalım.yaptığımız hataları hoş görelim.kasıt yoksa hataların önemiyok.ama her konuyu üslubuyla tartışalım.kuşları seviyoruz ama insanlar daha değerli.yarın birgün birbirimizin memleketine yolumuz düserse selamlaşıp on dakika muhabbet etmemiz bir bardak çay içmemiz bile yeterli.

Sn Murat ERALP iki kere ikinin 4 olmadığı tek ortam bilgisayar ortamıdır.İki kere ikiyi veya 2+2 yı 50 veya 150 bıle yapabılırsınız bu ortamda velasıl içiniz rahat olsun bu mail leri kayle almayın dediğiniz gibi sizi bilen biliyo.Hüseyin kardeş!Benı bu konuya karıştırmıyın diyorsun fakat konuyu bu duruma getiren sensin!Bu mail leri istedigin resım ile ve istediğin konu ile başkasına yollana bilineceğini sen bilmiyomusun?Bu adama atılan iftiraya sen neden ön ayak oluyosun?Madem bu sitenin emektarlarındansın bu konuyu baştan bu halegelmesını engellemen yerıne yangına körukle gidiyosun baska konulardada bu adamla yazıstıgını gormustum bu adamla aranda nevar merak edıyorum dogrusu (murat eralp ile) adama resmen sahtekar dıyosunuz! Bu adam turkıyenın her yerine kuş yolladı kus sattı varmı bukadar zamndır bu adama yanlışsın dıyen? Ben ve benım gibi birsürü insana kus yolladı bu adam ve yanlısını görmedim gören de oldugunu sanmıyorum olsaydı cıkardı sindiye kadar!Kimsenın düzgün insanlara dil uzatmaya hakkı yok! Herkez kendine baksın ! Haddini bilsin!

Yazmasanız olmazdı zaten. Murat bey telefonla beni aradı ve bana buraya yada bana mail ile yollarmısın dedi bende buraya koydum. Bir yanlışlık varsa bunu maili atan kişi yada Murat bey düzeltmelidir.
Benim kuşlarımı kendi kuşuymuş gibi tanıtan çok, onun için umursamadığımı kendisine belirttim. Dediğim gibi yaptı yapmadıda demiyorum. Konunun içini dışını bilmeden de karışmasanız iyi edersiniz. Sizinle ne alakası varda karıştınız anlamadım. Niye bu sitede emektarım diye olayın bu hale gelmesine engel olayım bana yapılan yanlış sizede yapılır başkasınada, ortada birşey var bunuda maili atan veya Murat bey açıklığa kavuşturmalıdır siz en iyisi takip edin, kimsenin içini dışını bilmeden emin konuşmayın.. !! Öyle imalı imalı (!!) işaretleri yapmanın anlamı yok.
İsteyen istediğini yapsın. Ben ordan burdan kuşta almıyorum, milletin kuşunuda satmıyorum. Kimseyede sen böyle yaptın diye emin olmadan birşey diyemem. Murat beyede demedim zaten, olayı döndürüp dolaştırıp benim üzerime bırakmaya çalışmayın, ortada mailler var ve bunu yollayanla yollanan arasında çözülmesi gereken bir durum ve bana yapılması gereken bir açıklama var. Forumda görüşlerimiz ayrıdır onun fikri ayrıdır benim fikrim düşüncem ayrıdır, bu nedenlede zıtlaşmış olabiliriz başka konularda, fakat bunda abartılacak birşey görmedim olayı başka taraflara çekmeye çalışanlar sizlersiniz. Konuyla alakanız yoksa yazmayın, maillerle alakanız yoksa yazmayın. Olayı açıklığa kavuştursunlar konuyu temizlemek birkaç dakikalık iş.
Hadi sağlıcakla kalın..

Emre ile epey muhabbetimiz var.Adama sahtekarlığım omadığı için yazmıştır.Alınmayın.Gelen maile resim üstüne kopyala yapıştırla aynı şekilde adreslere iletildiği kanıtlanmıştır.Ben az ve son konuşacağım.Bana borcu olan birinin ben bana güzellik yapacağını ne şimdi ne sonra düşünürüm.Ve asla bu muhabbete girmiyorum.Bilgisayar ortamında kala kala elin kuşlarına kalacak kadar aciz değilim.Bu arkadaşa verdiğim kuşlar benim veya başkasından alıp verdiklerimi uçurduğunda zaten anlayacak.Haa delikanlı gibi zararını karşılıyorum gönder kuşlarımı dediğimde gönderseydi kuşlarımı.Tamamen beni çekememezlik.Aramızdfa 14 yaş var hüseyin bey ayrıca.Bundan böyle bu foruma hiç bir şey yazmıyorum.İspat ettim edeceğimi bakın halen karşı taraftan ses yok.Bir daha bu sitede zor bir şey paylaşırım.Ben madara olmam bu yaştan sonra benim çevrem bana yeter.Siz burada kendi kendinize kalın.Göndermediğim bir maili yada gönderdiğim mailin üzerine yapılan değişikliği ben şerefsizlik olarak nitelendiririm.Ve kuş içinde hırsızlık yapmama gerek ben devlet memuruyumn yeterince karnım doyuyor.Hadi eyvallah

Arkadaşlar ;
Tanışmak , konuşmak , tartışmak , rekabet etmek vs. bu formun en güzel tarafı.Ama en güzel kısmı paylaşmak olmalı.Birbirimizi kırmak çok kolay ama ne gerek var , tanışmıyor bile daha çoğu kişi birbiriyle.Ben Murat ERALP' ten kuş aldım memnunum da , sağolsun arar sorar da var mı bir sıkıntı diye , o kadar da durur kuşlarının arkasında.Ama Hüseyin BAŞOĞLAN' ın kuşları da resimde göründüğü kadarıyla gayet güzel , Umut COŞKUN' un da.Her üçü de kuşlarından yana emin.Kostüm , yöresel isimler , çeşitli özellikler farklı olabilir ama neticede herkes kuşunun arkasında sonuna kadar , gelin yarıştıralım diyebilecek kadar hem de.Daha ne denebilir ki?

Ben sizler kadar bu işin ayrıntısını bilmiyorum , kuşlarla daha fazla vakit geçirip ilgilenmek de istiyorum ama o kadar vaktim de olamıyor maalesef.Ama havalar biraz daha ısınsın , Isparta , Denizli , Muğla yapıp kuşlarınızı yerinde görmek ve beğendiğim olursa da almak istiyorum.Almasam bile en azından tanışmış oluruz.Hüseyin arkadaşımın altınbaşları ile Umut arkadaşımın beyazlarını kostüm olarak çok beğendim mesela.Kümeste her üç yörenin de Dolapçısı olsun isterim açıkçası , zaten kümesim değişik ırkları barındırıyor.Ben de böyle keyif alıyorum , yani herkesin zevki beğenisi farklı.

Siz de aranızda paylaşsanız birer takım değiş tokuş yapsanız çok şık olur mesela.Memlekette zaten birbirinden farklı bir sürü insan var , aile var.Farklılık güzeldir ama paylaşınca daha güzeldir.

Satırlar da Güzin Abla yazılarını andırdı ama neyse artık.

Murat Eralp' Alıntı:
Emre ile epey muhabbetimiz var.Adama sahtekarlığım omadığı için yazmıştır.Alınmayın.Gelen maile resim üstüne kopyala yapıştırla aynı şekilde adreslere iletildiği kanıtlanmıştır.Ben az ve son konuşacağım.Bana borcu olan birinin ben bana güzellik yapacağını ne şimdi ne sonra düşünürüm.Ve asla bu muhabbete girmiyorum.Bilgisayar ortamında kala kala elin kuşlarına kalacak kadar aciz değilim.Bu arkadaşa verdiğim kuşlar benim veya başkasından alıp verdiklerimi uçurduğunda zaten anlayacak.Haa delikanlı gibi zararını karşılıyorum gönder kuşlarımı dediğimde gönderseydi kuşlarımı.Tamamen beni çekememezlik.Aramızdfa 14 yaş var hüseyin bey ayrıca.Bundan böyle bu foruma hiç bir şey yazmıyorum.İspat ettim edeceğimi bakın halen karşı taraftan ses yok.Bir daha bu sitede zor bir şey paylaşırım.Ben madara olmam bu yaştan sonra benim çevrem bana yeter.Siz burada kendi kendinize kalın.Göndermediğim bir maili yada gönderdiğim mailin üzerine yapılan değişikliği ben şerefsizlik olarak nitelendiririm.Ve kuş içinde hırsızlık yapmama gerek ben devlet memuruyumn yeterince karnım doyuyor.Hadi eyvallah

İsteyen istediği yere yazsın beni aradğınızda dedinizki ben yapmadım bende yaptın demedim diye belirttim. Benden buraya koymamı kendiniz istediniz bende koydum olaylara tek taraflı bakıyorsun. Ben resimleri kaldırıyorum isteyen istediğini yazsın benlik bir durumda yok zaten. Benim mailimde duruyor bunlar o yüzden mailler düzeltilir vss gibi yazılar yakışmıyor ki zaten karşı taraftan geldiğide belli hadi başka mailden insan kendine yollarda gelen maili nasıl düzenlesinde karşı taraftan gelmiş gibi göstersin. Kendi kendimize kalmıyoruz ki kalsakta biz bize yeteriz.

Hüseyin bana bu mailden yazın bahsetmişti.karalamak gibi bi düşüncesi olsa mailler gelir gelmez yayınlardı.şahsen hüseyini tanırım artniyet taşımayacağından eminim.yardımcı olmayı paylaşmayı seven bi kardeşimiz.dolapçılarından hediye olarak bana teklif etti ama ben bu dolapçıları beslemediğim için almadım.abi seni de bu kuşlarla tanıştıralım diye baya da bi ısrar etti sağolsun.ilk yüzyüze görüşmemizde bana bu teklifi yapması; nekadar güzel bi gönüle ve dolapçı sevgisine sahip olduğunu gösteriyor sanırım.

Arkadaşlar ben konuyu kapattım.Sorun Hüseyinde değil.Sorun senin,benim,veya bir başkasının kuşunun iyiliği kötülüğü değil.Sorun konu nerelerdeyken nerelere geldi.Aslında konuşacağım o kadar çok şey var ki burada olmaz.Hüseyin sağolsun istediğimi yerine getirdi.Ben cevabı asıl muhatabından alamadım.Yoksa Hüseyinde diğerleride bu işe gönül vermiş insanlar.Aramızda yaş farkı veya yöre farkı olsada her kes gördüğünü bildiğini beslediğini güzel bilir.ben gerekli cevabı asıl muhatabımdan alamadım.O zaten bu cevabı verecek olsaydı tellerimi açar adam gibi cevap verirdi.Allah korkusu taşıyan insan bunun cevabını verebilmeli.
Ben konuyu kapattım.İmkanlar dahilinde herkesi misafirliğe beklerim.kapım hep açıktır.İnanın güvercin sayesinde edindiğim arkadaşlıkları ben 38 yıldır normal hayatta kazanamadım.İmkanların olmadığı zamanlar belki ufak hatalar yaptık alış verişlerimizde.Zan altında kaldık inanıp kefil olup rezilde olduk.Ama bu demek değildir emek hırsızlığı yapacağımın.
Umarım yolu düşen herkes bir gün mekanımıza gelir ziyaret eder ve bizi yerinde tanır.05319026313 veya Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına gelen her arkadaş beni rahatlıkla bulur.Bu kadar açık adresi verebilen ve bu kadar açık olan bir insan inanın kimsenin fotosunu çalmaz çalamaz ve onu kendi hayvanı gibi göstermez.bakın geçmiş yayınlarımıa kimin fotosunu almışım.
Neyse bu tartışma artık sonlanmıştır benim için.Şu an yavru sezonuna girmiş bulunuyorum.haa çok orjinal kümesler düşerse elime alır geçer ve uçurup uçurup satarım.Niye satmamayım.Sonuçta hoşuma gider alırım bitti.Şimdiden kalın sağlıcakla kırdığımız kırılan kıran gönüller olduysa herkes birbirine hakkını helal etsin.Hoşçakalın.......

Herkese merhabalar. biz millet olarak herşeyin en iyisini bilmeye ve de tartışırken kavga etmeye çok meraklı bir toplumuz. Ama inanın gerek yok, Murat beyden Resimlerini beğenerek 3 kuş aldım hemde Siverek e yolladı. ufak pürüzler olmadı mı oldu ama Murat bey malının arkasında durdu bu da bana yeter. tartışmanın uzağına gelsek de olay başka boyutlara gitse de kuş seven insanların ayrılığa düşmek yerine en azından olabilir demesi lazım burada Murat beyin hemen bu dolapçı olmaz demesine de katılmıyorum Dolapçı com da resimleri var ve bu resimler dolapçı ırkının tüm araştırmaları yapıldıktan sonra siteye konulmuştur. Niyazi abi Ve iskender bey de ıspartadan dolapçı almış olabilir. kuş bizimdir kavgası mı yapıyoruz burda yoksa yamalı desenli dolapçı olmaz mı bu konu heryerde tartışıldı bilgim fazla olmasa da çok eski dolapçı besleyen denizlili meşhur yetiştiricilerde yamalı ve beyaz desenli dolapçılar yıllardır var. onun için umut arkadaşımıza da teşekkür ediyorum bu güzel kuşları tanıttığı için. herkese selamlar.

Geri