YAPIŞAN KUŞ MAKBULMU DEĞİLMİ ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan timko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 147
  • Görüntüleme Görüntüleme 32K

timko

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
timur tarık
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Kediler
merhaba merakçı arkadaşlar oyun kuşu ırkında en çok konuşulan konu en çok sorulan soru yapışma konusudur, kime sorarsan sor asla makbul değildir der ama yapışan kuşlarıda beslemeye devam eder . tüm merakçılara soruyorum ; OYUN KUŞU IRKINDA YAPIŞAN KUŞ MAKBUL MUDUR DEĞİLMİDİR ! MERAKÇI İLK ÖNCE KENDİNE DRÜST OLMALI.

OYUN KUŞU IRKINDA TAKLASIZ İNEN KUŞ ASLA KABUL EDİLEMEZ ; KABUL EDENLER de GÜLE GÜLE BESLESİNLER

SAYGILARIMLA...

merhaba merakçı arkadaşlar size mardinde dernekte kısa bir süre önce yapılan bi sohbeti anlatmak isterim !

bahsi geçen abimiz mardin ve bölgesinde çok tanınmış değerli bir oyun kuşu sevdalısı ve mardin bölge yarışlarında oyun kuşu hakemlerinden birisidir ; dernekte yapışan kuş sohbeti açıldı ve herkez bişeyler anlatırken üstat lafa girdi ve dediki !
YAHU HERŞEY İYİ GÜZEL de KUŞ OYNADIĞI ZAMAN SEYREDERKEN ALDIĞIMIZ HAZ BAMBAŞKA AMMA KUŞ O KADAR OYUNDAN SONRA GELİP TAKLASIZ İNDİMİİİ İŞTE O ZAMAN BİR BÖLÜK ASKERDEN DAYAK YEMİŞ GİBİ HİSSEDİYO İNSAN KENDİNİ , AMMAA KUŞ OYUNUNU YAPTIKTAN SONRA TAKLA VURARAK İNDİĞİ ZAMANDA VALLAHİ ALAY KOMUTANI OLMUŞ KADAR GURURLANIYOSUN !!!

(biz büyüklerimizden oyun kuşu ırkında en büyük ayıp kuşun taklasız inmesidir diye öğrendik)

TÜM MERAKÇILARA SAYGILARIMLA...

selamunaleykum
kusun yapismasi kusun kolayini bulmasidir sikisinca zora gelince kolaya kacmasidir ondan makuldeyildir ama her taklasiz inen kusda banagore yapismis sayilmaz inerken taklali perdahli inmesi tabiki makuldur ama bence sade perdahda yeterlidir hedefe geldiginde direk tutunur konarsa yada gecerken aniden konarsa okus yapismistir bana gore ve okusun kolaya hileye kactigini gosterir buda hos gozukmez ama inerken perdah yapar taklali veya taklasiz inecegini izleyene gosterirse makuldur kusun oyunu gorsel bir show dur iniside her iste oldugu gibi oyun kusunda hileye kacmak hos karsilanmaz
saygilarla ferhat

selamalr ben bunu hep şöyle savunurum iyi bir futbolcu kaleye kadar 10 kişiyi calımladı ama gol atamadı futbolcuyu herkes yuhlar yada kalitesinden şüpe eder fakat o calımladıkları kişiden sonra kaleye gösterişli bir gol attıgında o hazın zevki doruklarda değilmidir. yada süper bir gösteri yapan jimlatikçi inişte düştü o yaptıgı güzel hareketlermi yoksa akşam haberlerde nasıl düştüğünümü gösterir. bence kuş güzel bir kuş havada ucarken geliş gidişlerinde yaptıgı şovu kesinlikle inerkende yapmalı (kesinlikle kalkarkende yapmalı) bu 1 taklalı olur yada farklı şekillerde olur ama kesinlikle gelip düz konma şeklinde olamaz ben kabul etmem ama şöylede bir gerçek var SADECE KENDİ HAZI VE ZEVKİ İÇİN BESLEYEN BİR ARKADAŞ BÖYLE BİR KUŞTAN HAZ VE ZEVK ALIYORSA MAKBULU BU DEĞİL DENİR AMA SEN BUNDAN ZEVK ALIYORSAN GÜLE GÜLE BESLE DENİR.BİR KAÇ TAVSİYEDE BULUNUR.

SEN BUNU CÖPE AT İYİ DEĞİL DİYEN VARSA İÇİNİZDE BU DEDİĞİNİZDEN SONRA BENCE O KİŞİNİN UCURDUGUNDAN İYİSİNİ UCURUP AL BU KUŞ SENİN DEMELİSİNİZ Kİ ONUN KUŞUNU KÖTÜLEMEK İÇİN DEĞİL DOĞRUSUNU BESLEMESİ İÇİN SÖYLEDİĞİNİZİ BİLSİN.

tengelli' Alıntı:
selamalr ben bunu hep şöyle savunurum iyi bir futbolcu kaleye kadar 10 kişiyi calımladı ama gol atamadı futbolcuyu herkes yuhlar yada kalitesinden şüpe eder fakat o calımladıkları kişiden sonra kaleye gösterişli bir gol attıgında o hazın zevki doruklarda değilmidir. yada süper bir gösteri yapan jimlatikçi inişte düştü o yaptıgı güzel hareketlermi yoksa akşam haberlerde nasıl düştüğünümü gösterir. bence kuş güzel bir kuş havada ucarken geliş gidişlerinde yaptıgı şovu kesinlikle inerkende yapmalı (kesinlikle kalkarkende yapmalı) bu 1 taklalı olur yada farklı şekillerde olur ama kesinlikle gelip düz konma şeklinde olamaz ben kabul etmem ama şöylede bir gerçek var SADECE KENDİ HAZI VE ZEVKİ İÇİN BESLEYEN BİR ARKADAŞ BÖYLE BİR KUŞTAN HAZ VE ZEVK ALIYORSA MAKBULU BU DEĞİL DENİR AMA SEN BUNDAN ZEVK ALIYORSAN GÜLE GÜLE BESLE DENİR.BİR KAÇ TAVSİYEDE BULUNUR.

SEN BUNU CÖPE AT İYİ DEĞİL DİYEN VARSA İÇİNİZDE BU DEDİĞİNİZDEN SONRA BENCE O KİŞİNİN UCURDUGUNDAN İYİSİNİ UCURUP AL BU KUŞ SENİN DEMELİSİNİZ Kİ ONUN KUŞUNU KÖTÜLEMEK İÇİN DEĞİL DOĞRUSUNU BESLEMESİ İÇİN SÖYLEDİĞİNİZİ BİLSİN.

merhaba arkadaşım yorumuna kısmen katılıyorum ama doğru birtanedir iki olmaz ; oyun kuşu inişi taklasız olmaz. kendi zevkine kuş besliyo diye bişey yok hepimiz kendi zevkimize besliyoruz ama bi kuşun ırk standartı vardır . nasılki kınalı miskiler basık tepe olacak ; edirne taklası arkatepe olacak,bango kısa gaga olacaksa OYUN KUŞU da isterse 100 sefer yapsın ama taklasız inmicek
ben tek başıma dahi kuş uçurduğumda eğer kuş gelip taklasız indiğinde yani yapıştığında tek olduğum halde utanıyorum sıkılıyorum , internet sitelerinde de yapışan kuşları videoya çekip yayınlayan arkadaşlarıda kınıyorum.

ama dediğim gibi hepimiz kendi merağımız için kuş besliyoruz ;

BEN YAPIŞAN KUŞU KABUL ETMİYORUM ; EDENLERDE GÜLE GÜLE BESLESİNLER ...

Merhaba ;

Oyun kuşlarında gözlemlediğim kadarı ile 1 metre altı gelen kuşların %80 i yapışmaktadır yada taklasız inmektedir.
3 metreden 1 takla ile inen kuş ile 1 metreden yapışan kuş arasında bir fark oldugunu düşünmüyorum.Kuşun taklalı iniyor diye bilmemiz için harmanlayarak perdahlı ve bol taklalı şekilde inmesi gerekir.

Merhaba Istanbul`dan Oyun kusu Bey.

Kusura bakmayin isminizi yazmadiginiz icin size böyle hitap etmek zorunda kaldim.

Size yasanmis bir örnek vermek istiyorum,belki bu bahsedecek oldugum örnegi bir cok arkadasimizda yasamistir.

Konu sudur...

Gectigimiz senelerde patenti bize ait olan 2 yasinda bozakkuyruk bir disi ucurduk,kusun oyunu gercektende göz doldurucu ve etkileyiciydi bize göre fakat,kusun inis hareketleri diger kuslara göre cok farkliydi.Normal anne bir baba ayri kardesleri veya baba bir anne ayri kardesleri bu oyunu yapmiyor sadece öz kardesleri bu oyunu yapiyordu.
Kus seferini tamamlayip inmeye geldiginde,yere normalde 2-3 m gelmek kaydiyla oyun yapan kus inme vakti geldiginde 2 ve 2 m nin altina oyuna geliyor sicriyordu tur aliyordu,gene geliyor ayni sekilde yapip tur aliyordu bunu yaklasik 8 ila bazen 15 sefer yapiyordu vede her seferinde bir takla az veya turunu kisa tutuyordu.Kus hedefini dövüyor,dövüyor en son gelmesinde ise 1 m`nin altina girip kendini yukari aliyordu tek takla atmadan 5 m yükseklikten kendini tas gibi birakiyordu.

Simdi sorum sudur oyun kusu bey.. !

Bu kus sizce yapisiyormu,yoksa taklasizmi konuyor vede bu kus beslenirmi...?

En iyi ve en nadide kuslarin,dostlarimda olmasi dileklerimle,saygilar...

selamunaleykum
tahir bey ii kusmus bana gore kus inerken perdahla yani ayak direme hareketini yapiyor ve sallanarak iniyarsa ani inis deyil gostererek okus yapismiyor takla onemli deyil oyleyse yedi sulalesi beslenir
saygilarla ferhat

adrenalin' Alıntı:
Merhaba ;

Oyun kuşlarında gözlemlediğim kadarı ile 1 metre altı gelen kuşların %80 i yapışmaktadır yada taklasız inmektedir.
3 metreden 1 takla ile inen kuş ile 1 metreden yapışan kuş arasında bir fark oldugunu düşünmüyorum.Kuşun taklalı iniyor diye bilmemiz için harmanlayarak perdahlı ve bol taklalı şekilde inmesi gerekir.

aynı görüşteyim . saygılar

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
Merhaba Istanbul`dan Oyun kusu Bey.

Kusura bakmayin isminizi yazmadiginiz icin size böyle hitap etmek zorunda kaldim.

Size yasanmis bir örnek vermek istiyorum,belki bu bahsedecek oldugum örnegi bir cok arkadasimizda yasamistir.

Konu sudur...

Gectigimiz senelerde patenti bize ait olan 2 yasinda bozakkuyruk bir disi ucurduk,kusun oyunu gercektende göz doldurucu ve etkileyiciydi bize göre fakat,kusun inis hareketleri diger kuslara göre cok farkliydi.Normal anne bir baba ayri kardesleri veya baba bir anne ayri kardesleri bu oyunu yapmiyor sadece öz kardesleri bu oyunu yapiyordu.
Kus seferini tamamlayip inmeye geldiginde,yere normalde 2-3 m gelmek kaydiyla oyun yapan kus inme vakti geldiginde 2 ve 2 m nin altina oyuna geliyor sicriyordu tur aliyordu,gene geliyor ayni sekilde yapip tur aliyordu bunu yaklasik 8 ila bazen 15 sefer yapiyordu vede her seferinde bir takla az veya turunu kisa tutuyordu.Kus hedefini dövüyor,dövüyor en son gelmesinde ise 1 m`nin altina girip kendini yukari aliyordu tek takla atmadan 5 m yükseklikten kendini tas gibi birakiyordu.

Simdi sorum sudur oyun kusu bey.. !

Bu kus sizce yapisiyormu,yoksa taklasizmi konuyor vede bu kus beslenirmi...?

En iyi ve en nadide kuslarin,dostlarimda olmasi dileklerimle,saygilar...

merhaba yorum için ve bizi yaşanmış kuş tecrübenizle bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim ismim Timur.
gelelim sorunuza yada anlattığınız kuşa !
eğer oyun kuşu besliyorsak bazı kuralları kabullenmemiz lazım , mesela bir bangodan ne kadar takla atmasını beklerseniz bende bi oyun kuşu dediğimiz taklacı ırktan finişi taklasız bitirmesini o kadar beklerim . bu ister perdahklı ister 5 metre kala ayak açsın v.s. v.s.
yani ne yaparsa yapsın taklalı ineni standart kabul ederim .
(en son gelmesinde ise 1 m`nin altina girip kendini yukari aliyordu tek takla atmadan 5 m yükseklikten kendini tas gibi birakiyordu.) dediniz
kuş ne yaparsa yapsın inişe geldiğinde eğer 5 metre dahi baş alır yani kafayı kaldırır yukarı çekerse ve bu esnada takla dahi vursa , o yükseklikten yada o hareketinden sonra kendini aşağı bırakırsa boş inmiştir yani yapışmıştır ! ...
bu mardin ve çevresinde onlarca yıldır böyledir diğer illerimizde hatta tüm yurdumuzda da aslında böyledir ama taklalı ineni yada tabanlı oynayanı yada uzaktan çok iii kapanarak geleni v.s. bulamadığımız yada bulupta şehir şartlarında gerektiği gibi damızlık kuşumuzu uçuramadığımız için ; elimizdeki uçurduğumuz kuşu olduğu gibi kabullenip ona ayrıcalık yapmaya ırk standartlarında daha esnek davranmaya çalışırız ve bu sonuçta da taklasız inen kuşu gözümüz gönlümüz el verdiğince idare ederiz ( BEN YAPIŞANI ASLA BESLEMEM , KABUL EDEN BESLEYEN GÜLE GÜLE BESLESİN ) saygılarımla...

s.a. cümleten kimisi besler kimisi beslemez orası ınsanın kendı zevkıdır yapısan kusu beslemek ama benım gözumde ısterse göğü delsin hiç bir işe yaramaz perdah vermeden ayak diretmeden takla vurmadan lap dıye konarsa o kadar oyunun seferın taklanın hıc bır anlamı kalmaz..

oyunkuşu' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

merhaba arkadaşım yorumuna kısmen katılıyorum ama doğru birtanedir iki olmaz ; oyun kuşu inişi taklasız olmaz. kendi zevkine kuş besliyo diye bişey yok hepimiz kendi zevkimize besliyoruz ama bi kuşun ırk standartı vardır . nasılki kınalı miskiler basık tepe olacak ; edirne taklası arkatepe olacak,bango kısa gaga olacaksa OYUN KUŞU da isterse 100 sefer yapsın ama taklasız inmicek
ben tek başıma dahi kuş uçurduğumda eğer kuş gelip taklasız indiğinde yani yapıştığında tek olduğum halde utanıyorum sıkılıyorum , internet sitelerinde de yapışan kuşları videoya çekip yayınlayan arkadaşlarıda kınıyorum.

ama dediğim gibi hepimiz kendi merağımız için kuş besliyoruz ;

BEN YAPIŞAN KUŞU KABUL ETMİYORUM ; EDENLERDE GÜLE GÜLE BESLESİNLER ...

selamlar timur ayni fikirdeyiz ama şunu unutmayalım oyun kuşunu kaçımız kuralına göre besliyoruz ve kacımız soy devam etsin diye besliyoruz kuşu ne şekilde seviyorsa seven bence o şekilde beslemelidir. boş inen kuşta boş kalkan kuşta benim için aynidir fark etmez ama bunu sevip besleyen arkadaşada sen besleme bunu diyorsan kusra bakma ondakinden daha iyisini hediye ediceksin ki iyisini beslesin yoksa sen beslemezsin ben beslemem o beslemez bu kuşlar gökten zembillemi indi demek ki besleyenler varki indi ne güzel ki hiç yoktan onlar ne besleyeceğine net karar verip besliye biliyor. bizim gibi yok şusu olsun yok busu olsun diye soyun anasını aglatmıyorlar. örnek bana arkadaşım bir ala verdi al ucur diye kuşu verdiğinde yavru tüylerini atmış hiç ucmamıştı ben ucurup söktüm kuşta hem taban hem bitiriş vardı 2 metreninde altına geliyordu ve bu kuş her seferinde en az 3 en faz 5 takla atıyordu ve ne boş iniyordu nede boş kalkıyordu tabi sefer sayısıda 15 civarı ama daha fazla değil acılma dersen acılmanın ötesi cıkış dümdüz seferlein yarısıda burgulu gösterişli ben beğenmedim geri verdim seferleri 15 metreyi geçmezdi. şimdi bakıyorum bu kalitede kuş bile kalmamış nerdeyse daha iyisi diye diye anasını aglatmışız başkalarının elinde olanlara laf söylüyoruz valla kim ne isterse beslesin yapışan kuş iyi değildir bunu gercek bütün meraklılar bilir ama zevkine besleyen herkes bilmek zorunda değil adam zaten 1 saat kuş ucurup haz alıyor keyifleniyor sen tut bu bi işe yaramaz at şu bi işe yaramaz at e adam takla kuşu değil başka kuş beslesin ozaman.

Valla kim ne derse desin , benim kusum oyununu yapsin bol bol sefer yapsin aslanlar gibi kukresin havada kanat sesleriyle varsin piste taklasiz insin ben alirim basimin taci yaparim bu kusu.

Ya millet dogru duzgun oyunlu kusu bulmusta detayina inmis , abi su kuslari birde biz gorelim.
Cekin videolara koyunda millet kus gorsun , bakalim dediginiz kadar varmi kuslar cunku okunulduguna gore siz bizim beslediklerimizden beslemiyorsunuz baksaniza atiyorsunuz veriyorsunuz kesiyorsunuz..birde biz gorelim bu canavarlarida hak verelim size..merakla bekliyoruz.

arkadaşlar oyunlu kuş taklasız perdah yaparak iner bu kuşa yapışıyo diyemeyiz yapışan kuş yabani kuşlar gibi gelıp zırp diye konuyosa o kuşun yedi sülallesini kümeste bırakmıyacaksın bitanesi taklalı iner güzel diye emek verirsin birbaşka kardeşine emek verirsin oda zırp diye yabani gibikonar üstelik esin dostun gelir seyretmeye insanlara mahcup düşürür cokşükür 35 senedir beslediğim kuşlardan daha bitanasinde raslamadım raslayan arkadaşlarımada tavsiyem öyle kuşa emek harcamasın vakit nakittir *saygılar

oyunkuşu' Alıntı:
merhaba merakçı arkadaşlar oyun kuşu ırkında en çok konuşulan konu en çok sorulan soru yapışma konusudur, kime sorarsan sor asla makbul değildir der ama yapışan kuşlarıda beslemeye devam eder . tüm merakçılara soruyorum ; OYUN KUŞU IRKINDA YAPIŞAN KUŞ MAKBUL MUDUR DEĞİLMİDİR ! MERAKÇI İLK ÖNCE KENDİNE DRÜST OLMALI.

OYUN KUŞU IRKINDA TAKLASIZ İNEN KUŞ ASLA KABUL EDİLEMEZ ; KABUL EDENLER de GÜLE GÜLE BESLESİNLER

SAYGILARIMLA...

Konunuzun ciddiye alınması ve sizle güzel muhabbetler yapmamız için önce sizi tanımamız gerekmektedir.
sanırım adınız oyun kuşu değil,olmamalı.

profil bilgilerinizi düzenlemezseniz konunuz kilitlenecek,kaldırılacak devamında da düzeltmemeniz halinde üyeliğiniz askıya alınacaktır.
lütfen düzeltin ve hoş muhabbetlere devam edelim.

Yapışan kuş ile ilgili benim tanımım kuş 45 dk altı uçup konarsa yapışmıştır.
10 seferin altında gelip taklası inmişse o kuş yapışmıstır .Bunun dışında 1 metreden taklasık konanla 3 metreden 1 takla ile kanan kuş arasında fark yoktur.

Kuş mükemmelmidir değildir ama üzerinde çalışılmaya değer kuştur. bunuda belirmek isterim.Bütün oyun kuşu besleyen arkadaşlar biliyorlarki en güvendiği damızlıklarından aldıkları yavrular bile bazen takla atmıyor.Bu işi ancak uçuran arkadaşlar bilir diye düşünüyorum .

Saygılar.

selamlar boş konma denilen herkesin dediği direk hiç bir şey yapmadan yabani gibi inmesidir.şimdi arkadaşlar herkesin ortak fikri bu konuda nedir desem hemen hemen herkes boş kuş istemez kuş takla atmadanda boş sayılmayacak şekilde inebilir boş inmek demek takla atarak inmek değildir. benim fikrim kimisi illa takla ister birde şunu unutmayalım beslemem demek güzel dogru bir düşünce neden kişinin kendi düşüncesi kimse buna yanlış diyemez. ama besleme elinden cıkar iyisini koy tamam gitsin iyisini almaya bakalım alıcak durumu varmı varsada ona emek vericek zamanı varmı oda varsa iyi kuş alıcak tanıdığı varmı oda varsa gerçekten iyi kuş oldugunu nasıl ispatlıcak v.s arkadaşlar kuş yapışması makbul değil hemen hemen herkes hem fikir ama lakin kuş neden yapışır eğer kupaya kaldırmıyorsan yapışmasını engelleyebilirsin her zaman değil ama engelleye bilirsin. nasılmı kimi kuş altında kuş gördüğünde yapışır kupaya uçurmayacaksan sermezsin altına kuş kimi kuş yemi görünce yapışır yem vermezsin kimi kuş zoru sever engel koyarsın yapıştıgı yere yapışmaz. birde iyi antıramanlı olmaz zorladıkça zorlarsın bir kez kolay inmeyi ögretirsin akıllı kuştur artık her zorlandıgında hep karga gibi konar. yapışma bence sadece soyla ilgili bir olay değil.yetiştiriciylede alakası var.

Arkadaslar öncelikle ''yapışma '' nedir? onda bı karar kılarsak tartısmayı daha saglıklı yurutebılırız.

Selamlar
Ben benim damızlığımda yapışan kuş çıkmaz diye birşey tanımıyorum.Bir elin beş parmağı nasıl denk değilse çıkan yavrularında her biri denk olmaz.Hele yumurta kardeşlerinin her ikiside dişi veya her ikiside erkek ise ikiside oyun yapar ama eninde sonunda biri yapışır.Denemek isteyen gerçekten samimi olarak en sağlam damızlıklarından dişi dişi _erkek erkek çıkan yavruların her ikisini birden ister dişi_dişi çıkanı ister erkek_erkek çıkanı uçurup sonucu görsün.Burada amacım yeni bir tartışma açmak değil.
saygılarımla...

YAPIŞMA bir kuşun gelip ineceği noktaya takla atmadan, çoğunluklada belli bir standart uçuş süresi olmadan yabani kuş gibi gelip konmasıdır. Bu bir kusurdur ve maalesef taban tokadı ile oyun yapan kuşların çoğunluğunda görülür.

SERBEST İNİŞ ise kuşun uçuş saatini doldurduktan sonra belli bir yükseklikten perdahlı bir şekilde takla atmadan yavaş yavaş iniş yapmasıdır. Eğer kuşun oyunu çok iyi ise belli bir noktaya kadar hoş görülebilir.

Şimdi daha iyisi varken hiç kimse kötüsüne talip olmaz ancak hepimiz olması gerekeni bilmemize rağmen o derece süper kuşlarımız yok. Zaten herkeste olsa bir kıymeti de kalmaz. Kuş beslemekteki amaç da her geçen gün daha iyiye ulaşmaktır. Yoksa son noktayı henüz koyan olmamıştır. Ne zaman bu işi bırakırsınız o zaman son noktayı koymuş olursunuz.

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
tahir bey ii kusmus bana gore kus inerken perdahla yani ayak direme hareketini yapiyor ve sallanarak iniyarsa ani inis deyil gostererek okus yapismiyor takla onemli deyil oyleyse yedi sulalesi beslenir
saygilarla ferhat

bu oyun kuşu ırk standartında ister perdahla ister takla ile inerse insin taklasız inen kuş beslenmemeli yada şöyle söyliyeyim çoğaltılmamalı ; eğerki iyi çoğalsın diyorsak tabii... saygılarımla

sevgili arkadaşım tabiki kuş görevini yapıp taklayla inerse futbolcunun son dakikada attığı gole benzer ama kuş inmek için ineceği yeri zorlaya zorlaya perdahla ini yosa o kusur değil daha önce uçtuklarında inişinde taklalı inmişse kuş çok yorulmuş veya başka sorun olabilir yabani gibi düz uçupta gelip konuyosa isterse o kuş 50 taklayla 5 mınare de oynasa 150 seferde yapsa mahcup olursun kardeşim mahçup birde tii ye alırlar

oyunkuşu' Alıntı:
bu oyun kuşu ırk standartında ister perdahla ister takla ile inerse insin taklasız inen kuş beslenmemeli yada şöyle söyliyeyim çoğaltılmamalı ; eğerki iyi çoğalsın diyorsak tabii... saygılarımla

S.A Timur bey..

Sen benim yazdiklarimi iyi o oku ondan sonra yapisan kus ile yapismayan kusu ayirt et ins. oldumu.Aklinda bir canlandir kusu oldun.Birde laf olsun diyede yazma bence,kimin ne oldugunu bilmiyorsun kafana göre yazi yaziyormussun gibi geldi bana,umarim yaniliyorumdur.Bazi insanlar o bahsettigimiz kusu görse kendi kuslarina bakis acisi degisir,evradiylik misali beslerler diye düsünüyorum.

Kusun iyisi havada,kötüsü forumda anlatilir...diye bir söz vardir,bilmem duydunuzmu.

Biz bazi seyleri bahsetmiyoruz ki anlamayanlarda yorum yapmasin,akli karismasin diye umarim aydinlatici olmusuzdur Timur bey.

Saygilar bizden kurbanim.

selamunaleykum
tabi herkezin kusculugu kusa bakisi deyisik olacak saim abi sondakiyka golu guzelbir benzetme hosuma gitti ama hep sondakiyka golu bana rakiptakima yapilmis bir haksizlik olarak geliyor ben once kim ii oynadi ona bakarim skora fazla bakmam ben oyle inen kuslar gordumki ucus mesafesinden ayak acip 15 20 taklayla inen ama benim gozumde bos kustu cok yuksekden birakiyor vura vura iniyordu ama bagzi kuslarda takla atmadan indi perdahini gosterdi ama oyun kusu gibi indi
timur bey neyi cogaltirsiniz neyi cogaltmazsiniz bilmiyorum ama umarim ii cogaltirsiniz
saygilarimla ferhat

selamunaleykum
kusun yapimasinin zamanla ucum suresiyle hic bir ilgisi yoktur yapisma ani inistir hatta cogu zaman indigini bile goremessin kusun gelir ve konar cok ani yapar 2 3 saat ucan kusta yapisir 20 dk ucan kusta yapisir kusun nasil indigi onemli olan gine diyorum kus sayet inerken kendini ceker ve perdah gosterirse sallana sallana o kus yapismis sayilmaz burada bircok yasi kucuk arkadaslar yeni kuscu gencler var yazdiklarimizi okuyorlar kusun yapismasinin zamanla ilgisi yok .
tabantaklaylada ilgisi yok genelde taban taklayla oynayan kuslar birazdaha alcak kaldiklarindan tabanli kuslar yapisir diye dusunuyorlar oyle biseyde yok yapisan kus tabanli tabansiz oynasin yapisir ve yapisan kusda hicbirzaman istikrar olmaz guvenemessin birgun cok ii olur birgun cok kotu cunku isterse kolayca iner
saygilarla ferhat

Ferhat bey bu kavramlar sanırım bölgeden bölgeye biraz değişiyor. Bizde şöyle bir ayırım vardır. Kuşu her uçuruşunuzda en az iki saat uçuyorsa bu kuş gelip serbest iniş yaptığında yapıştı kabul edilmez. Ama makbulde değildir. Yapışan kuş ise güven vermez. Kuşu uçurursun arkanı dönmeye bakarsın kuş kümese girmiş bile. Arada böyle bir fark var.
Taban taklalı kuşlar alçak mesafeye girdikleri için kolayını bulup inme eğilimini daha çok gösterirler. Buldukları ilk fırsatta da kendilerini yere atarlar.
Üçüncü bir konuda taklalı inen kuşlarında zaman zaman serbest iniş yaptıkları görülür. Bunu yaptığında her kuşu silip atamazsınız.

selamunaleykum hocam
tesekurler de kusculuk sadece kupa kuralarina dogru gidiyor ve ondan diyoruzki yapisan kus ani inis yapan kus inisini gosteren kus taklayla perdahla bu kus yapismamistir ucumsuresi kusun nefesi ve antiramani o gunku perfarmansina bagli
saygilarla ferhat

selamlar valla ben kupa kuşu cok seyrediyorum etrafımdada cok var ama kupa kuşu değil hala kendi istediğim tarzdayım zaten benim istediğim tarz kuşu tam yakaladıgımda kupa kuşlarına onlar kadar uzun asılmasada puanlaaya soksanız en az 2 katı yapar işallah kupalık değilde devamlı istediğim tarzda tam bir kuş yakalarım.

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
oyunkuşu' Alıntı:

S.A Timur bey..

Sen benim yazdiklarimi iyi o oku ondan sonra yapisan kus ile yapismayan kusu ayirt et ins. oldumu.Aklinda bir canlandir kusu oldun.Birde laf olsun diyede yazma bence,kimin ne oldugunu bilmiyorsun kafana göre yazi yaziyormussun gibi geldi bana,umarim yaniliyorumdur.Bazi insanlar o bahsettigimiz kusu görse kendi kuslarina bakis acisi degisir,evradiylik misali beslerler diye düsünüyorum.

Kusun iyisi havada,kötüsü forumda anlatilir...diye bir söz vardir,bilmem duydunuzmu.

Biz bazi seyleri bahsetmiyoruz ki anlamayanlarda yorum yapmasin,akli karismasin diye umarim aydinlatici olmusuzdur Timur bey.

Saygilar bizden kurbanim.
a.s KEMAL BEY.
SERBEST İNİŞ le YAPIŞMA AYNI KAPIYA çıkar . ha kimi besler kimisi beslemez . bu ırkta taklasız iniş kabul diyen de güle güle beslesin ...anlattığınız kuşu kafada canlandırmakla olmaz ; gelip izlemek gerek .
sonuçta bu iş paylaşımdır .
hem kimlede muhattap olduğumuzu bilmekte isteriz ...

Geri