YAPIŞAN KUŞ MAKBULMU DEĞİLMİ ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan timko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 147
  • Görüntüleme Görüntüleme 32K
selamlar arkadaşlar benim en cok beğendiğim tüzüklerden biride federasyon tüzüğü ama şu yanlış kuş saatlerce uçtu akıl almaz oynadı ama inerken bir tane cevirdi yere indi bumu daha görsel yoksa kuş geldi girdi tekrara geldi girdi 2 tur attı tekrar girdi ve kendini havaya verip aşağı askıda bırakıp saldı. bu kuş daha gösterişli bir iniş yapmış olmaz mı ?

Öncelikle herkeze iyi yıllar dilerim ,
Bence kuş saatini doldurup 10 seferden fazla yapmışsa okuş yapışmıyodur düzden konuyodur .Yapışan kuşun ne saati bellidir nede sefer sayısı sıkışınca yapışıverir yere. Birde yapışmayı yerekalış mesafesi olarak ele almak lazım.Kuş yarım metreden geliyor taklasız inince yapışıyor sayılıyorsa 3 metreden gelen kuşun en az 5,6 takla atarak inmesi lazımki taklalı indi diyebilelim..Benim Kanatimce kuş saatini doldurup en az 10 sefer yapıyorsa Her defasında standart oyununu yapıyorsa Kuş yapışmıyodur taklasız iniyodur.İniş görselliğinde eksiği vardır.giderilebilir diye düşünüyorum.

yapışan kuş her zaman nerede olursa olsun makbul deildir çünkü ne zaman ne yapacağı belli deildir günü gelir 3 seferden sonra direkt konar günü gelir 15 20 seferden sonra direkt konar önemli olanı tek taklada olsa taklalı inenidir böyle kuşlarıda her yerde bulamazsınız kolay kolay o yüzden genelde düz atan kuşlar piyasada daha çoktur

S A arkadaşlar bu konunun tartışması defalarca yapıldı herkes herşeyi anladı sanırım artık bu konuyu tartışmak bile kuşculara ve kuşcu olacaklara bir şey kazandırmaz tartışması bile gündeme gelmemelidir
YAPIŞAN
KANAT ELLEYEN
YER YAPAN KUŞ KUŞCULUGA BİRŞEY KAZANDIRMADIGI GİBİ HATALARDA ISRARCI OLMAK HATALARI ÖRTMEZ
HA BESLEYEN BESLER ONADA KİMSE BİRŞEY DİYEMEZ LAKİN BU OLUMSUZLUKLARI MAKUL GÖRMEK KUŞÇULUGA AYKIRIDIR DARBEDİR GERİ GÖTÜRÜR KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMADI ŞİMDİYE KADAR DA KAZANAN OLMAMIŞTIR ŞÖYLE YAPIMIŞ BÖYLE YAPIŞMIŞ NETİCE OLARAK YAPIŞMIŞ DİYOR HERKESİN DÜŞÜNCESİNEDE SAYGI DUYUYOR İYİ AKŞAMLAR DİLİYORUM

benim amacım sadece arkadaşları uyarmaktı bizim çocukluğumuz düz atan kanat elleyen kuşlarla geçti ama sonunda iyi kuşlara sahibim çok şükür ne kuşçular gördüm adam gelmiş 40 50 yaşına yapışan kuşlar besliyo neymiş 50 atmış metre oynuyo bize göre 15 20 metre dönsün yeter ama kuş gibi gelsin kuş gibi dönsün kuş gibi insin ben sadece bunu belirtmek istedim piyasada bulucağınız kuşlar kanat elleyen ve yapışan oyun bırakan oyun bozan kuşlardır bu hep böyledir böyle olacaktır iyi kuş sahibi olmak istiyorsanız kuş tacirlerinde uzak durun bu işe gönül vermiş kişilerle arakadaş olun inşallah ozaman iyi bir kuşçu ve iyi bir kana sahip olucaksınız

__BaDBoY__' Alıntı:
geçenlerde bundan ik hafta once dişi 2.5 yasında bır arap ızledım kus yuzde 80 tabanlı ve 4 56 7 gıdıyor ortalama 15 25 mtre arası ve kus bır metre altına oturuyor uctugu sure zarfında 37 sefer yaptı ve sn seferınde geldı dırek ındı sızce bu yapısmamıdır bana gore kus yeterınce hattafazlasıyla gorevını yapmıs durumda benım fıkrımce cnku kus yuksek almıyor zaten bır metre altına ınıyor

selamlar arkadaşlar sizce yukarıda anlatılan kuş yapışan bir kuşmudur eğer öyleyse ben bunun yarısını yapan yapışan kuşlarınız varsa atman hepsini beslerim.... bunu yapan kuş yapışmamıştır büyük ihtimal taklasız inmiştir. size göre yapışmışsa ben böyle atacağınız bebe kuşları kötü kuşlar varsa hayvana yazık atman ben yem veririm.

tengelli' Alıntı:
__BaDBoY__' Alıntı:
geçenlerde bundan ik hafta once dişi 2.5 yasında bır arap ızledım kus yuzde 80 tabanlı ve 4 56 7 gıdıyor ortalama 15 25 mtre arası ve kus bır metre altına oturuyor uctugu sure zarfında 37 sefer yaptı ve sn seferınde geldı dırek ındı sızce bu yapısmamıdır bana gore kus yeterınce hattafazlasıyla gorevını yapmıs durumda benım fıkrımce cnku kus yuksek almıyor zaten bır metre altına ınıyor

selamlar arkadaşlar sizce yukarıda anlatılan kuş yapışan bir kuşmudur eğer öyleyse ben bunun yarısını yapan yapışan kuşlarınız varsa atman hepsini beslerim.... bunu yapan kuş yapışmamıştır büyük ihtimal taklasız inmiştir. size göre yapışmışsa ben böyle atacağınız bebe kuşları kötü kuşlar varsa hayvana yazık atman ben yem veririm.

atman bize verin :)

Bence kimseye verilmesin kimse beslemesin ki hatalı kuşlar yerinene daha az hatalı hedefine perdahlı en azından 1 takla ile inenleri çoğaltalım

YAPIŞMA İLE PERDAHLI BOŞ İNME FARKLI ŞEYLER.. 1.Sİ YABANİ GİBİ GELİP YERİNE KONMA 2.Sİ HEDEFE GELİP PERDAHLANARAK TAKLASIZ YERİNE İNMEDİR.. NİZAMİ GÖREVİNİ YAPSIN GELSİN PERDAHLI YERİNE İNSİN BESLERİM.. İYİSİ DİYEMİ BESLERİM HAYIR DAHA İYİSİNİ BULAMADIĞIMDAN BESLERİM..

s.a arkadaşlar 15 sefer yapan ve ya üstü 3 metreden perdahlı taklasız olsun yada 1 metreden perdahsız insin alırım beslerim seferleri ise en az 3 taklalı olsun 20 metre kadar çıksın. böyle kuşlar varsa alırım arkadaşlar.
Esas baş alan kuşlarda bunlardan çıkar arkadaşlar bunların seferleri diğer beğendiklerinizden çok çok kalitelidir. Eski kuşçuların ne dediği beni ilgilendirmez çünkü ben bu devirde yaşıyorum yaşayan kuşlarda bu devrin kuşları. Saygılarımla.

Yapmayın işte boyle ki azalsın piyasadan o kuşlar seferi azcık az olsun mesafesi az olsun ama illa 1 takla atsın derim :(

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Yapmayın işte boyle ki azalsın piyasadan o kuşlar seferi azcık az olsun mesafesi az olsun ama illa 1 takla atsın derim :(

ÖMER KARDESİM BU KONUNUN TARTIŞMASI BİLE OLMAMALI
YAPISAN KANAT ACAN YER YAPAN KUŞ KUSCULUGA DARBEDİR BOŞA GEÇEN ZAMAN DIR

ARANILANIN BULUNAMAMASININ TEK SEBEBİDİR KONUŞULACAK TARTIŞILACAK KONU BİLE DEGİLDİR

SİMDİYE KADAR DA KİMSEYE BİR SEY KAZANDIRMAMISTIR SAYFA VE ZAMAN İŞGALIDİR

BU VE BU GİBİ KUŞLARDAN VERİM ALAN ALABİLEN İSTİKRAR DEVAMLILIK GÖREBİLEN BİR KİŞİ VAR İSE LÜTFEN SÖYLESİNLER NASIL VERİM ALMIŞLAR NASIL SONUNU GÖREBİLMİŞLER BİZLERDE BESLEYELİM SÖYLEDİKLERİM KENDİ GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİMDİR HERKESİN GÖRÜŞ DÜŞÜNCE KUŞ SEÇİMİNE DE SAYGI DUYUYORUM

AMA KUŞ ÇULUGA KATKISI OLAMAYACAK BU VE BU GİBİ KONULARI TARTISACAK SAK BEN CE BOŞA KÜREK ÇEKİYORUZ ANLAMINI TASIR GÜNDEME BİLE GELMEMESİ GEREKEN BİR KONU

SAYGILAR

selamlar yanlış anlamayın ama taklalı inmek iyi kuş oldugunu ifade etmez taklalı inmekse sorun taklalı inen kuş cuvalla ama besleyen yok seferlerini yapması gerekeni yapan bir kuş bahsedilen ve ben şunu derimki herkes biliyor yapışan kuşun iyi bir kuş olmadıgını ama herkes şunuda bilmeliki emekl, olmayan hiç kimse zamanı cok uygun olan istisna kişiler hariç zaten kart ucuramaz nedenmi önce kartlaşana kadar bir kuşun ölme ihtimali 100 de 10 sonra
ucarkan kaybolma ihtimali 100 de 10 sonra şahin v.s den hasar alma oranı 100 de 5 diyelimki bunlar oldu sonra karta geldi kuşu durmaksızın ucarup formuna sokmak lazım bu zamana 100 60 sahip değiliz sonra kuş yumurtlarken sorun yaşaya bilir yavruda v.s v.s ben şunu anladım ve ondan pek yazmıyorum emekli değilsen 2 3 kişi birlikte ucurmuyorsan kümesin işyerinde değilse hafta sonları calışıyorsan takla kuşu beslememelisin demek ben bundan pek yazmıyorum yavru ucurcak zamanı buldukda kart ucurucak zaman olaki gerçekten kaliteli bu sitede kaç kişi var her sezon yani 3 yıl üst üste ucurdugu bir kuş ? düşününce herkes haklı sorun ne (beslediğimiz ) aradıgımız değil neye uygun yetiştici oldugumuz.

Haklısın abi de o boş inmeyen 3-5 bişey yapan kuşlardan birşeyler çıkarmaya çalışalım en azından boş inen kuşlara yoklukta kotunun ıyısı dıye razı olmayalım benim demek istediğim.

Razı olursak,göz yumarsak böyle büyük bir hataya bu kuşlar üremiş çoğalmış olacak :(

sa kuş sevdalısı dostlar konu derin bir okadarda sıg . yapışma oyun kuşunda görmek istemedigimiz bişeydir. kimse olmasını istemezde. nereye kadar şahsi fikrim diger vasıfları çok çok iyi ise o kuşu her zaman beslerim konumuz degil ama otarafada egilmek lazım bence oyun özelikleri eşit 2 kuşun biri yapışıyor digeri tabansızsa yapışan bence daha makbuldür. öyle anlatıldıgı gibi kuş hiç görmedim.herkez ister kuşu 4 4 lük olsun ama öyle bir kuş olmadıgınıda herkez bilir. amaç uraş hep iyisi için ama her güzelinde bir kusuru var tabi bu konu birazda yöresel farklılıklara göre degişken ola biliyor. saygılar sevgiler !!

Tamamen farklı düşünüyorum eşit kuş olmasa bile yarısı kadar olsun yapışmasın tabansız olsun.

Tabansız kuş ile yapısan kuş mukayese bile edilemez benim nazarımda.

zaten tabanlı kuş yapışmaz,boş inmez..

arkadaşlar bu konu hakkında bukadar farklı fikrin bulunuyor olması beni bir hayli şaşırttı doğrusu !
taklalı inmek ve perdahlı inmek veya harmanlamak aynı şeydir, bu 3 durumdada kuş fişek alır ama tamamlamaz ve kendini taklalı veya taklasız olarak yerine bırakır , bunda herhangi bir problem yoktur, ancak; kuş 100 metre ve 30 seferde yapsa inerken hırsla ve ani alçak ve düz iniş yaparsa yani yapışırsa bu kuşun altını kimse dolduramaz arkadaşlar, bu kustan damızlık olmaz, yavrusu yapmazsa torunu yapar o yapmazsa onun yavrusu yapar vs vs ...

tüm federasyonların tüzüğünde de bu bu şekildedir ve diskalifiye sebebidir.

saygılarımla

msaitgok' Alıntı:
filo' Alıntı:
zaten tabanlı kuş yapışmaz,boş inmez..

Yanlış bilgi. Tabanlı kuşlar da yapışma eğilimi daha fazladır.

buna bizzat ben şahidim ! iki adet kuşum biri eke biri yavru, tabanlı oynuyorlardı ikiside boş attı, uzun süre şans verdim düzeltirler belki diye ama nafile, netice yemciye....

EVET GENÇLERİN BİLGİLENMESİ AÇISINDAN BU ÖNEMLİ KONUYA EGİLELİM LÜTFEN ARKADASLAR

Yapışma son inişini yabani gibi yapan kuştur ben böylesi kuşu kümesde bakıcı bile yapmam nedeni gider damızlıklara çöker altından gelende yapışır bu sefer damızlığını dağıtırsın altıboş yavru basıyo diyo kümesimde 1çift bakıcı demkeşim var onları besliyom onlar kazayla tohum tuttursada yavrusu belli olur
bide yer yapan kuş var kuş zamanında izlenmiştir çok zor inen bi kuşturdur uçurdugun yerde kuşun yer yapmasına elverişlidir o kuş beslenir altından gelen denenir yer yapan kuşlar geneli çok zor inen kuşlardır kuş biraz kafayı çalıştırır bi kere kendini denizliğe oluğa kapıdan içeri yada dalın altına attımı artık yerini yamıştır yorulunca hemen gelir çok rahat iner bu gün yer yapmış çok güzel oynayan bi damzılığımın altından gelen yavru saat 2 de kaldırımışlar saat 5 de son seferlerini karanlıkta yapmış ve yerine inememiş çok güzel oynadığını kuşçu birçok arkadaşıman duydum gidip izlemek nasip olmadı inşalah gelir

arkadaslar guzel acıklamıslar fakat kusta bır canlı arkadaslar cok ucustan sonra yorulmustur nefesı kesılmıstır yada eşini bir an görüp inmiştir bunlar olur seyler ama sık sık yapıyorsa o zaman kişinin kendı takdırıne kalmıstır

hatali kusu sevmemde beslememde,
1- yerine inmesini beceremeyen kus,
2-yapisan kus
3-taklasiz inen kus
4-yavru kus gibi kuyruga basan (gotleyen kus)
5-surekliligi olmayan kus
6-standardi olmayan kus
7-asiri takladan (perdahtan) saga sola dusen kus
8-tak taki olmayan sessiz yada kirik sesli kus
9-kanat acan
10-telek koku patlatan
11- bir muttet yatinca kendini bosaltan
12-yada sik taklaya girip ucma ozelligini kaybeden
13-yeriden baska yere inen, agactir daldir catidir vesayre
14-verdigi yavrular oynamiyorsa altindan yavru dusmuyorsa.
15-vesayra ve sayre bu boyle gider, daha fazla kafanizi agritmayayim.

6 aylik bi yavrum var yerde kus olmadimi 1 saat ucuyor ve 20 sefer yapiyor ama inerken duz bi sekildi iniyor bide bazen 10 dk ucuruyorm hedefe 2 3 kus koyuyorum direk iniyor hedefte kus olmadimi oynuyor 1 saat ucuyor kus gordumu taklasiz iniyor neden boyledir kisaca altina kus serdnmi oynamiyor yoz bi kusa pirilti vermissin gibi iniyor kus cikarinca lakin hic kus gormedn 1 saat ucup oynuyor 20 sefer falan yapiyor anlatildigi gibi inerken yapisiyor dumduz iniyor ne yapmak gerek

Son düzenleme:
Arkadaslar öncelikle ''yapışma '' nedir? onda bı karar kılarsak tartısmayı daha saglıklı yurutebılırız.
Yapışma adı üzerinde gelip yere paralel şekilde zın diye yapismadir. Kuş uçarken birde bakmışın gelmiş yaprak gibi sessiz sedasız gelip güzelce konmuştur. Yapışma budur. Yıllardır kuş ucururum çok başıma geldi. Altı boştur. Kuş turdan çıkar hedefe doğru gelir yaklaşır yada bazıları atislidir kilitler kendini hedefe doğru yaklaşmıştır, heyecanlandırın taban vurup fisekliyecek diye ama. Birde bakarsın gelmiş tik diye yere konuvermistir. İşte yapışma budur. Artık kuşu yerden kaldirdiktan beş dk sonramı bu hareketi yapar onbes dk sonramı yarım saat sonra mı artık oda kusa kalmıştır. Sonuçta iki kanat bir kuyruk oda başına buyruk. Arızalı kuş,yada arıza verecek kuş bilen seyis için hemen anlaşılır.

Geri