YAPIŞAN KUŞ MAKBULMU DEĞİLMİ ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan timko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 147
  • Görüntüleme Görüntüleme 32K
yapşan kuş beslenmez. nedenine gelince birilerine uçurursunuz ha kondu ha konacak diye allah etmesin
kalp krizinden gidersiniz

1970. yıllarda ulucanlar ceza evinin tam karşısında tek gözlü bi kulübede topal Kazım diye bi arkadaşımız yaşardı,eskilerin (hayatta kalanlar) hemen hemen çoğu Kazımı bilir ve tanırlar.
Bu arkadaşın ayağının biri yoktu, bir gün rahmetli dedenin (eski kuşçular kahvesi) kahvesinde toplanıp şimdi rahmetli olan bi kardeşimizin evine kuş seyretmeye gittik, tabi bizim topal kazımıda yanımıza aldık,oturduk,yedik içtik kuş seyredip sohbet ediyoruz,kuş üç veya dört sefer yaptı,ama haddinden fazla uzun ve bol taklalı oynuyor,kuş karşı tepeden (kale) bi kapattı binaların arasından kümesin üzerine geldi,hepimiz tabanı vurup gene uzun gitmesini beklerken kuş gelip taklasız kümesin üzerine indi.
Hayatım boyunca hiç unutamam,bizim topal kazım koltuk deynekleriyle yerinden kalkarak başladı oynamaya,hem oynuyor hemde GEL TEMUR AĞADA GEL TEMUR AĞA,SELAMUN ALEYKÜM TEMUR AĞA diyerek bir nakarat tutturup dönüp duruyordu.
İşte oyunsuz , taklasız ve perdahsız inen kuşlara selamun aleyküm lafını ilk olarak söyleyen ve yurt sathına yayılmasına sebep olan kişi rahmetli Topal Kazım'dır. Allah (cc) imanı kadar rahmet eylesin,bende bu yazıyı okuyunca kendisini hatırladım,demekki rahmet istemiş.

selami agbi ellerinden öperim selamını mamakta ömer agbiye ilettim ömer agbi hemen hatırladı kuşlarını çalanlardan almıştık dedi ömer agbi de selam etti elleinden öperim dedi

marik kardeşim bizim dostlarımız güzel insanlardır teşekkür ettim saol. biz mütevazi kendi halinde insanlarızdır

kıymetli cevdet agbicigim say gılar sunar ellerinden öpüyorum görüşlerine saygı duyuyorum tabiki kanat elleyen kuşdan ellemeyende çıkar o ellemeyendende elleyen çıkacaktır ha kuşcu besler veya beslemezkuşun neslinde elleyen kuşun altından çıkan ellemeyenden elleyen elleyenden ellemeyen çıkıyorsa bu kuşları beslemenin bir faydası yok yeni yetişşen arkadaşlara gençlere elleyen kuşlara hizmet etmemelerini anlatmaya çalışarak kuşçulugu ileriye daha ileriye bu genç arkadaşlar bilinçli olarak daha iyiyapmaları açısından daha iyi olacagına inananlar danım rahmetli kör satılmış yani satılmış agbi 1975 1978 seneleriydi hatırımda kaldı kadarıyla keçı kıran şimdiki adıyla mamak altı agaç mahallesine kayın babasının evinde bir müddet kuş besledi ben13 14 yaşlarındaydım kayınlarıda çocukluk arkadaşım evleri bizim evin hemen karşısındaydı bir kuşu inmişti bizimö bahceye perçemli kara gök iki taraf tan da ellemişti götürüp verdim ve dedimki satılmış agbi bu kuş kanat patlatmış seside sesli degil dedim BANA DEDİGİ ŞU KÖKÜ BATSIN OGLUM KÖKÜ BOZUK DEDİ BİRDE ELİME HASTA BİR ARAP TAKKALI VERDİ ODA GLİRKEN YOLDA ELİMDE ÖLDÜ BU VESİLE İLE NUR İÇİNDE YATSIN RAHMETLİYİ ANMIŞ OLDUK saygılar sunar ellerinden öpüyorum

kafasına göre iyi kuşçuyum diyen bir arkadaşa gittik 2 gün önce bize çok meşhur kuşlardan bir tane attı anlatıyor üçbuçuk saat inmez falan diye aradan 15 dakka geçti kuş bir sefer oynadı arkadaş çay alıyordu çocuğunun elinden kuş geldi koşa koşa indi. zor iniyor falan hala anlatıyor baktı kuş yerde bende buda onun kardeşimi dedim yok dedi kendisi demek rahatsız hayvan dedim evet dedi abi dün çok uçtu. bazı çok iyi oynayan kuşlar var böyle yapıyor nedense

kuş neden yapışır birazda bunu konuşsak vallahi ben yıllarca düşündüm çözemedim tek aklımayatan kuşun içerden elliyor olabilecegi yoksa hırs var atış var takla var gezme var taban var perdah oda var öyleyse lap diye konması neden en önemli konulardan birisi bence bu

kuscu_marik' Alıntı:
kuş neden yapışır birazda bunu konuşsak vallahi ben yıllarca düşündüm çözemedim tek aklımayatan kuşun içerden elliyor olabilecegi yoksa hırs var atış var takla var gezme var taban var perdah oda var öyleyse lap diye konması neden en önemli konulardan birisi bence bu

evet neden yapışıyor..... farklı bakış acısı ama güzel bir düşünce kuş içten kanat ellermi ?

Evet kuş neden yapışır güzel bir konuya deginmişsin muharrem abi.
Ve bazı yerlede kus butun görevini yapıyorsa gelsin bos taklasız ınsın diyorlar buna ne dıyorsunuz.

S A BUNCA GEÇEN KUŞÇULUK YAŞANTIMDA AKLIM ERDİ ERELİ KUŞLARLA İÇ İÇEYİM KANAT ELLEYEN YER YAPAN KUŞU ANLADIM LAKİN YAPIŞAN KUŞU PÜR DİKKAT GÖZLEMLEMEME RAGMEN ÇÖZEBİLMİŞ DEGİLİM SADECE AKLIMA YATAN DOGRULUK DERECESİNİDE BİLEMEDİGİM MANTIK YÜRÜTTÜGÜM SADECE ŞUDUR

İNSAN GÜCÜNÜN GEREKTİRDİGİ MÜSABAKALAR OLSUN SPOR VS BİLHASSA FUTBOLDA OLA GELEN AŞIRI ZORLANMALARDA MEYDANA GELEN İŞTE TENDON BAGLARI KOPTU LİFİ ATTI GİBİ KENDİNE BAKAMAYAN SPORCULAIN FUTBOLCULARIN YAŞADIGI SORUNLAR GİBİ DÜŞÜNÜYORUM YANİ KUŞ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE İÇİNDEKİ BÜTÜN PERFORMANSIN TAMAMINI YANSITMASINDAN DOLAYI AŞIRI ZORLAMA İLE KANAT KASLARININ İÇERDEN YIRTILMASI KOPMASI SONUCUNDA CANI YANDIGI ANDA GELİP YAPIŞMASI OLARAK DÜŞÜNÜYORUM TABİKİ İDDİA ETMİYORUM BENİMKİSİ SADECE BİR TAHMİN DAHA BAŞKA BİR ŞEY BİLEMİYORUM BU KONUDA DAHA BAŞKA YORUM YAPACAK ARKADAŞLARA DA SAYGI DUYUYORUM

İŞİNİ YAPSINDA GELSİN KONSUN DÜŞÜNCESİNE SAYGI DUYUYORUM AMA KENDİM OLARAK KATILMIYORUM NEDENİ GELİP KONACAK KUŞ ZATEN İŞİNİ YAPAMAZ OYUNUNU TATMİN EDECEK ŞEKİLDE YAPIP BİR İKİ YADA ÜÇ SAAT UÇUP GELİP LAP DİYE KONAN KUŞ HİÇ GÖRMEDİM HA İŞİNİ YAPAR İZLEYENİ DOYURUR TATMİN EDER PİLİ BİTMİŞ BİR ŞEKİLDE OYUNA GELİP TAKLALI UZMASINI YAPAR İNMEYE GELİR BİTMİŞ BİRŞEKİLDE ESNEYEREK İNEN KUŞA BİR ŞEY DİYEMEM AMA SÖYLENİLDİGİ GİBİ İŞİNİ YAPSINDA GELSİN KONSUN DENİLEN KUŞU GÖRMEDİM GELİP KONAN YAPIŞAN KUŞTUR YAPIŞAN KUŞTA İKİ ÜÇ SAAT ÇALIŞMAZ İŞİNİ YAPIP KONAN KUŞ OKADAR SAAT HAVADA KALAMZ DİYOR SAYGILAR SUNUYORUM

İNSAN GÜCÜNÜN GEREKTİRDİGİ MÜSABAKALAR OLSUN SPOR VS BİLHASSA FUTBOLDA OLA GELEN AŞIRI ZORLANMALARDA MEYDANA GELEN İŞTE TENDON BAGLARI KOPTU LİFİ ATTI GİBİ KENDİNE BAKAMAYAN SPORCULAIN FUTBOLCULARIN YAŞADIGI SORUNLAR GİBİ DÜŞÜNÜYORUM YANİ KUŞ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE İÇİNDEKİ BÜTÜN PERFORMANSIN TAMAMINI YANSITMASINDAN DOLAYI AŞIRI ZORLAMA İLE KANAT KASLARININ İÇERDEN YIRTILMASI KOPMASI SONUCUNDA CANI YANDIGI ANDA GELİP YAPIŞMASI OLARAK DÜŞÜNÜYORUM TABİKİ İDDİA ETMİYORUM BENİMKİSİ SADECE BİR TAHMİN DAHA BAŞKA BİR ŞEY BİLEMİYORUM BU KONUDA DAHA BAŞKA YORUM YAPACAK ARKADAŞLARA DA SAYGI DUYUYORUM

'' MUHARREM BEY;KUŞUN OYUN PERFORMANSININ ANNE VE BABADAN KALITSAL OLARAK GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNÜRSEK BU YAZDIĞINIZ YAZI MANTIKLIOLMUYOR PEK.ÇÜNKÜ PAPIŞAN KUŞUN GENELDE YAVRULARINDA DA AYNI SORUN OLUYOR.AMA BAZEN EŞ DEĞİŞTİRMELERDE BU YAPIŞMA YÜZDESİNİ DÜŞÜREBİLİYORSUNUZ.BENCE ZATEN KUŞ İNMEYE GELİR HERZAMAN YAPTIĞI OYUN YANİ FİŞEK YADA SEFER BENCE İSTEM DIŞI BİR DAVRANIŞ.

İŞİNİ YAPSINDA GELSİN KONSUN DÜŞÜNCESİNE SAYGI DUYUYORUM AMA KENDİM OLARAK KATILMIYORUM NEDENİ GELİP KONACAK KUŞ ZATEN İŞİNİ YAPAMAZ OYUNUNU TATMİN EDECEK ŞEKİLDE YAPIP BİR İKİ YADA ÜÇ SAAT UÇUP GELİP LAP DİYE KONAN KUŞ HİÇ GÖRMEDİM HA İŞİNİ YAPAR İZLEYENİ DOYURUR TATMİN EDER PİLİ BİTMİŞ BİR ŞEKİLDE OYUNA GELİP TAKLALI UZMASINI YAPAR İNMEYE GELİR BİTMİŞ BİRŞEKİLDE ESNEYEREK İNEN KUŞA BİR ŞEY DİYEMEM AMA SÖYLENİLDİGİ GİBİ İŞİNİ YAPSINDA GELSİN KONSUN DENİLEN KUŞU GÖRMEDİM GELİP KONAN YAPIŞAN KUŞTUR YAPIŞAN KUŞTA İKİ ÜÇ SAAT ÇALIŞMAZ İŞİNİ YAPIP KONAN KUŞ OKADAR SAAT HAVADA KALAMZ DİYOR SAYGILAR SUNUYORUM

''BU PARAGRAFA TAMAMEN KATILIYORUM AMA .''

SAYGILAR ......

hüseyin turan' Alıntı:

'' MUHARREM BEY;KUŞUN OYUN PERFORMANSININ ANNE VE BABADAN KALITSAL OLARAK GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNÜRSEK BU YAZDIĞINIZ YAZI MANTIKLIOLMUYOR PEK.ÇÜNKÜ PAPIŞAN KUŞUN GENELDE YAVRULARINDA DA AYNI SORUN OLUYOR.AMA BAZEN EŞ DEĞİŞTİRMELERDE BU YAPIŞMA YÜZDESİNİ DÜŞÜREBİLİYORSUNUZ.BENCE ZATEN KUŞ İNMEYE GELİR HERZAMAN YAPTIĞI OYUN YANİ FİŞEK YADA SEFER BENCE İSTEM DIŞI BİR DAVRANIŞ.

''BU PARAGRAFA TAMAMEN KATILIYORUM AMA .''

SAYGILAR ......

S A HÜSEYİN BEY ZATEN BENİMKİ BİR TAHMİNDİ KESİNLİKLE İDDİA DEGİL TABİKİ YAPIŞANDAN YAPIŞMAYAN YAPIŞMAYANDAN DA YAPIŞAN ÇIKAR TAKLALI PERDAHLI YÜKSEK PERFORMANSLI KUŞLARA KIRMAYLA EN AZA İNDİRİLEBİLİR YİNEDE GENLERLE ALAKALI OLDUGUNDAN YİNE YAPIŞAN ÇIKAR
KANAT ELLEYENİ YER YAPANI BİLİYORUZ BU YAPIŞMA KONUSU KUŞÇULUK İÇİN ÇOÇ ÇOK ÖNEMLİ YAPIŞAN KUŞ İSTEM DIŞI DİYORSAK BU BÜTÜN KUŞLARDA GÖRÜLMEZMİ İSTEM DIŞI GENLERLE ALAKALI OLABİLİRMİ YADA ELİMİZE GEÇEN GÜZEL BİR BİLMEDİGİMİZ KUŞUN YABANİ GUT BİR KUŞDAN GERİYE DÖNÜK ALDIGI DÖLÜ NESLİNE AKTARIP TAŞIYA GELDİGİ OLABİLİRMİ ÇÜNKÜ PEK ÇOK KİŞİ BESLEDİGİ KUŞUN GERÇEK NESLİNİ BİLEMİYEBİLİYOR ZAMANLA KUŞLARIN KIRILMASI İLE OLABİLECEK BİRŞEYMİ SİZCE MANTIKLIMIDIR
SAYGILAR

KANAT ELLEYENİ YER YAPANI BİLİYORUZ BU YAPIŞMA KONUSU KUŞÇULUK İÇİN ÇOÇ ÇOK ÖNEMLİ YAPIŞAN KUŞ İSTEM DIŞI DİYORSAK BU BÜTÜN KUŞLARDA GÖRÜLMEZMİ İSTEM DIŞI GENLERLE ALAKALI OLABİLİRMİ YADA ELİMİZE GEÇEN GÜZEL BİR BİLMEDİGİMİZ KUŞUN YABANİ GUT BİR KUŞDAN GERİYE DÖNÜK ALDIGI DÖLÜ NESLİNE AKTARIP TAŞIYA GELDİGİ OLABİLİRMİ ÇÜNKÜ PEK ÇOK KİŞİ BESLEDİGİ KUŞUN GERÇEK NESLİNİ BİLEMİYEBİLİYOR ZAMANLA KUŞLARIN KIRILMASI İLE OLABİLECEK BİRŞEYMİ SİZCE MANTIKLIMIDIR
SAYGILAR

MUHARREM BEY SAYGILAR,

Bizim burda yazdığımız yazılar tabi ki bilir kişi raporu değil,önce bunu arkadaşların anlamasını isterim.ama ben 15 yaşımdan beri kendi yavrularımı uçuran dışarıdan kümese kuş sokmayan bir kuşçuyum.yazdığımız yazılar uzun yıllar yapmış olduğum yetiştiriciliğinve gözlemlerimin sonucudur.ama inanın hala yeni bir şeyler öğreniyor insan kuşçuluk adına.

Evet bence kuşta ne eksiklik olursa olsun doğru eşleme ile eksikler asgari dereceye indirgene biliyor.iki üç nesil sonrada hata en az seviyeye inebiliyor.ama gerçekten zor bir iş.

BEN KUŞLARDA OYUN OLAYININ İSTEM DIŞI BİR GENETİK OLAY olduğunu düşünüyorum.doğada hiç bir canlı inmek için bu kadar çaba harcamıyor.demek ki normali yapışmak,ama bizim tercihimiz inmek için gelip inemeyen ve gücünü performansını, oyununa veren kuş olsuğu için kuştaki bu genin daha baskın olmasını sağlamaya çalışıyoruz.

En iyi kuşun bile günde 5 kere 6 kere kalkıp indiğini düşünelim,o kuşta kendini boşalyacaktır eminim.bir kaç gün içinde eski performansından eser kalmayacak dahada zorlamayla iyi bir kuş dahi yer yapıp boş inecektir.demek ki kuş yorulup kendini topladıktan sonra oyununu tekrar istikrarlı yapabiliyor.buda oyun performansının güç ile alakalı olduğunu gösteriyor.gücünü en iyi şekilde kulşlanabilecek yapıya sahip olan kuş (kanat ve fizik yapısı) performans olarak ta üstün oluyor.bilmem dikkat ettinizmi yapışan kuşu elinize aldığınızda anlaya biliyorsunuz aslında.kanat yapısı ile fiziğiyle,ayak pozisyonu ile tahmin edilebiliyor bence.

NASIL MI?

Boş inen yapışan kuş ayaklarının yumruk yapıp toplar ve göğsüne çeker ele alındığı zaman.
Genel de bodur olur yani ayakları kısa,göğsü kasalı olur.vücudu ağır olur yani.
Kanat telekleri ince ve uçlara doğru birbirinden ayrık olur.
Ve genelde boş inen kuşlar iyi atışlı olur,seri uçarlar.

Bir başka konu evet kuşların nesiller önce iyi kuşla kırılmamış olması büyük sorun açabiliyor.genin baskın çıkması durumunda iyi yavru alma ihtimali azalıyor.iyi bir kuştan 10 tane yavru alırsınız ama 1 tane ekeyi geçen olursa ne ala.bu ankara ve sivas kuşlarında daha fazla oluyor.nedeni çok basit bizlerde zamanı8nda bu kuşa yabaniyi vur yavrusu oynar muhabbetini çok yapardık.ama o yabani gene öyle bir giriyor ki bir daha iyi olan ekenin baskın oyununu bulamıyorsunuz.bunu bütün kuşçular yapmıştır.bir tane kötü bazen gelecek nesillerin bertaraf olmasına sebeb olabiliyor.İYİ BİR KUŞU EŞLERKEN KESİNLİKLE OYUN TARZI BİLİNEN İYİ Bİ,R KUŞLA EŞLEME GEREKLİLİĞİ NESİLLERİ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR BENCE.bunu yapmazsak kırık kuşlarla bocalayıp dururuz senelerce.

SAYGILAR....

hüseyin turan' Alıntı:
SAYGILAR

MUHARREM BEY SAYGILAR,

Bizim burda yazdığımız yazılar tabi ki bilir kişi raporu değil,önce bunu arkadaşların anlamasını isterim.ama ben 15 yaşımdan beri kendi yavrularımı uçuran dışarıdan kümese kuş sokmayan bir kuşçuyum.yazdığımız yazılar uzun yıllar yapmış olduğum yetiştiriciliğinve gözlemlerimin sonucudur.ama inanın hala yeni bir şeyler öğreniyor insan kuşçuluk adına.

Evet bence kuşta ne eksiklik olursa olsun doğru eşleme ile eksikler asgari dereceye indirgene biliyor.iki üç nesil sonrada hata en az seviyeye inebiliyor.ama gerçekten zor bir iş.

BEN KUŞLARDA OYUN OLAYININ İSTEM DIŞI BİR GENETİK OLAY olduğunu düşünüyorum.doğada hiç bir canlı inmek için bu kadar çaba harcamıyor.demek ki normali yapışmak,ama bizim tercihimiz inmek için gelip inemeyen ve gücünü performansını, oyununa veren kuş olsuğu için kuştaki bu genin daha baskın olmasını sağlamaya çalışıyoruz.

En iyi kuşun bile günde 5 kere 6 kere kalkıp indiğini düşünelim,o kuşta kendini boşalyacaktır eminim.bir kaç gün içinde eski performansından eser kalmayacak dahada zorlamayla iyi bir kuş dahi yer yapıp boş inecektir.demek ki kuş yorulup kendini topladıktan sonra oyununu tekrar istikrarlı yapabiliyor.buda oyun performansının güç ile alakalı olduğunu gösteriyor.gücünü en iyi şekilde kulşlanabilecek yapıya sahip olan kuş (kanat ve fizik yapısı) performans olarak ta üstün oluyor.bilmem dikkat ettinizmi yapışan kuşu elinize aldığınızda anlaya biliyorsunuz aslında.kanat yapısı ile fiziğiyle,ayak pozisyonu ile tahmin edilebiliyor bence.

NASIL MI?

Boş inen yapışan kuş ayaklarının yumruk yapıp toplar ve göğsüne çeker ele alındığı zaman.
Genel de bodur olur yani ayakları kısa,göğsü kasalı olur.vücudu ağır olur yani.
Kanat telekleri ince ve uçlara doğru birbirinden ayrık olur.
Ve genelde boş inen kuşlar iyi atışlı olur,seri uçarlar.

Bir başka konu evet kuşların nesiller önce iyi kuşla kırılmamış olması büyük sorun açabiliyor.genin baskın çıkması durumunda iyi yavru alma ihtimali azalıyor.iyi bir kuştan 10 tane yavru alırsınız ama 1 tane ekeyi geçen olursa ne ala.bu ankara ve sivas kuşlarında daha fazla oluyor.nedeni çok basit bizlerde zamanı8nda bu kuşa yabaniyi vur yavrusu oynar muhabbetini çok yapardık.ama o yabani gene öyle bir giriyor ki bir daha iyi olan ekenin baskın oyununu bulamıyorsunuz.bunu bütün kuşçular yapmıştır.bir tane kötü bazen gelecek nesillerin bertaraf olmasına sebeb olabiliyor.İYİ BİR KUŞU EŞLERKEN KESİNLİKLE OYUN TARZI BİLİNEN İYİ Bİ,R KUŞLA EŞLEME GEREKLİLİĞİ NESİLLERİ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR BENCE.bunu yapmazsak kırık kuşlarla bocalayıp dururuz senelerce.

SAYGILAR....

TEŞEKKÜRLER HÜSEYİN BEY SAYGILAR GENÇLERİN FAYDALANABİLMESİ AÇISINDAN GÜZEL BİR PĞAYLAŞIM OLDU

Bu tartışmaya daha önce de fikir beyan etmiştim.Konu yeniden canlanınca tekrar okudum.Konuyu açan arkadaşımın sitesinde videolar var.

Örnek bu iki video:
http://www.dailymotion.com/video/xb99gi ... -c_animals
[dailymotion]xb99gi[/dailymotion]
http://www.dailymotion.com/video/xb99n3 ... -c_animals
[dailymotion]xb99n3[/dailymotion]

Öncelikle kuşuna lafım yok,maşallah diyelim. Benim bu videoları buraya taşıma sebebim, konma yapışma hadisesi ile alakalı kendi fikirlerimi paylaşmak için örnek olsun.Fikirlerime katılana da saygı duyarım katılmayana da.
Videolara gelirsek bu kuşu ben uçuruyor olsaydım ,bu gelişler bana göre henüz sefer değildi.Kuş daha indirmemiş, yukardan alıyor.Bence bu kuş saatini dolduran bir kuş da değil.Uçtuğu süre içerisinde en fazla 7/8 defa bu örneklerdeki gibi baş alıp iniyordur.Son videosu da iniş videosu.Videoda ''iniş budur '' diye yazılı

http://www.dailymotion.com/video/xb99o4 ... s?from=rss
[dailymotion]xb99o4[/dailymotion]
Bu kuşun bu aşamada böyle inmesi normaldir.Gelmiş 5/6 metre üzerinden ayak açmış perdahlamış ve inmiş.

İniş için örnek vermek için kuşun hedefe indirmiş ,havada kalmayı beceren, uçuş süresini 1/2 saat üzerine çıkarmış,hedefine 20 ortalama seferle saldıran,kendini bitirinceye kadar teslim olmayan bir kuş olması gerekir ki o zaman tartışalım.Belki bu videolardaki kuş da o kıvama gelecektir ama videoların çekildiği dönemi örnek vermek için erken bir dönem

Bunun için de yine bir örnek Bu sitede var.Levent bey koymuş Adapazarı kupasında uçan Hacı Faruk arkadaşımızın kuşu.Kuşun videoları da var sitede. Kuşun havada kaldığı süre 2 saat civarı ,50 üzeri seferi var 33 seferi punalamaya girmiş.Kuşu beğenen olur beğenmeyen olur. Ben ona da maşallah diyorum.Ancak videolarda kuşun inişini göremedim .Eğer olsaydı işte o kuş iniş tartışması için uygun bir kuş olurdu.

mleventok' Alıntı:
arkadaşlar hacı faruk arkadaşımızın 136,5 puan alan kuşun vıdeosu asagıdakı lınklerde.ıyı seyırler.(gunes battıkca cekım kalıtesı arttı.sonlara dogru daha net bı cekım var)
1.vıdeo http://www.facebook.com/pages/Sakar...392950137#!/video/video.php?v=148654171853815
2.vıdeo http://www.facebook.com/pages/Sakar...392950137#!/video/video.php?v=148655068520392
3.vıdeo http://www.facebook.com/pages/Sakar...392950137#!/video/video.php?v=148657881853444

Ben buraya daha önce de aynı fikri beyan etmiştim .Bu konma/yapışma hadisesini , kuş uçuran arkadaşlarla kuşun altında konuşmak lazım.Bence konmayı yapışmayı tartışmadan önce kuş ne yaptı ona bakmak lazım.Hele kuş görevini yapsın sonra hataları tabi ki tartışılır.Bana göre de uçak inişi hatadır ve düzden konan kuş zaten akıllı kuştur.Öyle havada iki saat kalıp hedefe saldırarak kendini bitirmez.

Selamlar

selamın aleyüm
kardeşim taklasız inen kuş makbul değildir yarışmada puan kaybeder bende etmez.çünkü kardeşlerin bazıları yapışır bazısı yapışmaz kardeşin biri iyi biri kötümü?kuş uyanık çıkmış kolaya kaçmış kanı mı bozulmuş

yok canım :) iyi yapışıyosa makbuldür (!) :D yapıştımı çıkmayacak...

slm arkadaşlar sizlere başımdan geçen bi olayı anlatacağım bizim memlekette tanınmış yaşça benden büyük olan bi abi şarşıda karşılaştık bana güzel bi kuş getir sana çok güzel oynayan bi kuşum var onu vereceğim dedi bende bi kuş aldım gittim neyse biraz muhabbet etikten sonra dediki evde misafirlerim var sen kusura bakma eve 100 metre civarında uygun bi yer var oradan izle.bende tamam dedim havaya bi gök saldı kanat ısıtma atma derken kuş bi sefere geldi sanırsınız buluta girecek taklala araları açık 50 metre üzeri çok güzel bi oyun yapıyo bu oyundan yaklaşık 10 sefer yaptı neyse kuş çatıya attı abi çıktı çatıya aldı geldi.
al dedi kuşu gördün en güzel kuşuna vur yavru al ama kuşu uçurma alıştıraman dedi
bende dedimki böyle güzel oynayan bi kuşu neden veriyosun başkası olsa hemen alır dua eder.
abi dediki bu kuş çok sıkışınca komşumun oraya basıyo bir birimize gireceğiz ondan veriyorum.dediysede ben pek inanmadım neyse ertesi gün kuşlarımla yemledim yanına bi kuş taktım kuşu kaldırdım kuş bizim ilçeyi komple dolandı bi gitmediyse o abinin evinin bulunduğu kısıma gitmedi neyse kuş umudunu kesince yarım saat kadar bi zaman evini aradı evini bulamayınca geldi kalktığı yere aynı bi yabani gibi indi hayret ettim.ertesi gün tekrar kaldırdım kuş 1,2 sefer çok uzun süper oyunlar çıkarttı yine geldi angut gibi indi
meğer bana kuşu veren abi kuş yapışacağı zaman kiş kiş diye ses veriyomuş kuşa kuşta o sesle ürküp fişeğe çıkıyomuş
bu kuşu 1 hafta kapımda kaldırdım meraklısı çıktı altının boş olduğunu söylememe rağmen aldılar
diyeceğim şu ki ben o insana inanıp kuşu en iyi kuşuma eşlesem çıkılması zor bi yola girecektim

tolga40' Alıntı:
slm arkadaşlar sizlere başımdan geçen bi olayı anlatacağım bizim memlekette tanınmış yaşça benden büyük olan bi abi şarşıda karşılaştık bana güzel bi kuş getir sana çok güzel oynayan bi kuşum var onu vereceğim dedi bende bi kuş aldım gittim neyse biraz muhabbet etikten sonra dediki evde misafirlerim var sen kusura bakma eve 100 metre civarında uygun bi yer var oradan izle.bende tamam dedim havaya bi gök saldı kanat ısıtma atma derken kuş bi sefere geldi sanırsınız buluta girecek taklala araları açık 50 metre üzeri çok güzel bi oyun yapıyo bu oyundan yaklaşık 10 sefer yaptı neyse kuş çatıya attı abi çıktı çatıya aldı geldi.
al dedi kuşu gördün en güzel kuşuna vur yavru al ama kuşu uçurma alıştıraman dedi
bende dedimki böyle güzel oynayan bi kuşu neden veriyosun başkası olsa hemen alır dua eder.
abi dediki bu kuş çok sıkışınca komşumun oraya basıyo bir birimize gireceğiz ondan veriyorum.dediysede ben pek inanmadım neyse ertesi gün kuşlarımla yemledim yanına bi kuş taktım kuşu kaldırdım kuş bizim ilçeyi komple dolandı bi gitmediyse o abinin evinin bulunduğu kısıma gitmedi neyse kuş umudunu kesince yarım saat kadar bi zaman evini aradı evini bulamayınca geldi kalktığı yere aynı bi yabani gibi indi hayret ettim.ertesi gün tekrar kaldırdım kuş 1,2 sefer çok uzun süper oyunlar çıkarttı yine geldi angut gibi indi
meğer bana kuşu veren abi kuş yapışacağı zaman kiş kiş diye ses veriyomuş kuşa kuşta o sesle ürküp fişeğe çıkıyomuş
bu kuşu 1 hafta kapımda kaldırdım meraklısı çıktı altının boş olduğunu söylememe rağmen aldılar
diyeceğim şu ki ben o insana inanıp kuşu en iyi kuşuma eşlesem çıkılması zor bi yola girecektim

S A TOLGA KARDEŞİM KUŞUN YAPIŞANINA HER KEZ DENK GELİR SEN ADAMINDA YAPIŞANINA DENK GELMİŞSİN ÖYLE TAMAHKAR KURNAZ İNSAN ÇOK KUŞ İÇİN YAPTIGI KURNAZLIGI KUŞÇU OLABİLMEK İÇİN YAPMAZLAR KUŞÇU OLAMAYACAK KAPASİTEDEKİ İNSANLAR BUNLARDIR HAZIRCILAR TAMAHKARLAR HİÇ BİTMEZ SENİN İÇİN BÖYLE KİŞİLERİN HER ZAMAN OLABİLECEGİ KONUSUNDA TECRÜBE OLMUŞ O KAZANDIGINI SANIR HALBUKİ KAZANAN SENSİN
SAYGILAR

geçenlerde bundan ik hafta once dişi 2.5 yasında bır arap ızledım kus yuzde 80 tabanlı ve 4 56 7 gıdıyor ortalama 15 25 mtre arası ve kus bır metre altına oturuyor uctugu sure zarfında 37 sefer yaptı ve sn seferınde geldı dırek ındı sızce bu yapısmamıdır bana gore kus yeterınce hattafazlasıyla gorevını yapmıs durumda benım fıkrımce cnku kus yuksek almıyor zaten bır metre altına ınıyor

Selamlar Oğuz Bey,
Seyrettiğiniz kuş2,5 yaşındaki kuş için oldukça iyi bir oyun çıkartmış, antrenman eksiği olan kuşun da 37 seferi çıkaramayacağını varsayıyorum,en azından saatini doldurmuş bir kuştur. Yaşı ve bu durumu nedeniyle bekleyelim altını doldurur diyebileceğimiz bir kuş değil galiba. Bence seyrettiğiniz kuş yapışmış. Görevini yapma konusuna gelince keşke 10 sefer 4 taklayla 15 metre oynayıp yerine 3 taklayla harmanlayarak inseydi.

Selamlar
Khalid

selamlar 37 sefer 4 8 takla arası oynayan kart bir kuş yapışmaz o sadece boş inmiştir.

birde bende izlemek isterim oğuz bu kuşu istanbulun neresinde oynuyor.

Merhabalar Kenan Abi,
Ben Oğuz Bey'in yazdıklarına binaen yapışmıştır dedim.
Çünkü orada direkt indi yazıyordu. Kuşun inişi izletip izletmediğini bilmiyorum ancak benim bildiğim kuş boş inebilir(hedefe girip sonra kendini biraz yukarıya fırlatır, ayak gösterir ama taklasız inebilir).
Ancak, benim yazılandan anladığım kuşun bunları yapmadan direkt indiği.
Belki tecrübe eksikliğim yanlış anlamama neden olmuş olabilir.
Ben kuşun direkt kut gibi inmesini yapışma olarak değerlendirmiştim.Antrenman eksiğinin olmayışı ve yaşı dolayısıyla da müsamaha göstermeye pek gerek olmadığını düşünmüştüm. Ancak tabii ki sizin tecrübelerinizden de istifade etmek isterim.
Selamlar
Khalid

kus bu senekı yarısmada ucucak zaten abılerım arkadaslarım kus eke kus guneslıde ucuyor suan ve oncekı senelerde hakemlık yapmıs kısılerde ızledı kus ılk uc arasına kesın gırer dıyorlar

Merhabalar;

Kuşun performansı oldukça iyi görünüyor. Sefer sayısı bence "inanılmaz". Yani 2,5 yaşındaki bir kuş için inanılmaz sayıda seferi var.
Ancak ne kadar uçuyor, gezmesi nasıl bunlar hakkında da bilgi verirseniz seviniriz.
Kuşun anlattığınız performansını değerlendirirsek, yere yaklaşma mesafesi 1 metrenin altıymış. Bu durum nedeniyle zaten düz inmesi beklenebilir. Eğer performansını her kaldırıldığında benzer şekilde gösteriyorsa bu iyi. Bu yapışma mıdır, tartışılabilir. Ben yapışmadan ayrı tutarım ama yapışmaya yakın görürüm ve bir gün "benden bu kadar" diyeceği bir vaktin geleceğini göz önünde bulundururum.
Kuş yavruya bakmış mıdır? Kaç sezon uçmuştur? Bunlar da önemli tabi. Yarışmaya kaldırmayı planlıyorsunuz sanıyorum. Hangi yarışma? Eğer TGF'nin yarışmasıysa oraya kaldırmanızı önermem çünkü oranın eke yarışında taklasız inenler diskalifiye ediliyor artık. (Bu yıl ki tüzük bu şekilde.).
Selamlar.

Şenol
Yar

bence taklasız inse bile perdahlayacak .tabi taklalı inmesi kuşun kalitesini artırır.mesala fotosunu göstereceğim daha yavru alamadığım 6 aylık kuşum 1,5 ile 2 metre yüksekli,kten oyuna taban taklalı başlıyo en fazla12 en az 3 taklayla kaçıyor ortalaması 8 takla genelde 10 15 sefer yapıyor ama inişi bazen taklalı 3 .yada 5 takla.tabi genelde perdahlayarak tek taklada iniyor sizce bu kuşu atmalımı karar sizin üstadlar.

Ekli dosyalar

• al.webp
    al.webp
    1 MB · Görüntüleme: 1,179
Geri