YAPIŞAN KUŞ MAKBULMU DEĞİLMİ ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan timko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 147
  • Görüntüleme Görüntüleme 32K
Arkadaslarim abilerim verdiginiz ornekler cok guzel ama yinede ben tekrarliyarak tartismaya acik bir durum oldugunu savunuyorum.
Siz son dakka golu derseniz , beni o stresten kurtarip golu erkenden atsin diyorum.Erken atsin derken oyununu dogru duzgun yapsin havada kendini belli etsin tribundeki taraftar yani etraftaki kus izleyenin agzi acik kalsin inerkende basi dik insin nasil olsa golleri atmissin son dakkada golu atmasanda taraftar seni alkislar.
Veya diger ornege cevap olarak 11 adam gecip golu atamamissin , bunun fazla onemi yok sen 11 adam geciyorsan sen zaten dunyadaki en iyi futbolculardan birisisin boyle bir guzellik icin dunyada nekadar insan varsa gormek ister varsin golu atmasin :p(Kenan abi uzerine alinma bende baya bir zaman futbol oynadigimdam gol mol gorunce dayanamdim :haha: ).

Ya aslinda hersey zevk meselesi , zevk ve renk tartisilmaz.Ha kupaya oynayan kuslar icin lafim yok prosedure gore kusu hazirlarsin , takla ile inecek kurali varsa oyle inmesi lazim.Ama kupaya oynayan kuslarada cok tepkiler geliyor misal neden kusun soyle yapmasi lazimken aksini yaptigi zaman daha cok puan aliyor gibisinden.Cunku bu zevk meselesi bazilarina gore sefer sayisi fazla olmasi daha guzel , bazilarina gore cekme sayisi guzel , bazilarina gore cekme mesafesi guzel..kupaya oynaman icin kurallara uyman gerekiyor zevkine gore kusu hazirlamiyorsun , ama zevkine gore kus ucuruyorsan varsin kupada sart olan bir ozelligi olmasin.Bu aciginida baska bir ozelligi ile kaptirsin kendi zevkine gore.Fazla abartmamak gerekiyor bence , sahsen ben daha oncede dedigim gibi sadece takla ile inmedigi icin kusu atmam satmam kesmem.Havada gozumun pasinin alsin guzelcene izlerim.

Saygilarimla.

oyunkuşu' Alıntı:
a.s KEMAL BEY.
SERBEST İNİŞ le YAPIŞMA AYNI KAPIYA çıkar . ha kimi besler kimisi beslemez . bu ırkta taklasız iniş kabul diyen de güle güle beslesin ...anlattığınız kuşu kafada canlandırmakla olmaz ; gelip izlemek gerek .
sonuçta bu iş paylaşımdır .
hem kimlede muhattap olduğumuzu bilmekte isteriz ...

S.A Timur Bey...

Simdi arkadasim, o kus senin aklina gelebilecek bütün kriterli yerine getiriyor ve inmek icin geldiginde yaklasik 10,15 kere yere konma seferi yapiyor kendini bitirmeye calisiyor aliyacagin,o kusun 7 göbegini bilirim ayni oyunu yapan sayet inemezse cekip gidiyor.Hee sen dersenki illaki kus gelcek takla atcak koncak amenna ama benim sana söyledigim kus deminde belirttigim gibi senin kustan istedigin ne varsa alasiyla yapiyor inecegi zamanda bana göre babalar gibi konuyor.

Ve bu kusa yapisiyo diyen adam benim gözümde kuscu degildir,coluk cocuk kusu besliyen aceminin tekidir,acik ve net.

Aksini iddia eden varsa ben burda kusun bütün hareketlerini anlatacagim,yere konana kadar.O zamanda kus yapisiyor diyen varsa lütfen taklaci konusunda o kimse bizimle muhattap olmasin,eger taklaci kuslardan anlamiyorsada anliyandan dinlesin sitemizde bu ise gönül vermis ehil insanlar var herbirisi bu isten anliyan kimseler sorsun onlar acik yüreklilikle cevap verirler.

Izleme isine gelince,bana benim tanidigim bir dostumu bulun beni arasin gelin misafirim olun buyurun,basimin üstünde yeriniz var.

Kim oldugumuza gelince ismimiz belli,uluslar arasi bir sirkette finaz danismanligi yapiyorum.Eskisehir`liyiz.Yaklasik 23 senedir bu hobi ile istikaliz,taklaci,kostüm ve posta irki kuslar beslemekteyiz.Bazi insanlar gibi arayiz icinde degiliz sadece elimizdekilerin kiymetini bilmeye calisiyoruz.

Umarim anlattiklarim sizi tatmin etmistir,saygilarimla......

Tahir abinin bahsettiginden bendede var birtane , kus 1,5 saat ucar seferlerini yapar inerkende hemen inmiyor 10-15 dakika sirf inmek icin ugras verir.Belirli bir noktaya inmeye calisir , ne cati ne baska biryere kendini asla birakmaz.
Oyle bir kusku catiya konacagina gider baska birnin bahcesine konar bundan eminim..cunku birkeresinde kus neredeyse 2 saat ucmustu nerdeyse 25 dakika sirf inmek icin kendini yordu , bu 20 dakika icinde surekli 2-3 takla ile cekiyor kus kendini okadar hirpaladi ki ben bu kusun havada bayginlik gecireceginden korktum cunku en sonunda kus cekmiyordu bile okadar yorulmustu.Indiginde ise yarim saat kendine gelememisti , tabi bunu 1 kereye mahsus yapti surekli yapsa zaten ucurmam.Varsin takla atmadan insin , inme cabasi ve surekli 2-3 takla ile cekmesi bana zevk veriyor gerisi benim icin onemli degil.Ayrica inerken , ayaklarini bir kaldiriyo kartal gibi 'ben geliyorum cekilin yoldan' dercesine :haha: tee metreler oncesinden gorunuyor.

selamunaleykum
daha once yazmistim yapisan kus isin hilesine kacar sikilinca iner diye
ali kardesimizin dedigi kus inmek icin ugrasiyormus o kus taklalida taklasizda inse perdahla okus yapismis sayilmaz
herkez yakisani beslesin bunca sene kus besledim ders alacagim kisi sayisi az ama ders verecek kadarda olmadik biz boyle gorduk boyle sevdik herkez sevdigi gibi kusu bulur ve besler umarim
saygilarla ferhat

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
oyunkuşu' Alıntı:
a.s KEMAL BEY.
SERBEST İNİŞ le YAPIŞMA AYNI KAPIYA çıkar . ha kimi besler kimisi beslemez . bu ırkta taklasız iniş kabul diyen de güle güle beslesin ...anlattığınız kuşu kafada canlandırmakla olmaz ; gelip izlemek gerek .
sonuçta bu iş paylaşımdır .
hem kimlede muhattap olduğumuzu bilmekte isteriz ...

S.A Timur Bey...

Simdi arkadasim, o kus senin aklina gelebilecek bütün kriterli yerine getiriyor ve inmek icin geldiginde yaklasik 10,15 kere yere konma seferi yapiyor kendini bitirmeye calisiyor aliyacagin,o kusun 7 göbegini bilirim ayni oyunu yapan sayet inemezse cekip gidiyor.Hee sen dersenki illaki kus gelcek takla atcak koncak amenna ama benim sana söyledigim kus deminde belirttigim gibi senin kustan istedigin ne varsa alasiyla yapiyor inecegi zamanda bana göre babalar gibi konuyor.

a.s.
meilde telefon numaramı yazdım ; eskişehir burnumuzun dibi .
hazır kuş varsa seyretmemek acemilik ,
sizi tanıyan kimdir bilmem
kuş hazır var buyrun demen yeter , olmadı bi videosuda olur
dediğin gibi burda kuştan bizden daha iyi anlayan daha çok tecrübe sahibi muhakkak insanlar var
biz yanlışsak onlar aydınlatsın
mademki merakçıyız görelim öğrenelim.

Ve bu kusa yapisiyo diyen adam benim gözümde kuscu degildir,coluk cocuk kusu besliyen aceminin tekidir,acik ve net.

Aksini iddia eden varsa ben burda kusun bütün hareketlerini anlatacagim,yere konana kadar.O zamanda kus yapisiyor diyen varsa lütfen taklaci konusunda o kimse bizimle muhattap olmasin,eger taklaci kuslardan anlamiyorsada anliyandan dinlesin sitemizde bu ise gönül vermis ehil insanlar var herbirisi bu isten anliyan kimseler sorsun onlar acik yüreklilikle cevap verirler.

Izleme isine gelince,bana benim tanidigim bir dostumu bulun beni arasin gelin misafirim olun buyurun,basimin üstünde yeriniz var.

Kim oldugumuza gelince ismimiz belli,uluslar arasi bir sirkette finaz danismanligi yapiyorum.Eskisehir`liyiz.Yaklasik 23 senedir bu hobi ile istikaliz,taklaci,kostüm ve posta irki kuslar beslemekteyiz.Bazi insanlar gibi arayiz icinde degiliz sadece elimizdekilerin kiymetini bilmeye calisiyoruz.Tipimizide görmek istiyorsaniz fotomu yolluyorum bakarsiniz insaallah.

Umarim anlattiklarim sizi tatmin etmistir,saygilarimla......

tengelli' Alıntı:
selamlar valla ben kupa kuşu cok seyrediyorum etrafımdada cok var ama kupa kuşu değil hala kendi istediğim tarzdayım zaten benim istediğim tarz kuşu tam yakaladıgımda kupa kuşlarına onlar kadar uzun asılmasada puanlaaya soksanız en az 2 katı yapar işallah kupalık değilde devamlı istediğim tarzda tam bir kuş yakalarım.[/q

tebrikler ...

merhaba konu iyi başladı ama sonu kötü oldu kanısındayım timur arkadaşım elinde böyle bir kuş olmadan hepimizin hayalindeki kuş içinmi bunca yazı, ben beslemem diyince elinde var zannettim,neyse sende aramaya devam et bizim gibi ALLAH gönlüne göre kuş verir inşallah nasıl her futbolcu bir değilse her kuşta bir değildir taklacısı oyunlusu hepsi bir değilmi ,iyisini ararken kırarsak kuşları yarısı yapışan yarısı fışkırıp taklalı inen bir soyumuz olmazmı elimizde kötüleri satarsan yine ortalık yapışan kuş olmazmı değilmi,elimizdekinin kıymetini bilmezsek elimizdekinden de oluruz, herşey birden olmaz yavaş yavaş pişmek lazım,yada çok paran vardır izleyip basarsın parayı alırsın en iyilerini :slm:

Bunun hiç bir şekilde tartışması olmaz yapışan kuş hiç bir zaman makbul değildir.

firarim37' Alıntı:
Bunun hiç bir şekilde tartışması olmaz yapışan kuş hiç bir zaman makbul değildir.
selamunaleykum
haklisin yapisankus makuldeyildir ama yapisan kus tanimi deyisik onunu tartisiyoruz
saygilarla ferhat

S.A arkadaşlar sohbet güzel ortamda güzel ortada bi ırk var ama herkezin evinde pişen yemeğin lezzeti ayrı .
sezon başladı inş herkezin gönlündeki havada olur ...
SAYGILAR

Tartışma baya uzamış, tamamını okuyamadım ancak anladığım kadarıyla Bozoğlu kardeşimiz meramını anlatamamış.Bozoğlunun yazdıklarını dikkatlice okuyun derim.Oyun kuşunda yapışma/konma hadisesi forumlarda anlatmayla izah edilebilecek bir hadise değil.Bunu ancak kuş uçuran kardeşlerimle kuşun altında görerek tartışmak gerekir.Kuş inişte hata mı yaptı,yaptıysa neden yaptı gibi çok uzun mevzular olur.
Bu oyun kuşunda hatasız kuşu bulmak samanlıkta iğne bulmaktan zordur.Kuş yapmasa seyisi bir yerde hata yapacaktır.Bu kuşun meraklıları hep iyi kuşa bakarlar.Sorsan kimsede kötü kuş bulamazsın .Herkesin kümesinde efsaneler saklıdır da uçurup oynatmaya gelince hep bir mazeret vardır.
Elinizde sizi tatmin edecek kuşlar varsa elalemin lafına bakıp kuşunuzdan soğumayın ta ki daha iyisini buluncaya kadar da elinizden çıkarmayın.

ferro18' Alıntı:
firarim37' Alıntı:
selamunaleykum
haklisin yapisankus makuldeyildir ama yapisan kus tanimi deyisik onunu tartisiyoruz
saygilarla ferhat

Sagılar bizden ferhat bey

firarim37' Alıntı:
ferro18' Alıntı:
firarim37' Alıntı:
selamunaleykum
saygilarla ferhat

Saygılar bizden ferhat bey

ferro18' Alıntı:
firarim37' Alıntı:
selamunaleykum
saygilarla ferhat

Saygılar bizden Ferhat Bey öncelikle takla olmayabilir hayvan havada asılı perdah verip iniyorsa ona sözüm yok
daha doğrusu ayak açıp iniyorsa ama sagı solu yırtıp 4 4 lük oynayıp yabani gibi iniyorsa besleyenede karışmam
ama kuş dünyasında bu etik değil.))
Saygılarımla

pegasus' Alıntı:
Tartışma baya uzamış, tamamını okuyamadım ancak anladığım kadarıyla Bozoğlu kardeşimiz meramını anlatamamış.Bozoğlunun yazdıklarını dikkatlice okuyun derim.Oyun kuşunda yapışma/konma hadisesi forumlarda anlatmayla izah edilebilecek bir hadise değil.Bunu ancak kuş uçuran kardeşlerimle kuşun altında görerek tartışmak gerekir.Kuş inişte hata mı yaptı,yaptıysa neden yaptı gibi çok uzun mevzular olur.
Bu oyun kuşunda hatasız kuşu bulmak samanlıkta iğne bulmaktan zordur.Kuş yapmasa seyisi bir yerde hata yapacaktır.Bu kuşun meraklıları hep iyi kuşa bakarlar.Sorsan kimsede kötü kuş bulamazsın .Herkesin kümesinde efsaneler saklıdır da uçurup oynatmaya gelince hep bir mazeret vardır.
Elinizde sizi tatmin edecek kuşlar varsa elalemin lafına bakıp kuşunuzdan soğumayın ta ki daha iyisini buluncaya kadar da elinizden çıkarmayın.

S.A Levent Bey..

Öncelikle aramiza hos geldiniz,dilerim bizimle beraber bir cok güzel konulara imza atar güzel paylasimlarda bulunursunuz vede bizimle gecirdiginiz vakitten pismanlik duymazsiniz insaallah.

Sizinle ayni dili konusuyor olmak bizi sevindirdi,derdimizi anliyan sayili insanlardanmissiniz tebrik ederim.

Herseyin gönlünüzce olmasi dileklerimle,saygilar...

pegasus' Alıntı:

selamlar valla bende yok allah nasip ederse bu sene ucura ucura bi takım iyi erkek iyi dişi ayırıcam damızlık yapıcam :=)

herkese selamlar arkadaşlar yaşınızı ve bulundugunuz ili yazmaktan mı cekiniyorsunuz cogununuzun kişi bilgilerinde yaşı ve bulundugu il gözükmüyor. neden ?

Arkadaşlar merhaba;

Herkez düşüncelerini özgürce ve saygı çerçevesinde dile getiriyor.Nacizanebir fikrimi paylaşayım...Kuş 50 cm baş yapıyor.15 sefer üstü var ve konarkende kanatlarını esnetip konuyor.50 cm gelmesi bir artımıdır evet konması ise eksi yönüdür kuşun .Diğer kuşta 3 metreden alıyor ve yine 15 sefer üstüyapıyor ;konarkende perdahla yada tek takla ile konuyor.Şimdi burada seçenek bence kuşu ucuran yetiştiricisine kalıyor.kuşun sefere gelirken toz çıkararak geliyor ve yetiştirici bundan zevk alıyorsa bu kuşu terceh eder yok eger benim kuşum illa takla ile konucak derse diğer kuşu.Ozaman 3 metreden inişe geçen kuşun takla atma ihtimali sizce kaç ?50 cm den gelen kuşun inişte takla atma ihtimali kaç ?Bence 50 cm den gelen kuşun inerken takla ihtimali daha az .Peki bu kuşlar damcı kuş değilmi ?(evet )ne kadar alçaga gelirse okadar seyisliği arttırmazmı ? Benim düşüncem 15 üstü sefer yapan ve zamanını dolduran her kuşun görev yaptıgı kanatidir.50 cm den gelen kuş için taklasız konması mazur görülebilir ama 3 metreden taklasız konan kuş için kesinlikle bir kusurdur.

Oyun kuşunda dama gelme mesafenini azaltırsın taklasız konar.Sefer mesafesini uzatırsın sefere gelme sayısı azalır.
Kanat sesi olsun istersin kanadını patlatır.Taban olsun dersin tepe bağlamaz .Bu özelikleri dengeleyerek harmanlayan bence kuşu bulmuştur.

Saygılar.

Büyük bir bölümümüz oyunkuşu izlemiştir, armızda mutlaka oyunkuşu izlememiş olan yada şöyle düzgün sayılabilecek bir kuş izlememiş olanlarda var .
Burada bunu kelimelere dökerek anlatmaya çalışmak çok güç gerçekten.
Benim yapışmak tan anladığım kuşun düz süzülüp yoz gibi yere yapışması , yada kümese tüneğe falan tutun ması ..
Böyle yapışan çok kuşta izledim . Büyük bölümüde oldukça hırslı oyun yapan iştah açarak zevk vererek uçan ve oynayan kuşlardı ..,
Yere yakın gelen, taban taklası vuran , sıkıp gelen , vs acak en son finalinde kumru gibi hop diye yere konan, seyirciye daha ne olduğunu anlama şansı bile tanımayan kuşlar bunlar .
BU bir kuşurmudur evet çoğumuza göre kusurdur .
İlk sayfalarda bir örnek vermişler, bir Bölük Askerden sopayamak gibi diye , böyle bişey gerçekten..
Ancak bu kuşları aklama çabasında olan, işi ticaret olan, bu kuşları cilalayıp hatasını bildiği halde müşteri kızıştırmak için yada bir an önce bu hatalı kuştan hatası öğrenilmeden satıp kurtulmak için çabalayan insanlar var.
Bunlar hep yapışan kuşun hatasından bahseder ken kendi yapışanlarını da iyi para ya okutmak telaşını taşırlar. Alttan kuş parlatıp , kapıya oturup türlü hilelerle kuşu taklalı indirmek yada hatasını perdelemek isterler ..
BeN ŞÖyle düşünüyorum, '' kuşumun hatasını biliyormuyum,'' mal bellimi hatası ile savabı ile daha iyisini bulana dek tutarım ..
Arkadaşların DEDİĞİ GİBİ'' ELİN İYİSİ ÇOK, AMA HAVA DA YOK'' MALESEF .. Yapışmayan taklalı yada harmanlı inen kuşların da çesitli hataları var, hiç bir birinin aynı oyun yapan kuşa ratlamadım ben.
Birinde eksik olan bir diğerinde var o birdiğerinin de başka eksikleri var.
Bu robotta değil hergün de aynı oyunu yapacak kesin, diye bir koşulum yok .
Bir tarzı olur, onu muhafaza eder kuş üç aşağı beş yukarı, arada bir çok güzel süpriz yapar, arada bir de üzer ..
Ortalaması tarzı olsun yeter bana göre .. Evet yapışma bir kusurdur . Ancak hatasını bilerek bakıyorsanız yada elde daha iyisi yoksa katlanılır kanımca .. selamlar .ŞEREF

firarim37' Alıntı:
ferro18' Alıntı:
firarim37' Alıntı:
selamunaleykum
saygilarla ferhat

Saygılar bizden Ferhat Bey öncelikle takla olmayabilir hayvan havada asılı perdah verip iniyorsa ona sözüm yok
daha doğrusu ayak açıp iniyorsa ama sagı solu yırtıp 4 4 lük oynayıp yabani gibi iniyorsa besleyenede karışmam
ama kuş dünyasında bu etik değil.))
Saygılarımla
selamunaleykum alisan bey tesekurler :oley: :oley: :oley:

selamunaleykum seref bey
daha kimse yapisan kusu savunmadi simdilik tabi biri cikarda yapisan kus ii dir derse bilmem hic kimsede bende var demedi taklali inis mukenmel ama perdahda yeterlimi kus inisi gosterirse perdah ve kendini cekerk yapismis sayilirmi
saygilarla ferhat

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
S.A Levent Bey..

Öncelikle aramiza hos geldiniz,dilerim bizimle beraber bir cok güzel konulara imza atar güzel paylasimlarda bulunursunuz vede bizimle gecirdiginiz vakitten pismanlik duymazsiniz insaallah.

Sizinle ayni dili konusuyor olmak bizi sevindirdi,derdimizi anliyan sayili insanlardanmissiniz tebrik ederim.

Herseyin gönlünüzce olmasi dileklerimle,saygilar...

Aleyküm selam bozoğlu kardeşim ,ben de aynı dilekleri senin için diliyorum.Benim forumları arada okumaya vaktim oluyor ancak yazmaya pek vakit bulamıyorum.Bu tartışmada fikir beyan etme gerekçem de,kuş uçurmanın oynatmanın ne kadar zor olduğunu bilmeden ,bilgisayar başında ahkam kesmenin ne kadar kolay olduğunu arkadaşlarım bilsinler istedim.
Ben 30 yıl oldu hayatımda bu kuştan başka kuşa hiç merak salmadım.İmkanım oldu kendim baktım, olmadı eşde dostta seyrettim. Kafam havada gezdim nerde uçan bir kuş olsa durdum dikkat kesildim.Daha da hayatımda 10 numara kuş görmedim,göreceğime de pek ihtimal vermiyorum.Ancak hala bu kuşa bakıyorum .Zaten bu kuşun da en keyifli tarafı da budur bence.Hayal peşinde koşmadan,kuş madrabazlarına para kaptırmayı alışkanlık haline getirmeden elindekinin kıymetini bilip,olanı da eşle dostla paylaşınca daha da güzel olur bu kuşçuluk.

Herkese selamlar saygılar

pegasus' Alıntı:
Aleyküm selam bozoğlu kardeşim ,ben de aynı dilekleri senin için diliyorum.Benim forumları arada okumaya vaktim oluyor ancak yazmaya pek vakit bulamıyorum.Bu tartışmada fikir beyan etme gerekçem de,kuş uçurmanın oynatmanın ne kadar zor olduğunu bilmeden ,bilgisayar başında ahkam kesmenin ne kadar kolay olduğunu arkadaşlarım bilsinler istedim.
Ben 30 yıl oldu hayatımda bu kuştan başka kuşa hiç merak salmadım.İmkanım oldu kendim baktım, olmadı eşde dostta seyrettim. Kafam havada gezdim nerde uçan bir kuş olsa durdum dikkat kesildim.Daha da hayatımda 10 numara kuş görmedim,göreceğime de pek ihtimal vermiyorum.Ancak hala bu kuşa bakıyorum .Zaten bu kuşun da en keyifli tarafı da budur bence.Hayal peşinde koşmadan,kuş madrabazlarına para kaptırmayı alışkanlık haline getirmeden elindekinin kıymetini bilip,olanı da eşle dostla paylaşınca daha da güzel olur bu kuşçuluk.

Herkese selamlar saygılar

Eyvallah abi eksik olma sagoalsin konustuklarina katiliyorum,bu isi anlamak ve yasatmak gercekten zor zanaat.Dilerim herkez istedigi güzellikleri yasar hayatinda ve kus konusunda.

En nadide ve en güzel kuslarin dost ve ahbablarimda olmasi dileklerimle...

Selamlar Ferhat bey ; ben de kendi adıma yapışan kuşu kesinkilke makbul görmüyorum .
Bunu biryerekoyalım.
Yapışan kuşun gözümde değeride yok tur . Buda bir gerrçek ha yok luktan bazen , bazen de yapışmasının dışında daha öncede anlattığım gibi oyunu doyurucu ise . Eldede iyi kuş uçan yok sa tutarım ,'' deli gönüle züğürt tesellisi '' gibi birşey bu.. Dediğim gibi yokluk belasına tutarım .
Yapışmayan ancak , çoğu zaman TAKLASIZ İNEN perdah sallayyan harmanlayan kuşta çok içime sinmez .
Öyle bak ben inmeye başladım, işte iniyorum u verip ineceğini belli edip inen kuş ta hiç mi hiç içime sinmez..
İillaki ben taklalı perdahlı ağır ağır vura vura inmesini isterim çok yorulsa dahi yere azmesafesini bile tartarak koruyup illa taklalarla doldurrak inmesinini arzu ederim .
Hatta bir güzel inişi olsun ama sefer düzeni orta ayar olsun o kuşu severim ben benim için iniş çok önemli eğer iyi inmiyorsa .
Çok güzel oyun yapsa bile o kötü inişten sonra'' baklavayeyip te bağazına parmak sokup tüm yediğini kuşmak gibidir'' benim için .. İnişi olmayan kuş değertaşımaz benim kalbim de zerrekadar üzülmem atmaca falan kapsa .. Selamlar ..ŞEREF

selamlar arkadaşlar tabi herkes ayni fikirde yoklukta da benim dediğim gibi bir cok arkadaş ayni fikiri savunuyor elinde iyisi olmadan kötüsünü atamazsın çünki o elindeki en iyidir. ben de inişte taklası bol olsun istiyorum ama şunu daha cok istiyorum inme seferine geldiğinde seyrederken indi derken inmeden birden şahlanıp basıp gitmesine sonra kısa zamanda gelip ha şimdi indi derken hadilen sanamı sorucam dercesine bir daha şahlanmasına bayılıyorum.

AAh hh abim ; neler neler daha , işte yok artık öylesi malesef artık o kuşlar anılarda kaldı . Görmedim ben belki dört beş yıldır öyle doyurucu sunu .. selamlae.ŞEREF

merhaba akadaşlar *cumanız mubarek olsun kardeşim en iyi kuş kumesinizdeki kuş elin iyisi bitmez tahir kardeşime katılıyorum kuşçuluk zor zanaat geçen kuş seyretmeye gittim kuşu uçurdular terasta üç yada dört tur yaptı kuş atladı geldi fişek yaptı 35 yada 40 metre baktık güzel 5 sefer yaptı güzel fakat 6 cı seferde terasın demir parmaklıklarında yabanıler tunemişti onların yanına selamun aleykum dedi kondu bahane hazır kus bugün üç sefer uçmuş ta hic böyle yapmazmışta kardeşim madem 3sefer uçtu nıye bizi çağırıpta kuşu rezil ediyosun padon kardeşim kendini diyecektim elin iyisi bitmez kardeşim böyle kuşçular olursa rant da bitmez kuşda saygılar

oyunkuşu' Alıntı:
merhaba merakçı arkadaşlar size mardinde dernekte kısa bir süre önce yapılan bi sohbeti anlatmak isterim !

bahsi geçen abimiz mardin ve bölgesinde çok tanınmış değerli bir oyun kuşu sevdalısı ve mardin bölge yarışlarında oyun kuşu hakemlerinden birisidir ; dernekte yapışan kuş sohbeti açıldı ve herkez bişeyler anlatırken üstat lafa girdi ve dediki !
YAHU HERŞEY İYİ GÜZEL de KUŞ OYNADIĞI ZAMAN SEYREDERKEN ALDIĞIMIZ HAZ BAMBAŞKA AMMA KUŞ O KADAR OYUNDAN SONRA GELİP TAKLASIZ İNDİMİİİ İŞTE O ZAMAN BİR BÖLÜK ASKERDEN DAYAK YEMİŞ GİBİ HİSSEDİYO İNSAN KENDİNİ , AMMAA KUŞ OYUNUNU YAPTIKTAN SONRA TAKLA VURARAK İNDİĞİ ZAMANDA VALLAHİ ALAY KOMUTANI OLMUŞ KADAR GURURLANIYOSUN !!!

(biz büyüklerimizden oyun kuşu ırkında en büyük ayıp kuşun taklasız inmesidir diye öğrendik)

TÜM MERAKÇILARA SAYGILARIMLA...

hehe :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk: valla bu lafa şapka çıkarırım ben haklı yani :heyo:

merhabalar ahmet kardeşim doğru söze nedenir bizde ustalarımızdan öyle öğrendik yaşım 50 *10 yaşım dan beri kuşlarla haşır neşirim ustalarım ancak 15 yaşımda kuş verdiler çok kumes temızledim rahmetli dikmede dolmuşçu sefa abimiz vardı tatlıcı necmi abinin kuşlarından dahadoğrusu saim usta kuşlarından beslerdi bir çift takkalı kirli vermışti 35 senedir aynı kuslarla devem ettik halada devamediyorum ama daha hiçç biri selamun aleykum diye gelip yapşmadı lkardeşim kuş yukarıyı yaptığı gibi altınıdasağlam yapacak fazla uzun gitmesin ama gelipte yapışmasın *sevgiler saygılar

saimusta' Alıntı:
merhabalar ahmet kardeşim doğru söze nedenir bizde ustalarımızdan öyle öğrendik yaşım 50 *10 yaşım dan beri kuşlarla haşır neşirim ustalarım ancak 15 yaşımda kuş verdiler çok kumes temızledim rahmetli dikmede dolmuşçu sefa abimiz vardı tatlıcı necmi abinin kuşlarından dahadoğrusu saim usta kuşlarından beslerdi bir çift takkalı kirli vermışti 35 senedir aynı kuslarla devem ettik halada devamediyorum ama daha hiçç biri selamun aleykum diye gelip yapşmadı lkardeşim kuş yukarıyı yaptığı gibi altınıdasağlam yapacak fazla uzun gitmesin ama gelipte yapışmasın *sevgiler saygılar

Saim bey kardeşim,seninle zevklerimiz ve kuş anlayışımız hemen hemen uyuşuyor. Açıklamaların ve yorumun için teşekkürler. Benimde ençok beyendiğim ve sevdiğim kuşlar takgalı kirliler,tabi düzleride var. Kuşlarını güle güle besle
tüyleri adedince hayrını gör.

Cevdet Özbayer Ankara

Geri