Yavru Kedinizin Beslenme Programı

Tweety

Admin
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
8,000
Tepkime puanı
1
Yaş
38
Siteyi ziyaret et
Büyük kedi kuzenleri gibi yavru kediniz de gerçek bir etoburdur. Dişleri, dili ve sindirim sistemi özellikle et tüketimine uygun yapıdadır. Doğal beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için ona doğru bir beslenme programı hazırlamak önemlidir.

Bir etobur olan yavru kediniz bolca proteine ve kompleks ve dengeli besin maddelerine ihtiyaç duyar. Ayrıca, yavru kediniz çok hızlı büyüdüğü için, belirli besin maddelerini yetişkin kedilere göre farklı oranlarda alması gerekir – örneğin kalsiyum ve fosfor oranının doğru olması önemlidir.

Protein
Protein yavru kedinizin sağlıklı büyümesi, kas elastikiyeti, kürkü, cildi ve pençeleri için hayati önem taşır. Proteinler, amino asit adı verilen daha küçük ünitelerden oluşur. Bunların bir kısmı – örneğin torin ve arjinin – temel amino asit olarak adlandırılır. Yavru kedinizin vücudu bunları doğal olarak üretemez. Bu yüzden, bu amino asitleri besin yoluyla ona vermeniz gerekir.

Temel yağ asitleri
Yavru kedinizin cildinin, kürkünün, üreme sisteminin ve metabolizmasının sağlıklı olması için temel yağ asitlerine ihtiyacı vardır. Bu yağ asitleri aynı zamanda önemli bir enerji kaynağıdır – ve öğünlere lezzet katar!

Vitaminler
Vitaminler yavru kedinizin görme gücü, kemik büyümesi ve metabolizması için önemlidir. Çok farklı vitaminler mevcuttur ve her biri ayrı bir rol üstlenir. Kedinizin patisi yaralandığında vitaminlerden biri kanamayı durdurmaya yardımcı olurken, diğeri cildin onarılmasını destekler.

Mineraller
Mineraller yavru kedinizin dişlerini ve kemiklerini güçlendirir. Kalsiyum, fosfor, potasyum, sodyum, klorür ve magnezyum ihtiyaç duyduğu önemli mineraller arasındadır. Tam yavru kedi mamasında bunların tamamı doğru miktarlarda mevcuttur.

Karbonhidratlar ve lifler
Yavru kediniz, karbonhidratları enerji kaynağı olarak kullanır. Ayrıca, besin lifleri sindirim sistemini rahatlatır.
 
Özellikle et oranı yüksek mamaları tercih edilmesi gerekiyor. Yavru kediler sık sık ve azar azar mama yedikleri için mama kaplarında sürekli taze mama olmalı. Kaba konulan kuru mama en fazla 6 saat sonra değiştirilmeli o yüzden mama kabına azar azar mama koyun.
 
bilgilendirme için teşekkürler
 
Geri
Üst