BİR ÇOK HASTALIK VE TEK İLAÇ İLE ÇÖZÜM ( TÜRKER ÖDEN)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 506
  • Görüntüleme Görüntüleme 216K
Re: BİR ÇOK HASTALIK VE TEK İLAÇ İLE ÇÖZÜM ( TÜRKER ÖDEN

Kefir yapmak uğraştırıcı, bira mayası 1 çay kaşığı yoğurt suyu tatlı kaşığı ile. En güzeli yoğurt aslında her evde bulunan birşey.

scutaro' Alıntı:
Kefir yapmak uğraştırıcı, bira mayası 1 çay kaşığı yoğurt suyu tatlı kaşığı ile. En güzeli yoğurt aslında her evde bulunan birşey.
EVDE YAPILMIŞ YOĞURDUN SUYU DİYELİM . :slm:

Ne yazıkki evde yoğurt yapmıyoruz satılık alıyoruz satın alma yoğurt olmaz mı ? :s

AsaLet' Alıntı:
Ne yazıkki evde yoğurt yapmıyoruz satılık alıyoruz satın alma yoğurt olmaz mı ? :s
Hazır yoğurt olması farketmez ama idareten bir çözüm olur, ben Probiyotikler ve Enzimler içeren hazır ürün DI-A-ZYME 256 kullanılmasını tavsiye ederim. Kutu halinde 1 kg olarak alıyorum bir sene yetiyor bana hiç eksik etmem, özellikle yavru ve tüy döneminde haftada 2 kez kullanırım, görevi kuşların bağışıklık sistemini güçlü tutmaktır. Güvercin yemleri ve malzemeleri satan yerler haricinde, veteriner ilaçları satan yerlerde de bulunması lazım.

türker abi bu yazdıgın ilacları kuşlar hasta olmadıgında bıle kullanabılırmıyız

02muro02' Alıntı:
türker abi bu yazdıgın ilacları kuşlar hasta olmadıgında bıle kullanabılırmıyız
MURAT HER AY 3 GÜN KULLANIYORUM .

FAKAT ; NOBİLİS MARKA * AŞILARI DA YAPMAKTAYIM . HER GÜN KÜMESİME GELEN 30 KADAR DA YABANİ GÜVERCİN VAR ONLARA DA AYNI İŞLEMLERİ YAPIYORUM..HEPSİ SAĞLIKLI .

3 AYDA BİR NİLVERM KURT İLACI VERMEKTEYİM.

HER GÜN DEZENFEKTAN ( OLARAK ZEFİRANLI + OKSİJENLİ SU KARIŞIMI ) KULLANMAKTAYIM .fıs fıslıyorum..camsil şişesine doldurup.litresi 3-5 lira sıkıntı yok..!

Kış aylarında kuşlar hasta olmasa bile, güzel havalara göre daha keyifsiz oluyorlar, neticede bizim gibi kaloriferli evde yaşamıyorlar, kümes de pis ise hastalığa davetiye çıkarıyor. Bende bu aydan itibaren Nisan gelene kadar önlem amacıyla LARGOPEN'i uygulayacağım, kış aylarında düzenli kullanmak şart oldu artık.

LARGOPEN 250
RONİDOZOL
SANASOL ŞURUP VİTAMİN
bunları onermıssın turker abı yarın alcam bunları dedıgın gıbı uygulcam sıkıntı olmaz demı abi :slm:

önlem olarak her ay 3 gün
LARGOPEN 250 (ECZANEDEN 3 TL ) 1 ÇAY KAŞIĞI
RONİDOZOL ithal 40-50 tl (YOKSA NİDAZOL 50 mg ŞURUP 3-5 TL 2 KAPAK ) VE SANASOL ŞURUP VİTAMİN 3 TL (1 KAPAK ) KARIŞIMININ DİNLENMİŞ 2 LİTRE SUYLA HER GÜN TAZE HAZIRLANIP * 3 GÜN * VERİLMESİDİR.
dozajlara önem verelim.
24 saat dinlenmiş su olması önemlidir.
GÖKHAN VE MURAT KULLANIP SONUÇLARI BİZLERLE PAYLAŞIRSA MEMNUN OLURUM ..SEVGİLERİMLE.

not ; GÖZTAŞI ( bakır2 sülfat ) 3 litreye pirinç tanesi kadar ayrıca ( içerisine başka malzeme katmadan ) ayda en az 5-6 gün verilmesi
e-coli,mantar (pamucuk),kursak şişmesini ..önleyicidir.

BU ÜRÜNLER A Ş I YAPILSA DA GEREKLİ.

Arkadaşlar az önce temin ettim.

Largopen 200 mg
SÜPERVİT TOZ VİTAMİN 100g.

Şimdi lt. başı 1 çay kaşığı koyup vericemde sorum şu tüm kuşlaramı vereyim yoksa hasta olanlaramı yavrusu olan kuşlarda var ?? şimdiden teşekkürler..

Benim kuşlar sağlıklı iştahları da iyi, kümes temizliğini ihmal etmiyorum, soğuk algınlığına karşı tedbir amacıyla kullanmayı düşünüyorum sonucu yazarım elbette.

02muro02' Alıntı:
LARGOPEN 250
RONİDOZOL
SANASOL ŞURUP VİTAMİN
bunları onermıssın turker abı yarın alcam bunları dedıgın gıbı uygulcam sıkıntı olmaz demı abi :slm:

BİR ÜST YAZIYI SENİN İÇİN DÜZENLEDİM .AÇIK VE NET YAZDIM .2014 YILINDA HEPBERABER BUNLARI KULLANALIM .2015 TE DEĞİŞTİRECEĞİM .ŞU AN GEREKLİ OLANLAR BUNLAR ..
RONIDOZOL ithal ve kaçak olarak satışı yapılmakta. BULAMAZSAN NIDAZOL 50 mg /5
http://www.ilacpedia.com/nidazol-oral-s ... 50-mg-5-ml kullanmaktayız. yeterli olmasa da....

EN ÖNEMLİLERİ ;t e d a v i i ç i n b u d o z a j v e g ü n BURAK
RONİDOZOL (YOKSA NİDAZOL ŞURUP 3-5 TL 2 KAPAK ) VE SANASOL ŞURUP VİTAMİN 3 TL (1 KAPAK ) KARIŞIMININ DİNLENMİŞ 2 LİTRE SUYLA HER GÜN TAZE HAZIRLANIP * 6 GÜN * VERİLMESİDİR.

2 İKİ LİTREYE 6 ALTI GÜN

önlem olarak her ay 3 gün
RONİDOZOL ithal 40-50 tl (YOKSA NİDAZOL 50 mg ŞURUP 3-5 TL 2 KAPAK ) VE SANASOL ŞURUP VİTAMİN 3 TL (1 KAPAK ) KARIŞIMININ DİNLENMİŞ 2 LİTRE SUYLA HER GÜN TAZE HAZIRLANIP * 3 GÜN * VERİLMESİDİR.
dozajlara önem verelim.
24 saat dinlenmiş su olması önemlidir.
GÖKHAN VE MURAT KULLANIP SONUÇLARI BİZLERLE PAYLAŞIRSA MEMNUN OLURUM ..SEVGİLERİMLE.

not ; GÖZTAŞI ( bakır2 sülfat ) 3 litreye pirinç tanesi kadar ayrıca ( içerisine başka malzeme katmadan ) ayda en az 5-6 gün verilmesi
e-coli,mantar (pamucuk),kursak şişmesini ..önleyicidir.

BU ÜRÜNLER A Ş I YAPILSA DA GEREKLİ .

Şimdi türket abinin yazılarına baktımda LARGOPEN 250 yazıyo Gökhan abi LARGOPEN yazmıştı sadece bende eczaneye largopen dedim bana 200mg. vermiş sorun olurmu acaba .s.s :hayir:

Sayı olan ilacın miligramı 200 veya 250 farketmez.

AsaLet' Alıntı:
Şimdi TÜRKER abinin yazılarına baktımda LARGOPEN 250 yazıyo Gökhan abi LARGOPEN yazmıştı sadece bende eczaneye largopen dedim bana 200mg. vermiş sorun olurmu acaba .s.s :hayir:
:haha: LARGOPEN 250 - 3 TL
LARGOPEN bıd 2OO - 5 TL

sıkıntı yok .dozajı da büyük oranda etkilemez .her yazımda özelikle LARGOPEN 250 DİYE BELİRTİRİM.

scutaro' Alıntı:
AsaLet' Alıntı:
Gökhan bey bana alfolix alın demiştiniz bendemi LARGOPEN alsam acaba ?? şimdiden tşk.
Evet eczaneden LARGOPEN alın sularına litre başı 1 çay kaşığı konulacak, yanına da Türker hocamın dediği vitamin şurup veya Avi-Vit, Supervit hangisi olursa 1 çay kaşığı da ondan katıp 2 gün üst üste bu karşımdan verin. Daha sonraki gün sularına kefir, bira mayası veya yoğurt suyu katıp verin, burası önemli çünkü antibiyotik zararlı bakteriler yanında yararlı bakterileri de öldürür. Kuşlarda 1 hafta içinde düzelme olmazsa tedaviye devam.

Gökhan bey burda LARGOPEN den 1 çay kaşığı süpervit dende 1 çay kaşığı demişsiniz 1lt. suya largopen ve süpervitten 1er çay kaşığımı koyucam yoksa 2 lt. yemi? kusura bakmayın sizleride çok yordum bugün .s

BU REÇETE ,İLAÇ KARIŞIMI 3O DERECE HAVA ŞARTLARINDA DENENMİŞ VE 24 SAAT KULLANILMIŞTIR.yanetki görülmedi.
HER İLAÇ HAZIRLAMADAN ÖNCE SULUK SÜNGER İLE BOL SU VE ÇAMAŞIR SUYU KULLANARAK TEMİZLENMESİNİ ÖNERİRİM.

lütfen su 2 İKİ litre olsun

Teşekkür ederim türker abi sanada tartışmamız olmuştu affeyle cahillimize geldi :utangac:

[email protected]' Alıntı:
BU REÇETE ,İLAÇ KARIŞIMI 3O DERECE HAVA ŞARTLARINDA DENENMİŞ VE 24 SAAT KULLANILMIŞTIR.yanetki görülmedi.
HER İLAÇ HAZIRLAMADAN ÖNCE SULUK SÜNGER İLE BOL SU VE ÇAMAŞIR SUYU KULLANARAK TEMİZLENMESİNİ ÖNERİRİM.

Bu karışım 24 saat kuşların önündemi durucak acaba ?

AsaLet' Alıntı:
[email protected]' Alıntı:

Bu karışım 24 saat kuşların önündemi durucak acaba ?

HER GÜN TAZE HAZIRLANACAK . ÖNLERİNDE (KÜMES İÇİNDE OLACAK ..) O SUYU İÇECEKLER .24 SAAT. :evet:

Ben kusumu dolapta tutuyorum su içmesi için kümesteki kuşların içti sudan içiriyorum ağız yoluyla bulaşırmı ? + bugün fark ettim 3 kuşta böyle ama sabuni kadar kötü değil.. :hayir:

AsaLet' Alıntı:
Ben kusumu dolapta tutuyorum su içmesi için kümesteki kuşların içti sudan içiriyorum ağız yoluyla bulaşırmı ? + bugün fark ettim 3 kuşta böyle ama sabuni kadar kötü değil.. :hayir:
E-Coli ve Salmonella korkulacak birşey değil tedavisi kolay, hava şartları da tetikliyor aşı bile yapılmış olsa ilaç kullanımı bu durumlarda şart, en iyisi karışımı kuşların hepsi içsin faydası olur zararı olmaz. Benim kümesde ısı veren lamba var, yaktığımda gayet mutlular ama kapattıktan bir süre sonra follukda tüylerini kabartıyorlar. Yarın kuşların hepsine bende LARGOPEN + Vitamin vereceğim, soğuk havalarda kuşların solunum yollarına iyi gelir.

Hmm teşekkürler ben yine garanti olsun diye onun önünede ilaçlı suyu koydum. :tamam:

AsaLet' Alıntı:
Hmm teşekkürler ben yine garanti olsun diye onun önünede ilaçlı suyu koydum. :tamam:
BURAK İLAÇLI SUYU NASIL HAZIRLADIN ANLAT BAKALIM ..SUYU ,DOZAJI HANGİ İLAÇLAR ..KAÇ GÜN ..
KUŞLARIN KAKASINDA DEĞİŞİM ..GÜZEL ,FAYDALI PAYLAŞIMLAR YAPALIM ..

Vallahi türker abi ilk önce çamaşır suyuyla iyice yıkadım suluğu, sonrasında ılık şohben suyunu kullanarak 2 litre su ilave ettim LARGOPEN ve Supervit den 1er çay kaşığı olamk üzere koydum çay kaşığı full değil , normal. sonrasında çalkalayıp 5 dk bekletip kuşlara verdim. Bu hasta olan kuşum ayrı dolaptaydı onuda kümese koydum su içti dolabına geri koydum dolapta yemi var yiyiyo zaten. neyse yarın oldu çıktım sabunide iyileşme var tüyleri eskisi kadar kalkık değil belli zaten bugünde küçük suluk vardı onu çamaşır suyuyla yıkıyıp aynı şeyleri yaparak dolaba koydum daha hızlı iyileşecek inşallah 2.3 gün sonra kuşların durumlarını sizlere tam olarak söylicem. Hasta kuşumunda Allah izin verirde iyileşirse fotosunu çekip sizlerle paylaşıcam.. ( Ben akşamdan akşama koyuyorum ilacı yarın akşam sularını değiştirdiğimde 2. gün biticek . Hazır yoğurt suyundan 1 kaşık koyucam sularına yeterli olur dimi bide kaç litreye kaç yoğurt suyu açıklarsanız sevinirim.. Saygılar.

İLAÇLI SUYU * SABAH -AKŞAM * İÇMESİ .GÜNDÜZ DE - VİTAMİNLİ SU - İÇMESİ DAHA FAYDALIDIR.

yoğurt suyunun dozajı önemli değil.

Ben dün akşam ilacı aldım ve koydum mecvuren akşamdan akşama değitiriyorum. O zaman bolca yoğurt suyu ilave edeyim içine yoğurtta atsammı karıştırırım ?

Bugün kuşum dışkısının nasıl olduğunu tespit ettim dolapta tek başıan olduğu için gayet normal dışkısı düzelmiş kabarıklığı yarıya düştü :tamam:

Geri