BİR ÇOK HASTALIK VE TEK İLAÇ İLE ÇÖZÜM ( TÜRKER ÖDEN)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 506
  • Görüntüleme Görüntüleme 216K
Re: BİR ÇOK HASTALIK VE TEK İLAÇ İLE ÇÖZÜM ( TÜRKER ÖDEN

AsaLet' Alıntı:
Bugün kuşum dışkısının nasıl olduğunu tespit ettim dolapta tek başıan olduğu için gayet normal dışkısı düzelmiş kabarıklığı yarıya düştü :tamam:
Geçmiş olsun, bundan sonra kış aylarında aynı şey tekrarlanırsa yapılacak şey belli. İlaç vermek kuşların ömrünü kısaltıyormuş gibi şeylere inanmıyorum. Ben şimdiye kadar hiçbir yan etkisini görmedim tam aksine, doğru dozaj ve şekilde kullanılırsa elbette, yavru büyütürlerken bile antibiyotik vermiştim. :tamam:

Dün LARGOPEN verdim, bugün kuşları saldım uçmaya daha istekliydiler, düzenli olarak Nifuramycin ile bu ilacı kullanacağım artık.

scutaro' Alıntı:
Dün LARGOPEN verdim, bugün kuşları saldım uçmaya daha istekliydiler, düzenli olarak Nifuramycin ile bu ilacı kullanacağım artık.
:tamam:

bu önerdiğiniz ilacları kullandm kuşumda hırıltı kalmadı baya iyileşti kuşlarım cin gibi maşallah saol türker abi :heyo:

slm.güzel bir başlık seçimi...ancak ilaç kombinasyonlarında istenmeyen sijenerik etkiler toksit oluşumlar gözlenebilir..var olan kombinasyonlar zaten bulunmaktadır..bizleri bu denli karmaşık oluşumlara yiten ise .kanatlılar hakkında teşhis bazında yetersiz olanaklar..arkadaşlar teşhis için bir labaratuvar ortamlarına baş vurabilirsiniz.çok cüzzi bir rakamla işlemleriniz yapılabilir...5- midazol türevleri vardır aralarında en etkilisi ise CARNİDAZOLE dur..20mg -kg dozunda verilir.bu dozun misli ile üzerine çıkılabilir toksitesi yoktur.dimetridazole ise aksine çok toksittir.fazla detaya girmek istemiyorum..ancak bilgi ve tecrübeye dayalı olarak özellikle bu mevsimlerde salmanların kapalı nemli havasız ortamlarda bu midazol türlerinden herhangi birisi ile kombineli olarak NİYSTATİN öneriyorum..dahada etkili yeni jenerasyon ilaçlar var ama oldukça pahalı.700 ila 1500 arasından bahsediyorum..bu kombinasyonu kullanın yeter..yaklaşık ben 20 senedir doğal yuğurt kullanıyorum..bir nevi kaybolan yararlı bakteriler tekrar kazanılmış oluyor..üstüne düşmemiz gereken en ünemli nokta kuşların bağışıklık sistemlerini maskelememek doğal yöntemlere baş vurunuz..kısa bir örnek vereyim kullanılan yemlerin güvenirliği ayrı bir tertışma kunusunu oluşturacak kadar önemli ve ciddi.bu gün tarımsal ilaç kullanmayan neredeyse kalmadı..kullandığınız yemlerde ilaç kalıntılarının olmadığını idda edecek olan sadece üretici olsa gerek..kullandığınız yemleri uygun bir dezenlerle yıkamak tertışma konusu olsada yarar sağlamaktadır...şimdi neredeyse yüzde elli oranında bakteri alımı durdurduk bağışıklığı tekrar kazandırdık ve ömürlerini uzattık..ikinci ve önemli konulardan biri ...kuşlarımızı doğal ortamlarında uzaklaştırıyoruz evcil durumlara getiriyoruz sıkıntılardan biriside bu ..burada dikkat etmemiz gereken noktalar yem katkısı maddeler...kısacası pek çoğumuz kanatlı beslemesinden bakımından anlamıyoruz..tahıl tohumlarında bulunmayan oldukça önemli besinleri vermek gerekli bunlar nelerdir..İZ ELEMENTLERİ.çinko bakır mangan vs.olmaz olmazlardan folic acid.b3 vitamini.minarelleride unutmamalı..birçok tohumlu gıda toksitelidir kulanılacak olan minerallar vücuttan atılmasına yardımcı olmaktadır...bu konu oldukça geniş kısaca geçmek istedim..umarım reklam olmaz ELEVİT bu kombinasyonu tavsiye ediyurum...özellikle dişi kuşlarınızda bu değişimi fark edeceksiniz ..yeni ve sağlıklı nesiller için sağlıklı bireyler yüzde oranları yüksek kaliteli yumurtalar için aldıkları besinlere eksik olanları takviye ile kümes olumsuz şartlarının düzeltilmesi yoluyla bir çok istenmeyen hastalıklardan kurtulmuş olursunuz ..saygılarımla...

değerli paylaşımınız için teşekkürler Osman bey,
amipli dizanteri ismiyle de anılan trikomoniasis hastalığının bilinen en etkili ilacı Ornidazole'dir. ve bu yüzden diğer nidazollere göre daha pahalıdır. akdeniz ikliminde ise metronidazol uygun kullanılamaz ise ters teper. veteriner ürünü olarak zaten Türkiye'deki ürünler buralarda pek yok. Daha çok yabancı ve orijinal markalar resmi veteriner ürünü olarak mevcut. dediğiniz gibi toksisite için ev yapımı yoğurt ve suyunu veya prebiyotikleri mutlaka kullanıyoruz. faydalıdır :evet: fakat bunu da herkes yapamıyor marketten alıp kullanıyoruz, onun da ev yapımı yoğurt kadar faydası olmuyor malesef. bu yüzden ben yaptığım karışımlara yaz kış ya direkt içine nistatin "mikostatin şurup" birlikte eklemekteyim veya tedavinin peşine 3+ gün vermekteyim. tekrar değerli paylaşımınız için çok teşekkürler, saygılar... :slm:

osman usta' Alıntı:
slm.güzel bir başlık seçimi...ancak ilaç kombinasyonlarında istenmeyen sijenerik etkiler toksit oluşumlar gözlenebilir..var olan kombinasyonlar zaten bulunmaktadır..bizleri bu denli karmaşık oluşumlara yiten ise .kanatlılar hakkında teşhis bazında yetersiz olanaklar..arkadaşlar teşhis için bir labaratuvar ortamlarına baş vurabilirsiniz.çok cüzzi bir rakamla işlemleriniz yapılabilir...5- midazol türevleri vardır aralarında en etkilisi ise CARNİDAZOLE dur..20mg -kg dozunda verilir.bu dozun misli ile üzerine çıkılabilir toksitesi yoktur.dimetridazole ise aksine çok toksittir.fazla detaya girmek istemiyorum..ancak bilgi ve tecrübeye dayalı olarak özellikle bu mevsimlerde salmanların kapalı nemli havasız ortamlarda bu midazol türlerinden herhangi birisi ile kombineli olarak NİYSTATİN öneriyorum..dahada etkili yeni jenerasyon ilaçlar var ama oldukça pahalı.700 ila 1500 arasından bahsediyorum..bu kombinasyonu kullanın yeter..yaklaşık ben 20 senedir doğal yuğurt kullanıyorum..bir nevi kaybolan yararlı bakteriler tekrar kazanılmış oluyor..üstüne düşmemiz gereken en ünemli nokta kuşların bağışıklık sistemlerini maskelememek doğal yöntemlere baş vurunuz..kısa bir örnek vereyim kullanılan yemlerin güvenirliği ayrı bir tertışma kunusunu oluşturacak kadar önemli ve ciddi.bu gün tarımsal ilaç kullanmayan neredeyse kalmadı..kullandığınız yemlerde ilaç kalıntılarının olmadığını idda edecek olan sadece üretici olsa gerek..kullandığınız yemleri uygun bir dezenlerle yıkamak tertışma konusu olsada yarar sağlamaktadır...şimdi neredeyse yüzde elli oranında bakteri alımı durdurduk bağışıklığı tekrar kazandırdık ve ömürlerini uzattık..ikinci ve önemli konulardan biri ...kuşlarımızı doğal ortamlarında uzaklaştırıyoruz evcil durumlara getiriyoruz sıkıntılardan biriside bu ..burada dikkat etmemiz gereken noktalar yem katkısı maddeler...kısacası pek çoğumuz kanatlı beslemesinden bakımından anlamıyoruz..tahıl tohumlarında bulunmayan oldukça önemli besinleri vermek gerekli bunlar nelerdir..İZ ELEMENTLERİ.çinko bakır mangan vs.olmaz olmazlardan folic acid.b3 vitamini.minarelleride unutmamalı..birçok tohumlu gıda toksitelidir kulanılacak olan minerallar vücuttan atılmasına yardımcı olmaktadır...bu konu oldukça geniş kısaca geçmek istedim..umarım reklam olmaz ELEVİT bu kombinasyonu tavsiye ediyurum...özellikle dişi kuşlarınızda bu değişimi fark edeceksiniz ..yeni ve sağlıklı nesiller için sağlıklı bireyler yüzde oranları yüksek kaliteli yumurtalar için aldıkları besinlere eksik olanları takviye ile kümes olumsuz şartlarının düzeltilmesi yoluyla bir çok istenmeyen hastalıklardan kurtulmuş olursunuz ..saygılarımla...
:evet: :tamam:

burakeser' Alıntı:
arkadaşlar pantex ilaçlarına ulaşmak isteyenler bana yazsınlar. uygun fiyatlara ilaçlar mevcut ve orjinaldir. gidip birsürü paralara ilaçlar almanıza gerek yok. saygılarımla.
İLGİLENECEĞİM SENİNLE * ...BİR KEZ DAHA BAŞLIĞIMA GİR DE..

GÖR NE OLACAĞINI ..VARYATECİ ...

burakeser ; benim siteme de hileli yollarla pazarlama teknikleri sergileme ,laf kalabalıkları ile girdin ..senin üyeliğini ve IP ni de yasakladım .!
her siteye ; türlü oyunlarla giriş yapmana müsaade etmiyorum.
DÜRÜST DE DEĞİLSİN ! BİR DAHA DA BANA E-MAİL GİBİ ŞEYLER İLE GELME SAKIN..
DAHA FAZLA '' İLGİLENİRİM SENİNLE.'' BAŞKA KAPIYA..

BU SİTEDE İLAÇ SATIŞI YASAKTIR..
vergi dairesi ,maliye,kaçakçılık şube ..ile uğraşmanı istemem..

scutaro' Alıntı:
AsaLet' Alıntı:
Ben kusumu dolapta tutuyorum su içmesi için kümesteki kuşların içti sudan içiriyorum ağız yoluyla bulaşırmı ? + bugün fark ettim 3 kuşta böyle ama sabuni kadar kötü değil.. :hayir:
E-Coli ve Salmonella korkulacak birşey değil tedavisi kolay, hava şartları da tetikliyor aşı bile yapılmış olsa ilaç kullanımı bu durumlarda şart, en iyisi karışımı kuşların hepsi içsin faydası olur zararı olmaz. Benim kümesde ısı veren lamba var, yaktığımda gayet mutlular ama kapattıktan bir süre sonra follukda tüylerini kabartıyorlar. Yarın kuşların hepsine bende LARGOPEN + Vitamin vereceğim, soğuk havalarda kuşların solunum yollarına iyi gelir.
Gökhan bey e-coli ve salmonella tedavisi kolay demişsiniz fakat gerisini yazmamışsınız.nasıl tedavi edildiğini paylaşır mısınız.saygılar
Türker bey karışımınızı bugün koruma amaçlı uygulamaya başladım .teşekkürler

değerli öğretmenim ,
DÜRÜSTÇE ŞUNU YAZMAK İSTERİM !

KUŞLARIMIZ ; VEBA ,ÇİÇEK VE SALMONELLA AŞILI İSE * ASLA ANTİBİYOTIK ÖNERMEM ..*

3 LİTRE SUYA ; PİRİNÇ TANESİ KADAR * GÖZTAŞI * HER AY EN AZ ALTI 6 GÜN

VERİLMESİ .E-COLİ,SALMONELLA ,PAMUCUK (trikomanıasıs ) U UZAK TUTACAKTIR.

tüm doğadaki kanatlılara BELEDİYELER bu oranda hazırlanmış suları içirmesi takdirde

DOĞADAKİ KUŞLAR ESKİ FORMUNA GERİ DÖNECEKTİR..ÇOK BASİT OLAN BU UYGULAMA ( en ucuz yöntem )

yapılmadığı takdirde *kapılarımıza ;KUŞLARINIZI İTLAF EDECEĞİZ *DİYE GELECEKLERDİR..!

BU YAZIM KIŞİ VE KURUMLARCA DİKKATE ALINMADIĞI TAKDİRDE * BENDEN KİMSE İTLAF İÇİN *GÜVERCİNLERİMİ ALMAĞA GELMESİN ..!

SAYGILARIMLA..

muygun' Alıntı:
scutaro' Alıntı:
AsaLet' Alıntı:
Ben kusumu dolapta tutuyorum su içmesi için kümesteki kuşların içti sudan içiriyorum ağız yoluyla bulaşırmı ? + bugün fark ettim 3 kuşta böyle ama sabuni kadar kötü değil.. :hayir:
E-Coli ve Salmonella korkulacak birşey değil tedavisi kolay, hava şartları da tetikliyor aşı bile yapılmış olsa ilaç kullanımı bu durumlarda şart, en iyisi karışımı kuşların hepsi içsin faydası olur zararı olmaz. Benim kümesde ısı veren lamba var, yaktığımda gayet mutlular ama kapattıktan bir süre sonra follukda tüylerini kabartıyorlar. Yarın kuşların hepsine bende LARGOPEN + Vitamin vereceğim, soğuk havalarda kuşların solunum yollarına iyi gelir.
Gökhan bey e-coli ve salmonella tedavisi kolay demişsiniz fakat gerisini yazmamışsınız.nasıl tedavi edildiğini paylaşır mısınız.saygılar
Mehmet bey, konuda Türker hocam zaten bu hastlalıklara iyi gelen ilaçları belirtmiş, o yüzden aynı şeyleri yazmak istemedim. Amoksisilin içeren antibiyotiklerin hepsi bu hastlalıklara iyi gelir, Largopen veya bir başkası fark etmez. Koruma amaçlı kullanmaya başlamakla iyi etmişsiniz, bahara kuşlar daha sağlıklı şekilde girmiş olurlar ve yavru verimi de artmış olur. Ağustos ayı ile başlayan tüy döneminde antibiyotik vermeyin, kuşların tüy yapısını bozar. Bu tür ilaçların daha ziyade kış aylarında kullanılmasını tavsiye ediyorum.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Amoksisilin

ÇOK GÜZEL BİR AÇIKLAMA ; GÖKHAN USTA.. :evet: :tamam:
DEZENFEKTAN VE SİNEKLİK OLMASI KÜMESLERDE , BÖCEK..HAŞARAT ,KEMİRGEN ..OLMAMASI DA OLDUKÇA ÖNEMLİDİR.

FAKAT ; EMİN OLUN * IRK GÜVERCİN BESLEMESEM *
ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYORUM .BESLEDİĞİM GÜVERCİNLER DE , HER ZAMAN PAZARDA BULUNAN OLSA
SAMİMİYETİM LE BU KADAR UĞRAŞA KATLANMAZDIM ..!

KAÇAK ,AVARA , BAŞKASINA AİT KUŞLARI DA YAKALAR...YEM PARASI ÇIKARIR.
UÇURUR, KAÇIRIR,ÇOOK DA ÖNEMSEMEZDİM .İŞTE BU DÜŞÜNCE ; OLURSA ,

BİR ADIM İLERİ GİDEMEYİZ.

MESAJIM İNŞAALAH !! DOĞRU YERLERE ULAŞIR..

[email protected]' Alıntı:
değerli öğretmenim ,
DÜRÜSTÇE ŞUNU YAZMAK İSTERİM !

KUŞLARIMIZ ; VEBA ,ÇİÇEK VE SALMONELLA AŞILI İSE * ASLA ANTİBİYOTIK ÖNERMEM ..*

3 LİTRE SUYA ; PİRİNÇ TANESİ KADAR * GÖZTAŞI * HER AY EN AZ ALTI 6 GÜN

VERİLMESİ .E-COLİ,SALMONELLA ,PAMUCUK (trikomanıasıs ) U UZAK TUTACAKTIR.

tüm doğadaki kanatlılara BELEDİYELER bu oranda hazırlanmış suları içirmesi takdirde

DOĞADAKİ KUŞLAR ESKİ FORMUNA GERİ DÖNECEKTİR..ÇOK BASİT OLAN BU UYGULAMA ( en ucuz yöntem )

yapılmadığı takdirde *kapılarımıza ;KUŞLARINIZI İTLAF EDECEĞİZ *DİYE GELECEKLERDİR..!

BU YAZIM KIŞİ VE KURUMLARCA DİKKATE ALINMADIĞI TAKDİRDE * BENDEN KİMSE İTLAF İÇİN *GÜVERCİNLERİMİ ALMAĞA GELMESİN ..!

SAYGILARIMLA..
hiçbir aşı yok kuşlarda abi.ancak tavuk aşıları bulabilirim onuda hiç denemedim kullansam faydası olur mu bilmiyorum

scutaro' Alıntı:
muygun' Alıntı:
scutaro' Alıntı:
AsaLet' Alıntı:
Mehmet bey, konuda Türker hocam zaten bu hastlalıklara iyi gelen ilaçları belirtmiş, o yüzden aynı şeyleri yazmak istemedim. Amoksisilin içeren antibiyotiklerin hepsi bu hastlalıklara iyi gelir, Largopen veya bir başkası fark etmez. Koruma amaçlı kullanmaya başlamakla iyi etmişsiniz, bahara kuşlar daha sağlıklı şekilde girmiş olurlar ve yavru verimi de artmış olur. Ağustos ayı ile başlayan tüy döneminde antibiyotik vermeyin, kuşların tüy yapısını bozar. Bu tür ilaçların daha ziyade kış aylarında kullanılmasını tavsiye ediyorum.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Amoksisilin
Açıklamanız için sağolun Gökhan bey teşekkürler

MEHMET ÖĞRETMENİM ; hiçbir aşı yok kuşlarda abi.ancak tavuk aşıları bulabilirim onuda hiç denemedim kullansam faydası olur mu bilmiyorum .DEDİ .

HEMEN VETERİNERE TELEFON AÇARAK BİLGİ ALIP ,PAYLAŞACAĞIM .! sevgilerimle. :tamam: :slm:

MEHMET ÖĞRETMENİM ; hiçbir aşı yok kuşlarda abi.ancak tavuk aşıları bulabilirim onuda hiç denemedim kullansam faydası olur mu bilmiyorum .DEDİ .

HEMEN VETERİNERE TELEFON AÇARAK BİLGİ ALIP ,PAYLAŞACAĞIM .! sevgilerimle. :tamam: :slm:

MEHMET ÖĞRETMENİM !
................................VET-MER / FAHRİ AĞABEY İLE GÖRÜŞ ,TELEFONUNU BEKLİYOR.
GEREKLİ AÇIKLAMAYI ; BİRİNCİ AĞIZDAN DİNLEMİŞ OLACAKSIN .DAHA İYİ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
0 224 253 02 88 / BURSA

DİĞER İLGİLENEN ARKADAŞLARA DA BİLGİ OLARAK ; TÜM KANATLILAR İÇİN KULLANILABİLECEK
* AŞI * MÜMKÜN OLDUĞU SÖYLENDİ . BİLGİLERİNİZE.

Türker abi bu aşı İntervet firmasının Nobilis Paramyxo P201 aşısı mı?

makturk' Alıntı:

makturk' Alıntı:

Ben bulunduğum yerde bu aşıyı bulamadım maalesef; imkanı olan aşı yapmak isteyen bu aşıyı kullanabilir tavuk,hindi değil bizzat güvercin için üretilmiştir. Mecburen Almanya'dan abime başka markadan getirttim kasım ayında, çevremde olsa hiç uğraşmaz bu aşıyı kullanırdım.

Ayrıca arkadaşları bir konuda da uyarmak istiyorum özellikle facebookta güvercin sayfalarında aşı,ilaç veya türevlerini pazarlayan birçok insan var.Şimdi onlar da ekmek parası kazanıyorlar ama sattıkları ürünlerin hepsi kaçak. Kaçak olmasını geçtim çoğu sahte, içinde ne olduğu belirsiz karışımlar var. Kuşlarınıza iyilik yapayım derken onların canına kastetmeyin,bilmediğiniz güvenilir olmayan kişilerden ilaç,aşı gibi malzemeleri almayın.

Aşağıya bir ilaç satıcısıyla ilgili konuşmanın bir bölümünü koyuyorum. Biz kuşlar sağlıklı olsun diye onca emek para harcıyoruz adamın verdiği cevap: ne olacak abi 1 kere kullan fayda görmezsen daha almazsın 70 lira para mı diyor. Yani bizim kuşlar kobay sanki de aşı deneyeceğiz üstlerinde.

Arkadaşın ismini gizliyorum,ekmeğine mani olmayım yine de.

Konuşma başlangıcı: Perşembe
Mahmut Aktürk
13/02/2014 20:21
Mahmut Aktürk
selam iyi akşamlar.bu aşılar orjinal mi?geçen gün bir sayfada bu aşının resmini paylaşmışlar sahte kesinlikle kullanmayın falan diye.
XXX
13/02/2014 20:37
XXX
aleykumselam iyi akşamlar bu aşı kendimiz 2 yıldır kullanıyoruz. aşı türkiye resmi olarak yok yurt dışında italat çok pahalı oldugu için kimse getirmiyor . ancak bizde elden geliyor.. aşının yararını çok gördük . denemeniz tavsiye ederiz.

Mahmut Aktürk
13/02/2014 20:40
Mahmut Aktürk
valla deneycem aslında ama işte böyle bir şey gördüm
yorumlarda falan firmanın artık bu aşıyı üretmediği yazılmış
hatta çiçek+pmv olanda 2 şişe var biri sıvı biri kuru olarak
ayrı ayrı sıvı olanı çekip kuru olana boşaltıp ikisini karıştırıyorsun öyle vuruyorsun
sizin çiçek+pmv beraber tek şişede bir de bronşit de var sanırım
yurt dışı sitelerde bronşit olan hiç görmedim
sizin aşı nerden geliyor mahsuru yoksa öğrenebilir miyim

XXX
13/02/2014 20:43
XXX
abi kendimiz 500 den fazla kuşa aşı yaptık verdigimiz yerlerden olumsuz 1 tek şikayet gelmedi .aşı kullanmadan sahte demek .başka ama taşıyordur . yoksa aşı alır kullanır aşının yararını görmez sonra der ben aldım kullandım aşı işe yaramıyor . yargısız infaz yapanlar illaki olacak . size içiniz rahat etsin .. zaten türkiye gelen aşıların hepsi gayri resmi ülkeye giriyor...anlacagınız hepsi kaçak olarak ülkeye geliyor..

XXX
13/02/2014 20:47
XXX
ben 5 yıl araştırdım sizin dediginiz gibi aşılar ayrı 3 ayrı şişede ancak onların türkiye girmesi kaçak ancak e ayrı aşıyı 600 tl ancak getirtebilirsiniz her geçen gün yeni yeni aşı ve ilaçlar piyasaya sürülüyor .50 dozluk aşı 70 tl hepsi zarar olsa gene denemeniz tavsiye ediyorum bize bulgaristan üzerinden geliyor türkiyeye

Mahmut Aktürk
13/02/2014 20:49
Mahmut Aktürk
kaçak olduğunu biliyorum. piyasada satılanların hepsi kaçak 2 mesele kaçak gelmesi değil kaş yapalım derken göz çıkarmayalım o yüzden sordum
70 lira ucuz o önemli değil zaten ama işte kötü bir sonuç olursa da yılların emeği boşa gider

XXX
13/02/2014 20:54
XXX
yok abicim ben size diyorum 2 yıldır kullanıyorum aşının yan etkisi yok . ama aşı yaparken omirik aşı yaparsanız kuşu ya felç olur yada ölür aşı düzgün ve soguk hava strafor kutuda oldugu sürece sıkıntı oalacagını sanmıyorum. tavsiyem 1 defa olsa kullanmanız . zaten aşı kullandıktan sonra aşı atmayın buz dolabında saklayın yavrular 3 haftalık oldugu zaman kullanın .. bu aşının yan etkisi şimdiye kadar rastlamadım ...sizde kullanmadan bilemessiniz . eger yine şüphe ediyorsanız bi kaç kuşa vurursunuz aşıyı denersiniz baktınız aşının yararı var kuşlarınız hepsine vurusunuz.

Mahmut Aktürk
13/02/2014 20:58
Mahmut Aktürk
valla hocam belki sen kullanmışsındır fayda görmüşsündür ama ben 2 saattir bakıyorum aşının üreticisi olan pfizer firmasının ürün portföyünde böyle bir aşı yok yani üretimden kalkmış. şişede gerçekten aşı vardır belki ama markası colombovac değil kanımca kusura bakmayın vaktinizi aldım hayırlı satışlar

XXX
13/02/2014 21:02
XXX
yok önemli degil zaten amacımız türkiye kuş besleyen arkadaşları bilgilendirmek . bizim kar gözetmiyoruz bu yüzden çok uygun fiyatları.şimdi 2 saat baktınız ben tam 5 yıldır aşı araştırıyorum . ancak tek tek aşı almak çok ok fazla fiyat 600 tl veren kimse olmaz türkiyede 50 dozluk aşı için . keşke türkiyede tarım köy himetleri aşı girişine izin verse bizde direk fabrikadan sipariş versek .hayırlısı yine bende menun oldum . verdiginiz bilgiler için . iyi akşamlar

Bahsi geçen aşının resmini buraya koyuyorum.Colomobovac'ın PMV ve Çiçek kombinasyonu mevcut ve ayrı ayrı şişelerde ama bizim satıcının aşısı tek şişede ve üstüne bir de bronşit diyebir şeyler var aşının içinde.

1533793_10152116797519028_1186842787_n.jpg

Liberaliz dış dünyaya açıldık diyoruz ama bildiğin yasaklar ülkesindeyiz o yok bu yok, o yasak bu yasak en basit kıytırık güvercin vitaminini ilacını aşısını bile bulamıyoruz.İşte bu yüzden insanlar da bu yasakları illegal yollardan delip bu işe gönül vermiş arkadaşların iyi niyetini sömürüyor.

Deveye boynun neden eğri demişler; nerem düzgün ki demiş. Hangi konuda geliştik ki biz hobicilikte gelişeceğiz bazen boşa kürek çekiyoruz diyorum içimden,insan hayatına değer verilmeyen bir ülkede el kadar güvercine ilaç bulamıyoruz diye şikayet etmek abes geliyor ,neyse lafı çok uzattım kusura bakmayın.

MAHMUT ;
BURSA'DA ,
10 GÜN KADAR ÖNCE BU AŞIYI BANA TANITMAĞA ÇALIŞTILAR .

SÖYLEDİĞİM ŞU OLDU .!
BEN ; VETERİNERDEN AŞI ALIP KULLANIYORUM.KUŞLARIMA BİR ŞEY OLURSA .VETERİNERİN YERİ ORADA.SENİN BU GÖSTERDİĞİN AŞININ ARKASINDA KİM OLACAK..!KİMİ BULACAĞIZ.
O KİŞİLER DE YUNANİSTAN' DAN GELİYOR MASALI YAPTI.

Öyle bir şey olsa sen aşıyı yanlış vurmuşsun der çıkar bunlar işin içinden.

makturk' Alıntı:
Öyle bir şey olsa sen aşıyı yanlış vurmuşsun der çıkar bunlar işin içinden.
EVET .TABB İİ Kİİ.

70 TL DEĞİL . BEDAVA OLSA ,
KUŞLARIMA KULLANMAM ..BÖYLE AŞILARI :hayir:

Türker abi,biraz konudan konuya geçiş olacak ama şu konuda ikileme düştüm.
Bu aylarda özellikle genç kuşlarda ölümlerle karşılaşma riski oldukça yüksek.böyle bir durumla karşılaştığımızda

largopen+nidazol+sanasol karışımını mı kullanmalıyız

yoksa ercefurly,sanasol, amoxsilin.neoprim fort dönüşümlü tedavisini mi?

muygun' Alıntı:
Türker abi,biraz konudan konuya geçiş olacak ama şu konuda ikileme düştüm.
Bu aylarda özellikle genç kuşlarda ölümlerle karşılaşma riski oldukça yüksek.böyle bir durumla karşılaştığımızda

largopen+nidazol+sanasol karışımını mı kullanmalıyız

yoksa ercefurly,sanasol, amoxsilin.neoprim fort dönüşümlü tedavisini mi?

LARGOPEN 250 TOZ, RONIDOZOL ,VİTAMİN KARIŞIMI AYDA 3 GÜN KULLANANIN ,

SADECE * VEBA VE ÇİÇEK VİRİSÜ KORKUSU OLUR *

VEBA VE ÇİÇEK AŞISI DA VARSA * KEYFİNİ SÜRER.. *

BU YAZDIKLARIM ; BAZI NEDENLERDEN 2014 İÇİN GEÇERLİDİR.2015 DE AÇIKLARIM .SEVGİLERİMLE.

BU REÇETE ,İLAÇ KARIŞIMI 3O DERECE HAVA ŞARTLARINDA DENENMİŞ VE 24 SAAT KULLANILMIŞTIR.yanetki görülmedi.
HER İLAÇ HAZIRLAMADAN ÖNCE SULUK SÜNGER İLE BOL SU VE ÇAMAŞIR SUYU KULLANARAK TEMİZLENMESİNİ ÖNERİRİM.

lütfen su 2 İKİ litre olsun

turker bey, genellıkle musluk suları cok klorlu oldugu ıcın, kuyu suyu veya ıcme suyu kullanılmasını soyluyor cogu veterıner, ılac karısımlarında. bu konuda sızın de fıkrınızı alabılırmıyım

Ben ilaç verirken içme damacana suyundan kullanıyorum, ilaç içindeki kimyasalların özelliğinin bozulmaması için musluk suyu kullanılmaması tavsiye ediliyor. Yanlız musluk suları artık eskisi gibi fazla klorlu değil, aynı zamanda arıtma tesislerinden geçiyor, normal zamanlarda her zaman musluk suyu kullanıyorum.

KaRaCaKMaKLi' Alıntı:
BU REÇETE ,İLAÇ KARIŞIMI 3O DERECE HAVA ŞARTLARINDA DENENMİŞ VE 24 SAAT KULLANILMIŞTIR.yanetki görülmedi.
HER İLAÇ HAZIRLAMADAN ÖNCE SULUK SÜNGER İLE BOL SU VE ÇAMAŞIR SUYU KULLANARAK TEMİZLENMESİNİ ÖNERİRİM.

lütfen su 2 İKİ litre olsun

turker bey, genellıkle musluk suları cok klorlu oldugu ıcın, kuyu suyu veya ıcme suyu kullanılmasını soyluyor cogu veterıner, ılac karısımlarında. bu konuda sızın de fıkrınızı alabılırmıyım
İLK DEFA DİNLENMİŞ SUYA DİYE YAZMADIM :haha: ÖZELLİKLE ANTİBİYOTİKLER ..SAF(DEMİNER ) SU EN KÖTÜ İHTİMAL 24 SAAT KLORU UÇMUŞ SU İLE VERİLMELİ..

HATIRLATMAN İYİ TEKRAR TEKRAR HER SEFERİNDE MUTLAKA DİNLENMİŞ DİYE YAZIYORUM..DOĞRUSU İSE SAF SU OLMALI ..EN GÜZELİ DE ANTİBİYOTİKLERİN ZAMANINDA VERİLİP İÇMELERİNİ SAĞLAYIP ..İLAÇLI SUYU DÖKMEKTİR..SEVGİLERİMLE..!

Merhaba arkadaşlar sizlere çok iyi haberlerim var,

uzun zamandır bahçemize düşen hasta yabani güvercinleri iyleştirmeye çalışırız. son denemelerimde yavrulardaki hazımsızlık için evde o an mevcut olan ve marketten alınan karbonattan katmıştım suluklara "sürekli metronidazol veya ronidazol katmak istemediğim için" baktım ki sadece karbonat ile 3 günde yarı yarıya iç çiçeği iyleşen kuş var faydasını görünce karbonatı daha detaylı araştırdım. ve eğer eczaneden ingiliz karbonatı şeklinde temin edersem, çok daha faydalı olacağını okudum. hemen temin ettim ve son 10 gündür bahçedeki 5 litrelik suluğa: 1 çay kaşığı eczaneden sodyum bikarbonatı + çeyrek limon ve kabuğunu + 1 tatlı kaşığı bal + arada multivitamin vs. katılarak uygun şekilde verildi.

bu 10 gün zarfında;
1. genç kuş yavru ölümü vakaları görülmedi; mide ekşimesi veya şişmesi "su toplama", hazımsızlık, ishal, kusma ve peşine gelen ölümlerden bahsetmekteyim
2. dışarıda iç mantarı olan yetişkin bir kuş "hastayken yem yiyince kabarıyor, göğsünü iyice yukarı şişiriyor, sonra bir müddet dinlenip, sendeleyerek uçup gidiyordu" şimdi tamamen iyleşti
3. nezle gribal enfeksiyon "mycoplasma" vakaları görülmedi
4. iç-dış çiçek, trikomoniyasis, pox vs. vakaları görülmedi
5. salmonellayı saymıyorum çünkü onun ne zaman görüleceği belli olmuyor, ancak bu 10 gün zarfında şükür uğramadı! yukarıdakiler çok daha sık görülen hastalıklar

benim için 10 gün olaysız geçmesi ne demektir varın siz tahmin edin artık :evet:
dilerseniz ilaç karışım listenize, eczane ürünü şeklinde karbonatı gönül rahatlığı ile ekleyebilirsiniz . denenmiş faydalı olduğu tespit edilmiştir, halen de kullanıma devam edilmektedir.

karbonatı mümkünse mutlaka eczaneden temin ediniz. etken maddesi sodyum bikarbonat "Sodium Bicarbonate" şeklindedir; Türkiye'de İngiliz Karbonatı, Solvey Karbonatı, Karbonat, Cep sodası, Garra Karbonat gibi isimlerle sorunuz. veya güvenilir bir yerden toptancıdan da temin edebilirsiniz. ancak dikkat edin tadı fazla tuzlu olmasın! karbonatın hangi hastalıklara iyi geldiğine dair güzel bir liste: http://goo.gl/6pyRvG

Önemli not: Asıl suçluyu sonunda bulduğumu düşünüyorum! yabani hayvanların bu kadar sık ve kesintisiz hasta olmalarının en önemli sebebi, onlara mecburen hergün vermek durumunda kaldığımız "Klorlu Su". Araştırmalarımda klorun kanser dahil birçok hastalığın başlıca sebebi olduğunu okudum. bu konuda Türker beyin daima tavsiye ettiği gibi suyun üzerini açık bırakıp dinlendirip, klorun kaçmasını sağlayarak vermeli veya arındırmalı. az kuşunuz var ise doğrudan satın aldığınız temiz içme sularından verebilirsiniz.

Not: Karbonatı kendimiz için de kullanıyoruz, herkese sağlıklı günler dilerim :slm:

Geri