Re: BİR ÇOK HASTALIK VE TEK İLAÇ İLE ÇÖZÜM ( TÜRKER ÖDEN
makturk' Alıntı:
Türker abi bu aşı İntervet firmasının Nobilis Paramyxo P201 aşısı mı?
:tamam:
Ben bulunduğum yerde bu aşıyı bulamadım maalesef; imkanı olan aşı yapmak isteyen bu aşıyı kullanabilir tavuk,hindi değil bizzat güvercin için üretilmiştir. Mecburen Almanya'dan abime başka markadan getirttim kasım ayında, çevremde olsa hiç uğraşmaz bu aşıyı kullanırdım.
Ayrıca arkadaşları bir konuda da uyarmak istiyorum özellikle facebookta güvercin sayfalarında aşı,ilaç veya türevlerini pazarlayan birçok insan var.Şimdi onlar da ekmek parası kazanıyorlar ama sattıkları ürünlerin hepsi kaçak. Kaçak olmasını geçtim çoğu sahte, içinde ne olduğu belirsiz karışımlar var. Kuşlarınıza iyilik yapayım derken onların canına kastetmeyin,bilmediğiniz güvenilir olmayan kişilerden ilaç,aşı gibi malzemeleri almayın.
Aşağıya bir ilaç satıcısıyla ilgili konuşmanın bir bölümünü koyuyorum. Biz kuşlar sağlıklı olsun diye onca emek para harcıyoruz adamın verdiği cevap: ne olacak abi 1 kere kullan fayda görmezsen daha almazsın 70 lira para mı diyor. Yani bizim kuşlar kobay sanki de aşı deneyeceğiz üstlerinde.
Arkadaşın ismini gizliyorum,ekmeğine mani olmayım yine de.
Konuşma başlangıcı: Perşembe
Mahmut Aktürk
13/02/2014 20:21
Mahmut Aktürk
selam iyi akşamlar.bu aşılar orjinal mi?geçen gün bir sayfada bu aşının resmini paylaşmışlar sahte kesinlikle kullanmayın falan diye.
XXX
13/02/2014 20:37
XXX
aleykumselam iyi akşamlar bu aşı kendimiz 2 yıldır kullanıyoruz. aşı türkiye resmi olarak yok yurt dışında italat çok pahalı oldugu için kimse getirmiyor . ancak bizde elden geliyor.. aşının yararını çok gördük . denemeniz tavsiye ederiz.
Mahmut Aktürk
13/02/2014 20:40
Mahmut Aktürk
valla deneycem aslında ama işte böyle bir şey gördüm
yorumlarda falan firmanın artık bu aşıyı üretmediği yazılmış
hatta çiçek+pmv olanda 2 şişe var biri sıvı biri kuru olarak
ayrı ayrı sıvı olanı çekip kuru olana boşaltıp ikisini karıştırıyorsun öyle vuruyorsun
sizin çiçek+pmv beraber tek şişede bir de bronşit de var sanırım
yurt dışı sitelerde bronşit olan hiç görmedim
sizin aşı nerden geliyor mahsuru yoksa öğrenebilir miyim
XXX
13/02/2014 20:43
XXX
abi kendimiz 500 den fazla kuşa aşı yaptık verdigimiz yerlerden olumsuz 1 tek şikayet gelmedi .aşı kullanmadan sahte demek .başka ama taşıyordur . yoksa aşı alır kullanır aşının yararını görmez sonra der ben aldım kullandım aşı işe yaramıyor . yargısız infaz yapanlar illaki olacak . size içiniz rahat etsin .. zaten türkiye gelen aşıların hepsi gayri resmi ülkeye giriyor...anlacagınız hepsi kaçak olarak ülkeye geliyor..
XXX
13/02/2014 20:47
XXX
ben 5 yıl araştırdım sizin dediginiz gibi aşılar ayrı 3 ayrı şişede ancak onların türkiye girmesi kaçak ancak e ayrı aşıyı 600 tl ancak getirtebilirsiniz her geçen gün yeni yeni aşı ve ilaçlar piyasaya sürülüyor .50 dozluk aşı 70 tl hepsi zarar olsa gene denemeniz tavsiye ediyorum bize bulgaristan üzerinden geliyor türkiyeye
Mahmut Aktürk
13/02/2014 20:49
Mahmut Aktürk
kaçak olduğunu biliyorum. piyasada satılanların hepsi kaçak 2 mesele kaçak gelmesi değil kaş yapalım derken göz çıkarmayalım o yüzden sordum
70 lira ucuz o önemli değil zaten ama işte kötü bir sonuç olursa da yılların emeği boşa gider
XXX
13/02/2014 20:54
XXX
yok abicim ben size diyorum 2 yıldır kullanıyorum aşının yan etkisi yok . ama aşı yaparken omirik aşı yaparsanız kuşu ya felç olur yada ölür aşı düzgün ve soguk hava strafor kutuda oldugu sürece sıkıntı oalacagını sanmıyorum. tavsiyem 1 defa olsa kullanmanız . zaten aşı kullandıktan sonra aşı atmayın buz dolabında saklayın yavrular 3 haftalık oldugu zaman kullanın .. bu aşının yan etkisi şimdiye kadar rastlamadım ...sizde kullanmadan bilemessiniz . eger yine şüphe ediyorsanız bi kaç kuşa vurursunuz aşıyı denersiniz baktınız aşının yararı var kuşlarınız hepsine vurusunuz.
Mahmut Aktürk
13/02/2014 20:58
Mahmut Aktürk
valla hocam belki sen kullanmışsındır fayda görmüşsündür ama ben 2 saattir bakıyorum aşının üreticisi olan pfizer firmasının ürün portföyünde böyle bir aşı yok yani üretimden kalkmış. şişede gerçekten aşı vardır belki ama markası colombovac değil kanımca kusura bakmayın vaktinizi aldım hayırlı satışlar
XXX
13/02/2014 21:02
XXX
yok önemli degil zaten amacımız türkiye kuş besleyen arkadaşları bilgilendirmek . bizim kar gözetmiyoruz bu yüzden çok uygun fiyatları.şimdi 2 saat baktınız ben tam 5 yıldır aşı araştırıyorum . ancak tek tek aşı almak çok ok fazla fiyat 600 tl veren kimse olmaz türkiyede 50 dozluk aşı için . keşke türkiyede tarım köy himetleri aşı girişine izin verse bizde direk fabrikadan sipariş versek .hayırlısı yine bende menun oldum . verdiginiz bilgiler için . iyi akşamlar
Bahsi geçen aşının resmini buraya koyuyorum.Colomobovac'ın PMV ve Çiçek kombinasyonu mevcut ve ayrı ayrı şişelerde ama bizim satıcının aşısı tek şişede ve üstüne bir de bronşit diyebir şeyler var aşının içinde.
Liberaliz dış dünyaya açıldık diyoruz ama bildiğin yasaklar ülkesindeyiz o yok bu yok, o yasak bu yasak en basit kıytırık güvercin vitaminini ilacını aşısını bile bulamıyoruz.İşte bu yüzden insanlar da bu yasakları illegal yollardan delip bu işe gönül vermiş arkadaşların iyi niyetini sömürüyor.
Deveye boynun neden eğri demişler; nerem düzgün ki demiş. Hangi konuda geliştik ki biz hobicilikte gelişeceğiz bazen boşa kürek çekiyoruz diyorum içimden,insan hayatına değer verilmeyen bir ülkede el kadar güvercine ilaç bulamıyoruz diye şikayet etmek abes geliyor ,neyse lafı çok uzattım kusura bakmayın.