BİR ÇOK HASTALIK VE TEK İLAÇ İLE ÇÖZÜM ( TÜRKER ÖDEN)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 506
  • Görüntüleme Görüntüleme 216K
Devir Hanım,

Araştırmanız ve tavsiyeniz için teşekkürler. Verdiğiniz linki ben de inceledim. Ben de kendime uygulamaya karar verdim. Sonuçlarına göre haraket edeceğim.
Ben kuşlarımın suyuna her gün elma sirkesi katıyordum. Sanırım elma sirkesi de aynı alkali ortamı yaratıyor. Aynı zamanda klorsuz su veriyorum. Karbonatı ishal durumlarında kullanıyordum. 1 lt suya 1 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı tuz karışımı ishale iyi geliyor.

Rica Ederim Hüseyin Bey,
sizin paylaşımız için de teşekkürler.. ev yapımı doğal elma sirkesi de ph seviyesini yükselteceğinden faydalıdır. not: karbonatın tadı da tuzludur, tuz oranına dikkat edelim fazla gelmesin! güzel haberlerinizi bekleriz.
saygılar :slm:

Re: BİR ÇOK HASTALIK VE TEK İLAÇ İLE ÇÖZÜM ( TÜRKER ÖDEN

Hüseyin bey,

Şeker, tuz ve karbonat bileşimi ishale iyi gelmesinin yanında, kuşların Elektrolit ihtiyacını da karşılar. İshalin başlangıcı hastalığın da habercisi oluyor, o yüzden geçici yöntemler yerine ilaç verilmesini daha uygun buluyorum ben.

Bu arada musluk suyunun dinlendirilerek klorunun uçurulabileceğini sanmıyorum, ancak zeolit ve kömür gibi kimyasal maddeler ile veya kaynatılarak klordan arıtılabilir. Yine en iyisi damacana suyu kullanmak elbette.

Ayrıyeten bir not daha;
bugün itibariyle Kolloidal Saf gümüş Suyumuzu elde etmiş bulunuyoruz, bir önceki mesajımda anlattığım karbonatlı karışıma onu da katarak kullanacağız. yeterli süre gözleme dayalı kısmet olur ise gelişmeleri haber vereceğim.
bahçedeki 5 litrelik suluğa yeni karışım şu şekilde olacaktır;
5 ml. "50 damla" saf gümüş suyu + 1 çay kaşığı eczaneden ingiliz karbonatı + çeyrek limon ve kabuğu + arada vitamin vs. katılarak verilecektir. herşey yolunda ve düzenli giderse bu dozaj her zaman kullanım için yeniden ayarlanabilir. bahsi geçen kolloidal saf gümüş suyunu dileyen araştırabilir (dikkat; başka ilaçlarla karışımı etkileşim açısından sakıncalı olabilir). Kendimiz için kolloidal gümüşü de kullanmaya başlamış bulunuyoruz.

scutaro' Alıntı:

GÖKHAN'IM ; BEN AYLARCA SU İÇMEM ...
SU İÇME ALIŞKANLIĞIM HİÇ YOK.
ÇAYDANLIKTA SU KAYNAR ,ILIK İKEN HAFİF ŞEKERLİ ,YA DA AÇIK ÇAY GİBİ BOL TÜKETİRİM..ÇEŞMEDEN HİÇ İÇMEM..

BURSA'DA ÇEŞME SUYU İÇEN , ATEŞLİ HASTALIKTAN KIRILIR.ÇEŞME SULARI -E.COLİ VE SALMONELLA ...HASTALIKLARINI EVLERE GETİRDİĞİ KANAATİNDEYİM.. HİÇ ŞÜPHEM DE YOK.

Ben de muslukdan su içmem hocam ama su tüketimim normaldir, musluk suyu ile ne çay ne de yemek yapılır evde. Suyun yararı çok fazladır günde 3 litre içilmeli diyorlar, ama o kadar içmiyoruz. Kuşlar için de damacana suyu mu kullansam acaba.

[email protected]' Alıntı:
ÇEŞME SULARI -E.COLİ VE SALMONELLA ...HASTALIKLARINI EVLERE GETİRDİĞİ KANAATİNDEYİM.. HİÇ ŞÜPHEM DE YOK.
kesinlikle katılıyorum dediğim gibi bir numaralı suçlu hergün vermek durumunda olduğumuz sular çıktı :evet:
imkan varsa temiz damacana suyu kullanmak gerek, imkan yoksa ya kaynatarak yada havalandırmayı deneyerek devam :evet: sanırım karbonat sudaki mikrobu da kırdığından az nefes alabildim şu hasta vakalarından!

Devir hanım verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bir gün önce Ketle'da su kaynatılıp ertesi gün kullanılabilir, sade su verileceği zamanlarda da karbonat katmak iyi fikir olabilir, mikropları kırdığını bilmiyordum.

rica ederim Gökhan bey,
ilaç kullanırken de karbonatı kullanabilirsiniz, daha önce ilaçlarla birlikte "marketten alınan karbonatı" kullandım ve hiçbiriyle etkileşime girdiğini görmedim! ancak tam fayda görmek için karbonat mutlaka eczaneden alınmalı, ingiliz karbonatı şeklinde sorabilirsiniz. veya güvenilir toptancılardan da temin edebilirsiniz. ancak dikkat edin tadı fazla tuzlu olmasın.
saygılar..

Türkerciğim göz taşını çay kaşığnın ucu ile Devir hanımın bahsettiği İngiliz karbonatını çay kaşığının uçu ile ikisini birden kullansak nasıl olur sularımızın dezanfektan ve klora karşı koruyucu olarak kullanabilirmiyiz selamlar.

GÖZTAŞI ASİDİK ,
KARBONAT BAZİK

NÖTRALİZE OLUP FAYDASIZ BİR KARIŞIM OLACAĞI KANAATINDAYIM..

KARBONAT PAMUCUK ,HAZIM SIKINTISI,KURSAK ŞİŞMESİNDE FAYDA SAĞLARKEN BAZİK OLMASI NEDENİ İLE
E-COLİ,SALMONELLA ,..İÇİN UYGUN ORTAMI OLUŞTURUR.YANİ PAMUCUKTAN ( İÇ ÇİÇEK ) SIYRILIRKEN DİĞERLERİ BASTIRIR.KANAATINDAYIM..

SADECE **GÖZTAŞI ; E-COLİ,SALMONELLA,PAMUCUK ,KURSAK ŞİŞMESİ İÇİN YETERLİ OLMAKTADIR.

SİRKE DE ;ASİDİK OLMAK İLE BİRLİKTE GÖZTAŞI GİBİ HER DAİM KULLANILAMAZ .ÇÜNKÜ ; SİRKE ZAYIFLATICI ÖZELİĞE ,YAĞ YAKICI ÖZELİĞE SAHİPTİR.KUŞLARI ZAYIFLATIR.
3 LİTRE ŞEBEKE SUYUNA PİRİNÇ TANESİ KADAR *GÖZTAŞI KULLANILMASI **FAYDALIDIR..
SUYUN SULUKTA BİTİMİNE KADAR DEĞİŞTİRİLMESİNE DE GEREKSİNİM YOKTUR.

ancak daha önce göztaşı 6 gün süre ile kesintisiz kullandım ve aynı sürenin içerisinde iç çiçek, kursak şişmesi ve yavru hastalığı ecoli ve salmonella şeklinde hasta kuşlar gelmeye devam etmişlerdi :hayir: belki de yabaniler için daha düzenli kullanmak gerekiyordur..

Canım kardeşim gecenin bu saatindeki bilgi akışındaki çabukluğundan ve çalışmandan ötürü en derin sevgilerimi sunar Bursa ya selamlarımla.

devir , HAKLISIN .
PAMUCUK (TRİKO..,İÇ ÇİÇEK ..) OLAN KUŞLARDA RONİDOZOL DESTEĞİ YANINDA **KARBONATLI ÇÖZELTİ MUAZZAM FAYDA SAĞLAR İYİLEŞTİRME ADINA..

GÖZTAŞI İÇİN YAZDIĞIM HER AY DÜZENLİ OLARAK KULLANILDIĞINDA -E.COLİ ,SALMONELLA ,PAMUCUK ,KURSAK ŞİŞMESİ ..OLMAZ .ASİDİK OLUŞU NEDENİ İLE BU HASTALIKLAR ASİDİK ORTAMDA BARINAMAZLAR .VÜCUTTAN ATILIRLAR.

FAKAT ;ELİMİZDE ,PAMUCUK İÇEREN KUŞLAR VARSA *RONIDOZOL TÜREVLERİ YANINDA ** KARBONATLI ÇÖZELTİ

İYİLEŞTİRMEDE ROL OYNAR *FAYDALIDIR..

ASLINDA ,BEN GÜZEL AÇIKLAYAMADIM ÜST YAZIMDA , YAZIMI TOPARLAMAĞA ÇALIŞTIM .İNŞAALLAH BAŞARILI OLMUŞUMDUR..

:evet: bir ara sulukta antibiyotik ve karbonat vardı nidazole ara vermiştim dinlensinler diye ama koruma bazında karbonatla vereyim bari ilacı demiştim. o sırada karbonatla hayvan 3 gün gibi kısa sürede yarı yarıya atmıştı trikoyu. hayvanı yakaladığımda ağız içine baktım ve görmüştüm olayı. yabaniler için göztaşını daha düzenli kullanırsam belki; en azından iç çiçek, kursak şişmesi ve ağız içinde görülen sert protozoalardan kurtulursam, yüküm büyük ölçüde hafifleyecektir diye düşünüyorum.. çok teşekkürler :tamam:

SUYA KOYACAĞIMIZ * KARBONAT MİKTARI *
LİTREYE SİLME ÇAY KAŞIĞI KADAR OLMASI UYGUN OLDUĞU KANAATINDAYIM.!

:utangac: bir de şu son not gözden kaçmış olabilir; bugün itibariyle kolloidal saf gümüş suyumuzu elde etmiş bulunuyoruz, bir önceki mesajımda anlattığım karışıma onu da katarak kullanacağız. yeterli süre gözleme dayalı kısmet olur ise gelişmeleri haber vereceğim inşallah. bahsi geçen kolloidal saf gümüş suyunu dileyen araştırabilir. kendimiz için onu da kullanmaya başlamış bulunuyoruz.

:haha: SONUNDA LABORATUVARI DA KURDUK . :haha: :tamam:

:haha: kuyumcu bir arkadaş saolsun bir litreye yakın bize yaptı. bir o kadar da kendine. ama ppm yi tutturabildik mi emin değilim! ppm ölçen aleti henüz almadık. ilk fırsatta temin edeceğiz. ancak suyun rengi şu an altın sarısı değil, şeffaf su gibi görünüyor. içiyorum bir müddet sonra metalsi bir tat oluyor ağzımda, sanırım oldu veya ppm az da olabilir. bakalım faydasını görmezsek tekrar deneyeceğiz artık :haha: :heyo:

10 DK SÜRE ,PPM ,PH ...TUTMAMIŞ :haha: OLMAMIŞ VELHASIL .. :haha: GİTTİ GÜMÜŞLER.. :slm:
VOLT VE .3 mAh amper de ÖNEMLİ ..

ha gayret tutturacağız :haha: ancak gümüşler uzun yıllar kullanılabiliyor, sadece eczaneden distile saf su 1000 ml. alınıyor her seferinde "4 tl gibi bişeydi galiba". suyun ml. e göre de gümüşün boyutu değişiyor. bizdekiler 2 adet 30 cm. her birimize 30 dk ile 600 ml. lık yaptı. 27 walt kullandı diye konuşmuştuk. gümüş saf ise daha iyiymiş %99.99 şeffaf olabilirmiş dedi :tamam:

Gümüş ağır metaller grubundan olduğuna göre zararlı olmaz mı ?

*gümüş ağır metal gurubunda değildir
kolloial gumus yapımıyla ilgili birkaç video

scutaro' Alıntı:
Gümüş ağır metaller grubundan olduğuna göre zararlı olmaz mı ?

VÜCUDUMUZU ZEHİRLEYEN AĞIR METALLER
1-Kurşun
Trafik kirliliği,petrol, sigara kalemler saç boyaları,akü imalatıyla vücuda geçer. Sinir sistemine zihin ve kemik sağlığına zarar verir Kalsiyum,çinko,aljinik asit, B1 ,B 6 ve C vitaminleri bu zararlı etkileri azaltabilir

2-Kadmiyum
Konserveler, sigara dumanı, deterjanlar, eve yeni alınan halılar ve tarımsal gübrelerle vücuda girer. Böbrek,sinir sistemi,kemikler ve solunum sistemine zarar verir. Tansiyonu yükseltir. Kurtulmak için A, C ve E vitaminleri , kalsiyum selenyum, alginik asidin yanı sıra soğan sarımsak ve pırasa kullanılabilir.

3-Alüminyum
Bazı diş macunları,yemek saklama kapları,mide için kullanılan antasidler,sigara filtreleri,bazı tuzlar ve peynirler,terden koruyucu deodorantlar zararlı alüminyum içerirler. Hafıza bozuklukları ve Alzheimer hastalığı bulgularında artma olur. Kalsiyum,çinko,magnezyum, B6 vitamini bu zararları azaltabilir.

4- Civa
Bazı boyalar,ton balığı konservesi ve diş dolgularında bulunan amalgam yoluyla vücuda girerler. Böbrek,karaciğer ve özellikle beyin fonksiyonlarını bozan civanın zararlarından kurtulmak için soğan,pırasa,yumurta yenmelidir. Ayrıca C vitamini,selenyum,kalsiyum çinko gibi maddeler kullanılmalıdır.

5-Bakır
Bakır su borularından vücuda giren bu metal ,demir ve çinko gibi vücuda yararlı elementlerin miktarını azaltır. Yumurta, soğan, sarımsak, pırasa bu zararları minimale indirir. Ayrıca eksilen çinko ve demirinde ek olarak alınması gerekir.

6- Fluorid
Diş macunları,ağız gargaraları, teflon tavalar ve fluor miktarı yüksek sular bunun kaynağıdır. Dişlerde lekeler ve kemik zayıflığında önemli rol oynadığı gösterilmiştir. Çözüm flordan uzak durmak ve kalsiyum almaktır.

7-Arsenik
Bazı şarap ve biralarda ,tuzlarda ve boyalarda bulunur. Karaciğer,böbrek ve solunum sisteminde olumsuz etkileri gösteren arsenik için antioksidan bazı vitaminler (A-C-E) selenyum ve alginik asit kullanılabilir.

Hayvanlarda-Ku%C5%9Flarda-G%C3%BCvercinlerde-Bir%C3%A7ok-T%C3%BCm-Hastal%C4%B1klara-Etkili-Do%C4%9Fal-ve-Zarars%C4%B1z-Tedavi-Y%C3%B6ntemi-Yeni.jpg

uzun bir aradan sonra Yeniden Merhaba Değerli Arkadaşlar,
yöntemlerimizin uygulandığı ilk günlerdeki istatistiksel raporları sizler için aşağıda derlemeye çalışacağım:
* karbonat+limon+arada vitamin şeklindeki ilk 10 günlük karışımda; diğer çeşit hastalık vakaları görülmezken, dışarıda iç mantarı olan yetişkin bir kuşun bahçedeki karışımlı sudan içerek, bize ihtiyaç duymadan tamamen iyleştiğini paylaşmıştık.
* gümüş suyumuzun ppm. sini tutturamadığımız için 5 günlük bir gecikme yaşandı. bu esnada karbonatlı karışıma devam ettik. ancak durumu ağır genç kuş hastalığı + solunum problemi + iç çiçek + pox gibi viral ve bakteriyel karma hastalıkları olan "elimde düzgün bir gümüş suyu olmadığından diğer hastalıkları için ilaç kullanıldı "malesef bir kuşumuzu kaybettik"
* sonrasında ppm oranı istenen düzeye biraz daha yakın bir gümüş suyu elde edebildik ve hemen karışıma dahil ettik "başlangıç tarihi: 1 mart c.tesi - 2014" karışımı bu şekilde kullanalı 22 gün oldu. gümüş suyu+karbonat+limon+arada vitamin şeklindeki karışımdan sonraki ilk günlerde deneyimler;
1. sebebi bilinmeyen genç kuş hastalığı "yavru ölümleri vakaları" olduğu düşünülen - 4 hasta bahçedeki karışımlı sudan içerek, bize ihtiyaç duymadan iyleştiler. sanırım bu hastalıkta zaman çok önemli! sürüye yeni katılan hastalığı ilerlemiş bir genç kuşu "halsiz şekilde damda dolaşırken görmüştüm" ertesi gün su içmek için bahçeye inmiş, ancak diğer kuşlar hırpalamışlar ve malesef ölüsünü buldum!
2. iç-dış çiçek/iç-dış mantar/trichomoniasis - 2 hasta bahçedeki karışımlı sudan içerek, bize ihtiyaç duymadan iyleştiler
3. boğazda yerleşmiş parmak büyüklüğünde sert kitle nodül - olduğunu düşündüğüm bir hasta bahçedeki karışımlı sudan içerek iyleşti
4. mycoplasma gribal ve allerjik enfeksiyonlar - bir hasta bahçedeki karışımlı sudan içerek iyleşti
5. salmonella veya başka bir nedenle (gırtlakta engel olabilir) yemleri ıskalayan - bir hasta bahçedeki karışımlı sudan içerek, bize ihtiyaç duymadan iyleşti. Elimde eski bir salmonella hastasının ne yaptıysam iyleştiremediğim; gece nöbetleriyle ilgili çeşitli boyun kasılmaları şimdilerde tamamen geçti!
6. bahçede çeşitli kötü ishal dışkıları - şimdilerde görünmüyor!
7. dış parazitler "hayvanlarda aşırı kaşınma, ayaklarını yere vurma, huzursuzluk, tüy yolma ve çeşitli sinirli haller vs." banyo verilerek - şimdilerde görünmüyor!
Sonuç: 30+ günlük bir zamanda yapılan uygulama ile geçen süre zarfında 2 adet ölüm vakası yaşanmıştır. Önceki zamanları düşündüğümde; sürekli her ay 15-20 adet kuş gömdüğümüzü hatırlıyorum! Yeni uygulama ile sadece ilk 30 günde ölümler; 20 adet'ten 2 adete düşmüş görünüyor!
Devam eden günlerdeki deneyimler; hasta ve ölüm oranlarının büyük oranda azaldığını, bahçemize düzenli gelen kuşlarda hastalıklarla karşılaşmadığımızı, sürüye yeni katılan kuşların ise bahçedeki karışım verdiğimiz sudan içerek iyleşebildiklerini gördüğümüzü belirtmek isterim. Yöntem deneyimlere bağlı olarak zamanla gelişebilir.
Yöntemle ilgili genel ve detaylı dozajlar ve bilgiler için yeni güncellenebilen döküman linkimiz burada bkz: http://goo.gl/sz8SPM dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. Daha İyisi Arayanların Olsun...
Devir KorkmaZHan
Not: Gümüş suyunu diğer ilaçlarla karma etmeyiniz etkileşime girebilir!

Kuşların sağlığını düşünerek, artık damacana su kullanmaya başladım.

KLOR EN BÜYÜK TEHLİKE .
* devir ; klor ile ilgili döküman kopyalarmısın lütfen ''.MİLAR ' dan ..''
Na2(CO3) -bi karbonat + limon +vitamin ..'e başladım. ALKALİ ' ye geçiş yapılmıştır.! sevgilerimle.
senden daha da güzel çalışmalar geleceğinin bilincindeyim.

BEN 50 YAŞINDA YENİLİKLERE ,YENİ BİLGİLERE AÇIĞIM ..GENÇLERE ŞAŞIYORUM .sözüm bakar -körlere...

[email protected]' Alıntı:
KLOR EN BÜYÜK TEHLİKE .
* devir ; klor ile ilgili döküman kopyalarmısın lütfen ''.MİLAR ' dan ..''
Na2(CO:relievedface: -bi karbonat + limon +vitamin ..'e başladım. ALKALİ ' ye geçiş yapılmıştır.! sevgilerimle.
senden daha da güzel çalışmalar geleceğinin bilincindeyim.
BEN 50 YAŞINDA YENİLİKLERE ,YENİ BİLGİLERE AÇIĞIM ..GENÇLERE ŞAŞIYORUM .sözüm bakar -körlere...
:evet: bir de okuma özürlüler var - ben de nedense onlara karşı yazma özürlü oluyorum genelde :haha:
ancak yapacak birşey yok bilgiyi alan alacak kalan kalacaktır. bu geçmişten günümüze hep böyle olmuştur.
gelelim Klor konusuna;
417940_183964861759260_1534262200_n.jpg

Bu gerçekten okunmasi gereken önemli̇ bi̇r yazi!!!! Tansi̇yonu çikaran sodyum deği̇l klor!!! Kanserede yol açan en büyük etken klor!!!!
detaylar burada paylaşılmış bkz: https://goo.gl/3Ikps1
Bir de başka bir araştırmamda rastladığım satın aldığımız plastik şişelerdeki sularda ne gibi tehlikeler var?
bu konuyu da mutlaka okumalıyız bkz: http://goo.gl/5M70tL
içme sularımızın sağlık için üretilmesi ve cam damacana ve şişelerde satışa sunulması gerekiyor!!!!

Bugün eczaneden İngiliz karbonatı aldım, deneyimlerimi daha sonra paylaşırım.

scutaro' Alıntı:
Bugün eczaneden İngiliz karbonatı aldım, deneyimlerimi daha sonra paylaşırım.
Hayırlısı olsun, sağlıklı günler dilerim :tamam:

Geri