Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Bozkır kartalı

Tweety

Moderatör
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
8,000
Aldığı Beğeni
1
Yaş
38
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Tanımı
Vücutlarının üst kısımları kahverengi, uçarken görülen tüyleri ve kuyruğu siyahımsıdır. Aquila rapax'dan daha büyük ve koyu renklidir. Ama onun gibi soluk renkli boğazı vardır. Doğu ırkı olan A. n. nipalensis, Avrupalı ve merkezi Asyalı A. n. orientalis'ten daha büyük ve daha koyu renklidir.


Orman kartallarından büyük, iri yapılı, uzun kanatlıdır. Firar hattı diğer kartallardan kavisli, parmakları daha uzun, kuyruğu uzun ve dolgundur. Kanat altındaki açık renkli şerit belirgindir. Dönerek yükselirken kanadını düz tutar.

Erişkin kartal: kanat altından koyu bir el bileği, avuç içi ise soluk gri, elde geniş, sıklıkla ensesi soluk sarı-kahverenkli olur.



Habitatı
Romanya, doğuda güney Rusya boyunca, orta Asya'nın bozkırlarından Moğolistan'a kadar üreme gösterirler. Avrupa ve orta Asya'da yayılış gösteren bireyler kışı, Afrika ve Doğu Hindistan'da geçirirler. Çöl, yarı çöl, ağaçsız ve çalılık bozkırlar veya savana gibi açık alanlarda ve kurak yerlerde yaşarlar.

Yayılışı
Ukrayna'nın güney'in den başlayarak Romanya ve Türkiye üzerinden göçle birlikte Tunus,Cezayir ve Fas'a dek yayılım gösterir.
Raslantısal olarak görüldüğü ülkeler şunlardır; Fransa, Hollanda, Danimarka, İsveç, Doğu Almanya,Çek Cumhuriyeti,Macaristan, İtalya,İspanya, Slovakya, Bulgaristan,Yunanistan,Romanya,İsrail,Mısır ve Çad.
Beslenme
Taze leş türleri ile öldürdükleri kemiriciler, küçük memeliler ve kekliklerden daha büyük kuşlar ile beslenirler. Ayrıca diğer yırtıcıların yiyeceklerini de çalarlar.

Biyolojisi
Ağırlıkları erkek ve dişi bireyde değişiklik gösterir; dişi biraz daha büyük 2.3-4.9 iken erkek birey 2-3.5 kg arasındadır.


Göçü
Ukrayna'nın güneyinden Romanya ve Türkiye'yi aşarak Kuzey Afrika Ülkelerine Fas'a dek ulaşırlar.
Popülasyonu
Dünya üzerinde 10.000 adet olduğu sanılmaktadır. Tür koruma altında bulunmamaktadır.Mevcut rakkamlar son yıllarda hem Avrupa hemde Kuzey Afrika alanlarında azalma göstermektedir.
Davranışları
Yuvalarını ağaçlara, delerek açtıkları kovuklara yaparlar.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular