izmitten taklacı oyun kuşu resimleri (sarıkır)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sarıkır4141
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 189
  • Görüntüleme Görüntüleme 41K
performans58' Alıntı:
sarıkır4141' Alıntı:
performans58' Alıntı:
aruda' Alıntı:
kuştan anlıyanlar konuşşun bu kuşlar yanı izmıtın kuşları ne ankaraya benzer ne urfaya nede sivasa izmit oyun kuşunun ustune cıkıcak kuş biraz zor cıkar çünku izmıtte tatlı rekabet var oyun kusu üzerıne en iyisi bende olsun dıye ve her gecen gun daha guzel kuşlar cıkıyo . izmıtı bu yuzden sevıyorum :tamam: :tamam:

Rekabet güzeldir ama ABARTMADAN...
Başka yörelerin kuşlarına laf atmadan...

siz neden üstünüze alnıyosunuzki burada aruda isimli abimiz izmitin kuşlarını ankara urfa sivas kuşlarından daha çok sevdiğini ve her geçen günde daha güzel kuşların ortaya çıkmasıyla tatlı bi rekabetin ortaya çıktığını dile getirmiş siz neden üstünüze alınıyosunuzki ortam kızışmasın resim koyduk buraya bakam yorumunu yapar boş yere konuyu bölmeye yada dağatmaya hiç gerek yok

saygılar

emre kalender

Arudanın mesajına yazdığım cevabı senin üzerine alınıp cevap yazman normalse, bahse konu mesajda Sivas kuşlarını da kapsayan kıyaslamasına bir Sivas'lı olarak benim cevap yazmam da gayet normal değil mi? İzmit kuşlarını ön plana çıkarmak için diğer kuşlarla kıyaslama yapması gereksiz. Herkesin tercihi farklıdır ama yazıda dikkat edersen kesin bir hüküm var, konu dediğin gibi İzmit'in kuşlarını diğerlerinden daha çok sevdiği değil. Ayrıca hatırlarsan eklediğin resimleri ve videoyu izleyip takdir edenlerden biriyim. İyi olan herşeyi takdir ederim hiç de zul değildir bana. Ortamı kızıştırmak gibi de bir niyetim olamaz. Hatta mesajımdan da bellidir.

Sevgiler, saygılar...

abi arudanın mesajları beni ilgilendirmez o öyle bir yorum yazmış benim anladığım o ve onunda anlatmak istediği o yoksa sivas yada ankara yapmanın alemi yok tabi ona bakılsaydı bende elimde ankara sarıkırı tutmazdım benim demek istediğim konunun dışına çıkılıpta bir kaç kuş için burda birbirimizi kırmayalım arudanın kendi ZEVKİ O bende neden mesaj yazdım konu amacından dışaroya çıkmasın diye öyle bir mesaj attım

saygılar

emre kalender

ben 24 senedır kuş beslıyorum ankara kuşu sivas ve urfa kuşu elıme gectı onlardan da ucurdum ama izmıtın kuşu gıbı araların dan pek nadır cıkar . neden dersenız kuştan anlıyan ustat gercekten burda bır kac kişi var işi biliriz neyın neyle eşleşmesı lazım anlarız her zaman için en iyisinin peşindeyız .ben kendımden örnek vereyım 1 tane kuşu 8 seneden berı eş degiştirip denedım bıkmadan usanmadan ve sonuç görenler muhteşem der ama benı tatmın etmıyo herzaman daha iyisi olsun isteriz komşu illere karalamak amacım degıl hepimiz dostuz ama izmittekı rekabet cok güzel ve de tatlı , o yuzden bu rekabet oldugu muddetçe rakıp kolayına cıkmaz

saygılar

aruda' Alıntı:
ben 24 senedır kuş beslıyorum ankara kuşu sivas ve urfa kuşu elıme gectı onlardan da ucurdum ama izmıtın kuşu gıbı araların dan pek nadır cıkar . neden dersenız kuştan anlıyan ustat gercekten burda bır kac kişi var işi biliriz neyın neyle eşleşmesı lazım anlarız her zaman için en iyisinin peşindeyız .ben kendımden örnek vereyım 1 tane kuşu 8 seneden berı eş degiştirip denedım bıkmadan usanmadan ve sonuç görenler muhteşem der ama benı tatmın etmıyo herzaman daha iyisi olsun isteriz komşu illere karalamak amacım degıl hepimiz dostuz ama izmittekı rekabet cok güzel ve de tatlı , o yuzden bu rekabet oldugu muddetçe rakıp kolayına cıkmaz

saygılar

Öncelikle anlattığınız İzmit'te olan rekabet konusu çok güzel. Kötü kuşların elenerek iyi kuşların ortaya çıkması adına gerçekten faydalı. Ama ilk mesajda dediğim gibi rekabetin bir sınırı olmalı. Mesela İzmit'ten vasatın altında bir kuş gelse bana, İzmit'in bütün kuşları böyledir diyerek herhangi bir yörenin kuşunu övmek mümkün mü? Her yerde iyi ve kötü kuşlar vardır. Maalesef Sivas'ta da her yerde olduğu gibi malum sebeplerden dolayı o meşhur eski damarlar gizli kalmak zorundalar artık. Ayrıca İzmit'te olduğunu söylediğiniz tatlı rekabet ortamı henüz çoğu yerde yerleşmedi.

taner kardeşim uzun zamandır senin konuşmalarını yazmalarını takip ediyorum sev bu işi biliyorsun buna kimse birşey diyemez
ayrıca bu güzel düşüncelerin için sana teşekkür edeyim diye düşündün kendine iyi bak cenabı allah gönlüne göre versin ALLAHA EMANET OL şafak

arkadaşlar her yörenin iyiside vardır kötüsüde bunu şundan dolayı yazmak istiyorum bende yıllardır kuş beslerim ankaralı kuşçuların çogunu ismen ve şifayen tanırım fakat can ciger arkadaşların bile birbirine çok cimri davranıp (KETON) İYİSİNİ ÖZÜNÜ VERMEDİGİNİ BİLİYORUM bu her yer ve bölge için böyledir gider 1kuşu begenir gözünüzle izler alırsınız buraya kadar normal fakat aynı kuştan birde eş derseniz allem eder kallem eder başka kuş verirler bu benim içinde geçerlidir fakat benim farkım bunu açık söylerim kuşçuluk kolay ögrenilmiyor biz yıllarımızı verdik kıymetimiz bilinmiyor onlarda ugraşsın bulsun diye düşünüyorum bizede öyle yaptılar zira insan öyle olunca elindekinin kıymetini daha iyi anlıyor
buradan şuna gelmek istiyorum 1 kuşla 2 kuşla yöreleri kötülemeyin her yörenin iyiside vardır kötüsüde
ALLAHA EMANET OLUN CENABI ALLAH HER KEZE GÖNLÜNCE KUŞ UÇURMAYI yetiştirmeyi nasip eylesin şafak

abiler kardeşler burda kimsenin yöre kuşlarını kötülemeye çalıştığını düşünmüyorum ayrıca burdaki açılan konuya göre yorumlar yapalın konunun dışına çıkılmasın kimin kuşu iyidir kötüdür söz konusu olmasın burda

saygılar

emre kalender

ARAPCI ŞAFAK' Alıntı:
taner kardeşim uzun zamandır senin konuşmalarını yazmalarını takip ediyorum sev bu işi biliyorsun buna kimse birşey diyemez
ayrıca bu güzel düşüncelerin için sana teşekkür edeyim diye düşündün kendine iyi bak cenabı allah gönlüne göre versin ALLAHA EMANET OL şafak

Sayın Şafak abim, kuçculuğun nirengi noktası olan bir tecrübenin hakkımdaki bu güzel düşünceleri benim için her zaman bir onurdur. Tecrübenin kitabını yazmış bir usta olan şahsınıza teveccühleri için teşekkür ederim. Elimden geldiğince - dilimin döndüğünce saf kuşçuluktan başka bir çimentosu olmayan camiamıza faydalı olmaya çalışıyorum. Ben de sizi siteye üyeliğinizden itibaren takip ediyorum. Duruşunuz ve tepkileriniz tam anlamıyla bir ustanın tecrübesini, birleştiriciliğini, destekleyiciliğini, şefkatini ve abiliğini yansıtıyor. Siz de Cenab-ı Allah'a emanet olun. Dertlerinize deva, hastalıklarınıza şifa, borçlarınıza eda dileklerimle siz de Cenab-ı Allah'a emanet olun.

Saygılar...

güzel muhabbet

benım demek istediğim her yöreden kuş buldum ve ucurdum ama benım istediğimi bulamadım , başka yörelerin kuşlarını kötulemek gıbı bır amacımız olmaz kesınlıkle herkesın kuşu güzeldir bunada saygı göstermek lazım , benım demek istediğim burdakı tatlı rekabet ten güzel kuşlar cıkıyo .rekabetı yapan arkadaşlarım profosyonel kuşçular kuşlarımızdan yurt dışına bıle gıdıyo , rekabetten guzel kuşlar cıkar benım demek istedığim bu , butun kuşçu arkadaşlara saygılar

Merhaba arkadaşlar;

Geçen sezon 2 tane, bu sezon da 1 tane sarıkır uçurma şansım oldu.
Sarıkırlar ile ilgili ilk izlenimlerim olumlu yönde oldu. Ancak ekeleşmiş bir sarıkır uçurma fırsatım olmadı. Uçurduklarım çalındı ve ya kayboldu.
Sarıkırları yıllardır besleyenlerin yaptığı bir özeleştiri var;
Bu kuşlar yavruya kusunca oyun bozuyorlarmış diye.
Buraya yazan arkadaşların bu konuda görüşleri neler acaba?

Selamlar.

Şenol

yunus81' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar;

Geçen sezon 2 tane, bu sezon da 1 tane sarıkır uçurma şansım oldu.
Sarıkırlar ile ilgili ilk izlenimlerim olumlu yönde oldu. Ancak ekeleşmiş bir sarıkır uçurma fırsatım olmadı. Uçurduklarım çalındı ve ya kayboldu.
Sarıkırları yıllardır besleyenlerin yaptığı bir özeleştiri var;
Bu kuşlar yavruya kusunca oyun bozuyorlarmış diye.
Buraya yazan arkadaşların bu konuda görüşleri neler acaba?

Selamlar.

Şenol

abi her kuş yvruya kusunca oyun bozar diye bir şey yok kuşun GÖRE DEĞİŞİR BU

SAYGILAR
EMRE KALENDER

Ben de yavrulukta yapılan iyi oyunun ekelikte bozulmasını, kuşun daha az kaliteli oluşuyla ilişkilendirenlerdenim.
Sözgelimi sizin ve ya çevrenizde sarıkır besleyen diğer kişilerin 2 yaşında ve ya daha eke uçurdukları ve tatmin edici oyun yapan sarıkır var mı?
Selamlar.
Şenol

var tabi şahsen ben kendimde dediğiniz türden uçurdum ancak bazı şartlar doğrultusunda kuşu damıozlık yapmak zorunda kaldım

saygılar

emre kalender

aynılarından 1 çift bende var şuan yumurtadalar çok güzel oynuyolar... :slm:

elimde hazır video yok ama çeker gönderirim ama nasıl yollancağını bilmiyorum... :slm:

maaşallah sarıkırların çok güzel.bu kuşlardan kötü kolay kolay çıkmaz ama nası kuşlar iyi mi Performansları nasıl?

sarıkır4141' Alıntı:
polllat' Alıntı:
maaşallah sarıkırların çok güzel.bu kuşlardan kötü kolay kolay çıkmaz ama nası kuşlar iyi mi Performansları nasıl?
http://video.azbuz.com/video-izle/muhte ... 0001011941

videoyu izle sen karar ver ama bu kuş beni kesmedi daha iyilerinin uurucam onlarda kendi yavrularım

saygılar

emre kalender

eyvallah kuş güzelmiş al bide sen izle
izlesene.com 'a gir
kullanıcı adı:141_141
şifre:12345
gir kendi videolarıma bak mavi taklacıyı izle
saygılar

sinan öztekin

polllat' Alıntı:
sarıkır4141' Alıntı:
polllat' Alıntı:
http://video.azbuz.com/video-izle/muhte ... 0001011941

videoyu izle sen karar ver ama bu kuş beni kesmedi daha iyilerinin uurucam onlarda kendi yavrularım

saygılar

emre kalender

eyvallah kuş güzelmiş al bide sen izle
izlesene.com 'a gir
kullanıcı adı:141_141
şifre:12345

kardeş ben o videyu daha önceden de izlemiştim sağol link için

saygılar

emre kalender
gir kendi videolarıma bak mavi taklacıyı izle
saygılar

sinan öztekin

kuslar guzel temiz bakmısıısınız bide sole iki parmak kınaları polsa daha şen olcakmıs.Allah kazasız belasız ucurmayı nasip etsin

abi maş. daha çok sarıkırın olması dileğiyle
KUBİLAY saygılarımla........

sağolun arkadaşlar yorumlar için ve kuşları beğendiğiniz için

saygılar

emre kalender

maşallah kuşlar çok güzelmiş kardeş izmitin neresindensin bende izmitliyim arslanbeyden.

uzun944' Alıntı:
maşallah kuşlar çok güzelmiş kardeş izmitin neresindensin bende izmitliyim arslanbeyden.
slm bende merkezdeyim erenlerde oturuyom arslanbeyede aşağı yukarı her hafta gelirim

saygılar

emre kalender

Merhaba;

Bendeki sarıkırların fotoları bunlar.
Şeritsiz olanları ve yavruyu Yeniköylü Cemal abiden aldım.
Diğer dişi olanı ise Bülent Hoca'dan.
Selamlar.

Ekli dosyalar

• IMG_0081.webp
    IMG_0081.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 1,112
  • IMG_0092.webp
    IMG_0092.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 1,213
  • IMG_0071.webp
    IMG_0071.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,178