Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Mahmuzlu incirkuşu

Mert

Moderatör
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
7,276
Aldığı Beğeni
1
Yaş
37
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Tanımı
Bu tür eskiden diğer bazı incirkuşlarıyla beraber anthus novaeseelandiae olarak
Latince isimlendirilirken,
daha sonra incirkuşlarının büyük bir kısmı kendi başlarına tür statüsüne geçmişlerdir.
Mahmuzlu incir kuşunun Latince adı da anthus richardi olarak değişmiştir.
İri bir incirkuşudur.
Uzun sarı-kahve bacakları, uzun kuyruğu belirgin özelliklerindendir.
Uzun üst gagası koyu alt gaganın dibi ise sarımsı renkdir.
Parmağından uzun olan arka tırnak da çok az kıvrıktır.
Genelde üstü kahve tonlarda alt kısımları da açık renkdir.
Sırtında, tepesinde ve göğüsde koyu renk çizgiler bulunur.
Açık göz pınarı çizgisi bazı açılardan koyu renk gibi görünebilir.
Açık renk kaş çizgisi çok belirgin.
Gıdı ve bıyık çizgisi koyu renkdir.
Kanat örtülerinin uç kısımlarında iki adet bant bulunur.
Alt türleri boy ve tüy renklenmeleri açısından bazı değişiklikler gösterir.


Habitatı
Genellikle düz ve açık alanlarda bulunurlar.
Nemli çayırlar, stepler ve tarım alanlarını tercih ederler.




Yayılışı

Güney Sibirya, Moğolistan, Orta Asya, Çin’in kuzey ve doğusunda ürerler.
Kışı Hindistan, Çin’in güneyi ve Güney Doğu Asya’da geçirirler.

Küçük bir bölümü de batıya kayarak Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da kışlarlar.
Ülkemizin güney ve orta kısımlarında da geçit kuşu olarak görülebilirler.





Beslenme
Diğer incir kuşları gibi böcekcil bir türdür.
Kısa uçuşlarla uçan böcekleri de avlar.
Nadiren de olsa tohumlarla da beslenir.




Biyolojisi
Yuvasını yerde çalı diplerine saman ve yosunlarla yapar ve içini tüylerle döşer.
Kuluçkaya dişi kuş yatar.
Üreme dönemi Mayıs ayında başlar.




Göçü
Uzun mesafeli bir göçmendir.
Göç sırasında alçak irtifadaki açık alanları tercih eder.
Su kaynaklarına yakın bölgelerde bulunurlar.





Popülasyonu
Dünyada 10 milyon kilometre karelik bir alana yayılan bu türün sayımı yapılamamıştır.




Davranışları
Güçlü ve dalgalı bir uçuşu vardır.
Yere konmadan havada asılı kalır.
Tek başına ya da küçük gruplar halinde gözlemlenebilirler.
Genelde dik ve boynu uzatan bir duruş sergiler.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular

Son Mesajlar