yabanı soyunun özlerı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan marketcı cengız
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 190
  • Görüntüleme Görüntüleme 29K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
:ckmk: murat bey oyun kusunda olmassa olmaz ayagında kırmızı boncuk kulagındada kupe kafasında takka olacak senın ustanda boyle demıstır)))))))

marketcı cengız' Alıntı:
:ckmk: murat bey oyun kusunda olmassa olmaz ayagında kırmızı boncuk kulagındada kupe kafasında takka olacak senın ustanda boyle demıstır)))))))

benim ustam az konuşur öz konuşur gereginden fazla konuşmaz siz buyurun şu soruma isterseniz cevaplayın

marketcı cengız' Alıntı:
huseyın bey kendınızce zor bır soru gıbı ama kolay bır soru kardesım bırde oyun kusunda oynaması ıcın pek onemlı bır soruda degıl 5gunlukde olsa kusun renk ne oldugunu ibıgıne bakınca bırde tırnaklarına bakınca az cok bellı olur tuylenmemısde olsa orasından anlasılır

BENİM SORUMA BU CEVAPMI ŞİMDİ.İBİK DEDİĞİN GAGASI OLUYOR GALİBA.TIRNAKTAN KUŞ RENGİ BİLEN BİR SENİ GÖRDÜM HAYATIMDA.

BENİM SORUM KUŞUN KUYRUĞUNDA,KANADINDA BEYAZ OLUP OLMADIĞINI YANİ KIRKANAT YADA AKKUYRUK OLDUĞUNU ANŞAYABİLİRMİSİNDİ?

BUNU BİLEN,BENİM İÇİN USTANIN USTASI OLMUŞTUR.AMA SENİN VERDİĞİN CEVAP ÇOK KOMİKKKKKKK.....İBİK,TIRNAK.ANKARAYA BİRAZDAHA FAZLA UĞRA ARKADAŞIM BELKİ, ORADAKİ ARKADAŞLAR SANA KUŞÇULUĞUN NE DEMEK OLDUĞUNU ÖĞRETİR.

TABAN TAKLAYMIŞ,BURGUYMUŞ......PARA İLE KUŞ ALIP KUŞÇUMU OLUNUR BE KARDEŞİM.

DAHA BU CAMİADA NELER İLE KARŞILAŞACAĞIZ.VAY HALİMİZE.....

huseyın bey bılemegımı ıspat et o zaman acıklamasını yap oyle haklı oldugunu goster anlasılırmı anlasılmaz deyıp yan cızme tırnaktan anlıyorsan ozelıklerını say kuscu oldugunu bıleyım KAYSERI KUSUN TIRNAGINA KADAR BILIR IKI TANE OZELIK SAY TIRNAK HAKINDA BIRDE BEN SAYAYIM KIMIN KUSCU OLDUGUNU MILLET GORSUN

BIRDE PARAYLA KUS ALINIP KUSCULIKMU OLUR DIYE YORUMDA BULUNMUSSUN KUS NASIL ELDE EDILIR 1=KUSU TUTACAN (BEN KIMSENIN KUSUNU TUTMAM GERI VERIRIM) 2=KUSU ÇALACAN(BEN HIRSIZ DEGILIM) 3=HEDIYE ALACAN(KIMSE IYI KUSUNU KOLAYINA HEDIYE VERMEZ VEREN COK AZDIR)4=PARAYLA SATIN ALACAN ( BEN ISTEDIGIM KUSU ALIRIM) SIMDI NIYE PARAYLA ALDIGIMI ANLAYABILDIN İNSALLAH HUSEYIN BEY

marketcı cengız' Alıntı:
BIRDE PARAYLA KUS ALINIP KUSCULIKMU OLUR DIYE YORUMDA BULUNMUSSUN KUS NASIL ELDE EDILIR 1=KUSU TUTACAN (BEN KIMSENIN KUSUNU TUTMAM GERI VERIRIM) 2=KUSU ÇALACAN(BEN HIRSIZ DEGILIM) 3=HEDIYE ALACAN(KIMSE IYI KUSUNU KOLAYINA HEDIYE VERMEZ VEREN COK AZDIR)4=PARAYLA SATIN ALACAN ( BEN ISTEDIGIM KUSU ALIRIM) SIMDI NIYE PARAYLA ALDIGIMI ANLAYABILDIN İNSALLAH HUSEYIN BEY

kardeş,pardon cengiz bey.
sizin kuşçuluk mantık ve anlayışınız çok acemice.burada boşuna ahkam kesmeyin.rahmetli albay nusret beyde bana aynı lafı söylemişti.para ile her kuşu alırım.siz paranızın ucuna ip bağlayın onu uçurun.boşuna bu işe gönül vermiş iyi kuşçular ile dalga geçer gibi boş sözleri bırakın.eğer size iyi kuş satmış ise önce o kuşları size satana hürmetiniz olsun.

tırnaktan rengi anlayan kardeşim,sen hiç beyaz tırnaklı gökler,dumanlılar,hatta araplar görmemişsin demekki.sakın tırnağa bakıpta arapa beyaz deme,ben uyarim sen mağdur olma.eğer kuşun gagasından akkuyruğu olup olmadığını öğrenmek istersende,kuşunun videosunu koy,iyi kuşçu olduğunu değil ,iyi kuş beslediğini ispat et.(çünkü bana göre iyi kuş herkeste olur.ama herkes iyi kuşçu olamaz.)bende sana ustamın verdiği bu sırrı öğretim.

SAYGILAR KARDEŞİM......

merhabalar;
k.murat' Alıntı:
marketcı cengız' Alıntı:
murat bey bunu bılmıyen kuscu olurmu arkadas cocuklar bıle bılr bastan soruyu eksık sormussun kusta olmazsa olmazlar 2 den fazladır ben yınede 2sıne cevap vereyım = 1 mecburıyet olacak 2= ses olacak 3= inım taklalı olacak uçüncuyu yazmak zorunda kaldım cunkı kusun sonu cok onemlıdır aslında cok fazla olmzları var

OYUN KUŞUNDA iki tane olmassa olmazı vardır geri kalanları diger degerleridir (kendi ustamdan duymuştum)
bu soruyu ben sormuştum o cevaplamıştı
örnegin bir OYUN KUŞUNDA aranan bir çok özellik vardır ama size sordugum iki soru olmadan kuş bence OYUN KUŞU olamaz
sizden ricam tekrar düşünün bu hobiye gönül vermiş gençlerden birisi olarak sizin yorumunuzu almak istedim

Arkadaşlar, oyunkuşunda; 1-fişek (baş), 2-Sefer olmazsa o zaten oyun kuşu olmaz..( konuyla ilgili oyunkuşu tabiiki yoksa her cins kuşun kendine özgü oyunları olabilir)

yalovaguvercin' Alıntı:
merhabalar;
k.murat' Alıntı:
marketcı cengız' Alıntı:
murat bey bunu bılmıyen kuscu olurmu arkadas cocuklar bıle bılr bastan soruyu eksık sormussun kusta olmazsa olmazlar 2 den fazladır ben yınede 2sıne cevap vereyım = 1 mecburıyet olacak 2= ses olacak 3= inım taklalı olacak uçüncuyu yazmak zorunda kaldım cunkı kusun sonu cok onemlıdır aslında cok fazla olmzları var

OYUN KUŞUNDA iki tane olmassa olmazı vardır geri kalanları diger degerleridir (kendi ustamdan duymuştum)
bu soruyu ben sormuştum o cevaplamıştı
örnegin bir OYUN KUŞUNDA aranan bir çok özellik vardır ama size sordugum iki soru olmadan kuş bence OYUN KUŞU olamaz
sizden ricam tekrar düşünün bu hobiye gönül vermiş gençlerden birisi olarak sizin yorumunuzu almak istedim

Arkadaşlar, oyunkuşunda; 1-fişek (baş), 2-Sefer olmazsa o zaten oyun kuşu olmaz..( konuyla ilgili oyunkuşu tabiiki yoksa her cins kuşun kendine özgü oyunları olabilir)

teşekkürler orhan bey yorumunuzdan dolayı
birde cengiz ustadan görüşlerini aktarmasını rica ediyorum

huseyın bey ALBAY NUSRET AMCA dogru soylemiş sen onun kusculugunu elestırmeye kalkma nusret amca ıyı kuscu ıdı kustanda anlar bılır boyle kuscuları elestırmen bence saygısızlık olur senın konusmalarından ben bır mana cıkaramıyorum kendını anlıyor gıbı gostermenede gerek yok sen daha kusculugu bılmıyorsun malesef boyle kacamak cevaplarla bu işi goturemen foyan ortaya cıktı sorularıma cevap bıle veremıyorsun arabın da tırnagında beyaz olur dıyorsun nıye beyaz oldugunu bılmıyorsun ben dıyeyımde sayemde belle demekkı arabın damarında beyaz kusun kanı varkı tırnagı beyaz vermış yoksa arabın tırnagı sıyah olur sonra ben san a sordum tırnak hakkında 2tane yorum yapdıye masallah sen ancak benım hakımda camur atıp durmussunbenımle ugrasana kadar tırnak hakkında yorum yapta kulturumuz artsın sonra sen para vermedıysen kusu nerden aldın onu bır acıkla gokten zemıllemı ındıde sana geldı sanada bırılerınden gecmıstırhıc kımse kendı dogurmadı ya parayla aldı ya tuttu yada caldı veyahutda bırılerı hedıye ettı baska turlu yolu varsa acılada ogrenelım

murat bey cevap verdım ya arkadas bana gore cok ozelıgı var sana gore 2tane ozelıgı var senın anlayısına gore fısek yapacak bırde sefer ondan sonra 5dkda gelıp ınecek altı bos dolumu senın ıcın farketmez oynasında nasıl oynarsa oynasın eger sen bunları bılmıyorsan zaten kuscu olaman oyun kusu adı ustunde taklalı olacak MECBURIYETLI OLACAK(1SAAT dolduracak) seslı olacak(fısege gırdımı ara sesı takla sesı olacak)ınerken taklalı ınecek(kumesıne veya terasına ınecek) daha bır cok ozelıklerı var bunları yapan kusa oyun kusu denır

selamlar kiişi kendi beslediği kuşun altından gelen yavruyu daha diken tüyü cıkmadan sarı tüyündeyken gaga tırnak ve gövdedeki sarı tüyüne göre bilebilir. fakat bu sadece kendi kuşları için geçerlidir iyi takip ve devamlılık yaparsa hatta dişimi erkekmi oldugunu daha 4 günlükken analaya bilir bunu çok iyi takip eden kayıtlı ve fotograflı tutan yetiştiriciler var yurt dışında. birde hepimiz kuşçuyuz ama hepimiz yetiştiricimiyiz onu bilemiyeceğim. birde kişinin konuşması 1 şey anlatır kuşun ucması cok konu yetiştiriciliğe hiç fayda katmadığına göre sanırım yetiştirici değil kuşçuyuz hala.

gönderen tengelli » 05 Ekim 2011 08:04

selamlar kiişi kendi beslediği kuşun altından gelen yavruyu daha diken tüyü cıkmadan sarı tüyündeyken gaga tırnak ve gövdedeki sarı tüyüne göre bilebilir. fakat bu sadece kendi kuşları için geçerlidir iyi takip ve devamlılık yaparsa hatta dişimi erkekmi oldugunu daha 4 günlükken analaya bilir bunu çok iyi takip eden kayıtlı ve fotograflı tutan yetiştiriciler var yurt dışında. birde hepimiz kuşçuyuz ama hepimiz yetiştiricimiyiz onu bilemiyeceğim. birde kişinin konuşması 1 şey anlatır kuşun ucması cok konu yetiştiriciliğe hiç fayda katmadığına göre sanırım yetiştirici değil kuşçuyuz hala. HUSEYIN BEY MADEM ISTANBULDASIN TAVSIYEM KENAN BEYDEN BIRAZ KUSCULUK DERSI ALDA KULTURUN ARTSIN KUSCULUGU BELLEMİŞ OLURSUN SENIN USTALARINDA İŞ YOK KENAN BEYE RICA ET O SANA KUSCULUGU BELLETIR :ckmk: (O ZAMAN TEPEDEN TIRNAGA KUSCULUGU BELLERSIN)

cengiz bey siyasetle ugrasıyormusun bilmem ama hala diyaloga giriyorsun ama video yok masaya devam anlasılan herkeze kusculugu ögretmeyi bırak bence kus ucur biran önce..

SATILMIS BEY KUSA GERCEK MERAKLIYSAN YARIN GEL SANA BIR KUS UCURAYIM BU AYIN ICINDEDE BEN ANKARAYA GELECEM GELINCE SENDE BANA BIR KUS UCUR ONDAN SONRA YORUM YAPALIM BEN ZATEN KUS UCURUYORUM SEN BOSVER VIDEOYU CANLISI VARKEN GELEMIYORSAN BIR DAHADA KUS UCUR DEYIP DURMA SLMLAR

abicigim ucan kuş havadada var endi kendilerinede ucuyor havada patlayan kusu çekiyorsunya kusun oynuyorsa çek göster gelmesem o amn konus ama tüm site sahit olsun koy videonun kus oynasın ertesi günü tüm işi gücü bırakıp ordayım oraya gelecegim havaya ucan kusmu atacaksın abi oynayanı at videosunu görüyüm.ertesi sabah ordayım gelmesem o zamna konus ben gelmezsem susacagım sende çekmezsen sus hadi baklım ytüm siite sahit olsun bekliyorum videonu saygılar...
meshurlarını abicigim.

tüm site sahit abicigim ben hazırlıklara basladım cekte biran önce bende geliyim izlemeye bizim ucurduklarımızın bir eksigi var senin gözünde eksik olmayanı görelim saygı duyalım üstat diyelim adam haklıymıs diyelim ama mazeret yok abicigim bakalım acıkcası bir mazeret bulursun diye düşünüyorum. şimdi kızar çekmem demessin insalllah dogruları söyledim diye bakalım ne mazeret olur diye bekliyorum çekmemek için videoyu insalllah yanılırıum özür dilerim buda bir erdemdir benim için ama yanılt benide çek koy videoyu saygılarımla.

marketcı cengız' Alıntı:
murat bey cevap verdım ya arkadas bana gore cok ozelıgı var sana gore 2tane ozelıgı var senın anlayısına gore fısek yapacak bırde sefer ondan sonra 5dkda gelıp ınecek altı bos dolumu senın ıcın farketmez oynasında nasıl oynarsa oynasın eger sen bunları bılmıyorsan zaten kuscu olaman oyun kusu adı ustunde taklalı olacak MECBURIYETLI OLACAK(1SAAT dolduracak) seslı olacak(fısege gırdımı ara sesı takla sesı olacak)ınerken taklalı ınecek(kumesıne veya terasına ınecek) daha bır cok ozelıklerı var bunları yapan kusa oyun kusu denır

sizinle benim anlayışım farklı olmaması lazım diye düşünüyorum OYUN KUŞU besliyor isek ortak dil kullanmamız lazım
ama görüyorum ki konuyu saptırıyorsunuz bir oyun kuş unda olmassa olmaz iki özellik vardır yineliyorum
oyun kuşudur ama atması iyi deildir oyun kuşudur gezmesi yoktur sizin söylediklerinizide yine oyun kuşu yapar ama işte sormak istedigim soru onların hepsini bir araya toplayalım iki özellik olmadan ne sizin dediklerinizi yapar ne benim dediklerimi yapar bu 2 özelligi buyurun siz degerli ustamızdan alalım

tengelli' Alıntı:
selamlar kiişi kendi beslediği kuşun altından gelen yavruyu daha diken tüyü cıkmadan sarı tüyündeyken gaga tırnak ve gövdedeki sarı tüyüne göre bilebilir. fakat bu sadece kendi kuşları için geçerlidir iyi takip ve devamlılık yaparsa hatta dişimi erkekmi oldugunu daha 4 günlükken analaya bilir bunu çok iyi takip eden kayıtlı ve fotograflı tutan yetiştiriciler var yurt dışında. birde hepimiz kuşçuyuz ama hepimiz yetiştiricimiyiz onu bilemiyeceğim. birde kişinin konuşması 1 şey anlatır kuşun ucması cok konu yetiştiriciliğe hiç fayda katmadığına göre sanırım yetiştirici değil kuşçuyuz hala.

KENAN BEY,
SİZ POSTACISINIZ GALİBA.

satılmış bey ben sıze turkce konusuyorum nıye anlamak ıstemıyorsunuz takılmısın vıdeo cek dıye kardesim işin yogunsa cumartesı gel pazar gunu gel kus ucur dıye ısrar eden sensın bende ucuruyorum artık bundan sonra gelıp gelmemek senın bılecegın iş gelırsen mısafıfırım olarakta elımden geleni yaparım daha ne dıyeyım bılmıyorum saygılar

hala cevap alamadık usta bi zahmet cevabını bekliyorum

murat bey soruyu degısgen soruyorsun kan olarak soruyorsan OYUN KUSUNDA TAKLA GENI OLACAK

hüseyin turan' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

KENAN BEY,
SİZ POSTACISINIZ GALİBA.

hem posta hem takla kuşu ???

marketcı cengız' Alıntı:
murat bey soruyu degısgen soruyorsun kan olarak soruyorsan OYUN KUSUNDA TAKLA GENI OLACAK

deişken deilde siz öyle anlamışsınız pedi diger özellik

sayın satılmış ömer bey kayseriye gelebilir sizde ankara gidebilirsiniz peki gidemeyen veya gelemeyen ler için video çekmeyecen mi cengiz bey... hani diyorum tüyden çıkınca yabani soylarını sende oldugunu görecektik murtaza işgüzar da hepsini siz almıştınız ya o bakımdan yani.. yaklaşık dört ay önce falan video yayın layacam demiştiiz de o bakım dan diyorum vido sunuda bekleerizzz yani sizi konuşma terbiyesi falan vermiyoruz kuşçulukda ögretmiyoruz sadece sözleledginiz video meselesi hatırlaatyım dedimm... saygılar

aklıma gelmişken şunuda yazmak istedim ben bir kaç abimi ve arkadaşımı bir kaç kümese kuş izletmeye götürdüm tabi izlediğimizin ertesi günü arayıp sorduğumda abi ne yapıyorsun diye kuşları pazara götürüyorum dedi yani görmeden başkalarının kuşunu kişinin en iyi bildiği kendi iyisidir.bunu birini hedef alarak demiyorum eğer tek fişetlik yada bir kuşun değişik günlerdeki bir kaç fişeği toplanarak bir video oluştursam izlediğim kimi kuşlar için fazla evi olan evini verir fakat gerçekte üst üste izlenildiğinde en iyi kuşun değeri 2 ila 3 binlirayı geçmez bence çünki iyi oynaması kuşun iyi damızlık olması adaylığı özelliğidir ama kesin dammızlık iyi oynayan kuştan olur denemez çünki altını iyi dökmesiyle iyi oynaması çok farklı. fiyatlarıda abartmayalım para kolay kazanılmıyor.

MURAT BEY DIGER OZELIGI NE OLABILIRKI GERIYE TAKLA ATTIMI HAVAYA DOGRU FISEGI KALIYOR SENIN SORRDUGUN SORU BUYSA BUNUN TAKLA KUSUN IYI OYNAMASI ILE ALAKASI NE?

ben hala kumes temizliyorum usta sizsiniz siz cevaplamanız gerekmezmi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri